|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Chyba Vil kupowała jakiś recaro.
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa
Ja też musiałam zrezygnować z adapterów bo do naszego wózka tylko oryginalny fotelik, a ma niezbyt dobre opinie a bezpieczeństwo stwierdziłam, że ważniejsze wiec nie będę wpinać fotelika do wózka.
|
#2973 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
zrobię może nawet jutro, tylko powiedz ile potrzebujesz tylko maleńkie są naprawdę 0-3 m, większych nie mam stay in touch
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
Poszalałam na allegro :P
![]() kupiłam młodemu - prześcieradła do wózka - krzesełko w końcu wybrałam białe papyrus http://allegro.pl/chicco-krzeselko-d...181870532.html - pościel (znalazłam niekiczowatą !) pasuje idealnie do drewnianych samolotów na lampie i suficie u małego ]http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...180493104.html - zabawkę http://allegro.pl/lamaze-aktywna-spi...178091739.html w sobotę kupiliśmy też młodemu kota z lamaze, jest super takiego http://allegro.pl/lamaze-kotek-zawie...165534260.html młodu obkupiony
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-04-22 o 20:33 |
|
|
|
#2975 |
|
Zadomowienie
|
oliwkowy? http://allegro.pl/kocyk-koc-zdrowy-1...189454699.html ten drugi w warkocze to Motherhood.
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2977 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Nie mam pojęcia. Dzisiaj byłam na SR i położna mówiła, że to jest opieka nad osobą najbliższą (wstępną, zstępną), obłożnie chorą i każdemu pracownikowi przysługuje L4 na tą dorosłą osobę maksymalnie 14 dni w roku. Wystawić zwolnienie może normalny lekarz rodzinny na podstawie wypisu ze szpitala, nie musi to być lekarz prowadzący ciążę. Wiadomo, że lekarze są różni, jedni wystawiają od razu na 14 dni, inni nie widzą potrzeby w ogóle wystawiania takiego zwolnienia, bo przecież żona jest na chodzie. No i można wystawić tylko na kilka dni. 14 dni to jest opcja maksymalna.
Cytat:
Masz dużo tkanek, więc i dużo wody przybyło. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2) Może dużo ciężarnych dzisiaj miało po drodze? Cytat:
Ale to jeszcze tylko malutkie dwa tygodnie z haczykiem. ![]() Cytat:
Byłam dzisiaj na SR i niczego ciekawego się nie dowiedziałam. Dostałam listę rzeczy, które należy zabrać do szpitala oraz plan porodu. Wiem tyle, że plan porodu jest ważnym dokumentem i nie jest tylko po to żeby był. Jest uważnie czytany i konsultowany z rodzącą itp.Ogólnie to położna mnie drażniła dzisiaj swoimi opiniami, np. delikatnie wyśmiała dziewczynę, która zapytała czy po cc dostanie dziecko na przykład do karmienia. Położna chyba nie skumała, że "do karmienia" to zwrot klucz i spytała ironicznie w jaki niby sposób chciałaby pani się zajmować tym dzieckiem. Widziałam minę tej dziewczyny i mówię, że jak poprosi, to pewnie do karmienia jej położne dziecko przyniosą. Na co położna, że "ale nie musi prosić, bo wtedy nie musi karmić". Jaha, że nie musi, ale może chce? I ogólnie takie pierdu pierdu o anegdotach jak to było kiedyś na porodówce. W większości oczywiście zmyślone, jak np. historia o babce, która trzeci raz z rzędu rodziła bliźnięta i mąż przyszedł do niej z tymi dzieciakami, "z czwórką przedszkolaków za rękę, a oni zasmarkani po kolana"... iiiiiiitttttddd... ![]() I oczywiście o torbach, że to złooooo i nie wolno i bla bla... Ciekawe, że ja miałam wielgachną torbę i nawet stała na ziemi i nikt mi nic nie powiedział. Wg niej najlepiej spakować się w reklamówki. Plus jest taki, że na poporodowej podobno są szafki oprócz tych stolików przy łóżkach. Zobaczymy. Idę na początku maja zobaczyć oddział.
|
|||||||
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa
Cytat:
oglądałam bosacką dziś i mówiła, że można samoopalacze w ciąży
|
|
|
#2979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Niunka dobrze,że to nic groźnego i nic Wam nie jest:-*
Ash no to czekamy na rozwój akcji:-D Motylku zaciskaj nóżki jeszcze:-* Xal to napewno po badaniu tak masz:-* Dziewczyny piękne pokoiki będą mieć maluchy!!! Tak patrzyłam na 1 stronę i w maju to się nam tu szykuje poród jeden za drugim :-D masakra daty jedna obok drugiej he he. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że ona mi nawet nie zleciła przesiewu i się nie kwapi
|
#2982 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Wtajemniczenie
|
to na własną ręke zrób, kubeczek jałowy za 2 zł a badanie ok 15 zł i czekasz 2 doby za wynikiem
bez tego żaeden lekarz nie da Ci antybiotyku |
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
wgl jaka akacja w nocy w szpitalu dziś była, jakiejś dziewczynie łożysko się odkleiło i dostała mega krwotoku, cały korytarz w krwawych plamach, pielegniarki latały z worakami z krwią i szybko ja na stół operacyjny wieźli, rano wszyscy ledwo żywi byli, a najlepsze jest to że jeden doktorek miał dyżur uwaga od 7 rano w sobote do dzisiaj - chodził po korytarzu jak cień człowieka, bo zbytnio się wyspać nie mógł bo co chwilę ktoś na oddzial przyjezdzał z ip
|
|
|
|
#2986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
siadam do łóżka i opieram się o zagłówek, zawsze zaczyna się mały ruszać
Cytat:
![]() Cytat:
panierka jest jak gąbka na tłuszcz i jest bardzo ciężko strawna, potrafi zalegać w żołądku dość długo, a cebula taka świeża to chyba nie, ale duszona to wiem jakie u mnie robi spustoszenie w jelitach
|
||
|
|
|
#2987 |
|
Zadomowienie
|
a wiecie co dziś mnie spotkało...wybrałam się do dentysty, idę sobie na przystanek, się toczę, jestem jakieś 500 m od domu i zbliżam się do końca naszej ulicy, gdzie stoi dom, a przed bramą samochód parkuje kobieta, już w sumie z niego wychodzi. nasze spojrzenia skrzyżowały się na sekundę dosłownie, po czym słyszę pytanie: "czy pani tu mieszka?" , "tak" odpowiadam, a ona wręcza mi wizytówkę: dyplomowana położna środowiskowa
jutro do niej dzwonię, sympatyczna jak to położna, super wrażenie zrobiła od jakiegoś czasu próbuję się dodzwonić do położnych z przychodni na osiedlu, ale chyba wiecznie w terenie, a numer stacjonarny i nie udało się. a tu masz- przyszła koza do woza a potem w podskokach poszłam na fotel dentystyczny, gdzie dałam sobie zrobić dwa zęby, czyli w sumie od tamtego poniedziałku wyleczyłam trzy a fobię mam i traumę z dzieciństwa, więc wiecie szkoda, że 450 złotych poszło.... zamówiłam dziś rzeczy do szpitala i parę drobiazgów pielęgnacyjnych dla córy. zamierzałam kupić w hurtowni krakowskiej u jednej kobiety, którą znam, ale dziś natknęłam się na komentarze jej aukcji w internecie i stwierdziłam, że z takim "elementem" nie chcę mieć do czynienia, a tym bardziej dać jej zarobić. Żenująca obsługa... W odpowiedzi na komentarz negatywny jakiejś klientki odnośnie pasa poporodowego babka napisała: "Pieniądze zostały zwrócone prosze sobie dokładnie sprawdzić a potem wystawiać komentarz. Nie tylko pani pas jest potrzebny do życia przydałby sie jeszcze mózg". Nie wiem, może jestem przewrażliwiona, ale zamówiłam u r_p77, chociaż nie miał paru rzeczy. Kupię w zwykłej aptece majtki wielorazowe?
|
#2988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a udało się uratowac dzieciątko? |
|
|
|
|
#2989 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
Helo ja dopiero siadlam a wiec szybka relacja z wizyty:
P.doktor ulubiona przebadala i stwierdzila ze zamknieta , twarda na to ja ze sie spodziewalam i ze podejrzewam ze bedzie jak przy pierwszym porodzie hee ze podczas porodu tez byla zamkniera hee no i napomknelam o krwotoku o transfuzji i kazala znalezc wypis ze szpitala i miec go przy sobie i do ksiazeczkj mi wpisala ze 1 porod zakknczony wylyzeczkowaniem , krwotokiem i transfuzja..... Cisnienie pokj nie przekracza 150/90 to ok jak przekroczy to szpital , gbs - ujemny ;-) , zaswiadczenie ze bylam pod opieja gina ponizej 10 tyg. Ciazy wypisala i kolejna wizyta 6 maja wtedy bedzie 39 tc Teraz lece nadrabiac chyba wszystko strescilam
|
#2992 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam pojęcia, a z tym lekarzem to masakra, bo on ledwo chodził dzis po korytarzu, wrak czloweka niewyspany :/
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
sama sie zgłosiła ![]() Kupisz ja kupowałam u siebie w aptece bo na allegro kupiłam jednorazowe i czytałam, że są kiepskie |
|
|
|
|
#2994 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) parowar i odstawiam inne jedzenie nie mogę czytać o tych pomidorach i ogórkach nie wiedziałam, że gryczanej nie można..Cytat:
oja, ale jazda na tej szkole rodzenia, chyba bym nie wytrzymała..nienawidzę skostniałych opini ani tych czarno- białych. co oni mają z tymi torbami, do cholery, położę sobie w nogach najwyżej, chociaż u nas chyba nie ma takiego problemu... co do opieki to właśnie się zastanawiam, czy jest sens, żeby mąż brał na mnie całość, lepiej chyba zostawić sobie na jakieś infekcje dziecięce i trzeba się rzeczywiście dowiedzieć ile to płatne
J + D = H Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-04-22 o 21:01 |
||
|
|
|
#2995 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za to ten z motherhood mam i bardzo jest fajny. Kupiłam go z myślą o dniach, kiedy nie ma upałów (wtedy będę przykrywać małą flanelką )Masz na myśli ile trwał 1 skurcz? Niektóre 1 minutę, niektóre 2. Moje skurcze są w ogóle jakieś długie A jeśli masz na myśli po jakim czasie przestały być reguralne, to myślę, że po ok 1h zaczęły się pisać tak mniej regularnie... Cytat:
Szczególnie podoba mi się pościel! Super się Wam wpisuje w koncepcję pokoju brawo!
|
|||
|
|
|
#2996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też zaraz robię zamówienia. Czekam jeszcze na maila od jednego sprzedawcy czy mi wyśle jedną przesyłką materac i przewijak i cisza.
|
|
|
|
|
#2997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 plasterki na kanapkę raczej nie zaszkodzą moja przyjaciółka jadła pizzę, chińczyka, sałatki i wszystko mała tylko reagowała na pomidory i czekoladę, więc jadła np. 2 kostki dziennie max. ale nie odstawiała całkiem
|
|
|
#2999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Wybrałam je ze względu na kolor i na szufladę ![]() Kurde, ale Antoś szaleje normalnie zaczynam się aż tym martwić ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.

w środe mam egzamin i muszę się zacząć w końcu uczyć
miło, że się martwicie i pamiętacie 

Ślub 27. X. 2012
ale jeżeli rzeczywiście mogłabyś przygotować jakąś taką kupkę dla mnie i powiedzieć co chcesz/potrzebujesz na wymiankę to ja przyjmę
tym bardziej że liczę na ciepłe lato ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Masz dużo tkanek, więc i dużo wody przybyło.
Musiałabyś iść do sądu i w dodatku sprawę wygrać. U mnie niestety nie dało się odzyskać całej kasy. Zgodziłam się rozłożyć tej głupiej lasce kasę na raty, no i drugiej części już nie oddała, a pisemko o umorzenie do sądu już poszło (oczywiście prokurator się ze mną w ogóle nie skontaktował). A taka była zapłakana w mailach - że ojciec umarł, że matka umarła itp itd. - głupia s.ucz. 7 maja mam kolejną rozprawę w sądzie. Będę walczyć o pozostałą kasę z firmą windykacyjną, która nasłała na mnie komornika, ale - szczerze - nie łudzę się już wcale, że kasę odzyskam.
No bardzo się rozczarowałam 
Ale to jeszcze tylko malutkie dwa tygodnie z haczykiem. 

szkoda, że 450 złotych poszło....
i trzeba się rzeczywiście dowiedzieć ile to płatne