|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję ze dzisiaj będziesz.się już lepiej czuła, odpocznij trochę ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej Wam! Ja.wstalam, bezik od rana buszuje po brzuchu. Zaraz jakieś sniadanko ogarne już się nie mogę doczekać swojej wizyty a to jeszcze caluuuuuutki tydzień !Kciuki trzymamy za te dzisiejsze.i brawa za tygodnie tym co jeszcze nie klaskalismy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#3272 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Dzień dobry
![]() U mnie piękna pogoda Nie pisałam Wam chyba, że siostra z Italii przysłała mi dwie duże reklamowi ciuszków Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj ![]() Adriana trzymam kciuki za pobyt w szpitalu lepiej iść, poobserwują Cie i będziesz spokojniejszaCytat:
![]() Współczuję śmierci teścia ![]() Cytat:
smoczki ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40699838]A ja niedługo ze stresu się popłaczę.
Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic...... Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie. Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]Ja niestety mam podobnie i bardzo nie mogę doczekać się już rozwiązanie |
|
|
|
#3274 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40694560]
Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu [/QUOTE]Poboli i przestanie. Potem to jest tylko przyjemność. Będziesz się dziwiła, jak mogłaś tak myśleć, że nie dasz rady. Ból u mnie trwał ok 4 dni, zagryzłam zęby i karmiłam. Ta więź jaka była i jest między mną i Małgosią nie wzięła się z nikąd. Ona już nawet po zaprzestaniu karmienia (po 11 miesiącach) zasypiając wieczorem musiała mi rączkę na piersi tak od góry położyć (nad sutkiem) i robiła tak jeszcze z 2-3 lata. Ja chcę karmić i mam nadzieję, że będzie mi to dane. Cytat:
dla tej pani.Cytat:
Dzień dobry Jaka piękna pogoda dziś. Wczoraj mąż poszedł usypiać Małgosię, ta na chwilę do mnie przyszła jeszcze się przytulić. Ja oglądałam M jak Miłość akurat. Nie obejrzałam do końca bo po 5 min spałyśmy. Mąż tylko przyszedł, wył telewizor, przyniósł Małgosi pościel zabrał swoją i spał w jej pokoju. Nie miał sumienia jej wyjmować z moich objęć. Ja się obudziłam koło 1 w nocy z kompletnie zdrętwiałą prawą ręką bo na niej mi Małgosia spała. Dziś wstałyśmy rześkie i wypoczęte ![]() Odwiozłam ją do przedszkola bo jadą do teatru na jakieś przedstawienie i to bardzo ważny dzień. Zawsze się bardzo denerwuję tymi wyjazdami. Wypiłam dwie herbaty i coś mi niedobrze. I za sprzątanie czas się wziąć. W sumie tylko poodkurzać podłogi, pomyć je i kurze zetrzeć więc wiele nie zostało. A wieczorem na SR więc pewnie w ciągu dnia się jeszcze odezwę, ale wieczorkiem to już na 100% nie.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-05-08 o 09:14 |
||
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale mysle, ze rozpracujesz go w trymiga ![]() DOLACZAM SIE DO KCIUKOW DLA GHII TZ-ta!!! Cytat:
Ja mam same bawelniane reczniki w domku, wszystkie czekoladowe (sama farbowalam ) i tylko te Lileczki beda dla odroznienia ecru
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mały jest taki mały jak moja mała w 29 t.c damy rade, podobno przy porodzie bedzie waga 3200-3600- i ja ufam lekarzowi ze wie co mówi
|
|
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma to jak wsparcie innych kobiet, matek...wredne zołzy..a tak pomyślałam, że jeszcze mogłaś tej dziewczynie podsunąć naszego linka, bo jest tyle części, że może nas nie odnaleźć |
|
|
|
|
#3279 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
)Wytrzymacie ![]() Cytat:
za tydzień ![]() I życzę Ci ochłodzenia! )![]() Cytat:
Jeszczę myślę, że zostawię w domu i Tż każę przywieźć następnego dnia ![]() Co do odstępstwa, jakby Glut zaczął nagle tańczyć ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40699838]A ja niedługo ze stresu się popłaczę. Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic...... Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie. Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]Będzie dobrze
|
|
#3280 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40699838]A ja niedługo ze stresu się popłaczę.
Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic...... Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie. Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]Mam to samo.....jak go nie mogę dobudzić żeby sie ruszył to od razu panika i i czarne mysli.... Ghia kciuki za rozmowe Tż ![]() Jeszcze co do wagi dziecka, jak leżałam w szpitalu dziewczyna urodzila sn dziewczynkę 4700, parę dni wcześniej miala usg i wyszlo, że córeczka waży 3700
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
kciuki za wizyty Ghia dla Tż
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic...... Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie. Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]LASKI DO PIONU!!! ![]() No ja bym chciala to widziec, jak Wy, skadinad stare krowska , smigacie bez odpoczynku przez caly dzien, non stop w ruchu, rzeskie i wyswiezone, gotowe w kazdym momencie kopac, stukac,walic, fikac i wierzgac ![]() Toz to malenki robaczek jest i ma swiete prawo pospac, polezakowac i podrzemac!!! ![]() Cytat:
mowi, ze zazdrosci Lili na zapas ![]() Och Mela, slodko sie tak z corenka spi.... zazdroszcze, moj zrebak wierzga w nocy tak, ze bym sie obawiala juz nie tylko o Lile, ale o swoja wlasna szczeke nawet
|
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic...... Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie. Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]Mój wczoraj popołudniu żadnych znaków nie dawał..siedziałam na kanapie wyprostowana, na półleżąco, na jednym boku, na drugim, na plecach i żadnej nawet małej rybki nie poczułam.. trącałam brzuch, pukałam..i nic.. Dopiero po dłuższym czasie go wyczułam..dalam mu troszkę czasu. Ale też mnie przestraszył..teraz jak o ruchach tyle piszemy, to ciągle myślę i wyczekuję.. zeschizować można ![]() En jakoś mi tak o tej porze za wcześnie tu wyglądasz Anulka ja też się boję obsługi siusiaka Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-05-08 o 09:37 |
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
Miłego Kochane
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oli, mela jakie Wy słodkie córeczki macie ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Idę pranko nastawić..takie słoneczko, że aż grzech na balkon czegoś nie wystawić ..Siebie opalać nie mogę, to choć łaszki niech się grzeją ![]() A pierwszy raz od początku tygodnia z rana tak słonecznie i gorąco
|
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zadomowienie
|
Oliath, jak twoje problemy z dupką? Lepiej już coś, pozbyłaś się tego?Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40699838]A ja niedługo ze stresu się popłaczę. Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic...... Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie. Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]Nie stresuj się tak. Wiem, ze łatwo powiedzieć, ale np. mój mały ma takiego lenia, że jak się ruszy lekko parę razy dziennie to max. Czasami zacznie kopć jak oszalały ale to naprawdę rzadko. I ja sie juz przyzwyczaiłam do tego... Ha, wiecie co, wczoraj pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce w kasie i to 3 razy A kasjerka nawet specjalnie dla mnie otworzyła nową kasę i mnie zawołała Chyba wyglądałam grubiej niż zwykle, bo jakoś specjalnie brzucha nie eksponowałam, a nawet luźną bluzkę miałam. Dzisiaj wizytuję...pewnie się dowiem od lekarki, ze się spasłam jak prosię ![]() Dziewczyny z Wrocławia: wybieracie się 20stego na warsztaty Moda na brzuszek? Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-05-08 o 09:49 |
|
|
|
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio tesciowa kupila na w prezencie własnie takie co nie chłona i Tż sie wscieka bo puszki po tych recznikah zstaja na nim tam gdzie nie trzeba ![]() Cytat:
![]() przyszedl mily pan listonosz i przyniosl kolejna paczuszke, dla mnie to takie urozmaicenie w kazdym badz razie zostało nam do zkupu lozeczko i wozek, tylko z tym wozkiem bedzie problem bo Tż nie moze sie zdecydowac
|
||
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj na SR, pielęgniarka z noworodków mówiła o takim niedawnym przypadku. Lekarz zrobił USG w szpitalu przed porodem i powiedział mamie, że dzidziuś 3700 g waży, a mamusia urodziła bobasa 4500 g.
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam
za dzisiejsze wizyty!
|
|
|
|
#3291 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski
co slychac? ladna pogoda,zaniedlugo sie zbieram i lece do biedronki po ta posciel dla Dzieci,moze bedzie jeszcze i moze zaciagne mame do Lumpka lol...wogole gratuluje nowych tyg ja niewiem gdzie te pare miesiecy zlecialo.. ![]() Moj TZ ostatnio zaczyna mowic ze no jeszcze miesiac poltora a ja sobie mysle o jezu to juz na dniach bo przeciez zleci jak niewiem.. tylko nie chce przenosic eh snilo mi sie ze wody mi w biedronce odeszly lol to moze nie ide dzis do niej hahahhaha ![]() Dzis wyjatkowo sie wyspalam uff bez skurczy .. slodkie macie te coreczki dziewczyny )
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
No i oczywiscie trzymam kciuki za wizyty..
) Ja mam jutro juz nie moge sie doczekac ![]() ENLEVEEE skarbku zmienilabys imie mojej coreczki na ZUZIA ? Jednak... he ))
|
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak to przeczytalam to se mysle jak to?? diecko kupiłaś ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
A co!! ślicnie dzidizus rosnie
|
||
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
Anulka ja tez sie zastanawiam jak mam sobie z tym siurakiem poradzic zeby skorki nie naciagnac itp. Mam nadzieje ze polozna mi od razu powie co i jak.
|
|
|
|
#3296 |
|
Konto usunięte
|
OLi
![]() Dzoan no właśnie, a jeszcze jak dziewczyny piszą, że im dzieci w brzuszkach szaleją, a mój akurat siedzi cicho pół dnia, to zaczynam schizować.. |
|
|
|
#3297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko się nie zdziw, bo ona śmierdzi..ale po wypraniu ma być już ok ja jeszcze swojej nie piorę, bo nie mam proszku dla malucha Cytat:
|
||
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
odnosnie sciagania u chlopców, w tym linku co wrzuciłam i jeszcze w jakims programie widzialam, to zeby nie sciagac napletka u chlopców do 1 roku, potem dopiero probowac i to przy kapieli i bardzo deliktanie, gdyby jednak cos bylo wtedy nie tak to mozna to wowczas zgosci lekarzowi.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-05-08 o 10:09 |
|
|
|
#3299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień Oliath za zaawansowanie ciazowe
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.

.
wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze