|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
Mi lekarz kazał 3 miesiączki odczekać. Inny że po jednej @ możemy próbować (jeżeli wyniki będą dobre). Ale u nas tak łatwo nie będzie ze względu na nasienie więc może w lipcu od razu na inseminację pójdę. W środę okaże się co dalej....---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Agatko spóźnione, ale szczere życzenia kochana. Dobrze Cię rozumiem, bo Hanusia odeszła właśnie w moje urodziny...
Bacha wszystkiego najlepszego Pani Michaś super dzióbek robi ![]() Iza trzymam kciuki ![]() Edytte witaj. Przykro mi ![]() Monia u nas Oluś też tak krzyczał, ja się strasznie przejmowałam. Ale teraz jest już lepiej, do tej pory nie wiemy, co to było. Był najedzony, przewinięty, chwilę się pobawił i się zaczynał krzyk. Jeszcze mu się to zdarza, ale już nie całymi dniami przynajmniej ![]() ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Ale dzięki temu, że Oli tak wymaga poświęcania mu uwagi, mam dużo ruchu i ważę już 51kg, a przed ciążą miałam 57... Ale więcej już bym nie chciała chudnąć.
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co jest grane zawsze koło 15,16 juz były wyniki
![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Dzwoniłam do labo powinien być za ok 30 minut.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dziwne wrażenie, że to będzie w tym miesiącu, ale próbuję się nie nakręcać - choć czuję się teraz tak jak wcześniej kiedy byłam w ciąży...---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- o matko mogłaś powiedzieć, że tu pół Polski czeka na wiadomość ![]() zresztą ja i tak już wiem, że jesteś w ciąży testy raczej się nie mylą ![]() Iza kiedy Ty miałaś @?? i ponawiam pytanie o wróżkę ??
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-22 o 17:26 |
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś czekamy razem z Tobą i trzymamy mocno
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i że reakcja mojego partnera nie będzie taka jak bym chciała,ale on pózniej zacznie się cieszyć.Dziewczyny wynik 175
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może sprawdzają dwa razy ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to za wróżka? skąd ją wytrzasnęłaś?
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-22 o 18:03 |
|
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Iza gratulacje
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Agatka jak Ty się czujesz przed jutrzejszym dniem? |
|
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a TY jak się czujesz Kochana??
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-04-22 o 18:53 |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróżka była jakaś z neta na sms Tak,chyba w środe zrobie powtórke.A jak już zaczełam brać dupka to robić progesteron?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-04-22 o 19:01 |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aż mój mąż pytał czemu tak się szczerzę do monitora
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak szłyście na zabieg łyżeczkowania i nie krwawiłyście to dostawałyście pierw tabletki poronne i czekałyście aż zaczniecie krwawić?? czy odrazu na zabieg??
|
#3468 |
|
Raczkowanie
|
Izunia gratuluje. cieszem siem bardziom.
edytko wspólczuje . agatko trzymam kciuki. tule was mocno ja niestety źle się czuje. czytam was tylko bo niemam głowy do myślenia i pisania. niechce nawet myślec że znowu mam iśc do szpitala. biore dodatkowo żelazo i te witaminy ciążowe i zimno mi. brrrrrrrrrrrrrrr .pozdrawiam dziewuszki. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- ja miałam odrazu łyżeczkowanie. a dowiedziałam się od anestezjologa- PARANOJA.
|
#3469 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki miałam iść do ginekologa dopiero za tydzień, ale zapisałam się na jutro, bo ten niby-okres coraz bardziej mnie niepokoi... Nie jest taki jak powinien być, to jakaś ciemnobrunatna, smolista wydzielina, a nie miesiączka
Ale odniosłam sukces, bo zasiałam już pół ogródka teraz tylko czekać na efekty
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze ja tak nie chcę.....!! Ja chcę dostać te leki....jak poprzednim razem!! tylko poprzednim razem to był inny szpital i inny lekarz....a ja na wizycie nie zapytałam jak to będzie wyglądało! Muszę dorwać jutro od razu panią dr!!
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Sama nie wiem jeszcze przeżywam to wszystko. Dla mnie zabieg był najgorszy chociaż go nie widziałam. Miałam problem aby wejść na fotel, bo wiedziałam, że tracę resztkę tego co tak bardzo kochałam. Dzisiaj wydawało mi się, że lepiej, ale każde wyjście z domu jest jakieś dziwne. Czuję jakiś dziwny strach, przed tym żeby się nie rozpłakać. Tylko w domu jestem bezpieczna. Było trudno. Rano byłam w pracy, porozmawiać z dyrektorką co i jak, kiedy zamierzam wracać. Rozmawiałam ale walczyłam sama ze sobą, z emocjami. Później szpital, oddział wiadomo co zobaczyłam, masę ciężarnych powtórka. Na zakończenie przemogłam się i dla dziecka poszłam do sąsiadki aby synek pobawił się na dworze z jej dzieckiem. Na moje nieszczęście doszła druga sąsiadka, która jest w ciąży. Myślałam, że dam rade do momentu kiedy zaczęły rozmawiać na temat tego abym może zaczęła się starać o drugie dziecko ( one nie wiedziały o mojej ciąży). Coś we mnie pękło na szczęście zadzwonił mąż odeszłam od nich i jakoś udalo mi się uniknąć płaczu przy nich.
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
agatka, ale wydaje mi sie, ze to normalna procedura, ze podaja leki. b musza chociaz troche pomoc szyjce sie rozwierac, zeby nie robic tego mechanicznie w 100%. takze walcz, zeby jak najmniej ingerowac.
ja tez od zeszlego tygodnia chodze przybita... a dzis to juz apogeum... nie chce mi sie nic... |
|
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
NIE. mną sie nikt nie zajął tak jak nalezy .lekarz gadał mi w gabiniecie że dostane prochy a stało się inaczej. ja w zeszłym tygodniu byłam na skraju załamania nerwowego. totalna załamka. ale ja nieweim czy bym chciała poraniać . po poronieniu i tak łyżeczkują
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też taki miałam.... ciekawi mnie co ci powie lekarz.
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
edytte....przykro mi....ja wczoraj tez dostałam życzenia od wujka....na końcu powiedział no i tego wymarzonego bobaska Ci życzę....też o mało się nie rozpłakałam (życzenia były przez telefon) ale już miała łzy w oczach....oni nic nie wiedzą...powiedziałam tylko smutnym i ponurym głosem...dziękuję....wiem że to ciężkie wszystko jest....jedynym pocieszeniem dla Ciebie jest to że masz już synka....a ja mam tylko albo AŻ 2 Aniołki w niebie ....wiem że to żadne pocieszenie ale masz dla kogo żyć....ja mimo wszytsko jestem silniejsza bo już raz to pzreszłam i wiem już co gdzie i jak...a po drugie od początku nastawiałam się na najgorsze pomimo że starałam się myślec pozytywnie....i zaklinałam rzeczywistość na wszystkie sposoby.....
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
Będę jutro o to walczyć!! A Ciebie mocno Cytat:
heh....ja ostatnio byłam na oddziale ok 9 i wyszłam o 24....ale dawkę leków dostałam jedną...krwawić zaczęłam po ok 4-5h....mam nadzieję że jutro to pójdzie szybciej i sprawniej....
|
|
#3476 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tabletki to lekarz powiedział mi, że musi mi ją podać żeby nie zniszczyć zbytnio szyjki macicy bo miałam już cesarkę. Z tego co mówił to ja zrozumiałam, że tabletka jest dla takich jak ja i tych, które nie rodziły. ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- [QUOTE=agatkaa1;40438638]edytte....przykro mi....ja wczoraj tez dostałam życzenia od wujka....na końcu powiedział no i tego wymarzonego bobaska Ci życzę....też o mało się nie rozpłakałam (życzenia były przez telefon) ale już miała łzy w oczach....oni nic nie wiedzą...powiedziałam tylko smutnym i ponurym głosem...dziękuję....wiem że to ciężkie wszystko jest....jedynym pocieszeniem dla Ciebie jest to że masz już synka....a ja mam tylko albo AŻ 2 Aniołki w niebie ....wiem że to żadne pocieszenie ale masz dla kogo żyć....ja mimo wszytsko jestem silniejsza bo już raz to pzreszłam i wiem już co gdzie i jak...a po drugie od początku nastawiałam się na najgorsze pomimo że starałam się myślec pozytywnie....i zaklinałam rzeczywistość na wszystkie sposoby.....[COLOR="Silver"] Masz racje tylko dziecko trzyma mnie jakoś. Dla niego muszę się pozbierać i dalej żyć. Wierzę jednak, że Ty też doczekasz się w końcu tego upragnionego dziecka. Nie możesz się poddać. U mnie to nie wiem jak będzie. Nie wiem, czy się zdecydujemy. Przynajmniej teraz.....
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje obawy i mysli że nie wiesz czy zdecydujesz się na starania są jak najbardziej na miejscu i jest to zrozumiałe w 100%! ja miałam takie mysli że raz chciałam po tygodniu zacząć starania i być znowu w ciązy a raz nie chciałam nawet słyszeć o staraniach i to wszystko jest normalne....bronimy się przed powtórką....każda na swój sposób....ale wierzę że się przełamiesz i z czasem nabierzesz sił i kolejnym razem się UDA!! Ja teraz już wiem że prędko nie będę się starać....pierw musimy porobić wszystkie badania....
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
tak się zastanawiam kochane - dziś dostałam wyniki badań kariotypu i są prawidłowe - czy to oznacza, że wyklucza się wady genetyczne dziecka w przyszłości?
Bacha spełnienia marzeń
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-04-22 o 20:37 |
|
|
|
#3479 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Bardzo Wam dziękuję za życzenia urodzinowe Cytat:
Jednak dobrze powiedziałam, że CLO nie będzie Ci potrzebne ![]() Jest ok, tylko do nowego wyglądu muszę się przyzwyczaić. Cytat:
Tak, tak Agatko to jest jeszcze moje największe marzenie 15 czerwca idziemy na wesele więc na pewno Tż będzie w domu ale kiedy dokładnie będzie to jeszcze nie wiemy. Cytat:
za wagę.Jakby tak szło to poprosiła bym Cię, żebyś zgubiła moje 8 kg które zostały mi po ciąży ![]() Piękna beta Cytat:
Agatko trzymam za Twój jutrzejszy bardzo ciężki dzień
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kariotyp rodziców robi sie jedynie po to, zeby wykluczyc ze to któryś z was jest nosicielem translokacji zrównoważonej, czyli takiej która u Was sie nie objawia fenotypowo ale moze dać nadmiar materiału genetycznego dziedziczonego przez potomka. Zeby było cos genetycznie nie halo z plodem/dzieckiem rodzice nie muszą mieć nieprawidłowych kariotypow. Jet jeszcze kwestia... przypadku, błędów w podzialach komórkowych po prostu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-04-22 o 21:01 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

ja nie miałam zabiegu więc nie musieliśmy czekać. Ostatnią @ miałam 29.03 i w sumie to ciągle mi się spać chce...ale pewnie to tylko zmęczenie takie ogólne...choć oczywiście mam nadzieję, że się w tym cyklu udało 

mogłaś powiedzieć, że tu pół Polski czeka na wiadomość

klask i: