Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 00:04   #3241
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
jak bardzo aktywne to się martwić mój dziś właśnie cały dzień szaleje więcej niż zwykle
nie tyle bardzo aktywne, ale jeśli by dziecko kopało non stop przez 12 godzin, wtedy wiadomo, że coś nie tak.
albo jeśli kopie, że ból nie do wytrzymania.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 00:28   #3242
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

stokrotko ja kupiłam 2x 260ml Tommee Tippee
Stary 2013-05-08, 01:07   #3243
misiaczka555
Wtajemniczenie

No dooooooobra wszystkie poszły spać to ja tez ide
TZ juz kima a ja przez te 3 drzemki w ciagu dnia raczej nie usne ech

Doczytalam na stronie mojego szpitala ze kupili nowy sprzęt USG 3d/4d i cena to 200 zł....trochę dużo mi sie wydaje

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Wciąż nie spie
Mała mi taka dyskotekę robi w brzuchu że szok, czy ona zdaje sobie sprawę ze jest 1 w nocy

TZ chrapie i jak tu zasnąć....

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 01:55   #3244
roxi1980
Zakorzenienie

chciałabym spać... Zgaga i kaszel mają inne plany. Na dodatek brzuch mi skacze, jakbym zjadla stado żab... zieeeeeeeew

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 06:03   #3245
Oliath
Zakorzenienie

Dzien dobry

ÓSMY MIESIĄC zaczynam dzis!!!

OMG, ale czas galopuje
Jak dobrze pojdzie, dzis listonosz zawita z moimi liscmi malin lesnych
Tak ze krolikowanie doswiadczalne rozpoczne niezwlocznie

Nadrobilam,gratuluje klocuszkow !!
Adrianka, kciuki za zdrowko, jesli wszytko trzyma w podwoziu to w sumie ok ze malenstwo tak niziutko. Bedzie dobrze!

Lale czas budzic zaraz, do pozniej
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 06:36   #3246
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja też już nie śpię dziś odwiedzam koleżankę z 2 miesięcznym maleństwem
Miłego dnia, trzymam kciuki za wizyty
Stary 2013-05-08, 07:27   #3247
ona8686
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja kupuję te i nic już o nim nie zamierzam czytać

http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...219939744.html
tez zamierzam kupic to lozeczko u tego samego sprzedawcy tylko bez szuflady

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Zauważcie też dziewczyny, że różne są jakościowo te tetrowe pieluszki. Sa ponizej 1zł i do 3 nawet. Macałam w sklepie stacjonarnym (tam w przedziale 1,50-4,00) i jest kolosalna różnica. Wg mnie jak sie uzywa pampersow to tetry duzo nie trzeba i lepiej kupic 10 lepszych, bo to w zupełności wystarczy.
zgadzam sie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
przejrzałam gazetkę i przypomniało mi się, że chciałam jeszcze pieluchy tetrowe i flanelowe i teraz pytanie:
czy za flanelowe 5szt za 23,99zł (4,80/szt)
i tetrowe 10szt za 23,99zł (2,39/szt)
to dobre ceny??
według mnie sie oplaca, chodzi tez o jakosc. Na all mozna owszem kupic tanio ale jakosc i do tego przesylka dochodzi. A w sklepie normalnie, ostatnio mama kupiła mi tetrowe w cenie 2,80

Cytat:

Trzymaj się Kochana z nami czas będzie Ci mijał szybciej i radośniej

No śliczne
ja to wiem i cale szczescie laptopek został naprawiony i moge byc na bierzaco z pisaniem

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no ale wsumie te co sie bedzie juz pozniej chodzic po porodzie to pozniej tez do kosza czy jakos bedzie sie je dalo uzytkowac jak myslicie??
to zalezy czy lubisz chodzic w takich koszulach, ja nie lubie, jeszcze te na ramiaczka zniose, ale tak to zdecydowalam sie na tansze i nie jakies mega urodziwe ale ostatnio Tż na targu kupil mi koszulke to padlam, no ale jest

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie i padam na twarz ze zmęczenia. Doktor nie mógł na początku posłuchać serca,bo Gabriela tak kopała że się nie dało Było słychać na urządzeniu kopniaki zamiast serca,ale potem się uspokoiła i wyszło 140. Dno macicy 4 cm nad pępkiem i wg doktora "może być duże dziecko",bo brzuch duży jak na 31tydz. Dostałam skierowanka na usg, wr, hbs, tokso po raz 3, morfologię i mocz, mam zrobić na za 3 tyg czyli na kolejną wizytę. Dowiedziałam się że w tym szpitalu,w którym ciąże prowadzę (Karowa w Wawie)- i który rozważam jako miejsce do rodzenia- przyjmują na leżenie i wywoływanie porodu dopiero 10dni po przewidywanym terminie-jeśli oczywiście nie ma skurczy wcześniej. No i dostałam też receptę na globulki dopochwowe, jakieś przeciwgrzybicze chyba- jak powiedziałam mu o tych upławach że 3-4 wkładki dziennie mi idą i zakaz seksu od 35tygodnia, ponieważ musi być czysto w środku przed porodem jak to ujął. A ja naiwna myślałam że seks można i w tych końcowych tygodniach.. Ale jak zacznę stosować globulki to siłą rzeczy nie będzie można. Zalecił mi też brać tran i witaminy znów. To tyle u mnie, jak dam radę to ponadrabiam was trochę.
rowniez wybralam Karowa, ostatnio jak tam lezalam to bylam zadowolona

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

A teraz Uwaga Uwaga!
Od Dnia dzisiejszego należę do zmotoryzowanych więc jakby ktoś wybierał się do Gdańska to lepiej uważać na Drogach

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Halo, halo Mamusie jaki kupić proszek? Bo z tego co się dowiedziałam to przecież trzeba te nowe rzeczy wyprać.
Tutaj pytam jaki proszek do prania polecacie?
kupiłąm dzidziusia

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja mam doła. Musiałam się wypłakać nawet. I głupio mi bo Małgosi się oberwało bo chciałam być sama, a tej było przykro i się popłakała.

Macie jakiś pomysł na pracę dodatkową?
mam nadzieje ze dzisiaj juz duzo lepiej

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

I mocno trzymam kciuki, żebyś z maluszkiem wytrwała na pewno będzie dobrze ja też przeleżałam kilka ostatnich tygodni, teraz jestem na wolnym biegu, w perspektywie Fenoterol ale do przodu. Dla kruszynki można znieść wszystko
trzymam kciuki zebys uniknela tego szpitala
mimo ze po fenku cała "chodze" to jednak to dla maluszka

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jeszcze jakie butelki kupujecie i jakie smoczki bo chciałam coś zamówić a nie mam pojęcia jakie brać.
Jutro postaram się więcej nadrobić
zakupilam TT, 150ml - jedna

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
moja mala rusza sie zwykle w tych samych porach, ma swoj tryb juz.
i moja polozna powiedziala, zeby obserwowac czy sie rusza w tych jej godzinach.
jesli zmieni sie natezenie, duuuzo mocniejsze ruchy, albo brak to trzeba sie martwic.
puki sie rusza o jej stalych prach to nie wazne czy to jest 10 ruchuow czy 50 jest dobrze
moj lekarz powiedzial tak samo, na wizycie tylko pyta czy maluch sie rusza i na co mam w razie czego zwrocic uwage

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-08 o 07:46
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 07:32   #3248
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ja tez juz wstalam, ale nie z własnej chęci tylko TZ mnie obudził jak szedł do pracy
A ze obudzilam sie glodna to czytam was przy sniadanku juz.
U mnie dzis płatki zdrowy blonnik z wkrojonym bananem i polowkami winogron pyyyycha

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
chciałabym spać... Zgaga i kaszel mają inne plany. Na dodatek brzuch mi skacze, jakbym zjadla stado żab... zieeeeeeeew
oj to widze ze tez miałas bardzo "udana" noc....

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-08, 07:33   #3249
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

coraz bliżej do spotkania z malenstwem

A Ja 7 Miesiąc dziś zaczynam

Witam się w 28 Tygodniu

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 07:36   #3250
ona8686
Zakorzenienie

Nadrobiłam
Gratuluje jeszcze wczorajszych wizyt

Za dzisiejsze rozpoczynajace sie tygodnie i kciuki za wizyty

A ja po wczorajszej wizycie jestem duzo spokojniejsza, starczy mi to do kolejnej wizyty za 2 tygodnie wszystko to co ostatnio sie działo to mojej schizy
Lekarz mnie pochwalił i powiedzial zebym tak trzymała dalej, i zebym wytrzymała jeszcze do 32 tyg, wtedy dzidzia moze sie rodzic bo bedzie juz tak "jakby" donoszona, no ale jak wytrzymam do tego tygodnia, to zebym potem dotrwałą do 34 tyg, wtedy bedzie donoszona i bedzie sie miała na zdrowie, a jak dotrwam do 36 tyg to bedzie w ogole rewelacja takze zostałam mega podniesiona na duchu i moj cel to jednak ten 36 tydzien.
A z malutkim wszystko w porzadku, ułozony głowka w dół, to co sie wypycha po lewej stronie to plecki i wazy juz 1650g jestem z niego dumna

Franuś
Stary 2013-05-08, 07:55   #3251
surka
Zakorzenienie

Dzień Dobry Słoneczka

Ale u mnie ślicznie słoneczko świeci

Dzisiaj już od 6 spać nie mogę

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:

Witam się w 28 Tygodniu

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A ja po wczorajszej wizycie jestem duzo spokojniejsza, starczy mi to do kolejnej wizyty za 2 tygodnie wszystko to co ostatnio sie działo to mojej schizy
Lekarz mnie pochwalił i powiedzial zebym tak trzymała dalej, i zebym wytrzymała jeszcze do 32 tyg, wtedy dzidzia moze sie rodzic bo bedzie juz tak "jakby" donoszona, no ale jak wytrzymam do tego tygodnia, to zebym potem dotrwałą do 34 tyg, wtedy bedzie donoszona i bedzie sie miała na zdrowie, a jak dotrwam do 36 tyg to bedzie w ogole rewelacja takze zostałam mega podniesiona na duchu i moj cel to jednak ten 36 tydzien.
A z malutkim wszystko w porzadku, ułozony głowka w dół, to co sie wypycha po lewej stronie to plecki i wazy juz 1650g jestem z niego dumna
Trzymam żeby synuś poczekał do 36 tc Ładnie już waży maluszek

Zaciskam za dzisiejsze wizyty

Wybieram się dzisiaj na ploty do pracy, ale ten ukrop zapowiadający się za oknem zaczyna mnie trochę przerażać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 07:55   #3252
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Hej!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!
Trzymam kciuki za dzisiejsze! No i brawa za tygodnie, miesiące!!

Przepraszam, że tak ogólnie, ale wczoraj miałam zamuła, a dzisiaj mega stres, bo wizytuję.
Adriana nie martw się, w szpitalu Cię poobserwują i będzie OK
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:01   #3253
Oliath
Zakorzenienie

Cisza u nas, to sobie weszlam na Intymnie i sie zagotowalam od rana

Tu jest watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692046&page=6

Dziewczyna w 30 tc, wiec "nasza", a caly Wizaz po niej, upraszaczajac, jedzie .

Zaprosilam ja do nas, mam nadzieje, ze sie pojawi
Kubulek
Stary 2013-05-08, 08:03   #3254
czarownica1
Zakorzenienie

Dzień dobry

nie zeszłam wczoraj, choć wyglądało na to, że się kończę
wieczorem zaczęło mi się robić słabo, brak tchu, ćmiący ból całego ciała - popłakałam się, zmierzyłam ciśnienie (110/77- 98 puls), wyjrzałam przez okno a tam..... burza na horyzoncie... i wszystko było jasne

w nocy kiepsko spałam, dziś lekko boli głowa.
Idę zaraz pracować, a jak się ociepli (już mam 17 st na termometrze) to zamykam okna i się kładę. Dziś poczynię zakupy na all, które lezą już w koszyku.

Elaine - dzięki za pamięć o mojej wątrobie Raz lepiej, raz gorzej. Raz przyłapałam Małego, jak mnie zaczęło boleć - kopał sobie cwaniaczek równo w to miejsce Ciekawa jestem czy z główki czy z pięty. A remont w toku, żyjemy na pudłach, w sobotę prawdopodobnie przyjedzie hydraulik więc kuchnia i łazienka i przedpokój będzie w małej rozsypce... jeszcze musimy zrobić projekt dużej szafy wnękowej do sypialni, co się chyba odwlecze w czasie bo Tż ma na miesiąc duże zlecenie.... no i tak to wszystko wygląda

tęskno mi za spamowaniem z Wami
dobra spadam, bo jak za dawnych czasów dooopa mi złośliwie przyrośnie do kanapy i będę biadolić, że nic nie zrobiłam

kciuki nieustające i gratulacje też i dużo uśmiechu Wam przesyłam

---------
o żesz w morde śledziunia po kaszubsku... witam się w 31 tyg
68 dni do planowego wyjścia.....

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-05-08 o 08:07
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:17   #3255
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Dzien dobry

OMG, ale czas galopuje
Jak dobrze pojdzie, dzis listonosz zawita z moimi liscmi malin lesnych
Tak ze krolikowanie doswiadczalne rozpoczne niezwlocznie

Nadrobilam,gratuluje klocuszkow !!
Adrianka, kciuki za zdrowko, jesli wszytko trzyma w podwoziu to w sumie ok ze malenstwo tak niziutko. Bedzie dobrze!

Lale czas budzic zaraz, do pozniej
Gratuluje rozpoczecia 8 miesiaca !!! Az mnie blady strach oblecial bo porodu zaczna sie tuz, tuz

Cytat:
Nadrobiłam
Gratuluje jeszcze wczorajszych wizyt

Za dzisiejsze rozpoczynajace sie tygodnie i kciuki za wizyty

Dobrze ze Cie lekarz uspokoil, bo i Tobie i maluszkowi wyjdzie to na zdrowie Trzymam kciuki za.min 36 tc

A ja wlasnie lece na wizyte

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:17   #3256
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Moj mały chyba postanowił poprzestawiać mi narzady wewnetrzne. Tłumacze mu, że watroba musi byc po prawej, ale on nie slucha

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Nie nadrabiam bo nie mam siły coś dzisiaj.
Ja już po wizycie. Poskarżyłam się Ginowi że mam od dwóch dni duże parcie na pęcherz, i taki jakby ucisk tam czuje, i tak mi ciężko tam na dole no i po badaniu stwierdził,że szyjka ładnie zamknięta ale że mały ma główkę bardzo nisko i on to by mnie w szpitalu na obserwacji położył na 2-3 dni. Tak więc idę jutro bo stwierdził że lepiej chuchać na zimne. Niby mam się nie bać i nie panikować ale jakoś mnie przestraszyła wizja przedwczesnego porodu
Z malutkim wszystko dobrze 1700 gr już waży czyli 600 przybrał przez 3 tygodnie mój klocuszek. Jak tak dalej pójdzie to do czterech kilo mi dobije do terminuAle ważne że zdrowy i ładnie rośnie
Ja plus 2 kg i tym sposobem przekroczyłam siedem dyszek
Bojam się trochę no

Dam znać, że żyje jak wrócę. Trzymajcie kciuki żeby grzeczny był ten mój łobuz mały
Ładnie rośnie, a szpitalem się nie przejmuj, lepiej poleżeć trzy dni na obserwacji, niż się niepotrzebnie stresować

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Zaglądam na chwilę jakoś nie mam dziś nastroju na pogaduchy. Stresuję się jutrzejszą rozmową TŻta. U nas tak samo oczekiwanie na wypłaty trzeba było od rodziców pożyczać bo konto oszczędnościowe dawno na remont mieszkania wyczyszczone
Oglądam Położne i jakoś jeszcze bardziej mnie to wszystko dołuje, patrzenie na te wszystkie cierpienia tych kobiet na ich nieziemskie jęki dlaczego kobiety muszą się tak nacierpieć
Jeszcze raz dla tż

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Pikne są i chyba na to jestem zdecydowana hahahha niu Jork City hahahhaha
Jak wybierasz jasne ściany to chyba ta fototapeta z kolorem, chociaż tż woli cegły, więc nie wiem

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Po wizycie OK. Chociaz poraz pierwszy nie moglam wylezec na USG. W koncu musialam sie na boku polozyc (bylo mi slabo i niedobrze). No wiec, niska hemoglobina przepisal tardyferor. Ponadto glukoza i reszta OK. Maly - hmmm malym bym go nie nazwala - 1589 g w 29 tc wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze. Reszta Oki, serduszko bije, raczkami buzie zaslonil skutecznie, wiec nawet jednej foty nie mam i juz. Ulozyl sie glowka do dolu

Lece kochane brzuchatki spac, bo o 9.15 wizyta u pulmonologa z Mery, a od rana sama z nia walcze, bo TZ jedzie z karawanem po tate
Kolejny słodki ciężąrek

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Stary 2013-05-08, 08:26   #3257
sarna405
Zadomowienie

hejo
Gratuluję tc, wizyt...
dawno mnie nie było weekend majowy i teraz taka piękna pogoda ze na kompa nie chce się siadać
Oliath gratuluję 8 miesiaca
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:27   #3258
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Cisza u nas, to sobie weszlam na Intymnie i sie zagotowalam od rana

Tu jest watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692046&page=6

Dziewczyna w 30 tc, wiec "nasza", a caly Wizaz po niej, upraszaczajac, jedzie .

Zaprosilam ja do nas, mam nadzieje, ze sie pojawi
przeczytalam pocztek i dalej juz nie moglam, skad w ludziach tyle "jadu", zastanawiam sie co by zrobily te osoby na miejscu tej dziewczyny....

Franuś
Stary 2013-05-08, 08:31   #3259
Oliath
Zakorzenienie

Ona, no to ominelas mojego posta na samiutkim koncu
Kubulek
Stary 2013-05-08, 08:33   #3260
ona8686
Zakorzenienie

Nie pamietam, ale chyba Oliath Ty wrzucilas linka do tych reczników http://allegro.pl/recznik-reczniki-7...186389389.html powiedz mi czy jestes z nich zadowilona, czy jak sie wyciera to czy od razu woda w nie wsiaka czy trzeba trzec

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
Ona, no to ominelas mojego posta na samiutkim koncu
a nie, przeczytałam i uwazam ze bardzo dobrze napisałas, ale odnisłam sie tylko do tych nieprzyjemnych komentarzy

Franuś
Stary 2013-05-08, 08:33   #3261
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
W ogóle to TZ zrobił furorę bo wszyscy sie go pytają jak on to zrobił ze ma corke Maja chyba będzie chlopczyca bo ma samych kumpli w koło hehe

Cytat:
Wiesz, no, Perse, raczej na 100% nie unikniesz bolu w ktoryms momencie . Ja nieraz z poduszka w zebach przystawialam dziewczynki do piersi, a lzy mi ciurem lecialy zanim sie malutka wlasciwie przyssala. Nawet jesli zadbasz, zeby nic nie pekalo, bedziesz kremowac etc - to i tak zanim sie sutek przyzwyczai do mietoszenia, rozowo nie bedzie... ale to tylko na poczatku i jak dasz rade - reszta cud miod malina, te oczka w Ciebie wpatrzone nieruchomo z rozkoszy, ze mama jest tak blisko, tak pachnie, ze mleczko takie slodkie i brzusio taki szczesliwy
Ty to zawsze, jak coś napiszesz to aż się łezka w oku zakręci
Stary 2013-05-08, 08:36   #3262
Myszolka91
Raczkowanie

Witam sie w p28 tygodniu juz za tydzien wizytuje i zobacze swojego szkraba Maly w nocy nie dal pospac najpierw obudzil mnie o 1,Potem Po 4 i o 8 dal mi chyba Znak abym cos zjadla
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:42   #3263
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w p28 tygodniu juz za tydzien wizytuje i zobacze swojego szkraba Maly w nocy nie dal pospac najpierw obudzil mnie o 1,Potem Po 4 i o 8 dal mi chyba Znak abym cos zjadla
mój szkrab też się odzywa jak jestem głodna. Teraz pojadłam i też się rzuca
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:43   #3264
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam sie w p28 tygodniu
Stary 2013-05-08, 08:47   #3265
misiaczka555
Wtajemniczenie

Obejrzałam trochę filmikow na youtube, zaraz TZ wraca z pracy i doniesie świeże buleczki

za wszystkie tygodnie i miesiące.
za wizyty

Powiem wam ze coraz ciężej mi sie funkcjonuje w te upały. Czuje ze ciężej mi sie oddycha i mecze sie bardzo szybko. Nie idę dzis do pracy, zamierzam posegregowac nowa dostawę ciuszkow Majeczki i moze porobie fotki to wstawie ale nie obiecuje bo nie cierpię sama robić zdjęć.
Czeka mnie jeszcze sprzątanie bo nie wyniosłam rzeczy zimowych do garażu tylko zgromadzilam w przedpokoju i ledwo sie przez nie przeciskam

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-08, 08:48   #3266
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam jak wyparzę ten smoczek teraz i spakuję go do torby to nie będzie za wcześnie? To samo z nakładkami na sutki
Poprosisz położną i Ci panie wyparzą w szpitalu przyjaciółka nie miała w ogóle, w szpitalu dostała i właśnie poprosiła by jej wyparzyły, bez problemu.. ja nie kupuję wcale. A taki fajny zwykły, przezroczysty

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
pytanie do Margosi ale mozna sie wypowiadac
Gin kazał mi za 3 tyg zacząć liczyć ruchy małej....
Jak ty to robisz skoro Glutek jest takim spiochem? Gin mi powiedział ze 10/h lub 50 w ciagu całego dnia...wole pierwsza opcje
Margosia udaje ci sie tyle naliczyć?
A właśnie mój mi nic o ruchach nie mówił, zapomniał No ale sama staram się obserwować i w godzinach aktywności policzyć te 10..choć jest ich więcej, to czasami nie muszę zliczać..po 5 daję sobie siana

Cytat:
moja mala rusza sie zwykle w tych samych porach, ma swoj tryb juz.
i moja polozna powiedziala, zeby obserwowac czy sie rusza w tych jej godzinach.
jesli zmieni sie natezenie, duuuzo mocniejsze ruchy, albo brak to trzeba sie martwic.
puki sie rusza o jej stalych prach to nie wazne czy to jest 10 ruchuow czy 50 jest dobrze
Dokładnie tak, położne w SR też mówiły, że każde odstępstwo od normy dopiero powinno zaniepokoić..

Cytat:
Dzien dobry

OMG, ale czas galopuje
8. miesiąc brzmi tak dojrzale

Cytat:
kupiłąm dzidziusia
tak sobie czytam 'kupiłam dzidziusia'..ale że co.. jak kupiłam...dziecko? przecież masz swoje w brzuchu

Ja też trzymam mocno kciukole, by Twój dzidziol się wstrzymał do 36...ba! nawet 37 tygodnia!

Cytat:
coraz bliżej do spotkania z malenstwem

Witam się w 28 Tygodniu
brawo brawo

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
już niedaleko..68 dni...

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:49   #3267
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
jak Ci dziecko z głodu będzie płakać i się zanosić, to czy to lubisz to nie to to zrobisz.
Nie, no nie mam zamiaru głodzić mojego maleństwa Boję się po prostu tego co mnie czeka. Będę się starać, ale w trakcie delikatnych pieszczot z mężem odpycham jego rękę, bo nie daję rady, więc boję się, że szybciej niż chciałabym przestawię się na mieszankę. Nie chcę tego, ale nie wiem jak będzie....

Moja siostra miała w sobie mnóstwo samozaparcia, chęci. Wiedziała na 100%, że zrobi wszystko dla karmienia piersią. Dostała zapalenia, gorączki. Musiała wziąć antybiotyk kilka dni i już do karmienia nie wróciła niestety. Pokarm jej zanikł, ona się zblokowała.

Różnie po prostu bywa.

Cytat:
Wiesz, no, Perse, raczej na 100% nie unikniesz bolu w ktoryms momencie . Ja nieraz z poduszka w zebach przystawialam dziewczynki do piersi, a lzy mi ciurem lecialy zanim sie malutka wlasciwie przyssala. Nawet jesli zadbasz, zeby nic nie pekalo, bedziesz kremowac etc - to i tak zanim sie sutek przyzwyczai do mietoszenia, rozowo nie bedzie... ale to tylko na poczatku i jak dasz rade - reszta cud miod malina, te oczka w Ciebie wpatrzone nieruchomo z rozkoszy, ze mama jest tak blisko, tak pachnie, ze mleczko takie slodkie i brzusio taki szczesliwy
No właśnie dla takiego obrazka mam motywację i będę zaciskać zęby i robić wszystko co w mojej mocy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jedna z rzeczy, która mnie najbardziej przeraża. Kolejną jest kwestia pępka mojego Michasia i jego siusiak. Boję się obsługi chłopca...No takie mam rozkminy od początku ciąży

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Poskarżyłam się Ginowi że mam od dwóch dni duże parcie na pęcherz, i taki jakby ucisk tam czuje, i tak mi ciężko tam na dole no i po badaniu stwierdził,że szyjka ładnie zamknięta ale że mały ma główkę bardzo nisko i on to by mnie w szpitalu na obserwacji położył na 2-3 dni. Tak więc idę jutro bo stwierdził że lepiej chuchać na zimne. Niby mam się nie bać i nie panikować ale jakoś mnie przestraszyła wizja przedwczesnego porodu
Z malutkim wszystko dobrze 1700 gr już waży czyli 600 przybrał przez 3 tygodnie mój klocuszek. Jak tak dalej pójdzie to do czterech kilo mi dobije do terminuAle ważne że zdrowy i ładnie rośnie
Ja plus 2 kg i tym sposobem przekroczyłam siedem dyszek
Bojam się trochę no

Dam znać, że żyje jak wrócę. Trzymajcie kciuki żeby grzeczny był ten mój łobuz mały
Trzymam kciuki Nie stresuj się i daj znać jak tylko to będzie możliwe

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie znow

Przepraszam, ale nie nadrobie Was - nie ma rady. Dzis zajete popoludnie, jutro caly dzien z Marysia sama - tez nie wiem czy sie uda

Po wizycie OK. Chociaz poraz pierwszy nie moglam wylezec na USG. W koncu musialam sie na boku polozyc (bylo mi slabo i niedobrze). No wiec, niska hemoglobina przepisal tardyferor. Ponadto glukoza i reszta OK. Maly - hmmm malym bym go nie nazwala - 1589 g w 29 tc wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze. Reszta Oki, serduszko bije, raczkami buzie zaslonil skutecznie, wiec nawet jednej foty nie mam i juz. Ulozyl sie glowka do dolu

Lece kochane brzuchatki spac, bo o 9.15 wizyta u pulmonologa z Mery, a od rana sama z nia walcze, bo TZ jedzie z karawanem po tate
za wizytę.

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:

Witam się w 28 Tygodniu

Cytat:

Ghia- kciuki ogromne dla TŻa
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:51   #3268
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
i dla Ciebie również wielkie oklaski To już 7 miesiąc!

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Dzień dobry
Ja to znowu podwójne wstawanie miałam. Znowu po 5 spać nie mogłam i wyszłam do męża. Jak przed 6 udało mi się zasnąć, to zbudziły mnie ciężkie kroki i deska klozetowa.. mąż wparował do kibelka było wpół do 8 i już nie zasnęłam

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 08:51   #3269
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:

A właśnie mój mi nic o ruchach nie mówił, zapomniał No ale sama staram się obserwować i w godzinach aktywności policzyć te 10..choć jest ich więcej, to czasami nie muszę zliczać..po 5 daję sobie siana

:
No ja w sumie tez jak Maja sie wscieka w brzuchu to nie nadazam liczyc

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-05-08, 09:08   #3270
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A ja niedługo ze stresu się popłaczę.

Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic......
Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie.
Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości