Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa 11 17,46%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 3 4,76%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 4 6,35%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 5 7,94%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 1 1,59%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 9 14,29%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 2 3,17%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 2 3,17%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 10 15,87%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 6 9,52%
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-06, 21:44   #3391
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

czas spać

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:45   #3392
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ale to chyba skurcze się zaczynają, więc może zdąży dojechać
Zdąży na pewno bo ma 15 minut drogi ale i tak jest stres że go nie ma i czy go wypuszczą z pracy...
Choć pani dortkor mówiła, że jak będę chodzić to mogą wody odejść a w nocy leżę tylko na siku wiec może te 2 tygodnie jakoś...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:48   #3393
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
to co ostatnia wizyta odbębniona ?
taaaak! az dziwnie wychodzilo sie z gabinetu bez ustalania kolejnego terminu! teraz termin na izbie przyjec...i mam nadzieje, ze Nelcia wezmie sobie do serca rozmowe z tata i przyjdzie na swiat wczesniej niz chce pan doktor :P

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mnie wkurza strasznie wyrzucanie i marnowanie jedzenia, ale jedzenia ze śmietnika bym nie tknęła
mnie tez...bo domy samotnej matki moglyby dostac owoce, jogurty...jakies noclegownie i jadlodalnie dla biednych pieczywo, warzywa na zupy. ehh lepiej wyrzucic niz pomoc. chore.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 21:49   #3394
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Jak sobie dobrze pogadasz z dzieckiem to zacznie się w dzień
Mojej mamie zaczęło się rano a urodzila mnie wieczorem.
kiedy ona mnie nie słucha...mówiłam, że ma się nie pchać jeszcze a ona swoje.

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
Daleko ma do pracy?
17km

Laura

Stary 2013-05-06, 21:49   #3395
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie nie wiesz jakiej firmy to WZW B? Jutro zadzwonię i zapytam i bym wzięła swoją z tych co dziewczyny znalazły z mniejszą zawartością rtęci.
mam wpisane w książeczce że Euvax (czy jakoś tak, nie umiem rozszyfrować ) i nr serii szczepionki 12009.

Cytat:
I pampki i hugisy mają
lol? używałam tego i tego i nie wiedziałam, w sumie papki do tej pory w użyciu są

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
:
2 dni temu podłożyłam pod rpześcieradło podkład co mam do łóżeczka nieprzemakalny w raize odejścia wód.. i wiecie co.. strasznie mi się dupa od tego poci
ja dlatego od razu na materac daje prześcieradełko. Młody ma miesiąc i jeszcze nic nie zalał
a sama spałam kilka nocy na ceratce i bardzo mi się nie podobało, więc nie będę dziecka męczyć.

Axella trzymam kciuki za rozkręcenie akcji i szybki powrót z Zuzinkiem do domu

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
i po wizycie mala podobno jeszcze wysoko (to co bedzie jak zejdzie nizej?!), ujscie zamkniete...waga ok. 3400, wod wystarczajaco, wszystko ok.
sugestia o rozwazeniu cesarki wzieta pod uwage, dostalam skierowanie do szpitala z dopiskiem cc. mamy sie zglosic 20go, chyba, ze akcja zaczelaby sie wczesniej (w co zaczynam watpic).
to czekamy

Cytat:
kolega dorabia czasem przy inwentaryzacjach i podobno markety maja przykaz wyrzucania rzeczy przeterminowanych. nie moga ich przeceniac/dawac pracownikom/oddac biednym. musza wyrzucic do smietnika i juz. no i codziennie laduja tam rzeczy, ktore spokojnie moznaby spozyc...znajomemu az sie serce trzeslo jak widzial, ze tyle warzyw, owocow, jogurtow i wszystkiego bylo po prostu wyrzucane...
no masakra z tym jest .... tu chodzi o jakiś podatek, że jakby oddawali biednym itp to płaciliby jakiś podatek a jak wyrzucają to wiadomo .... chore przepisy

Cytat:
nadal uzywacie pieluszek 1 czy juz 2? bo nie wiem ile tych jedyneczek sobie na poczatek kupic po szpitalu pewnie beda nas chcieli odwiedzic najblizsi i chcialabym zasugerowac kupno pampkow (lub jesli mi nie bedzie dane karmienie cycem to mleko...)
uzywacie nadal jedynek, czy lepiej od razu zamawiac dwojki?
Przemcio ma miesiąc i nadal na jedynkach ale on malutki się urodził, teraz dopiero ma chyba koło 3,5 kilo (w środę się dowiemy). mamy jeszcze 1,5 opakowania 1 i potem już 2 będą

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, jestem w szpitalu, małej tętno spadło na ktg do 100, więc mnie zostawili już. Na kolejnym ktg wyszło już idealne, ale sama stąd nie wyjdę już.
będziesz miała w nocy robione ktg?

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:07   #3396
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
diabli za wizytę. Chyba przeoczyłam, ale wnioskuję, ze dzidzia cię cisnie...
Mam brzucho wysoko, ale coraz częsciej czuje nacisk w środku, na co to nie wiem, tak jakby mnie szyjka bolała
mnie juz wszystko cisnie hormony tak daja mi popalic, ze najchetniej pojechalabym rodzic juz. 20kg to zbyt wiele dla kregoslupa, boli mnie spojenie, pecherz, szyjka, no wszystko naraz hehe. a gin mowi, ze mala wysoko sikam co 5 min, pije jak szalona, mam wielki brzuch - ale "wod jeszcze wystarczajaco" - jesli to nie wody to co? ogolnie jakos chyba za duzo sobie obiecywalam po tej wizycie. myslalam, ze uslysze "prosze jechac rodzic" :P a tu zonk.
rozumiem, ze kazdy dzien w brzuszku to dla malej najlepsze rozwiazanie i czuje sie jak wyrodna matka, ze tak mnie to cisnie...ale chce ja jak najdluzej karmic, chce juz cos robic z ta tarczyca - mam dosc czekania. jesli waga dziecka jest ok, zastrzyki na plucka juz mialysmy to moglby sie gin zlitowac i pomoc mi sie rozpakowac te 2 tyg wczesniej...matka-wariatka wiem jeszcze niedawno jeczalam zeby siedziala tam jak najdluzej jutro pewnie mi przejdzie :P

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Diabli za wizytę. Ale już duża dziewczynka
no calkiem spora jesli wymiary sie potwierdza miesiac temu bylo 2600, wiec obastawiam, ze 20go bedzie 3800...chociaz gin dzisiaj mowil "eee nie teraz juz zwolni" ciekawe

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
duża Nelcia
już się nie mogę doczekać jak się dowiem ile nasz urósł i jak gin widzi gotowość do porodu
mowilam jej dzisiaj, ze jest juz duza baba i moglaby pomyslec o porodowych objawach, bo u nas ani skurczy, ani czopa...nic a nic :P

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Cytat:
Hej, jestem w szpitalu, małej tętno spadło na ktg do 100, więc mnie zostawili już. Na kolejnym ktg wyszło już idealne, ale sama stąd nie wyjdę już.

czekamy na wiesci i zebys jak najszybciej sciskala corcie

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Ja co prawda jeszcze nie mamusia, ale moja kuzynka uzywała "1" około miesiąc a mała urodziła się 4,5 kg.
Ja muszę dokupić jedynek, bo nasza pchełka z "2"ki wyleci
hmm miesiac, czyli 30x10=300 sztuk czyli jakies 7 malych paczek (po 43sztuki) albo 4 paki po 72 szt. :P dzieki

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ja bym jedynek nie zamawiała u odwiedzających
Justi, ale u mnie jest tak, ze kazdy kto przychodzi odwiedzic dzidziusia po raz pierwszy to cos chce mu przyniesc i zazwyczaj goscie pytaja co rodzice chcieliby...a ze ciuszkow i wszystkiego mamy full (maty lezaczki i inne cuda), wiec wole dostac pieluchy

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
skorzystałaś?
nie, ale usmialismy sie przy tym, ze ho ho! ogolnie fajne ceny tam maja, chyba nawet lepsze niz w necie.
Stary 2013-05-06, 22:09   #3397
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, ale u mnie jest tak, ze kazdy kto przychodzi odwiedzic dzidziusia po raz pierwszy to cos chce mu przyniesc i zazwyczaj goscie pytaja co rodzice chcieliby...a ze ciuszkow i wszystkiego mamy full (maty lezaczki i inne cuda), wiec wole dostac pieluchy]
wiem kochana ja tylko napisałam, że jedynek bym nie zamawiała niech kupują dwójki, trójki będzie na dłużej bo w razie czego małą dupkę i w dwójki włożysz a odwrotnie ciężko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:11   #3398
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
wiem kochana ja tylko napisałam, że jedynek bym nie zamawiała niech kupują dwójki, trójki będzie na dłużej bo w razie czego małą dupkę i w dwójki włożysz a odwrotnie ciężko
w sumie masz racje, jedynki sobie mozemy na biezaco kupowac, a 2 niech zrobia zapasy
Stary 2013-05-06, 22:19   #3399
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
za Lilkę

Cytat:
Napisane przez AsieniA Pokaż wiadomość
One już miały szanse wybierać imiona, teraz mogą jedynie przyjąć do wiadomości i przyzwyczaić się. Myślę, że jak zobaczą te nasze maleństwa to już imię nie będzie miało takiego znaczenia i jakoś to przełkną (mam nadzieję)
dokładnie

no to ja idę spać, dobranoc
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:22   #3400
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nadrabiam na szybko, bo nie wiem ile dam radę Łapią mnie takie skurcze od godziny, że szok... Ciekawe czy to jeszcze przepowiadacze

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Anoxee to będzie 2 Leonów na wątku i u nas w rodzinie też nie wzbudza to imie entuzjazmu.
A w ogóle to tak wyszło z imieniem, że w szpitalu robili fotki do gazety dzieciaczków i trzeba było podać imię a my nie byliśmy zdecydowani, ale mus to mus i podałam Leon i rodzinie powiedziałam że się z gazety dowiedzą.
I jak to braciszek mówi jest "Lelon"

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale myślałam, że u Was będzie Michaś, jak u Can i Banki

Cytat:
no i małż ma najprawdopodobniej szkarlatynę jeszcze w piątek jedzie prywatnie do dermatologa się skonsultować obym tylko teraz nie zaczęła rodzić póki się nie wyleczy bo nie wejdzie ze mną na porodówkę
O kurka! Trzymam kciuki, żeby do czasu porodu już nie było śladu po chorobie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
my ostatnio pojechaliśmy myc samochód i zaraz po do biedronki.. Ja w dresie, TŻ w podartych spodniach, brudne łapy jak u lumpa ale też nikt nie zwracał uwagi
Bo to była Biedronka, a nie Alma

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie gratulacje, to bardzo miłe.
W sobotę ok. 19 przyjeli mnie do szpitala. Pojechalismy po odejsciu wód. Potem dokumenty i na sale porodowa. Pierwsze skorcze nie bolaly. Ale potem kazdy nastepny bardziej bolesny. Chcialam zzo wiec tylko z utesknieniem czekalam na odpowiednie rozwarcie zeby mogli je podac, a to rozwarcie bylo dopiero o 7 rano. Podali mi oxy zeby wzmocnic skorcze po zzo a potem juz szybko i bezbolesnie poszlo - o 8:25 dokladnie urodzil sie Piotrus.
Polozyli mi go na piersi poczekali az pepowina przestanie pulsowac.
Mialam naciecie ale nic nie czulam, szycia rowniez. Wczoraj i dzis troche boli przy siedzeniu ale zwykly paracetamol sobie radzi.
Mały jest cudowny.
Strasznie duzo spi i przez to karmienie go zajmuje mi dwa razy wiecej czasu niz innym... leniuszek z niego
Jak wszystkie wyniki beda dobre to jutro nas wypuszcza.

Gratuluję serdecznie!
A gdzie rodziłaś? I napisz koniecznie jak to wyszło z sn, bo my tu wszystkie myślałyśmy, że miałaś mieć CC (chyba, że to jakieś zbiorowe omamy wzrokowe )
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:29   #3401
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak tam axella czy sie coś u niej ruszyło?

no to

A dziewczyny, jakby któraś jeszcze nie miała
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Ja sobie właśnie stworzyłam

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:37   #3402
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
czas spać
też już się robię śpiąca

Cytat:
1.mnie juz wszystko cisnie hormony tak daja mi popalic, ze najchetniej pojechalabym rodzic juz. 20kg to zbyt wiele dla kregoslupa, boli mnie spojenie, pecherz, szyjka, no wszystko naraz hehe. a gin mowi, ze mala wysoko sikam co 5 min, pije jak szalona, mam wielki brzuch - ale "wod jeszcze wystarczajaco" - jesli to nie wody to co? ogolnie jakos chyba za duzo sobie obiecywalam po tej wizycie. myslalam, ze uslysze "prosze jechac rodzic" :P a tu zonk.
rozumiem, ze kazdy dzien w brzuszku to dla malej najlepsze rozwiazanie i czuje sie jak wyrodna matka, ze tak mnie to cisnie...ale chce ja jak najdluzej karmic, chce juz cos robic z ta tarczyca - mam dosc czekania. jesli waga dziecka jest ok, zastrzyki na plucka juz mialysmy to moglby sie gin zlitowac i pomoc mi sie rozpakowac te 2 tyg wczesniej...matka-wariatka wiem jeszcze niedawno jeczalam zeby siedziala tam jak najdluzej jutro pewnie mi przejdzie :P[COLOR="Silver"]

2.no calkiem spora jesli wymiary sie potwierdza miesiac temu bylo 2600, wiec obastawiam, ze 20go bedzie 3800...chociaz gin dzisiaj mowil "eee nie teraz juz zwolni" ciekawe
.
1. wcale nie matka wariatka.. nie dziwie Ci się, że masz takie myśli i rozumiem Cię doskonale.. ja też już bym chciała urodzić..
u Ciebie dochodzi jeszcze dodatkowy aspekt tej walki z tarczycą .. i karmienie..
my nie dostawaliśmy żadnych zastrzyków na płucka bo wcześniejszy poród nam nie groził.. mój gin to całkiem zrelaksowany w naszej sprawie jest.. wpisał w karte tp na 30 maja i zadowolony
ja mam jednak nadzieję, że idziemy zgodnie z terminem z USG i do 20 urodzę..
mój Tż to całkiem będzie niepocieszony, bo on jest pewny, że urodzę 10 ojjj.. bidulek chyba się rozczaruje
--
a co do objawów to u nas też brak czop nie odszedł, skurczy brak..
jedynie od ok 2 tygodni przy nadmiernej aktywności i chodzeniu kuje mnie szyjka... ale to raczej żaden objaw

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nadrabiam na szybko, bo nie wiem ile dam radę Łapią mnie takie skurcze od godziny, że szok... Ciekawe czy to jeszcze przepowiadacze
chyba Cię wywołałam telepatycznie. pół godzinki temu poszłam się kąpać i jakoś mnie tak naszło, że może u Was coś się zaczęło rozkręcać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 22:55   #3403
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
1. wcale nie matka wariatka.. nie dziwie Ci się, że masz takie myśli i rozumiem Cię doskonale.. ja też już bym chciała urodzić..
u Ciebie dochodzi jeszcze dodatkowy aspekt tej walki z tarczycą .. i karmienie..
my nie dostawaliśmy żadnych zastrzyków na płucka bo wcześniejszy poród nam nie groził.. mój gin to całkiem zrelaksowany w naszej sprawie jest.. wpisał w karte tp na 30 maja i zadowolony
ja mam jednak nadzieję, że idziemy zgodnie z terminem z USG i do 20 urodzę..
mój Tż to całkiem będzie niepocieszony, bo on jest pewny, że urodzę 10 ojjj.. bidulek chyba się rozczaruje
--
a co do objawów to u nas też brak czop nie odszedł, skurczy brak..
jedynie od ok 2 tygodni przy nadmiernej aktywności i chodzeniu kuje mnie szyjka... ale to raczej żaden objaw
mnie juz cisnie z wszystkich stron niepotrzebnie sie nakrecam. chyba myslalam, ze dzisiaj faktycznie uslysze "prosze sie spakowac i stawic w ustalonym terminie, zrobimy cc" :P tak jak u kilku z dziewczyn...moj gin jakis oporny w tym temacie. jeszcze dzisiaj probowal mi mowic, ze przeciez oni daja fajne znieczulenie i ten guzek to nic nie beda mnie intubowac...hehe. w koncu odpuscil i myslelismy, ze skoro mala ma taka fajna wae, to te 2 tyg. moglby nam podarowac no, ale fakt - trzeba myslec o zgodzie z natura - jak sie zacznie wczesniej to super, a jak nie to trudno do 20 damy rade.
ps. moj tez myslal, ze ja powaznie wykluje mu mala na urodziny zamiast tortu.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

dziewczyny, gdyby ktoras chciala (najlepiej z tych, ktore bywaja w Bielsku i moglyby sobie odebrac osobiscie), mam do sprzedania (a wlasciwie moja znajoma chciala nam odsprzedac, ale my juz mam lezaczek, jumper, mate i miejsca brak)

linki przykladowe z all

siedzonko za 50zl
http://allegro.pl/mzk-siedzonko-inte...134168514.html
zabawka playskool-gimnastyka 20zl
http://allegro.pl/playskool-przyrzad...186298956.html
krzeselko do kapieli 30zl
http://allegro.pl/granatowe-obrotowe...196094055.html

jak cos to pw.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-05-06 o 22:56
Stary 2013-05-06, 22:56   #3404
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
no to

A dziewczyny, jakby któraś jeszcze nie miała
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Ja sobie właśnie stworzyłam
Dzięki wykorzystałam

Laura

Stary 2013-05-06, 23:19   #3405
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

ok - skoro wystarczy to pojadę
a jak jest po niemiecku "rodzę"
Bo ja znam doskonale zwrot:
Ich kann mir nicht... HELFEN !!!
jak dorzucę na koniec "rodzę" to będzie git
rodzić to entbinden, ale jak wparujesz na porodówkę, to lepiej krzycz: "mein kind will jetzt raus!" i jak będziesz miała czas na grzeczność, to dodaj "bitte helfen Sie mir!"

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

a w ogóle to nie chcę zapeszać, ale coś dzisiaj zagaiłam rozmowę na temat imienia dla dziedzica i możliwe, że coś się klaruje
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 23:29   #3406
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
rodzić to entbinden, ale jak wparujesz na porodówkę, to lepiej krzycz: "mein kind will jetzt raus!" i jak będziesz miała czas na grzeczność, to dodaj "bitte helfen Sie mir!"

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

a w ogóle to nie chcę zapeszać, ale coś dzisiaj zagaiłam rozmowę na temat imienia dla dziedzica i możliwe, że coś się klaruje

No to trzymam kciuki za imie Podziel się jak będziesz już znała

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-06, 23:57   #3407
Ashyshqa
Zakorzenienie

Jedziemy do szpitala (tzn czekamy na taksówke).Jak to nie to, to ja nie chcę wiedzieć jakie są skurcze porodowe
Mam skurcze co 5 minut (choć ostatnie 3 były co 1o, ale tak silne, że mam to gdzieś). Trzymajcie kciuki, żeby to nie były przepowiadacze, bo chyba skoczę z mostu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 00:04   #3408
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Jedziemy do szpitala (tzn czekamy na taksówke).Jak to nie to, to ja nie chcę wiedzieć jakie są skurcze porodowe
Mam skurcze co 5 minut (choć ostatnie 3 były co 1o, ale tak silne, że mam to gdzieś). Trzymajcie kciuki, żeby to nie były przepowiadacze, bo chyba skoczę z mostu
kciukasy!
Sofcia, Sofcia!!! i teraz nie wiem czy klasc sie spac, czy czekac na wiesci Ash pewnie sie sprezy, bo gotowa jest od co najmniej miesiaca, hehe
Stary 2013-05-07, 00:05   #3409
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Juhuuu trzymamy kciuki i czekamy na Sofcię
Stary 2013-05-07, 00:33   #3410
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Nie było mnie 1.5 dnia na mieszkaniu, a tam ile zmian Muszę koniecznie jutro zrobić nowe foty do dokumentacji A póki co zmykam spać, bo dopiero wróciliśmy i padam. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 02:00   #3411
MamaIzabela
Raczkowanie

Cytat:

Trzymamy z TŻ kciuki za Was Buziaki!!!!!
MamaIzabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 02:55   #3412
axella
Zakorzenienie

GG do axella

laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..
błągam o coś przeciw bólowego
bede starala sie informowac,ewentualnie sms...

Oby cukerek była cała i zdrowa,prosze o kciuki!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 03:09   #3413
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Jeju. Ja przez te dziolchy jestem meeeega w tyle.

Sharp, metro, pawie, angie,paulina
GRATULACJE!!
NIECH WAM MALUSZKI ZDROWO ROSNĄ!!

Ash, Axella
Trzymam kcuki!!

Mi w końcu "wydali" dziewczyny z patologii na stałe;-)
Także roboty trochę jest bo małe mają jeszcze małe buzki i ciężko im złapać cycka...walczymy cały czas ale póki co wygląda to tak że ściągam pokarm i dokarmiam dziewczyny butla...ale przedtem próbuje przystawiac. Pół godziny do godziny...
Gdyby nie mąż który przesiaduje cały dzień w szpitalu to bym chyba umarła ;-)
Nie wiadomo kiedy wychodzimy. Na pewno czekamy aż dziewczyny przekroczą 2kg. Póki co jest 1950 i 1920...pewnie minimum do końca tego tygodnia
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 03:52   #3414
diabli
Zakorzenienie

wstalam na siku i nie dalo mi spokoju czy Ash juz sciska mala czy jeszcze nie a tu prosze Axella z Zuzka poszly w ich slady czyzby dziewczynki chcialy przegonic chlopcow? no to powodzenia dziewczeta!

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..

kciuki!!! i oby gladko poszlo.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Także roboty trochę jest bo małe mają jeszcze małe buzki i ciężko im złapać cycka...walczymy cały czas ale póki co wygląda to tak że ściągam pokarm i dokarmiam dziewczyny butla...ale przedtem próbuje przystawiac. Pół godziny do godziny...
Nie wiadomo kiedy wychodzimy. Na pewno czekamy aż dziewczyny przekroczą 2kg. Póki co jest 1950 i 1920...pewnie minimum do końca tego tygodnia
hehe, "troche roboty" - ile razy ja juz pisalam, ze Cie uwielbiam? rozleniwilas sie, to teraz z mezulkiem sciskajcie poslady i ogarniajcie ten Wasz babiniec niech dziewczynki szybko przybieraja i rosna zdrowe i duze jak ciocia diabli
moja mama ma chyba najwieksza traume wczesniakowa wlasnie z tym przybieraniem...kazdego dnia cieszyla sie z kolejnych kilku gramow...a pozniej znow spadek i kolejny tydzien nie moglam isc do domu no ale Twoje laski sa duuuuzo wieksze, wiec u nich to szybka pilka buziaki dla calej familii!

no to ide spac kurcze moja mama ma tutaj takie pyszne przetwory, ze codziennie w nocy odkrywam cos lepszego wlasnie wsunelam buleczke z powidlami nutellowymi wlasnej roboty - nie wiedzialam, ze zachowal sie jeszcze jakis sloiczek wypatrzylam sloiki z kompotami i sokami...rano bedzie uczta ze tez ja sie wczesniej nie przeprowadzilam
Stary 2013-05-07, 04:19   #3415
joooasia
Raczkowanie

Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15

Ash

Axella, no nareszcie!

Diabli, ale robisz smaka w środku nocy...

Jaś

Edytowane przez joooasia
Czas edycji: 2013-05-07 o 04:21
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 05:24   #3416
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
za szybki bezproblemowy poród.

Cytat:
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..

No nareszcie i na Ciebie przyszła pora i Zu się zdecydowała. Powodzenia i

---------- Dopisano o 05:24 ---------- Poprzedni post napisano o 05:19 ----------

Najadłam się i uciekam dalej spać
Stary 2013-05-07, 06:20   #3417
MoTyleKsw
Zakorzenienie

o jakie wiesci ash axel trzymam kciuki

myw nocy mieliśmy ekspresowym poród
dali nam dziewczynę o 10 że skurczaki co 10 minut i rozdarcie na 3 cm o 24 już ją wzięli na.porodowe całea.o.1.30 kupiła już dziecko. do Tego pierwsze dziecko i ona taka młodziutka. porod ideał

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 07:02   #3418
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze kurcze kurcze, trzymam kciuki!!
Wojtuś mój nie wychodzi, czeka na aparat

Cytat:
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..

kciuku zapewnione!!

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
o jakie wiesci ash axel trzymam kciuki

myw nocy mieliśmy ekspresowym poród
dali nam dziewczynę o 10 że skurczaki co 10 minut i rozdarcie na 3 cm o 24 już ją wzięli na.porodowe całea.o.1.30 kupiła już dziecko. do Tego pierwsze dziecko i ona taka młodziutka. porod ideał
zazdroszcze!!

Kurcze ale się dzieje

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 07:06   #3419
Kinga_20
Zakorzenienie

Ash, axella - kciuki trzymam za Was!

U nas cisza, nienawidzę szpitali, psychicznie jestem zmasakrowana :/

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-07, 07:08   #3420
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

Cytat:

Cytat:
laski,zaczęło się...
śmigamy rodzić..

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość

super że masz dziewczynki już przy sobie, obyście wyszły jak najprędzej i powodzenia w walce z karmieniem

ale pozytywne informacje na dzień dobry miłego dnia wszystkim
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości