Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 11:56   #3781
24Kasiula
Przyczajenie

GG do 24Kasiula
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Ja też, ale cały czas męczy mnie straszna senność
Moja wizyta dopiero 10 maja i to juz będzie 15 tydzień i troszke
24Kasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 11:57   #3782
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Tadam tadam, wywaliłam z szafy co tylko leżało i się kurzyło i jestem z siebie dumna, bo mam naturę durnego chomika
Ja raz na rok staram się wywalić z szafy rzeczy w których już nie chodzę.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:00   #3783
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Asist bidulo przetrzymaj, jeszcze troszkę i powinno być z górki

Kasiulka ślicznotka/ślicznotek mały

Tadam tadam, wywaliłam z szafy co tylko leżało i się kurzyło i jestem z siebie dumna, bo mam naturę durnego chomika
Mam nadzieję bo nie wiem jak ja przeżyję te ciążę. Martwi mnie jeszcze mój kręgosłup, bo raczej skolioza piersiowa i lędźwiowa nie będzie obojętna na obciążenie, które się szykuje. Ale to za jakiś czas.

Dzięki za pocieszenia i łączenie się w cierpieniu. Chyba trochę mi lepiej
Stary 2013-04-24, 12:01   #3784
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja raz na rok staram się wywalić z szafy rzeczy w których już nie chodzę.
Ja właśnie wiecznie uważam, że jeszcze się przyda, w efekcie nie wiem nawet co w szafie mam, bo wszystko tak poutykane. Ale teraz dzidziol mnie zmobilizował, stwierdziłam, że jak się nie ogarnę, to nie będzie gdzie trzymać malutkich ubranek

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:06   #3785
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie wiecznie uważam, że jeszcze się przyda, w efekcie nie wiem nawet co w szafie mam, bo wszystko tak poutykane. Ale teraz dzidziol mnie zmobilizował, stwierdziłam, że jak się nie ogarnę, to nie będzie gdzie trzymać malutkich ubranek
hehe no tak, gdzieś rzeczy dla dziecka trzeba trzymać.

My z TŻ zamierzamy zamieszkać razem wiec na razie swoich szaf nie dotykam bo jak już będziemy na swoim to eis wszystko będzie planowało z myślą o Juniorze. Mam nadzieję, że się uda być faktycznie na swoim a nie w wynajmowanym.
Stary 2013-04-24, 12:16   #3786
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe no tak, gdzieś rzeczy dla dziecka trzeba trzymać.

My z TŻ zamierzamy zamieszkać razem wiec na razie swoich szaf nie dotykam bo jak już będziemy na swoim to eis wszystko będzie planowało z myślą o Juniorze. Mam nadzieję, że się uda być faktycznie na swoim a nie w wynajmowanym.
No to u Was rewolucja faktycznie po całości A kiedy będziecie rozmawiac z rodzicami, bo jakoś pisałaś, że niedługo zamierzacie, a le potem jakoś nic, chociaz mogłam przegapić z uwagi na ostatnie tempo pisania

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-24, 12:19   #3787
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
No to u Was rewolucja faktycznie po całości A kiedy będziecie rozmawiac z rodzicami, bo jakoś pisałaś, że niedługo zamierzacie, a le potem jakoś nic, chociaz mogłam przegapić z uwagi na ostatnie tempo pisania
Jutro mamy wizytę z USG w piątek wieczorem jedziemy do teściów i bedziemy tam do soboty i zamierzamy z nimi porozmawiać, a w niedziele powiedzieć moim.
Stary 2013-04-24, 12:25   #3788
24Kasiula
Przyczajenie

GG do 24Kasiula

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Póki co nawet nieźle znoszę ciąże.
Tak dziś 13t1d, jeszcze 6 dni do wizyty

Kasiula myślalaś już gdzie byś chciała rodzić?

Ja w końcu ogarnęłam pokój ;-)
Ja na 90% na Raszei, chodze do lekarza ktory tam pracuje wiec bedzie mi raźniej no i mam do Niego zaufanie. a Ty?

Ja na obiadku u rodziców
Stary 2013-04-24, 12:28   #3789
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

zrobiłam sobię przerwę w obowiązkach więc odpisuje
Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Wow Już??
no wg OM u mnie 14tc4d a wg usg 15tc2d więc piszą że można już zacząć odczuwać ruchy w 15-16 tygodniu.. niby piszą że można to pomylić z ruchami w brzuchu jelit itp ale ja np widzę wyraźną różnicę między tymi a tymi ruchami.. no ale ciężko to opisać słowami....
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Magalska ale super, mnie tak może budzić Przynajmniej te kilka pierwszych razy a potem będę spała na hamaku żeby się bujało :P

Witam kolejne grudniowe Mamusie
U mnie termin na 15 grudnia, ale fajnie by było urodzić 11 :P
Wtedy by była data: 11.12.13

Opowiem Wam jaką mieliśmy dzisiaj akcję z rana.
TŻt wychodzi do pracy zawsze o 5.35, więc o 5.20 dzwoni budzik. Ja wtedy kiedy on się powoli zbiera idę do łazienki. Układ mamy taki że sypialnia z kuchnią są na przeciw siebie a między nimi z prawej strony łazienka. Kuchnia jest otwarta bez drzwi. Więc idę sobie jak co dzień, wchodzę do łazienki i myślę: o co chodzi? coś się na mnie gapiło, przejrzałam się w lustrze czy na pewno już nie śpie, wychylam się, patrzę a na parapecie w kuchni... KOT!!
Zaznaczę że nie lubię kotów, mój TŻt to już w ogóle no i nie mamy żadnego zwierzęcia w domu, poza rybkami u rodziców na dole, a tu na parapecie siedzi dumnie białe kocisko i paczy na mnie... Myślałam że zejdę.
Wpadłam do sypialni i mówię do TŻta: Kochanie mamy ku%#*wa kota w kuchni! A on do mnie: kobieto! kładź się spać, ta ciąża już Ci totalnie w głowie miesza, schizy masz, kładź się do łóżka i zaczął się śmiać, więc ja mu mówię: serio mówię Ci siedzi na parapecie.
Poszedł po niego i wywalił go na balkon od strony sypialni, a ten migiem wrócił na parapet i mruczy i paczy na mnie przez okno... Wtedy już wyłam ze śmiechu, TŻt umył zęby, ogarnął się, kota wziął pod pache i wyniósł na pole przed dom.
Śmialiśmy się później gadając przez telefon jak głupki, jak rano gadałam z Mamą to mówię do niej żeby się cieszyła że nie zszedł na dół i jej do wyra nie wskoczył

Ehhh, atrakcje z rana, a ja dzisiaj pracuję w domu, więc mam zamiar byczyć się cały dzien na leżaku na balkonie pod parasolem. Ale śniadania jeszcze nie wmusiłam
hamak to bardzo dobry pomysł
to macie kota podglądacza
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Magalska ja sie w nocy obudzilam dzis bo tez mialam wrazenie ze mi cos wycislo brzuch w jednym miejscu ... Akcja z kotem nie zla :brawo: mnie dzis budzi Tz I mowi ze mamy drzwi wejsciowe otwarte :O zchodze I faktycznie sa tylko na lancuszku , bo on je zawsze tak zamyka !! I teraz nie wiem czy ktos z nas wczoraj zle zatrzasnol , czy wiatr w nocy je wypchnol ( mozliwe???) czy ktos nam chcial sie wkrecic w nocy ???

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja jestem wrażliwa na jakiekolwiek dźwięki, ruchy itp w nocy a co będzie jak będą nas kopać? bo akurat zachcę im się pobawić o 4 nad ranem
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

witam w 11 tc

dziękuję, za opinie w sprawie bujaczków, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że poczyniłam słuszny zakup. W ogóle plan mam taki, żeby co miesiąc kupować coś w tym stylu, zawsze to mniejsze obciążenie dla budżetu niż jednorazowy zakup. Kolejne plany zakupowe już mam i liczę, że w maju uda mi się je zrealizować.

u mnie dziś wyjątkowo dobre samopoczucie. W ogóle zauważyłam już od kliku dni, że to wieczorem czuję się gorzej i mam mdłości. Już sama nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny, smarujecie się czymś profilaktycznie na rozstępy? Zrobiłam wywiad u mojej mamy - niby żadnych w czasie ciąży nie dostała, więc liczę że i u mnie to się powtórzy, zwłaszcza że nie miałam skłonności, ale lepiej dmuchać na zimne. Czy któras z was stosuje ten bio-oil, i co może o nim powiedzieć?

ten mój na szczęście ma taką blokadę z tyłu więc chyba nic nie powinno się stać.

śliczne te łóżeczka, ja chyba właśnie urządzę pokoik w odcieniach bieli i beżu, na pewno nie pójdę w stronę różowego albo niebieskiego, więc te które wkleiłaś są idealne

okej zapytam ją, ale myślę że taki prezent jest lepszy na wcześniejszym etapie ciąży - chyba że później mama sobie uzupełni pierwsze zdjęcia z USG i tym podobne rzeczy
ja na razie stosuję oliwkę, muszę dopytać mamy czy miała rozstępy....
Cytat:
Napisane przez Soborowska Pokaż wiadomość
a wogóle czy macie jakies problemy z zębami? kolejy mit który słyszałam, że w ciazy sporo dziewczyn ma problemy z zębami?
ja to i bez ciąży mam odwieczny problem z zębami... no a dziś mam wizytę u dentysty
Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Nena już Ci napisała, więc się podpisuję. I chyba nie ma znaczenia jaki to miesiąc, po prostu w całym okresie ciąży dziecku potrzebny jest wapń do budowy kości więc musimy sobie go dostarczać na bieżąco

"W oczekiwaniu na dziecko" Dostałam od przyjaciółki zaraz po ślubie i bardzo lubię do niej zaglądac, fajnie napisana

Nena pytałaś o Bio Oil- ja go używałam na udach jak ćwiczyłam, bo u mnie rozstępy pojawiają się nie przy tyciu tylko przy chudnięciu
Niestety nie byłam zadowolona i czytałam w internecie różne opinie ale wiele dziewczyn jest niezadowolona.
Moja przyjaciółka jest kosmetologiem i maniaczką naturalnych olejów i w ogóle wyczytałam że najlepiej stosować najzwyklejszą oliwę z oliwek- można dodać jakiś olejek zapachowy ale naturalny żeby nie uczulił.

Możesz też zrobić sobie swój naturalny mix, czytałam np o takim składzie:
Olej migdałowy+ olej jojoba + witamina E Zapach już na pewno przyjemniejszy.
Czytałam także że olej szafranowy jest doskonały na nawilżanie i rozciągani skóry ale ponoć jest drogi.

Ja na tę chwilę mam końcówkę oleju jojoba i dodałam do niego wit.. E . Jak się skończy to kupię migdałowy, jeszcze raz jojobe, może z kiełków pszenicy, dodam wit. A i na tym będę jechała całą ciążę, bo tak czy siak korzystam z naturalnych olejów do ciała w okresie wakacji

PS. Ja smaruję brzuch, piersi, uda, pośladki i boczki nad tyłkiem
Aha no i co ważne: peelingi- raz w tygodniu żeby składniki zawarte w olejach lepiej się wchłaniały. Ja jestem maniaczką peelingu cukrowego, ale teraz w ciąży może przerzucę się na coś drobniejszego, pomyślałam o kawie, ale na razie zapach dla mnie odpada :P
co do zapachu kawy ja nadal uwielbiam dziś sobie nawet małą kawkę wypiłam na samym mleku

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:30   #3790
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro mamy wizytę z USG w piątek wieczorem jedziemy do teściów i bedziemy tam do soboty i zamierzamy z nimi porozmawiać, a w niedziele powiedzieć moim.
No to kciuki- najpierw za wizytę, a potem za właściwe podejście teściów i rodziców

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula Pokaż wiadomość

Ja na obiadku u rodziców
A mi wczoraj rodzice podali górę nalesników z serem i dżemem, będę na obiadek

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-24, 12:30   #3791
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja na 90% na Raszei, chodze do lekarza ktory tam pracuje wiec bedzie mi raźniej no i mam do Niego zaufanie. a Ty?

Ja na obiadku u rodziców
Zastanawiam się nad szpitalem Św.Rodziny a Polną....

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:34   #3792
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję bo nie wiem jak ja przeżyję te ciążę. Martwi mnie jeszcze mój kręgosłup, bo raczej skolioza piersiowa i lędźwiowa nie będzie obojętna na obciążenie, które się szykuje. Ale to za jakiś czas.

Dzięki za pocieszenia i łączenie się w cierpieniu. Chyba trochę mi lepiej
Ja od zawsze jestem krzywa jak zygzak! Mam asymetrie bioder I ramion niby gołym okiem niewidoczná , do tego jakies 6 lat temu mialam porzadnie stluczonà kość ogonowa w wypadku samochodowym. I ona sie juz odzywa!

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:36   #3793
24Kasiula
Przyczajenie

GG do 24Kasiula

No nie słyszałam ani o jednym ani o drugim dobrych opinii, Polna ma różne, Tylko tam jest zawsze pełno ludzi, spieszą się biegają...Moją kumpele na porodówce męczyli ponad 20h zamiast zrobić cesarke i Mała prawie się udusiła ;/ a Nie masz lekarza z jakiegoś szpitala? A co św Rodziny, to slyszalam, ze tam wszystko baaaaaardzo naturalnie, bez znieczuleń itp
Stary 2013-04-24, 12:42   #3794
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie słyszałam ani o jednym ani o drugim dobrych opinii, Polna ma różne, Tylko tam jest zawsze pełno ludzi, spieszą się biegają...Moją kumpele na porodówce męczyli ponad 20h zamiast zrobić cesarke i Mała prawie się udusiła ;/ a Nie masz lekarza z jakiegoś szpitala? A co św Rodziny, to slyszalam, ze tam wszystko baaaaaardzo naturalnie, bez znieczuleń itp
Mam znajome które całkiem niedawno rodziły w obu tych szpitalach....
I jedna i druga w miarę zadowolone,wiadomo miały jakieś" ale" ale jak chyba większość.co to tego szpitala

Na Polnej moja lekarka pracuję,moja kardiolog jest tam konsultantem ale kurde mam jakieś obawy;pełno ludzi,tłok itp.
A za to Św Rodziny jest blisko miejsca mojego zamieszkania,i dość kameralny jest...
Mamy jeszcze sporo czasu więc na pewno jeszcze wszystko dokładnie przemyślę.;-)

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-24 o 12:43
Stary 2013-04-24, 12:45   #3795
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:

no właśnie odnośnie wszytskich spraw ciązowych czy mozęcie polecić jakąś książke do poczytania równiez dla mojego meża bo w internecie co chwile piszą coś innego
Też słyszałam wiele dobrego o książce "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi E. Murkoff. Na allegro jest sporo tego Koleżanka mówiła, że jest tam też trochę rozdziałów dla tatusiów. Moja siostra już sprawiła mi w prezencie w pakiecie z kolejną częścią "Pierwszy rok życia dziecka" i tylko czekam aż przesyłka dojdzie! Jak przeczytam to będę się wypowiadać więcej

Cytat:
Przepraszam, że tak mało pisze ale poprostu nie moge za Wami nadgonić wariatki hehe
Chciałam pochwalić sie moim dzidziusiem 12t3d )
Śliczny Na moim zdjęciu na razie było widać tylko fasolkę, mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostanę zdjątko wyraźniejsze - jak Twoje

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40466748]Zależy od wielu rzeczy: od naturalnych predyspozycji, od wstępnej wagi, od ilości wód, od wielkości dziecka, od wielkości łożyska itd. itd.
Wcale nie od nadmiaru jedzenia
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 19kg, z czego 12 zeszło podczas porodu, a córa ważyła 3590g. Lekarka powiedziała mi tylko, że łożysko było duże. [/QUOTE]

Dzięki za informacje

Też macie tak, że w jednej chwili pędzicie do łazienki, a w drugiej możecie się objadać różnymi smakołykami? Ja rano zazwyczaj nie mogę otworzyć w ogóle lodówki, bo już mi wszystko podchodzi do gardła, a za chwile tak mi ściska żołądek, że nie mogę wytrzymać

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:47   #3796
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie! na chwilkę powrócę do wczorajszego tematu farbowania włosów w ciązy, wczoraj byłam u lekarza i powiedział, że farobwać włosy tak ale po 12 tygodniu i powiedział, ze farba przed 12 tygodniem zaszkodzi jednej kobiecie na tysiąc ale lepiej nie ryzykować ponieważ jestem w 10 tygodniu to się zastosuję i wytrzymam jeszcze 2 - 3 tygodnie
Ja jeszcze nie farbowałam a mamy już 14 tydz i 6 dzień W sumie nie farbowałam się bo ja mam ciemne włosy i jak farbuję to tylko po to żeby odświeżyć kolor bo odrostów u mnie nie widać. Ale juz niedługo zafarbuję bo 11 maja mamy wesele znajomego więc trzeba jakoś wyglądać, no i rozglądam się na allegro za jakąś sukienką bo brzuszek już jest, a też nie chce wydać mnóstwo kasy na sukienkę.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

witam w 11 tc

dziękuję, za opinie w sprawie bujaczków, utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że poczyniłam słuszny zakup. W ogóle plan mam taki, żeby co miesiąc kupować coś w tym stylu, zawsze to mniejsze obciążenie dla budżetu niż jednorazowy zakup. Kolejne plany zakupowe już mam i liczę, że w maju uda mi się je zrealizować.

u mnie dziś wyjątkowo dobre samopoczucie. W ogóle zauważyłam już od kliku dni, że to wieczorem czuję się gorzej i mam mdłości. Już sama nie wiem od czego to zależy.

Dziewczyny, smarujecie się czymś profilaktycznie na rozstępy? Zrobiłam wywiad u mojej mamy - niby żadnych w czasie ciąży nie dostała, więc liczę że i u mnie to się powtórzy, zwłaszcza że nie miałam skłonności, ale lepiej dmuchać na zimne. Czy któras z was stosuje ten bio-oil, i co może o nim powiedzieć?

ten mój na szczęście ma taką blokadę z tyłu więc chyba nic nie powinno się stać.

śliczne te łóżeczka, ja chyba właśnie urządzę pokoik w odcieniach bieli i beżu, na pewno nie pójdę w stronę różowego albo niebieskiego, więc te które wkleiłaś są idealne

okej zapytam ją, ale myślę że taki prezent jest lepszy na wcześniejszym etapie ciąży - chyba że później mama sobie uzupełni pierwsze zdjęcia z USG i tym podobne rzeczy
Ja używam z Sexy Mama z bielendy bodajże, smaruję się raz dziennie- wieczorem. Nie wiem czy działa czy nie ale nawilżać nie zaszkodzi, a do tego tak jak radziła kiedyś De28 biorę zamienny prysznic ciepły zimny na brzuch, piersi i uda.

Cytat:
a wogóle czy macie jakies problemy z zębami? kolejy mit który słyszałam, że w ciazy sporo dziewczyn ma problemy z zębami?
Z tymi zębami to nie mit niestety, ale bardzo dużo zależy od diety mamusi Ja na szczęście byłam na wizycie już u dentystki i powiedziała że zęby wyglądają bardzo dobrze, nie powinnam mieć z nimi problemów, mam przyjść na przełomie czerwiec/lipiec sciągnąć kamień z ząbków.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:51   #3797
Soborowska
Raczkowanie

pisze, ze od diety czyli nie powinno się jeść słodyczy?
Stary 2013-04-24, 13:00   #3798
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
No to kciuki- najpierw za wizytę, a potem za właściwe podejście teściów i rodziców
Dzięki
Stary 2013-04-24, 13:06   #3799
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
pisze, ze od diety czyli nie powinno się jeść słodyczy?
Nie, nie tego nie napisałam Sama sobie pozwalam na słodycze Chodziło mi o to że mamusia się musi dobrze odżywiać , w takim sensie że dieta powinna być zróżnicowana, wiem nie zawsze wszystko wchodzi przez gardło, zwłaszcza na początku, ale tak jak dziewczyny pisały starać się jeść nabiał, ryby jeżeli przejdą przez gardło, owoce, warzywka. Nie przesadzajmy z tą dietą, trzeba się odżywiać zdrowo rozsądnie, ale najważniejsze żeby nam smakowało a nie jeść na siłę.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:44   #3800
Trele_Morele
Zakorzenienie

A ja mam jakos dziwnie nagle nudnosci. I zawroty glowy przy schylanie !! Mam nadzieje ze to tylko ten Duphaston ktory mam brac dwa , trzy tygodnie ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 14:50   #3801
Dzastin08
Wtajemniczenie

A co tu taka cisza?

Ja właśnie czekam na obiadek- rosołek

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-24, 14:53   #3802
Trele_Morele
Zakorzenienie

Rosołek ja za 10 min zaczynam robote

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-24, 14:56   #3803
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

A ja już po pierwszym usg przez brzuch Słodki ten mój dzieciaczek! Kręcił się i wiercił kiedy pan doktor chciał mi go pokazać w całej okazałości, ale i tak sporo widziałam Wszystko z dzidzią w porządku, dostałam tabletki na moje silne mdłości - diphergan zobaczymy czy pomoże ;P
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:57   #3804
Dzastin08
Wtajemniczenie

Ja jeste
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Rosołek ja za 10 min zaczynam robote

Ja uwielbiaaam zupy,w przeciwieństwie do mojego Tż

Miłej i przyjemnej pracy życzę

Zwariowane Serduszko- super że wizyta się udała;-) Ciekawe jak reszta dziewczyn.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-24 o 15:01
Stary 2013-04-24, 15:02   #3805
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Zwariowane Serduszko- super że wizyta się udała;-) Ciekawe jak reszta dziewczyn.
też się bardzo cieszę
tymczasem biorę się za anatomię - kolokwium samo się nie napisze
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:17   #3806
_Peggy
Zakorzenienie

Wpadam na chwilę pochwalić się mdłościami

Miłego Dnia Mamusie
Stary 2013-04-24, 15:32   #3807
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo
Cytat:

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
A ja już po pierwszym usg przez brzuch Słodki ten mój dzieciaczek! Kręcił się i wiercił kiedy pan doktor chciał mi go pokazać w całej okazałości, ale i tak sporo widziałam Wszystko z dzidzią w porządku, dostałam tabletki na moje silne mdłości - diphergan zobaczymy czy pomoże ;P

a ja już będę z Wami na bieżąco mam nadzieję dzisiaj i jutro w pracy jestem za to w piątek chcę trochę odpocząć bo czeka mnie caly weekend no i w poniedziałek wizyta nie mogę się doczekać

a na obiad dzisiaj zjadłam ogórkową

magalska ja też chcę

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-04-24 o 15:35
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 16:01   #3808
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
z jednej strony Ci zazdroszcze... ja siedze w pracy masakra usypiam przy kompie
Ja mam to samo! Wczoraj poszlam spać o 21 i wstałam dzis o 7 a jestem ledwo żywa. Cały czas ziewam...

Cytat:

Moja ciaża nie była planowana ale już na pierwszej wizycie pan doktor powiedział, ze zdaje sobie sprawę ze pewnie skoro nie planowaliśmy to mógł być jakiś alkohol (a był, bo byliśmy na weselu) albo papierosy (akurat nie palę wiec nie problem) ale żeby się tym bardzo nie przejmować, bo na samym początku nie szkodzi maleństwu. Kwas foliowy i jod biorę też dopiero od 5 tygodnia, jak się dowiedziałam że jestem w ciąży.
dzięki troche mnie na duchu podniosłaś

Ja jeszcze godzina i do domku... już sie nie mogę doczekać, bo ledwo żyję...

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a na obiad dzisiaj zjadłam ogórkową
ja miałam wczoraj ogórkową pyyyyyycha
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 16:14   #3809
ryba91
Zakorzenienie

u Was też tak parno? No wytrzymać się nie da.
Stary 2013-04-24, 16:48   #3810
anulka2205
Wtajemniczenie

uuu jaka cisza dziwnie tak w 5 min cały wątek nadrobić

Serduszko gratuluję udanej wizyty i pieknych widoków

wciągam swoje naleśniki. mniammmm

ja ogólnie za zupami też nie przepadałam, ale ciąży jakoś mi się odmieniło i zaczęłam gotować, a ogórkowa i kapuśniak są nr 1, ostatnio jak ogórkowa była to taka typowo ciązowa kwaśnica, że mąż stwierdził, że tego się nie da jeść, a jutro robię kapuśniak, pewnie znów się ucieszy

u nas nie jest parno, wiatr tylko łeb urywa

Wielkie kciuki dla Ani
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości