|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla was, nie ma to jak w domu.U nas od początku zakładam i nawet pampersa nie podwijam na pępku bo tak ładnie mi go przycięli w szpitalu że mało co wystaje, no i już lekko zaczyna odchodzić ![]() Cytat:
Cytat:
za opis porodu, a maluszek cudowny Cytat:
Dziewczyny któraś z was używa linomagu? Całą pupę smarujecie po każdym przewijaniu? Kurczę sudokrem boję się użyć ale mały tak głęboko przy samym odbycie ma taka malutką podrażnioną rankę i nie wiem czym to wyleczyć. Do tego na pośladku pojawiło się kilka małych krostek czerwonych. Nie wiem jak tą pupę pielęgnować czy smarować za każdym razem czy nie i całą czy tylko to podrażnienie. A pachwiny przy nogach i worek mosznowy coś z tym robicie???
|
|
|
#3962 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dokładnie myję i jeszcze dokładniej osuszam (pachwinki)... no i oliwkują się przy oliwkowaniu całego ciałka
|
|
|
|
#3963 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
Baby w szpitalu mi tak nagadały, że trzeba czekać aż pępek odpadnie ![]() Co do kreski na brzucha to ja mam nawet nie tę jedną przez środek a miliony innych w postaci rozstępów ;/ Ale na wadze w miarę: przed ciąża - 66 kg w ciąży - 82 dziś -70 kg |
|
|
|
|
#3964 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
przez te 19 dni w szpitalu ja sie nasłuchałam tyle róznych rodzajów płaczu u dzieci, że czasem to jajo mozna było znieść
Naprawdę, niektóre dzieciaczki tak śmiesznie placzą, że czasem to za którymś razem dopiero skumalam że to dziecko płacze bo się zastanawiałam wczesniej co to za dziwny odgłos się niesie po szpitalnym korytarzu![]() ![]() Cytat:
![]() śliczne kobietki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Choć troszkę zazdroszczę, że takie sytuacje to u Was wyjątek Nasz Leoś od poczatku strasznie ulewa... Czasami sa lepsze dni a czasami to masakra normalnie... Tak więc u nas codziennie jest wstawiana jedna pełna pralka jego ubranek i tetrowych pieluch... bo czasami to nawet nie zdąże go do końca ubrać a już muszę przebierac, bo np. całe body lub pajaca u góry sobie polał![]() Cytat:
Współczuję przejść z zapaleniem płuc... Też przez to przechodziłam, a że u Leosia było rozległe to razem 19 dni w szpitalu Mój Tż mnie pocieszał, że jestem na wakacjach all inclusive![]() Cytat:
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytalam ale nie cytuje bo z tel wiec pozniej odpisze wiecej.
Ja znowu mam problem, Jakub nie moze sie dzis najesc. Wisi na mnie i wisi dostaje obie piersi przy kazdym karmieniu a wczesniej najadal sie jedna a mam wrazenie ze glodny... zlosci sie przy jedzeniu. Mleka chyba malo. Poki co walcze zeby nie podac mm ale ciezko idzie i szkoda mi go. Wyjelam z zamrazalnika butelke ale tym jedno karmienie tylko obgonie w dodatku nie cale bo tylko 80ml mam... |
|
|
|
|
#3966 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() śliczny Cytat:
![]() albo strój jednoczęśniowy jakoś zalotnie powycinany w różnych miejscach (tylko nie na brzuchu ) Cytat:
Co do smarowania "cięzkimi" masciami/kremami (z dodatkiem cynku - bepanthen, sudocrem, itp)), to w szpitalu kazali tego używać tylko gdy już cos się dzieje. A gdy pupa prezentuje sięł ładnie to w sumie tylko nawilżać - czyli np. wazelinką. I ja stosuję wazelinę przy każdym przewijamiu. Wszędzie gdzie pampers siega )Cytat:
![]() http://tatapad.pl/dziecko/marudzi-i-...k-rozwojowy/2/ http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/article/post/4/ Nawet nie miałam pojęcia że jest coś takiego jak skoki rozwojowe u dzieci - w szkole rodzenia tez nikt o tym nie napomknął... żadna mama nigdy też o tym nie wspominała... A jak sobie poczytaliśmy z Tztem o tym jak sie objawia skok rozwojowy dziecka w okolicach 5 tygodnia, to praktycznie wszystko nam do ostatniego zachowania Leosia pasuje. Może u Was też przez to przechodzicie? Niby przechodzą to wszystkie dzieci bez wyjątku Widze, że się wyczaszkowało - w miejscu czaszek ma być ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2013-05-01 o 18:35 |
||||
|
|
|
|
#3967 | |
|
Kniaginia
|
Brawa za decyzję lekarza
![]() Cytat:
A dziś mi obsrała pół przewijaka łącznie ze stelażem. Poza tym rzuca sie po przewijaku, zsuwa to w górę to w dół, głowę podnosi ![]() Kasia, zazdroszczę Ci, że Emilian potrafi leżeć w łóżeczku i zająć sie sam sobą. Róża jak ma otwarte oczy to już sama nie poleży. |
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli jak dziecko ulewa to nie należy stosowac pieluch tetrowych?
No bo Leoś ulewa strasznie... ale czym ma próbować chronić ubranka jesli nie pieluchami tetrowymi? Przecież byłby co chwile mokry i do przebierania gdyby nie to, że mu robimy kolnierz z pieluchy tertrowej...
|
|
#3970 | |
|
Wtajemniczenie
|
ale wyplywa czy chlusta? bo czytalam ze jak wyplywa to normalne gorzej jak chlusta
bo to moze byc ten reflux---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chlusta to może być pylorostenoza...
|
|
#3972 |
|
Wtajemniczenie
|
az tak sie nie znam, czytalam gdzies o refluksie ....
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda mi go jak widzę że głodny a u mnie mniej pokarmu (może kryzys bo to początek 6 tygodnia). wszystko na raz...drugiego artykułu nie mogę otworzyć. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3974 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i ![]() Cytat:
|
|
|
#3975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec sie nie zalamuj Cytat:
- choc czasami sam sobie wyciagnie spod brodki i wtedy jest przebranie hihi.nie wiem od czego moze byc. moze ten reflux albo po prostu za duzo powietrza nie do konca sie odbije - choc zawsze czekam dlugasnie z nim na piersiach az sie odbije, no ale nie wyczujesz. Cytat:
![]() aaaaa <btw> scarlet ze ET juz wyszedl - mam nadzieje ze juz Lepiej sie czujesz![]() eeeh no i Polceciala ![]() ![]() jakos trzeba dac rade jak ale jakoslecem spac bo mlody spi pewnie ok 23 sie obudzi a jutro idziemy w odwiedziny wiec od 10 bede go szykowala na wyprawe, no jakos jeszcze nie wprawilam sie w szybkim zakaldaniu ciuszkow aaaa ![]() . |
|||
|
|
|
|
#3976 |
|
Rozeznanie
|
eh dziewczyny dziś wyjątkowo odczuwam ból ciągnąco-rwący brzucha jak jakoś inaczej usiądę czy wstanę :-(
|
|
|
|
|
#3977 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja nie zakładałam. tylko kaftaniki. raz, że było mi wygodniej bo body przez głowę i na samym początku się bałam a dwa pępek. jak odpadł po 2 tyg zaczęłam body zakładać.
Cytat:
Cytat:
u nas problemy zaczęły się po skończeniu 3 tygodnia. jak dziecko ma mieć problemy to herbatka nie pomoże.mi powiedziano, że można truskawkowe bo to przetworzone owoce. jogurtu nie jadłam takiego, ale jem dżem truskawko-porzeczkowy (domowej roboty). ____________ wisimy właśnie na cycu... jak prawie cały dzień... już mnie bolą cycki od tego a Jakub się rzuca i mocno łapie dziś... |
||
|
|
|
|
#3978 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej !
Cytat:
a poza tym przemywanie. A powiedz mi do jakiego wieku w DE zaleca się takie rzadkie kąpiele ? za fotki, ślicznie Cytat:
Nie sądzę... sądzę że może ma zwiększony odruch ssania, albo zwiększa potrzeby i kilka dni trzeba się przemęczyć... Więcej luzu mya, tak jak z tymi wzdęciami i kupkami, nie możesz się tak wszystkim stresować bo córka na pewno wyczuwa.. i ona się stresuje, także meliska i więcej luzu ! no i popieram dziewczyny, dawanie dziecku glukozy - chory pomysł z przed 30 lat ! Cytat:
] Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://kellymom.com/bf/got-milk/supp.../fast-letdown/ http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...0,1942575.html pozcja na wznak tu dyskusja http://forum.gazeta.pl/forum/w,570,9...szcze.html?v=2 ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() A co do skoków rozwojowych, tak to niby wygląda graficznie: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...9QEwBA&dur=357 niezbyt wesoło
|
|
|
#3979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To jak drugi artykuł się nie otwiera to wpisz w goo...gle "skok rozwojowy w 5 tygodniu" i jako pierwsza sie wyswietla strona myrodzice.pl Co do braku pokarmu to jestes pewna że masz go mało? Bo ja też się tego obawiałam bo piersi jakies takie sflaczałe były a Leoś czasami i co godzinę chciał jeść. Ale potem poczytałam że w okolicch 6 tygodnia laktacja już jest unormowana i pokarm nie gromadzi się w piersiach w takich ilościach jak wczesniej, tylko jest produkowany na bierząco. I faktycznie jak mały ciągnął to pomimo tego że piersi były miękkie - to jak ucisnęłam brodawke to mleko tryskało Trochę mnie nastraszyłyscie tym chlustającym ulewaniem... Bo Leos też właśnie bardziej w taki sposób ulewa To nie jest jakies takie gwaltowne i na odległość... no ale też nie jest to takie delikatne ciurkanie
|
|
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
mój mały ulewał konkretnie, zdarzyło mu się też rzygnąć-chlusnąć na odległość, nie wiem czy to akurat pomogło ale zaczęłam go karmić częściej- je co 2,5 czasem nawet 2, nawet jak się nie wiercił bardzo to mu proponowałam pierś, teraz się przyzwyczaił. Nie rzuca się tak na cyca i je spokojnie, poza tym miał problem z techniką i to też już poprawiliśmy żeby aż tak się nie nałykał powietrza. w sumie pomogło, bo malo bardzo ulewa. wiem, wiem że z drugiej strony to nie za dobrze zeby tak przyzwyczaic dziecko, ale w nocy je rzadziej wiec luz a problem dużego ulewania zniknął. szkoda ze ja się ruszyć praktycznie nigdzie nie mogę
|
|
#3981 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No i nie można nim za bardzo machać po jedzeniu... przebieranie tylko PRZED ![]() Cytat:
tetra do ulewania nie ma nic... ale u nas jest ciąg: ULEWANIE->TETRA->WYSYPKA ![]() OC, kupki bez śluzu - przynajmniej ja tam widzę tylko część właściwą kupy
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-02 o 07:56 |
|||
|
|
|
|
#3982 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nadar pochmurnie zimno i bez słońca ja chce słoneczko![]() Cytat:
to my byliśmy wyjątkiem u nas jedyny obajw skoku była wieksza potrzeba jedzenia przez tydzień a tak ani buntu dwulatka ani trzylalka ani żadnych innych nie było ciekawe jak teraz bedzieCytat:
---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- A i zapomniałam że KArolek ma już 2 miesiące ![]() -------------- i jeszcze jedno czy któraś z was pracuje w kadrach? mam pytanie?
|
|
|
#3983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
))) u nas dziś pochmurno...:// co za pogoda!!!! Dziś odwiedza nas pielęgniarka środowiskowa, dzwoniła, że chce przyjść do Michaliny. Nie wiedziałam że są takie wizyty w ogóle!! heeee więc trzeba mieszkanie ogarnąć ![]() biorę się za nadrabianie... ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Cytat:
Miśka początkowo też tylko ręcę i ręce...a teraz sama sobie siedzi w huśtawce - dziś już pół godziny i potrafi leżeć na macie nawet godzinę i się bawić czasami jak się obudzę rano to ona leży z otwartymi oczami i się rozgląda, dopóki nie płacze i nie kwili to ja jeszcze czasami przytnę komara naprawdę mam złote dziecko jeżeli chodzi o zajmowanie się samą sobą, bo mam wtedy czas na ogarnięcie mieszkania czy zrobienie obiadu![]() Kasiula! na pewno dasz sobie radę! kiedy teraz będziecie się widzieć??? jakoś w wakacje chyba co??? pisalas ze bedziesz leciec do PL???Cytat:
Brawo!!!! ))
|
|
|
|
#3984 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Tydzien brania tabletek i mam @ ![]() Młody śpi w leżaczku a ja go bujam nogą to przynajmniej moge coś naskrobać ![]() We wtorek w urodziny miałam ogromną niespodzianke! Jako że mieliśmy bardzo stare pudło jako telewizor to niestety nie chciała nam chodzić telewizja z orange, a napewno nas nie stać na nowy telewizor. Więc mój brat stwierdził że ma jakiś przełącznik i mi będzie działało. Szwagierka wyciągła mnie na urodzinowe lody, gdy wróciłyśmy był mój brat więc wyszedł ze mną na góre żeby mi to podłączyć, a tam... 42 calowy telewizor! wiem ze większość z was ma taki ale my przez ostatni miesiąc nie mieliśmy nawet telewizji a jak już to na starym trzeszczącym telewizorze więc dla nas to ogromna radość ![]() od TŻ dostałam tableta (oczywiście z tych tanszych) bo mi się marzyło książki i forum czytać na spacerach Cytat:
![]() Cytat:
![]() a szwagrowi powiedz że byłaś u lekarza i wymyśl że np. to wysypka od witamin itp. żeby wiedział że masz świadomość co to jest i nie dasz sobie nic wmówić ![]() no widzisz, masz pecha być tą jedną z niewielu.. na łyżeczce, tylko kupiłam takie jak najmniejsze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mój przy karuzeli czasami poleży ale to tyle z samotnej aktywności ![]() jutro wyciągam następną broń-mate ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy Monika ale ja pisałam napewno że po odgłosie przelewania u mnie jest wrzask ale ostatnio coraz rzadziej ![]() Cytat:
ja zostawiam jak ide pod prysznic, jak np myje naczynia to też zostawiam w łóżeczku ale co pare naczyć lece zobaczyć czy jest ok ![]() Cytat:
![]() u nas katar na szczęście przechodzi ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- ejj teraz patrze a mój miał ostatnio ten skok 5tyg! Cały czas niespokojny, ciągle na rękach lub przy cycu, spac nie chciał i z dnia na dzień jak ręką odjął! Myślałam że to przez katar ale w sumie dalej go ma chociaz niby mniejszy ![]() aa i przemiana materii tez lepsza bo częściej i jakby efektywniej robi kupki ![]() trochę się tylko obawiam bo mój mało guga i uśmiechnął się może 3 razy a ma 1,5 miesiąca... ale pewnie się martwie bo porównuje go z waszymi maluchami, prawda?
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2013-05-02 o 09:46 |
||||||||
|
|
|
|
#3985 |
|
Raczkowanie
|
Opis porodu:
o godzinie 7:00 wraz z mężem wstawiliśmy się na IP w wybranym wcześniej szpitalu, ruch jak na straganie - 14 kobiet rodzących! Ale mną się zajęli od razu, bo miałam w końcu umówiony termin cesarki. Papierologia - Po 8 trafiliśmy na trakt porodowy, dali mi komicznie śmieszny kawałek szmatki zwany przez nich "koszulą" i kazali czekać. Przyszła położna, ktg, badanie rozwarcia - Ooooo 1 cm założyli wkłucie w żyłę i dalej kazali czekać. Było kilka cesarek "na już" z powodu jakichś zagrożeń więc siedzieliśmy grzecznie z mężem w naszej sali porodowej i czekaliśmy. Mąż na zmianę czerwieniał i bladł Planowaliśmy znieczulenie ogólne bo bałam się mojego ataku paniki gdy położą mnie na stole ale anestezjolog mi przegadała i zostało na tym w kręgosłup. Godzina 11:30 wchodzi mój lekarz. Patrzy na mnie i na męża i mówi, że nasza kolej. Przed samym wejściem na salę decyduję, że mąż nie wchodzi ze mną, wejdzie dopiero jak wyjmą malucha ![]() Siadam na tym dziwnym "łóżko - stole", nachylam się mocno do przodu, wkłuwają się w kręgosłup - nie czuję bólu. Natychmiast drętwieją mi pośladki, strasznie dziwne uczucie. Kładę się cała na płasko, tysiąc myśli w głowie i przypominam sobie - NIE PATRZ GŁUPIA W LAMPĘ BO SIĘ ODBIJA WSZYSTKO! Zdrętwiało mi wszystko, skok ciśnienia, podali mi tlen w masce, i po 5 minutach usłyszałam płacz mojego maleństwa. Pokazali mi małą glizdkę i zaczęli szyć. Przełożyli mnie na łóżko i zawieźli na salę, gdzie po 15 minutach dostałam mojego malca. Po 6 godzinach wstałam, wzięłam kąpiel i pochodziłam po korytarzu. Ból? Nie większy od tego przy każdej miesiączce, tak to ja mogę rodzić miliony dzieci ![]() A to mój słodziaczek, wczoraj skończył tydzień Zakochana jestem w nim całkowicie |
|
|
|
|
#3986 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do gugania to nie ma co porównywać kazde z dzieci ma swoj rytm. Wazne ze w ogóle guga a ze mało moze taki typ? Miska tez nie wiele gugała do 2 miesiecy...dopiero jak skonczyla dwa to sie rozkrecila. Ona to typ obserwatora bardziej Cytat:
słodziaczek przesłodki
|
|
|
|
#3987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieci są rózne nawet rodzeństwa czasami sie tak bardzo róznia i nie mozna wymagac nie wiadomo czego tym bardziej ze to początek-zaraz bedą sie przewracac ,siadac,chodzic ,pierwsze słowa ....a jesli bedziemy tak porównywać to zamiast sie cieszyc z postepów nawet czasem pózniejszych -bedziemy sie martwic ze inne dziecko juz po angielsku i francusku a nasze " ani me ani be" .... spoko luzik i będzie dobrze ..... Roszek się uśmiecha i gada ale to dlatego może ze jak mówi mój tz " matka nienormalna cały czas rechocze i buzia jej sie nie zamyka " ![]() a zaczął jak miał 3 tyg - tez mogłabym sie martwic ze .... to za wczesnie .... ale widac rosnie mi konkurencja co do porównywania -inny przykład :jakub siedział jak miał 4 mies !!! a Nina -dopiero jak miała 8 ! albo ząbki - Nince wyrosły 2 tyg. po 1 urodzinach i to dwa zabki na górze i nic wiecej przez długi czas -wyglądała jak królik ! no i gratuluje prezentu wspaniały ![]() a tak w ogóle to cześć dziewczyny , pogódka fatalna ale przed nami 3 dni grilowania potem nadrobie ....
J . N . R Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2013-05-02 o 10:35 |
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka już nasza natura ludzka a grillowania zazdroszczę u nas póki co nie ma pogody;/wczoraj sąsiedzi z góry sobie grilla urządzili ale to takiego, że powynosili wszystkie fotele, pufy i krzesła typowo domowe na ogródek i siedzili jak króle głośniki do okna i impreza na całego
|
|
|
|
#3989 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja też
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Malpka, buziaki dla Karolka!
Luna, pomysł ze szwagrem do wykorzystania - dzięki Wolanin - kochany szkrabuś! Co do porównywania to się baardzo boję (mimo, że sama to robię) bo ów szwagier (mąż siostry TŻ) ma 1,5 rocznego synka i za miesiąc pojawi się im córeczka jeszcze... więc prawie równieśnica mojego Filipa... to dopiero będzie pole do popisu, żeby dzieciaki przyrównywać. I mimo, że wiem, że to głupie... to i tak mój Fifi musi być najlepszy Cytat:
Ale bym zjadłam kiełbachy z grilla... ale jak pogoda dopiszo to pewnie jakimś mięskiem i warzywami nie pogardzę. A pogoda taka do duszy, że aż doła dostaję... pada i ciemno jak w dupce Nosz piękna majówka, piękna!
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-05-02 o 11:26 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

dla was, nie ma to jak w domu.

chyba w kilka godzin mi sie to uda
W koncu nie był w ubranku os strippi, bo było ciepło i byłoby mu za gorąco
Nasz Leoś od poczatku strasznie ulewa... Czasami sa lepsze dni a czasami to masakra normalnie... Tak więc u nas codziennie jest wstawiana jedna pełna pralka jego ubranek i tetrowych pieluch... bo czasami to nawet nie zdąże go do końca ubrać a już muszę przebierac, bo np. całe body lub pajaca u góry sobie polał
Mój Tż mnie pocieszał, że jestem na wakacjach all inclusive

bo to moze byc ten reflux

jak ale jakos
05.07.2008