|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Mela - ja mam czasem takie kłucia w brzuchu jakby pod brzuchu jak mocno kaszle. Jakby mięśnie czy co? Dziwne uczucie. Bolesne,ale chwilowo i wtedy podkurczam nogi i jestem ok
![]() Moj mały jak zwykle na noc mnie boksuje
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry
![]() Słoneczna pogoda, aż spać od 7 nie mogłam W nocy zresztą też mnie coś Mały podkopywał, nie mogłam się ułożyć i zasnąć, brzuch też jakiś taki ciągnący..blech.. I jeszcze kocur o 4 nad ranem życzył sobie wypuszczenia na klatkę i pedałował pazurami po drzwiach.. Prośby i groźby nie pomogły, więc go olałam i przeczekałam aż się rozmyśli A rano spał jak aniołek koło nas na swoim różowym krzesełku z różowym kocykiem (specjalnie mu je przeniosłam na noc, żeby nie czuł się samotny) Jestem za dobra, stanowczo.. A teraz idę robić śniadanko, bo mężul chwilę po mnie się zwlekł. Później trzebaby się szykować i do kościoła, a później pichcić obiad (wypróbuję maminą patelnię grill do filetów z kurczaka ).
|
|
|
|
#2133 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby było dobrze ![]() Cytat:
A odnośnie Mery- nie jestes wyrodna matka- jestes wspaniałą mamą, ale też normalną osobą, która ma czasami prawo odpocząć nawet od swojej małej pociechy Dobrze, że Mąż stanął na wysokości zadania!![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() WITAMY SIĘ Z BEZIKIEM W 28 TYGODNIU, CZYLI 7 MSC !!! ![]() Waga znowu pokazała więcej mimo, że jem duuuużo zdrowiej i dużo się ruszam, już nie wiem co jest grane ![]() A tak w ogóle przez Wasze sny sniło mi się dzisiaj, że uprawiałam sex z kobietą.. do tego z Chinką
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||||
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dwupaki
Zaaabki :D Witamy sie z rana...U mnie słonka duzoo ale zimno jakos.Byłam juz na spacerze z kłapouchym włóczęgą.Zaraz sniadanko i pojade sobie na 10 do kosciołka ![]() A potem robimy z Tzem obiadek i słodkie obijanko Moze się ociepli to wyciągne go na ogródek posiedziec albo nawet na spacer z sierściami
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 7 miesiąc sny tutaj coraz ciekawsze u mnie też słonko od rana i temp. jak na tą chwilę 6stopni, także szału nie ma |
|
|
|
|
#2136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra Pancia z Ciebie ![]() Cytat:
![]() W Krk też słonce, ale jeszcze nie wiem jak z temperaturą bo póki co z laptopem w łóżku leżę. Leżę z podkulonymi nogami bo pies oczywiście wybrał moją stronę do spania i się rozwalił jak na leżaku na plaży ![]() A Tż obok również mało miejsca nie zajmuje
|
||
|
|
|
#2137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to jest masakryczne uczucie.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Macie labki w niedziele otwarte? Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
brawoooo ![]() Ide...bd pozniej
|
|
#2138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę
![]() wczoraj nawet jak byliśmy sami w łóżku z Tżtem bo pies się obraził za dezynfekcję łapy i odmówił przyjscia do łóżka dopóki my nie zaśniemy to ten i tak go nawoływał co 2 sekundy. Przykro mi się zrobiło, ze mu nie wystarczam juz do zaśnięcia, nie powiem ![]() ej ale mój syn obrósł tłuszczem na brzuchu na babystrology
|
|
|
|
#2141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym go zobaczyć w tym różowym kocyku ![]() Cytat:
![]() Ja to juz sie poddalam z tym. Jak mi gin bedzie zrzedzil to mu powiem, ze w dupę w ciazy nie był to niech cicho siedzy taki mądry. Z reszta Azjaci sa spaczeni bo ich laski sa takimi szkielecikami Cytat:
Moj Tz tak robi z kotem. Jak idziemy spać to ja sie do Tz przytylam układam sie do snu na policjanta czyli pala w rękę, a Tz nagle "kiciusiek kicikici kiciusiek choć tu" ![]() I wtedy mi przykro tez jest bo moj kot to samica
|
|
|
#2142 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry
Witamy się z Adasiem w 24 tc Z jednej strony bardzo się ciesze, z drugiej mimowolnie zaczynają wracać wspomnienia, a za tydzień już 25 tc, czyli ten nieszczęsny w którym straciłam Lenkę trzymam się tylko tego, że teraz już wszystko skończy się szczęśliwie![]() No ale już Wam nie smęcę, zjadłam owsiankę i zaraz kawusia ![]() Pogoda super, potem pójdę (w końcu) na jakiś spacerek, niestety sama bo Tż dzisiaj cały dzień w szkole Cytat:
już raz jak go zrabałam dawno temu to mi powiedział, że on przecież nie musi mi pomagać i widać, że przykro mu się zrobiło że nie doceniam jego starań. Zależy od chłopa![]() Cytat:
żebyś nie musiała już tego pić.Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 7 m-c. |
|||||
|
|
|
#2143 |
|
Zakorzenienie
|
Zdecydowałam, że moja córka póki co będzie bezimienna. Później coś się wymyśli. Do wyrobienia dowodu osobistego dla niej mamy jeszcze czas
|
#2144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim "ukochanym" kolorze - na szczęście ciemna prawie malinowa...)---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki
Enlevee juz 7 miesiac - ale ten czas leci mela imie sie zawsze wybierze, jakby co pozniej w ciagu pol roku mozna zmienic za free moja dowod ma od 3 miesiaca zycia - wyrabialismy, bo juz wtedy byly plany chrztu w UK na wiosne, a bilety mielismy kupic wczesniej. Niestety nic z tego nie wyszlo, a Marysia ma "dzidziusiowy" dowod
|
#2146 |
|
Konto usunięte
|
Hej!
Co do oddawania dziecka - ja na 100% zaufam mojej mamie, za to z teściową.... mogą być problemy. Nie, żebym coś do niej miała, jest OK pod względami, jakie tu wymieniłyście (poza kontaktem, jaki jest między nami, jednak w kwestii wnuka nie ma to znaczenia, nie mogę przekładać moich relacji z nią na jej relacje z dzieckiem), no ale jednak mama to mama... Same wiecie. Ja mam bardzo dobry kontakt z mamą, dzwonimy do siebie prawie codziennie i gadamy bardzo długo, choć nie zwierzam jej się oczywiście ze wszystkiego. A kiedyś było zupełnie inaczej, jak mieszkałam z rodzicami, to były ciągłe kłótnie. No ale ja dorosłam, ona też się zmieniła - trochę odpuściła w swoim uporze (jest mega upartym Koziorożcem) i jakoś się dogadujemy. Co do kotów, też wiem, co macie na myśli. Mój też jest czyściutki, bielusi i też po nim dużo sprzątam. Co do mięsa i niepodawania go dziecku - podziwiam odwagę. Ja nie mam nic przeciwko, ale sama bym się bała, że nie dostarczę jakichś składników mineralnych dziecku. Trzeba mieć chyba dużą wiedzę nt. żywienia. |
|
|
|
#2147 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za tydzień i Ja się dziś tak strasznie niewyspałam. Gdzieś do 2 w nocy z boku na bok. Antonio tak wariował że masakra. Co chwilę wypinał pupę i chyba główkę. I chyba mam pomysł od czego. Napiłam sie trochę coli wieczorem Oooo nie coli mówię stop całkowicie ![]() Myślę o łóżeczku z odsuwanym bokiem, żeby do naszego przystawić?? Nie wiem czy to dobry pomysł?? CO myślicie?? |
||||
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napewno bedzie wszystko dobrze Na ten czas moze troszkę zluzuj , zwolnij i zadbaj wiecej o odpoczynek Cytat:
![]() My z Tz sie Umówiliśmy, ze on dla dziewczynki wybiera, a ja dla chłopca. Wyszedł chłopak wiec jest Alexander, mały Oleś mamusi taki trochę zboj musi byc,ale kochany
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus szczotka i grzebyk do czesania, sliniak wezme jeden lub dwa nowe - choc mam kilka w spadku po Marysi
|
|
#2150 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() co do wagi to mam podobnie, dużo chodzę, nie obżeram się, ostatnio posiłek jem najpóźniej ok 19-20 i już widzę na wadzę w ciągu miesiąca 2 kg więcejCytat:
Cytat:
witam się w ładny, słoneczny dzionek. Tz zrobił pyszną jajecznicę i zaraz idziemy na dwór- on pobiegać a ja pospacerować
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-04-21 o 09:38 |
|||
|
|
|
#2151 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40407146]hej mamuski robilam w piatek badania i niestety tarczyca mi szwankuje... z niedoczynnosci przeszlam w nadczynnosc... :-( martwie sie jski wplyw to ma na Leosia... i zle to troche znosze tzn padam i nie mam na nic sil.. musze pospac w dzien i nerwowa znow zaczynam byc... na szczescie w poniedzialek mam wizyte u endo i pewnie vedziemy zmieniac dawke.. ehh a we wtorek mam gina pewnie bez usg ale bede sie umawiac na usg i chce pogadac o zwolnieniu od maja. Zaskuzylam sobie na odpoczynek ![]() aaa i witam sie w 29 tc !!!!! [/QUOTE] tygodniaDaj znać po wizycie u endo! Cytat:
witamy w różowym klubie To się nazywa wzrok i słuch wybiórczy ![]() Ja też uwielbiam Cytat:
Też mam USG w przyszłą sobotę. To będzie 29 tc za wszytskie ukończone tygodnie ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
|
|
#2152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: za wiek ![]() Co do wagi to- witaj w trzecim trymestrze A co do chinki- dobra chinka nie jest zła ![]() (miałam kiedyś jedną w domu na wymianie szkolnej i indonezykę- wiec mówię z autopsji he he he Aczkolwiek do intymniejszych kontaktów nie dochod0ziło (Ale Ty mnie w ogóle inspirujesz w tych tematach Cytat:
)No i masz Ludzika Michelin'e ![]() Cytat:
Moja Sis robiła prezentacje do szkoły co warto zwiedzić/zobaczyć w Krk, bardziej nietypowo niż rynek i wawel i opisała, ze koniecznie trzeba się przejść na zapiekanki do Endziora
|
|
#2153 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż mnie znów denerwuje Miał wychodne wczoraj i oczywiście dostał przykazanie, że ma mieć telefon cały czas przy sobie na wypadek jakby mi ze złości na niego wody odeszły ![]() I oczywiście telefon ma wyłączony ![]() Chyba pójdę na spacer i mu zostawię kartkę, że pojechałam rodzić, niech ma jak wróci do domu ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
#2155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Persephone_ - na temat żywienia bez mięsnego nie trzeba mieć jakiejś mega wiedzy.
Przed zajsciem w ciaze bałam sie jak to bedzie jak będę w ciazy bez mięsa. Bez sensu bo jest swietnie i lepiej sie czuć nie moge. Nie jest ciezko i nie przymierac głodem. Proteiny mozna dostarczyć w inny sposób ,a w mięsie dla mnie zwłaszcza tym sklepowych jest sam syf i kazdy kto hoduje swoje zwierzęta na mięsko wie, ze te mięso ze sklepu ,które idzie na ilośc nie na jakość ma mało wspólnego ze zdrowiem. Zwierzęta sa karmione sztuczna karma nafaszerowana antybiotykami, a potem ich mięso jest tez napakowywane antybiotykami, ze juz nie wspomnę mięsa z hipermarketów,które przeżywają swoja trzecia żywotność. Wędliny plukanie w Ludwiku i namaczane w oleju zeby jakoś to wyglądało. I nie pisze z opowieści bo pracowałam w mięsie w swoim życiu i słabo sie robi tylko na ten widok. Kurczaki, które maja 3razy szybszy przyrost od normalnych i mleko od krów,które były napakowywane hormonami,a potem małe dziewczynki chodzą juz z cyckami i maja okres ![]() Ja od małego kocham warzywa i owoce i żałuje, ze mi rodzice na sile wpychali mięso. Widziałam taka dziewczynkę jak płakała ze mięsa nie chce jeść i ciagle latala z jakimiś marchewkami i ogorkami zadowolona, a ojciec jej na nia sie darl, ze kiełbasy nie chce jeść. Skandal! Człowiek potrzebuje tyle protein z mięsa co jego dłoń na miesiąc,a ile zjada , prawie codziennie. Mięso trawi sie do 5h az. Mam nadzieje , ze mi sie uda, a jak nie to trudno ![]() Nie chce mi sie spać w ogóle ![]() Najadlam sie paluszkow z makiem i brzuch mi boli ---------- Dopisano o 03:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:58 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:00.

Prośby i groźby nie pomogły, więc go olałam i przeczekałam aż się rozmyśli
A rano spał jak aniołek koło nas na swoim różowym krzesełku z różowym kocykiem (specjalnie mu je przeniosłam na noc, żeby nie czuł się samotny) 
.
zeby było dobrze 
ale ze mnie wyrodna matka

trzymam się tylko tego, że teraz już wszystko skończy się szczęśliwie

12.06.2010