Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-27, 11:18   #4321
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
ja sobie kupiłam z welli ostatnio w rossmanie i dość dobra jest BTW włosy mi okropnie wypadają, normalnie garściami, i strasznie się plątają, mimo że rozczesuje to zaraz kołtun. Nawet fryzjerka mi mówiła jak byłam ostatnio, że okropnie osłabione
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja mam taką
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...aloe-vera.html
Super mi wygładza włosy

Aha no i szampon też z tej firmy.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40516286]
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...de-karite.html[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Polecam te odzywke ktora wkleila Silver. W ogole nie obciaza wlosow bo nie ma silikonow itp. Ja po niej nakladam jeszcze jedwab bo moje wlosy to normalnie szopa...
Super dziękuje na pewno coś wybiore

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
usg brzuszka nie jest takie straszne, nic sie nie boj u nas mlody byl usmiechniety cale badanie
u nas problemy z kupa i brzuszkiem byly wlasnie przez mleko! a pedriatra glupia kazala dalej je podawac - HA wtedy albo AR juz nie pamietam, bo zmienialismy kilka razy, mowila ze trzeba przetrwac te problemy a pozniej bedzie lepiej ;? po dwoch dobach sami dalismy sobie spokoj z tym mlekiem bo dziecko plakalo caly czas prawie, wiec nie wydaje mi sie zeby trzeba bylo to "przetrwac" i dopiero po wizycie u gatrsologoa i nutramigenie skonczyly sie wszytskie brzuszkowe problemy

Nam właśnie pediatra powiedział że jeśli nie będzie poprawy po syropku który teraz dostaje to będziemy pić nutramigen 1 LGG. Też taki miałaś? A na czym polegały wasze problemy z brzuszkiem.
Stary 2013-04-27, 11:26   #4322
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pozwolę się dołączyć do życzeń
to i ja sie przyłączę

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
No i Nomen dziękuję w imieniu Hani i dla Marcinka też duuużo buziaczków za skończone 3 miesiące ! faajnie duże już te nasze klusie
dla dużej pannicy!

Cytat:
ja tylko mam nadzieje, ze chlopców nie wybierze haha
tak mnie jakos naszlo, bo wlasnie byl wywiad z Pirogiem - sorki, alen ie wiem jak sie pisze jego nazwisko [COLOR="Silver"]
omg, ale cie naszlo!

Cytat:
]Aha. No i najważniejsze!!!! Darii już przeszedł katarek i kaszel

Nadrobiłam. Lecę zrobić mejkap
Czekam na Tżta aż wróci z siłowni i idziemy do parku (chorzowskiego ,tak nawiasem ) Oczywiście aparat biorę bo to grzech byłoby zdjęć nie zrobić
super ze juz po chorobie
a zdjecia rob rob, ocenimy efekty w K

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Byly u mnie wczoraj przyjaciolki Jak ja dawno drinkow nie pilam ! Jedna jest trenerka fitness, pokazala mi pare cwiczonek moze cos pomoga, tyle, ze juz dokladnie nie pamietam jak je wykonywac
a propo cwiczen
http://demotywatory.pl/1979851/47-48-49-50-

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-04-27 o 11:33
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 11:41   #4323
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Odnośnie matek 1 kwartału:

http://dzieciowo.pl/2013/04/matki-pi...ska-laska.html

czysta prawda, niestety
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 11:57   #4324
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Super dziękuje na pewno coś wybiore

Nam właśnie pediatra powiedział że jeśli nie będzie poprawy po syropku który teraz dostaje to będziemy pić nutramigen 1 LGG. Też taki miałaś? A na czym polegały wasze problemy z brzuszkiem.
tak, to mleko stosujemy teraz ..
hmmm.. generalnie dziecko nam calyczas plakalo, albo spal, jadl albo plakal, nie byl slodkim niemowlakiem tylko non stop cos mu dolegalo, kolki, zaparcia, caly czas sie prezyl, brzuszek byl twardy ...
dopiero po nutramigenie wszytskie problemy sie skonczyly, ma stwierdzona alergie na bialo i hydrolizat jakis tam .. nie wiem dokladnie .. chodzilo o to mleko pepti, ktore ma ten hydrolizat i po ktorym bylo juz lepiej niz po zwyklych bebilonach ale jeszcze nie idealnie - mial jakas skaze na buzce po nim.
no i niestety jeszcze ma refluks, czyli ciagle ulewa - ale podobni ma przejsc po 6 miesiacu
Stary 2013-04-27, 11:57   #4325
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

bokeh fajne lekkie wozki maja firmy aprica i combi. Tylko musisz sprawdzic czy sa dostepne w Polsce. Sa spacerowki, rozkladane, lekkie, po zlozeniu malo miejsca zajmuja. I najwazniejsze mozna uzywac od 1. miesiaca.

Aparat jest boski. Tylko nauczyc sie robic zdjecia.

Ratujcie dziewczyny. Jestem u tesciow i robie za tlumacza pomiedzy tesciami a moim tata, musze sie Yae zajac, a na stole takie smakolyki, ze slinie sie bardziej niz coreczka. No ale co z tego jak mi wszystko z przed nosa sprzataja...
Teraz sie ewakuowalam pod pretekstem karmienia i mam swiety spokoj.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:12   #4326
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć kobity

Ifwka-najlepszego

Bokeh-Nomen- za skończone miesiące.

Spałam z młodym od 8 do 10 a jestem zmęczona jakbym w ogóle nie spała
W ogóle noc masakra.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:21   #4327
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40517554]Odnośnie matek 1 kwartału:

http://dzieciowo.pl/2013/04/matki-pi...ska-laska.html

czysta prawda, niestety[/QUOTE]

dokladnie o to mi chodzilo

poludnie a moj dziec urzadza sobie wlasnie 3 dżemkę

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Kolejny extra tytul

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690048

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-04-27 o 12:28
Stary 2013-04-27, 12:34   #4328
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

hejka

Byłyśmy na spacerku. Wieje niemiłosiernie Mała zaczęła marudzić bo głodna, a na dodatek karetka koło ns przejeżdżała na sygnale, Zuza się tak przestraszyła, zaczęła piszczeć, ludzie się na mnie gapią, a że wiało to nie chciałam jej tak wyciągać z wózka. Ale po chwili udało mi się ją uspokoić.

Niespodzianka dnia położyłam Zuzę na brzuszku, zaczęłam sprzątać, za chwilę słyszy coś marudzi, ale tak inaczej ja się patrzę, a ona na plecach leży tyle, że nie widziałam. Powtórzyła to jeszcze raz (już widziałam) a potem już się denerwowała.

Sprzątam powolutku, męża nie ma, pojechał do Lwowa. Cały dzień sama.
Mam nadzieję, że teście mnie nie nawiedzą
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:36   #4329
sylwietta1988
Zakorzenienie

Pstryczek
swoja droga to zaraz sie pojawia styczniowki 2014
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:46   #4330
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Tak sobie tłumaczę, że to dla jej dobra...
Nie nakręcam, ale szukam jak zrobić mammografię...

Zator... hmm.. nie wierzę w zator Masowałam pod prysznicem, potem przystawiłam Małą do tej piersi, a guz jak był tak jest
Moja też jest nieodkładalna, ale Szaja wczoraj pisała,że to skok, więc tym sobie tłumaczę
Fewcia bo ja już dawno miałam pisać. Strasznie mi szkoda Twojej malutkiej, ale będzie dobrze wszystko. Ja jak byłam mała to też miałam dysplazję, Mama mi opowiadała, że dostałam takie ciężkie, skórzane szelki, które się do niczego nie nadawały bo od razu robiły gigantyczne obtarcia i odparzenia (urodziłam się w maju i na wakacje miałam szynę). Także dzięki Bogu, że to ulepszyli chociaż. Życzę Ci bardzo dużo siły i cierpliwości i tulę Was obie mocno

A co do tego guzka. Wyczułaś go nagle? Bo jeśli pojawił się nagle to zator, guzy narastają stopniowo zazwyczaj. Ale dla świętego spokoju jeśli nie minie to zrób USG, na mammografię jesteś za młoda (po 35 r.ż. a Ty przecież tyle nie masz, nie?). A co do zatorów to spróbuj przed karmieniem ciepły okład i trzymać go ciągle jak Blanka będzie jadła. Np. z nasion lnu, a po karmieniu zrób chłodny okład. I obejrzyj brodawki, czasem się ujścia gruczołów robią zaczopowane i stąd zatory

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość

Ratujcie dziewczyny. Jestem u tesciow i robie za tlumacza pomiedzy tesciami a moim tata, musze sie Yae zajac, a na stole takie smakolyki, ze slinie sie bardziej niz coreczka. No ale co z tego jak mi wszystko z przed nosa sprzataja...
Trzymaj się dzielnie! A pretekst pod tytułem "idę karmić" uwielbiam. Dziś pewnie uratował moje relacje z teściami bo mało brakowało

Ifwka sto lat!

Ewik brawo za kilogramy

Nomen, Bokeh wszystkiego dobrego dla Hani i Marcinka

Blogerka mnie strasznie bolą stopy, w ciąży mnie tak nie bolały jak teraz. No i spojenie, ale mi się ciągle schodzi, także to pewnie dlatego

Co do spotkania po weekendzie, to ja też jestem chętna
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:48   #4331
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Pstryczek
Fakt ach..

Iwfka,Sto lat kobietko nasza!

Wyszlam z dzieciem na spacer, pieknie słoneczko grzało, kapelusik niuni założyłam, po godzinie zaczęło tak wiać ... dobrze że mialam czapeczke cieplejszą to jej załozyłam. Ajjj tylko czekać na deszcz;/;/;/

Wiecie co, moja mała wczoraj nie miała aż takich problemów brzuszkowych oby już minęło...

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 12:50   #4332
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Niespodzianka dnia położyłam Zuzę na brzuszku, zaczęłam sprzątać, za chwilę słyszy coś marudzi, ale tak inaczej ja się patrzę, a ona na plecach leży tyle, że nie widziałam. Powtórzyła to jeszcze raz (już widziałam) a potem już się denerwowała.
za obrot!
ja "pierwszego razu" tez nie widzialam, zajeta bylam wizezem

Cytat:
Pstryczek
nooooooo
cos czuje ze bedzie nalot z naszej strony jak watek tylko sie pojawi

Stary 2013-04-27, 13:27   #4333
meduzza
Zadomowienie

Ufff dobrze, że łikend, nie będziecie tak zapieprzać
Cytat:
jakbym o Bartulu czytała skubaniec tak sie wycfanił,. ze nie ma mowy o nagraniu go ani telefonem ani aparatem

a nie mówiłam,,ze sie dzieciowi popiętrliło w nocy jedzonko co dwie godziny a o 6 juz wyspany mąz wrócil akurat z pracy to zebrałam gugacza do pokoju na mate, on od sciany ja z brzegu pod kocem i jeszcze do 8 jakos pokimałam mały po jakims czasie tez przysnał a potem byla awantura o żarełko
i po prostu nie ogarniam siebie- chcialam z nocy mleko sciągnąc zeby miał jak pojedziemy te knajpy na chrzicny obczajac a tu dupa , nie leci a za 5 minut mały sie przyssał, najadł no to ja znowu laktator i znowu nie leci uzbierałam przez noc 50 ml, sie cycki obraziły czy jak
Twoje cycki są zarezerwowane dla Bartusia tylko
Cytat:
A co do spania.... Daria od tygodnia ma jakby budzik w głowie. Co noc wygląda to tak że zasypia około 21-22, potem budzi się PUNKT 4.00 a potem o 8.00 Aha. No i najważniejsze!!!! Darii już przeszedł katarek i kaszel
Super, że już zdrowa!
Cytat:
a ja smaram i kaszlę, ale taki duszący ten kaszel prawdopodobnie wszystko na alergię. Jestem alergikiem, przez 3 lata brałam zastrzyki, ale przerwałam. Zwykle pomagały mi tabletki, ale teraz jedynie na kilka godzin łagodzą objawy. Jest przez tą pieprzona zime podwójny wyrzut pyłków i to chyba to

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

ja sobie kupiłam z welli ostatnio w rossmanie i dość dobra jest BTW włosy mi okropnie wypadają, normalnie garściami, i strasznie się plątają, mimo że rozczesuje to zaraz kołtun. Nawet fryzjerka mi mówiła jak byłam ostatnio, że okropnie osłabione
Bidula z tą alergią.
Nic nie mów o włosach Ja nad śmietnikiem czeszę
Cytat:
Polecam te odzywke ktora wkleila Silver. W ogole nie obciaza wlosow bo nie ma silikonow itp. Ja po niej nakladam jeszcze jedwab bo moje wlosy to normalnie szopa...

Wczoraj tak super cieplo, a dzisiaj 9 stopni i szaro

Byly u mnie wczoraj przyjaciolki Jak ja dawno drinkow nie pilam ! Jedna jest trenerka fitness, pokazala mi pare cwiczonek moze cos pomoga, tyle, ze juz dokladnie nie pamietam jak je wykonywac

Zawiodlam sie na Pepco!! Pierwszy raz lazilam tak dlugo i nie moglam znalezc niczego extra :/
Wraiatka
Cytat:
bokeh fajne lekkie wozki maja firmy aprica i combi. Tylko musisz sprawdzic czy sa dostepne w Polsce. Sa spacerowki, rozkladane, lekkie, po zlozeniu malo miejsca zajmuja. I najwazniejsze mozna uzywac od 1. miesiaca.

Aparat jest boski. Tylko nauczyc sie robic zdjecia.

Ooo fajnie, że teściowie się "dogadują"
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Pstryczku błagam, czemu mi to zrobiłaś? Wiesz, że mi później cały dzień chodzą po głowie te rymowanki?

U nas dziś brzydko... I zimno brrr jakieś 8-9'C.
Aaaaaaaa wiecie, kiedyś wklejałam zdjęcie odparzonej pipki Małej, wyobraźcie sobie, że miała to do teraz!!! I już wiem od czego-Dady 3 (te śmierdzące klejem). Od 2 dni używam babydreamów i pipka elegancka.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 13:40   #4334
suzi31
Raczkowanie

Hej
U nas dziś szaro, buro i pada, więc kitujemy w domku.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa wiecie, kiedyś wklejałam zdjęcie odparzonej pipki Małej, wyobraźcie sobie, że miała to do teraz!!! I już wiem od czego-Dady 3 (te śmierdzące klejem). Od 2 dni używam babydreamów i pipka elegancka.
Dady śmierdzą, ale od pewnego czasu, wcześniej tak nie było. Ostatnio kupiłam przymusowo babydreamy i jestem b.zadowolona, nie widzę różnicy między nimi a pampersami, no opócz ceny
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 13:59   #4335
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff dobrze, że łikend, nie będziecie tak zapieprzać

Twoje cycki są zarezerwowane dla Bartusia tylko

Super, że już zdrowa!

Bidula z tą alergią.
Nic nie mów o włosach Ja nad śmietnikiem czeszę

Wraiatka

Ooo fajnie, że teściowie się "dogadują"

Pstryczku błagam, czemu mi to zrobiłaś? Wiesz, że mi później cały dzień chodzą po głowie te rymowanki?

U nas dziś brzydko... I zimno brrr jakieś 8-9'C.
I znow karmie ;-)
Zaczeli sie dogadywac w uniwersalnym jezyku piwno-winnym. Tesc juz ma dosyc, to przeszlismy na lzejsze tematy.
Stary 2013-04-27, 14:03   #4336
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

A ja sie wkurzylam, maz caly dzien remontuje kuchnie wiec nie ma go w domu, miala przyjechac przyjaciolka ale sie poklocila z facetem i nie przyjedzie, zachustowalam Malego i wio na spacer!!! Chodzimy sobie, ciepelko jest bardzo przyjemnie!

I dobrze, ze mamy nie posluchalam, bo po pytaniu jak jest na dworze odpowiedziala, ze chlodno i zebym malemu ubrala na body bluzeczke i na to jeszcze bluze, mowie moze faktycznie, slonca nie ma. Na sczescie mamy balkon wiec wyszlam a tam taka duchota!!! Takze Maly ma tylko bodziaki z dlugim i rajstopki, no i czapeczka bo jednak slonce jest zeby mu gloweczki nie spalilo. Musze sie zastanowic nad kapelusikiem jakims.

Nadrobie jak wrocimy bo teraz chodzem

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ah i kurcze juz dawno mialam napisac, mam chuste 4,6m i ogon mi siega prawie do kostek!!!!!!! Taki ze mnie kurdupel. Dobrze, ze 5,2 nie wzielam, bo taki pomysl mi przeszedl przez glowe hahaa bym ciagnela ogonem jak trenem:P

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:36   #4337
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
za obrot!
ja "pierwszego razu" tez nie widzialam, zajeta bylam wizezem

Ale ona się już raz obróciła, tylko to było tak szybko, że mój mózg ledwo to zarejestrował, no ale od tamtego czasu nic.
Aż tu dziś ale ten dzisiejszy obrót uznaję za pierwszy
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:44   #4338
meneq
Zakorzenienie

Alez mam tescia, nie ma co. Wpisal sie malej w ksiedze pamiatkowej:
Life is tough. Zycze Ci duzo szczescia.
Bez komentarza...
Stary 2013-04-27, 14:51   #4339
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a T na spacer sio! :P

Kurcze mam dziś nauki przedchrzcielne :/ cały dzien mi to rozwala
Nasze nauki trwały cztery razy po 10 min

Cytat:

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Fewcia bo ja już dawno miałam pisać. Strasznie mi szkoda Twojej malutkiej, ale będzie dobrze wszystko. Ja jak byłam mała to też miałam dysplazję, Mama mi opowiadała, że dostałam takie ciężkie, skórzane szelki, które się do niczego nie nadawały bo od razu robiły gigantyczne obtarcia i odparzenia (urodziłam się w maju i na wakacje miałam szynę). Także dzięki Bogu, że to ulepszyli chociaż. Życzę Ci bardzo dużo siły i cierpliwości i tulę Was obie mocno

A co do tego guzka. Wyczułaś go nagle? Bo jeśli pojawił się nagle to zator, guzy narastają stopniowo zazwyczaj. Ale dla świętego spokoju jeśli nie minie to zrób USG, na mammografię jesteś za młoda (po 35 r.ż. a Ty przecież tyle nie masz, nie?). A co do zatorów to spróbuj przed karmieniem ciepły okład i trzymać go ciągle jak Blanka będzie jadła. Np. z nasion lnu, a po karmieniu zrób chłodny okład. I obejrzyj brodawki, czasem się ujścia gruczołów robią zaczopowane i stąd zatory
Nie zauważyłam nic niepokojącego na brodawkach. A guzek czuję już jakiś czas, ale wydaje mi się,że jest sporo większy teraz.
Dziękuję za słowa otuchy dla Blanki!

Cytat:
I znow karmie ;-)
Zaczeli sie dogadywac w uniwersalnym jezyku piwno-winnym. Tesc juz ma dosyc, to przeszlismy na lzejsze tematy.
To jest język, w którym się na pewno dogadają

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
A ja sie wkurzylam, maz caly dzien remontuje kuchnie wiec nie ma go w domu, miala przyjechac przyjaciolka ale sie poklocila z facetem i nie przyjedzie, zachustowalam Malego i wio na spacer!!! Chodzimy sobie, ciepelko jest bardzo przyjemnie!

I dobrze, ze mamy nie posluchalam, bo po pytaniu jak jest na dworze odpowiedziala, ze chlodno i zebym malemu ubrala na body bluzeczke i na to jeszcze bluze, mowie moze faktycznie, slonca nie ma. Na sczescie mamy balkon wiec wyszlam a tam taka duchota!!! Takze Maly ma tylko bodziaki z dlugim i rajstopki, no i czapeczka bo jednak slonce jest zeby mu gloweczki nie spalilo. Musze sie zastanowic nad kapelusikiem jakims.

Nadrobie jak wrocimy bo teraz chodzem

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Ah i kurcze juz dawno mialam napisac, mam chuste 4,6m i ogon mi siega prawie do kostek!!!!!!! Taki ze mnie kurdupel. Dobrze, ze 5,2 nie wzielam, bo taki pomysl mi przeszedl przez glowe hahaa bym ciagnela ogonem jak trenem:P

Kochana a jak Pietraszko? Wygina się jeszcze?

My też byliśmy na spacerze prawie 3 h. ale teraz się zachmurzyło i wróciłyśmy do domu. Ciumek był taki głodny, że myślałam,że mi pierś urwie
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 14:57   #4340
nafiyqa
Zakorzenienie

Brrrrr, jak dzis zimno!!
Wrocilismy ze spacerku, zrobilam obiad, teraz jemy go z siostra, a Kubus jeszcze spi.

Kurde, niewiarygodne, ale wyrabiam sie ze wszystkim dzieci zadowolone, najedzone, w domu czysto, pranie zrobione, wyprasowane.
Wystarczylo tylko nieco ograniczyc wizaz

A moja siostra mnie rozwala karmi swoje miśki piersia (:P), przyklada sobie moj laktator obklada lalki papierem toaletowym, bo przeciez trzeba je przewinac czai sie jeszcze na smoczek Kubusia, bo przeciez misiek na gwalt go potrzebuje

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-27 o 15:01
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 15:13   #4341
sylwietta1988
Zakorzenienie

a ja wróciłam z biedrowych zakupów bonitki tez są, postanowienie ze przestane wpier.dzielac slodycze poszło sie pier......

mały spi, jak wstanie to wybywamy na dworek jakie zimno? u mnie 26 stopni i w bluzce z krótkim płynie mi po plecach....

rozpytałam sie o chrzciny no i stanelo na lokalu 10 km od nas, placimy 100 od os i mamy fulll na stole. ewentualnie alkohol mozna kupic wedle zyczenia- ja akurat nie mam, nie obchodzi mnie nic, dają wszystko za tą stówencje, pokoj dla dziecka gratis jest, no i zbieram wszystko co zostanie podoba mi sie to

Lady, wymiatałabys konkretnie

Nawijko, bo to najgorzej z jednym dzieckiem podobno jest, a jak jest wiecej to człowiek bardziej zorganizowany sie robi i podobno, czym wiecej tym lepiej bo chowają sie same

cos tu cisza dzisiaj
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 15:30   #4342
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja wróciłam z biedrowych zakupów bonitki tez są, postanowienie ze przestane wpier.dzielac slodycze poszło sie pier......

mały spi, jak wstanie to wybywamy na dworek jakie zimno? u mnie 26 stopni i w bluzce z krótkim płynie mi po plecach....

rozpytałam sie o chrzciny no i stanelo na lokalu 10 km od nas, placimy 100 od os i mamy fulll na stole. ewentualnie alkohol mozna kupic wedle zyczenia- ja akurat nie mam, nie obchodzi mnie nic, dają wszystko za tą stówencje, pokoj dla dziecka gratis jest, no i zbieram wszystko co zostanie podoba mi sie to
My robimy chrzciny w remizie mamy kucharkę i kelnerkę. No i git. Mój tzt sie uparł na alko.. no ale nic z tym nie zrobie. Przyjeżdza jego ulubiony wujek z Torunia więc mogę napisać że będzie---> lajlajlajlaj hahah

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-27, 15:38   #4343
LadyWhisper
Zakorzenienie

A ja sie wqrwilam, za wczas pochwalilam szanowna pania t.w klubie. Dwa tyg przed chrzcinami jej sie odwidzialo, ze jednak u nich w domu chrzcin nie bedzie! Nie powiecie mi, ze to nie jest odgrywka za JEDNO zdanie, ktore sie jej powiedzialo.

Moja mama tez sie wqrwila, bo u niej ponad 20osob sie nie zmiesci, wiec jak nie dojdziemy do zadnego kompromisu to to pier.dole i chrzcin nie bedzie.

Stary 2013-04-27, 15:48   #4344
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Alez mam tescia, nie ma co. Wpisal sie malej w ksiedze pamiatkowej:
Life is tough. Zycze Ci duzo szczescia.
Bez komentarza...
A to jakaś mądrość japońska? Nie no, ma rację ale dziecku, takie coś?
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Brrrrr, jak dzis zimno!!
Wrocilismy ze spacerku, zrobilam obiad, teraz jemy go z siostra, a Kubus jeszcze spi.

Kurde, niewiarygodne, ale wyrabiam sie ze wszystkim dzieci zadowolone, najedzone, w domu czysto, pranie zrobione, wyprasowane.
Wystarczylo tylko nieco ograniczyc wizaz

A moja siostra mnie rozwala karmi swoje miśki piersia (:P), przyklada sobie moj laktator obklada lalki papierem toaletowym, bo przeciez trzeba je przewinac czai sie jeszcze na smoczek Kubusia, bo przeciez misiek na gwalt go potrzebuje
Ale uroczaaaaaaaa. Zrób później zdjęcia jej z Kubulem, chcę zobaczyć!
Cytat:

Lady, wymiatałabys konkretnie

Nawijko, bo to najgorzej z jednym dzieckiem podobno jest, a jak jest wiecej to człowiek bardziej zorganizowany sie robi i podobno, czym wiecej tym lepiej bo chowają sie same

cos tu cisza dzisiaj
100zł-sporo, co? Mnie się coś kojarzy, że za 120 wesela są.
Cytat:
A ja sie wqrwilam, za wczas pochwalilam szanowna pania t.w klubie. Dwa tyg przed chrzcinami jej sie odwidzialo, ze jednak u nich w domu chrzcin nie bedzie! Nie powiecie mi, ze to nie jest odgrywka za JEDNO zdanie, ktore sie jej powiedzialo.

Moja mama tez sie wqrwila, bo u niej ponad 20osob sie nie zmiesci, wiec jak nie dojdziemy do zadnego kompromisu to to pier.dole i chrzcin nie bedzie.
Niepoważna jakaś!!!! Tak się nie robi. Przykro mi, że Ciebie też dopadło teściowe przekleństwo...
O ile macie pieniądze to zorganizujcie wszystko sami i tyle.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 16:00   #4345
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

;ooooo szok. Pewnie i tka jej sie odwidzi i bedzie chciala zrobic te chrzciny w koncu u siebie(jak myslisz?) ale po kij psuje nerwy, jeju co z tymi babami!

Moj tzt jeszcze nie wyjechal z Łodzi... ja pitole;/;/ dzidzia sobie usnęła na balkonie a ja wreszcie mam czas zjeść. Powiem Wam, ze boje sie cokolwiek nowego wprowadzić do swojej diety, tak bardzo boje się ze dzidzi to zaszkodzi i tak bardzo mam dosyć jedzenia wciąż tego samego.
Ale nie chce rezygnować z kp. Po pierwsze mam b.duzo pokarmu i szkoda rezygnować a po drugie, uwielbiam jak ona sie wtula w tego cycka no

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-04-27, 16:00   #4346
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
tak, to mleko stosujemy teraz ..
hmmm.. generalnie dziecko nam calyczas plakalo, albo spal, jadl albo plakal, nie byl slodkim niemowlakiem tylko non stop cos mu dolegalo, kolki, zaparcia, caly czas sie prezyl, brzuszek byl twardy ...
dopiero po nutramigenie wszytskie problemy sie skonczyly, ma stwierdzona alergie na bialo i hydrolizat jakis tam .. nie wiem dokladnie .. chodzilo o to mleko pepti, ktore ma ten hydrolizat i po ktorym bylo juz lepiej niz po zwyklych bebilonach ale jeszcze nie idealnie - mial jakas skaze na buzce po nim.
no i niestety jeszcze ma refluks, czyli ciagle ulewa - ale podobni ma przejsc po 6 miesiacu
To dobrze że po nutramigenie się poprawiło, mam nadzieję że u nas też zadziała bo jestem pewna że też będziemy musieli pić to mleko ponieważ widzę że nie ma poprawy po syropie, czekam tylko na wtorek na usg, super by było jak by nasza pediatra przyjmowała 2 maja.

Nawijo a jak wy się wszyscy mieścicie w tej kawalerce?

Baruś chyba nie lubi wizazu bo co zaczne pisac to placze.
Stary 2013-04-27, 16:04   #4347
meneq
Zakorzenienie

meduzza tak tylko z doswiadczenia jej napisal. Ja to slysze przy kazdej okazji, no ale zeby Yae tez...?

nawijko udana masz siostre

Wizyte przezylam bez uszczerbku na zdrowiu. Do domu zmierzamy
Stary 2013-04-27, 16:12   #4348
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
u nas pobudki przed 6 i tak chyba juz zostanie, nie da sie tego zmienic ... ehhh..
a ja sama spiochem jestem, wiec strasznie cierpie przez to
O, kurde, przed 6... Rozumiem Twoj bol..

Cytat:
Ale uroczaaaaaaaa. Zrób później zdjęcia jej z Kubulem, chcę zobaczyć!
Postaramy sie

Lady, co za... z tej tesciowej! Przeciez tak sie nie robi!

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Nawijo a jak wy się wszyscy mieścicie w tej kawalerce?
Narazie jest ok, bo jest tylko jedna osoba wiecej. TZ i tak calymi dniami w pracy.
Ale wyobraz sobie, ze za pare dni beda jeszcze moi rodzice, hahha nie pytaj jak sie pomiescimy

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-27, 16:20   #4349
LadyWhisper
Zakorzenienie

Czekam az m.od nich wroci i czuje, ze bedzie awantura

Chyba zab nam idzie

Stary 2013-04-27, 16:23   #4350
Delicjanka
Zakorzenienie

http://demotywatory.pl/4115416

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości