|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Ash- wyglądasz jak nimfa, mogłabyś reklamować produkty dla kobiet w ciąży
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
barwineczek - ja tam podejrzewam, że to taki dziwaczny zwykły śluz, niepotrzebnie powiedziałam dla męża. A w necie jedyne zdjęcia jakie znalazlam to zdjęcia czopów u kotów
a jak ludzki to zabarwiony krwią, a mój taki biało-żółty
|
|
|
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
hej wam
ja tylko na chwilkę żeby poinformować, że wczoraj wróciliśmy ze szpitala oczywiście nadal w dwupaku hehe buziaki |
|
|
|
#3454 |
|
Rozeznanie
|
Paulina to cudownie, że już w domku - mimo wszystko lepiej leżeć i odpoczywać we własnym łóżku
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() niech sobie będzie średniaczkiem póki co, a jak chce bardziej rosnąć to już poza moim brzuchem
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uważam, że jest idealnie! ale jak już wspominałam, wybieraliśmy baaaardzo długo... i głównie też decydowałam się na jasne płytki. ale po czasie, jak połaziłam po takim centrum, gdzie firmy budowlane prezentują swoje domy (coś ponad 60 domów tam jest!!! raj jak dla mnie ), to te jaśniutkie podłogi mi się przestały podobać. dlatego co chwilę decyzję o płytkach zmieniałam pomyślałam, że wezmę trochę ciemniejsze, jakiś beż czy jasny szary. i jak je pożyczyłam ze sklepu i rozłożyłam w salonie, to........... wszystkie wydawały mi się zbyt mdłe. musiałabym ściany ciemniejsze robić, dodatkami to ożywić, bo inaczej mi się wszystko zlewało (a kanapy np. mam w kolorze kremowym!). no i wzięłam te ciemne dla porównania, wypróbowałam i się zakochałam ![]() aha, u mnie te płytki wychodzą trochę jaśniejsze niż na zdjęciach producenta. nie są takie mroczne. no i trochę okien tam mam, więc to też jeszcze rozjaśnia. moja kremowa kanapa prezentuje się tam po prostu bosko! ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() a wiadomość o sponsorach super!!! wydatek jest poważny, więc tym większa radość! same maxi cosi podwójnie to... a z innych pozytywnych info - jeszcze tylko tak około 2 tygodnie, kochana!
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Mysia, wydaje mi się że Ty wspominałaś o kremie do opuchnietych stóp, jeśli tak mogłabyś mi napisać co to za krem i czy działa?
Ja mam z tym mega problem, opuchlizna od rana, twarda ciężka stopa, ledwo do butów upycham a i tak po chwili nie mogę iść bo jeszcze rozpiera, mam taką piankę na opuchniete stopy ale ona niewiele daje także jak masz coś działającego plisss podziel się sekretem cóż to
|
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy boje sie,ze to koneic ciazy, poczatek z dzieckiem "tu", czy boje sie wizji porodu czy czego. usiasc i plakac-oo tak
|
|
|
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Po poniedziałkowej wizycie były plamienia, wczoraj czysto i dzisiaj rano też coś, ale nie świeża krew tylko takie brązowe ze śluzem. Dużo tego nie jest, ale coś ... no i rano widziałam na papierze kilka takich malutkich niteczek może max 5mm długości własnie brązowe. Nie wiem co to, może jeszcze po tym badaniu schodzi
|
#3462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie możesz, a praktycznie to mały decyduje a jak ci wychodził jego wiek na usg, z szansami na wcześniejszy poród?
|
|
#3463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to nie jest żadną oznaką rodzenia. jak nic poza tym się nie dzieje, to spoko spoko no, ale zbliża się TEN dzień --- oo, widzę, że faktycznie dłuuugo do terminu jeszcze... chyba jednak dziewczyny dobrze radzą, lepiej sprawdź, bo może to być też z infekcji jakiejś...
Edytowane przez cloche Czas edycji: 2013-04-24 o 08:41 |
|
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciemno brązowa krew ze śluzem=po badaniu jest normą, szyjka jest już w takim stanie,że po każdym z nią kontakie można plamić w ten sposób. gdybyś plamiła świeżą,jasną krwią-musisz d lekarza, póki przypomina to bardziej "brązowe upławy" wszystko jest ok |
|
|
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"myjcie się dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny..."
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czekamy na Was
|
|
|
|
|
#3468 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam się nastawiam na poród w terminie, bo póki co wszystko na to wskazuje aaa no i dziś zaczynamy 8 miesiąc
|
|
#3470 |
|
Zakorzenienie
|
myślę czy by nie upiec drożdżówki z truskawkami
![]() albo jakieś inne ciasto w miare szybkie..ale nie wiem jakie chceeeee |
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, tak sobie wasz wątek podglądam i widzę, że 5 mam się już rozpakowało, gratuluję
życzę powodzenia, wytrwałości i zdrowych maluszków! przyszła mama wrześniowa
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
Laski,jak zadzwonię do ZUS to mi ktoś powie czy przyznali mi ten durny zasiłek???
|
|
|
|
#3473 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj mi mama powiedziała że ona coś czuje że ja nie dotrwam do 10.05. Oby ![]() Może wkrótce z axella wyrównamy ilość chłopców i dziewczynek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zostawiła cały stół pełny tych surowych pierogow i pojechała na porodowke. Na miejscu lekarze i pielęgniarki się śmiali że mogła chwilę poczekać, ugotowac parę i im przywieźć a nie taka wyrywna |
||||
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u mnie kończy się zgagą
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze mysle nad knedlami ze sliwkami ale nie amm chyba sly na przeciskanie ziemniakow
|
||
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
pozwolę sobie wkleić ten tekst...
Czop śluzowy odchodzi z pochwy przed porodem Zwykle poród zapowiada odejście z pochwy czopu śluzowego, czyli gęstej wydzieliny, która dotąd zamykała szyjkę macicy. Korek z gęstego śluzu w okresie ciąży chronił maleństwo przed infekcjami. Teraz, przed porodem, czop śluzowy zostaje wypchnięty z szyjki macicy, by zrobić miejsce rodzącemu się dziecku. Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni. Jeśli podbarwiony krwią – w ciągu 24 godzin. Zatem jedź do szpitala. Każde krwawienie warto skonsultować ze specjalistą. Jeśli to jeszcze nie poród, a czop śluzowy został wydalony, część lekarzy zaleca rezygnację ze stosunków seksualnych, ponieważ istnieje niebezpieczeństwo infekcji. Każda zmiana wydzieliny z pochwy przed porodem powinna cię zainteresować, nie tylko bowiem klasyczny czop zapowiada finał ciąży – śluz pochwowy może stać się bardziej obfity i gęstszy niż dotychczas. Cienkie różowe „niteczki” w śluzie to efekt pękania pojedynczych naczynek krwionośnych – proces naturalny podczas skracania i rozwierania się szyjki macicy. Oznacza, że już tylko godziny dzielą cię od porodu. Jeśli jednak drobinki krwi pojawiły się po stosunku seksualnym czy badaniu ginekologicznym, oczekiwanie może się przedłużyć. http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...dem_36767.html |
|
|
|
#3477 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
tylko nie wiem,na zwykłą linię ich zadzwonić? eeeh,głuuupie. nie mogę sie dowiedzieć co dzieje się z moimi pieniędzmy
|
|
|
|
#3479 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja Z. jest blondynką po tatusiu - ja jestem średni-brąz naturalnie (bo w zasadzie to farbowany lis ![]() bo u chłopaka to przekichane...Cytat:
Ja z Z. siedziałam 7 dni w szpitalu właśnie z tego powodu. Veronic-trzymam kciuki za szybki powrót do domku - mnie już pod koniec psychika siadała ![]() Przepięknie Cytat:
Super masz teściów No u Was wydatki razy dwa więc jak my wymiękamy to wy to już totalnie masakra ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zależy na kogo trafisz.Ale spróbować warto ------------------------ Dzień dobry. Zaraz lecę na zakupy. Zachciało mi się ziemniaków z kalafiorem, jajkiem sadzonym i kefirem na obiad
|
|
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!!!!!!! ja chcę chłooodnik!!!!!!
![]() przypomniał mi się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

a jak ludzki to zabarwiony krwią, a mój taki biało-żółty 

będzie się działo 

teoretycznie możesz, a praktycznie to mały decyduje
choć u mnie kończy się zgagą