Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-26, 10:00   #4501
JennyAniolek
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja dziś znów z doskoku, bo muszę się odrobić przed weekendem

ale mam propozycje nowych tytułów:
1. Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy
2. Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy.
3. Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha.
Zdążyłaś z tytułami na ostatni moment Akurat kończę sondę

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:00   #4502
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
oja, już czas?! na nową część?

tzn, że Axella rodzi dzisiaj?
moge jutro? albo dziś w nocy niech się zacznie...
ewentualnie niech zostanie ten 28

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja 88 i miałam, ale dziadek w austrii pracował
łoooo paaaaniii, jaki luksus

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nie no, nr 2 bije wszystko.......

---

na 11:00 idę do gina
nie mam pojęcia skąd biorą mi się te sny

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:00   #4503
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Mysia u kogo zamawiałaś drewniane literki ??
U tego sprzedawcy może => http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4729922
Dostałaś już, jesteś zadowolona ??
u niego zamawiałam literki, 2 zestawy z autami i 3 samoloty, wyszło mi 200, ale jeszcze nie dostałam zamawiałam tydzień temu w poniedziałek i gość napisał, że rękodzieło i 14 dni roboczych na realizację dam znać jak będą, ale nie nastawiam się na przyszły tydzień, bo święta
Stary 2013-04-26, 10:01   #4504
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak ja o coś pytałam to szybko miałam odpowiedź. Może spróbuj zadzwonić, ale coś mi się wydaje, że przez allegro rabatu nie dostaniesz ...
tym bardziej, że wydaje mi się, że takie zakupy za 300zł to dla nich nic wielkiego...

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:01   #4505
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
właśnie się chyba nie odezwie, bo czekam już 3 dni No ale mówiłam mężowi, żebyśmy się sprężali bo czasu coraz mniej. Za 2 tyg podjedziemy po łóżeczko
ja Was i tak podziwiam za zimną krew, u nas wszystko gotowe od miesiąca jakoś
Stary 2013-04-26, 10:03   #4506
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Możesz próbować, ale my z Marchewką i Aaś robiłyśmy ostatnio u niego zamówienie na ok 350zł i nie chciał słyszeć o żadnych upustach i darmowych przesyłkach
o dzięki za cynk No nic to zrobimy zamówienie tak.

Idę obrać ziemniaczki na zewnątrz
Stary 2013-04-26, 10:04   #4507
JennyAniolek
Zakorzenienie

Sonda założona, zapraszam do głosowania

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 10:06   #4508
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ciekawe ile jeszcze części przed nami nim wszystkie się rozpakujemy

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 10:06   #4509
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

http://www.rmf24.pl/fakty/polska/zdj...163#ad-image-1

czworaczki

Stary 2013-04-26, 10:08   #4510
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ciekawe ile jeszcze części przed nami nim wszystkie się rozpakujemy
W tym tempie to może do 20 części dobijemy ?

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 10:11   #4511
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że ukołysałaś synka już się obudził?

dzięki Ci po stokroć myślę, że na początku będę w ogóle spacerować w zacienionych miejscach, ale w drugim miesiącu już pewnie będzie trzeba zacząć ochronę.
Mam nadzieję, że będzie wydajny ten filtr, bo w mojej sytuacji to niezły luksus, 100 zł..A może chciałoby Ci się wypowiedzieć na temat składu Antheliosa?
Dla dzieciaczka mi się nie widzi..
Skład: aqua, cyclopentasiloxane, isononyl isononanoate, octocrylene, alcohol denat., dicaprylyl carbonate, cyclohexasiloxane, glycerin, titanium dioxide, butyl methoxydibenzoylmethane, bis-ethylhexyloxyphenol, methoxyphenyl triazine, dimethicone, propylene glycol, peg-30 dipolyhydroxystearate, silica, nylon-12, polymethylsilsesquioxane, drometrizole trisiloxane, ethylhexyl triazone, alumina, butylparaben, diphenyl dimethicone, ethylparaben, glycine soja, isobutylparaben, lauryl peg / ppg-18 / 18 methicone, methylparaben, pentasodium ethylenediamine tetramethylene phosphonate, phenoxyethanol, propylparaben, terephthalylidene dicamphor sulfonic acid, tocopherol, triethanolamine
najwidoczniej... albo tak pogniotłam brzuch, że się biedny wystraszył i schował w kąt... obudził się jakieś pół godziny po tym, jak padłam na kanapie zajadając jogurt

