Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-21, 21:35   #3331
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Mam tyle pytań do was. Kiedy wróciłyście do pracy? Ja planuję w środę, czy to dobry moment? I jeszcze jedno jestem po łyżeczkowaniu, czy mogę wszystko robić? Jak to jest, czy jest jakieś ryzyko krwotoku. W szpitalu potraktowali mnie bardzo przedmiotowo dlatego nic nie wiem na ten temat. Miałam skierowanie na zabieg na niedziele, bo wtedy miał dyżur mój gin. ale z piątku na sobotę dostałam krwotoku ( może za duże słowo ale lało się ze mnie strasznie i miałam skrzepy wielkości pięści). Jakoś wyczekałam do rana i pojechałam do szpitala a tam położna bardzo obojętnie przyjęła mnie na oddział. Miałam jeszcze usg i już nie było widać płodu. Najgorszy był zabieg kazali mi się położyć a ja w płacz. Położna do mnie czemu płaczę, żebym nie bała się igły..... Czy ona naprawdę nie rozumiała........ Usuwali mi resztki czegoś co było cząstką mnie. Igły nawet nie poczułam. Na szczęście nie widziałam tego bo miałam narkozę. Później po zabiegu nikt do mnie nie zajrzał po czterech godzinach poszłam do lekarza i pytam: kiedy wyjdę?A on, że już mogę ( jakbym nie zapytała to może leżałabym do wieczora). Zero zainteresowania. Wyszłam ze szpitala siadłam na ławce i się rozpłakałam.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Czy po takim zabiegu nie powinno brać się jakiś leków? Czy jest jakieś ryzyko powikłań.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Przepraszam jeżeli moje pytania są bzdurne, ale mi nikt nie udzielił żadnych informacji na ten temat. Za wszystkie wskazówki będę wdzięczna.
Ja wrocilam po 2 miesiacach dopiero do pracy. Wczesniej nie dalam rady psychicznie.
A co do lekow, to mialam antybiotyk. .. Mialam ten antybiotyk dosc dlugo, bo w pare dni po zabiegu nadal mialam skrzepy w macicy

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:40   #3332
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII

a pierwsza to ja mialam nadzieje, ze bede pierwsza i ostatnia odczodzaca z tamtego watku...

agatka nawet nie pisze nic pocieszajacego, bo pocieszenia w zadnym slowie znalezc nie mozna...

edyto jw... a juz myslalam, ze wzielam na siebie ten karb nieszczesc...

czytalam, ze pisalyscie o przeczuciach... za pirwszym razem nawet ofochalam sie na dziewczyny z innej grupy, ze studza moj zapal, kiedy tak sie cieszylam z 2och kresek... nie mialam zadnych przeczuc, przeciez to mnie sie zdarzyc nie moze. i bach... a jednak... o 2giej ciazy wiedziala tylko moja przyjaciolka, nie mowilam nikomu, bo nie chcialam sie z niczego tlumaczyc, zreszta w tym przypadku tylko bylo czekanie na godzine zero... mimo, ze mialam mdlosci, bylam senna juz tydzien po owulacji. niesamowite jak szybko mialam objawy... najlepsze bylo to, ze od kad sie dowiedzialam z mezem sie nie przytulalismy, nie jadlam nic nie zdrowego, nawet glupie: lepiej spac na lewym boku zastosowalam. w koncu stwierdzilam, ze zaczynam wpadac w paranoje. i polozylam sie na brzuchu, bo przeciez jak to nam moze zaszkodzic jak tu zadnego brzucha jeszcze nie ma ani nic. yhm... 7h pozniej obudzilam sie z krwawieniem... wiem, ze to przypadek, ale zycie sklada sie z dziwnych przypadkow...

rzadko udzielam sie ostatnio na wizazu. jakos mi natchnienia brakuje, slow do wyrazenia siebie. wiadomosc agatki jeszcze mnie dobila... z jednej strony watek dajacy nadzieje, a z drugiej watek, ktory skutecznie ta nadzieje zabija... echhh....

biore juz tydzien antybiotyki, jeszcze pewnie dobry miesiac przede mna, a pozniej zaczynamy od nowa walke... nie bede spokojna, dopoki nie dostane tego co chce...

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:53   #3333
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

u nas kiepsko. ciągłe płacze, brak snu, a popołudnia już są koszmarne

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40417883]

Odliczam już godziny do środowej wizyty... [/QUOTE]

[/QUOTE=elizabarbara;404183 27]

Bylismy z TZ na cmentarzu- zanieslismy Malemu wielką michę pełną kolorowych bratków ... Naszlo mnie takie paskudne uczucie, ze za niecale 2 miesiace Oluś by sie urodzil... Prawie sie popłakałam ...[/QUOTE]

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40418607]Dajcie znać, czy widać:
http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../98/3172219896
http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../91/3165329152
http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../03/3165260387

Wg mnie ciuszki wyglądają na zadbane i ładne, bardzo lubię motywy z Kubusia.
Ale nie powiem, strach przy klikaniu towarzyszył. Jednak stwierdziłam, że 40 zł za to wszystko to super okazja, wychodzi 1 zł z groszami za rzecz..
.[/QUOTE]
Super ciuszki
Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Stasio zrobił ostatnio duży postęp. Potrafi się obracać z plecków na brzuszek i na odwrót, turla się i zaczyna mówić; gdy powiedział ''ma-ma'' to mi łzy stanęły
Wielkie brawa dla Stasia
Cytat:
Witam. Nie wiem od czego zacząć. Może od tego, w piątek dowiedziałam się, że mojego maleństwa już nie ma. Byłam na kontrolnej wizyty. Nic nie zapowiadało tego co miałam się na niej dowiedzieć ( może tylko tyle, że bolał mnie brzuch, objawy ciążowe ustąpiły). Nie łączyłam tego jednak z tym, że może być coś nie tak. Cały świat mi się zawalił. Początkowo nie rozumiałam tego co do mnie mówi lekarz. Okazało się, że ciąża przestała się rozwijać w 9-10 tc a ja chodziłam jeszcze w 11 nic nie wiedząc. Staram się jakoś pozbierać ale chyba sama nie dam rady.
WitajBardzo mi przykro że musiałaś tu dołączyć
Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
Tak, mieszkamy z moja Mama. Z TZ lepiej sie uklada, mysle, ze w koncu sie dotarlismy Ja sie zmienilam, on sie zmienil.. Jakos dajemy rade
Ciesze się że jest lepiej
Cytat:
I znowu wyję. Ukrywam się przed mężem ze swoim płaczem. Zamiast być lepiej to jest gorzej, bo to wszystko dociera do mnie. Dopiero dzisiaj odważyłam się odezwać do was bo to wszystko mnie przerasta
Kochana płacz ile będziesz potrzebować.Jak ci będzie cieżko to pisz tutaj do nas
Cytat:
Mam tyle pytań do was. Kiedy wróciłyście do pracy? Ja planuję w środę, czy to dobry moment? I jeszcze jedno jestem po łyżeczkowaniu, czy mogę wszystko robić?
Ja po zabiegu byłam na zwolnieniu 3 tygodnie.Powinnaś się raczej oszczędzać i nic nie dzwigać.

My właśnie wróciliśmy od znajomychZastana wiam się czy nie zrobić jutro tego testu...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:54   #3334
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy wróciłyście do pracy? Ja planuję w środę, czy to dobry moment? I jeszcze jedno jestem po łyżeczkowaniu, czy mogę wszystko robić? Jak to jest, czy jest jakieś ryzyko krwotoku.
po lyzeczkowaniu dostalam 10 dni L4.
Możesz robic wszystko, choc powinnas sie oszczędzac. Dostalas jakis antybiotyk?

Witaj

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 21:57   #3335
santom
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
czuj się tutaj jak u siebie Kochana! Dziewczyny tutaj sa baaardzo pomocne! W razie pytań czy wygadania to pisz spokojnie każda Cię tutaj zrozumie i wesprze na swój sposób!!
NO ja idę dopiero we wtorek do szpitala.... jutro mam zrobić jeszcze betę tylko nie wiem właściwie po co....
Ja przechodzę to poraz drugi i już lepiej sobie radzę jak za pierwszym razem poza tym mam ogromne wsparcie w Tż!
Czuję się dobrze jesli można tak powiedzieć w obecnej sytuacji

Dziewczynki Kochane dziękuję bardzo za słowa otuchy i życzenia....nie mam głowy do tego żeby stawiać torta....ale wirtualnie stawiam i prosze się częstować....

santom a czy TY robiłaś teraz jakieś badania??
robilam typowo ciazowe badania+ glukoze, przeciwciala kardiolipinowe, posiewy z moczu i pochwy. no i w wymazie wlasnie wyszly bakterie ecoli i enteroccocus faecalis.

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-04-21, 22:02   #3336
eseska
Zakorzenienie

WITAM!
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość

Prowadze wykres i licze od skoku temperatury.Wtedy mniej więcej wiem kiedy powinna być @.
Tak to wygląda: http://www.skarbmamy.pl/wykres_kolez...ta26&cid=10452
IZA! dobrze to wygląda ale jeszcze trzeba poczekać

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
u nas kiepsko. ciągłe płacze, brak snu, a popołudnia już są koszmarne
MONICZKA! a co na to lekarz?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40417883]Kupiłam prawie 30 sztuk ciuszków na allegro za 40 zł
Wszystko w takich zestawach gotowych I w sąsiednim mieście, więc tata mi to odbierze osobiście
[/QUOTE]PERSE! fajne ciuszki wygladaja na niezniszczone i jaka cena. Jeszcze na przesyłce zaoszczędzisz. ja co jakiś czas licytuje taką pake ciuszków i tylko sporadycznie cos dokupuje np. na lumpkach. a dużo bodziaków w tej paczce i pajaców pomysl o spiszkach- ja lubiała półśpiochy.

Cytat:
Stasio zrobił ostatnio duży postęp. Potrafi się obracać z plecków na brzuszek i na odwrót, turla się i zaczyna mówić; gdy powiedział ''ma-ma'' to mi łzy stanęły
FIO!!! Brawa dla Stasia!!!klask i:
AGATKO!!!! wszystkiego co najlepsze!!!

Cytat:
Witam. Nie wiem od czego zacząć.
Mam tyle pytań do was. Kiedy wróciłyście do pracy? I jeszcze jedno jestem po łyżeczkowaniu, czy mogę wszystko robić? Jak to jest, czy jest jakieś ryzyko krwotoku. Czy po takim zabiegu nie powinno brać się jakiś leków? Przepraszam jeżeli moje pytania są bzdurne, ale mi nikt nie udzielił żadnych informacji na ten temat. Za wszystkie wskazówki będę wdzięczna.
EDYTTE!!!!!!bardzo mi przykro z powodu Twojej straty!!!! jak tylko masz potrzebę to pisz z nami. Placz, płacz płacz jeśli czujesz ze to Ci pomaga!!! a odnośnie Twoich pytan - ja miała 2 tyg zwonienia po szpiatalu i potem jeszcze 2 tyg od rodzinnego po tym czasie byłąm w stanie cos w pracy robic. Po zabiegu nie powiino się ciężkiego nosic, generalnie oszczędzaxc, 2 tyg bez przytulanek. Antybityku nie dostałaś? to dziwne...a jaką masz grupe krwi? bo jak Rh masz "-"to chyba tez powinnas dostać jakies leki.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
a pozniej zaczynamy od nowa walke... nie bede spokojna, dopoki nie dostane tego co chce...
klask i:

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:10   #3337
zebrawpaski
Zakorzenienie

edytte- tule i współczuje, zostań z nami

Perse- piękne ciuszki

agatko - życzę aby w końcu było z górki, ściskam mocno!

fioluś- wyobrażam sobie tę Twoją radość

BERBIE- mnie to nawet pelargonie popadały..., na skalniakach mam "dziki busz" bo zeszłym roku nie miałam sposobności jakoś szczególnie się nimi zająć...

iza - zrób testa w dzień planowanej @

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-04-21 o 22:14
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:22   #3338
bacharybnik
Zadomowienie

Witam

Agatko Wszystkiego Najlepszego!!! Niech spełnią się wszystkie Twoje marzenia

Cytat:
Bacha Jak tam chłopcy Co u was nowego
U nas po staremu. Znowu jesteśmy sami, Tż był tylko na 9 dni.
U Kamila bez zmian a Tobiasz biega już jak szalony i pełno go wszędzie.
Rano jak się obudzi to bawi się w łóżeczku a jak mu się znudzi to zaczyna wołać "mama - mama".
Acha, u mnie się zmieniło tyle, że okulary zamieniłam na soczewki.
Dziękuję, że pytasz

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40418607]Dajcie znać, czy widać:
http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../98/3172219896
http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../91/3165329152
http://img06.allegroimg.pl/photos/or.../03/3165260387[/QUOTE]

Śliczne są te ubranka

Cytat:
Witam. Nie wiem od czego zacząć. Może od tego, w piątek dowiedziałam się, że mojego maleństwa już nie ma. Byłam na kontrolnej wizyty. Nic nie zapowiadało tego co miałam się na niej dowiedzieć ( może tylko tyle, że bolał mnie brzuch, objawy ciążowe ustąpiły). Nie łączyłam tego jednak z tym, że może być coś nie tak. Cały świat mi się zawalił. Początkowo nie rozumiałam tego co do mnie mówi lekarz. Okazało się, że ciąża przestała się rozwijać w 9-10 tc a ja chodziłam jeszcze w 11 nic nie wiedząc. Staram się jakoś pozbierać ale chyba sama nie dam rady.
Witaj
Szkoda, że w takich okolicznościach musimy się poznać

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 22:44   #3339
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
BERBIE- mnie to nawet pelargonie popadały..., na skalniakach mam "dziki busz" bo zeszłym roku nie miałam sposobności jakoś szczególnie się nimi zająć...
Tobie, nie wierzę ja tam postępy remontowe? kiedy będziecie robić łazienkę?
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
U nas po staremu. Znowu jesteśmy sami, Tż był tylko na 9 dni.
U Kamila bez zmian a Tobiasz biega już jak szalony i pełno go wszędzie.
Rano jak się obudzi to bawi się w łóżeczku a jak mu się znudzi to zaczyna wołać "mama - mama".
Acha, u mnie się zmieniło tyle, że okulary zamieniłam na soczewki.
chciałabym Cię zobaczyć bez okularów, pewnie wyglądasz szałowo. Nie wiem jak ubrać w słowa pytanie, które chcę Ci zadać, więc z góry przepraszam za niezręczność: Kamil już nie bije innych dzieci?
Stary 2013-04-21, 22:53   #3340
Kubek29
Zadomowienie

Po pierwszym poronieniu wróciłam do pracy po dwóch miesiącach (skrócony macierzyński).
Po drugim (bardzo wczesnym) miałam tydzień zwolnienia od gina i następnie tydzień od rodzinnego. Wcześniej nie dałabym rady.
I tak było mi bardzo ciężko, każdego poranka w samochodzie ryczałam jak bóbr.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-04-21 o 22:58
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:14   #3341
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
chciałabym Cię zobaczyć bez okularów, pewnie wyglądasz szałowo. Nie wiem jak ubrać w słowa pytanie, które chcę Ci zadać, więc z góry przepraszam za niezręczność: Kamil już nie bije innych dzieci?
Może kiedyś się Wam pokarzę bez okularów ale na razie ja muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu (bez okularów).
Nie wiem czy Wam już to mówiłam ale kiedyś, jak był Tż w Polsce, cały dzień siedziałam w domu bez okularów to po paru godzinach usłyszałam od niego słowa "załóż w końcu te okulary bo jesteś brzydka bez nich".
Teraz zanim pojechałam kupić soczewki parę razy pytałam Tż-ta czy znowu mi będzie mówił, że jestem brzydka. Powiedział, że nie powie ani razu ale, że będzie się musiał przyzwyczaić do mnie bez okularów.

A co do Twojego pytania to na szczęście się to uspokoiło i już dawno nie było żadnej skargi, że kogoś bił

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:46   #3342
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dziękuję za miłe słowa odnośnie ciuszków
Jem ostatnią kolację i idę spać...

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
WITAM!
PERSE! fajne ciuszki wygladaja na niezniszczone i jaka cena. Jeszcze na przesyłce zaoszczędzisz. ja co jakiś czas licytuje taką pake ciuszków i tylko sporadycznie cos dokupuje np. na lumpkach. a dużo bodziaków w tej paczce i pajaców pomysl o spiszkach- ja lubiała półśpiochy.
Dzięki za radę
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-21, 23:52   #3343
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tyle pytań do was. Kiedy wróciłyście do pracy? Ja planuję w środę, czy to dobry moment? I jeszcze jedno jestem po łyżeczkowaniu, czy mogę wszystko robić? Jak to jest, czy jest jakieś ryzyko krwotoku. W szpitalu potraktowali mnie bardzo przedmiotowo dlatego nic nie wiem na ten temat. Miałam skierowanie na zabieg na niedziele, bo wtedy miał dyżur mój gin. ale z piątku na sobotę dostałam krwotoku ( może za duże słowo ale lało się ze mnie strasznie i miałam skrzepy wielkości pięści). Jakoś wyczekałam do rana i pojechałam do szpitala a tam położna bardzo obojętnie przyjęła mnie na oddział. Miałam jeszcze usg i już nie było widać płodu. Najgorszy był zabieg kazali mi się położyć a ja w płacz. Położna do mnie czemu płaczę, żebym nie bała się igły..... Czy ona naprawdę nie rozumiała........ Usuwali mi resztki czegoś co było cząstką mnie. Igły nawet nie poczułam. Na szczęście nie widziałam tego bo miałam narkozę. Później po zabiegu nikt do mnie nie zajrzał po czterech godzinach poszłam do lekarza i pytam: kiedy wyjdę?A on, że już mogę ( jakbym nie zapytała to może leżałabym do wieczora). Zero zainteresowania. Wyszłam ze szpitala siadłam na ławce i się rozpłakałam.
Dziewczyny, już Ci wszystko napisały - ja tylko dodam od siebie, że w szpitalach często spotyka się z bezdusznością Ze mnie lekarze w zabiegowym zwyczajnie sobie kpili i znęcali się psychicznie. W pewnej chwili przyszła mi nawet myśl do głowy, że ja chyba zwariowałam, bo takie rzeczy się nie zdarzają Niestety, zdarzają się
Po łyżeczkowaniu powinnaś dostać antybiotyk - jeśli nie wypisali, to może idź do swojego gina. Zwolnienie też możesz przedłużyć, jeśli nie będziesz się czuła na siłach, by wrócić do pracy. Ja "wywalczyłam" skrócony 2-miesieczny macierzyński, ale do pracy "zaglądałam", bo jednak siedzenie w domu wpędzało mnie w depresję.
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 03:42   #3344
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny trzesą mi sie rece i nie moge spać...Zrobiłam test i chyba wróżka miała racje...Jest druga kreska,jaśniutka ale widoczna gołym okiem..Boje sie..

Stary 2013-04-22, 07:39   #3345
Konto usunięte

Witam.

Dziś mam sporo energii <- słoneczko.
O 18 mam mszę za Dawidka w drugim kościele (mszę załatwił zakład pogrzebowy, miły gest z ich strony).

Cytat:
Dziewczyny trzesą mi sie rece i nie moge spać...Zrobiłam test i chyba wróżka miała racje...Jest druga kreska,jaśniutka ale widoczna gołym okiem..Boje sie..
Iza..... Nawet nie wiesz, jak się cieszę.....
Jak ja uwielbiam wiadomości o dwóch kreskach...
Kochana
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 07:42   #3346
iza243
Zakorzenienie

Perse

Jem śniadanie i lece na bete.Dziewczyny ta kreska jest jaśniutka ale widoczna gołym okiem,tż też ją widzi.Jak nałasuje baterie w aparacie to zrobie fote.Z tych emocji nie mogłam spać.Normalnie nie wierze,a Clo leży w apteczce nie otwarte .

Troche się martwie o prace bo teraz mam ten bezpłatny,i na pewno mnie zwolnią.Ale chyba l4 będzie płacił mi zus?Bede się musiała zarejestrować na bezrobocie?

Dziewczyny mam całe opakowanie dupka w domu.Czy moge zacząć brać przed wizytą u gina?I czy moge dalej brać magnez?Bo wczoraj mnie troche brzuch pobolewał.

Stary 2013-04-22, 07:49   #3347
pani22ka
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40426361]mszę załatwił zakład pogrzebowy, miły gest z ich strony[/QUOTE]wow. szacun.

Cytat:

Troche się martwie o prace bo teraz mam ten bezpłatny,i na pewno mnie zwolnią.Ale chyba l4 będzie płacił mi zus?Bede się musiała zarejestrować na bezrobocie?

Dziewczyny mam całe opakowanie dupka w domu.Czy moge zacząć brać przed wizytą u gina?I czy moge dalej brać magnez?Bo wczoraj mnie troche brzuch pobolewał.
nie czaruj z tym zwalnianiem. nie moga Cie zwolnic jak jestes w ciazy.

magnez mozesz, a dupka po co? mozesz zadzwonic do lekarza? a bol brzucha jest normalny. duzo procesow tam teraz zachodzi

Gratki!!!klask i:uwielbiam takie akcje. jak natura robi w konia medycyne. jak glowa kobiety luzuje, bo ma 'zabezpieczenie' w CLO na polce

Stary 2013-04-22, 07:57   #3348
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

nie czaruj z tym zwalnianiem. nie moga Cie zwolnic jak jestes w ciazy.

magnez mozesz, a dupka po co? mozesz zadzwonic do lekarza? a bol brzucha jest normalny. duzo procesow tam teraz zachodzi
Zwolnią mnie bo mam umowe co tydzień,więc po prostu mi jej nie przełużą
Ale chyba w takim wypadku jak bede na bezrobociu płaci Zus

Lekarz kiedyś mówił że powinnam brać dupka od razu po zobaczeniu dwóch kresek.Nie mam możliwości zadzwonić,jeżeli beta się potwierdzi to chyba jutro pójde na wizyte.

Aaa i mój tż też mówi że to clo w apteczce mnie"odblokowało:psychicz nie"brzydal:

Stary 2013-04-22, 07:58   #3349
Konto usunięte

Cytat:
Perse

Jem śniadanie i lece na bete.Dziewczyny ta kreska jest jaśniutka ale widoczna gołym okiem,tż też ją widzi.Jak nałasuje baterie w aparacie to zrobie fote.Z tych emocji nie mogłam spać.Normalnie nie wierze,a Clo leży w apteczce nie otwarte .

Idź jak najszybciej do lekarza, nawet mimo to, że nic nie będzie widać. Albo chociaż zadzwoń i spytaj. I koniecznie daj szybko znać, ile bety
A praca jest ostatnią rzeczą, jaką się masz teraz przejmować!

Cytat:
wow. szacun.
No tzn. uściślając to jest pewnie comiesięczna msza za wszystkich zmarłych pochowanych przez ich zakład w danym miesiącu, ale dostałam imienne zaproszenie na pocztę, więc też się zdziwiłam i to pozytywnie. O ile takie coś może wzbudzić jakiekolwiek pozytywne uczucia..
Choć na ten zakład nie mogę powiedzieć złego słowa.
Stary 2013-04-22, 08:04   #3350
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Lekarz kiedyś mówił że powinnam brać dupka od razu po zobaczeniu dwóch kresek.
no to bym sie nie zastanawiala.
i z wynikiem bety jutro wizyta

Stary 2013-04-22, 08:22   #3351
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Powiedział, że nie powie ani razu ale, że będzie się musiał przyzwyczaić do mnie bez okularów.

A co do Twojego pytania to na szczęście się to uspokoiło i już dawno nie było żadnej skargi, że kogoś bił
tż niezły i brawo dla Kamilka
Cytat:
nie robiłaś dziś drugiego? kiedy idziesz na betę. pracą się nie przejmuj, jutro od lekarza bierz l4. nie mogą Cię zwolnić jak jesteś w ciąży! Nie ważne, że masz umowy na tydzień, jak jesteś teraz na umowie mają ci obowiazek przedłużyć ją do porodu. Z dupkiem nie wiem, ja też mam w apteczce i będę go brała gdy tylko zobaczę 2 kreski, ale ja jestem po 2#. brzuch boli bo się rozciąga.
Stary 2013-04-22, 08:32   #3352
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
tż niezły i brawo dla Kamilka

nie robiłaś dziś drugiego? kiedy idziesz na betę. pracą się nie przejmuj, jutro od lekarza bierz l4. nie mogą Cię zwolnić jak jesteś w ciąży! Nie ważne, że masz umowy na tydzień, jak jesteś teraz na umowie mają ci obowiazek przedłużyć ją do porodu. Z dupkiem nie wiem, ja też mam w apteczce i będę go brała gdy tylko zobaczę 2 kreski, ale ja jestem po 2#. brzuch boli bo się rozciąga.
Przed 3 miesiącem ciąży niestety mogą - tzn nie przedłużyć umowy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:33   #3353
Konto usunięte

Cukier po śniadaniu - 121
2 kromeczki chleba, chuda szynka, rzodkiewka i ogórek

Wiecie co zauważyłam? Że ten cukier mi się podwyższył od momentu, w którym przestałam zmieniać za każdym razem igłę. Wiem, wiem, zbieg okoliczności...
Stary 2013-04-22, 08:33   #3354
pani22ka
Zakorzenienie

Bacha, sto lat! pociechy z Twoich chłopaków

Stary 2013-04-22, 08:37   #3355
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
nie mogą jestem tego pewna, ostatnio moja koleżanka dostała wypowiedzenie a parę dni później okazało się, że jest w 7 tygodniu ciąży, lekarz wypisał zaświadczenie, pracodawca musiał cofnąć wypowiedzenie.
Stary 2013-04-22, 08:47   #3356
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

lubię zaczynać tydzień od czytania takich dobrych wiadomości - Iza, super o pracy teraz nie myśl (w sensie: staraj się tym nie zamartwiać), najważniejsze jest teraz dziecko

Cytat:
Gratki!!!klask i:uwielbiam takie akcje. jak natura robi w konia medycyne. jak glowa kobiety luzuje, bo ma 'zabezpieczenie' w CLO na polce
Ja też

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Cytat:
Cytat:
nie mogą jestem tego pewna, ostatnio moja koleżanka dostała wypowiedzenie a parę dni później okazało się, że jest w 7 tygodniu ciąży, lekarz wypisał zaświadczenie, pracodawca musiał cofnąć wypowiedzenie.
Zwolnić na pewno nie mogą, nawet w 3 pierwszych miesiącach, jeśli się ma podpisaną umowę np. na czas nieokreslony czy choćby określony, np na 3 miesiące (w czasie trwania umowy zwolnić nie mogą). Natomiast Iza ma podpisywaną umowę co tydzień, więc pracodawca może jej nie przedłużyć, ale jeśli przyniesie l4 w czasie trwania tej umowy, to pracodawca ma obowiązek (chyba) przekazać to do ZUS-u i powinna mieć świadczenia z ZUS-u (choć tu pewności 100% też nie mam). A swoją drogą - Iza Ty masz normalną umowę o pracę, podpisywana co tydzień? Tak chyba tez raczej nie można, mozna maksymalnie 3 takie umowy podpisać i pracodawca powinien dać Ci stałą umowę. Przynajmniej tak moja Sis kadrowa twierdzi. Chyba że masz umowę o dzieło?
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:47   #3357
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja nie pisze o wypowiedzeniu, tylko o nieprzedłużeniu umowy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:12
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-22, 08:49   #3358
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Zmieniło się coś od tamtego roku?
nie wiem, czy się zmieniło. znam z autopsji takie przypadki, więc o czymś one świadczą. od chwili zajścia w ciążę kobieta jest chroniona przez prawo.
Stary 2013-04-22, 08:57   #3359
santom
Zakorzenienie

alez swietne wiesci tutaj!!!
a iza ma podpisywana umowe przez jakas agencje pracy

dziien dobry poniedzialkowo

NA ZAWSZE W SERCU...
Stary 2013-04-22, 09:03   #3360
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam....

Dziękuję za życzenia....

Iza tak mocno trzymam za Was!! Czekam na wynik bety!

Perse Kochanie przytulam Cię mocno....

Basia i jak CI bez okularów??

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

santom glukoze tzn piłaś czy tylko z krwi robiłaś??

ja też po zobaczeniu II kresek się oszczędzałam jak mogła....ograniczałam się tylko do gotowania obiadów a i tak z pomoca Tż! prowadziłam spokojny tryb życia....chodziłam na spacerki w domu wszystko robił Tż! w cyklu w którym się udało były tylko 3 sexy i potem do tej pory nic...a mimo wszystko....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK

Edytowane przez agatkaa1
Czas edycji: 2013-04-22 o 09:10
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości