|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
|
|
|
|
#4352 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ee tam , u mojego tża w rodzinie to normalne, bo jest kilkoro dzieci. Jak ktoś mi pożyczył i potem ma mu się przydać do swojego dziecka, to czemu mam nie oddać ? AXELLA, ja na razie będę kocykiem przykrywać małego, a jakby było bardzo zimno, to rozwiniętym rożkiem. ale to raczej teoretycznie bo u mnie na poddaszu jest 200 stopni latem... ło boże, ale jestem padnięta... przyszła trampolina dal małej i montowaliśmy ale szalała a teraz jeszcze małż mnie nagabuje na przytulasy, żeby Kubusia popędzić
|
|
|
|
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - ch
Cytat:
cisnienie ok...no nic bede obserwowala. kurcze, chcialam sobie pomalowac paznokcie w nogach, ale teraz jakos obawiam sie, ze zaczne rodzic i nie bede miala glowy do tego zeby zmywac lakier nie moge patrzec na swoje stopy
|
|
|
|
|
#4355 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Ja je widzę tylko jak sie schyle albo leze i podniose którąś do góry ![]() Ja sobie nie wyobrażam jak miałabym pomalować paznokcie u stóp
|
||
|
|
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki baran.. Cytat:
a propos tż,chyba "zaczynamy od nowa" Cytat:
a w samym rożku może dziecko spać,zawinięte? jak tak to co ile prac ten rozek?
|
|||
|
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa
Cytat:
cos nie widze tego zdjecia...chyba nie dodalam oj blagam Cie odbior osobisty, bo ja juz sie na poczte nie chce kulac, tz wykorzystam jeszcze tylko zeby Niunce paczke wyslal. najwyzej wyslesz meza i my mozemy mu ten lezak na Damrota pod hurtownie podrzucic, bo to naprawde niedaleko.
|
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chciałam baldachimu, ale mama załatwiła łóżeczko z baldachimem w komplecie więc najwyżej nie będę go rozkładać
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas si
Cytat:
swoja wyprawke skompletowalam juz dawno, wiekszosc z lowow ciucholandowych.dzisiaj napisala do mnie jeszcze kolezanka, ze ma ubranka 68 i czy chce...ale tu juz odmowilam, bo chyba az takiego zbytu nie mam |
|
|
|
|
#4360 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozp
Cytat:
dziekuje
|
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4362 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba cz
Cytat:
|
|
|
|
|
#4363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakowa
Cytat:
Mi np przeszkadza podłoga jak nie jest umyta kilka razy w tygodniu. Ja zawsze przynajmniej 2 razy w tygodniu myłam w prawie całym domu. A teraz mama tego nie robi, ja nie mogę i trafia mnie czasem jak to widzę. Cytat:
|
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4366 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam pytanko z serii dziwnych. Czy można mieć pomalowane paznokcie podczas porodu?? ostatnio w jakimś programie dziewczyna mówiła, że położne kazały jej zmyć
|
|||
|
|
|
#4367 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
za wózek Cytat:
Nie zaszkodzi spróbować.Cytat:
------------------- Po wizycie... Mały napiera główką na szyjkę... nakazał się oszczędzać - jak zwykle Powiedziałam o tym swędzeniu to przepisał jakieś globulki dopochwowe. Na USG oczywiście pierwsze co synek pokazał to siusiak Zapytałam o wagę... powiedział, że póki co to jeszcze nie jest istotne... bliżej porodu będzie ... no kurde dla mnie to jest istotne No, ale wyliczył mniej więcej, że ma trochę ponad 2 kg. Oglądając moje wyniki badań powiedział, żebym przystopowała z witaminami, bo są aż za dobre
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo oni na podstawie paznokci oceniaja czy krew doplywa do konczyn (paznokcie nie sinieja) i lakier musi byc zmyty. poza tym chyba te smieszne klipsy mierzace tetno tez nie dzialaja, a czesto sa na palec.
|
|
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4370 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
uff, dopiero mogę trochę odetchnąć po kolejnej fazie przeprowadzki... i mam nadzieję przeczytać pozytywne wieści od Kamciatki
![]() Cytat:
tylko w ciąży mi co nieco wróciło dolegliwości, bo omdlenia trochę częstsze, puls skacze. ale myślę, że akurat puls to nam wszystkim lata...ach tam, nam to może, byle maluszkom nie... ![]() kurde, niech się moje dziecię poruszy!!! szorowałam podłogę i coś taka wypluta jestem, aż mnie coś tam pobolewa... chyba nie ma możliwości zgniecenia dzieciaka przy kucaniu?
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
lecę myć się i spać, marzy mi się żeby jutro wstać i przeczytać rano, że kolejna dzidzia postanowiła wyjść na świat, oczywiście któraś z tych po 38 tygodniu
dobranoc |
|
|
|
#4373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4374 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
też bym miałą radochę, ale Wojtek tak nie robi zresztą mam tak twardy brzuch i tak napiętą skórę, ze chyba by mi ją rozerwał takimi akrobacjami![]() ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4375 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, byłyśmy na tych samych Noo byście widziały minę babki jak powiedziała, że "biustonosz powędruje do Pana " Cytat:
Cytat:
u mnie to norma, latem zawsze puchną, więc w ciąży nieuniknione... Cytat:
![]() Cytat:
ja będę przykrywała flanelką na upały albo kocykiem cienkim
|
|||||||||
|
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Jestem miszcz normalnie.
35 tc skończony 64kg (przed ciążą 57kg) Obwód brzucha 97.5cm Dieta cud. Jak wyjdę to będę ważyła mniej niż przed ciążą No przynajmniej są jakieś profity z tego lezenia plackiem. |
|
|
|
#4377 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI
Cytat:
chociaz z drugiej strony co moge wiedzieć ja jak nawet dwóch dni w szpitalu nie moge wytrzymać...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4378 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---- Nadrobione No to jeszcze Wam tylko napiszę, że Paweł Zawitkowski to świetny człowiek, jeśli będziecie miały okazję pojechać na spotkanie z nim gorąco namawiam a co do tego mojego (mężowego taki tylko czarny mam: http://allegro.pl/bezszwowy-biustono...183618082.html |
||||
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mojego dziecia jednak nie zgniotłam, bo się od niechcenia poruszał. bóle przechodzą, może coś mi się poskracało w kroku zobaczymy, co gin jutro powie...
|
#4380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chcialabym tak jak ta laska, teraz tylko musze w to uwierzyc ![]() U mnie tez nie ma znieczulenia w szpitalu dobrze ze jest ta imersja wodna
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.

Bo gdybym miała paciora to poród w wodzie odpada, można wtedy tylko imersję wodną...

ja nie chciałam baldachimu, ale mama załatwiła łóżeczko z baldachimem w komplecie
dziekuje

Ślub 27. X. 2012
No, ale wyliczył mniej więcej, że ma trochę ponad 2 kg. Oglądając moje wyniki badań powiedział, żebym przystopowała z witaminami, bo są aż za dobre 

ale tak jak mówię, jeśli coś nie szkodzi to czemu nie