Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 12:24   #3601
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

illusion piekna historia ze slodyczami

szaja chyba w dziecinstwie mialam podobna zabawke do darumaotoshi

Yae ostatnio zaczela mowic "akkun" i z tz nie mozemy ze smiechu, bo tak cala rodzina wola na jego brata.

Z tesciowymi przerabane. Moja jest aniolem, zna swoje miejsce w szeregu, ale poproszona o pomoc natychmiast przybywa z odsiecza. Na co dzien to tylko od czasu do czasu o nowe zdjecia Yae sie upomina.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:35   #3602
laurka23
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
przesłodko w tej czapeczce
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
też Ci się gibie gondola? bo moje maleństwo zjeżdza w dół?

A CO DO ZDJĘCIA- MORDECZKA SŁODKA

mata też rainforest?
daj znać jak przyjdzie bo jestem ciekawa? u nas ostatnio coraz dłużej w niej siedzi i piszczy z zachwytu

popatrz w Decathlonie, ja ostatnio kupiłam młodemu spodenki do kąpieli

Black o fuck, też bym się wkurzyła
Marsi mam gondolkę ustawioną lekko pod kątem, pewnie żeby jak dziecko uleje czy coś, tak jak się materacyk w łóżeczku daje, lekko się kołysze, to fakt Misiek też się zsuwa czasem.
Ostatnio jeździmy w foteliku częściej bo inaczej ryk nieziemski

Dziękujemy

Cytat:
Napisane przez KlAuDuNiA10 Pokaż wiadomość
Witam! Lubie Was poczytywac, ale mama zostane dopiero na dniach Bardzo duzo przydatnych kwestii tu poruszacie, a mi zalezy zeby dobrze sie przygotowac W ogole przyjemnie sie Was czyta i jezeli nie ma zadnych przeciwskazan bede dalej poczytywac Zycze powodzenia wszystkim mamusiom
Powodzenia i lekkiego porodu!

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,
bylam rano z małą u lekarza ustalić to leczenie.
Acha nie ma bakterii e.coli jednak uf.
Co do Candidy to pewnie ode mnie złapała jak byłam w ciąży, ciągle przyjmowałam jakieś antybiotyki związane z moimi infekcjami ...
No i dostała mała leki itd ale babka powiedziała że ona nie podejmie sie zabardzo w leczeniu tego musze isc do homeopaty. Jeszcze jade dzis prywatnie do jednego pediatry zobacze co powie itd.
Amelka też dostała skierowanie do neurologa, powiedzialam lekarce ze mała jak leży na brzuszku to często odchyla jedną rączkę do tylu, no i dala Martwie się bardzo. Jeszcze siostra mnie nastraszyła że od candidy jest autyzm ... płakać mi się chce...
Wczoraj miałam lepszą akcje ze szwagierką, miała do mnie jakies wyrzuty ze co ja sobie mysle ze moglam isc od razu do lekarza itd ze mała pójdzie do szpitala i ze dadzą jej mase zastrzyków. No i wieczór miałam przepłakany. Tzt dzis rozmiawiał z tesciową i tez mowila ze moglam isc wczesniej do lekarza..
Ale ja chodziłam z małą praktycznie co tydzien do lekarza!!! i na wlasna reke juzten posiew zrobiłam no ale .. Acha no i jak zwykle gadka o tym ze zle sie odżywiam.. oczywiscie juz aluzja do tego zeby nie karmic piersią.
Nóż się w kieszeni otwiera co za bzdura!! Jak już to o szczepienia chodzi, nie candide. Nie słchaj głupich rad! Karmienie piersią najlepsze i ważne też, żebyś ty miała dietę przeciw candidzie.
Poczytaj tu, sporo info chyba jest, a i ta candida często występuje niestety.
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=226
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:44   #3603
iffonka7
Zadomowienie

Właśnie wrociłam z małym od pediatry, nie umiałam już patrzeć jak męczy się z robieniem kupki nie wspominając o tym że wczoraj zrobił dopiero po podaniu czopka po 5 dniach. Dostaliśmy syrop na poprawę perystaltyki jelit a jak to nie pomorze to będziemy musieli przejść na mleko lecznicze nutramigen 1 LGG czy któraś z was je podawał? Cena jest trochę kosmiczna ale co się nie robi dla zdrowia maluszka.

Waży 5500 i dzisiaj pierwszy raz obrócił się z brzuszka na plecki ale to słodkie było

Zaraz postaram się was nadrobić.
Stary 2013-04-24, 12:45   #3604
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
wiecie co, jak ktos ma pecha to i w dupie palec zlamie
ja nie powinnam kupować na allegro ciągle coś
jak nie śmierdząca petami huśtawką, jak nie wał na mnie wykręcony o śmierdzące ubranka dla niemowlaka i niekompletną przesyłkę, to kupiłam nową ramę do wózka bo tamta pękła i okazuje się,że ta również uszkodzona kuuuuuufffffffffa mać
jak pech to pech! Zwracaj, nasz 10dni.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heh, Marsi, a ja z kolei mam teraz taką sytuację, że kurier zgubił moją paczkę z huśtawką i sprawa jest w trakcie wyjaśniania... Okej, różne rzeczy się zdarzają, tylko niech mi ktoś powie, jak kurier może zgubić paczkę, do jasnej cholery!?
No właśnie, co On z nią zrobił? Może ma małe dziecko i sobie wziął ?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
O, nie, miec dwa takie diablatka?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

O, fakens
Może do kompletu będzie Aniołek Po co od razu zakładać najgorsze:P

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
nawijko a może odwrotnie, niech tż z Kubulem pójdą na długi spacer a będą wracać tylko na karmienie?

Cytat:
Napisane przez KlAuDuNiA10 Pokaż wiadomość
Witam! Lubie Was poczytywac, ale mama zostane dopiero na dniach Bardzo duzo przydatnych kwestii tu poruszacie, a mi zalezy zeby dobrze sie przygotowac W ogole przyjemnie sie Was czyta i jezeli nie ma zadnych przeciwskazan bede dalej poczytywac Zycze powodzenia wszystkim mamusiom
Czytaj jak masz ochotę

Cytat:
Hej dziewczyny,
Co do Candidy to pewnie ode mnie złapała jak byłam w ciąży, ciągle przyjmowałam jakieś antybiotyki związane z moimi infekcjami ...
No i dostała mała leki itd ale babka powiedziała że ona nie podejmie sie zabardzo w leczeniu tego musze isc do homeopaty. Jeszcze jade dzis prywatnie do jednego pediatry zobacze co powie itd.
Amelka też dostała skierowanie do neurologa, powiedzialam lekarce ze mała jak leży na brzuszku to często odchyla jedną rączkę do tylu, no i dala Martwie się bardzo. Jeszcze siostra mnie nastraszyła że od candidy jest autyzm ... płakać mi się chce...
Wczoraj miałam lepszą akcje ze szwagierką, miała do mnie jakies wyrzuty ze co ja sobie mysle ze moglam isc od razu do lekarza itd ze mała pójdzie do szpitala i ze dadzą jej mase zastrzyków. No i wieczór miałam przepłakany. Tzt dzis rozmiawiał z tesciową i tez mowila ze moglam isc wczesniej do lekarza..
Ale ja chodziłam z małą praktycznie co tydzien do lekarza!!! i na wlasna reke juzten posiew zrobiłam no ale .. Acha no i jak zwykle gadka o tym ze zle sie odżywiam.. oczywiscie juz aluzja do tego zeby nie karmic piersią.
Nie płacz kochana! i nie podejrzewaj od razu tego co najgorsze! Będzie dobrze, zobaczysz Ściskam bardzo mocno
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:47   #3605
blogerka
Wtajemniczenie

marsi rzuciła temat rocznicy zapłodnienia . Ja też wczoraj o tym zaczęłam myśleć.
jestem ciekawa ile dzieci w tym wątku zostało poczętych w majowy długi weekend tak jak nasz B.?
Stary 2013-04-24, 12:52   #3606
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
marsi rzuciła temat rocznicy zapłodnienia . Ja też wczoraj o tym zaczęłam myśleć.
jestem ciekawa ile dzieci w tym wątku zostało poczętych w majowy długi weekend tak jak nasz B.?
hehe moja Amelka została poczęta z 14 na 15 kwietnia 2 maja miałam dostac okres a 4 wyszły dwie kreseczki

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 12:53   #3607
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe moja Amelka została poczęta z 14 na 15 kwietnia 2 maja miałam dostac okres a 4 wyszły dwie kreseczki

nasz między 4 a 8 maja i w dodatku to był seks na zgodę
Stary 2013-04-24, 12:54   #3608
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
My w majowy weekend byliśmy w Szczawnicy z moją kuzynką, która była w końcówce ciąży, jak się 2 tygodnie później okazało byliśmy już z Miśkiem w brzuchu Jakoś dziś mniej więcej jest rocznica
Stary 2013-04-24, 12:57   #3609
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
My w majowy weekend byliśmy w Szczawnicy z moją kuzynką, która była w końcówce ciąży, jak się 2 tygodnie później okazało byliśmy już z Miśkiem w brzuchu Jakoś dziś mniej więcej jest rocznica

my bylismy wtedy z kolegą tż, który urwał się na majówkę od żony i chyba 3 miesięcznego dziecka .. swoją drogą fajnie, że mu żona pozwoliła, on na taki wypad kajtowo - motorowkowy a ona w zamian na wakacje z mamusia i dzieckiem ... jak dla mnie troche bez porownania ..
mniejsza o to, czasem juz mielismy z tz dosc tych opowiesci o jego dziecku :d jak sie pozniej okazalo ja tez juz w brzuchu mialam mala fasolke

mielismy w rocznice wlasnie znowu pojechac na majowke w to samo miejsc, ale ffinansowo ostatnio niestety jest kiepsko wiec pewnie nic juz z tego nie wypali ...

poza tym moja kochana tesciowa i tesciu - do tescia nic nie mam, jest super - mieli z nami tez jechac, wiec moze to i lepiej nawet

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-24 o 12:59
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 13:02   #3610
Debrah
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:

Moja córka))
Deli : co za bzdury....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 13:32   #3611
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest najlepsze wyjscie

Ostatnio mialo tak byc, poszli, az nagle TZ dzwoni, ze tesciowa wpadnie i zostalam ze sprzataniem
kurcze jak nie urok to sraczka
Cytat:
Hej dziewczyny,
najłatwiej mówić i radzić po fakcie, nie łam się będzie dobrze.
Sama jestem ciekawa jakim sposobem mogła się od Ciebie zarazić, czy w trakcie porodu czy przed? I jest mi głupio bo sama Ci mówiłam, że nie ma możliwości zakażenia a tu jednak
Cytat:
u nas ciężko powiedzieć kiedy doszło do poczęcia, bo jak już zaczęliśmy się starać to jak króliki ale podejrzewam, że ok. 20 maja
Cytat:
nasz między 4 a 8 maja i w dodatku to był seks na zgodę
hehe czyżby kłótnia była o teściową?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 13:34   #3612
litllesweetangel
Lurker ;)

Deli takie ☠☠☠☠☠☠☠enie o bozenie jakbys chodzila co chwile ze wszystkim do lekarza to by robili z Ciebie panikare, zrobilas co moglas, zbadalas te kupke i ok teraz trzeba wyleczyc jakos a gadanie co moglas zrobic wczesniej jest bezcelowe, OLEJ ICH, bo jestes za☠☠☠ista matka!

Dziewczyny, czy ktoras konczyla prawo tudziez zna sie na prawie rodzinnym?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 13:43   #3613
BlackSanctum
Zakorzenienie

Blogerka, moja pomiędzy 12, a 15. maja, kiedy teoretycznie nie było już takiej opcji, bym miała owulkę w tym momencie - a jednak, cuda się zdarzają...

Deli, nie przejmuj się takim gadaniem, teraz każdy będzie się mądrzył, a faktem jest to, że zrobiłaś wszystko, co w Twojej mocy. Nie martw się, będzie doooobrze. Mała wyzdrowieje, a gadania na temat autyzmu nie słuchaj.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 13:52   #3614
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

ja nie kończyłam prawa ale sporo się nim interesuję

Blanka dzisiaj nie chce w ogóle spać. Zamyka oczy na 15 min, ładuje
baterie i się budzi z uśmiechem... Nie mam czasu nawet obiadu
przygotować
Stary 2013-04-24, 13:54   #3615
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
my bylismy wtedy z kolegą tż, który urwał się na majówkę od żony i chyba 3 miesięcznego dziecka .. swoją drogą fajnie, że mu żona pozwoliła, on na taki wypad kajtowo - motorowkowy a ona w zamian na wakacje z mamusia i dzieckiem ... jak dla mnie troche bez porownania ..
mniejsza o to, czasem juz mielismy z tz dosc tych opowiesci o jego dziecku :d jak sie pozniej okazalo ja tez juz w brzuchu mialam mala fasolke

mielismy w rocznice wlasnie znowu pojechac na majowke w to samo miejsc, ale ffinansowo ostatnio niestety jest kiepsko wiec pewnie nic juz z tego nie wypali ...

poza tym moja kochana tesciowa i tesciu - do tescia nic nie mam, jest super - mieli z nami tez jechac, wiec moze to i lepiej nawet
O mój boszzze Dobrze że nie wypaliło bo byś chyba nie zniosła tego

Michaś już 2 godzinę na spacerku z babcią Ale będzie ryk jak się obudzi o cyca

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 14:10   #3616
Ewik86
Zakorzenienie

Hej Jeszcze raz dziękuję za gratulacje

A wiecie, że wczoraj Domcia pierwszy raz zaśmiała się na głos? I zgadnijcie do kogo? Podpowiem - nie do mnie Ale i tak cudnie to było usłyszeć

A dzisiaj ma dzień marudy Do tego z tym jedzeniem jest problem. W dzień nie ma szans, żeby z cycka zjadła Właśnie - Mała ile Twój Oskar je mm i co ile?

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Pisałam Wam że moja Daria ma uczulenie jakieś na brzuszku.... takie czerwone suche plamy. Byłam u pediatry, przepisała maść...ale kurcze nie wiemy z czego to.
No i tak wczoraj myślałam nad tym i zastanawiam się czy to nie z pampersów. Dostalismy od teściów pampersy 2 paczki sleep & play (ta pomarańczowe opakowanie). Odkad ich używam to ma te uczulenie. A wczesniej uzywałam tych zwykłych pampersów (niebieskie opakowanie) i nic jej nie było. Ale te są jakieś inne. Cienkie,twarde i mają o wiele bardziej więcej kolorowych nadruków. hmm może to ją uczuliło odstawiłam je od wczoraj i kupiłam dady 3.
Używała któraś te pampersy sleep&play??

Edit. aha no i od wczoraj te plamy ma też na rączkach
Ja używałam tych papmpersów i dla mnie były ok...

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Przyznam Wam się że robiłam test ciążowy Jakiś schiz mnie złapał, że brzuch rośnie zamiast maleć...no ale okazuje się że to od bonitków. Ufff
haha nieźle

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Witam Was moje Drogie
Ostatnio się mało udzielam, bo praktycznie całe popołudnia spędzamy z Krzysiem po za domem, chodzimy na spacerki w wózeczku, potem wracamy tylko na cyca noi od nowa wychodzimy tylko już wtedy na ogół już bez wózka natomiast koło domu na ogród. Pogoda jest ostatnio piękna i jest bardzo ciepło. Tak więc rano zawsze staram się coś ogarnąć, ugotować noi tak nam ostatnio dnie mijają.

Dziś mamy wielki dzien Krzysia, otóż obchodzimy dziś 4 miesiące
dla Krzysia

Cytat:
Hej dziewczyny,
No tak. Najlepiej udzielać "mądrych" rad jak już wiesz co i jak Nie przejmuj się głupim gadaniem.

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Właśnie wrociłam z małym od pediatry, nie umiałam już patrzeć jak męczy się z robieniem kupki nie wspominając o tym że wczoraj zrobił dopiero po podaniu czopka po 5 dniach. Dostaliśmy syrop na poprawę perystaltyki jelit a jak to nie pomorze to będziemy musieli przejść na mleko lecznicze nutramigen 1 LGG czy któraś z was je podawał? Cena jest trochę kosmiczna ale co się nie robi dla zdrowia maluszka.

Waży 5500 i dzisiaj pierwszy raz obrócił się z brzuszka na plecki ale to słodkie było

za obrót

Blogerko jak tak czytam o Twoich przebojach z teściową to stwierdzam, że masz anielską cierpliwość.

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:14   #3617
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
nie bijcie remont kuchni nadal trwa, ale już bliżej końca niż początku - tylko chyba wcześniej się wyrobimy (tzn.tż i teścu) i będziemy czekać na meble...
Całymi dniami siedzimy w ogródku - Karinka ma tam cały plac zabaw - drewniany domek (wykonał pradziadek), huśtawkę i piaskownicę (robota dziadka), zjeżdżalnię, którą na dniach (może dziś) zamontujemy i zabawki - więc nie dziwne, że dziecko nie chce do domu wracać A i Maja lepiej na polku w wózku śpi...
KLIK tutaj śliczne cudeńka kobietka robi dla dzieciaczków Plecak do przedszkola Karince zamówiłam

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i dzieciaczki
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:19   #3618
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dadi wczoraj 15 tygodni skończył - zapomniałam

Dadi dzisiaj odkrył, że leżąc na plecach może dźwigać głowę a od wczoraj nam się na brzuch kopyrtnął ze 3 razy sam

Gratuluję!

i właśnie uświadomiłaś mi, że Dorci leci... 17 tydzień

Cytat:
jak nie śmierdząca petami huśtawką, jak nie wał na mnie wykręcony o śmierdzące ubranka dla niemowlaka i niekompletną przesyłkę, to kupiłam nową ramę do wózka bo tamta pękła i okazuje się,że ta również uszkodzona kuuuuuufffffffffa mać
A możesz wymienić? :/

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Heh, Marsi, a ja z kolei mam teraz taką sytuację, że kurier zgubił moją paczkę z huśtawką i sprawa jest w trakcie wyjaśniania... Okej, różne rzeczy się zdarzają, tylko niech mi ktoś powie, jak kurier może zgubić paczkę, do jasnej cholery!?
A ja ci powiem jak 2 lata temu zamawiałam na prezent matę, a tu kurier zostawił gdzie indziej - bo sprzedawca źle adres napisał dobrze, że ludzie oddali!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ale ich pogięło!

A ja widziałam twojego męża dzisiaj haha bo byłam w scc papiery piotrkowi zawieźć, bo na l4 jest, rozwalił nogę.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

omg, a jak moj ma z tylu glowki taka czerwona "narosl"? malutka bardzo ale wypukla, pokazywalam do lekarzowi, powiedzial ze naczyniak i ze powinien zniknac.... dobrze gada?

Tak samo, obserwuj czy się to nie zmienia.

Cytat:
Hej dziewczyny,
Przepraszam, ale niech twoja siostra się stuknie.
Autyzm nie jest wywolywany przez żadne bakteie, wirusy czy szczepionki!
A ty nie jesteś lekarzem i nie musisz wiedzieć, czy coś się dzieje, a i tak wiele zrobiłaś.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Nóż się w kieszeni otwiera co za bzdura!! Jak już to o szczepienia chodzi, nie candide. Nie słchaj głupich rad! Karmienie piersią najlepsze i ważne też, żebyś ty miała dietę przeciw candidzie.
Poczytaj tu, sporo info chyba jest, a i ta candida często występuje niestety.
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=226
Candida lubi autyzm w tym sensie, że często autystycy mają to pieroństwo. Tyle, że nie wiem, czy czasem nie jest tak, że autystyk jest zafiksowany na punkcie kilku ograniczonych potraw (często słodkich, np. je w koło sok bananowy i danonki - znam taki przypadek) a candida jest naturalną u człowieka bakterią, ALE przy słodkiej diecie rozprzestrzenia się.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

A co trzeba? nie kończyłam ale w pracy miałam różne przypadki.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
ja nie kończyłam prawa ale sporo się nim interesuję

przygotować
To nie rób
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:27   #3619
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40470617] To nie rób [/QUOTE]
Stary 2013-04-24, 14:32   #3620
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuj bogu, ze nie wypali!!!!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
kurcze jak nie urok to sraczka
Zycie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
przygotować
Wiem, co czujesz

Ja ostatnio obiady robie...wieczorami. Potem tylko podgrzewam.

Ewentualnie jak wracamy ze spaceru to stawiam wozek z Kubusiem na balkonie i wtedy robie obiad.
A Ty od razu rozbierasz Blanke jak wracacie?

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Deli, dziewczyny maja racje, to nie Twoja wina!!
Jakbys biegala po lekarzach to przeciez powiedzieliby, ze panikujesz.
Nie dogodzisz!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 14:56   #3621
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40470617]

Przepraszam, ale niech twoja siostra się stuknie.
Autyzm nie jest wywolywany przez żadne bakteie, wirusy czy szczepionki!
A ty nie jesteś lekarzem i nie musisz wiedzieć, czy coś się dzieje, a i tak wiele zrobiłaś.

Candida lubi autyzm w tym sensie, że często autystycy mają to pieroństwo. Tyle, że nie wiem, czy czasem nie jest tak, że autystyk jest zafiksowany na punkcie kilku ograniczonych potraw (często słodkich, np. je w koło sok bananowy i danonki - znam taki przypadek) a candida jest naturalną u człowieka bakterią, ALE przy słodkiej diecie rozprzestrzenia się.

[/QUOTE]

Dzięki dziewczyny.
Podniosłyście mnie na duchu

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:01   #3622
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dziekuj bogu, ze nie wypali!!!!

Zycie

Wiem, co czujesz

Ja ostatnio obiady robie...wieczorami. Potem tylko podgrzewam.

Ewentualnie jak wracamy ze spaceru to stawiam wozek z Kubusiem na balkonie i wtedy robie obiad.
A Ty od razu rozbierasz Blanke jak wracacie?

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Deli, dziewczyny maja racje, to nie Twoja wina!!
Jakbys biegala po lekarzach to przeciez powiedzieliby, ze panikujesz.
Nie dogodzisz!
Tak bo wracamy ze spaceru jak Blanka się budzi, ale dzis i na spacerze nie chciala spać.
Stary 2013-04-24, 15:04   #3623
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Ja też jestem pechowa z zakupami na allegro, kiedyś zamawiałam leginsy ciążowe a dostałam paczkę z kilkoma parami getrów dziecięcych, jak kupowałam karuzele to dostałam ją wybrakowaną tzn. bez głównego elementu na którym się wszystko zawiesza, kiedyś też kupowałam pościel to dostałam inny wzór niż zamawiałam, także ja też pechowa, ale wciąż nie rezygnuje z allegro, ale zawsze się zastanawiam ciekawe co tym razem.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Blogerko, tu masz rampersy http://allegro.pl/mothercare-nowy-ra...167830103.html

ja wlasnie tez chce miec małego faceta i mam koszule takie "dorosłe" z kołnierzykiem w kratke z długim i krótkim, mam do tego ogrodniczki dzinsowe, mam kilka długich cienkich spodni, a takie typowo niemowlece to wlasnie tak do spania, albo koło domku (bo ja na wsi mieszkam) zeby małemu było wygodnie
bo na jakies wyjscia, wyjazdy bede małego stroic jak faceta

a te board short to takie krótkie spodenki?
Ja też lubię mojego bobaska stroić, ale tak jak piszesz koło domu ubieram takie typowo dzidziusiowe ubranka i do spania też. Generalnie małemu jest w tym najwygodniej, a to co się mnie nieraz podoba, żeby ubrał to czesto tylko ładnie wygląda ale dla dziecia jest nie wygodne.
Stary 2013-04-24, 15:10   #3624
LadyWhisper
Zakorzenienie

Blogerko, Sylwietta, i inne dziewczyny, które mają nawiedzone teściowe na co dzień, z całego serca was podziwiam, że macie cierpliwość!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj w szpitalu myślałam, że mnie szlag na miejscu trafi!!!!!!!! Nie miałam dojścia do wózka, do Pietraszka, nosz qrwa ludzie myśleli że to ona jest matką a nie ja!!!!!!!!!!!!!! Wiecie, jak mnie to zabolało?! a Mały na badaniu wpadł w taką histerię przez to nawiedzone babsko, że nie dał sobie usg zrobić!!! A gdyby ona miała pokarm w cycach to najchętniej by go też karmiła!!!!! Ja pierdziu!!!!!!

Także was podziwiam z całego serducha, nie chcę tej kobiety widzieć przez co najmniej tydzień i nie dam jej się do Małego zbliżyć, rany, czemu ja nie jestem taką osobą, co potrafi się postawić!?

Musiałam się wykrzyczeć i lecę nadrabiać

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:13   #3625
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Blogerko, Sylwietta, i inne dziewczyny, które mają nawiedzone teściowe na co dzień, z całego serca was podziwiam, że macie cierpliwość!!!!!!!!!!!!!! Dzisiaj w szpitalu myślałam, że mnie szlag na miejscu trafi!!!!!!!! Nie miałam dojścia do wózka, do Pietraszka, nosz qrwa ludzie myśleli że to ona jest matką a nie ja!!!!!!!!!!!!!! Wiecie, jak mnie to zabolało?! a Mały na badaniu wpadł w taką histerię przez to nawiedzone babsko, że nie dał sobie usg zrobić!!! A gdyby ona miała pokarm w cycach to najchętniej by go też karmiła!!!!! Ja pierdziu!!!!!!

Także was podziwiam z całego serducha, nie chcę tej kobiety widzieć przez co najmniej tydzień i nie dam jej się do Małego zbliżyć, rany, czemu ja nie jestem taką osobą, co potrafi się postawić!?

Musiałam się wykrzyczeć i lecę nadrabiać

A jak usg? Co lekarz powiedział?

Dominika

Alicja
Stary 2013-04-24, 15:23   #3626
mala_19kw
Zakorzenienie

Ewik-Oskar je (od tego poniedziałku) 150ml co 3 godziny. A czemu pytasz?
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:31   #3627
Wisienka_0809
Rozeznanie

Witam jeszcze raz.

Dziękuję, że pytacie. Otóż jest lepiej. W tym sensie, że wszystko poszło jakby w zapomnienie (przeze mnie - teoretycznie) i teraz sielanka. Czekam do następnego razu.

A nie odzywałam się też tyle, ponieważ organizowaliśmy rodzicom imprezę niespodziankę z okazji 25 rocznicy ślubu. I my z tżtem tez właśnie zaczęliśmy intensywnie zapraszać gości, bo ledwie 2 miesiące nam zostały. A od strony samego tża (tylko najbliższa rodzina) jest prawie 140 osób. Więc w weekendy praktycznie nie ma mnie w domu, a w tygodniu to wiadomo - pogoda ładna, to trzeba coś na dworze zrobić, a i z dzieciem się wybywa.

-------------------------

Nadrobiłam pobieżnie i:
- gratulacje i całusy za wszystkie skończone miesiące i tygodnie,
- szczere współczucie z powodu teściowych i innych "pań dobrych rad". Blogerko, ja pomyślałam, że może byś np. nie odpisywała na jej smsy i nie odbierała telefonów przez jeden dzień. Ale potem stwierdziłam, że wtedy popadłaby w paranoję, że coś się wnuczkowi stało, i na gwałt by do Ciebie leciała. Więc - zły pomysł.
- co do rocznicy zapłodnienia - Pola też z łikendu majowego, dokładnie w nocy 2/3 maj.

To chyba tyle, myślę, że teraz będę w miarę na bieżąco.
Wisienka_0809 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 15:35   #3628
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
moja Laura 2go maja

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:35   #3629
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,
no kurczę przecież to nie Twoja wina!!!

Pierdołami o autyzmie się nie przejmuj
będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość

brawa dla Małego za wagę i obrót

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

A jak usg? Co lekarz powiedział?
Mały w taką histerię wpadł, że nic nie wiem, bo nie dałam rady zapytać, mam na kartce opis badania ale tak nagryzmolone że za cholerę się nie doczytam:/

M. będzie dzisiaj po 22 w domu abuuu...

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-24, 15:35   #3630
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ewik-Oskar je (od tego poniedziałku) 150ml co 3 godziny. A czemu pytasz?
Pytam, bo przez to, że Domcia nie chce cycka muszę ją dokarmiać mm. I czasem zje 100, a czasem 40 I dlatego pytam, bo Twój Oskar jest podobny "wiekiem"

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości