|
|
#4321 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Cytat:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html[/QUOTE] Cytat:
dziękuje na pewno coś wybiore Cytat:
Nam właśnie pediatra powiedział że jeśli nie będzie poprawy po syropku który teraz dostaje to będziemy pić nutramigen 1 LGG. Też taki miałaś? A na czym polegały wasze problemy z brzuszkiem.
|
|
#4322 | ||||
|
Zakorzenienie
|
to i ja sie przyłączę
Cytat:
dla dużej pannicy! Cytat:
![]() Cytat:
a zdjecia rob rob, ocenimy efekty w K ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
http://demotywatory.pl/1979851/47-48-49-50- Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-04-27 o 11:33 |
||||
|
|
|
#4323 |
|
Konto usunięte
|
Odnośnie matek 1 kwartału:
http://dzieciowo.pl/2013/04/matki-pi...ska-laska.html czysta prawda, niestety |
|
|
|
#4324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmmm.. generalnie dziecko nam calyczas plakalo, albo spal, jadl albo plakal, nie byl slodkim niemowlakiem tylko non stop cos mu dolegalo, kolki, zaparcia, caly czas sie prezyl, brzuszek byl twardy ... dopiero po nutramigenie wszytskie problemy sie skonczyly, ma stwierdzona alergie na bialo i hydrolizat jakis tam .. nie wiem dokladnie .. chodzilo o to mleko pepti, ktore ma ten hydrolizat i po ktorym bylo juz lepiej niz po zwyklych bebilonach ale jeszcze nie idealnie - mial jakas skaze na buzce po nim. no i niestety jeszcze ma refluks, czyli ciagle ulewa - ale podobni ma przejsc po 6 miesiacu
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
bokeh fajne lekkie wozki maja firmy aprica i combi. Tylko musisz sprawdzic czy sa dostepne w Polsce. Sa spacerowki, rozkladane, lekkie, po zlozeniu malo miejsca zajmuja. I najwazniejsze mozna uzywac od 1. miesiaca.
Aparat jest boski. Tylko nauczyc sie robic zdjecia. Ratujcie dziewczyny. Jestem u tesciow i robie za tlumacza pomiedzy tesciami a moim tata, musze sie Yae zajac, a na stole takie smakolyki, ze slinie sie bardziej niz coreczka. No ale co z tego jak mi wszystko z przed nosa sprzataja... Teraz sie ewakuowalam pod pretekstem karmienia i mam swiety spokoj. |
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobity
![]() Ifwka-najlepszego Bokeh-Nomen- za skończone miesiące. Spałam z młodym od 8 do 10 a jestem zmęczona jakbym w ogóle nie spała ![]() W ogóle noc masakra.
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40517554]Odnośnie matek 1 kwartału:
http://dzieciowo.pl/2013/04/matki-pi...ska-laska.html czysta prawda, niestety[/QUOTE] dokladnie o to mi chodzilo ![]() poludnie a moj dziec urzadza sobie wlasnie 3 dżemkę ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Kolejny extra tytul ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690048 Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2013-04-27 o 12:28 |
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Byłyśmy na spacerku. Wieje niemiłosiernie Mała zaczęła marudzić bo głodna, a na dodatek karetka koło ns przejeżdżała na sygnale, Zuza się tak przestraszyła, zaczęła piszczeć, ludzie się na mnie gapią, a że wiało to nie chciałam jej tak wyciągać z wózka. Ale po chwili udało mi się ją uspokoić.Niespodzianka dnia położyłam Zuzę na brzuszku, zaczęłam sprzątać, za chwilę słyszy coś marudzi, ale tak inaczej ja się patrzę, a ona na plecach leży Sprzątam powolutku, męża nie ma, pojechał do Lwowa. Cały dzień sama. Mam nadzieję, że teście mnie nie nawiedzą
|
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczek
swoja droga to zaraz sie pojawia styczniowki 2014
|
|
|
|
#4330 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Także dzięki Bogu, że to ulepszyli chociaż. Życzę Ci bardzo dużo siły i cierpliwości i tulę Was obie mocno A co do tego guzka. Wyczułaś go nagle? Bo jeśli pojawił się nagle to zator, guzy narastają stopniowo zazwyczaj. Ale dla świętego spokoju jeśli nie minie to zrób USG, na mammografię jesteś za młoda (po 35 r.ż. a Ty przecież tyle nie masz, nie?). A co do zatorów to spróbuj przed karmieniem ciepły okład i trzymać go ciągle jak Blanka będzie jadła. Np. z nasion lnu, a po karmieniu zrób chłodny okład. I obejrzyj brodawki, czasem się ujścia gruczołów robią zaczopowane i stąd zatory Cytat:
Ifwka sto lat! Ewik brawo za kilogramy ![]() Nomen, Bokeh wszystkiego dobrego dla Hani i Marcinka Blogerka mnie strasznie bolą stopy, w ciąży mnie tak nie bolały jak teraz. No i spojenie, ale mi się ciągle schodzi, także to pewnie dlatego ![]() Co do spotkania po weekendzie, to ja też jestem chętna
|
||
|
|
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
Fakt
ach..Iwfka,Sto lat kobietko nasza! Wyszlam z dzieciem na spacer, pieknie słoneczko grzało, kapelusik niuni założyłam, po godzinie zaczęło tak wiać ... dobrze że mialam czapeczke cieplejszą to jej załozyłam. Ajjj tylko czekać na deszcz;/;/;/ Wiecie co, moja mała wczoraj nie miała aż takich problemów brzuszkowych
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za obrot!ja "pierwszego razu" tez nie widzialam, zajeta bylam wizezem nooooooo cos czuje ze bedzie nalot z naszej strony jak watek tylko sie pojawi
|
|
|
|
|
#4333 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ufff dobrze, że łikend, nie będziecie tak zapieprzać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nic nie mów o włosach Ja nad śmietnikiem czeszę![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas dziś brzydko... I zimno brrr jakieś 8-9'C. Aaaaaaaa wiecie, kiedyś wklejałam zdjęcie odparzonej pipki Małej, wyobraźcie sobie, że miała to do teraz!!! I już wiem od czego-Dady 3 (te śmierdzące klejem). Od 2 dni używam babydreamów i pipka elegancka. |
||||||
|
|
|
#4334 | |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas dziś szaro, buro i pada, więc kitujemy w domku. Cytat:
|
|
|
|
|
#4335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczeli sie dogadywac w uniwersalnym jezyku piwno-winnym. Tesc juz ma dosyc, to przeszlismy na lzejsze tematy. |
|
|
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
A ja sie wkurzylam, maz caly dzien remontuje kuchnie wiec nie ma go w domu, miala przyjechac przyjaciolka ale sie poklocila z facetem i nie przyjedzie, zachustowalam Malego i wio na spacer!!! Chodzimy sobie, ciepelko jest bardzo przyjemnie!
I dobrze, ze mamy nie posluchalam, bo po pytaniu jak jest na dworze odpowiedziala, ze chlodno i zebym malemu ubrala na body bluzeczke i na to jeszcze bluze, mowie moze faktycznie, slonca nie ma. Na sczescie mamy balkon wiec wyszlam a tam taka duchota!!! Takze Maly ma tylko bodziaki z dlugim i rajstopki, no i czapeczka bo jednak slonce jest zeby mu gloweczki nie spalilo. Musze sie zastanowic nad kapelusikiem jakims. Nadrobie jak wrocimy bo teraz chodzem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Ah i kurcze juz dawno mialam napisac, mam chuste 4,6m i ogon mi siega prawie do kostek!!!!!!! Taki ze mnie kurdupel. Dobrze, ze 5,2 nie wzielam, bo taki pomysl mi przeszedl przez glowe hahaa bym ciagnela ogonem jak trenem:P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
Alez mam tescia, nie ma co. Wpisal sie malej w ksiedze pamiatkowej:
Life is tough. Zycze Ci duzo szczescia. Bez komentarza... |
|
|
|
#4339 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za słowa otuchy dla Blanki! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana a jak Pietraszko? Wygina się jeszcze? My też byliśmy na spacerze prawie 3 h. ale teraz się zachmurzyło i wróciłyśmy do domu. Ciumek był taki głodny, że myślałam,że mi pierś urwie |
|||||
|
|
|
#4340 |
|
Zakorzenienie
|
Brrrrr, jak dzis zimno!!
Wrocilismy ze spacerku, zrobilam obiad, teraz jemy go z siostra, a Kubus jeszcze spi. Kurde, niewiarygodne, ale wyrabiam sie ze wszystkim dzieci zadowolone, najedzone, w domu czysto, pranie zrobione, wyprasowane.Wystarczylo tylko nieco ograniczyc wizaz ![]() ![]() A moja siostra mnie rozwala karmi swoje miśki piersia (:P), przyklada sobie moj laktator obklada lalki papierem toaletowym, bo przeciez trzeba je przewinac czai sie jeszcze na smoczek Kubusia, bo przeciez misiek na gwalt go potrzebuje
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-27 o 15:01 |
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wróciłam z biedrowych zakupów
bonitki tez są, postanowienie ze przestane wpier.dzielac slodycze poszło sie pier...... mały spi, jak wstanie to wybywamy na dworek rozpytałam sie o chrzciny no i stanelo na lokalu 10 km od nas, placimy 100 od os i mamy fulll na stole. ewentualnie alkohol mozna kupic wedle zyczenia- ja akurat nie mam, nie obchodzi mnie nic, dają wszystko za tą stówencje, pokoj dla dziecka gratis jest, no i zbieram wszystko co zostanie podoba mi sie to Lady, wymiatałabys konkretnie ![]() Nawijko, bo to najgorzej z jednym dzieckiem podobno jest, a jak jest wiecej to człowiek bardziej zorganizowany sie robi i podobno, czym wiecej tym lepiej bo chowają sie same cos tu cisza dzisiaj
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy kucharkę i kelnerkę. No i git. Mój tzt sie uparł na alko.. no ale nic z tym nie zrobie. Przyjeżdza jego ulubiony wujek z Torunia więc mogę napisać że będzie---> lajlajlajlaj hahah
|
|
|
#4343 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie wqrwilam, za wczas pochwalilam szanowna pania t.w klubie. Dwa tyg przed chrzcinami jej sie odwidzialo, ze jednak u nich w domu chrzcin nie bedzie! Nie powiecie mi, ze to nie jest odgrywka za JEDNO zdanie, ktore sie jej powiedzialo.
Moja mama tez sie wqrwila, bo u niej ponad 20osob sie nie zmiesci, wiec jak nie dojdziemy do zadnego kompromisu to to pier.dole i chrzcin nie bedzie.
|
#4344 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
O ile macie pieniądze to zorganizujcie wszystko sami i tyle. |
||||
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;ooooo szok. Pewnie i tka jej sie odwidzi i bedzie chciala zrobic te chrzciny w koncu u siebie(jak myslisz?) ale po kij psuje nerwy, jeju co z tymi babami! ![]() ![]() Moj tzt jeszcze nie wyjechal z Łodzi... ja pitole;/;/ dzidzia sobie usnęła na balkonie a ja wreszcie mam czas zjeść. Powiem Wam, ze boje sie cokolwiek nowego wprowadzić do swojej diety, tak bardzo boje się ze dzidzi to zaszkodzi i tak bardzo mam dosyć jedzenia wciąż tego samego. Ale nie chce rezygnować z kp. Po pierwsze mam b.duzo pokarmu i szkoda rezygnować a po drugie, uwielbiam jak ona sie wtula w tego cycka no
|
|
|
#4346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawijo a jak wy się wszyscy mieścicie w tej kawalerce? Baruś chyba nie lubi wizazu bo co zaczne pisac to placze.
|
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
meduzza tak tylko z doswiadczenia jej napisal. Ja to slysze przy kazdej okazji, no ale zeby Yae tez...?
nawijko udana masz siostre Wizyte przezylam bez uszczerbku na zdrowiu. Do domu zmierzamy |
|
|
|
#4348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaramy sie ![]() Lady, co za... z tej tesciowej! Przeciez tak sie nie robi! Narazie jest ok, bo jest tylko jedna osoba wiecej. TZ i tak calymi dniami w pracy. Ale wyobraz sobie, ze za pare dni beda jeszcze moi rodzice, hahha nie pytaj jak sie pomiescimy ![]()
|
|
|
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam az m.od nich wroci i czuje, ze bedzie awantura
Chyba zab nam idzie
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

dla dużej pannicy!
haha

Mała zaczęła marudzić bo głodna, a na dodatek karetka koło ns przejeżdżała na sygnale, Zuza się tak przestraszyła, zaczęła piszczeć, ludzie się na mnie gapią, a że wiało to nie chciałam jej tak wyciągać z wózka. Ale po chwili udało mi się ją uspokoić.

w nocy jedzonko co dwie godziny a o 6 juz wyspany