Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 16:39   #3301
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dziekuje dziewczyny * jaka jestem szczesliwa .. Widzialam jAk ta kruszynka sie przeciaga , jak obraca z boku na bok wogole trafilam na genialna ginekolozke w koncu Wracam na ziemie ) ja chcialabym drewniane lozeczko ze szczebelkami , poki co mam juz kupiony koszyczek wyklinowy I na poczatek stawiam na niego ) O ! Taki - akurat mam zdjecie w telefonie Załącznik 5217852

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jejuniu, ale piękności można wiedzieć ile i gdzie?

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Niesamowite

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:40   #3302
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny * jaka jestem szczesliwa .. Widzialam jAk ta kruszynka sie przeciaga , jak obraca z boku na bok wogole trafilam na genialna ginekolozke w koncu Wracam na ziemie ) ja chcialabym drewniane lozeczko ze szczebelkami , poki co mam juz kupiony koszyczek wyklinowy I na poczatek stawiam na niego ) O ! Taki - akurat mam zdjecie w telefonie Załącznik 5217852

sUPER TEN koszyk! Jak wpisałam w google to wyskoczyło mi kosz mojżesza poważnie tak to się nazywa? o_O
a tak poza tym to na gumtree używany 199 pln. Duzo ?

MOJA GŁOWA
Stary 2013-04-21, 16:46   #3303
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Niesamowite
Wow

Anoula raz miałam szczęście być w Wieliczce, oczarowała mnie mam nadzieję, że kiedyś jeszcze wrócę. Także zazdroszczę deczko takiej pracki

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-21 o 16:48
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 16:55   #3304
ryba91
Zakorzenienie

HAHAHA
http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-in...ddam-476728109

Ładne słoneczko wyszło! ;D

mya- faktycznie niesamowite, piękne.. no brak słów
Stary 2013-04-21, 17:05   #3305
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
HAHAHA
http://www.gumtree.pl/cp-sprzedam-in...ddam-476728109

Ładne słoneczko wyszło! ;D

mya- faktycznie niesamowite, piękne.. no brak słów
bosz, co za obrzydlistwo ;(

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 17:59   #3306
ryba91
Zakorzenienie

CENTRALNY REJESTR LEKARZY:
http://www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd

jakby kogoś zainteresowało
Stary 2013-04-21, 18:04   #3307
olenka1304
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny na 95% bede miala piękny zdrowa coreczke ma grubasne nozki , male paluszki i sliczny prosty kregoslup chyba zaraz padne z wrazenia nie mowiac ze sie zakochalam

Gtatuluje córeczki , Fajnie ze ty zadowolona jestes
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Zrobiłam dzisiaj test i dwie kreseczki jak byk
Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to powinnam zostać mamą późnogrudniową (jak to brzmi!), ale widzę, że większość z Was jest duuużo bardziej zaawansowana w swoich ciążach
Witam i gratuluje dwoch kreseczek

Cytat:
Tylko ja taka nadgorliwa jestem Na wizytę pójdę chyba dopiero 10 maja - będzie wtedy prawie 7 tygodni. To chyba sensowny termin, prawda?
Masz racje n ie ma coisc za szybko. Ja tez mam wizyte 10 maja u mnie bedzie juz wtedy jakos 11t4d. Oczywiscie nie moge sie doczekac ale wiem ze gtrzeba dopiero co bylam u lekarza ale jakos tak to zawsze jest Jak bylam 4 kwietnia to lekarz powiedzial ze wszystko takie male ze sam pecherzyk widzi i ciaze okresla na 4-5 tydzien a jak poszlam za dwa tygodnie tylko po recepte to mnie zaskoczyl i zrobil usg i ciaza 8 t4d i jest serduszko.

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

A tak po za tym to tk lecicie z tym pisaniem ze nie daje rady czytac dzisiaj 3 razy probowalam wszystko nadrobic ale jakos zqawse cos innego musialam robic i nigdy nie doszlam do konca

Teraz wrocilam do domu i mam troche wolnego czasu

Tak mowilam ze nie mam mdlosci a jednak zawsze cos mi jest zjem troche i wtedy jest mi nie dobrze ale nadal glodna jestem masakra

dobrze ze jak rano wstaje to nie jest zle , ogolnie tylko jak zjem to sie zle czuje.

Trzymam kciuki za zblizajace sie wizyty

Co do lozeczka to ja jesten za standardowym drewnianym nigdzie raczej z malym dzieciaczkiem na noc nie bedziemy jezdzic.

27.05 .2013 Aniołek 13t3d
olenka1304 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 18:13   #3308
Antibia86
Rozeznanie

przede wszystki TRELE GRATULUJE

my poszliśmy na ryneczek....od 22 lat mieszkam we Wroclawiu i do tej pory nie moge przestać zachwycać się Ostrowem i okolicami Uniwersytetu..ech....jak co niedziele poszlismy na obiad do tej samej knajpki i myslałam że sie nie doturlam do domu. po drodzę zachaczyliśmy o H&M i na dziale ciąązowym rzeczywiście sa duze wyprzedaże a na dziale dziecięcym TŻ znalazł 2-pack bodów śliczniutkich za 10 zł...nawet się nie zastanawialismy
głowa mnie pobolewa od wczoraj....jakby jakas migrena czy cos, światłowstręt mam i mnie oczodoły bolą...glupio brzmi ale tak czuje
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 18:29   #3309
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Dziekuje dziewczyny * jaka jestem szczesliwa .. Widzialam jAk ta kruszynka sie przeciaga , jak obraca z boku na bok wogole trafilam na genialna ginekolozke w koncu

zazdroszczę widoku

Cytat:
Strasznie się mnie nie słucha na dworze ciągnie. Masakra jakaś. Wyskakuje z szelek ;( nie mam siły ganiać za nią... na szczęście tylko w sobote i ndz musze z nią wychodzić sama, bo tż w pracy, ale od pon do pt to o-n wychodzi z nią bo od pracuje tylko
jeśli mogę cos doradzić to jak najszybciej zacznij pracować, bo pies bardzo szybko się nauczy (o ile juz sie nie nauczył) że z Tobą można ciagnąć smycz itp.
Pozniej będzie tylko gorzej.
Dyscyplinę też warto już teraz nawrócić na prostą przede wszystkim chwaleniem i nagradzaniem za najmniejsze kroczki

z TZ zachowuje sie tak samo?
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 18:51   #3310
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mieszkam nad morzem i wcale sie nie dziwię, że nikt nie chce tutaj przyjechać
Byliśmy w Twoim fyrtlu jak Mała skończyła roczek, bardzo nam się podobało
Mój Ł. to też znajomość z internetu, mimo że z czasem okazało się, że mieszkamy kilka bloków od siebie, prawie wszystkich znajomych mamy wspólnych, a los nas sobie na drodze nie postawił...Więcej! Jesteśmy dziesiąta woda po kisielu również rodziną . Jego Taty kuzynka, to żona mojego Taty kuzyna .

czy w avku to Ty?

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Jestem tu nowa, a postanowiłam dołączyć ponieważ to moja pierwsza ciąża i mam mnóstwo pytań, na które czasem ciężko uzyskać odpowiedź od bliskich
Jest to 13. tydzień, termin porodu wyznaczono mi na 29 październik.
....
WItaj, aż takich bóli nie mam...ale to może mieć związek z przemieszczaniem narządów.
Cytat:
Napisane przez majoka Pokaż wiadomość
Witam się nieśmiało
...
Witaj

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Witam nowe Mamusie.

Jejku jakie Wy już jesteście zaawansowane w tych ciążach, ja dopiero 6 tydzień :x
oj Anoula... ja już pisałam, że na wątku lipiec-sierpień 2010 rodziłam jako jedna z ostatnich.. ale za jakiś czas będziesz się z tego cieszyć. My będziemy mieć oczy dookoła głowy i bałagan, bo Małe będą broić na potęgę, a Twoje jeszcze będzie się grzecznie przetaczać i nie wstawać

Cytat:
Napisane przez pszczolka30 Pokaż wiadomość
Cześć Podczytuje Was od jakiegoś czasu i wreszcie postanowiłam skrobnąć parę słów.
Według OM jestem w 11 tygodniu. Czekam z niecierpliwością na USG, które będę miała 25.04 i już zaczynam się martwić czy wszystko będzie w porządku. Niestety trzy razy poroniłam. Ta ciąża też jest podwyższonego ryzyka ( z samego początku miałam plamienia) biorę Duphaston 3 razy dziennie. Pocieszam się tylko, że dotrwałam do 11 tygodnia, ponieważ poprzednie ciążę obumierały w 6-7 tygodniu.
Witaj, czy są znane przyczyny obumierania ciąż?

Cytat:
Trele- nie wiem czemu. Niby tu wszystko ok dobrze się dzisiaj czuje ( oprócz porannej biegunki :P ) Ale jakoś tak mnie ludzie w pracy wkur*iają że nie idzie ich ogarnąć. :|
......
Mam dość. DOŚĆ DOŚĆ. myślałam że wczorajszy dzień zakończy się milej, a tu taka pomyłka . :/
Rybcia, mój Tata mawiał, że w życiu zawsze trzeba liczyć na siebie przede wszystkim i to Ty jesteś główną kreatorką swojego życia. Nie wszyscy dookoła. Jeśli Ty czegoś pragniesz, to to osiągniesz i dasz sobie radę. tego się trzymaj, serio.
Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Mój TŻ chcę takie coś co do płaczu dziecka wyświetla czy chce mu się jeść czy spać bo gdzieś na youtube na to trafiliśmy nie wiem jak to się nazywa wykrywacz bezdechu super rzecz ...ciekawe jak to wygląda cenowo???
Bardzo często wszczynają fałszywy alarm bezdechowe... moja bliska kumpela w styczniu urodziła bliźnięta w 31tygodniu i ma z monitorami dużo kłopotów.
Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
...Radziła żeby nie kupować łóżeczka drewnianego!!??!! Radzi takie łóżeczka-kojce, które też są dla niemowląt przystosowane i chyba się na taki skusimy Wydaje mi się, że to bardziej kwestia gustu
My przy córze kupiliśmy takie:
http://www.ceneo.pl/1230806 tylko czerwone. I zarówno łóżeczko było fenomenalne, jak i przewijak. Teraz maluszek raczej odziedziczy, bo poza śladami po ślinie Alisy (do sprania) nie ma ani śladu użycia. Było bardzo stabilne i szybko się składa, mimo że dość ciężkie. Do środka obowiązkowo oczywiście dodatkowo materacyk.
Cytat:
Dziewczyny na 95% bede miala piękny zdrowa coreczke ma grubasne nozki , male paluszki i sliczny prosty kregoslup chyba zaraz padne z wrazenia nie mowiac ze sie zakochalam
Wiedziałam, że wszystko ok . No i gratuluję Córuni

Cytat:
Hej dziewczyny!

Zrobiłam dzisiaj test i dwie kreseczki jak byk
Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to powinnam zostać mamą późnogrudniową (jak to brzmi!), ale widzę, że większość z Was jest duuużo bardziej zaawansowana w swoich ciążach
Witaj!

Mnie dziś boli głowa, mdli... Mam ochotę na jedzenie, ale ból mnie odrzuca.
Moja Młoda mnie od kilku dni tak wnerrrwia, że mam ochotę ją za okno wystawić .

Kupiłam mrożony bób i jak wróci mi apetyt to wetnę go późnym wieczorem.

Jakoś owoce/słodkości w ogóle mnie nie kręcą. Upiekłam dziś dwie formy apple crumble i mimo szczerego zamiłowania, nie mam ochoty.

Anoula pracujesz w Wieliczce? dobrze zakodowałam?
mieszkałam kiedyś w Krakowie, tzn. przez chwilę w życiu studiowałam na UJ, ale to była pomyłka. Ale miasto kocham. Miłością dozgonną. W Wieliczce mieszka(ł) znajomy z roku.

Ja mam wizytę 23.04 o 16; razem z usg.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:01   #3311
Azealia
Raczkowanie

Witajcie.
Byłam już u Was 2 tygodnie temu, jestem teraz w 7tc, ale planuję na stałe dołączyć do Was po 12 tygodniu. Na razie o wszystko się boję, więc wolę nie czytać forum, bo to wpływałoby na mnie jeszcze gorzej, tak mi przykro że tyle dziewczyn musi przeżywać takie trudne chwile

Termin mam z kalendarzy internetowych na ok 6 grudnia. Jutro o 16 dowiem się dokładnie, bo mam drugą wizytę, na której mam nadzieję ujrzeć już coś więcej niż pęcherzyk ciążowy.

Objawy u mnie od środy niemal pełną parą. Nie jestem w stanie patrzeć na 95% jedzenia. Odrzuciło mnie totalnie od smażonego. We wtorek jeszcze zajadałam się brokułem w cieście a dzisiaj na samą myśl mnie cofa. Straszne to jest, ale taka widocznie moja uroda.

Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku i za 5 tygodni będę już z Wami wymieniać informacjami o wózkach, łóżeczkach itp.

Tymczasem postaram się podczytywać i życzę Wam wszystkim spokojnego i bezproblemowego czasu
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:05   #3312
ania_cz79
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe mamusie...

Rzeczywiście strasznie dzisiaj dużo naprodukowałyście. Też trzy razy zabierałam się za czytanie. Mam problemy dzisiaj z internetm. Codziennie Was podczytuję oczywiście ale czasami nie mam nawet siły żeby się udzielać w dyskusji.

Dziś o dziwo czuję się super, chyba zawdzięczam to pięknej pogodzie i wyprawie nad jeziorko.

Trele gratuluję udanej wizyty i córeczki. Ja niestety jestem dopiero na początku 9 tyg. więc trochę jeszcze poczekam na informację o płci.

Peggy ja również nie miałam żadnych plamień ani krwawień i chyba z tego powodu bardziej się cieszę niż martwię. Oczywiście pozostaje naturalny stres od wizyty do wizyty czy wszystko ok, ale gdybym miała jakieś plamienia to pewnie stres byłby większy.

Bóle podbrzusza miewam regularnie podobne do tych jak na okres.

A moja następna wizyta dopiero 6 maja o 8.30 więc muszę jeszcze trochę poczekać.

Za to na długi weekend będę miała odwiedziny mojej siostry z dzieciakami i już się cieszę bo się okropnie za nimi stęskniłam. Na szczęście nie pracuję wiec spędzimy ze sobą prawie tydzień... Poza tym może czas do wizyty szybciej zleci..

Edytowane przez ania_cz79
Czas edycji: 2013-04-21 o 19:11
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:29   #3313
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia;4042059
Bardzo często wszczynają fałszywy alarm bezdechowe... moja bliska kumpela w styczniu urodziła bliźnięta w 31tygodniu i ma z monitorami dużo kłopotów.

[URL
http://www.ceneo.pl/1230806[/URL] tylko czerwone. I zarówno łóżeczko było fenomenalne, jak i przewijak. Teraz maluszek raczej odziedziczy, bo poza śladami po ślinie Alisy (do sprania) nie ma ani śladu użycia. Było bardzo stabilne i szybko się składa, mimo że dość ciężkie. Do środka obowiązkowo oczywiście dodatkowo materacyk.

Jakoś owoce/słodkości w ogóle mnie nie kręcą. Upiekłam dziś dwie formy apple crumble i mimo szczerego zamiłowania, nie mam ochoty.

Co to, co to? Bo brzmi tak

Nasz monitor oddechu akurat nigdy nas nie oszukiwał. Może zależy jaka firma

A w łóżeczKu Pewnie dodatkowy materacyk robi swoje. My mieliśmy w nim tylko tą cieniznę z zestawu, to stabilność była masakryczna, ale porządny materacyk jest cięzki i załatwia sprawę.

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-21, 19:31   #3314
ryba91
Zakorzenienie

dzidzia - umiesz wesprzeć człowieka na duchu!

Trele- powiedzieli Ci co to z tą pomarańczką było?? czy ja już taka ślepa że nawet nie zauważyłam jak pisałaś.. ?

Azealia - Witaj! na pewno wszystko będzie ok. czekamy na wiadomości po jutrzejszej wizycie i dołączenie do tego zacnego wątku Mamuś list-grud. :P
Stary 2013-04-21, 19:39   #3315
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Co to, co to? Bo brzmi tak

Nasz monitor oddechu akurat nigdy nas nie oszukiwał. Może zależy jaka firma

A w łóżeczKu Pewnie dodatkowy materacyk robi swoje. My mieliśmy w nim tylko tą cieniznę z zestawu, to stabilność była masakryczna, ale porządny materacyk jest cięzki i załatwia sprawę.
http://ugotuj.to/ugotuj/-18362329/ap...+anielskie+/p/
cząstki jabłka zapieczone pod grubą warstwą kruszonki.. ja jeszcze jabłka lekko oprószam cynamonem, bo bardzo go lubię

Cytat:
dzidzia - umiesz wesprzeć człowieka na duchu!

Trele- powiedzieli Ci co to z tą pomarańczką było?? czy ja już taka ślepa że nawet nie zauważyłam jak pisałaś.. ?

Azealia - Witaj! na pewno wszystko będzie ok. czekamy na wiadomości po jutrzejszej wizycie i dołączenie do tego zacnego wątku Mamuś list-grud. :P
Rybko, powiem Ci tak. To zabrzmi strasznie, ale kiedyś poczujesz co mam na myśli. Z wiekiem i doświadczeniem sama zobaczysz, że świat jest takim, jaki ty go stworzysz, a nie ludzie wokół Ciebie. I choć można mieć poczucie, że jest się samemu, tak na prawdę żyć w świecie idealnym.

Więcej dodam, czasem lepiej wyeliminować z otoczenia grupę, która niszczy Twoje szczęście, zostać z dwójką, trójką ludzi. Ale szczerych, prawdziwych i takich, którzy zaakceptują Ciebie i Twoje życie takim jakie jest, a nie takim jakie być powinno.

Brzmię jak stary filozof, przepraszam . Jeszcze 4-5 lat temu sama tego nie rozumiałam. Teraz czuję się o jedno życie mądrzejsza

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-21, 19:44   #3316
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
http://ugotuj.to/ugotuj/-18362329/ap...+anielskie+/p/
cząstki jabłka zapieczone pod grubą warstwą kruszonki.. ja jeszcze jabłka lekko oprószam cynamonem, bo bardzo go lubię
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:47   #3317
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Robi się ekspresowo. Smacznego

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-21, 19:51   #3318
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Robi się ekspresowo. Smacznego
Smaka mi narobiłaś i chyba się skusze ale może już nie dzisiaj bo teściowa mnie tak nakarmiła że jeszcze trochę i będzie trzeba drzwi przerabiać bo się nie będę mieścić .
Ogólnie dziewczyny macie jakieś sposoby na ten "metaliczny" posmak w ustach ? bo mnie to okropnie drażni, jak jem to jest ok a jak tylko przestaje to od nowa to czuje ;/
Stary 2013-04-21, 19:53   #3319
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Smaka mi narobiłaś i chyba się skusze ale może już nie dzisiaj bo teściowa mnie tak nakarmiła że jeszcze trochę i będzie trzeba drzwi przerabiać bo się nie będę mieścić .
Ogólnie dziewczyny macie jakieś sposoby na ten "metaliczny" posmak w ustach ? bo mnie to okropnie drażni, jak jem to jest ok a jak tylko przestaje to od nowa to czuje ;/
Spróbuj może z landrynkami? ja miałam ten smak tylko w pierwszej, nieudanej zresztą ciąży...za to teraz wieczne wzdęcia ;/

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-21, 19:56   #3320
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
też mam ten sam problem, a przecież nie można cały czas jeść... ja staram się pić więcej, ale znowu muszę biegać do wc niestety po schodach..
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 19:56   #3321
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj może z landrynkami? ja miałam ten smak tylko w pierwszej, nieudanej zresztą ciąży...za to teraz wieczne wzdęcia ;/
Podjadam coś drobnego typu chrupki kukurydziane, paluszki itd przez cały dzień żeby tylko tego smaku nie czuć, nawet woda mi jakoś dziwnie smakuje
Co do wzdęć mam to samo, z resztą wzdęcia dokuczały mi jeszcze przed ciążą .

ania_cz79 aa ja podjadam przez cały dzień właśnie żeby tylko nie czuć tego smaku

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-04-21 o 20:01
Stary 2013-04-21, 19:59   #3322
ktosiula
Wtajemniczenie

Ojojoj witam wszystkie nowe mamusie! Ale Was się ujawniło Za wszystkie trzymam mocno kciuki. Wydaje mi się, że jeszcze trochę grudniowych mam się pojawi i dopiero będziemy lecieć z postami ;]

Cytat:
.
Gratulacje!!! Pierwsza wątkowa dziewczynka mamy remis! A co z tą "pomarańczą w brzuchu"? To córa?
I koszyk superowy! Nie w moim stylu ale śliczny

Cytat:
Tylko ja taka nadgorliwa jestem Na wizytę pójdę chyba dopiero 10 maja - będzie wtedy prawie 7 tygodni. To chyba sensowny termin, prawda?
Bardzo dobry termin na wizytę moim zdaniem. Serducho już będzie

Ja ostatnio jestem bez sił, ktoś tu to określil "jakby mnie czołg przejechał". Po obiadku walnęłam się do wyra i 2,5 godziny przespałam. Prasowanie czekam a ja staram się nawet nie patrzeć w tamtą stronę. Jestem taka "niechcemisię"... no ale nie narzekam bo przynajmniej wszystki pozostałe dolegliwości omijają mnie szerokim łukiem.

Mam stresa przed jutrzejszym USG, taki niepokój. Oby wszystko było dobrze i bąbelunio urósł jak trzeba. Wtedy już naprawdę odetchnę z ulgą (pewnie do następnej wizyty ). Głupia jestem ale nawet niepokoi mnie mój brak objawów :P bo może to lenistwo sama sobie wkręcam

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:15   #3323
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
zazdroszczę widoku

jeśli mogę cos doradzić to jak najszybciej zacznij pracować, bo pies bardzo szybko się nauczy (o ile juz sie nie nauczył) że z Tobą można ciagnąć smycz itp.
Pozniej będzie tylko gorzej.
Dyscyplinę też warto już teraz nawrócić na prostą przede wszystkim chwaleniem i nagradzaniem za najmniejsze kroczki

z TZ zachowuje sie tak samo?
Wiesz co co, to zależy od dnia. Czasami się mnie słucha, a czasami nie. Właśnie najgorzej jest na spacerach. Ale to też przeze mnie, bo czasmai trace cierpliwość przez te moje humorki. Pracujemy nad nią cały czas. Już była super, ale znów się rozbestwiła

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-21, 20:34   #3324
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ojojoj witam wszystkie nowe mamusie! Ale Was się ujawniło Za wszystkie trzymam mocno kciuki. Wydaje mi się, że jeszcze trochę grudniowych mam się pojawi i dopiero będziemy lecieć z postami ;]

Gratulacje!!! Pierwsza wątkowa dziewczynka mamy remis! A co z tą "pomarańczą w brzuchu"? To córa?

Ja ostatnio jestem bez sił, ktoś tu to określil "jakby mnie czołg przejechał". Po obiadku walnęłam się do wyra i 2,5 godziny przespałam. Prasowanie czekam a ja staram się nawet nie patrzeć w tamtą stronę. Jestem taka "niechcemisię"... no ale nie narzekam bo przynajmniej wszystki pozostałe dolegliwości omijają mnie szerokim łukiem.

Mam stresa przed jutrzejszym USG, taki niepokój. Oby wszystko było dobrze i bąbelunio urósł jak trzeba. Wtedy już naprawdę odetchnę z ulgą (pewnie do następnej wizyty ). Głupia jestem ale nawet niepokoi mnie mój brak objawów :P bo może to lenistwo sama sobie wkręcam
Będzie dobrze większość rzeczy sobie wmawiamy a potem niepotrzebnie się stresujemy......ja niestety też tak mam.....
Jak mi nic nie jest, to się martwię a jak mnie brzuch zaczyna boleć to się zastanawiam czy dlatego ,że dzidzia robi sobie miejsce czy to co innego
Ja jutro też mam usg....więc może się dowiem czy wszystko jest ok

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 20:54   #3325
anulka2205
Wtajemniczenie

Dzidzia dzięki- już wiem, czym się jutro będę zapychać

Ja tez mam jutro usg, genetyczne i też już cała w nerwach jestem, a jeszcze po tych ostatnich smutnych wieściach Mam nadzieję, że będzie dobrze

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-21, 21:00   #3326
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:

Ja tez mam jutro usg, genetyczne i też już cała w nerwach jestem, a jeszcze po tych ostatnich smutnych wieściach Mam nadzieję, że będzie dobrze

trzymam mocno najmocniej jak umiem za wszystkie wizyty jutrzejsze i nie tylko

zaręczyny 09.08.2010

II kreseczki 11-12.04.2013

I usg 22.04.2013
wizyta+usg 7.05.2013
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:02   #3327
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

najlepiej się je robi w naczyniu żaroodpornym, polecam i smacznego

a na usg na pewno wszystko będzie ok (i mówi to chyba największa wątkowa pesymistka); teraz już nie ma co się stresować

Cytat:
...

WIerzę, że i u Ciebie wszystko będzie w porządku. Moja bliska kumpela, (będzie Mamą w grudniu), też nie narzeka-poza lenistwem...

A właśnie, tak z ciekawości. Które już narzekają na tzw. ból dupny?

. Witaj Kochanie

Stary 2013-04-21, 21:37   #3328
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Anoula raz miałam szczęście być w Wieliczce, oczarowała mnie mam nadzieję, że kiedyś jeszcze wrócę. Także zazdroszczę deczko takiej pracki
milo mi czytac

Cytat:

oj Anoula... ja już pisałam, że na wątku lipiec-sierpień 2010 rodziłam jako jedna z ostatnich.. ale za jakiś czas będziesz się z tego cieszyć. My będziemy mieć oczy dookoła głowy i bałagan, bo Małe będą broić na potęgę, a Twoje jeszcze będzie się grzecznie przetaczać i nie wstawać

http://www.ceneo.pl/1230806
cos w tym jest, pozniej bede korzystac z Waszych doswiadczen, takie wlasnie lozeczka mi sie podobaja

Cytat:

Anoula pracujesz w Wieliczce? dobrze zakodowałam?
mieszkałam kiedyś w Krakowie, tzn. przez chwilę w życiu studiowałam na UJ, ale to była pomyłka. Ale miasto kocham. Miłością dozgonną. W Wieliczce mieszka(ł) znajomy z roku.
tak, zgadza sie, pracuje tak dorywczo w Wieliczce

ja tak tylko na szybko, bo dzisiaj spedzam wieczor z TZ
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:45   #3329
babku
Zadomowienie

Nie dam rady cytować, jesteście szalone
Trele gratuluję. Ty chyba czułaś, że będzie dziewczynka, dobrze pamiętam?
I to uczucie co czułaś, to wiesz już co to było? Czy nie zapytałaś? Ja tak robię. Przed wizytą mam tysiąc pytań, a na wizycie o połowie zapominam

Ryba z tą rodzinką to faktycznie nie za ciekawie. Nic na to nie poradzisz niestety więc olej
Czekam na zaproszenie do klubu. Tak się tylko przypominam

Nowe mamusie witam Was wszystkie serdecznie.

Wyczytałam też, że sporo dziewczyn bolała dzisiaj głowa. Mnie właśnie chyba pierwszy raz tak bolała. Cały dzień od rana, teraz trochę przycichło, ale i tak mnie ćmi, że tak to nazwę Mam nadzieję, że to dzidzia tak rośnie i szaleją mi hormony. Dobrze sobie to wymyśliłam?

A i jeszcze wiadomość do Edytte jeśli Tobie nie jest źle czytać forum, to mnie w ogóle nie przeszkadza gdybyś się udzielała. Też się wszystkie z Tobą zżyłyśmy. Bardzo chciałabym nawet wiedzieć co się dzieję u Ciebie. Tylko tak jak piszę poobserwuj sobie najpierw czy dobrze robi Ci takie czytanie. Pozdrawiam Cię i ściskam najmocniej
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:59   #3330
kruszynka86
Raczkowanie

ryba niezła historia z rodziną

anoula dzięki za info, a moje usg genetyczne 25.04 o 20.00 dopiero

Trele gratulacje

A ja miałam dziś bardzo nieprzyjemną sytuację, w śluzie zauważyłam rano po korzystaniu z toalety kilka nitek krwi potem jak dotykałam już sucho, ale nieźle się wystraszyłam. To 13 tydz. ale skąd to się wzięło??? nic takiego do tej pory się nie zdarzało... obliczyłam, że teraz miałabym okres wg om wiec może to? Wizyta dopiero w czwartek więc się pomartwię

trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości