|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
Cytat:
Piękny brzusio ![]() u mnie to może dopiero w 20 tygodniu bedzie widać bo ja troche pulchniutka jestem... Cytat:
a ja juz jestem po rozmowie z menegerką- nie spodziewałam się tak miłej reakcji. Przytuliła mnie i pogratulowała Oczywiście powiedziała, że musi mi zmienić zajęcia, że będę musiała uważać na siebie i wogóle. Także cieszę się że tak wyszło ![]() Ryba czekamy na zdjęcia
|
|
|
#4322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja właśnie pochłonęłam parówkę I tak jak u Was u mnie zimno, szaro i pada :/
|
|
#4324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas deszczowo, pochmurnie i zimno. Zbieramy się do zakopca już od 4 godzin i nie możemy się zebrać. Pewnie na wieczór dojedziemy :P Nie piszcie za dużo bo mnie 5 dni nie będzie i potem nie nadrobię ![]() Życzę wszystkim mamusiom udanego długiego weeknedu!
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaa, ZAKOPANE
ej, ja za dwa dni wyjeżdżam znaczy za 3 więc też dużo pisać nie możecie
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4327 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilę , spadam na obiad do siostry nawet nie doczytałam.
Miłej niedzieli i smacznych obiadków
|
|
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
I ja sie witam
z racji tego ze nie ma tak ciepło jak być powinno , postanowilam wcisnać sie w jakaś kurtke dziś . No I płacz bo żadna w brzuchu już sie nie zapnie ! Jade na basen choć wcale mi się nie chce a potem pogrzebać w dzieciecych pierdółkach . Miłego dzionka ! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
ehh u mnie pogoda też pod psem. Zapomniałam się pochwalić, że mam cały tydzień wolnego, ale jak oglądałam prognozę pogody, to nie zapowiada się, abym miała go jakoś plenerowo wykorzystać ![]() Cytat:
![]() przyłączam się, mam dwie pary spodni, które są mega elastyczne i jeszcze dają radę, w innych bezceremonialnie odpinam guzik
|
|
|
|
|
#4330 |
|
Raczkowanie
|
Witam
u mnie pogoda też jest fatalna.... pada co jakiś czas i do tego jest dosyć chłodny wiaterek....Dlatego postanowiłam siedzieć w domku .... jedynie co to z pieskiem wyjdę mój Tż poszedł do mamy na chwilkę i po drodze zrobi zakupy a ja leżę w łóżeczku zaznaczę ,że już po obiadku oczywiście zrobił go TŻ... mam takiego niesamowitego lenia---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Od kilku dni nie mam żadnych objawów ciąży......aż mnie to zaczyna niepokoić chyba mniej się przejmuję jak mam mdłości i wymiotuję ....chociaż u mnie dosyć wcześnie się zaczęło... i szybko skończyło....nawet brzuch mnie nie boli ......no nic mi się nie dzieje zresztą tak źle i tak niedobrze .....---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Anoula trzymam za rozmowę z rodzicami
|
#4331 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4332 |
|
Zakorzenienie
|
jade na 5 dni
![]() no jak ogladalam pogode w ub. tygodniu to miało być po 30 stopni, teraz ledwo 20...... ehh... no a wągtek myślę ze dam rade załozyc przed wyjazdem trele- pokaż te leginsy i baletki ![]() robie krokiety z pieczarkami i serem
|
#4333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetne wieści! Cytat:
Powodzenia! Ja o wychowywaniu to już się wybrzuszać nie zamierzam, bo jestem rygorystyczna i mam swoje zasady. Wiele wyniosłam z domu, część przekształciłam i na placu zabaw ustawiam inne dzieci, bo co z tego, że moja jest ok, skoro inne dzieci nie są. I mam w nosie rodziców, którzy nie widzą nic poza czubkiem własnego nosa. Wychowywanie to zasady. Tylko trzeba je ustalić i drążyć, drążyć, drążyć. I tak robię i robić będę. Moja córka bawi się czym popadnie i ma wyobraźnię jak ja za jej czasów. Świetnie się bawi kulką ze styropianu, z której z babcią robi kurczaczka doklejając mu skrzydełka itd. Albo bierze wytłoczkę po czekoladzie i wykleja plasteliną. Dziecko niedzisiejsze, ale dostarczam jej takich bodźców ile się da. A ja mam taki sobie nastrój dziś. W nocy bardzo bolał mnie brzuch (jelitowo). Więc od rana jestem cięta. i czuję, szczególnie siedząc w siadzie skrzyżnym albo pochylając się mocno do przodu przemieszczanie w podbrzuszu. i to NA PEWNO nie są jelita. Na zewnątrz jeszcze tego nie czuć, ale w środku są już bąbelki A ja mam nietypowe pytanie, jak często boli Was podbrzusze/więzadła? Bo mnie max raz na tydzień i zastanawiam się, czy nie za rzadko. Acha, wybieram temat nr 5.
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia- perfecta zwykly zielone- extra slim pisze
![]() ja niestety nie czuje jeszcze nic nawet bąbelkow...a mam juz zaczety 16tc
|
#4335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moje typy to 7 lub 10
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mi się wydaje, że byłabym spokojniejsza, gdybym miała mdłości czy cokolwiek.
|
|
#4337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widzę,że u wszystkich dziś kiepska pogoda Dzidzia, ból podbrzusza mam już coraz rzadziej...nawet nie umiem stwierdzić jak często mam.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-04-28 o 14:19 |
|
|
|
|
#4338 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kochane,
Trochę mi zajęło nadrobienie tych kilku stron, ale melduję się z powrotem Mi najbardziej podoba się propozycja 5.Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 , bo co do tematu to Moj brzuszek rzeczywiście trochę zaczyna pasować Jutro zaczynam 9 tydzień, a już czuje, ze moj brzuch zaczyna się nieco zaokraglac...Rano nie jest to tak bardzo widoczne, ale pod wieczór już wyraźnie widać Moj Tz pyta się po kilka razy dziennie - How is my baby in my baby baby-belly? rozbrajajac mnie całkowicie Czasami się zastanawiam, jakbym dała radę to wszystko przetrwać, gdyby nie było Go obok...Wsparcie dojrzalego, mądrego faceta jest jednak bardzo ważne ![]() U mnie dzisiaj ponad 20 stopni, błękitne niebo i ani jednej chmurki...A ja w łóżku od rana, bo mdłości żyć mi nie dają...Pocieszam się tylko, ze to może jeszcze tylko 2-3 tygodni i będzie lepiej Zreszta nie biorę innej opcji pod uwagę, bo w 15 tygodniu szykuje mi się kilkunastogodzinna podróż samolotem, i jak mdłości nie popuszcza to chyba zafunduje innym pasażerom wcześniejsze ladowanie ;-) Trzymam za Was kciuki - oby jak najszybciej dotrwac do II trymestru
|
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj spałam do 12.30
znaczy zbudziłam się o 6.30 rano z mdłościami więc postanowiłam, że jeszcze poleże sobie no i wstałam w południemąż mi własnie szykuje łososia ![]() dziewczyny tak sie boje tego pierwszego usg co mam 6 maja ![]() ehhh
|
|
|
|
#4340 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby tym razem było inaczej
|
|
|
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() Ja mam dziś zgon totalny Czuje się jakby mnie czołg przejechał, boli gardło, nawet nie mam siły ręką ruszyć Masakra! Jeszcze sama w domku jestem, TŻ pojechał do mamy i wraca jutro. Podajcie mi jakiś cudny sposób na szybkie pozbieranie się
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się cuzje tak jakoś nieswojo :/ nie wiem czy przez stres jutrzejszej wizyty- o 8 rano czy jakoś tak ....
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Az musiałam kupic Omega DHA czy jakos tam, bo od ryb całkowicie mnie odrzucilo :/Trzymam kciuki Na pewno wsio będzie dobrze
|
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie miałam taki przejść, ale też się boję pierwszego usg. Ale też nie mogę się go doczekać, bo będzie wreszcie wiadomo co i jak.
|
|
#4345 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4346 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie nie wiem
Moooże 10 maja, ale wtedy idę do sieciówkowego lekarza tylko po to, żebym mogła robić badania za darmo. Szczerze mówiąc nawet nie wiem czy on ma usg w gabinecie, bo nie zwróciłam uwagi jak byłam tam ostatnim razem ![]() Jeśli nie, to na pewno 17 maja, bo wtedy idę do lekarki, u której będę prowadzić ciążę.
|
#4347 |
|
Zakorzenienie
|
Perfuzja- rozumiem że będziesz prywatnie prowadzić ciąże?
a ten sieciówkowy( jak to nazwałaś:P ) lekarz to też gin, tylko z NFZ? czy zwykly internista? ;> czemu tak późno wybrałaś sobie wizyte?? który będziesz miała wtedy tydzień? Jak pisałaś to wybacz- skleroza w ciąży mi się uaktywniła
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dzastin, od razu mi lżej w głowie
.W ogóle zdecydowałam, że pójdziemy na dodatkowy skan z nagraniem na plytke, bo moja cora miała na tym etapie a chce podarować dzieciom podobne pamiątki za naście lat.
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
ile kosztuje takie "video" ? i pewnie nie każdy lekarz to robi..?
a ja sobie piję lemoniadę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Przyjmiecie mnie?
. Jutro zaczynam 14 tydzień

KCIUKI DLA ANI 
chyba mniej się przejmuję jak mam mdłości i wymiotuję ....chociaż u mnie dosyć wcześnie się zaczęło... i szybko skończyło....nawet brzuch mnie nie boli ......no nic mi się nie dzieje
zresztą tak źle i tak niedobrze .....

nawet bąbelkow...a mam juz zaczety 16tc