|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Witam Was Mamuśki z ranka
ja już po herbatce, czas się malować i zmykać do pracy Pytalam pod którymś postem o ten ból jak się leży na prawej stronie w nocy - może być tak że po prawej stronie boli niemiłosiernie a po lewej śpi się zaje*iście? ALEEEEEEEEEEEEEEE SŁOOOONKO Cytat:
Super żeby imprezka się udała. a całonocna imprezka? ;>Cytat:
Cytat:
|
|
#3872 |
|
Zadomowienie
|
Kabriela a ten 11 tydzień to Ci się dopiero zaczął czy już miałaś skończony 11 tydzień na tym usg gen? bo to akurat jest istotne..
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Mamusie
![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt!!! abby pamiętam,że dzisiaj masz wizytę.Czekam na wieści,wiem że będą dobre!!! A ja jestem zarobiona,bo w weekend robiłam zdjęcia na wesele mojej znajomej w ramach prezentu.W sobotę pstrykałąm od 12:30 do 2:30 w nocy,myslałam że padnę.No i jeszcze w niedzielę na poprawinach.Teraz musze zrobić selekcje (zrobiłam 1800 zdjęć) i to wszystko obrobić,a to czasochłonne,a sił i energii zero. Do tego dziecko,praca,dom.Oby drugi trymestr był lepszy magarska robisz śluby?Ile średnio fotek pstrykasz?To jest ilość bez sesji,bo czekam aż wszystko zakwitnie,bo mam pomysł na plener w sadzie brzoskwiniowym.Robiłam tam siostrze i wyszły piekne fotki. Cytat:
Dziecko ja za małe.Nawet jeśli czujesz "ruchy" to raczej jelita i wzdęcia.Na tym etapie można co najwyżej poczuć delikatne muśnięcia,ale wiadomo każdy ma inaczej. Ja poczułam pierwszy ruch córki w 17 tc i było to raczej jak muśnięcie skrzydłami motyla i takie bąbelki,a nie wielkie ruchy. Co do kopania to mogą budzić w nocy ,ale to raczej przyjemnę.No chyba,ze w późniejszej ciązy dzidzia przywali np.w żebra A moje ulubione to uderzenia główką w pęcherz
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ruchów, wiem jakie są u mnie ruchy jelit itp dziecko jeszcze mnie nie kopie, ale jego ruchy jestem w stanie odróżnić od jelit, lekarz zresztą powiedział że jest to możliwe, bo od 15 tygodnia jesteśmy w stanie czuć ruchy dziecka tylko nie każda z nas odróżni je od tych innych ruchów w brzuchu...
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 Edytowane przez magalska Czas edycji: 2013-04-25 o 08:17 |
|
|
|
|
#3875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodziło mi raczej o to,że na tym etapie dziecko nie może np.kopać,bo jest zbyt małe. Ja nawet tych kilka godzin nie jestem w stanie wyłuskać,bo w dzień nie mam czasu.Po pracy zakupy,spacer z dzieckiem itd.Nawet jak siadam do kompa to dziecko mi nie daje popracować Ja"sztucznie" nie upiekszam,cokolwiek to znaczy.Nie znoszę zdjęć,na których ludzie wyglądają jak cyborgi,a jest niestety taka tendencja ostatnio....Ja nawet czasu nie mam żeby selekcje zrobić,bo nie mam siły przeglądać fotki.J apracuje głównie w photoshopie,ale moja praca w tym programie skupia się głównie na zmianie kontrastu,rozjasnieniu czy uzyskaniu większej głebi ostrości.No i preferuje raczej zdjęcia czarno-białe,więc głównie je obrabiam.Ja też głównie zamin pstryknę mam koncepcje na zdjęcie,ale wiadomo jeśli chodzi o ślub i wesele wszystko dzieje się szybko,czasem nie ma czasu na ustawienia.Ja głównie robię portrety,to jest to co lubię.Tutaj moge ustawiac do woli,bo mam na to czas ![]() Oglądałam z ciekawości fotki na twojej stronie.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-25 o 08:27 |
|
|
|
|
#3876 |
|
Zakorzenienie
|
Coralady z tym"przyjemne" to różnie bywa jeśli chodzi o ruchy. Moja młoda jedną stopę miała cały czas praktycznie w szyjce macicy. Tak tak gmerała,że nie szło się ułożyć i co chwile kłucia. Raz jak zasadziła to wylądowałam na kolanach-tak mnie złamało. Ale generalnie to wspaniałe uczucie
.Rybko, ale boli Cie brzuch dzidziowy czy po prostu brzuch. Na moje to wątroba, ale stanowczo powinnaś pójśćdo lekarza. To za wiele. Kabriela mój lekarz w ogóle nic nie mierzył.sugerowal w 9tyg bo powiedzial ze to zbyt wczesna ciąża (kontrola poszpitalu). 11 musi być skończony, a dzidzia mieć minimum 45mm aby zrobić usg genetyczne. Zwłoki nie wypiły dużo i w zasadzie były w stanie wręcz idealnym . Byliśmy domu koło północy. Chyba chciał mimo wszystko być przy mnie trzeźwy względnie gdyby się coś działo. U nas tylko jeden dzień majówki ma być ciepły, wiec pewnie się ubierzemy i odwiedzimy jakieś zoo albo ogród dendrologiczny. A chcieliśmy na działeczkę do rodziców Ł :/.
|
#3877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
,dlatego napisałam,że jak walnie w żebra(u mnie tak często było)to fajnie nie jest No i końcówka ciąży cudowna jak mnie główką w pęcherz uderzała,a szyjka tez mnie ciągle kłuła.Ale zgadzam się - to cudne uczucieDobra zmykam,bo moje dziecko kończy oglądać "Kubusia Puchatka" ,więc idziemy na mały spacer przed moją pracą. Jest pięknie,trzeba korzystać
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciężko w słowach opisać co się czuję, ale na pewno nie są to kopniaki hihi co do zdjęć to faktycznie nie ma jak portret, masz czas wszystko przemyśleć i przygotować a na weselu to po prostu żywioł, dwa razy dana scena się nie zdarzy i jak nie zdążysz to klops no domyślam się że przy dziecku to całkiem inaczej dzień się rozkłada a jeszcze ciąża do tego.... ja nie mam jeszcze dzidziusia na świecie a już brak mi czasu ciekawa jestem jak po porodzie pogodzę życie osobiste i pracę co do PS to rzeczywiście niektórzy dążą to tak nienaturalnych efektów, że głowa mała, ja często robię też tak że zaznaczam większą ilość zdjęć w których były dane warunki oświetleniowe (np wszystkie zdjęcia w kościele) i jak widzę że brakuję im kontrastu lub coś jest nie tak na wszystkich to robię taką grupową korektę wtedy jest duża oszczędność czasu
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#3879 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny! jak samopoczucie dziś?
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Kabrielo ja serduszko już widziałam w 7 tc ale wydaje mi się że Twój gin albo ma kiepski sprzęt albo mu się po prostu nie chce... Kurde jak tam można! Ja wiem że dla gina to kolejna z wielu pacjentek, ale dla każdej z Nas każda z tych wizyt to prawdziwe święto.. Dałabym po pysku takiemu pacanowi ! Miki weselicho na wątku się szykuje ![]() My mamy niedługo pierwszą rocznicę Rybko skonsultuj ten ból bo to może być np nerka? Albo inny narząd. Co do ruchów to zastanawiam się czy szczuplejsze osoby mogą odczuwać je wcześniej? No i strrasznie jestem ciekawa kiedy pojawi mi się brzuszek, bo ja raczej do szczupłych się zaliczam, brzuch mam płaski jak deska. Wczoraj odpadłam o 20.30 i tak mi się fajnie spało Ale męczy mnie już to że muszę wstać to łazienki koło 5 rano. Nawet jak TŻt nie nastawia budzika bo ma na później do pracy to mój budzik w głowie mnie budzi i ledwo dojdę do łazienki bo mam taki pełny pęcherz... A później znowu zasnąć nie mogę bo się zdążę rozbudzić.. Też musicie w nocy latać do sikanowic?
|
#3881 |
|
Raczkowanie
|
no jeżeli wstajesz ra to super, ja wstaje 3 raz koło 1 w nocy koło 3 i przed 6.... a wstaje o 06:30 pracy... masakra
|
|
#3882 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;40466748] Nie miałam, ale bujałam córcię w nosidełku i to jest niesamowicie przydatna opcja! Dziecko zadowolone, śpi sobie i ja mogłam odpoczywać w tym czasie. Ale taka sielanka trwała tylko z 4, 5 miesięcy Później dzieci chcą więcej ;ppp A matki chodzą na rzęsach![/QUOTE]eh chyba wiem o czym piszesz, przedwczoraj byłam na urodzinach siostrzeńca męża - 13 dzieci, sajgon ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie też co chwila prześladują mamusie z wózeczkami pełnymi niemowlaków, jakoś wcześniej nie zwracałam na to uwagi, teraz oceniam wózki itp. Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3883 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ksiązka jest świetna, prosto napisana, szybko sie czyta a dużo jest tam informacji -polecam. |
|
|
|
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
odnośnie usg genetycznego mnie lekarz powiedział, że musi byc zrobione koło 13 -1 4 tydzień bo wcześniej własnie za dużo nie widać wiec może coś w tym jest
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Część dziewczyny
![]() Aż mam dzisiaj mdłości :x |
|
|
|
#3886 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3887 |
|
Zadomowienie
|
ja na szczęście nie wiem już co to mdłości
teraz jestem na etapie śpiocha 21 i już idę lulu
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja na szczęście jeszcze nie wymiotowała, ale jak tak dalej pójdzie to o zajęciach dzisiaj muszę zapomnieć :x
Cytat:
I jak się tak kładziesz o 21 to do której śpisz?
|
|
|
|
|
#3889 |
|
Raczkowanie
|
ja jak w weekend sobie moge pozwolić to śpie od 21 do 9...
|
|
#3890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wstaję tak przed 8 na ddtvn nawet na początku ciąży mi się tak spać nie chciało jak teraz... przychodzi godzina 20 a ja już nic nie jestem w stanie zrobić bo zmęczona jestem... trochę oglądam tv, idę się kąpać i do wyrka czasem i o 20 przed tv odpływam---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- a jak któregoś dnia musiałam wstać o 6 bo do lekarza jechałam to o 12 musiałam sobie zrobić drzemkę bo byłam padnięta...... a piszą że w II trym ma się więcej sił
|
|
|
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja od kilku lat chodze spać ok 21, max 21.30, ale wstaje o 5, a mąz o 4 rano |
|
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jak praca zmusza to trzeba dać organizmowi się wyspać. My na studiach mamy bardzo nieregularny plan zajęć (co nie było dobre do mojego trybu spania. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-04-25 o 09:38 |
|
|
|
|
#3894 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jest to napewno żołądek, ani wyrostek a boli tylko i wyłącznie jak położę się na prawym boku. A co d wątroby.. w sumie może i mogłoby być bo zjadłam koło 22 jajko na szynce no ale o 24 poszłam dopiero spać. no nie ukrywajmy zbyt zdrowe nie było, bo i to smażone i późna godzina.. zobaczymy jak dzisiaj. A wizyta już za 4 dni ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3895 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
no niestety wszytskie jesteśmy padnięte w I trymestrze podobno w drugim ma sie duzo energi i sił.... oby
|
|
#3898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zaczynam się stresować ![]() Wizyta wieczorem, dam znać jak wrócę.
|
|
#3899 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3900 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratuluję! Oby nudności przeszły i żebyś nie musiała tabsów więcej łykać. Cytat:
Strasznie Ci współczuję. A może wodę termalna sobie kup w sprayu, albo mineralną się spryskuj jeśli to ma coś pomóc. Daj znać jak tam u alergologa. Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki! Daj znać. Kochana może to nic poważnego. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytologia jest bezpieczna w ciąży i nawet zalecana jeśli ostatnio nie miałaś jej robionej. Można po pobraniu plamić, mnie się już to zdarzało. Ja mam cytologię co pół roku bo moje wyniki są kiepskie. Będąc w bardzo wczesnej ciąży miałam nawet pobierane wycinki z tarczy i kanału szyjki! I w niczym to nie zaszkodziło. Myślałam, że Was nie nadrobię. Ledwie doczytałam i muszę uciekać do pracy. Też chodzę ja zombie, jestem ciągle potwornie zmęczona. Jak mam do pracy na rano to popołudni śpię i przesypiam też całą noc... mam nadzieje, że to minie. Ktoś ma dzisiaj wizyty? Jeśli tak to trzymam kciukaski!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-04-25 o 10:01 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:01.

ja już po herbatce, czas się malować i zmykać do pracy 
. Będę odbierać w nocy zwłoki 
żeby imprezka się udała.
najlepiej to z domu nie wychodzić 

pyszna kolacyjka 

Ślub 25.08.2012