|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() bawcie sie dobrze
![]() |
#3752 | |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, ja na szybko więc to co na bierząco udało mi się przexzytać zacytuję. Młody po szczepieniach maaardudaaaa
Cytat:
![]() |
#3753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie też raz wm-cu widzimy teściów ale co z tego skoro mnie nawet telefony od nich denerwują a ten raz w m-cu to zdecydowanie o raz za dużo. Najgorsze jest to, że mój tż przeszedł pranie mózgu i teraz wiecznie by Małego opatulał, w nocy zamyka drzwi do pokoju, żeby mu zimno po kąpieli nie było (kąpiemy o 19 a zamkniete drzwi czasem są zamknięte do 1-2 czyli do pierwszego karmienia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co na to Twoj tz?
![]() |
#3755 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój nawet na brzuchu nie chce leżeć a co dopiero pelzac i odwracać sie ![]()
![]() |
#3756 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]()
![]() |
#3757 |
Zakorzenienie
|
Little karmię cycem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3758 | |||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Miłego Dnia Wam życzę. Lady,Bokeh- może po tym długim weekendzie się spotkamy w tym parku chorzowskim?? Któraś jeszcze pisała że mieszka koło parku ale nie pamiętam która. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze babusiom powiedziałaś, mi się kiedyś młody rozwył bo mąż z teściem tak nad nim nawijali coraz głośniej i się biedulek wystraszył. ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Tak na moje mleko niestety :/ bez różnicy co zjem. Laktozy nie da się "wyplenić" z pokarmu kobiecego
![]() |
#3760 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
To niefajnie co? Bo właściwie w ogóle go nie ma ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Lecę się kąpać, skoro dzieć śpi. Dziś nici ze spacerku bo u nas szaro. O 10.30 w DDTVN Jak ciąża zmienia ciało? |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3761 |
Rozeznanie
|
Było mu strasznie przykro jak się dowiedział, mała jest naszym największym szczęściem, czekaliśmy na nią długo, spodziewaliśmy się obojętności ale nie aż tak. tym bardziej że po 4 latach nie bycia w domu rodzinnym wybierał się do nich w święta, dowiedział się o tym chwilę przed.
#3762 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jasny gwint, a do ślubu 2 miechy. ![]() ----- A co do rodziny tżta - nie rozumiem, naprawdę. ![]() ------------------- Dzieciątko moje leży właśnie na łóżku, żre ręce i guga do żyrandola. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3763 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Ja pierdziu! przez Was pojde z torbami!
![]() wstawilam wode na mleko/herbatke, wrocilam do malego, a ze maly spiochal no to co - wizaz... dopiero smrod spalenizny przypomnial mi o wstawionej wodzie ![]() Cytat:
![]() widzialam to mielcarz ![]() ![]() no to suparzasto ze juz jest wszystko ok, i z Toba sama i z sister ![]() Cytat:
![]() zaraz pedze na all. dobrze ze mam niedaleko ![]() i caly Ci zje sloiczek???? dokarmiasz potem jeszcze mlekiem? a z jakiej firmy ta kasza z kleiku? (bosz, a ja myslalam ze kaszka a kleik to co innego ![]() a ta firma Holle to co to za jedna? jakas superzasta? i ponawiam pytanie - jak wprowadzasz produkt to po ile lyzeczek na poczatek? 1 dnia - 1 lyzeczka, 2 dnia - 2 itd...? sorki ze cie zameczam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Rozeznanie
|
Aaa, Sylwietta, Lewy przejdzie do historii, yeah.
![]() To może jeśli Twój tż lubi piłkę nożną, to coś mu tam napomknij o tym meczu, i to coś pomoże? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3765 |
Rozeznanie
|
Wisienko ja mam taką motywację że nawet nie chce mi się spojrzeć na czym ten skalpel polega
![]() nie słuchał się mamusi, wybrał mnie więc mamusia zapomniała że ma syna. chore słyszałyście? mój tż mówi do lenki: ja tak o ciebie dbam, kupuję ci wszystko a przyjdzie jakiś łajdak i mi cię zabierze ![]() http://www.youtube.com/watch?v=2xqfrjhilvo
![]() ![]() Edytowane przez misia1505 Czas edycji: 2013-04-25 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#3766 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co z tymi facetami ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3767 |
Rozeznanie
|
Ojej, tak jej pojechał po ambicji.
![]() Nie no, dobra, to od dzisiaj, czy może jednak od poniedziałku zaczynamy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3769 |
Rozeznanie
|
od dziś !!!!!!!!!!!!!
#3770 |
Rozeznanie
|
Hej, u nas zapowiada się bardzo ciepły dzień,
Ja ogarniam sytuację w domu, żeby potem mieć już wszystko z głowy i tylko sobie spacerować z dzieciem. W związku z tym zupa mi się juz gotuje, naleśniki usmażone, pranie wstawione, dzieć nakarmiony i aktualnie bawi się karuzelą. Pościel wystawiłam na balkon niech się wietrzy, jeszcze przydało by się poodkurzać, ale to może zostawię na jutro ![]()
#3771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jestem bardzo dobrym informatorem. Jak tata nieraz dzwoni z delegacji zapytać o wyniki, to ja całą karteczkę spisaną mam, a on potem wszystkim kolegom przekazuje, i tak nawet tv nie muszą oglądać. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() obraza majestatu za Ciebie???????????? zal.pl eh, szkoda gadac ![]() Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-04-25 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3773 |
Rozeznanie
|
Misia, tak jest!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3774 |
Zakorzenienie
|
Siemano lalki
![]() Nadrobiłam i teraz tak: Marsi-udanego wyjazdu. Wypoczywaj i korzystaj ile wlezie ![]() Scotasia-bardzo dobrze zrobiłaś. Takie warunki to nie warunki-psy w schroniskach są lepiej traktowane. Popieram Cię w stu procentach- z katarku zrobiłoby się coś gorszego i to gdzie? Nie w domu a w szpitalu (gdzie powinno się mieć udzieloną pomoc i godne warunki). Na katar tak jak któraś pisała-woda morska,frida(dość często odciągać) no i maść majerankowa. Dbaj o to żeby w pokoju maluszka było świeżo i było wilgotne a nie suche powietrze (nawet rozwieś mokry ręcznik). Little- jak nie było końca w tobie to nie pękaj maleńka ![]() Ale pewnie jak w najbliższym czasie nie przyjdzie @ to i tak zrobisz ten test ![]() Ewulka- o matko z córką! ![]() ![]() Misia- pamiętaj teście to nie rodzina ![]() Szklanka- po prostu mnie w.☠☠☠☠ił i teraz ma pozamiatane- a zemsta będzie słodka(dla mnie) i długa ![]() Jutro mam imieniny ciekawe czy pamięta? Co do tabletek i okresu- to tak: ja odstawiłam 19-ego. 22dostałam okres,dziś mamy 25 a okres ...(no właśnie jakby go nie było,a jeśli jest to mało bardzo). Też już łapie schizy (bo był taki moment że gorączkowałam i źle się czułam-jak przy 1 ciąży ). Oby to nie było to-ale nie będzie! Bo być nie może ![]() Chyba już do końca moich dni będę miała zryty beret na tym punkcie ![]() Nie wiem czy coś jeszcze miałam pisać-najwyżej dopisze zaraz.
#3775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3776 | ||||||||
Zadomowienie
|
Ale żeście naprodukowały
![]() ![]() Teraz szamie mleczko, a ja nadrabiam i odpisuje jedną ręką wiec w ślimaczym tempie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3777 |
Rozeznanie
|
U nas też piłka nożna króluje, nawet i ja się wkręciłam, Borusia Dortmund (chyba źle napisałam) i nasza trójka przystojniaków na topie
![]()
#3778 |
Zakorzenienie
|
kurczę, dziewczyny jak Wy to robicie, że wszystko macie zrobione i ugotowane i posprzątane i dziecko nakarmione?
Moje dziecię nie potrafi samo się sobą zająć, poleży na macie 3 minuty i płacz, posiedzi w bujaczku 5 minut płacz, na pleckach z mamą 10 minut i płacz, na brzuszku znów płacz. Jak śpi to max pół godziny.Ja nie mam czasu się po tyłku podrapać a Wy tu piszecie, że wszystko macie zrobione. Co ze mną jest nie tak? Czy ja nie umiem sobie czasu zaplanować czy co? A poza tym wkurzyłam się na moją mamę, sama ledwo chodzi a już zamierza gości (tj. moich teściów) spraszać na obiady i ciasta w celu uzgodnienia wszystkiego do chrztu. Ja się pytam po kiego? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() super fotka Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3780 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
właśnie miałam wam pisać, że dzisiaj mamy szczepienie;/ a tu nagle dzwoni Gabi ze szkoły, że ma zapalenie spojówek - wczoraj mi cos mówiła, że ja oczy swędzą ale mówię, pewnie zatarłaś, potem przestała się żalić, myślałam, że przeszło. Dzisiaj higienistka stwierdziła zapalenie i oczywiście akcja bo ze szkoły jej bez dorosłego nie wypuszczą ehhh i nie wiem teraz co z tym szczepieniem Laury, zobaczymy co powie lekarz... na jedną i drugą... ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.