|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Wydake mi sie ze to jest tez na tej zasadzie ze poprostu czujesz ze nieraz mimo dziecko sie nie rusza nie czujesz go ale czujesz ze dziec spi a nieraz jest tak ze poprosgu czujesz instynktownie ze cos jest nie tak,cos sie dzieje...
|
|
|
|
#1442 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
zgłupieć można od tekstów czy to położnych czy lekarzy... ja wczoraj na IP usłyszałam od położnej dlaczego nie przyjechałam wcześniej jak od rana słabo dziecko czuję, a potem od lekarza że dziecko też chce spać i w większości śpi całymi dniami, więc mam przestać się stresować... i bądź tu mądra.... |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od wczoraj wiem co to kop w zebra, ale ciesze się, ze są, niech mnei bola niemiłosiernie grunt że mała bedzie zdrowa |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
melduję tylko, że żyję, ale nie mam czasu na pisanie bo cały dzień coś, gości mamy na majówkę więc rzadko zaglądam do kompa, trochę podczytuję ale na bieżąco nie jestem Adriana wszystkiego najlepszego Dotka dzięki za info o pampersach, a 1 też były? Enlevw dobrze, że z Bezikiem wszystko oki Zviazdocka, Milka witam nowe koleżanki ![]() nie wiem co jeszcze miałam pisać ale przeczytałam to o majówkach, straszne po prostu aż się pobeczałam, biedni rodzice. Mój mały też wieczorem nie chciał kopać wcale wczoraj, tez się martwiłam ale ok 23 dopiero zaczął więc spokojniejsza byłam
|
#1446 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeszcze co do badania - mnie też najboleśniej zbadano kiedyś na IP, a uwierzcie, że badało mnie już sporo lekarzy. Ale raz jeden wziął taki wziernik jak ze średniowiecza i mnie nim rozszerzył jakbym urodziła już 10 dzieci :/ Wiłam się tam z bólu. A po mnie przyszła dziewczyna i mówiła to samo, że nigdy ją tak badanie nie bolało jak u niego. Mój Mały urósł o 300 g chyba przez 2 tygodnie, dzieci rosną skokowo, nic się nie martw Teraz 200, następnym razem 400 Poza tym - inny sprzęt, 2 mm różnicy i już pewnie z 50 g inaczej. |
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z Tobą i my ![]() Co do tygodni to w szpitalach liczą skończone tygodnie Jesteś w 29 tygodniu, czyli masz skończone 28 Oni tak to liczą ![]() Możliwe
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40611008]cieszę się bardzo, że wszystko dobrze i mały się rusza
zgłupieć można od tekstów czy to położnych czy lekarzy... ja wczoraj na IP usłyszałam od położnej dlaczego nie przyjechałam wcześniej jak od rana słabo dziecko czuję, a potem od lekarza że dziecko też chce spać i w większości śpi całymi dniami, więc mam przestać się stresować... i bądź tu mądra.... Dla jednych może pewne rzeczy są oczywiste, a dla nas większości jestem to pierwsza ciąża i skąd mamy wiedzieć co jest normalne a co nie? kazda ma prawo się martwić. Moja natomiast napierdziela całymi dniami i nie raz się zastanawiam kiedy ona śpi, bo naprawdę przerwy ma krótkie. Dzis na sr tak mnie walila, że aż położną wystraszylam. Więc jakby u mnie się przestała tak ruszać to tez bym od razu jechała. ..
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
envl: ale Bezik nam stracha napędził, dobrze ze to fałszywy alarm!
Ewewee: rany, tak mi przykro.. a sytuacja jak z filmu. Kciuki za męża! dzoan;do kiełek możesz dorzucić inne warzywa i z ryżem albo makaronem chińskim.. super jest!
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I generalnie po jedzeniu ale też nie zawsze więc z nim nigdy nic nie wiadomo.
|
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka niewiem bo nie patrzylam bo chcialam dwojki...
|
|
|
|
#1453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój 3 kwietnia ważył 720 gram, tydzień później 820 gram, a kolejne prawie 3 tyg. później (30 kwietnia) 1200 gram. Aż zdziwiona byłam ![]() Cytat:
![]() Eveevee przykro mi z powodu taty TŻ ![]() Ehh i tym "optymistycznym" akcentem się żegnam. Nawet pierwszy raz nie nadrobiłam co tam pisałyście ![]() Jutro może rano jeszcze na chwilkę uda mi się zerknąć do Was, bo ok 13 jedziemy na weekend do znajomych |
||
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
Neni udanego wyjazdu
![]() Ja też spadam... Dobrej Dziewczęta
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40610959]Ale całą? To chyba nie bardzo... Moja dieta zaleca np. kilka plasterków kiełbasy, ale do pełnoziarnistego chleba. Podstawą diety powinny być węglowodany złożone.
Ale może po prostu do czasu wizyty u lekarza jedz posiłki co 2,5-3 godziny i zamień pieczywo na ciemne (to samo ryż, makaron), a resztę niech Ci objaśni lekarz, wg Twoich indywidualnych potrzeb (i cukrów), bo u każdego to wygląda inaczej.. O matko co za baba :| Jeden lekarz powie, że panikujesz, drugi takie coś... Najważniejsze, że wszystko jest już dobrze. Rozruszał się leniuszek? Tak tylko w takich wypadkach jak u tamtej dziewczyny pewnie te parę godzin nie zrobiłoby różnicy. Co innego jak jest ból lub plamienie i się zwleka, a co innego, jak się nie czuje ruchów. Mówiąc bardzo brutalnie - wtedy już naprawdę nic nie da się zrobić, choćbyśmy dotarły na IP i 10 minut po ich ustaniu... Ed.- ale też co innego słabsze ruchy, to powinno być zbadane - dlaczego dziecko się słabiej rusza, na USG i KTG właśnie tak jak miała En.[/QUOTE] nie no cala nie ale masz racje do wizyty zmiana bedzie taka jak mowisz a pozniej zobaczymy ![]() a z wiazku z tak tragedia u majowek to jak czytalam to zaczelam wyc ( nie smiac sie prosze z moich lez ) przykra sprawa i nie zycze nikomu takiej sytuacji
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
normalnie na meczu non stop ta biedna majówka chodziła mi po głowie... dobrze że Igorek szaleje, bo chyba bym oszalała...straszne jest to że na każdym etapie ciąży, a potem życia może coś się wydarzyć... straszne że to wszystko takie kruche jest
---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- 3majcie się ciepło, uciekam też
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
dobra kobitki klade sie spac bo jakos mi sie w glowie caly dzien kreci w glowie
papapa dobrej nocki
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40610959]
O matko co za baba :| Jeden lekarz powie, że panikujesz, drugi takie coś... Najważniejsze, że wszystko jest już dobrze. Rozruszał się leniuszek?[/QUOTE] Tak, na szczęście tak.. ale wystraszył mamusię i ciocie wizażowe aż wstyd.. ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40611008]cieszę się bardzo, że wszystko dobrze i mały się rusza zgłupieć można od tekstów czy to położnych czy lekarzy... ja wczoraj na IP usłyszałam od położnej dlaczego nie przyjechałam wcześniej jak od rana słabo dziecko czuję, a potem od lekarza że dziecko też chce spać i w większości śpi całymi dniami, więc mam przestać się stresować... i bądź tu mądra.... Masakra, miałam jej tam odpowiedzieć, że płacę składki co miesiąc na Służbę Zdrowia, w ogóle z niej na codzien nie korzystam więc niech się zamknie i robi to co do niej należy.. ale oczywiście języka mi w gębie zabrakło. Po prostu chciałam, żeby mnie zbadała.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40611091]Liczą jak chcą. Mój gin (który jest w mojej opinii bardzo dobrym lekarzem, co dzisiaj mi wybitnie udowodnił, reakcja natychmiastowa na mój problem...) liczy do przodu i nawet mnie poprawia, jak ja liczę skończone tygodnie. A jeszcze co do badania - mnie też najboleśniej zbadano kiedyś na IP, a uwierzcie, że badało mnie już sporo lekarzy. Ale raz jeden wziął taki wziernik jak ze średniowiecza i mnie nim rozszerzył jakbym urodziła już 10 dzieci :/ Wiłam się tam z bólu. A po mnie przyszła dziewczyna i mówiła to samo, że nigdy ją tak badanie nie bolało jak u niego. Mój Mały urósł o 300 g chyba przez 2 tygodnie, dzieci rosną skokowo, nic się nie martw Teraz 200, następnym razem 400 Poza tym - inny sprzęt, 2 mm różnicy i już pewnie z 50 g inaczej.[/QUOTE] No ta mi tylko palce włożyła i stwierdziła, że szyjkę mam bardzo długą i żebym się rozluźniła.. jakoś jak mój gin mi bada szyjkę to nie czuję prawie nic, a ten babsztyl mi chyba całą rekę włożył. Miałam jej ochotę w pysk dać jak mnie tak bolało, ale tylko zakrzyknęłam na tej kozetce ![]() Cytat:
![]() udanego weekendu kochana!Dziewczyny przeczytałam Mamy Majowe.. i zaczęłam tak strasznie ryczeć i wpadłam w taką histerię, że jak Tż mnie zobaczył bo do niego poszłam to mnie przytulał chyba z 5 minut.. to tak brutalnie do mnie dotarło zwłaszcza, że dzisiaj też wylądowałam na IP.. Tak strasznie współczuję tej parze.. Boże, to takie niesprawiedliwe..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie próbuję sobie wyobrazić co w tym momencie przeżywa ta dziewczyna, co czuła Perse w swojej poprzedniej ciąży z Dawidkiem.. tak blisko do rozwiązania, a jednocześnie tak strasznie daleko.. taka tragedia
![]() I niech mi ktoś powie, że życie jest sprawiedliwe.. ![]() I choćbym miała codziennie znosić takie baby na IP to będę jeździła tam zawsze jak będę niespokojna bo chociaż teraz nie siedzę jak na szpilkach tylko Bezik kopie jak najęty.. jakby mnie uspokajał.Boże ale ten maj się zaczął dla wizażanek..
|
|
|
|
#1461 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Takie bolesne badania ginekologiczne miałam na porodówce. Chyba chodzi o rozmasowanie szyjki ![]() Tweed- z pępkiem nie pomogę Dzięki dziewczynki za dobre słowo A w załączniku na poprawę humoru obiecane zdjęcie mojej małej modelki
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-05-02 o 23:04 |
||
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane, lecę spać. Może mi Fi da troszkę odpocząć
Buziaczki i dobrych snów Wam życzę dziś.---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
uśmiech zawadiacki!
|
|
|
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
Nooooo jaka uśmiechnięta. Cudnie jej tam u Ciebie w brzuszku, pewnie to uśmiech po słodkościach i pewnie dlatego taka zadowolona
Cudna !
|
|
|
|
#1464 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przynajmniej coś widać Cytat:
Cytat:
Enlevee jak dobrze, że z Bezikiem wszystko ok To w związku z tematem , Mamusie wszystkich maluchów ułozonych miednicowo my ruchy możemy odczuwać słabiej ze względu na takie położenie !! Opowiedziałam TŻtowi o tej majówce i się wkurzyłam bo się zachowuje jakby nas nie mogło to dotyczyć i jeszcze z wyrzutem pyta po co ja czytam takie rzeczy To nie to że się zamartwiam nie wiadomo jak, ale mam przynajmniej świadomość żeby absolutnie nie bagatelizować takich sytuacji Uparte noszenie różowych okularów czasem może nie wystarczyć. Wkurzyłam się i tyle.---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Skylie Pięęęękna modelka co za uśmiech widać że jej dobrze u mamusi ![]() Też zmykam spać, Antonio obkopał mnie z każdej strony aż mam ochotę go za to uściskać ![]() Spokojnej nocy Dziewczynki Paaaaa |
|||
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS. Dla męża dużo zdrówka! |
|
|
|
|
#1466 |
|
Konto usunięte
|
Na TVNie boski Kijano trochę mi poprawia humor...
Do jutra, do godziny, w której będę musiała zrobić sobie zastrzyk ![]() Na szczęście Mały szaleje. A ja znowu mam problem z kibelkiem i już mnie to dobija :/ 6. miesiąc był taki łaskawy w tym temacie, w 7. powtórka z początku ciąży.. Tak, też miałam masaż szyjki. Coś strasznego :/ No ale to było po coś, a niektórzy lekarze badają tak boleśnie, jakby im to sprawiało satysfakcję :/ |
|
|
|
#1467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole musze sie jednak kłuć za każdym razem, bo dzis po kolacji miałam mega wysoki, az 170 Myślę jednak, że to też przez te historię na majówkach, mi w stresie mocno skacze. Musiałam wstać i chwilę pochodzić, poruszałam rękoma i zbiłam do 120 Cytat:
![]() Muszę o tym zapomnieć bo pomimo dietetycznej kolacji cukier skoczył
|
||
|
|
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Skylie super foteczka,jaka usmiechnieta malizna
)przyszlam szybko podczytac Was i ide spac zmeczona jestem tym dniem dzisiejszym i jakas przygnebiona...wiadomo..j eszcze tak leje i sie blyska ..tz spi a ja weszlam na majowki jeszcze zobaczyc co z ta dziewczyna naprawde nie ma slow zeby opisac to jak dziekuje bogu ze jest jak jest u mnie(nas) ze mala zdrowa i ze to szczesliwy watek!!!!jak to ktoras tam napisala ze czlowiek sobie nie zdaje sprawy ile ma szczescia... cieszmy sie z malych rzeczy naprawde.ide spac dobranoc brzuchatki kochane do jutra! |
|
|
|
#1470 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc Mamusie i Dzieciaczki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

inne panie to juz tutaj po dwoch godzinach sa. I dalej mnie opieprza, na co w koncu jej mowie, ze czułam ruchy ale bardzo słabo i nie w takim natężeniu jak do tej pory. Na co ona: Kto panią prowadzi? Co za lekarz !
mysle sobie: ohooo, milutko na NFZ 

kazda ma prawo się martwić. Moja natomiast napierdziela całymi dniami i nie raz się zastanawiam kiedy ona śpi, bo naprawdę przerwy ma krótkie. Dzis na sr tak mnie walila, że aż położną wystraszylam. 

To nie to że się zamartwiam nie wiadomo jak, ale mam przynajmniej świadomość żeby absolutnie nie bagatelizować takich sytuacji ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)