|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
jaki fuks ze dzis zadzwonilam
![]() ta polozna wlasnie zaprosila mnie na szkole rodzenia,dziś, jakies 200metrow od mojego domku ![]() temat:poród,łagodzenie bólu itd gocie: położne z mojego szpitala 6wizyt po porodzie w ramach nfz przysluguje. mega miła babeczka
|
|
|
|
#3573 |
|
Rozeznanie
|
Uciekam cos porobić i na miasto, jak zwykle sie zagadałam
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
No ale już się przyzwyczaiłam. Oni po prostu uważają że najlepiej nam pomogą jak coś nam kupią, moi rodzice raczej pomagają że np ciuszki mi mama popierze a tata pomoże mężowi w remoncie Cytat:
Cytat:
boski sen Aaaa która zaczęła temat muffinek przyznać się? ![]() Zrobilabym takie bananowe z orzechami i czekolada... |
||||
|
|
|
#3575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie ze tż rwój znalazł prace z której jest zadowolony, mój niemoże tak rzucic pracy bo z czego byśmy się utrzymali teraz, tymbardziej jak dopiero co kupiliśmy mieszkanie a ja mam umowe na 1/2 etatu i na czas określony wiec jak wróce z macierzyńskeigo to mnie odrazu zwolnią bo akurat w czasie jak bede na macierzyńskim to mi sie umowa pod koniec trwania urlopu kończy |
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a sen świetny |
||
|
|
|
#3577 |
|
Zadomowienie
|
ide robic obiad bo głodna jestem
narka |
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tam jak patrzę na te fotki, które wysłałam Ci w linku to wcale nie wydaje mi się, że jasne ściany i płytki wyglądają mdło - wszystko zależy od aranżacji, dodatków no i gustów rzecz jasna my też długo bujaliśmy się z wyborem, ale mamy to na szczęście już za sobą teraz nie mogę doczekać się naszej realizacji
|
|
#3579 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne zdjęcia
Cytat:
Lecę na śniadanie i ostatni raz do tej mojej ginki, nast. razem już do innej.
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
przez półtorej godziny wybierałam rośliny do ogrodu z długiej listy już mnie szlag trafiał, do tego wszystkiego z samego rana postanowilismy wstawić okno w nowym domu tam gdzie go nie było i oczywiście muszę to załatwić, nie ma to jak zmiany w trakcie budowy
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
faajowo bardzo,może dowiem się czegos nowego
![]() albo zrobię im prezentację ale mnie cyce bolą
|
|
|
|
#3584 | ||
|
BAN stały
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3585 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do tego czasu pewnie jeszcze do Chorzowa się nie przeprowadzimy. Zobaczymy jak mała będzie znosić podróż - ale nastawiam się pozytywnie póki co (szwagier mieszka w Gdańsku)fajny pomysł z połączeniem tego z rocznicą ![]() nam najbliższej rodziny wyszło z chrzestnymi pod 30 osób, więc w domu nie sposób robić Małgosia będzie miała coś koło 3 miesięcy wtedy, mam nadzieję się do tego czasu ogarnąć jakoś choć większość koleżanek poleca wczesne chrzciny ze względu na maleństwa - mniej się będą męczyć niż starsze ponoć Cytat:
Cytat:
mam identycznie.. dwie godzinki mi się udało ciągiem pospać, rekord tygodniowy na 13:20 idę do tej Pani doktor, a teraz mnie znów zachęciłyście do jedzenia
|
|||
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę na pocztę wysłać L4 poleconym. Nie mogłam się wczoraj dodzwonić do kolegi co mieszka obok i zawsze zabierał do biura. Może na urlop pojechał ...
Ładna pogoda, poczta blisko to się przejdę, tylko szkoda że po drodze nie ma sklepu z drożdżówkami
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
kurde nie widze go teraz:/ mam jeszcze drugi z clareny na opuchniete stopy, jest fajniejszy, mniej śmierdzi i lepsza konsystencja
ja bym kupiła coś w aptece na opuchnięte nogi i tym próbowała, no i leż z nogami do góry
|
|
#3590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę pharmaton,a le czy on tanszy to nie wiem?
|
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
barwineczek to gdzie wyemigrowałaś z Kielc?
|
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
dzien dobry. zbieram sie powoli, bo o 13 endo. znow trzeba zmierzyc guza, no i odebrac wskazanie do cc. wczoraj tak jeczalam tzowi, ze juz nie daje rady byc w ciazy, ze wymyslil niecny plan
moze udaloby sie chociaz ze 2 tyg wytargowac, hehe. szczegolnie, ze ona juz na pewno ma 3kg. tatus wariat, ale chyba chce w te swoje urodziny swietowac podwojnie doczytalam, ze juz sale na chrzciny rezerwujecie! kosmos dzieci nie ma na swiecie, a juz trzeba o tym myslec? ja to chyba zyje w innej bajce, bo az tak mi sie nie spieszy. najwyzej sobie mala sama pojdzie do kosciolka ![]() Cytat:
no i mialam pisac juz wczoraj. to osiedle na ktorym obecnie mieszkam, to jakas plaga blizniakow czesciej widac podwojne wozki niz pojedyncze. pytalam mame ile tych par jest, naliczyla chyba siedem takich do 10 lat w tym 3 albo 4 wozkowe. dwie dziewczynki jezdza fajnym wozkiem jedna przed druga i patrza na siebie. zrobie Ci kiedys fotke tylko musze sie ukryc na balkonie podgladalam tez jak tatus uczyl corki jezdzic na hulajnogach i Aaś - jak ja Ci zazdroszcze tych powojnych emocji ![]() ps. juz chyba 3 "stara sasiadka" (bo znaja mnie tu wszyscy od urodzenia) pytala czy na pewno bedzie jedno...kurcze, moj gin jest zakrecony i wcale nie zdziwilabym sie gdyby nie zauwazyl no ale polowkowe i szpital raczej wykluczaja te mozliwosc hehe. smialysmy sie z mama wczoraj, ze ciuszkow starczyloby...jedna mala dziewczynke moglaby siostrze podrzucic na wychowanie, bo marzy o corce |
|
|
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co on taki drogi??!! ja kupowałam 120x60 za 245, bo napisałam im ze na allegro jets taniej i nam rabat zrobili:P http://dino.sklep.pl/nowy/materac-la...m-p-15078.html
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-04-24 o 11:51 |
|
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
oiągnęłam dziś najwyzszy poziom lenistwa
zaczynam coś,wracam na wizaż albo idę coś zjeść..i znów i znów... |
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
już kopiuję, bo oczywiście też z internetu ten przepis
wygrzebała go zaznajomiona wizażanka:Muffinki z truskawkami i kruszonką Opis z bloga: ( w pełni sie z nim zgadzam i gorąco je polecam!!!) "Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu jak to muffinki. Puszyste, mega pyszne z leką nutą cytryny. Niebo w gębie, nie mogliśmy się nimi najeść. Przepis z bloga Bistro mama." Składniki : • 1/2 szklanki maślanki • 1 duże jajo • 1/2 szklanki cukru • 1/4 szklanki oleju • 1,5 szklanki mąki • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • skórka otarta z jednej cytryny • sok z połowy cytryny • truskawki ( u mnie około 250 g ) W jednej misce mieszamy wszystkie mokre składniki : maślanka, jajo,olej, sok z cytryny. W drugiej mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem. Zawartość obu misek oraz skórkę z cytryny łączymy razem. Mieszamy łyżką, szpatułką do momentu aż składniki się połączą. Ciasto przekładamy do foremek do 1/2 wysokości. Do każdej wkładamy truskawki. Kruszonka : • 1/2 szklanka mąki • 3-4 łyżki cukru • 1/4 kostki zimnego masła Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce. Rozcieramy mąkę z cukrem i masłem w dłoniach aby powstały grudki. Konsystencja grubo mielonej bułki tartej. Kruszonką posypujemy wierz muffinek. Foremkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut do tzw. suchego patyczka.
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

A więc, śniło mi się, że zaczęłyśmy rodzić wszystkie naraz!

. No i się jeszcze dzisiaj okaże czy te moje problemy ze stawami nie są wskazaniem do cc. 

07.07.2012