|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Ja też, ale cały czas męczy mnie straszna senność
![]() Moja wizyta dopiero 10 maja i to juz będzie 15 tydzień i troszke
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za pocieszenia i łączenie się w cierpieniu. Chyba trochę mi lepiej
|
|
#3784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z TŻ zamierzamy zamieszkać razem wiec na razie swoich szaf nie dotykam bo jak już będziemy na swoim to eis wszystko będzie planowało z myślą o Juniorze. Mam nadzieję, że się uda być faktycznie na swoim a nie w wynajmowanym. |
|
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A kiedy będziecie rozmawiac z rodzicami, bo jakoś pisałaś, że niedługo zamierzacie, a le potem jakoś nic, chociaz mogłam przegapić z uwagi na ostatnie tempo pisania
|
|
|
|
|
#3787 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mamy wizytę z USG w piątek wieczorem jedziemy do teściów i bedziemy tam do soboty i zamierzamy z nimi porozmawiać, a w niedziele powiedzieć moim.
|
|
|
|
#3788 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja na obiadku u rodziców
|
|
|
|
|
#3789 | |||||
|
Zadomowienie
|
zrobiłam sobię przerwę w obowiązkach więc odpisuje
![]() no wg OM u mnie 14tc4d a wg usg 15tc2d więc piszą że można już zacząć odczuwać ruchy w 15-16 tygodniu.. niby piszą że można to pomylić z ruchami w brzuchu jelit itp ale ja np widzę wyraźną różnicę między tymi a tymi ruchami.. no ale ciężko to opisać słowami.... Cytat:
to macie kota podglądacza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
no a dziś mam wizytę u dentysty ![]() Cytat:
dziś sobie nawet małą kawkę wypiłam na samym mleku
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|||||
|
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A mi wczoraj rodzice podali górę nalesników z serem i dżemem, będę na obiadek
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Wtajemniczenie
|
Zastanawiam się nad szpitalem Św.Rodziny a Polną....
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3793 |
|
Przyczajenie
|
No nie słyszałam ani o jednym ani o drugim dobrych opinii, Polna ma różne, Tylko tam jest zawsze pełno ludzi, spieszą się biegają...Moją kumpele na porodówce męczyli ponad 20h zamiast zrobić cesarke i Mała prawie się udusiła ;/ a Nie masz lekarza z jakiegoś szpitala? A co św Rodziny, to slyszalam, ze tam wszystko baaaaaardzo naturalnie, bez znieczuleń itp
|
|
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I jedna i druga w miarę zadowolone,wiadomo miały jakieś" ale" ale jak chyba większość.co to tego szpitala Na Polnej moja lekarka pracuję,moja kardiolog jest tam konsultantem ale kurde mam jakieś obawy;pełno ludzi,tłok itp. A za to Św Rodziny jest blisko miejsca mojego zamieszkania,i dość kameralny jest... Mamy jeszcze sporo czasu więc na pewno jeszcze wszystko dokładnie przemyślę.;-)
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-24 o 12:43 |
|
|
|
|
#3795 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Koleżanka mówiła, że jest tam też trochę rozdziałów dla tatusiów. Moja siostra już sprawiła mi w prezencie w pakiecie z kolejną częścią "Pierwszy rok życia dziecka" i tylko czekam aż przesyłka dojdzie! Jak przeczytam to będę się wypowiadać więcej ![]() Cytat:
Na moim zdjęciu na razie było widać tylko fasolkę, mam nadzieję, że na kolejnej wizycie dostanę zdjątko wyraźniejsze - jak Twoje ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40466748]Zależy od wielu rzeczy: od naturalnych predyspozycji, od wstępnej wagi, od ilości wód, od wielkości dziecka, od wielkości łożyska itd. itd. Wcale nie od nadmiaru jedzenia ![]() Ja w pierwszej ciąży przytyłam 19kg, z czego 12 zeszło podczas porodu, a córa ważyła 3590g. Lekarka powiedziała mi tylko, że łożysko było duże. [/QUOTE] Dzięki za informacje ![]() Też macie tak, że w jednej chwili pędzicie do łazienki, a w drugiej możecie się objadać różnymi smakołykami? Ja rano zazwyczaj nie mogę otworzyć w ogóle lodówki, bo już mi wszystko podchodzi do gardła, a za chwile tak mi ściska żołądek, że nie mogę wytrzymać
|
|
#3796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie nie farbowałam się bo ja mam ciemne włosy i jak farbuję to tylko po to żeby odświeżyć kolor bo odrostów u mnie nie widać. Ale juz niedługo zafarbuję bo 11 maja mamy wesele znajomego więc trzeba jakoś wyglądać, no i rozglądam się na allegro za jakąś sukienką bo brzuszek już jest, a też nie chce wydać mnóstwo kasy na sukienkę.Cytat:
Cytat:
Ja na szczęście byłam na wizycie już u dentystki i powiedziała że zęby wyglądają bardzo dobrze, nie powinnam mieć z nimi problemów, mam przyjść na przełomie czerwiec/lipiec sciągnąć kamień z ząbków.
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
pisze, ze od diety czyli nie powinno się jeść słodyczy?
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie tego nie napisałam
Sama sobie pozwalam na słodycze Chodziło mi o to że mamusia się musi dobrze odżywiać , w takim sensie że dieta powinna być zróżnicowana, wiem nie zawsze wszystko wchodzi przez gardło, zwłaszcza na początku, ale tak jak dziewczyny pisały starać się jeść nabiał, ryby jeżeli przejdą przez gardło, owoce, warzywka. Nie przesadzajmy z tą dietą, trzeba się odżywiać zdrowo rozsądnie, ale najważniejsze żeby nam smakowało a nie jeść na siłę.
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam jakos dziwnie nagle nudnosci. I zawroty glowy przy schylanie !! Mam nadzieje ze to tylko ten Duphaston ktory mam brac dwa , trzy tygodnie ..
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
A co tu taka cisza?
![]() Ja właśnie czekam na obiadek- rosołek
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Rosołek
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
A ja już po pierwszym usg przez brzuch
Słodki ten mój dzieciaczek! Kręcił się i wiercił kiedy pan doktor chciał mi go pokazać w całej okazałości, ale i tak sporo widziałam Wszystko z dzidzią w porządku, dostałam tabletki na moje silne mdłości - diphergan zobaczymy czy pomoże ;P
|
|
|
|
#3804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeste
Cytat:
![]() Miłej i przyjemnej pracy życzę ![]() Zwariowane Serduszko- super że wizyta się udała;-) Ciekawe jak reszta dziewczyn.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-24 o 15:01 |
|
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja już będę z Wami na bieżąco mam nadzieję dzisiaj i jutro w pracy jestem za to w piątek chcę trochę odpocząć bo czeka mnie caly weekend no i w poniedziałek wizyta nie mogę się doczekać ![]() a na obiad dzisiaj zjadłam ogórkową ![]() magalska
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-24 o 15:35 |
|||
|
|
|
#3808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
troche mnie na duchu podniosłaś Ja jeszcze godzina i do domku... już sie nie mogę doczekać, bo ledwo żyję... ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- ja miałam wczoraj ogórkową pyyyyyycha
|
||
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
u Was też tak parno? No wytrzymać się nie da.
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
uuu jaka cisza
dziwnie tak w 5 min cały wątek nadrobić ![]() Serduszko gratuluję udanej wizyty i pieknych widoków wciągam swoje naleśniki. mniammmm ![]() ja ogólnie za zupami też nie przepadałam, ale ciąży jakoś mi się odmieniło i zaczęłam gotować, a ogórkowa i kapuśniak są nr 1, ostatnio jak ogórkowa była to taka typowo ciązowa kwaśnica, że mąż stwierdził, że tego się nie da jeść, a jutro robię kapuśniak, pewnie znów się ucieszy u nas nie jest parno, wiatr tylko łeb urywa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.

A kiedy będziecie rozmawiac z rodzicami, bo jakoś pisałaś, że niedługo zamierzacie, a le potem jakoś nic, chociaz mogłam przegapić z uwagi na ostatnie tempo pisania

no a dziś mam wizytę u dentysty 
Ślub 25.08.2012

KCIUKI DLA ANI