Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 10:50   #3571
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
A i jeszcze wam opowiem co mi się dzisiaj śniło! A więc, śniło mi się, że zaczęłyśmy rodzić wszystkie naraz! weszłam na forum i każda pisala, ze zaczyna rodzić. Potem nagle znalazłyśmy się na takiej wielkiej sali porodowej - wszystkie na jednej i była tam taka wielka położna z batutą jak od dyrygenta i tak nią machała i krzyczała "Raz, dwa, trzy przemy!, Raz, dwa, trzy przemy!" a my wszystkie jak na komendę parłysmy wszytskie w tym samym momencie:P i z tego co pamiętam to Sharp urodziła pierwsza, a potem już wszystkie po kolei i się obudziłam. Moja wyobraźnia płata mi coraz większe figle w nocy:P
sen rewelacyjny
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:50   #3572
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

jaki fuks ze dzis zadzwonilam
ta polozna wlasnie zaprosila mnie na szkole rodzenia,dziś, jakies 200metrow od mojego domku
temat:poród,łagodzenie bólu itd
gocie: położne z mojego szpitala

6wizyt po porodzie w ramach nfz przysluguje. mega miła babeczka

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:54   #3573
Kamciatka
Rozeznanie

Uciekam cos porobić i na miasto, jak zwykle sie zagadałam
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:56   #3574
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja mam sentyment do Barcelony jako miasta, byłam tam tylko kilka dni ale to był jeden z najlepszych wyjazdów, tam się też zaręczyliśmy
zanim tam pojechałam długo marzyłam żeby akurat to miasto zwiedzić
Oj ja też. Byliśmy 2,5 tygodnia w czerwcu po barcelona, dojeżdzalismy dosłownie co 2 dzień i się szwedalismy a i tak uważam że nie wszystko obskoczylismy;-)

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
fajnie wyszło z tym wózkeim, nam moi rodzice zasponsorowali, a łożeczko teściu,... teściowa narazie nawet słowem niewspomniąła ze cokolwiek chce kupić małej, a pracuje i mieszka na stałe we włoszek wiec ja stać...ale cóż jak nawet się nieinteresuje przebiegiem mojej ciąży
To też nie jest tak kolorowo bo oni się zaczęli interesować dopiero teraz. I to bardziej po kątem finansowym niż zdrowotnym ;-)
No ale już się przyzwyczaiłam. Oni po prostu uważają że najlepiej nam pomogą jak coś nam kupią, moi rodzice raczej pomagają że np ciuszki mi mama popierze a tata pomoże mężowi w remoncie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
gratuluję córeczki i również powodzenia

1. no może trochę, ale z tym moim szczęściem do obstawiania, real prawdopodobnie przegra
2.
No i gites

Cytat:
Witamy się z Pawłem Nadrabiam was na bieżąco, ale nie mam sił pisać - strasznie mi nie wygodnie z laptopem w łóżku
Wczoraj odebrałam wyniki badań i może nie są rewelacyjne, ale się poprawiły. CRP z 20 spadło do 8, leukocyty w krwi też się obniżyły, więc pełna optymizmu idę dzis do reumatologa. Jedynie co, to obawiam się co powie o moim spojeniu łonowym. Lewej nogi nie potrafię podnieść do góry, bo baaardzo boli. No i się jeszcze dzisiaj okaże czy te moje problemy ze stawami nie są wskazaniem do cc.
Mąż kończy remont łazienki a mi strasznie przykro, że sam z tym został i nawet nie mam jak mu pomóc posprzątać.... wychodzi na 9 do pracy, wraca o 17 i od razu do łazienki do oporu. Wczoraj położył się o 1.30. Widze jaki jest zmęczony, ale mówi, ze go gin nastraszył tym wczesniejszym porodem i że musi trochę podgonić.

A i jeszcze wam opowiem co mi się dzisiaj śniło! A więc, śniło mi się, że zaczęłyśmy rodzić wszystkie naraz! weszłam na forum i każda pisala, ze zaczyna rodzić. Potem nagle znalazłyśmy się na takiej wielkiej sali porodowej - wszystkie na jednej i była tam taka wielka położna z batutą jak od dyrygenta i tak nią machała i krzyczała "Raz, dwa, trzy przemy!, Raz, dwa, trzy przemy!" a my wszystkie jak na komendę parłysmy wszytskie w tym samym momencie:P i z tego co pamiętam to Sharp urodziła pierwsza, a potem już wszystkie po kolei i się obudziłam. Moja wyobraźnia płata mi coraz większe figle w nocy:P

boski sen

Aaaa która zaczęła temat muffinek przyznać się?
Zrobilabym takie bananowe z orzechami i czekolada...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:56   #3575
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
podrzucam link http://www.hm.com/pl/product/09430?article=09430-C te kupiłam bo takie krótkie zamówiłam na allegro przede wszytskim są jasne i lżejsze ale przymierzałam jeszcze taki alladynki z cienkiego materiału ale w końcu wybrałam te tylko z rozmiarami moze być krucho bo ja wziełam ostatnie 38 chyba ze jeszcze mają na magazynie bo na wieszakach to ktucho było z rozmiarówką

co do pracy tż to powiem ci że mój tak pracował wyjeżdzał o 5 a wracał po 20 od razu szedł spać bo był padnięty i w końcu zrezygnował z tej pracy mimo ze ja byłam przeciwna dwa miesiące szukał nowej pracy i znalazł ( od 2 dni pracuje) za mniejsza kasę ale wychodzi 0 7 a wraca 0 17 i weekendy ma z regóły wolne czasem bedzie musiał iść ale rzadko i jest bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy moze kasa mniejsza ale nie mozna wszystkiego przekłądac na pieniądze zobaczymy jak to bedzie finansowo później jak bedzie maluszek ale na razie jest ok
Fajne spodnie musze zajść do h&m , wiec ze z romiarówką może być krucho, bo jak kupowałm sobie u nich jeansy to musiałam czekać na dostawe bo 38 z tych co wybrałam niebyło. no ja właśnie chciałabym takie za kolano, jakby rybaczki takie do baletek i sandałkó by pasowały i cieńsze były niż jeasny.

Fajnie ze tż rwój znalazł prace z której jest zadowolony, mój niemoże tak rzucic pracy bo z czego byśmy się utrzymali teraz, tymbardziej jak dopiero co kupiliśmy mieszkanie a ja mam umowe na 1/2 etatu i na czas określony wiec jak wróce z macierzyńskeigo to mnie odrazu zwolnią bo akurat w czasie jak bede na macierzyńskim to mi sie umowa pod koniec trwania urlopu kończy
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:57   #3576
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
A wiesz, że to się fachowo nazywa - dżeginsy? W tym tygodniu będą w promocji w Lidlu jakby co.
o dzięki za info, może skoczę bo są bardzo wygodne

Cytat:
Witamy się z Pawłem Nadrabiam was na bieżąco, ale nie mam sił pisać - strasznie mi nie wygodnie z laptopem w łóżku
Wczoraj odebrałam wyniki badań i może nie są rewelacyjne, ale się poprawiły. CRP z 20 spadło do 8, leukocyty w krwi też się obniżyły, więc pełna optymizmu idę dzis do reumatologa. Jedynie co, to obawiam się co powie o moim spojeniu łonowym. Lewej nogi nie potrafię podnieść do góry, bo baaardzo boli. No i się jeszcze dzisiaj okaże czy te moje problemy ze stawami nie są wskazaniem do cc.
Mąż kończy remont łazienki a mi strasznie przykro, że sam z tym został i nawet nie mam jak mu pomóc posprzątać.... wychodzi na 9 do pracy, wraca o 17 i od razu do łazienki do oporu. Wczoraj położył się o 1.30. Widze jaki jest zmęczony, ale mówi, ze go gin nastraszył tym wczesniejszym porodem i że musi trochę podgonić.

Fajnie, że wyniki lepsze

a sen świetny

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 10:58   #3577
Atena564
Zadomowienie

ide robic obiad bo głodna jestem narka
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:00   #3578
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
efekt końcowy już jest, ale nie obfociłam jeszcze uważam, że jest idealnie! ale jak już wspominałam, wybieraliśmy baaaardzo długo... i głównie też decydowałam się na jasne płytki. ale po czasie, jak połaziłam po takim centrum, gdzie firmy budowlane prezentują swoje domy (coś ponad 60 domów tam jest!!! raj jak dla mnie ), to te jaśniutkie podłogi mi się przestały podobać. dlatego co chwilę decyzję o płytkach zmieniałam pomyślałam, że wezmę trochę ciemniejsze, jakiś beż czy jasny szary. i jak je pożyczyłam ze sklepu i rozłożyłam w salonie, to........... wszystkie wydawały mi się zbyt mdłe. musiałabym ściany ciemniejsze robić, dodatkami to ożywić, bo inaczej mi się wszystko zlewało (a kanapy np. mam w kolorze kremowym!). no i wzięłam te ciemne dla porównania, wypróbowałam i się zakochałam
aha, u mnie te płytki wychodzą trochę jaśniejsze niż na zdjęciach producenta. nie są takie mroczne. no i trochę okien tam mam, więc to też jeszcze rozjaśnia. moja kremowa kanapa prezentuje się tam po prostu bosko!

no to najważniejsze, że podoba się inwestorom ja tam jak patrzę na te fotki, które wysłałam Ci w linku to wcale nie wydaje mi się, że jasne ściany i płytki wyglądają mdło - wszystko zależy od aranżacji, dodatków no i gustów rzecz jasna my też długo bujaliśmy się z wyborem, ale mamy to na szczęście już za sobą teraz nie mogę doczekać się naszej realizacji
Stary 2013-04-24, 11:05   #3579
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
podrzucam link http://www.hm.com/pl/product/09430?article=09430-C te kupiłam bo takie krótkie zamówiłam na allegro przede wszytskim są jasne i lżejsze ale przymierzałam jeszcze taki alladynki z cienkiego materiału ale w końcu wybrałam te tylko z rozmiarami moze być krucho bo ja wziełam ostatnie 38 chyba ze jeszcze mają na magazynie bo na wieszakach to ktucho było z rozmiarówką
przed ciążą nie mogłabym sobie pozwolić na takie spodnie (typ gruszki ) a co dopiero teraz

Cytat:
ja mam podobnie moja rodzinka mieszka 40 km ale w kielcach nie mam nikogo poza znajomymi ale licze ze tz nawet jak bedzie w pracy to zdąrzy przyjechac daje mu godzine i ma być powiedziął ze da rade a ty mieszkasz w samych kielcach? jak tak to wymienimy sie nr tel i jak byś była w takeij sytuacji co opisujesz to dzwon do mnie mój tż cie zawiezie nie ma problemu jak tylko bedziemy w miescie to na prawdę dzwonić możesz śmiało poza tym amy podobny termin wiec moze nawet nas razem zawiezie
widze, że jesteście z mojego rodzinnego miasta
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:05   #3580
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam małą zajawkę sesyjną
Piękne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Do tego wywaliłam wszystkie ubranka dla małej i jest tego taka ilość, że TŻ prawie zszedł na zawał a ja się popłakałam Bo nie wiem kiedy to ogarnę, połowy nie założę - MASAKRA!
Chyba sprezentuję coś którejś z okazji dnia dziecka
Eeee...ja mam podobnie. Nakupowałam i teraz mam już całą szafę zapełnioną składającą się aż z 6 półek ( ale przyznaje, że mam tam 3 rozmiary 56.62 i 68) A dopiero teraz 2 osoby mi powiedziały, że one mi podrzucą kilka ciuszków...heh...

Lecę na śniadanie i ostatni raz do tej mojej ginki, nast. razem już do innej.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:05   #3581
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
jaki fuks ze dzis zadzwonilam
ta polozna wlasnie zaprosila mnie na szkole rodzenia,dziś, jakies 200metrow od mojego domku
temat:poród,łagodzenie bólu itd
gocie: położne z mojego szpitala
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Atena564
ide robic obiad bo głodna jestem
ja pochłaniam właśnie naleśniki które zostały z wczoraj
Stary 2013-04-24, 11:07   #3582
barwineczek
Wtajemniczenie

przez półtorej godziny wybierałam rośliny do ogrodu z długiej listy już mnie szlag trafiał, do tego wszystkiego z samego rana postanowilismy wstawić okno w nowym domu tam gdzie go nie było i oczywiście muszę to załatwić, nie ma to jak zmiany w trakcie budowy
Stary 2013-04-24, 11:09   #3583
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ale fajnie

ja pochłaniam właśnie naleśniki które zostały z wczoraj
faajowo bardzo,może dowiem się czegos nowego
albo zrobię im prezentację

ale mnie cyce bolą jak na okres

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 11:11   #3584
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
My dzisiaj zaczynamy 34 tc!

Cytat:
aaa no i dziś zaczynamy 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAA!!!!!!!!! ja chcę chłooodnik!!!!!!

przypomniał mi się
jak wchodzę na forum to od czytania aż jeść mi się chce, teraz mam ochotę na chłodnik z ziemniaczkami

Cytat:

może to był jakiś reality show, a w finałowym odcinku zbiorowy poród
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:20   #3585
pearl87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
no to szykuje się Wam fajny czas a skąd jesteś? bo ja jestem z woj. podkarpackiego i też bardzo chciałabym wybrać się w okolicach września z małą nad morze - ale to podróż przez całą Polskę, więc się okaże czy w ogóle ten plan jest dobry

co do chrzcin jeśli urodzę na dniach i wszystko będzie ok, będę się dobrze czuć, to chciałabym 23.06 w rocznicę ślubu ale jak będzie kiepsko z moją kondycją psychiczną i fizyczną to może być i później. Też chcemy najbliższą rodzinę, ale jest duża więc nawet nie myślę ile to wyjdzie osób co do lokali akurat u nas jest spory wybór i myślę, że nie będzie problemu jakoś zainteresujemy się tematem dopiero jak mała będzie na świecie
to podobnie daleko - my na razie mieszkamy na Śląsku, ale zupełnie na południu, 200 m od granicy Czech do tego czasu pewnie jeszcze do Chorzowa się nie przeprowadzimy. Zobaczymy jak mała będzie znosić podróż - ale nastawiam się pozytywnie póki co (szwagier mieszka w Gdańsku)

fajny pomysł z połączeniem tego z rocznicą
nam najbliższej rodziny wyszło z chrzestnymi pod 30 osób, więc w domu nie sposób robić też bym wolała się tym zająć później - także super, że macie pole manewru duże Małgosia będzie miała coś koło 3 miesięcy wtedy, mam nadzieję się do tego czasu ogarnąć jakoś choć większość koleżanek poleca wczesne chrzciny ze względu na maleństwa - mniej się będą męczyć niż starsze ponoć

Cytat:
no wiem, wiem,...ale pomarudzić se musze a co do dziecka to takie myśli mnie nachodzą bo wiem ze bede zmuszona opiekować się nim sama jedyna...bo niemamu tu nikogo kto by nam pomógł...a tż niedostanie wolnego by zająć się dzieckiem jak np, ja bede szła do lekarza, dentysty czy nawet fryzjera---> wszystko przez te hormony
Cytat:
to i tak że masz wrazie czego po kogo zadzownić jak zaczniesz rodzić!!! nasz najbliższa rodzina mieszka 90 km wiec nawet niechce sobie wyobrażać że zacznie sie proód np.odejdą mi wody a tż bedzie na wyjeździe z pracy i wtedy dopiero stres mnie weźmie jak bede musiała np. po taxi zadzwonić

mam identycznie..

dwie godzinki mi się udało ciągiem pospać, rekord tygodniowy na 13:20 idę do tej Pani doktor, a teraz mnie znów zachęciłyście do jedzenia
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:20   #3586
xal
Zakorzenienie

Lecę na pocztę wysłać L4 poleconym. Nie mogłam się wczoraj dodzwonić do kolegi co mieszka obok i zawsze zabierał do biura. Może na urlop pojechał ...
Ładna pogoda, poczta blisko to się przejdę, tylko szkoda że po drodze nie ma sklepu z drożdżówkami

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:32   #3587
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
muffinki z truskawkami i kruszonkąąąąą
Stary 2013-04-24, 11:34   #3588
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Lecę na śniadanie i ostatni raz do tej mojej ginki, nast. razem już do innej.
za wizytę
Stary 2013-04-24, 11:36   #3589
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

/A jak się nazywa??
kurde nie widze go teraz:/ mam jeszcze drugi z clareny na opuchniete stopy, jest fajniejszy, mniej śmierdzi i lepsza konsystencja

ja bym kupiła coś w aptece na opuchnięte nogi i tym próbowała, no i leż z nogami do góry
Stary 2013-04-24, 11:41   #3590
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
kurde nie widze go teraz:/ mam jeszcze drugi z clareny na opuchniete stopy, jest fajniejszy, mniej śmierdzi i lepsza konsystencja

ja bym kupiła coś w aptece na opuchnięte nogi i tym próbowała, no i leż z nogami do góry
warto też moczyć stopy w letniej wodzie (nawet w kierunku chłodnej)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:42   #3591
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko bo nie moge znalezc tego posta ktoras z was pisala o witaminach tanszych niz femibion 2 a ponoc o lepszym skladzie mozecie mi przypomniec nazwe ?
ja biorę pharmaton,a le czy on tanszy to nie wiem?
Stary 2013-04-24, 11:44   #3592
ankaaa206
Wtajemniczenie

wciągnełam już 3 kawałki ciasta i idę po następny

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:47   #3593
becik_4
Zadomowienie

barwineczek to gdzie wyemigrowałaś z Kielc?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:49   #3594
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

dzien dobry. zbieram sie powoli, bo o 13 endo. znow trzeba zmierzyc guza, no i odebrac wskazanie do cc. wczoraj tak jeczalam tzowi, ze juz nie daje rady byc w ciazy, ze wymyslil niecny plan "to powiemy ginowi, ze guzek rosnie i niech robi cesarke wczesniej, a nie czeka do 40 tyg." moze udaloby sie chociaz ze 2 tyg wytargowac, hehe. szczegolnie, ze ona juz na pewno ma 3kg. tatus wariat, ale chyba chce w te swoje urodziny swietowac podwojnie

doczytalam, ze juz sale na chrzciny rezerwujecie! kosmos dzieci nie ma na swiecie, a juz trzeba o tym myslec? ja to chyba zyje w innej bajce, bo az tak mi sie nie spieszy. najwyzej sobie mala sama pojdzie do kosciolka

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaaale są też pozytywy poza szpitalne. Tesciowie postanowili nam zasponsorowac wózek + foteliki a u nas to jest naprawde konkretny wydatek szczególnie że nie bierzemy fotelików od producenta wózka tylko maxi cosi...
ekstra! dziadkowie zaszaleli, pewnie jak w tej reklamie "tak sie wnusiu dzis raduje, bo kredycik sie szykuje. (...) bez zbednych formalnosci i dziadkowych zlosliwosci. no to chodzmy babciu mila, moze cos bys mi kupila" czy jakos tak (lokalne radio)

no i mialam pisac juz wczoraj. to osiedle na ktorym obecnie mieszkam, to jakas plaga blizniakow czesciej widac podwojne wozki niz pojedyncze. pytalam mame ile tych par jest, naliczyla chyba siedem takich do 10 lat w tym 3 albo 4 wozkowe. dwie dziewczynki jezdza fajnym wozkiem jedna przed druga i patrza na siebie. zrobie Ci kiedys fotke tylko musze sie ukryc na balkonie
podgladalam tez jak tatus uczyl corki jezdzic na hulajnogach i Aaś - jak ja Ci zazdroszcze tych powojnych emocji
ps. juz chyba 3 "stara sasiadka" (bo znaja mnie tu wszyscy od urodzenia) pytala czy na pewno bedzie jedno...kurcze, moj gin jest zakrecony i wcale nie zdziwilabym sie gdyby nie zauwazyl no ale polowkowe i szpital raczej wykluczaja te mozliwosc hehe. smialysmy sie z mama wczoraj, ze ciuszkow starczyloby...jedna mala dziewczynke moglaby siostrze podrzucic na wychowanie, bo marzy o corce ahhh. ja i moj wielki brzuch...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:50   #3595
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
a kupiłaś już materac do graco i prześcieradło? jeśli tak to zarzuć linkiem ja ciągle czekam na info od znajomych którzy mają znajomości w fabryce materacy a jak tam się nie uda to zamówię chyba ten:
http://krainamateracy.pl/hevea-mater...5x65-p-53.html
my ten mamy

co on taki drogi??!! ja kupowałam 120x60 za 245, bo napisałam im ze na allegro jets taniej i nam rabat zrobili:P
http://dino.sklep.pl/nowy/materac-la...m-p-15078.html

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-04-24 o 11:51
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:53   #3596
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
ekstra! dziadkowie zaszaleli, pewnie jak w tej reklamie "tak sie wnusiu dzis raduje, bo kredycik sie szykuje. (...) bez zbednych formalnosci i dziadkowych zlosliwosci. no to chodzmy babciu mila, moze cos bys mi kupila" czy jakos tak (lokalne radio)
nie słyszałam tego
Stary 2013-04-24, 11:54   #3597
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dzien dobry. zbieram sie powoli, bo o 13 endo. znow trzeba zmierzyc guza, no i odebrac wskazanie do cc. wczoraj tak jeczalam tzowi, ze juz nie daje rady byc w ciazy, ze wymyslil niecny plan "to powiemy ginowi, ze guzek rosnie i niech robi cesarke wczesniej, a nie czeka do 40 tyg." moze udaloby sie chociaz ze 2 tyg wytargowac, hehe. szczegolnie, ze ona juz na pewno ma 3kg. tatus wariat, ale chyba chce w te swoje urodziny swietowac podwojnie

doczytalam, ze juz sale na chrzciny rezerwujecie! kosmos dzieci nie ma na swiecie, a juz trzeba o tym myslec? ja to chyba zyje w innej bajce, bo az tak mi sie nie spieszy. najwyzej sobie mala sama pojdzie do kosciolka

no i mialam pisac juz wczoraj. to osiedle na ktorym obecnie mieszkam, to jakas plaga blizniakow czesciej widac podwojne wozki niz pojedyncze. pytalam mame ile tych par jest, naliczyla chyba siedem takich do 10 lat w tym 3 albo 4 wozkowe. dwie dziewczynki jezdza fajnym wozkiem jedna przed druga i patrza na siebie. zrobie Ci kiedys fotke tylko musze sie ukryc na balkonie
podgladalam tez jak tatus uczyl corki jezdzic na hulajnogach i Aaś - jak ja Ci zazdroszcze tych powojnych emocji
ps. juz chyba 3 "stara sasiadka" (bo znaja mnie tu wszyscy od urodzenia) pytala czy na pewno bedzie jedno...kurcze, moj gin jest zakrecony i wcale nie zdziwilabym sie gdyby nie zauwazyl no ale polowkowe i szpital raczej wykluczaja te mozliwosc hehe. smialysmy sie z mama wczoraj, ze ciuszkow starczyloby...jedna mala dziewczynke moglaby siostrze podrzucic na wychowanie, bo marzy o corce ahhh. ja i moj wielki brzuch...
targuj się targuj

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:58   #3598
axella
Zakorzenienie

GG do axella

oiągnęłam dziś najwyzszy poziom lenistwa

zaczynam coś,wracam na wizaż albo idę coś zjeść..i znów i znów...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-24, 11:58   #3599
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
u nas to samo
o jaaa przepis proszę
już kopiuję, bo oczywiście też z internetu ten przepis wygrzebała go zaznajomiona wizażanka:
Muffinki z truskawkami i kruszonką

Opis z bloga: ( w pełni sie z nim zgadzam i gorąco je polecam!!!)
"Banalnie proste i szybkie w przygotowaniu jak to muffinki. Puszyste, mega pyszne z leką nutą cytryny. Niebo w gębie, nie mogliśmy się nimi najeść. Przepis z bloga Bistro mama."

Składniki :
• 1/2 szklanki maślanki
• 1 duże jajo
• 1/2 szklanki cukru
• 1/4 szklanki oleju
• 1,5 szklanki mąki
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• skórka otarta z jednej cytryny
• sok z połowy cytryny
• truskawki ( u mnie około 250 g )

W jednej misce mieszamy wszystkie mokre składniki : maślanka, jajo,olej, sok z cytryny. W drugiej mąkę mieszamy z cukrem i proszkiem. Zawartość obu misek oraz skórkę z cytryny łączymy razem. Mieszamy łyżką, szpatułką do momentu aż składniki się połączą.
Ciasto przekładamy do foremek do 1/2 wysokości. Do każdej wkładamy truskawki.
Kruszonka :
• 1/2 szklanka mąki
• 3-4 łyżki cukru
• 1/4 kostki zimnego masła
Wszystkie składniki umieszczamy w jednej misce. Rozcieramy mąkę z cukrem i masłem w dłoniach aby powstały grudki. Konsystencja grubo mielonej bułki tartej. Kruszonką posypujemy wierz muffinek.
Foremkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy około 25 minut do tzw. suchego patyczka.
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:59   #3600
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
barwineczek to gdzie wyemigrowałaś z Kielc?
do płocka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości