Największe faux pas popełniane przez Młodych :) - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-30, 22:12   #1921
karolinaaa92
Zakorzenienie

Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Nie wyobrażam sobie, żebym przed swoim weselem nie ustaliła z orkiestra jak ma ono wyglądać. Od razu bym im powiedziała co może być, a co nie. Moim zdaniem wszelkiego typu niesmaczne zabawy są faux-pas młodych, bo w ich gestii jest ustalenie tego jak mniej więcej ma przebiegać wesele.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 22:41   #1922
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie, żebym przed swoim weselem nie ustaliła z orkiestra jak ma ono wyglądać. Od razu bym im powiedziała co może być, a co nie. Moim zdaniem wszelkiego typu niesmaczne zabawy są faux-pas młodych, bo w ich gestii jest ustalenie tego jak mniej więcej ma przebiegać wesele.
Nie inaczej
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 23:22   #1923
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
A pewnie, że tak, jako świadkowa, jako osoba, która złapała welon, czy jako ktokolwiek inny nie życzyłabym sobie całowanie jakiegoś faceta w policzek czy jakąkolwiek inną część ciała.
Dla mnie namawianie do tego to brak elementarnych zasad kultury osobistej. I to jest przykry powód, dla którego dziś na weselach dziewczyny boją się brania udziału w jakichś zabawach oczepinowych. Już czytałam niejeden wpis o tym, jak to dziewczyny chowają się albo wychodzą na papierosa żeby tylko nikt ich nie zaczepiał i nie wciągał do tych wieśniackich zabaw.
Istnieją czaderskie zabawy nie odnoszące się do seksualności i nie naruszające niczyjej intymności. Jeśli już ktoś ma się całować na imprezie, to najprędzej para młoda.
to prawda zawsze mam obawy, że w razie złapania welonu będę zmuszona do jakichś cmokasów lub macanek z "przyszłym panem młodym"
Cytat:
Tam była np taka sytuacja, że wodzirej kazał przynieść sobie dwuzłotówkę, szminkę... Że kto pierwszy przyniesie, ten wygrywa - znacie tę zabawę? No to on ostatecznie kazał przynieść sobie damskie majtki. Jeden z facetów, podpity, zdarł gacie ze swojej dziewczyny, zanim ta zdążyła zaprotestować. Na jej bieliźnie dyndała podpaska
Współczuję jej takiego faceta i pójścia na takie wesele.

chy zostawiłabym faceta po czymś takim
Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Dla mnie to faux pas, no niestety- zaśpiewać można, ale buziak w polik jest dopuszczalny, naprawdę, cmok i już i brawa od gości i już, ale wymuszanie buziaka w usta, to czyste chamstwo i nawet jeśli gości poniosło i domagają się buziaka w usta, to powinien zareagować zespół i obrócić sprawę w żart: "Widzimy, że goście się rozkręcili- w związku z powyższym świadkowie dają sobie buziaka w policzek, a goście buziaka osobie z którą na wesele przyszli/ lub osobie która siedzi obok". Przecież nikt nie będzie chodził i sprawdzał, czy dali sobie buzi czy nie? Na wesoło- jest propozycja nikt nikogo nie zmusza, no helloł. Ale to zależy od gości i od wodzireja/ dj/ zespołu. Trzeba takie rzeczy uzgadniać, żeby nie było takich akcji potem...
nie chciałabym dostać buzi od śliniącego się wujka Zdziśka z zaczerwionymi oczami siedzącego obok żadne rozwiązanie.
Cytat:
A jak nie będą chcieli się pocałować, to nikt nie powie, że wesele jest sztywne i "hamerykańskie"? Przeczytaj swój własny post powyżej, błagam, bo to jakaś farsa Sama pisałam, że nikt nie powinien im się kazać całować, to odpisałaś, że nie każde wesele musi być eleganckie, sztywne i "hamerykańskie"
Wytłumacz samej sobie sprzed 20 minut, że wesele nie musi być zjazdem wieśniaków/sztywniaków
Ainhoa ma tendencje do nagłej zmiany zdania, patrz dyskusja o sukni ślubnej na ślubie kościelnym i cywilnym
Cytat:
Gorzko gorzko to jedynie dla Pary Młodej, ale jak śpiewa się to słynne:
"Oni temu winni" ( to jest : 1. On jest temu winien; 2. Ona temu winna; Oni temu winni; 3. U nas moda taka, że całują na stojaka/ leżaka; 4. A świadkowie winni, pocalować się powinni - z reguły tu dają sobie symbolicznego cmoka w polik, w rękę świadek świadkową).
pogrubione - i jesteś przekonana, że wszędzie i zawsze tylko parze młodej tak się śpiewa?
a tekst: "A świadkowie winni, pocalować się powinni" - pierwszy raz na oczy widzę, więc nie wszędzie jest tak jak u Ciebie, ja często spotykam się z "gorzko gorzko" dla świadków.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-04-30 o 23:11
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 23:38   #1924
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
to prawda zawsze mam obawy, że w razie złapania welonu będę zmuszona do jakichś cmokasów lub macanek z "przyszłym panem młodym"

chy zostawiłabym faceta po czymś takim

nie chciałabym dostać buzi od śliniącego się wujka Zdziśka z zaczerwionymi oczami siedzącego obok żadne rozwiązanie.

Ainhoa ma tendencje do nagłej zmiany zdania, patrz dyskusja o sukni ślubnej na ślubie kościelnym i cywilnym

pogrubione - i jesteś przekonana, że wszędzie i zawsze tylko parze młodej tak się śpiewa?
a tekst: "A świadkowie winni, pocalować się powinni" - pierwszy raz na oczy widzę, więc nie wszędzie jest tak jak u Ciebie, ja często spotykam się z "gorzko gorzko" dla świadków.
Pewnie, że nie jestem przekonana, napisałam tylko, że u nas tak się śpiewa ( właśnie w celu ukazania tych różnic, u nas to się śpiewa, a np. u Was nie, stąd odmienne zdanie).
No u nas nie ma gorzko gorzko dla świadków.
Gorzko gorzko jedynie młodym się śpiewa, ale nie świadkom, bo po co im?

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ----------

Widzę tylko jedno rozwiązanie: skoro każda duperela jest teraz na weselach do granic możliwości dopracowana kolorystycznie itp. to tym bardziej organizacja, co i jak ma być zagrane i w jakim momencie, jakie zabawy, o której mniej więcej i co po czym, co ma być, a czego nie.
Uzgodnić to z zespołem/ dj/ wodzirejem i poza nieplanowanymi "atrakcjami" ze strony gości mamy spokój. Tak myślę.
Stary 2013-04-30, 23:39   #1925
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Gorzko gorzko jedynie młodym się śpiewa, ale nie świadkom, bo po co im?
Po to, żeby się pocałowali. Uwierz, dla wielu "gorzko gorzko" to synonim "pocalować się powinni".
Stary 2013-04-30, 23:47   #1926
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Po to, żeby się pocałowali. Uwierz, dla wielu "gorzko gorzko" to synonim "pocalować się powinni".
No okey...Zespół może nie zaintonować, ale jeśli już goście zaśpiewają, to zależy od zainteresowanych jak wybrną z sytuacji- zespół też może powiedzieć, coś na wesoło, żeby rozładować nieco sytuację.
Wszystko zależy od ludzi, jedni się fochną o to, inni się powygłupiają.
Niemniej naciskanie na to to faux pas
Stary 2013-05-01, 01:31   #1927
dziad kalwaryjski
Zadomowienie

A ja byłam na weselu gdzie w ogóle nie było gorzko... I wiecie jakoś łyso, bo i para młoda była ponoć zawiedziona, że im gorzko nie zawołali

Oczywiście uważam, że zmuszanie do całowania się świadków to jest wiocha.. Jeśli u mnie takie coś się wydarzy "A świadkowie winni pocałować się powinni" to powiem, żeby pocałowali się, ale ze swoimi partnerami. I myślę, że to powinno zamknąć usta gościom

Ja nie pocałowałabym się z obcym chłopem (chyba, że z kolegą/kimś z rodziny w policzek). Jeśli zdarzy się, że jednak świadkami będą obce osoby, a goście nie dadzą spokoju po pocałowaniu się z partnerami podpowiem im żeby świadek pocałował świadkową w rękę
dziad kalwaryjski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:28   #1928
karolinaaa92
Zakorzenienie

U mnie zazwyczaj "gorzko, gorzko..." jest tylko dla Młodych, raz spotkalam się z tym, że świadkom tez to zaśpiewali, ale dali sobie buziaka w policzek i było ok. Ale na wielu weselach było też "gorzko, gorzko..." dla rodziców po podziękowaniach. I to było chyba większe faux-pas niż z tym dla świadków, patrząc na reakcje rodziców.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 10:45   #1929
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Całowanie obcego fagasa w policzek też jest dla mnie dnem. A jeszcze większym dnem przez to, że jakaś napalona tłuszcza każe nam się lizać - no bo sorry, ale to oznacza "gorzko, gorzko".
Może się zdarzyć tak, że para młoda i ich świadkowie to jakaś zgrana paczka przyjaciół, ale może być i tak, że ja jestem świadkową i świadka widzę pierwszy raz w życiu na oczy, no i mam jakiegoś obcego, spoconego faceta - a nie kolegę - w policzek całować? Gdy wszyscy dokoła krzyczą "więcej, więcej!!!"? Gdy oboje jesteśmy z naszymi partnerami? Dla mnie takie cyrki na weselu to faux pas i zdania nie zmienię (w odróżnieniu od niektórych).
Zgadzam się z powyższym ale nie rozumiem skad w tobie tyle jadu Znaczy wobec świadka ("fagas"/"obcy spocony facet") Piszesz obraźliwie jakby to był conajmniej jakiś obleśny napalony wieprz A przecież to nie tylko dla świadkowej jest krępujące jeśli jest z partnerem ale dla świadka (normalnego chłopaka a nie jakiegoś knura jak go opisujesz) również.

Edytowane przez Visez
Czas edycji: 2013-05-01 o 10:47
Visez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 11:27   #1930
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Zgadzam się z powyższym ale nie rozumiem skad w tobie tyle jadu Znaczy wobec świadka ("fagas"/"obcy spocony facet") Piszesz obraźliwie jakby to był conajmniej jakiś obleśny napalony wieprz A przecież to nie tylko dla świadkowej jest krępujące jeśli jest z partnerem ale dla świadka (normalnego chłopaka a nie jakiegoś knura jak go opisujesz) również.
Są tutaj same dziewczyny, więc pisałam z własnej i Waszej perspektywy. Pewnie, że czemu chłopak ma całować jakąś obcą pannę, też może nie mieć ochoty.
Właśnie o to mi chodziło, że świadek może być znajomym kolegą i wtedy wszystko jest pod kontrolą, a może być zupełnie obcym i odpychającym facetem.
Już skończmy tę dyskusję, bo ciągnie się już chyba ze dwie strony, a i tak wszyscy w tym momencie podzielają to samo zdanie

A tyle jadu stąd, że niektórzy sugerowali (zanim zmienili zdanie), że całowanie w policzek jest spoko, a ktoś, kto nie ma na to ochoty, to jakiś "hamerykański" sztywniak nie umiejący się bawić

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-05-01 o 11:29
cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-01, 14:32   #1931
201610281624
Konto usunięte

Bo jakby świadek nie był "tłustym spoconym wieprzem", tylko przystojnym młodzieńcem to problem byłby mniejszy hahaha

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Udanej majówki dziewczęta:-D
Stary 2013-05-01, 14:41   #1932
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Bo jakby świadek nie był "tłustym spoconym wieprzem", tylko przystojnym młodzieńcem to problem byłby mniejszy hahaha
może dla Ciebie, dla mnie bez różnicy.
Stary 2013-05-01, 23:07   #1933
201610281624
Konto usunięte

To był żarcik oczywiście
U nas nikt nie robi halo z powodu tego, że goście zaśpiewają oni temu winni do świadków, na większości wesel to śpiewano i za każdym razem świadkowie sobie poradzili z tym- dali cmoka w policzek, albo świadek pocałował świadkową w dłoń.
Nigdy nie widziałam, żeby ktokolwiek kogoś zmuszał do całowania w usta
Uważam, że nie ma sensu się dalej przekomarzać, bo każda tego typu sytuacja zależy od ogólnej atmosfery wesela, czy ktoś potrafi się bawić, wygłupiać i ogólnie jak to wygląda
Niemniej tego typu akcje to faux pas ze strony młodych, że nie dograli szczegółów z zespołem. Dobry zespół/ dj/ będzie chciał "wyczuć" gości i oprócz tego co uzgodnią z młodymi będzie się starał też zaspokoić gusta gości ( tak myślę), więc jeśli nawet nie zespół, a goście wyskoczą z: gorzko gorzko, to zespół powinien obserwować reakcję świadków i w razie jak się kłopoczą itp. to interweniować i coś na rozluźnienie i na wesoło odbić piłeczkę tak, żeby odwrócić uwagę od świadków.
Stary 2013-05-02, 13:47   #1934
gosia_9508
Zakorzenienie

Cytat:
To był żarcik oczywiście
U nas nikt nie robi halo z powodu tego, że goście zaśpiewają oni temu winni do świadków, na większości wesel to śpiewano i za każdym razem świadkowie sobie poradzili z tym- dali cmoka w policzek, albo świadek pocałował świadkową w dłoń.
Nigdy nie widziałam, żeby ktokolwiek kogoś zmuszał do całowania w usta
Ja pamiętam jedno wesele, gdzie śpiewano"Gorzka wodka, nie będziemy pili, poprosimy ... by nam posłodzili..." i wtedy kobieta podeszła z kieliszkiem do stołu wsypała potężną łyżkę cukru i wszyscy byli usatysfakcjonowani.
gosia_9508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 15:43   #1935
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
ja tez sobie tego nie wyobrażam. my ustalilismy z orkiestrą, że nie życzymy sobie wulgarnych zabaw, czy zabaw z alkoholem, po których "wujek Staszek ledwo będzie się trzymał na nogach". Tak samo było ze świadkami: orkiestra zapytała nas wprost, czy mogą zaśpiewać gorzko dla swiadków, a ponieważ my wcześniej zapytaliśmy o to świadków, którzy się zgodzili, to nie było zażenowania z ich strony, że muszą się całować

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-02, 20:47   #1936
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
Ja pamiętam jedno wesele, gdzie śpiewano"Gorzka wodka, nie będziemy pili, poprosimy ... by nam posłodzili..." i wtedy kobieta podeszła z kieliszkiem do stołu wsypała potężną łyżkę cukru i wszyscy byli usatysfakcjonowani.
Na wesoło, z uśmiechem, posłodziła? Posłodziła i już
Troszkę inwencji i można
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
ja tez sobie tego nie wyobrażam. my ustalilismy z orkiestrą, że nie życzymy sobie wulgarnych zabaw, czy zabaw z alkoholem, po których "wujek Staszek ledwo będzie się trzymał na nogach". Tak samo było ze świadkami: orkiestra zapytała nas wprost, czy mogą zaśpiewać gorzko dla swiadków, a ponieważ my wcześniej zapytaliśmy o to świadków, którzy się zgodzili, to nie było zażenowania z ich strony, że muszą się całować
Wszystko się da ustalić, jak się chce
Są konkrety, każdy wie co ma robić i potem nie ma niemiłych niespodzianek i o to chodzi:-D
Stary 2013-05-03, 10:44   #1937
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez gosia_9508 Pokaż wiadomość
świetne!

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:35   #1938
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

-dla mnie największym faux pas młodych, a właściwie młodej jest nieodpowiednia suknia. i mówię tu o czymś takim jak w załączniku - do miejsca jakim jest kościół czy USC nie pasuje, kobiety wyglądają jak panie lekkich obyczajów a niestety ciągle takie są. Na ostatnim weselu pani młoda miała przezroczysty gorset, wyglądało to okropnie.

-kolejnym faux pas jest zachowanie państwa młodych - i nie mówię tu o pójściu na sesję. i znowu, na większości wesel ani razu nie rozmawiałam z młodymi, nie bawiłam się, oni zatańczyli pierwszy taniec i siedzieli za stołem. Ja wiem, że byli zmęczeni, ale mogli by podejść i zapytać jak się bawimy czy coś. a oni całe wesele przesiedzieli za stołem.

-jedna dziewczyna rok starsza ode mnie kazała mi do siebie i świadkowej mówić "pani".

-Ona stała jak słup soli z młodym przed kościołem, ja z chłopakiem składamy życzenia, trzymam bukiet, skończyłam, i wręczam bukiet, a ona nic. stoi. i po kilku sekundach "komu mam dać bukiet?" a ona tak patrzy ii takim znudzonym tonem "może daj pani świadkowej".

-Gdy byłam na weselu w wieku 15 lat, to do łapania welonu mogły podejść tylko kobiety pełnoletnie - było ich uwaga - 5, reszta była już około 35-40 i nawet się nie ustawiły "dla picu". Kobieta która brała ślub miała około 30, więc i znajomi starsi, młodsi byli dziećmi znajomych. a takich 14-17 latków jak ja było multum

-uważam, że jeśli zaprasza się dzieci, to wynajmuje się albo niańkę, czy animatora, albo nie zaprasza się dzieci wcale. Wesele to zabawa całonocna (najczęściej) z masą alkoholu (najczęściej), a nie miejsce dla dzieciaków. Ja jako kilkulatka na weselach nudziłam się niemiłosiernie, chciało mi się spać, plątałam się pod nogami wujków i ciotek. Moi rodzice nie byli na tyle "genialni" żeby się mną zajmować, nie mieli mnie gdzie zostawić na noc, to brali ze sobą. Ale to było kilkanaście lat temu, wtedy raczej animatorów się nie wynajmowało. na sylwestra czy inne całonocne balangi dzieci się nie zabiera, za to na wesela już tak.

-zapraszanie pociotek, które się widziało 20 lat temu, ale przyjaciół nie, bo "nie ma pieniędzy".
Taka sytuacja miała miejsce kiedy moja siostra była na weselu. Opowiadała, że wesele było na kilkadziesiąt osób, ale przyjaciół (czy znajomych) młodych była garsteczka, oni się bawili we własnym gronie, a reszta rodziny sama - wiem, najczęściej to przez rodziców, bo jak to, nie zaprosić cioci Krysi czy wujka Zenka, przecież jak byłaś mała to byliśmy z nimi na stypie po wujku Kaziu!

-jeden z najgorszych błędów - wybieranie sukienki dla druhny! można uzgodnić, że sukienka ma mieć taki i taki kolor. Ale kupowanie sukienki dla druhny, i nakazywanie jej, by to włożyła... Jeśli ktoś jest pulchny, to chyba normalne, że nie włoży różowej sukienki mini z falbankami, a jeśli chudy jak ja, z małymi piersiami, to nie założy "lejącej" sukienki z olbrzymim dekoltem, wiązanej na szyi i najlepiej jeszcze z odkrytymi plecami. - wiem, skrajności, ale chcę skonkretyzować o czym mówię.
chyba tyle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dddd.jpg (16,9 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ssss.jpg (38,6 KB, 103 załadowań)

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2013-05-04 o 16:40
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:40   #1939
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
-Gdy byłam na weselu w wieku 15 lat, to do łapania welonu mogły podejść tylko kobiety pełnoletnie - było ich uwaga - 5, reszta była już około 35-40 i nawet się nie ustawiły "dla picu". Kobieta która brała ślub miała około 30, więc i znajomi starsi, młodsi byli dziećmi znajomych. a takich 14-17 latków jak ja było multum
No i prawidłowo Nie cierpię jak na weselach gównarzeria ustawia się do łapania welonu. Byłam na takim gdzie dziecko welon złapało i musiało tańczyć z 30 letnim kawalerem Złapanie welonu coś jednak oznacza i dzieci w tej akurat zabawie nie powinny uczestniczyć.
Stary 2013-05-04, 16:41   #1940
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No i prawidłowo Nie cierpię jak na weselach gównarzeria ustawia się do łapania welonu. Byłam na takim gdzie dziecko welon złapało i musiało tańczyć z 30 letnim kawalerem Złapanie welonu coś jednak oznacza i dzieci w tej akurat zabawie nie powinny uczestniczyć.
dokładnie to samo miałam napisać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 16:59   #1941
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
-uważam, że jeśli zaprasza się dzieci, to wynajmuje się albo niańkę, czy animatora, albo nie zaprasza się dzieci wcale. Wesele to zabawa całonocna (najczęściej) z masą alkoholu (najczęściej), a nie miejsce dla dzieciaków. Ja jako kilkulatka na weselach nudziłam się niemiłosiernie, chciało mi się spać, plątałam się pod nogami wujków i ciotek. Moi rodzice nie byli na tyle "genialni" żeby się mną zajmować, nie mieli mnie gdzie zostawić na noc, to brali ze sobą. Ale to było kilkanaście lat temu, wtedy raczej animatorów się nie wynajmowało. na sylwestra czy inne całonocne balangi dzieci się nie zabiera, za to na wesela już tak.
A wesele to przedszkole czy jak?

Od opieki nad dziećmi są ich rodzice. Jeśli nie chcą martwić się dzieckiem w czasie wesela to niech jego po prostu nie zabierają. Tak samo z bardzo małymi dziećmi- nie zabierać. To jest chyba oczywistość.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ

Edytowane przez wenedka
Czas edycji: 2013-05-04 o 17:01
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:02   #1942
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Od opieki nad dziećmi są ich rodzice. Jeśli nie chcą martwić się dzieckiem w czasie wesela to niech jego po prostu nie zabierają. Tak samo z bardzo małymi dziećmi- nie zabierać. To jest chyba oczywistość.
100% sie zgadzam. Byly juz watki na wizazu na ktorych rodzice swiecie oburzeni ze atrakcji dla dzieci nie ma i nikt sie dziecmi nie zajmuje. To wesele a nie kinderparty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:05   #1943
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4063715 2]100% sie zgadzam. Byly juz watki na wizazu na ktorych rodzice swiecie oburzeni ze atrakcji dla dzieci nie ma i nikt sie dziecmi nie zajmuje. To wesele a nie kinderparty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ludziom się chyba w pupskach poprzewracało.
Niedługo to CYRK będzie na weselach: od pokazów fajerwerków po klauny dla dzieci i Bóg wie jeden co jeszcze.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:06   #1944
viva91
na przekór do celu

Cytat:

dokładnie to samo pomyślałam. jak rodzic wie, że będzie w stanie zająć się dzieckiem na weselu i chce to robić to ok, niech go pilnuje, jak wie, że będzie z tym więcej kłopotu niż uciechy to zostawia się go w domu - i wtedy ewentualnie można wynająć niańkę, do domu, żeby zaopiekowała się maluchem gdy nikt inny nie może, a nie wymagać tego od państwa młodych, no choinka a dla znudzonych dorosłych - bo i tacy się zdarzają - co zrobić? warsztaty, kółka zaiteresowań podczas wesela?
Stary 2013-05-04, 17:12   #1945
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Odp: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

A i dochodzi jeszcze oburzenie jak nie daj Bog mlodzi zaprosza bez dzieci. Wtedy to tragedia na cala rodIne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:18   #1946
201610281624
Konto usunięte

Cytat:
Popieram- ewentualnie 16-17 lat też można jeszcze zaliczyć, a niech panny mająAle już nie mniej.
Cytat:

No nie przedszkole.
Zgadzam się w zupełności, do opieki nad dziećmi są tylko i wyłącznie rodzice.
Co do tego zabierania/ nie zabierania dzieci, to już wola rodzica i ewentualnego "wymogu" Pary Młodej jeśli organizuje wesele bez dzieci, co ma swój sens. Ale co wrażliwsi mogą się poczuć urażeni, że dlaczego ich dziecko ma nie być zaproszone. Są dwie strony medalu.
Ale zupełnie już nie rozumiem wymuszania na Parze Mlodej wynajmowania animatora czy oddzielnego pokoju do zabaw.
Zasada jest prosta: Nie masz z kim zostawić dziecka to zabierasz, a jak zabierasz to się nim zajmuj. A nie samopas biegają i broją...
Też nie chciałam dzieci, ale były u nas- 2 latek, 5 latka, dwie 6 latki, 8 latek, każdy się dzieckiem zajmował i było okey. Ale to zależy od rodziców i pociech

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
dokładnie to samo pomyślałam. jak rodzic wie, że będzie w stanie zająć się dzieckiem na weselu i chce to robić to ok, niech go pilnuje, jak wie, że będzie z tym więcej kłopotu niż uciechy to zostawia się go w domu - i wtedy ewentualnie można wynająć niańkę, do domu, żeby zaopiekowała się maluchem gdy nikt inny nie może, a nie wymagać tego od państwa młodych, no choinka a dla znudzonych dorosłych - bo i tacy się zdarzają - co zrobić? warsztaty, kółka zaiteresowań podczas wesela?
Dobre heheTo jest myśl
Stary 2013-05-04, 17:21   #1947
Visez
Zakorzenienie

Cytat:

Podpisuję się
Stary 2013-05-04, 17:30   #1948
201610281624
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Największe faux pas popełniane przez Młodych :)

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4063715 2]100% sie zgadzam. Byly juz watki na wizazu na ktorych rodzice swiecie oburzeni ze atrakcji dla dzieci nie ma i nikt sie dziecmi nie zajmuje. To wesele a nie kinderparty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
Bo ludziom się w d... przewraca za przeproszeniem, masakra
Niedługo pod lokal weselny podjedzie bus, zabierze dzieci z opiekunką i animatorem i zawiezie do Maca np. do bawialni, tam będzie i dla nich odpowiednie jedzonko i atrakcje, po co mają na zabawie dla dorosłych się nudzić? Na koszt młodych of course
To, że młodzi zorganizują jakiś kącik dla dzieci, to tylko i wyłącznie ich dobra wola i gest, a nie żaden obowiązek
Osobiście nie jestem za tym, bo wesele powinno już być wystarczającą atrakcją, no ale...nie dla każdego

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Ludziom się chyba w pupskach poprzewracało.
Niedługo to CYRK będzie na weselach: od pokazów fajerwerków po klauny dla dzieci i Bóg wie jeden co jeszcze.
Niektóre wesela już przypominają cyrki, bo wyścig o miano większej ilości atrakcji trwa. Jak kogoś stać, to czemu ma sobie żałować, no ale...
Widziałam wesele, gdzie PM jechała dorożką, po wyjściu z kościoła były tuby z płatkami, bańki mydlane z maszyny, ryż, grosiki, gołębie i szczudlarze w przebraniach aniołów, których bały się dzieci.
Przed salą po powitaniu chlebem i solą jeszcze karton z wielką kokardą, a w kartonie balony z helem. Na sali prezenty dla gości w formie pudełeczek, a w nich praliny, pokaz barmański i degustacja drinków, pokaz fireshow/ poi, puszczanie lampionów, pokaz sztucznych ogni, tancerka zumby była nawet, pokaz tańca brzucha, pokaz akrobacji.
Nie wiem czy czegoś nie pominęłam, jak mi się przypomni to dopiszę.
Takie wesele to hit czy kit? Większość czasu goście siedzieli i oglądali pokazy...Szczerze, to mam mieszane uczucia, ale wiadomo- każdy robi jak uważa i grunt, że młodym się podobało
Stary 2013-05-04, 17:51   #1949
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Dlatego piszę, że młodzi popełniają faux pas zapraszając dzieci, tak o. wg mnie jeśli zaprasza się rodziny z dziećmi, to jest ich więcej niż 10 i wtedy para młoda może wynająć kogoś do opieki. o to mi chodziło. a nie, że wyznaczają jakąś osobę z wesela do doglądania dzieciaków, a reszta się bawi. źle to opisałam wcześniej, przyznaję. Dlatego jeśli na wesele spraszamy dzieci, i wiemy, że jest ich kilkanaście lub więcej, to wynajmujemy niańkę, A NIE ZAPRZĘGAMY DO ROBOTY GOŚCIA. o tak miało to brzmieć. ALBO nie zapraszamy dzieci
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-04, 17:55   #1950
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego piszę, że młodzi popełniają faux pas zapraszając dzieci, tak o. wg mnie jeśli zaprasza się rodziny z dziećmi, to jest ich więcej niż 10 i wtedy para młoda może wynająć kogoś do opieki. o to mi chodziło. a nie, że wyznaczają jakąś osobę z wesela do doglądania dzieciaków, a reszta się bawi. źle to opisałam wcześniej, przyznaję. Dlatego jeśli na wesele spraszamy dzieci, i wiemy, że jest ich kilkanaście lub więcej, to wynajmujemy niańkę, A NIE ZAPRZĘGAMY DO ROBOTY GOŚCIA. o tak miało to brzmieć. ALBO nie zapraszamy dzieci
i mamy obrażonych rodziców

wg mnie zapraszać dzieci można i to rodzice decydują czy swoim dzieckiem się zajmą i je biorą na wesele, czy wolą się pobawić i zostawiają je z babcią/ciocią/opiekunką i przychodzą sami

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości