|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
2. Gonisz mnie wczoraj na noc wypil druga, dziś sobie zrobię trzecia
|
|
|
|
|
#1863 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]() ![]() jeszcze raz gratuluję Aaś Cytat:
Cytat:
Tity ...trzymam mocno kciuki... Cytat:
no bo chyba do porodu to jeszcze czas ma? Cytat:
![]() no ale tylko na piersiach..po latach były tylko takie gdzie nie gdzie jasne prążki...po 14 latach zaszłam w ciąże z Wikiem i nie wiem jakim cudem znikły w trakcie trwania ciąży ..karmiłam go rok i 9 miesięcy i nie ma w cale...żadnych kremów nie używałam...teraz piersi w tej ciąży są pełne i gładkie...i śmiem twierdzic że czas trwania ciąży z Wiktorkiem po tylu latach (14) od pierwszej.. z regenerowała mi skórę piersi...no bo innego wytłumaczenia nie mam...dojrzała mi skóra czy co??
|
|||||
|
|
|
#1864 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zdrówka życzę dziękuję za troskę Cytat:
teściostwo: jak sie czuje twoja żona? mąż: żyje teściostwo: ale wszystko dobrze z dzieckiem? mąż: raczej tak teściostwo: to dobrze mąż: a czemu nikt nie zapyta jak ja się czuję? teściostwo: bo ty też w takim wypadku powinieneś czuć się dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() oj znowu to zaniedbałąm
|
|
#1865 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. mój też się nie bał podczas 1 ciązy - teraz zmienił mu się punkt widzenia Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zębem chyba też bym nie poszłą,wizja porodu na fotelu...dentystycznym to średni pomysł |
|
|
|
|
#1867 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze się schylam, czasem pośpię na plecach, kręgosłup funkcjonuje OK (pewnie dzięki basenowi), a jak patrzę w lustro to się nie mogę napatrzeć na swój brzuch ![]() śliczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u dzidziusia i rady od poloznej
myć w bellanum czy jakoś tak karmić na zadanie po 1 tygodniu życia jak sie pokarm w.piersi unormuje bie używać nakładek.na piersi bo nie.pracują wtedy wszystkie kanaly nie prac w żadnym wypadku w loveli bo 90 proc dzieci ma uculenie poleca jelpa
|
#1869 | |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dziś burza obudziła. Oczywiście stresuje się wizytą wiec jest mi niedobrze...Mam nadzieję, że leżenie przyniosło efekty i coś lepiej będzie. Cytat:
![]() Aaśtwoj opis porodu mega dokładny. Fajnie, że dziewczyny już w łóżeczkach są a nie w inkubatorach. Happychyba każda z nas marzy o takim porodzie jak ty i takim spokojnym dziecku.
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Joł, ja nadal w domu, póki co uspokoiło się...zjadłam kanapki i jabłko, bo już wytrzymać nie mogłam...
|
|
|
|
#1871 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytęCytat:
chociaż czekoladę, lody i cista zostawmy w spokoju ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nakładek to jak piersi bolą to co zrobić ![]() A co do jelpa to dużo osób poleca. Mój brat miał uczulenie i mama własnie w jelpie prała, ale jest on chyba najdroższy z wszytskich proszków. Lecę pod prysznic bo wypadałoby się ogarnąć trochę.
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od razu powiem, że nie zamierzam prać w loveli, ale nie znam żadnego dziecka uczulonego na nią (a dzieciaków naprawdę mam sporo wokół siebie). Co do kapturków z kolei, to większość moich znajomych mam je używała i ratowały im życie. Także Motylku spokojnie, na pewno dobierzesz(my) odpowiednie rzeczy dla siebie. To tak jakby któraś mama miała zamiar się zamartwiać i wywalać już Lovelę do kosza.
|
|
|
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a co do loveli to ja mam i już zużyję, liczę, że młody nie będzie miał uczulenia ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama mam wszystko uprane w loveli a kupiony do mycia hipp
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek z tymi kapturkami to faktycznie nie ma co tak panikować. Ja karmiłam od razu kapturkami, bo mały nie chwytał sutka i tak już przez te kapturki karmiłam przez rok, więc laktacji wcale nie zahamowały. Tak na prawdę to trzeba sobie samemu wypróbować różne rzeczy, a nie ślepo słuchać położnych, bo każda z nim też będzie mówiła co innego
|
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoxe
Wydaje mi się, że musi być ciągłość i powinnaś mieć od soboty. Ja miałam L4 do 30 kwietnia i przedwczoraj gin mi wystawił normalnie od 1 maja, mimo, że to święto. Wlasnie dostalam sprzeczne info odnosnie tego i juz zglupialam Do 03.05 mam zwolnienie od gina, w sb i ndz nie pracuje wiec on mi wystawil w razie czego zaswiadczenie do pracy o urlopie macierzynskim od poniedzialku, czyli 06.05, mowil ze ta sb i ndz sie nie liczy bo wtedy nie pracuje i mozna to potraktowac jak wolne od pracy. Z kolei moja kierowniczka powiedziala ze jak chce zwolnienie od internisty to musi byc z data od soboty czyli od 04.05
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc nic z tego nie wyszło ale niektórzy sobie chwalą.ja mam wyprane rzeczy w Loveli, Dzidziusiu (moja mama w nim pierze) i Concertino a skórka Małego jest w świetnej kondycji
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Zadomowienie
|
wczoraj żona urodziła synka Kubusia
|
|
|
|
#1880 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, nam mówiła, że właśnie na pobudzenie, że też wywoła skurcze po jakimś czasie tzn. nie po jednym razie, ale np. po 2-3 dniach regularnego robienia i dzięki temu się nie przenosi. A także, że to przyzwyczaja sutki do tego jak dziecko będzie ssało i później lepiej się to odczuwa. W każdym razie tak nam przekazała, a pewnie przy okazji też wyciąga sutki jak ktoś ma wklęsłe
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1883 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
metro gratulacje!!!!!!
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejny dzidziuś! Normalnie jakaś masowa produkcja. Metro gratuluję Kubusia! Oczywiście gratulacje również dla dumnego taty. Dajcie znać jak się czuje mama i dzidzia.
|
|
|
|
|
#1886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak mama dziś nie zrobi drożdżowego, to ja robię jutro chałkę ![]() za laktację ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
teraz to się dopiero zacznie
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja gin np ma wszystko z femibiona, karty ciazy, karteczki, długopisy itd i właśnie femibion poleca. Cytat:
GRATULACJE!!!!
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- No dobra, porobiłam przy kompie co miałam porobić i spadam zdzierać pasek ozdobny ze ścian w przedpokoju. Nie chce mi się okrutnie, ale wczoraj prawie się z tż-em pożarłam, bo mi zakazał, a ja powiedziałam, że i tak go zedrę. I nie wiem na co mi było tak filozofować. Chociaż tak przyczynię się do odmalowania przedpokoju.
Edytowane przez anoxee Czas edycji: 2013-05-02 o 11:14 |
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój ma swoje "prywatne" karty ciąży i nie poleca mi niczego konkretnego, chyba wystarczająco zarabia na pacjentkach |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

zmiana kodu - 1 z przodu
19 dni to tp 

płakać mi sie chce
zdrówka życzę 
żeby Ci się nie ukruszył za bardzo :/

i brak oznak zbliżającego się porodu tez bleee 

Ślub 27. X. 2012

Oczywiście gratulacje również dla dumnego taty.
jak mama dziś nie zrobi drożdżowego, to ja robię jutro chałkę 
I nie wiem na co mi było tak filozofować.