ten anthelios mi się wcale nie widzi dla dzieciaczka i sama bym się nim też wolała nie smarować. można lepiej...
a co do wydajności - na dzieciaczku będzie wydajny, bo posmarujesz tylko wystające z ubrań części ciała i jako że maluch nie będzie i tak mógł być bezpośrednio nasłoneczniony, to nie trzeba aż tak szaleć... ale np. do twojej twarzy, która pewnie w słonku będzie sporo, to musisz użyć porządnego psika, jak nie dwa - już nie pamiętam ile ta pompka daje... ale mniej kosmetyku = mniejsza ochrona chociaż na spacer wystarczy... nie ma co popadać w paranoję w razie czego spójrz też na filtry firmy lavera - też mineralne, mają serię dzieciaczkową. cenowo korzystniejsze, a podobno dają radę
jeśli chodzi o filtry chemiczne, to pamiętam, że kiedyś znalazłam jakieś sensowne dla dzieci. które konkretnie to dopiero wieczorem pewnie sprawdzę, ale na pewno coś też z firmy ladival i... nosz kurde nie pamiętam
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:11   #4512
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
W tym tempie to może do 20 części dobijemy ?
nie zdziwiłoby mnie to

ciagle chce mi się sikać.. to już jest nudne..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 10:13   #4513
happy blue
Zadomowienie

106/ 58 i puls 89 to normalne ciśnienie?
Stary 2013-04-26, 10:14   #4514
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
niskie dobre

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 10:14   #4515
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
rekord głupoty snów, oto i one:

Sen nr 1
-urodziłąm Z domu, razem z gromadką czarno-białych kociąt i te koty biegały po caaaaaałym domu,Z ulewała cały czas,non stop bez przerwy a ja siedziałam z płąskim brzuszkiem zadowolona i powtarzałam wszytskim,że poród to pestka

Sen nr 2
-znajduję swoją głowę,odlew z gumy i jakoś mi głupio było,że ktoś zrobił mój gumowy łeb bo na bank sprzadadzą to do se x shopu i to będzie zdrada wobec tż aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..

nie komentuję..

sny miażdżące, zwłaszcza ten drugi

Cytat:
10 dni do końca

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
u mnie 11
to też zaraz już

Cytat:
mam pomysł na tytuł "mamy już pierwsze maluszki,reszta nisko nosi brzuszki" :P
ewentualnie "już rozchyla nózki"
z nózkami bardziej mi się podoba
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:15   #4516
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mi też się hemoroid przyplątał, ale nie boli na szczęście, mam nadzieję że po porodzie zniknie
a co do położnej śr to moja mi gadała o takich pierdu pierdu typu żeby nie palić, nie pić i żeby codziennie kąpać, normalnie masakra, ale podobno one z tego kasę mają tj z ilości ciężarnych pod swoją pieczą, np pytalam się jej co mam robić jak będe miała problemy z karmieniem a ona na to, że przecież mam siostrę co 4 dzieci wykarmiła i mi napewno pomoże
No to Ci pomogła. Ważne, że kasa jej pasuje.

Cytat:
zamawiam te liście, od razu sól do przemywania oczu młodego i chyba jeszcze wiesiołka mam brać od 36 tc, po co to było?
To oczy się przemywa w końcu solą, czy przegotowaną wodą?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ide parzyć te liście dla królików.. Mam nadzieje, zę mi uszy nie wyrosną:p

Cytat:
No wiesz, Helenka ma jeszcze 22 dni na wyjście
A co do tetry to mi przyszła właśnie od rp 77 i suszy się. On ma dwa rodzaje, jedne cienkie, drugie grubsze. Ja jakoś bardzo się nie rozkminiałam, bo pieluchować nie będę, wzięłam do innych celów. A jeszcze chcę zamówić takie, bo są piękne- http://czasmuzyki.info/2012/w1315.jpeg

a które smoczki brałaś? ja wzięłam od rp jeden smoczek, przyszedł tak luzem i mi się wydaje dość duży jak na dzień dobry, od pierwszych dni
Smoczki brałam z aventu, te: http://agdperfect.pl/avent/sm170.18zestaw6.jpg Gapa_kids takich nie miał, a ja się w nich zakochałam. Mają piękny błękitny kolor. Wzięłam też fioletowy. No i smoczki do butelek TT 3m+ były po 4,99zł.

/edit
Tutaj znalazłam realną fotkę tego niebieskiego http://img.bazarek.pl/151226/11560/8...391f24319f.jpg
Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Nestle Nan Pro1, takie jakie dostawał w szpitalu. w Biedronce jest o 10zł tańsze niż w aptece, po 19,90 kupiliśmy raz Bebilon al Młody był strasznie niespokojny wtedy, do tej pory nie wiem czy to od zmiany mleka czy po prost wtedy zaczął mniej spać bo do tej pory zdarza mu się nie spać po 2-3 h, ale była u mnie akurat mama wtedy i wysłała mnie do apteki z powrotem po Nan i porównała składy - wyszło że Nan jest o wiele lepszy, Bebilon ma w składzie nawet coś rybnego
To wszystko zależy od dzieciaczka. Właśnie pisząc posta uświadomiłam sobie, że wszystkie dzieciaczki, które znam skończyły na Bebilonie. Ostatecznie się okazywało, że to jedyne mleko po którym nie ulewają. Najważniejsze, że Wy już macie sprawdzone, bo najgorsze jest poszukiwanie odpowiedniego i ta męczarnia z kolkami/ulewaniem.

Cytat:
ja jeszcze nie mam wyprawki Ale pisałam do tego rp i nie odpisuje, bo chciałam się dogadać o jakąś darmową wysyłkę bo zliczyłam i u niego będę zamawiać na ponad 300 zł.
U rp77 nie ma darmowej wysyłki. Już dziewczyny wcześniej pisały.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
anoxee tak to jest 100% info od mojego lekarza, a wcześniejszy macierzyński to dotyczy przed terminem porodu wyznaczonym przez lekarza, czyli jak masz tp ustalony na 14 czerwca to możesz złożyć do kadr, żeby Ci się zaczął 1 czerwca, a czy urodzisz 14 czy 28 to już wielki znak zapytania, więc nie wiem czy ktoś tak robi w ogóle. Po terminie porodu trzeba tylko powiadomić zakład pracy, że macierzyński zaczyna się po skończonym L4. No jak Wam lekarze będą chcieli z górką wystawić L4 to spoko, a jak nie to cóż, mija TP i zaczyna się macierzyński po skończonym L4. A do szpitala na pewno nie pójdę po TP - już wolę zacząć normalnie macierzyński niż leżeć nie wiadomo ile i czekać....
Zupełnie bez sensu. Ja bym chyba w razie czego załatwiała L4 od rodzinnego wtedy.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-04-26 o 10:18
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:16   #4517
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

Cytat:
właśnie się chyba nie odezwie, bo czekam już 3 dni No ale mówiłam mężowi, żebyśmy się sprężali bo czasu coraz mniej. Za 2 tyg podjedziemy po łóżeczko
To może zadzwoń

Cytat:
na 11:00 idę do gina

Cytat:
u niego zamawiałam literki, 2 zestawy z autami i 3 samoloty, wyszło mi 200, ale jeszcze nie dostałam zamawiałam tydzień temu w poniedziałek i gość napisał, że rękodzieło i 14 dni roboczych na realizację dam znać jak będą, ale nie nastawiam się na przyszły tydzień, bo święta
Dzięki za info

Też u niego zamawiałam ale dopiero na początku tego tygodnia, więc jeszcze sobie poczekam na dostawę

Cytat:
ja Was i tak podziwiam za zimną krew, u nas wszystko gotowe od miesiąca jakoś
Nam zostało do złożenia łóżeczko, dopakować torbę do szpitala i dokończyć pranie - akurat suszy mi się 2 partia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2013-04-26 o 10:18
Stary 2013-04-26, 10:17   #4518
Kamciatka
Rozeznanie

Witam się po kolejnej ciężiej nocywyglądam mniej więcej tak
Myślałam, że się przed pojawieniem się WOjtka na świecie wyspię, ale skądze Będę zombie
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:22   #4519
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
najwidoczniej... albo tak pogniotłam brzuch, że się biedny wystraszył i schował w kąt... obudził się jakieś pół godziny po tym, jak padłam na kanapie zajadając jogurt

ten anthelios mi się wcale nie widzi dla dzieciaczka i sama bym się nim też wolała nie smarować. można lepiej...
a co do wydajności - na dzieciaczku będzie wydajny, bo posmarujesz tylko wystające z ubrań części ciała i jako że maluch nie będzie i tak mógł być bezpośrednio nasłoneczniony, to nie trzeba aż tak szaleć... ale np. do twojej twarzy, która pewnie w słonku będzie sporo, to musisz użyć porządnego psika, jak nie dwa - już nie pamiętam ile ta pompka daje... ale mniej kosmetyku = mniejsza ochrona chociaż na spacer wystarczy... nie ma co popadać w paranoję w razie czego spójrz też na filtry firmy lavera - też mineralne, mają serię dzieciaczkową. cenowo korzystniejsze, a podobno dają radę
jeśli chodzi o filtry chemiczne, to pamiętam, że kiedyś znalazłam jakieś sensowne dla dzieci. które konkretnie to dopiero wieczorem pewnie sprawdzę, ale na pewno coś też z firmy ladival i... nosz kurde nie pamiętam

chyba Klorane miał fajny filtr dla dzieci, ale nie mogę nigdzie dostać. Zostanę raczej przy JMO i dzięki za opinię odnośnie Antheliosa, bo się zamierzałam. Lavery nic mi się nie udało znaleźć na ich stronie.
Stary 2013-04-26, 10:22   #4520
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
Witam się po kolejnej ciężiej nocywyglądam mniej więcej tak
Myślałam, że się przed pojawieniem się WOjtka na świecie wyspię, ale skądze Będę zombie

Ja też mam ostatnio problemy ze snem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 10:22   #4521
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, my dzisiaj idziemy do pediatry, ciekawe ile mały waży, mam nadzieje, że ładnie przybiera na cycku i obejdzie się bez mm. Wczoraj przyszedł laktator ręczny z aventu i mogę polecić w 100% cichutki i w 10 min 100ml odciągnięte

No mój najbardziej lubi leżeć na brzuszku na czyjejś klatce i właśnie teraz tak odpoczywamy

ja uwielbiam jak marszczy czółko i szuka cycka tak rusza główką jak mały żółwik
oo, to się cieszę ogromnie, że też ten laktator sobie sprawiłam

to, co o Kubusiu piszesz, to takie słodkie... aż chcę się z moim... (dalej nie wiem, jak się będzie nazywał) potulić....... te żółwiki "ganiające" za cycem są przeurocze!!!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:23   #4522
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Ja, jeśli oczka będą ładne będę przemywała przegotowaną wodą Solą jeśli pojawi się jakaś ropa czy coś

Stary 2013-04-26, 10:23   #4523
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
a mi zostalo 18 dni do tp

Cytat:
też ostatnio codziennie jem lody
ja też

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
nie jesteście same mi od 2 tygodni waga stoi dwa tyg temu byłam u gina dziś rano się ważę i dalej 81,5 przeprosiłam się z wagą
a mi brzuch urósł w ciągu ostatniego tygodnia, więc wagę tradycyjnie omijam. zobaczymy na wizycie po długim weekendzie

Cytat:
my dziś kończymy 32 tydzień
Stary 2013-04-26, 10:23   #4524
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za info

Też u niego zamawiałam ale dopiero na początku tego tygodnia, więc jeszcze sobie poczekam na dostawę

Nam zostało do złożenia łóżeczko, dopakować torbę do szpitala i dokończyć pranie - akurat suszy mi się 2 partia
a co zamawiałaś? jaki wzór?

ja muszę poprasować pranie zainstalować niankę, dopakować torbę- ręczniki, sztućce itp. no i tyle a potem to tylko materca rozpakowac ubrać prześcieradło no i nakleić literki
Stary 2013-04-26, 10:23   #4525
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
rekord głupoty snów, oto i one:

Sen nr 1
-urodziłąm Z domu, razem z gromadką czarno-białych kociąt i te koty biegały po caaaaaałym domu,Z ulewała cały czas,non stop bez przerwy a ja siedziałam z płąskim brzuszkiem zadowolona i powtarzałam wszytskim,że poród to pestka

Sen nr 2
-znajduję swoją głowę,odlew z gumy i jakoś mi głupio było,że ktoś zrobił mój gumowy łeb bo na bank sprzadadzą to do se x shopu i to będzie zdrada wobec tż aż ktoś mi tłumaczy że ten łeb to labirynt dla szczurów.. że jak masz szczury i włożysz je w tę głowę to sa mądrzejsze..

nie komentuję..

widzę, że masz równie zrąbane sny jak ja

Cytat:
Dzien dobry
Maz mnie obudzil z rana a tak mi sie dobrze spalo
W nocy meczyl mnie bol jak na okres, skurcze zrobily sie bolesne...
To nawet nie jest tak, ze ja koniecznie chce urodzic juz teraz ale kurcze, drazni sie ze mna to moje cialo. Daje sprzeczne sygnaly, ja sie zaczne nakrecac a wychodzi
No coz, czekam na dalszy rozwoj wypadkow...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurcze ten sam dzien porodu a u mnie nic się nie dzieje...

Cytat:

Co do koloru chłopięcy/dziewczęcy. Mój jest brązowy (po 2-óch chłopakach) a jak na niego położyłam ten piękny różowy kocyk warkoczowy z Mothercare to zrobił się mega dziewczęcy. Wszystko jest kwestią dodatków
Według mnie to dziewczynki mają lepiej.. Można je ubrać, wsadzić we wszystko i jest ok..Wystaczy jakiś mały dziewczęcy dodatek dorzucić.. Z kolei chłopcu nie założe sukienki ani różowego ubranka

Cytat:
wczoraj tłumaczyłam mężowi do czego służą pieluchy tetrowe, był pod wrażeniem on twierdzi, że nosił pampersy, hmmmhm, rocznik 73..
nieźle ja rocznik 87 i tetra szła jak nic

Cytat:
Ash, wiem, że niektóre dziewczyny robiły masaż krocza z pominięciem masowania wewnątrz, może też to ma sens?
hmm tylko własnie tam są 2 cwiczenia w tym masażu krocza.. więc by się robiło tylko jedno.. Mnie nawet jakoś nie bolał ten masaż krocza, o dziwo bo mnie nawet zakładanie tamponów boli.. robiłam po kąpieli więc się trochę tam porozluźniałam

Cytat:
Kochana, nasza Aaś to ewenement. W tej sytuacji (leżenie bezwzględne przez 2 mce, dieta cukrzycowa i dieta wątrobowa) kazda z nas traciła by kg w oczach. Założę się, że Aaś wolałaby mieć dodatkowe kg ale ostatnie 3 m-ce ciąży spędzić we własnym domu, robiąc co chce A tak ma chociaż mały bonusik w postaci niskiej wagi
Więc nie ma co się porównywać. Zrzucimy wszystko szybko
Ja to się zastanawiam czy jak Aaś nie zacznie karmić to nam nie zniknie.. Będziemy musiały przychodzic ją czymś podduczać po porodzie Bo ona i tak taka drobniutka jest
---------------
Zaczęłam spisywać co się działo na szkole rodzenia i mi 7 stron w wordzie wyszło.. a jeszcze nie dopisałam wszystkiego...

No ipamiętamy - mięśnie KEGLA!!

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:25   #4526
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
widzę, że masz równie zrąbane sny jak ja

Kurcze ten sam dzien porodu a u mnie nic się nie dzieje...

Według mnie to dziewczynki mają lepiej.. Można je ubrać, wsadzić we wszystko i jest ok..Wystaczy jakiś mały dziewczęcy dodatek dorzucić.. Z kolei chłopcu nie założe sukienki ani różowego ubranka

nieźle ja rocznik 87 i tetra szła jak nic

hmm tylko własnie tam są 2 cwiczenia w tym masażu krocza.. więc by się robiło tylko jedno.. Mnie nawet jakoś nie bolał ten masaż krocza, o dziwo bo mnie nawet zakładanie tamponów boli.. robiłam po kąpieli więc się trochę tam porozluźniałam

Ja to się zastanawiam czy jak Aaś nie zacznie karmić to nam nie zniknie.. Będziemy musiały przychodzic ją czymś podduczać po porodzie Bo ona i tak taka drobniutka jest
---------------
Zaczęłam spisywać co się działo na szkole rodzenia i mi 7 stron w wordzie wyszło.. a jeszcze nie dopisałam wszystkiego...

No ipamiętamy - mięśnie KEGLA!!
znów zapomniałam/olałam o keglu.. nosz choleraaa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-26, 10:28   #4527
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Zdążyłaś z tytułami na ostatni moment Akurat kończę sondę
ma się ten refleks

Cytat:
się nie spodziewałam że tak szybko będzie nowy wątek..

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
ja planuje przegotowaną wodą. nam na sr mówili ogólnie że dopiero jak coś się dzieje, to żeby przemywać solą
Stary 2013-04-26, 10:28   #4528
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a co zamawiałaś? jaki wzór?

ja muszę poprasować pranie zainstalować niankę, dopakować torbę- ręczniki, sztućce itp. no i tyle a potem to tylko materca rozpakowac ubrać prześcieradło no i nakleić literki
Literki, te => http://allegro.pl/mega-drewniane-lit...198734348.html i misia z balonikami , bo u nas motyw misia

To mąż zrobi jak będziemy w szpitalu, a literki przykleimy dopiero na nowym mieszkaniu.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-04-26, 10:29   #4529
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
dobre podobają mi się

barwineczek no coś leniwe te nasze maleństwa, ciekawe po kim

ja mam tp na piątek, tylko kurcze nie wiem czemu mi ten łoś wpisał w karcie 05.05;/ co bym im nie przyłaziła na weekend majowy ale kurde i tak mała wyjdzie kiedy chce

salviae powodzenia u pediatry
to jedna po drugiej będzie rodzić byle nie w połowie maja mam wizytę 30 kwietnia więc dowiem sie co lekarz zamierza ze mną zrobić

Cytat:
jak najbardziej normalne

zastanawiam sie czy mogę sobie pozwolić na wyjazd na majówkę, jakieś 100 km, jeśli by się poród zaczął skurczami lub odpłynięciem czystych wód to spoko, gorzej jakby były zielone
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-26, 10:29   #4530
metropolitan
Zadomowienie

hej lasencje, witam się z .... rana wstałąm o 7 i znów poszłam spać, przed chwilą sie obudziłam.

sluchajcie, chciałam odnieść się do tematu kosmetyków dla dzieci. Bo z mojego doświadczenia wynika, że nie do końca tak jest, że im mniej kosmetyków tym lepiej. Tzn. chodzi mi o to, że trochę się nacięłam na takim myśleniu i przez to moja Blanka miała okropne problemy ze skórą, za co do dziś mam wyrzuty sumienia. Ogólnie podchodziłam tak, że jak się nic nie dzieje, to tylko ją myłam i nic nie robiłam, skórę twarzy przemywałam tylko wodą, i nie natłuszczałam niczym, ze skórą głowy też nic takiego nie robiłam poza myciem. No i mała bardzo szybko zaczęła mieć problemy ze skórą, zaczęła się łuszczyć, miała szorstkie plamki, na głowie pojawiła się ciemieniuszka, która nie chciała zejść nawet po oliwce i systematycznym wyczesywaniu, w końcu zaczęło to wyglądać tak okropnie, że zaczęło schodzić na czołoi brewki! jak poszłam do lekarza z nią, to wstydziłam się, jak ludzie się na nas gapili, bo pewnie myśleli że tak ją zaniedbałam. A ja po prostu nie uważałam, że jakoś specjalnie musze o to dbać, a u dzieci takie zmiany postępują błyskawicznie. Lekarka dała wtedy okropne leki typu salicylol, lek robiony pachnący czystym spirytem i krem antybakteryjny avene cicalfate. Miałam straszne opory przed stosowaniem tego spirytu, ale ponieważ było coraz gorzej, to zaczęłam i szybko dość jej to zeszło.

Nie znam się na składach i w ogóle, jak wiadomo, cloche jest naszą specjalistką, ale po tych przejściach z małą stwierdzam, że trzeba jednak tą skórkę natłuszczać i myślę, że teraz z Kubusiem od razu będę używać emolienty do kąpieli i do smarowania, oliwkę na włosy też będę profilaktycznie stosować, bo nie chcę dopuścić do czegoś takiego jak z Blanką. A filtrami w sumie tak bardzo się nie przejmuję, bo moim zdaniem nie ma co popadać a paranoję, one faktycznie mogą zapychać, tak jak piszecie, więc na początku będę po prostu go bardzo osłaniać od słońca, a potem może jakiś delikatny filtr.

Może taki minimalizm z kosmetykami jest ok u dzieci, które mają totalnie bezproblemową skórę, ale ta skóra jest jednak u większośći dzieci jeszcze niedojrzałą i mam wrażenie, że sama sobie nie poradzi.... Może dobre jest też na wzór zachodni nie-mycie dziecka codziennie, ale ja osobiście sobie tego nie wyobrażam. A jak to niejedna pani pediatra mi powiedziała, rzadko zdarzają się dzieci z taką bezproblemową skórą i gładką jak z reklamy moja Blanka niestety do tej pory ma rogowacenie mieszkowe i czasami mnie to trochę załamuje, bo to widać na policzkach.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości