MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-23, 08:17   #3361
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
byłam w szpitalu, zbadała mnie Pani położna, zrobiła ktg, pobrała krew i mam czekać w domu, aż skurcze będą jeszcze bardziej mocne i częstsze. Prawdopodobnie nastąpi to jeszcze dzisiaj.
no to

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

no! a teraz zarazić inne dzieci z forum
ciekawe jak dziś będzie, bo on ma różnie ze spaniem
Julia przesypiała całe od 6 tygodnia, a on raz ok, raz nie

Cytat:
już się nie mogę doczekać mojego Synusia, ale te skurcze mnie wykańczają :-(
pomyśl, że każdy następny skurcz przybliża Cię do synusia
Już dziś go zobaczysz i ucałujesz.
Stary 2013-04-23, 08:23   #3362
misiulka06
Rozeznanie

skurcze mam co 8 minut...są tak cholernie bolesne, że idzie oszaleć. Ale fakt faktem już niebawem ujrzę mojego ukochanego Misiaczka
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 08:29   #3363
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
skurcze mam co 8 minut...są tak cholernie bolesne, że idzie oszaleć. Ale fakt faktem już niebawem ujrzę mojego ukochanego Misiaczka
ciśnij dziołcha!!!!!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 08:33   #3364
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
ciśnij dziołcha!!!!!
na szczęście jestem w domku, jak będę miała skurcze co 4 minuty to mam od razu jechać do szpitala.
Stary 2013-04-23, 08:42   #3365
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam się w ten piękny poranek A tu się dzieje...

Cytat:
To wiesz... ciśnij... ale dopiero w szpitalu - trzymam kciuki, żeby poszło szybko.

Corka_rosy - olbrzymie gratulacje!!!!!!! Pięknie, że wyszło SN.

Sklecę Wam zaraz opis mojego porodu... natchniona wczorajszą falą opisów - przyznaję - nieco przerażających.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 08:43   #3366
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

oj tam .. wiecej ciala do pieszczenia
powiedz Tz zeby ugniatal jak najczesciej to szybko zleci

i pochwale wam sie jaka fotencje Emilianowi zrobilam - no padlam
taka reakcja byla jak CYCA zoabczyl

.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 08:47   #3367
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
na szczęście jestem w domku, jak będę miała skurcze co 4 minuty to mam od razu jechać do szpitala.
to podziwiam ))

Stary 2013-04-23, 08:56   #3368
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
i nas nie zabraliscie ????? no ladnie, byc tak blisko i nie zapoznac Maluchow bede pamietac :P
Oj, przecież Wy rzut beretem mieszkacie... biję się w pierś!

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
mnie babki w szpitalu pokazywaly pozycje spod pachy to jest czad dopiero
ja lubię najbardziej spod pachy karmić

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
i pochwale wam sie jaka fotencje Emilianowi zrobilam - no padlam
taka reakcja byla jak CYCA zoabczyl

.
szał w oczkach!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
WCzoraj w nocy MALUDE wzieli w kńcu na cesarkę KAcper wazy 3790 i dostał 10kg, ale ona bardzo wymeczona ! Brawa i kciuki za powrot do formy!

GRATULACJE!!!!

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi co oznacza takie wpadające w brąz plamienie?? boję się
jak brązowe to starsza krew...

no i trzymam kciuki za rozwój akcji!

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
hejka ja tylko z info ze leze w szpitalu po badaniu dostalsm krwawienie i wielki skrzep mi poszedl po badaniach wszystko ok tyle ze na obserwacji mnie zatrzymali a na srode mam termin zobaczymy moze i w tym czasie urodze
nie wiem czy to byl czop ske to raczej wygladalo na okropnie olbrzymi okres z przeolbrzymim skrzepem spanikowana pojechalam do szpitala
i buziaki
Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi szczepcie bezpłatnymi szczepionkami czy 5w1 lub 6w1, w środę idziemy szczepić i cały czas waham się co wybrać Z jednej strony wolałbym bezpłatne, a za tę kwotę pojechać gdzieś z maluchem na weekend albo kupić mu coś, z durgiej strony nie chcę byc traktowana jak wyrodna matka ( u mnie w przychodni bardzo naciskają żeby brać płatne-wiem oczywiście że mają z tego odpowiednie profity).
Sama nie wiem na co się zdecydować.
ja zdecydowałam się na 5w1. Ale ile osób tyle opinii... Mnie przekonało to, że podobno (PODOBNO) lepiej dzieci znoszą 5w1 niż 6w1 a do tego kwestie ekonomiczne. Różnica spora między 5 a 6, więc wzw wezmę już z puli darmowych...

Dziewczyny co do karmienia na leżąco - w nocy zaryzykowałam i co? usnęłam podczas karmienia - to mi się podoba!!! Ale... są pewne minusy dla mnie - nie mam panowania takiego jak w pozycjach siedzących nad główką małego albo moją piersią, a jak pisałam z uwagi a stan moich brodawek musze bardzo uważać na dobry przysys dzieciątka

Jak karmię na siedząco i jem sobie to strasznie się boję, żeby Filipa gorącą herbatą nie oblać Na szczęście mój szkrab nie ma za dużo kudełków więc okruszki szybko można zdmuchnąć

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2013-04-23 o 09:02
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 08:58   #3369
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny powiedzcie mi szczepcie bezpłatnymi szczepionkami czy 5w1 lub 6w1, w środę idziemy szczepić i cały czas waham się co wybrać Z jednej strony wolałbym bezpłatne, a za tę kwotę pojechać gdzieś z maluchem na weekend albo kupić mu coś, z durgiej strony nie chcę byc traktowana jak wyrodna matka ( u mnie w przychodni bardzo naciskają żeby brać płatne-wiem oczywiście że mają z tego odpowiednie profity).

Pochwalę się Wam, nauczyłam małego zasypiać samego w łóżeczku i jestem z siebie mega dumna
Już od tygodnia zasypia sam
5w1, za 120zł. U nas nie naciskają, różnie ludzie szczepią. Wolę jednak nowszej generacji szczepionki, a te bezpłatne to podobno stare.
Gratulacje za zasypianie

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-04-23, 09:04   #3370
Malpka
Zakorzenienie

hej

kurcze próbuję was nadrobić od kilku dni i nijak mi to nie wychodzi a stron przybywa
odpisuję na raty nie wiem czy dziś sie uda nadrobić

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość

ale co, migdałki?
ma brak wysięgu(czy coś takiego) w uszach błona bębenkowa jej nie odbija i ma jak to lekarz stwierdził galaretę w uszach więc trzeba naciąć i oczyścić

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Filip ma temperaturę 37,5 nie mam nic w domu na gorączkę. Czy już podawać coś jeśli tak to co ? Czy by było 38?
juz dziewczyny odpowiedziały ze dzieci maja podwyzszona u nas tez czesto jest 37,3

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
sliczny

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość

Załączam zdjęcia mojej Kingi z dzisiaj
jaka sliczniutka

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
:

Mój jest prze agent... ostatnio pisk wielki z łóżeczka, jakby go ze skóry obdzierali... lecimy z Mężem, bo w życiu się tak nie darł... a on chwycił się za włosy i się szarpie, no a jako że nie wiedział bidny że się sam chwycił to krzyk... chwilę nam zajęło wyszarpywanie rączki bo tak trzymał... już z 4 razy powtórzył akcję mój kudłacz .
:

Strippi zanim dalej bede nadrabiać wrzucałaś akiegoś linka zeby coś kliknąć otworzyłam sobie w innej zakładce ale potem mi pozamykało zakładki wrzuć mi na priv bo nie wiem czy dziś nadrobie was kiepsko u mnie coś z czasem
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 09:05   #3371
megi-megi
Zakorzenienie

Opis wydarzenia, na koniec którego dostałam w objęcia Kaliniaczka.
A było to tak...

Wielki Piątek, doszłam do wniosku, że jak jesteśmy tydzień po terminie, to czas przygotować Święta i co się da. O godzinie 22 jeszcze prasowałam synkowi ubrania, włączyłam sobie film i do 1 w nocy oglądałam, myśląc, że coś się kroi, bo normalnie bym już spała z 3 godziny.
O 3 w nocy obudziły mnie jęki - własne. Skurcze były bolesne. Zrobiłam herbatkę, wypiłam i o 5 skurcze pozwoliły mi zasnąć. O godzinie 7 znów obudziły mnie jęki. Tym razem nic nie pomogło na skurcze, po kilku minutach od pobudki już w czasie skurczu klęłam pod nosem.
Wielka Sobota, pomyślałam, że tak szybko się nie rodzi, to jeszcze jajka poświęcimy.
Skurcze co 9 minut, bolesne. Pomiędzy skurczami właściwymi pojawiają się delikatne 2 a później znów BOOM - bolesny. Idę pod prysznic. W ciągu 5 minut moje 2 delikatne skurczyki pomiędzy dużymi stają się tak samo silne i raptem mam skurcze co 3 minuty. Wychodzę z łazienki i mówię do męża: nie idziemy do kościoła - jedziemy do szpitala.
Po drodze odstawiamy syna do dziadków, idę jeszcze pogadać im, żeby uważali na niego i kuchenkę etc. Jedziemy do szpitala. Po drodze dalej sobie klnę.
(to był długi wstęp)
Wchodzę na IP - mówię o skurczach etc. Szybkie badanie - 3 cm rozwarcia, skurcze ładne. Przebieram się i idziemy na porodówkę. Dostaję jedynkę, jako ich stała klientka bo już tam rodziłam. Położna bada - 4 cm. Czopki w odbyt, kroplówka, badanie krwi. Leżę na boku podpięta stale pod ktg. Za chwilę wraca położna, sprawdza rozwarcie - 8 cm. Główka słabo schodzi. Wstaję i wiszę nieco na mężu, kręcę biodrami, narzekam, że chce do wc. Puszczają mnie na 3 skurcze - po 3 jak w mordę strzelił, każą wracać. (dopiero w tej chwili zaczęłam delikatnie plamić - wcześniej zero śladu krwi)
Badanie - 10 cm, główka zeszła. Zaczynam delikatnie przeć. Lekarka przebija pęcherz (myślałam, że padnę, tak mnie pachwiny bolały, jak mnie tam jakoś naciskała w czasie dobierania się do pęcherza).
Raptem koło mnie są 2 położne, 2 lekarki. Zaczynam przeć porządnie. Boli. Widzę jak położna trzyma nożyczki i nie mogę się doczekać, aż mnie ciachnie. Jest mi już obojętne kiedy, na skurczu czy bez - wiem, że jak ciachnie, wyjdzie główka i będzie finał.
Więc sobie prę, raptem ciach i na moim brzuchu znajduje się cieplutka Kalina, płacze delikatnie i jest pomarszczona, oślizgła, szaro-fioletowa i najpiękniejsza na świecie.
Tulimy się i maluszek z pediatrą i tatą jadą na badanie. Ja rodzę łożysko - nie całe. Prócz łożyska znajduje się mój krwiak z pierwszego trymestru - wielkości kurzej wątróbki i nawet podobny - wzbudził sensację Czekamy na narkozę i łyżeczkowanie. Jedna dawka narkozy i ... nic. Druga i ... budzę się z pytaniem: to kiedy to łyżeczkowanie?
Szycie bez narkozy i znieczulenia - do dupy w przenośni i dosłownie. Po narkozie mam leżeć 4 godziny i nie karmić. Kalinka obok kwili, ale zasypia - bidulek bez mleczka i tulenia mamy.

Mama po wszystkim czuje się bosko - wbrew zaleceniom położnych lata po korytarzach sama (miałam prosić położną o pomoc) i leci pod prysznic Kalinka śpi po pierwszym posiłku.

Ból był spory. Ale... w porównaniu do pierwszego porodu to jakieś 60%. Nie wiem, na czym to polegało - tu przez moment poczułam, jakby pękały mi wnętrzności, a wtedy tak miałam z 5 godzin. Tempo oszałamiające. Pierwsza faza - 2 godziny w szpitalu, duruga faza: 10 minut.
I jak jest po wszystkim, aż żałuję, że nie będzie trzeciego maluszka, bo zaczynają te porody być znośne

Kalinka - długość i waga identyczna zupełnie jak Igorka - 3760 i 57cm. Co do grama, co do cm. Moje maluszki

I zdjęcie z pierwszej minuty życia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130330_132915_DSC04249__.jpg (60,2 KB, 132 załadowań)
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 09:07   #3372
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać, że dziś poniedziałek zaczęłam ostatni (mam nadzieję) 40 tydzień

co do becikowego - wydaje mi się, że to zalezy od rejonu, nie wszędzie tyle wymagają - gdzieś wyczytałam, że najlepiej zadzwonić do swojego urzędu i się dopytać
za tygodnie.
Co do becikowego, to masz rację Dadzą druki i powiedzą co i jak.
Ja mam już syna 15 letniego, więc to dodatkowy członek rodziny... musiałam jego akt urodzenia przynieść.
Oczywiście żądali dowodów osobistych, mojego i Tż i kserowali.
Kazali dostarczyć zaśw. z US (nawet dali druk wniosku, który składa się w us), a potem nie było potrzebne... bo dali do wypełnienia Oświadczenie o dochodach
ogólnie to peeeeeeełno oświadczeń dają do wypełnienia.
Ja już dzisiaj mam mieć przelew

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-04-23, 09:08   #3373
nestelle
Zakorzenienie

cześć ,
ja się witam w dniu moich urodzin !!!!!!
dostałam już karnet do spa ,czekam na resztę prezentów .....

Cytat:
hejka ja tylko z info ze leze w szpitalu po badaniu dostalsm krwawienie i wielki skrzep mi poszedl po badaniach wszystko ok tyle ze na obserwacji mnie zatrzymali a na srode mam termin zobaczymy moze i w tym czasie urodze
nie wiem czy to byl czop ske to raczej wygladalo na okropnie olbrzymi okres z przeolbrzymim skrzepem spanikowana pojechalam do szpitala
oby wszystko było ok. .... hmmm ale może już tam zostaniesz i urodzisz
Cytat:
jak ma się fajne, sportowe, poręczne cycuchy a jak się ma cyce jak donice, to ciężko trzymać leżąc cyca
ale czasem mi się udaje...
.
"sportowe cycuchy "? takiego określenia nie słyszałam
akarmiąc na leżąco cyca nie trzeba trzymać -sam leży ...
Cytat:
ja szczepię 6w1 ,pneumo i rota .(tak szczepiłam Kubę i Ninkę -to i Roszkowi zrobię komplet) u nas szczepi tak wiele osób -nawet tych których pozornie nie stać -kasę przeznaczają z ubezpieczenia i becikowego .
wiem ,że te szczepienia są nowocześniejsze ,łagodniejsze i lepiej przyswajalne - ale oczywiście grono ludzi tez było zadowolonych z bezpłatnych .... trudno stwierdzić ... ale jednak wolę wszystko zrobić i mieć spokój -niż potem żałować jakby co ....

Cytat:
Zapomniałam dodać, że dziś poniedziałek zaczęłam ostatni (mam nadzieję) 40 tydzień

Cytat:
witam się w skończonym 40 tygodniu. ...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Michaś przespał dziś całą noc
Słodzio poszedł spać o 22:00 i wstał o 6:00, bez żadnej pobudki na karmienie i zmianę pieluchy

Cytat:
Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki kochana ,będzie dobrze ,myśl ze zaraz będzie już po wszystkim

no nic idę troszkę dom ogarnąć , upiec coś dla gości ... no i Jakub przyprowadza kolegów z klasy więc coś im do jedzenia muszę wykombinować ....
Stary 2013-04-23, 09:10   #3374
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Trzymamy kciuki

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-04-23, 09:11   #3375
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A było to tak...

I jak jest po wszystkim, aż żałuję, że nie będzie trzeciego maluszka, bo zaczynają te porody być znośne

Kalinka - długość i waga identyczna zupełnie jak Igorka - 3760 i 57cm. Co do grama, co do cm. Moje maluszki

haha! szybko poszło )) a fotka cudna!!!!! no i z tą wagą i długością...no no!

Stary 2013-04-23, 09:16   #3376
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do karmienia na leżąco - w nocy zaryzykowałam i co? usnęłam podczas karmienia - to mi się podoba!!! Ale... są pewne minusy dla mnie - nie mam panowania takiego jak w pozycjach siedzących nad główką małego albo moją piersią, a jak pisałam z uwagi a stan moich brodawek musze bardzo uważać na dobry przysys dzieciątka

Jak karmię na siedząco i jem sobie to strasznie się boję, żeby Filipa gorącą herbatą nie oblać Na szczęście mój szkrab nie ma za dużo kudełków więc okruszki szybko można zdmuchnąć
Ja leżąc, kładę dziecko na moim ramieniu (podobnie jak przy klasycznej), dłonią mogę pupę potrzymać. Ramię jest pod karkiem Kingi. Moja głowa wysoko na poduszcze. Polecam.

Fajnie się stołujemy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-04-23, 09:19   #3377
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

no to jak już wiesz jak się śpi podczsas karmienia to nie ma odwrotu .....
co do jedzenia czy picia nad dzieckiem podczas karmienia to ja jednak czekam aż troszkę ostygnie i będzie ciepłe -takie w razie czego aby nie zrobić krzywdy ....
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Wolę jednak nowszej generacji szczepionki, a te bezpłatne to podobno stare.
racja....
Cytat:
A było to tak...

Wielki Piątek, doszłam do wniosku, że jak jesteśmy tydzień po terminie, to czas przygotować Święta i co się da. O godzinie 22 jeszcze prasowałam synkowi ubrania, włączyłam sobie film i do 1 w nocy oglądałam, myśląc, że coś się kroi, bo normalnie bym już spała z 3 godziny.
O 3 w nocy obudziły mnie jęki - własne. Skurcze były bolesne. Zrobiłam herbatkę, wypiłam i o 5 skurcze pozwoliły mi zasnąć. O godzinie 7 znów obudziły mnie jęki. Tym razem nic nie pomogło na skurcze, po kilku minutach od pobudki już w czasie skurczu klęłam pod nosem.
Wielka Sobota, pomyślałam, że tak szybko się nie rodzi, to jeszcze jajka poświęcimy.
Skurcze co 9 minut, bolesne. Pomiędzy skurczami właściwymi pojawiają się delikatne 2 a później znów BOOM - bolesny. Idę pod prysznic. W ciągu 5 minut moje 2 delikatne skurczyki pomiędzy dużymi stają się tak samo silne i raptem mam skurcze co 3 minuty. Wychodzę z łazienki i mówię do męża: nie idziemy do kościoła - jedziemy do szpitala.
Po drodze odstawiamy syna do dziadków, idę jeszcze pogadać im, żeby uważali na niego i kuchenkę etc. Jedziemy do szpitala. Po drodze dalej sobie klnę.
(to był długi wstęp)
Wchodzę na IP - mówię o skurczach etc. Szybkie badanie - 3 cm rozwarcia, skurcze ładne. Przebieram się i idziemy na porodówkę. Dostaję jedynkę, jako ich stała klientka bo już tam rodziłam. Położna bada - 4 cm. Czopki w odbyt, kroplówka, badanie krwi. Leżę na boku podpięta stale pod ktg. Za chwilę wraca położna, sprawdza rozwarcie - 8 cm. Główka słabo schodzi. Wstaję i wiszę nieco na mężu, kręcę biodrami, narzekam, że chce do wc. Puszczają mnie na 3 skurcze - po 3 jak w mordę strzelił, każą wracać. (dopiero w tej chwili zaczęłam delikatnie plamić - wcześniej zero śladu krwi)
Badanie - 10 cm, główka zeszła. Zaczynam delikatnie przeć. Lekarka przebija pęcherz (myślałam, że padnę, tak mnie pachwiny bolały, jak mnie tam jakoś naciskała w czasie dobierania się do pęcherza).
Raptem koło mnie są 2 położne, 2 lekarki. Zaczynam przeć porządnie. Boli. Widzę jak położna trzyma nożyczki i nie mogę się doczekać, aż mnie ciachnie. Jest mi już obojętne kiedy, na skurczu czy bez - wiem, że jak ciachnie, wyjdzie główka i będzie finał.
Więc sobie prę, raptem ciach i na moim brzuchu znajduje się cieplutka Kalina, płacze delikatnie i jest pomarszczona, oślizgła, szaro-fioletowa i najpiękniejsza na świecie.
Tulimy się i maluszek z pediatrą i tatą jadą na badanie. Ja rodzę łożysko - nie całe. Prócz łożyska znajduje się mój krwiak z pierwszego trymestru - wielkości kurzej wątróbki i nawet podobny - wzbudził sensację Czekamy na narkozę i łyżeczkowanie. Jedna dawka narkozy i ... nic. Druga i ... budzę się z pytaniem: to kiedy to łyżeczkowanie?
Szycie bez narkozy i znieczulenia - do dupy w przenośni i dosłownie. Po narkozie mam leżeć 4 godziny i nie karmić. Kalinka obok kwili, ale zasypia - bidulek bez mleczka i tulenia mamy.

Mama po wszystkim czuje się bosko - wbrew zaleceniom położnych lata po korytarzach sama (miałam prosić położną o pomoc) i leci pod prysznic Kalinka śpi po pierwszym posiłku.

Ból był spory. Ale... w porównaniu do pierwszego porodu to jakieś 60%. Nie wiem, na czym to polegało - tu przez moment poczułam, jakby pękały mi wnętrzności, a wtedy tak miałam z 5 godzin. Tempo oszałamiające. Pierwsza faza - 2 godziny w szpitalu, duruga faza: 10 minut.

za poród
no u mnie za 3 razem było dużo lepiej (choć bardzo mocno bolałao i umierałam to jakoś ten poród był o niebo lepszy) więc może kiedyś się zdecydujesz ....

no i fotka Kalinki superaśna - taki malutki ,słodki ,zmarszczony robaczek
Stary 2013-04-23, 09:25   #3378
bmma
Zadomowienie

Cytat:

... na moim brzuchu znajduje się cieplutka Kalina, płacze delikatnie i jest pomarszczona, oślizgła, szaro-fioletowa i najpiękniejsza na świecie.

Gratulacje

ale włosy, piękna miss

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
cześć ,
sto lat

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-04-23 o 09:23
Stary 2013-04-23, 09:32   #3379
Tasia34
Wtajemniczenie

zaraz mam cc, trzymajcie kciuki aaaaaaaa
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 09:43   #3380
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Stary 2013-04-23, 09:53   #3381
OtTakaJa
Zakorzenienie

Mam pytanie do mamus (oprócz strippi i nestelle z wiadomych przyczyn :P), ile razy wstajecie na karmienie w nocy? Po ile godzin z rzędu Wasze dzieciaćzki spia?

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 09:59   #3382
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hahaha a moj tż mowi ze fajnie wlasnie takie kobiece kształty mi zostały
Mój mówi to samo A dziś kończymy 6 tygodni....

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno!!! I czekamy na wieści

Kasia: jaki Emilian słodki!
Megi: to zdjęcie jest rozczulające (zazdroszczę, ja tak nie miałam). Mała sobie leży i pewnie myśli: "Gdzie ja jestem?"
Nestelle: 100 lat i spełnienia marzeń! I jeśli się zdecydujesz na 4 dzidzi to żeby poród był "yetiowy"
Misiulka: czekamy na dobre wieści
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:05   #3383
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Hej !

Cytat:
OC pewnie chodziło o to ze byś miała 2 ręce wolne -w razie potrzeby czegoś zrobienia ..
właśnie o to chodziło z rękami wolnymi

Cytat:
Też słyszałam, że niedrapki to tylko na początek jak jeszcze się nie obcina paznokci, ale po tygodniu już można chyba spróbować obciąć ?
U nas po tygodniu obcięła nam położna, teraz co kilka dni chłop obcina i jest dobrze, a młody wariuje z rączkami...

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
hej, 21.04. dziesiec minut po polnocy urodzilam Wojtka-53 cm i 3,65 kg. Jednak naturalnie. Z zzo nie ma sie czego bac! Jak wrocimy do domu opisze Wam porod, szybko poszlo. Pozdrawiam

Cytat:
cześć ,
dzisiaj zakupowy dzień .... nawet chleba w domu nie miałam .....
i po drodze napatrzyłam sie na gromade niemowlaków i to co zobaczyłam przeraziło mnie .... dzieci tak mniej więcej 6 -9 miesięczne poubierane tak jakby nadal chyba śnieg lezał na ulicach.... w ciepłe czapy ,swetry a na to kombinezony i jeszcze dodatkowo przykryte kocami .... a wózek pcha matka ubrana albo w krótki rękaw albo w bluzeczkę z długim lub ma cienką kurtkę na sobie .... nie wiem co z tymi ludzmi-na głowę im pada czy co ,jakieś ciotko-matki .... do tego jak są starsze dzieci od 8-9 miesiąca w górę(do kilku lat) to ciągle memlają coś w tej buzi - a to paluszki,a to ciasteczka ,bułeczki coś w typie "aby dziecko sie nie nudziło dam jedzonko - to nie będzie marudziło"......... to juz jakaś plaga ......
:
No z tym jedzeniem na każdym kroku to masakra i to jakieś syfy w stylu chrupki kukurydziane czy inne danio...masakra...

Cytat:

Cytat:

ja dziś - postanowiłam - że po szczepienieach pójdę z synem do MOCAKU, bo jeszcze nie byłam. ciekawe jaki z niego koneser sztuki
A jak rozwiązaliście temat wózka i Twoich wyjść ? Na dole czy sama dźwigasz ?

Cytat:
cześć ,

Najlepszego ! Spełnienia marzeń !

Cytat:
"sportowe cycuchy "? takiego określenia nie słyszałam
akarmiąc na leżąco cyca nie trzeba trzymać -sam leży ...
potwierdzam ja karmię i na leżąco i spod pachy i na leżąco i z dużymi nic nie trzeba podpierać bo cyc sobie leży spokojnie w zależności od naszego pochylenia taka wysokość na której znajduje się sutek.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mamus (oprócz strippi i nestelle z wiadomych przyczyn :P), ile razy wstajecie na karmienie w nocy? Po ile godzin z rzędu Wasze dzieciaćzki spia?
Różnie mniej więcej w nocy śpi od 2,5 do 4,5 h ciągiem / jutro ma miesiąc/ ale średnio karmię go koło 22-23 tu nie wstaje, bo jeszcze nie śpię, potem 1-2, potem -4-5 no i potem już śniadanko A u Ciebie jak ? A czytałam o tym sporo i wynika, że wszystko jest normą... co godzinę też

monika_g a próbowałaś metod z tego ? Mój nie ma kolek, ale na niego jak jest rozmarudzony działają te metody.

http://www.youtube.com/watch?v=ASEjS...source=message
Stary 2013-04-23, 10:13   #3384
misiulka06
Rozeznanie

dziękuję wam wszystkim za kciuki. mam nadzieje, ze do wieczora Michałek już z nami będzie skurcze mam średnio co 6-8 minut.
Stary 2013-04-23, 10:21   #3385
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
ooo ciśnji

Cytat:
ja zdecydowałam się na 5w1. Ale ile osób tyle opinii... Mnie przekonało to, że podobno (PODOBNO) lepiej dzieci znoszą 5w1 niż 6w1 a do tego kwestie ekonomiczne. Różnica spora między 5 a 6, więc wzw wezmę już z puli darmowych...
Chyba się zdecyduje na te 5w1 i rota, sama nie wiem, bo właśnie co się pytam ludzi to każdy mówi inaczej.
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:22   #3386
OtTakaJa
Zakorzenienie

Moj ma dopiero 6 dni, więc niewiele nocy za nami, ale budzi się tak co 2-3 godziny.

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:46   #3387
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Właśnie odchodzą mi wody, chyba. Dziwne to bo tak falami co pól minuty. Byłam pod prysznicem i trochę krwi polecialo też. Nie mam żadnych skurczy i nie chce panikowac ale jedziemy na izbę przyjęć. Niech badają zobaczymy co powiedzą
chociaz mozę zaraz doczytam ze juz urodziłąs

Cytat:

Wiecie co w piątek wszystko w pracy pozdawałam bo gdybym się nie zjawiła i tak mi się przykro zrobiło, że mało się nie poryczałam ale no nie urodziłam przez weekend więc dziś jestem w pracy chyba walnięta na mózg jestem ale lubię swoją prace i mi póki co przykro, że to ostatnie dni a wrócę pewnie gdzieś za około może 2-3 lata chyba że nie wytrzymam i wcześniej

A po popołudniu wizyta u gina ciekawe co powie A na środę termin mam.
widze ze ty z tą pracą taka jak ja jakbym mogła też bym do konca pracowała w piątek byłam na chwile z dziećmi w pracy i tak mi się tęskno za nią zrobiło

Cytat:
Korzystając z okazji, że mały śpi opiszę Wam mój poród

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
Mój opis porodu: a.

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

poniżej obiecany opis porodu...

mysle tez o kolejnej ciazy i jakby cc to czytalam o tym ze te szwy na macic moga sie zle zrastac ze lozysko w przyszlosci moze zle wzrastac z ta macica itp.. nie wiem boje sie o maluszka i kocham go nad zycie, chociaz jestem w lekkim szoku i niedowierzaniu, ze taki skarb jest z nami... moze uwierze niedlugo ze jestem najlepsza mama na swiecie i ze daje sobie swietnie rade... poki co mam takie mieszane uczucia

w wielkim skrocie to moje przezycie... porod boli, ale nie wiedzialam, ze tak bardzo... przezylam i moj kochany jest z nami...

ROZPISALAM SIE AAAA

tym kolejnym porodem sie nie przejmuj ja miałam teraz drugą cesarkę i żyję więc nie martw się na zapas

lubie czytać te opisy porodów buziaki dla dzielnych mam

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
hej, 21.04. dziesiec minut po polnocy urodzilam Wojtka-53 cm i 3,65 kg. Jednak naturalnie. Z zzo nie ma sie czego bac! Jak wrocimy do domu opisze Wam porod, szybko poszlo. Pozdrawiam
gratulacje

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

[/COLOR]UWAGA!!! odpadł nam dziś pępuszek!!!

Cytat:
Michaś - czytelnik. Fota z 5 IV:

Uploaded with ImageShack.us

Wczorajszy słit dzióbek:

Uploaded with ImageShack.us
słodziak u nas KArol takiego dziubka robi zawsze jak robi siku albo kupsko

Cytat:

pampersy nr 2 juz Roszkowi za małe -zaczynają perzepuszczać -dzis kupiłam 3 . Jejku jak te dzieci rosną szybko ......
rośnie pupka my chyba tez juz na 3 przejdziemy jak tą paczkę wykończę

Cytat:
nasz od tygodnia robi to samo. raz mial rowek na czole- odbity od szczebelkow. wtedy od sciany zalozylam ochraniacz. codziennie sie budzi w poprzek lozeczka. nie wiem kiedy to robi
u nas też pełza i głową w szczebelki wali albo się obkręca, i też zamontowałąm ochraniacz na szczebelki bo mi szkoda było tej małej główki
Stary 2013-04-23, 10:47   #3388
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Moj ma dopiero 6 dni, więc niewiele nocy za nami, ale budzi się tak co 2-3 godziny.
Kinga ma 6 tyg. i też budzi się co 2-3 godz. najdłużej potrafi spać 3 i pół.
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 10:50   #3389
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Cytat:
moja je co 3 godziny. wiec jak nakarmie kolo 24 to potem 3 i 6 rano. jak nakarmimy sie wczesniej no to bywa ze 1 w nocy i potem 4 i 7.

nestelle - najlepszego
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 11:07   #3390
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość

dzisiaj Kinga skończyła 2 m-c
słodka!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

teraz wszyscy sobie żartują: pilnuj, żeby z wózka nie wyszedł

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

strasznie płacze, już ponad godzinę [COLOR="Silver"]
.
a próbowaliście go nosić w pozycji leżącej ale brzuskiem w dół? kurcze nie wiem jak to opisać kładziesz sobie go na przedramieniu brzuszkiem jego główka idzie na zgięciu twojego łokcia twoja ręka między jego nogami. U nas jak coś męczy albo jest marudny ta pozycja momentalnie wycisza go i usypia. Kiedyś zawitkowski taką pozycję pokazywał ale nie mogę teraz tego znaleźć

Cytat:
a co do karmienia na siedząco to też łatwe - ale tu zawsze dziecko do piersi a nie na odwrót bo kręgosłup boli w takiej pozycji .....
ja bez rogala często ,pomagam sobie nogą ......... otóż siadam z nogą na nogę , Roszek brzuszkiem do mojego brzucha,ręką obejmuję go tak ze głowę ma położoną na zgięciu mojej ręki a ja dłoń mam na jego pupie i go podtrzymuje ,jego pupa i biodro na moim kolanie ..... w tej pozycji mam 1 rękę wolną więc teraz właśnie piszę .Tak tez jem często posiłki (Roszek czasem obsypany jest kaszą czy czymś innym jak pije z prawego cyca bo wtedy mam lewą rękę wolną -a nią nic prawie nie umiem..), a nawet karmię na chodząco
.
ja też jak i ty karmie na stojąco, leżąco, chodząco tyle że moja lewa ręka w miarę też sprawna więc jedzenie czy pisanie nią nawet mi wychodzi
Ostatnio Karmiłam KArola chodząc, drugą ręką Julce pomagałąm wejść do wanny a ramieniem przyciskałam telefon do ucha bo gadałam z siostrą
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości