|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
hej laski!
ale zescie naprodukowaly, dajta spokoj! wybaczcie ale odniose sie bardzo ogolnie bo cytujac bylabym z 300 stron do tylu. Lady - niezle z ta rehabilitacja, trzymma kciuki zeby wszystko bylo ok. Black - dobrze ze juz sie sprawa rozwiazala, i prosze wiecej nie robic takich akcji bo dostaniesz w d.pke ![]() Bishonka - jejciu, wspolczuje baaardzo, zdrowka zycze! ucaluj malenstwo! lece nadrabiac dalej, o ile dziec mi pozwoli.... |
|
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie
[/QUOTE]![]() Ja myślę że nasze też tak za niedługo będą spać w końcu Dorotka od szajki jest prawie 1,5 miesiąca starsza. Cytat:
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3094 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Z Azji
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40423867] Na spacerze płacz się zdarza: sfajdana pielucha, nie potrafi usnąć albo chce widzieć świat a gdy idę z Agatką to nie bardzo mogę jeszcze drugą na rękach, trzeciej ręki mi brakuje ![]() [/QUOTE] Szaja są takie spacerówki gdzie starsze dziecko stoi między Tobą a wózkiem i sobie jedzie Na pewno znasz. Znajomi tak dzieci wożą![]() Cytat:
Super Ci prezent sprawiła klasa, ja teraz żałuję, że takiej huśtawki nie kupiłam, tylko leżaczek. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() O kurczę, przypomnało mi się, że ja chyba Julianna mam na trzecie, jak moja córcia Widać od dawna mi się to imię podobało....Cytat:
Musisz, musisz, to dla jej dobra, Ale serce pęka jak się patrzy jak dziecko cierpi![]() Nie robicie. To zależy tylko i wyłącznie od dziecka... Czytałam, że to, że przesypia nam całą noc w tym wieku to wielkie szczęście więc się nie martw bo raczej dzieci się budzą w nocy. Jedynie zauważyłam, że im później karmię tym dłużej mała śpi, czyli np. nawet jak śpi snem nocnym już o 21 to wybudzam o 23 karmię na śpiocha i wtedy ładnie śpi do tej 6. Lady Masakra jakaś, też bym się nieźle wystraszyła. Czekamy na wieści od neurologa ![]() Eff Karmię mieszanie: 4 razy mm 3 razy moje. Zapsułam sobie laktację i nie umiem wyciągnąć mojego na wszystkie karmienia. Zresztą 7x120 ml to wręcz niemożliwe, podejrzewam, że dzieci nie jedzą tyle z piersi.... Dzieć mi zasnął pod karuzelą Jejku jak to dobrze, że minęły już czasy wiecznego noszenia, płaczu i bóli brzucha po wszyskim. Coraz fajniejsze się te nasze dzieci robią![]() Ale jestem trochę obrażona bo zajmuję się cały dzień małą, gadam do niej, bawimy się a ta taka obojętna w sumie a jak tatuś wraca z pracy, wystarczy, że powie: "Cześć Niunias" i bezzębny zaciesz od ucha do ucha od razu I mu opowiada swoim guuu gaaa cały dzień![]() Wychodzi na to, że matka to oczywistość a tata to rozrywka
|
||||||
|
|
|
#3095 | |||
|
Zakorzenienie
|
I d*pa, nie wyszlo.
Maly zasnal o 21, poszlam sie kapac, wracam, a on zaczal tak strasznie kaszlec, ze odechcialo mi sie wszystkiego. Kaszlal co najmniej 5 min bez przerwy!! Co sie uspokoil na pare sekund to znow zaczynal i nie mogl powietrza zlapac! TZ go nosil, ja oklepywalam. Juz myslalam, ze sie ubierzemy i pojedziemy na IP. Ale udalo mu sie w koncu uspokoic i zasnac, taki byl padniety, ze do 3 spal. Umowilam go na dzis do lekarza (w piatek bylismy). I teraz nie wiem - ten straszny kaszel zdarza mu sie zwykle w nocy/wieczorem. W dzien bardzo malo kaszle. Pewnie lekarka pomysli, ze nadgorliwa jestem, ale ja sie strasznie boje, ze cos wiekszego sie rozwinie ![]() Z drugiej strony... Przeciez katar nie przejdzie mu w 3 dni... TZ mnie jeszcze zaczal wkurzac tekstami, ze ten okropny kaszel to na pewno przez to, ze chodzimy z nim na spcery Jak zmienie jedna literke w wyrazie to bedzie mozna i moja ochote opisac ![]() zamiast "zerowa" to "zdrowa" ![]() ![]() Cytat:
Jakie to musi byc przykre dla matki...To samo mnie zastanawia... Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-22 o 08:46 |
|||
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Wyspałam się.
Moje dziecię spało od 22:00 do 7:30, teraz jest nakarmiona, przebrana i leży na poduszce TŻa (bo on w pracy, więc połowa łóżka wolna, w sam raz dla małej, bo jak ona się rozwali na łóżku, to nie ma miejsca dla nikogo innego Meduzza, nie ma co się bać, co prawda każde dziecko reaguje inaczej, ale moja - taka podatna na kolki i bóle brzuszka - przeszła bez problemu na inne mleko (nie zauważyłam żadnej reakcji ubocznej) - a nie mieszałam, tylko po prostu jak skończył się NAN, to podałam pełną butelkę BD i zasmakowało jej od razu, no i z dnia na dzień bóle przeszły. No i wydaje mi się, że też jest bardziej sycące, bo nie chce jeść po 2h, tylko po 3,5 tak średnio. Po takiej samej porcji mleka. No a NAN, to nie dość, że drogi, ciężkostrawny (przynajmniej dla mojej), to jeszcze naprawdę ohydnie śmierdzi i smakuje, bleeee. Nawijko, tak jak napisałam wyżej - od razu dałam pełną butelkę, przerzuciłam małą z jednego na drugie bez mieszania, bo tak mi lekarz kazał. I nic się nie działo, kompletnie nic.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-04-22 o 08:46 |
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
meduzza to chyba na piechote idzie ta przesylka!! W stosunku do Polski jestem na najdalszym krancu Azji a przesylka idzie tydzien, max dwa.
Dzis mam kryzys: rano wstac nie moglam, jestem po 3 kawach i 2 drzemkach i dalej mnie muli. A tlumaczenie lezy i fika nozkami. Wczoraj przeslalam, to co mialam gotowe, a znajomy zaczal przepraszac, ze tego az tyle i jakim cudem tyle mi sie zrobic udalo. Niestety podziw nie idzie w parze z odroczeniem reszty zlecenia... Juz mam dosc!! Przynajmniej Yae jest grzeczna. Po sobotnim szczepieniu nic a nic nie jest marudna. A i dziekujemy za wszystkie mile komentarze w K. |
|
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
W szpitalu leżała ze mną mała Julcia z mama w jednej sali. Ona też szelki nosiła i naprawdę jej pomogło. Mała ponoć sie pózniej przyzwyczaiła i nie było płaczu, 3 miesiące malutka nosiła.
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, ja mam wrazenie, ze moj moze tyle jesc... Jedno posiedzene trwa u niego co najmniej 30-40min! Jak czytam, ze Wasze dzieci jedza po 5-7min to u nas sie nigdy nie zdarzylo... A wczoraj przed nocnym snem oproznil mi oba cyce (55 min mu to zajelo) i wciagnal jeszcze 60ml mm... |
|
|
|
|
#3101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamunie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i współczuję śmierci babci Cytat:
![]() Cytat:
i rozstępów zdecydowanie mniej ![]() Cytat:
a dowcip znam ale mimo to golenie na noc oznaką zbliżającego się seksu, cholerka u nas tak samo ![]() Black dobrze, że jesteś z nami trzeba to sobie wszystko jakoś poukładać,przemyśleć. Myślę, że każda z nas ma jakieś wspomnienia z porodu, z tym co było po albo w czasie ciąży, trzeba to jakoś zaakceptować, chociaż wiem jakie to trudne ściskam Cię mocno ![]() gratuluję wszystkich rocznic marsi gratuluje pięknego prezentu, Twój tż umie słuchać dla niego ![]() co do wprowadzania nowych posiłków to ja sama nie wiem, jak to wszystko ogarnąć ale myślałam, że jak Mały będzie miał skończone 4 m-ce to wtedy coś będę kombinować oczywiście po konsultacji z WamiLady faktycznie Twój Mały na tym filmiku się wygina ale może to tylko takie coś przejściowe? Nie martw się, pokaż filmik rehabilitantowi a potem z tym filmikiem do neurologa jakiegoś. Trzymam kciuki mocno ![]() Nadrobiłam Was gaduły jedne ja w weekend byłam u rodziców, kurcze zatęskniłam trochę za czasami kiedy mieszkałam z nimi, kiedy nie musiałam się niczym martwić, tam zycie jest zupełnie inne, nawet jak byliśmy na spacerze to spokój,cisza, miejsc do spacerowania całe mnóstwo. I tak jak u teściów sauna w domu tak u mnie 21-22 stopnie, aż jak przyjechaliśmy i było 20 stopni to mi było za zimno ![]() a ja chora, mam nadzieję, że nie zarażę Małego
|
|||||
|
|
|
#3102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z glowy leca mi straszniemoje dziecko ogolnie to taki maly darciuszek wiec w wozku zazwyczaj jak nie spi to marudzi no ale naszczesnie czesciej spi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Wazylam dzis synka i ma 6300g czyli w miesiac przybral 700g za 2 dni bedzie mial3 miesiace, myslicie ze dobrze przybral?
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko, nancy u nas wrecz przeciwnie z goleniem. Golenie na noc = dyzur ;-)
|
|
|
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny (bo widze ze Was wiecej
), najlepszego z okazji rocznicy!Sylwietta - zdrowka dla Malenstwa! Dzewczyny - za brzusio!
Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-04-22 o 09:14 |
|
|
|
#3105 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę, chyba mamy katar;/ eh cholera, biedna Malutka.
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Lady: co do wyginania: moja mi wczoraj 2 razy zrobiła coś podobnego (nie aż tak jak Piotruś, ale odginała tak głowę) to wyglądało tak - jakby się zwyczajnie chciała przekręcić, nie wiem, na boczek, na brzuch?
Najpierw głową a potem resztą ciałka. Możliwe, żeby to było coś tak prozaicznego np? Mamy dzieci, które się umieją przekręcić, jak to wygląda? |
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Mój TŻ w ogóle się nie goli, jest brodaty. Może dlatego u nas seksu nie ma???
|
|
|
|
#3109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też wczoraj bardzoo fajnie było ![]() Wiecie, taką mam myśl, że teraz bywa tak..że po prostu..brakuje czasu! Seks się przesunął w piramidzie potrzeb, zdecydowanie wyzej pewnie jest sen, kiedy się pada na twarz po całym dniu. Inna rzecz, że często trudno o spotnan i aktywność kiedy się ma ochotę - bo teraz dzień jest podzielony na : dziecko śpi + potem cała reszta. A ten sen w różiastych porach i czasem trwa 15 minut i wita nas uśmiech wyspanego dziecka ![]() Trzeba sobie wypracować jakieś metody, wyłuskać kawałek czasu.U nas jest całkiem fajnie powiem Wam, Tż jest bardziej aktywny chyba niż przed ciażą - jeśli nie zasypia na siedząco po pracy
|
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo to jest tak ze czlowiek z biegiem lat poprostu glupieje
|
||
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też okej z seksem, co prawda teraz ten okres mnie męczy, więc mamy małą przerwę, ale tak ogólnie to wszystko dobrze w tej kwestii - jak już się udało pokonać ból i początkową ciasnotę
, to jest bardzo, bardzo dobrze.
|
|
|
|
#3115 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wczoraj było takie bunga bunga że aż dzisiaj mnie krew nagła zalała
(okres).
|
#3116 |
|
Lurker ;)
|
Meduzza to tak jak ja
Na 3 mam Antonina jak moja corka :PA co do paczki- zamowilas cos pewnie Japan style? Powodzenia ;p miej nadzieje ze przyjdzie dobrej jakosci ![]() Niech juz ten okres przyjdzie dosc mam gum ![]() Oj dopiero sie zorientowalam, ze po wczorajszym zalozylam gacie na druga strone
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-04-22 o 10:02 |
|
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
to u mnie wstyd się przyznać, po porodzie jeszcze nic nie było...
|
|
|
|
#3118 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Idę dziś o 13 do lekarza z Darią bo już 8 dni DAria jest chora i nie przechodzi OBY TO NIE BYŁO NIC POWAŻNEGO [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40426153]Drotka spala mi od 20 do 6! Wyspslam sie [/QUOTE]SZCZĘŚCIARYYYYYYY! Kiedy moja tak pośpi?? Zawsze się budzi co 2,5 - 3 h ehhhhh Cytat:
Koooocham masaż to co Ty takiego zamawiasz że aż z Azji? jeśli można wiedzieć...
|
|
#3119 |
|
Zakorzenienie
|
Litlle, dlatego właśnie ja się cieszę, że już mam okres, bo od prawie tygodnia biorę tabsy i zaraz będzie można poszaleć.
|
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu to sperma uszami by już dawno uszła
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

[/QUOTE]

Wczoraj już nie wchodziłam na wieczór bo czasu zbrakło. Wróciliśmy z miasta,wykąpalismy małego potem sami i wieczór należał już tylko do nas

a gdy idę z Agatką to nie bardzo mogę jeszcze drugą na rękach, trzeciej ręki mi brakuje
tak mi jej szkoda ale wiem że muszę być konsekwentna.
I mu opowiada swoim guuu gaaa cały dzień
Jakie to musi byc przykre dla matki...

nie śmiejcie się, pytam poważnie. Czy wypadają Wam włosy łonowe? Spoko na głowie, wszystko rozumiem chociaż to frustrujące ale łonowe?!?! Żeby nie było- nie golę na razie bo mi się nie chce (lenistwo młodej mamy