|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Jedno z najgorszych rozczarowań mojego życia to pusty pączek...
|
|
|
|
#4592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Helloł
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam chwilę wolnego bo póki co sprzątać nie mogę, trzy pranka już wiszą, ale słonko mi ich dzisiaj raczej nie wysuszy, musze liczyć na wiaterek ![]() Tż z kolegą wymianiają futryny w łazience i toalecie, więc syf w mieszkaniu będzie piękny, nawet nie chcę myśleć ile przed nami sprzątania wieczorem
|
||
|
|
|
#4594 |
|
Konto usunięte
|
Witam się z rana
żeby nie myśleć za dużo zabrałam sie za koszenie ogródka zdołowana jestem na maksa... ale dam rade!!! Ghia - byłam u dr Elżbiety Kukawczyńskiej, u niej byłam też w pierwszej ciązy i z Ignasiem jak był malutki bo ma niewinny szmer serca..i w poprzedniej ciąży też miałam info ale od innej gin żeby iśc sprawdzić szczegółowo usg serca jeszcze prenatalnie... bo normalny gin nie ma takiego szczegółowego usg żeby wszystko wyłapać... dobrze że nic poważnego u Antosia nie wykryli Arrabbiata - spróbuj nabrać do swojego ciała dystansu i nie dołuj się że wszystkie w ciąży super fizycznie i psychicznie się czują, bo teraz ciało każdej z nas jest jakby obce, zachowuje się niezaleznie od nas i nie mamy na większośc rzeczy wpływu.. tak samo jest z kupowaniem ubranek, szykowaniem pokoików i czekaniem na dziecko... jedne kobiety nie mogą się doczekać, same się nakręcają kupując rzeczy i mówiąc ciągle o tym, inne nie czują długo nic, po narodzinach także i to też jest jak najbardziej normalne... rzadko kiedy możesz usłyszeć takie coś bo rzadko kobiety się przyznają że źle się czują ze sobą albo z małym dzieckiem... Każda osoba przechodzi inną drogę do zostania mamą, prędzej czy później w swoim tempie do tego dojdziesz, tak więc się nie zamartwiaj, nie porównuj, daj sobie trochę luzu...i ciału i głowie Oliath - mi po porodzie wyszedł jeden i w szpitalu dostałam jakąś żółtą maść w pudełeczku robioną właśnie na to świństwo. Zostałam poinstruowana że mam smarowac i sobie wciskac do środka.. po paru dniach na szczęście przeszło
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-04-27 o 10:45 |
|
|
|
#4595 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie dziewczynki i zaraz uciekam bo humor niestety nie dopisuje. Juz z rana zwalila sie na dol do tesciow najukochansza corunia z dwojka dzieci i mimo tego ze jest sobota i tyle planow mialam co do prac na dworzu to teraz az mi sie plakac chce bo zero swobody na podworzu wiec odpuszczam sobie. Pisalam wam kiedys ze jej nie moge zniesc.
Teraz to i tak w miare jest ze odrazu sie nie pcha do mnie do domu co robila wczesniej i to tak bez zapowiedzi przyjezdzala i moje mieszkanie bylo traktowane jak hotel. Boze ja tak bede miala niestety cale zycie... I druga corunia takze przyjechala ale ona w moim wieku i panienka ale zabrala swojego narzeczonego i teraz pchaja sie po palcu w dupe tescia i tez aest super kochana za☠☠☠ista corunia. Pojechali na pole cos tam robic i bedzie pretensja ze moj maz nie pomaga - a nie rozumieja ze nie ma kiedy sie po dupie podrapac nawet bo pomidory trzeba sadzic i od paru dni jezdzi do nas na pole przygotowywuje tunele i nie sam bo moj tata z pracownikiem mu pomagaja. Kurcze znowu przepraszam za smetny monolog ale musialam sie wyzalic moze bedzie mi troszke lepiej jak sie tym co czuje z wami podzielilam. Milego dnia kochane
|
#4597 | ||
|
Rozeznanie
|
Witamy się z Anulką w 27 tc czy to już 7 miesiąc?
Cytat:
Cytat:
![]() Oliath: Współczuje hemoroidów.
10.12.2009 Razem 22.05.2010 Narzeczeni ![]() 01.10.2011 "Mężu przyjmij tę obrączkę..." ![]() 15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc) ![]() 30.07.2013 Narodziny Anulki Edytowane przez Charlize89 Czas edycji: 2013-04-27 o 11:03 |
||
|
|
|
#4598 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za tydzień![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się nimi wszystkimi i rób swoje
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do wypisu to nie pomogę, a jak się czujesz?Cytat:
![]() Kurcze chyba dojdzie nam do kosztów remontu łazienki kupno nowej pralki Dzisiaj 2 razy wirowałam prane przeze mnie sukienki ręcznie to i tak z pralki wyciągnęłam mokre |
|
|
|
|
#4600 |
|
Konto usunięte
|
Aaa i bardzo ważną mi rzecz powiedziała kardiolog, że w ciąży trzeba leczyć nawet przeziębienie i poglądy że można tylko herbatkę z cytryną i miodek powinno się do lamusa włożyć...
trzeba zawsze jak coś dolega zrobić morfologię z wymazem i zawsze wyjdzie co jest... bo każda infekcja jest zagrożeniem nie dla nas w sumie ale dla dziecka. Ja miałam na początku ciaży przeziębienie i przeszło... nie zaleczyłam i może m.in. przez to coś się porobiło.. |
|
|
|
#4601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
chyba 28 tc to 7 miesiąc
Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-04-27 o 11:19 |
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze tydzień do 7 miesiąca, ale gratuluję już zacnego wyniku
![]() Dziękuję Może dobrze ustrzelę.
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-04-27 o 11:14 |
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Charlize gratuluję nowego tygodnia
7 miesiąc jest od 28 tc, także jeszcze chwilka ![]() A ja uciekam.. mama robi pierogi ruskie.. nie chce mi się siedzieć samej i czekać aż mąż wróci..jadę sama autobusem i jak zdążę odbiorę wyniki z wczoraj.Miłego dnia |
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Zabieram się do roboty. Dużo sobie na dziś zaplanowałam i mam nadzieję, że uda mi się wszystko wykonać
Będzie porządek i na górze u nas i na dole, ciasto, pranie zrobione i ja odpicowana więc zaczynam
|
|
|
|
#4607 |
|
Zadomowienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40516914]Aaa i bardzo ważną mi rzecz powiedziała kardiolog, że w ciąży trzeba leczyć nawet przeziębienie i poglądy że można tylko herbatkę z cytryną i miodek powinno się do lamusa włożyć...
trzeba zawsze jak coś dolega zrobić morfologię z wymazem i zawsze wyjdzie co jest... bo każda infekcja jest zagrożeniem nie dla nas w sumie ale dla dziecka. Ja miałam na początku ciaży przeziębienie i przeszło... nie zaleczyłam i może m.in. przez to coś się porobiło..[/QUOTE] Nie szukaj winy w sobie, przecież chyba każda z nas była w ciąży przeziębiona ja z resztą też i leczyłam to przeziębienie domowymi sposobami i syropami dla ciężarnych. Moja ginka z kolei nic innego mi nie przepisała nie też jak byłam na badaniach kardiologicznych u dr Dangel nic mi na temat przeziębień nie mówili a pytałam co mogło spowodować ogniska. Szkoda jednak, że nie ma jakichś standardów leczenia i prowadzenia ciąży bo ile ginów tyle teorii i sposobów prowadzenia ciąży i bądź człowieku mądry Poza tym piszesz, że przeszło to przeziębienie to znaczy, że jednak wyleczyłaś. Nie masz przecież żadnej pewności, że gdybyś wzięła antybiotyk to nic takiego by się nie stało albo że antybiotyk by nie zaszkodził bo jednak na każdej ulotce jest informacja, że ciężarnym tylko w przypadku absolutnej konieczności. Dlatego nie myśl o tym. Posłuchaj spokojnej muzyki, obejrzyj jakiś film żeby maluszek nie odczuwał Twojego stresu. Przynajmniej ja sobie tak radziłam jak czekałam na wizytę. |
|
|
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie dzis upał. Mama wróciła z zakupów i mówi, że dobrze, że chociaz wiaterek jest to lżej.
|
|
|
|
#4609 |
|
Rozeznanie
|
Jakaś dzisiaj przymulona jestem. I nerwowa, TŻ już się dostało i uciekł ode mnie.
![]() Ta dieta mnie denerwuje, brak słodyczy mi doskwiera. Byłam dzisiaj na zakupach i mnie korciło na "małe co nie co". Ale musiałam się wstrzymać. ![]() Oglądałam wczoraj indeks glikemiczny, czyli co wolno a co nie. Heh...
|
#4610 |
|
Zadomowienie
|
Oliath Ty moja Dobrodziejko mam nadzieję, że dziad szybko przejdzie
Ciągle coś odnawiasz więc pewnie masz obcykane te wszystkie nieszkodliwe farby i lakiery ![]() A ja się ciągle macam po brzuchu bo Antonio coraz to ciekawsze pozy przyjmuje. Wypina tą swoją dupinę a ja mam ubaw bo mój brzuch wygląda jak arbuz z wielkim przemieszczającymi się bąblami Na pewno zlazł z pęcherza bo już mnie po nim nie kopie.Wizytę mam we wtorek to się okaże jak się sprawuje Antonio
|
|
|
|
#4611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć laseczki
![]() teso kochana, dziewczyny wszystko tu napisały już... my trzymamy mocno kciuki, żeby wszystko ułożyła się jak najlepiej dla ciebie i maleństwa, a ty chociaż spróbuj odrobinę wyciszyć emocje - bo najgorszy jest fakt, że nic zrobić nie można. Na pewno wszytsko dobrze się skończy Cytat:
w życiu nie miałam i chyba nie chcę ich doświadczać... chociaż moją siostrę zaatakowały dopiero po porodzie![]() Cytat:
Choć akurat fakt, że być może nie piszczysz na myśl o kompletowaniu wyprawki o niczym nie świadczy, bo tak jak już dziewczyny ci napisały, ciąża ciąży nie równa, nawet jednej kobiecie nie zdarza się taka sama... głowa do góry ![]() Cytat:
Zresztą tak jak oliath napisała - jesteś w ciąży, będziesz miała dość to po jakimś czasie możesz spokojnie zniknąć ![]() Cytat:
(mam nadzieję, że to tylko brak dostępu do neta) - może rzeczywiście wstawianie swoich nr tel do klubu w razie porodu byłoby akcją zbyt szybką, ale już nie raz zauważyłyśmy, że w takich sytuacjach taki nr by się przydał. Może warto byłoby się zastanowić nad tym, żeby stworzyć temat typu "Gorąca linia", te które chcą, niech podadzą swoje nr i będziemy chociaż o tyle spokojniejsze, że w razie czego będziemy mogły tego smsa chociaż wysłać![]() roxi, super, że skurcze na chwilę odpuściły, mam nadzieję, że i ciebie na IP nie wywieje
|
|
#4612 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma to jak robić coś po znajomości stare futryny wykute, burdel w domu, wszystko przyszykowane, żeby założyć nowe i co
Mam 2 pary lewych drzwi, a futryny przywieźli lewe i prawe |
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem ekspert od mebli i drobiazgow, czyli drewna, metalu, plastiku, szkla etc, bo to sie maluje emaliami/ lakierami. Mysle, ze akrylowe farby wodne sa generalnie ok, nie zawieraja rozpuszczalnikow i nie smierdza, Lilo ladnie rosnie mimo, ze sie w akrylach grzebie non stop niemal od lutego - no i u mnie akryle nie powoduja zadnych dolegliwosci typu bole glowy czy nudnosci, zapach delikatny i nie drazni... Wlasnie polakierowalam druga biblioteke i stolik, ide malowac krzeslo
|
|
#4614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Ja tak na szybko bo jestem poza domem. Ja mam nr Roxy i jak coś to będę dawac znac
|
|
|
#4615 |
|
Konto usunięte
|
A Mago?? Ma ktoś jakieś info?
|
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
Ja już po obiadku, byłam na małych zakupach i trochę ogarnęłam, nawet teściowej tort skończyłam robić bo ma dzisiaj urodziny i upichciłam jej w ramach niespodzianki Czekoladowy z wiśniami z likieru coś ala szwarcwaldzki ale sama jestem ciekawa jak ze smakiem bo jeszcze takiego nie robiłam. Nie jest może jakoś pięknie udekorowany ale coś mi brak natchnienia dzisiajMoże choć na maleńki kawałeczek się skuszę ![]() Normalnie taka synowa to jak Skarb ![]() Musze chyba odsapnąć trochę bo coś mi brzuch zesztywniał, Kacperek chyba ma dość na dzisiaj ![]() U nas dzisiaj pochmurno i trochę kropi ale niech pada bo moje warzywka będą rosły ![]() ![]() Gratuluje wszystkich zaczętych tygodni
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-V
hej
![]() ja mam caly czas opuchnieta lewa noge, tzn kostki, rano mniej, wieczorem juz mega ;/ ja jeszcze musze zamowic na all: becik, kocyki, posciel, ochraniacz, pas ciazowy- co o min mysliscie? |
|
|
|
#4618 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szybko zleci zobaczysz a jaka słoooodka nagroda Cię czeka to fiu fiu ![]() Cytat:
ale można wrzucić do klubiku numeryCytat:
|
|||
|
|
|
#4619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlaczego mi to robisz dziewczyno? Takie zdjęcia powinny być zakazane ![]() Po porodzie zamówię tort czekoladowy i butelke wina!
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

)))lece i pozniej zagladne bye!!!

Dzisiaj 2 razy wirowałam prane przeze mnie sukienki ręcznie to i tak z pralki wyciągnęłam mokre

Na pewno zlazł z pęcherza bo już mnie po nim nie kopie.
coś ala szwarcwaldzki ale sama jestem ciekawa jak ze smakiem bo jeszcze takiego nie robiłam. Nie jest może jakoś pięknie udekorowany ale coś mi brak natchnienia dzisiaj
szybko zleci zobaczysz a jaka słoooodka nagroda Cię czeka to fiu fiu