Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.12 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 09:09   #3271
enlevee
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ÓSMY MIESIĄC zaczynam dzis!!!

OMG, ale czas galopuje
Jak dobrze pojdzie, dzis listonosz zawita z moimi liscmi malin lesnych
Tak ze krolikowanie doswiadczalne rozpoczne niezwlocznie :
Gratulacje !!!! To już prawie ze !

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
coraz bliżej do spotkania z malenstwem

A Ja 7 Miesiąc dziś zaczynam

Witam się w 28 Tygodniu
Gratulacje za 7my msc!

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

nie zeszłam wczoraj, choć wyglądało na to, że się kończę
wieczorem zaczęło mi się robić słabo, brak tchu, ćmiący ból całego ciała - popłakałam się, zmierzyłam ciśnienie (110/77- 98 puls), wyjrzałam przez okno a tam..... burza na horyzoncie... i wszystko było jasne

w nocy kiepsko spałam, dziś lekko boli głowa.
Idę zaraz pracować, a jak się ociepli (już mam 17 st na termometrze) to zamykam okna i się kładę. Dziś poczynię zakupy na all, które lezą już w koszyku.

tęskno mi za spamowaniem z Wami
dobra spadam, bo jak za dawnych czasów dooopa mi złośliwie przyrośnie do kanapy i będę biadolić, że nic nie zrobiłam

kciuki nieustające i gratulacje też i dużo uśmiechu Wam przesyłam

---------
o żesz w morde śledziunia po kaszubsku... witam się w 31 tyg
68 dni do planowego wyjścia.....
Gratki za tydzień !!

Mam nadzieję ze dzisiaj będziesz.się już lepiej czuła, odpocznij trochę !

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam sie w p28 tygodniu juz za tydzien wizytuje i zobacze swojego szkraba Maly w nocy nie dal pospac najpierw obudzil mnie o 1,Potem Po 4 i o 8 dal mi chyba Znak abym cos zjadla

Cytat:
Napisane przez dzoan;
Dzień dobry
Ja to znowu podwójne wstawanie miałam. Znowu po 5 spać nie mogłam i wyszłam do męża. Jak przed 6 udało mi się zasnąć, to zbudziły mnie ciężkie kroki i deska klozetowa.. mąż wparował do kibelka było wpół do 8 i już nie zasnęłam
A no dzień dobry Pani !

Hej Wam!
Ja.wstalam, bezik od rana buszuje po brzuchu. Zaraz jakieś sniadanko ogarne już się nie mogę doczekać swojej wizyty a to jeszcze caluuuuuutki tydzień !
Kciuki trzymamy za te dzisiejsze.i brawa za tygodnie tym co jeszcze nie klaskalismy
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:11   #3272
magolina
Wtajemniczenie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Dzień dobry

U mnie piękna pogoda

Nie pisałam Wam chyba, że siostra z Italii przysłała mi dwie duże reklamowi ciuszków do tego sterylizator do mikrofali Chicco i wagę dla dzieciaczka....normalnie bym tego nie kupowała, ale jak dostałam to niech będzie ma mi jeszcze przyslać huśtawkę i łóżeczko-kojec

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj

Adriana trzymam kciuki za pobyt w szpitalu lepiej iść, poobserwują Cie i będziesz spokojniejsza

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie znow

Przepraszam, ale nie nadrobie Was - nie ma rady. Dzis zajete popoludnie, jutro caly dzien z Marysia sama - tez nie wiem czy sie uda

Po wizycie OK. Chociaz poraz pierwszy nie moglam wylezec na USG. W koncu musialam sie na boku polozyc (bylo mi slabo i niedobrze). No wiec, niska hemoglobina przepisal tardyferor. Ponadto glukoza i reszta OK. Maly - hmmm malym bym go nie nazwala - 1589 g w 29 tc wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze. Reszta Oki, serduszko bije, raczkami buzie zaslonil skutecznie, wiec nawet jednej foty nie mam i juz. Ulozyl sie glowka do dolu

Lece kochane brzuchatki spac, bo o 9.15 wizyta u pulmonologa z Mery, a od rana sama z nia walcze, bo TZ jedzie z karawanem po tate
Gratuluję wizyty i naprawdę spory już Twój synuś
Współczuję śmierci teścia

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jeszcze jakie butelki kupujecie i jakie smoczki bo chciałam coś zamówić a nie mam pojęcia jakie brać.
Jutro postaram się więcej nadrobić
tommee tippee 150 ml i 260 ml
smoczki

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:

Witam się w 28 Tygodniu

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
A ja po wczorajszej wizycie jestem duzo spokojniejsza, starczy mi to do kolejnej wizyty za 2 tygodnie wszystko to co ostatnio sie działo to mojej schizy
Lekarz mnie pochwalił i powiedzial zebym tak trzymała dalej, i zebym wytrzymała jeszcze do 32 tyg, wtedy dzidzia moze sie rodzic bo bedzie juz tak "jakby" donoszona, no ale jak wytrzymam do tego tygodnia, to zebym potem dotrwałą do 34 tyg, wtedy bedzie donoszona i bedzie sie miała na zdrowie, a jak dotrwam do 36 tyg to bedzie w ogole rewelacja takze zostałam mega podniesiona na duchu i moj cel to jednak ten 36 tydzien.
A z malutkim wszystko w porzadku, ułozony głowka w dół, to co sie wypycha po lewej stronie to plecki i wazy juz 1650g jestem z niego dumna
Super, że wszystko na najlepszej drodze i lekarz Cie podbudował. dasz radę i trzymam kciuki, żeby synek wytrzymał do 36 tc

Cytat:
Napisane przez Persephone_ Pokaż wiadomość
Hej!

Przepraszam, że tak ogólnie, ale wczoraj miałam zamuła, a dzisiaj mega stres, bo wizytuję.
będzie dobrze trzymam kciuki

Cytat:
Cisza u nas, to sobie weszlam na Intymnie i sie zagotowalam od rana

Tu jest watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692046&page=6

Dziewczyna w 30 tc, wiec "nasza", a caly Wizaz po niej, upraszaczajac, jedzie .

Zaprosilam ja do nas, mam nadzieje, ze sie pojawi
Dobrze napisałaś

Cytat:

Cytat:
Witam sie w p28 tygodniu juz za tydzien wizytuje i zobacze swojego szkraba Maly w nocy nie dal pospac najpierw obudzil mnie o 1,Potem Po 4 i o 8 dal mi chyba Znak abym cos zjadla
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:11   #3273
surka
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40699838]A ja niedługo ze stresu się popłaczę.

Mój Mały od rana cisza, leżę na wznak i nic... Zaczepiam i nic......
Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie.
Oszaleję, osiwieję, Boże spraw, żeby już był lipiec... [/QUOTE]

Ja niestety mam podobnie i bardzo nie mogę doczekać się już rozwiązanie
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:13   #3274
mela1234
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40694560]
Ja też się będę bardzo starać. Po prostu się tego zwyczajnie boję, jak ludzie się boją bólu u dentysty czy z innego powodu, ja się boję bólu przy karmieniu [/QUOTE]
Poboli i przestanie. Potem to jest tylko przyjemność. Będziesz się dziwiła, jak mogłaś tak myśleć, że nie dasz rady. Ból u mnie trwał ok 4 dni, zagryzłam zęby i karmiłam. Ta więź jaka była i jest między mną i Małgosią nie wzięła się z nikąd. Ona już nawet po zaprzestaniu karmienia (po 11 miesiącach) zasypiając wieczorem musiała mi rączkę na piersi tak od góry położyć (nad sutkiem) i robiła tak jeszcze z 2-3 lata. Ja chcę karmić i mam nadzieję, że będzie mi to dane.

Cytat:
Wiesz, no, Perse, raczej na 100% nie unikniesz bolu w ktoryms momencie . Ja nieraz z poduszka w zebach przystawialam dziewczynki do piersi, a lzy mi ciurem lecialy zanim sie malutka wlasciwie przyssala. Nawet jesli zadbasz, zeby nic nie pekalo, bedziesz kremowac etc - to i tak zanim sie sutek przyzwyczai do mietoszenia, rozowo nie bedzie... ale to tylko na poczatku i jak dasz rade - reszta cud miod malina, te oczka w Ciebie wpatrzone nieruchomo z rozkoszy, ze mama jest tak blisko, tak pachnie, ze mleczko takie slodkie i brzusio taki szczesliwy
dla tej pani.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Oglądam Położne i jakoś jeszcze bardziej mnie to wszystko dołuje, patrzenie na te wszystkie cierpienia tych kobiet na ich nieziemskie jęki dlaczego kobiety muszą się tak nacierpieć
Ewa + Adam + jabłko!

Dzień dobry
Jaka piękna pogoda dziś.
Wczoraj mąż poszedł usypiać Małgosię, ta na chwilę do mnie przyszła jeszcze się przytulić. Ja oglądałam M jak Miłość akurat. Nie obejrzałam do końca bo po 5 min spałyśmy. Mąż tylko przyszedł, wył telewizor, przyniósł Małgosi pościel zabrał swoją i spał w jej pokoju. Nie miał sumienia jej wyjmować z moich objęć. Ja się obudziłam koło 1 w nocy z kompletnie zdrętwiałą prawą ręką bo na niej mi Małgosia spała.
Dziś wstałyśmy rześkie i wypoczęte

Odwiozłam ją do przedszkola bo jadą do teatru na jakieś przedstawienie i to bardzo ważny dzień. Zawsze się bardzo denerwuję tymi wyjazdami.

Wypiłam dwie herbaty i coś mi niedobrze. I za sprzątanie czas się wziąć. W sumie tylko poodkurzać podłogi, pomyć je i kurze zetrzeć więc wiele nie zostało.

A wieczorem na SR więc pewnie w ciągu dnia się jeszcze odezwę, ale wieczorkiem to już na 100% nie.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-05-08 o 09:14
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:13   #3275
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Kolejną jest kwestia pępka mojego Michasia i jego siusiak. Boję się obsługi chłopca...No takie mam rozkminy od początku ciąży

(...)
Ghia- kciuki ogromne dla TŻa
O Anulka, pepus pol biedy, ale gdybym miala miec chlopczyka to tez bym sie siurka bala no ale mysle, ze rozpracujesz go w trymiga

DOLACZAM SIE DO KCIUKOW DLA GHII TZ-ta!!!
Cytat:
Nie pamietam, ale chyba Oliath Ty wrzucilas linka do tych reczników http://allegro.pl/recznik-reczniki-7...186389389.html powiedz mi czy jestes z nich zadowilona, czy jak sie wyciera to czy od razu woda w nie wsiaka czy trzeba trzec
Wiesz, ze nie wiem jeszcze, bom je dopiero co kupila - ale wygladaja na porzadne, miekkie, chlonne, i - co dla mnie bylo wazne - naturalne, bez puchatych sztucznych wlokien, po ktorych woda splywa zamiast w nie wsiakac.
Ja mam same bawelniane reczniki w domku, wszystkie czekoladowe (sama farbowalam ) i tylko te Lileczki beda dla odroznienia ecru
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:15   #3276
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Nie pisałam Wam chyba, że siostra z Italii przysłała mi dwie duże reklamowi ciuszków do tego sterylizator do mikrofali Chicco i wagę dla dzieciaczka....normalnie bym tego nie kupowała, ale jak dostałam to niech będzie ma mi jeszcze przyslać huśtawkę i łóżeczko-kojec
Każdy prezencik dzieciaczkowy cieszy ogromnie
Stary 2013-05-08, 09:16   #3277
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie znow

Przepraszam, ale nie nadrobie Was - nie ma rady. Dzis zajete popoludnie, jutro caly dzien z Marysia sama - tez nie wiem czy sie uda

Po wizycie OK. Chociaz poraz pierwszy nie moglam wylezec na USG. W koncu musialam sie na boku polozyc (bylo mi slabo i niedobrze). No wiec, niska hemoglobina przepisal tardyferor. Ponadto glukoza i reszta OK. Maly - hmmm malym bym go nie nazwala - 1589 g w 29 tc wg pomiarow znow termin wyszedl o 11 wczesniej i mam sie nastawiac, ze raczej kolo 12 lipca urodze. Reszta Oki, serduszko bije, raczkami buzie zaslonil skutecznie, wiec nawet jednej foty nie mam i juz. Ulozyl sie glowka do dolu

Lece kochane brzuchatki spac, bo o 9.15 wizyta u pulmonologa z Mery, a od rana sama z nia walcze, bo TZ jedzie z karawanem po tate
a mały jest taki mały jak moja mała w 29 t.c
damy rade, podobno przy porodzie bedzie waga 3200-3600- i ja ufam lekarzowi ze wie co mówi
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:19   #3278
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Cisza u nas, to sobie weszlam na Intymnie i sie zagotowalam od rana

Tu jest watek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692046&page=6

Dziewczyna w 30 tc, wiec "nasza", a caly Wizaz po niej, upraszaczajac, jedzie .

Zaprosilam ja do nas, mam nadzieje, ze sie pojawi
ja też przeczytałam pierwszą i ostatnią stronę i wysiadłam.. nie ma to jak wsparcie innych kobiet, matek...wredne zołzy..
a tak pomyślałam, że jeszcze mogłaś tej dziewczynie podsunąć naszego linka, bo jest tyle części, że może nas nie odnaleźć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:21   #3279
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
chciałabym spać... Zgaga i kaszel mają inne plany. Na dodatek brzuch mi skacze, jakbym zjadla stado żab... zieeeeeeeew

Cytat:
Dzien dobry

Cytat:

Witam się w 28 Tygodniu

Cytat:
A ja po wczorajszej wizycie jestem duzo spokojniejsza, starczy mi to do kolejnej wizyty za 2 tygodnie wszystko to co ostatnio sie działo to mojej schizy
Lekarz mnie pochwalił i powiedzial zebym tak trzymała dalej, i zebym wytrzymała jeszcze do 32 tyg, wtedy dzidzia moze sie rodzic bo bedzie juz tak "jakby" donoszona, no ale jak wytrzymam do tego tygodnia, to zebym potem dotrwałą do 34 tyg, wtedy bedzie donoszona i bedzie sie miała na zdrowie, a jak dotrwam do 36 tyg to bedzie w ogole rewelacja takze zostałam mega podniesiona na duchu i moj cel to jednak ten 36 tydzien.
A z malutkim wszystko w porzadku, ułozony głowka w dół, to co sie wypycha po lewej stronie to plecki i wazy juz 1650g jestem z niego dumna
Najważniejszy jest Twój spokój i pozytywne nastawienie )

Wytrzymacie

Cytat:
za tydzień
I życzę Ci ochłodzenia!)
Cytat:
Witam sie w p28 tygodniu

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Poprosisz położną i Ci panie wyparzą w szpitalu przyjaciółka nie miała w ogóle, w szpitalu dostała i właśnie poprosiła by jej wyparzyły, bez problemu.. ja nie kupuję wcale. A taki fajny zwykły, przezroczysty

Dokładnie tak, położne w SR też mówiły, że każde odstępstwo od normy dopiero powinno zaniepokoić..
Dziękuję za podpowiedź
Jeszczę myślę, że zostawię w domu i Tż każę przywieźć następnego dnia

Co do odstępstwa, jakby Glut zaczął nagle tańczyć
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40699838]A ja niedługo ze stresu się popłaczę.

Usiadłam, wzięłam tablet na kolana i zaczął tak kopać i się przesuwać, że zaraz mi tablet spadnie.
Będzie dobrze

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:23   #3280
magolina
Wtajemniczenie

Mam to samo.....jak go nie mogę dobudzić żeby sie ruszył to od razu panika i i czarne mysli....

Ghia kciuki za rozmowe Tż

Jeszcze co do wagi dziecka, jak leżałam w szpitalu dziewczyna urodzila sn dziewczynkę 4700, parę dni wcześniej miala usg i wyszlo, że córeczka waży 3700 takie prawie kilogramowe przekłamanie
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:23   #3281
Margosia__
Zakorzenienie

kciuki za wizyty
Ghia dla Tż

Mały
Stary 2013-05-08, 09:23   #3282
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ja niestety mam podobnie i bardzo nie mogę doczekać się już rozwiązanie
LASKI DO PIONU!!!
No ja bym chciala to widziec, jak Wy, skadinad stare krowska , smigacie bez odpoczynku przez caly dzien, non stop w ruchu, rzeskie i wyswiezone, gotowe w kazdym momencie kopac, stukac,walic, fikac i wierzgac
Toz to malenki robaczek jest i ma swiete prawo pospac, polezakowac i podrzemac!!!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Poboli i przestanie. Potem to jest tylko przyjemność. Będziesz się dziwiła, jak mogłaś tak myśleć, że nie dasz rady. Ból u mnie trwał ok 4 dni, zagryzłam zęby i karmiłam. Ta więź jaka była i jest między mną i Małgosią nie wzięła się z nikąd. Ona już nawet po zaprzestaniu karmienia (po 11 miesiącach) zasypiając wieczorem musiała mi rączkę na piersi tak od góry położyć (nad sutkiem) i robiła tak jeszcze z 2-3 lata. Ja chcę karmić i mam nadzieję, że będzie mi to dane.

dla tej pani.

(...)
Wczoraj mąż poszedł usypiać Małgosię, ta na chwilę do mnie przyszła jeszcze się przytulić. Ja oglądałam M jak Miłość akurat. Nie obejrzałam do końca bo po 5 min spałyśmy. Mąż tylko przyszedł, wył telewizor, przyniósł Małgosi pościel zabrał swoją i spał w jej pokoju. Nie miał sumienia jej wyjmować z moich objęć. Ja się obudziłam koło 1 w nocy z kompletnie zdrętwiałą prawą ręką bo na niej mi Małgosia spała.
Dziś wstałyśmy rześkie i wypoczęte
(...)
A Lala do dzis ma sentyment, uwielbia moje piersi, glaszcze i podziwia i naboznie wzdycha do nich, choc tylko podswiadomie ma prawo pamietac, do czego sluzyly w jej wczesnym dzieciectwie mowi, ze zazdrosci Lili na zapas

Och Mela, slodko sie tak z corenka spi.... zazdroszcze, moj zrebak wierzga w nocy tak, ze bym sie obawiala juz nie tylko o Lile, ale o swoja wlasna szczeke nawet
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:27   #3283
dzoan
Zakorzenienie

Mój wczoraj popołudniu żadnych znaków nie dawał..siedziałam na kanapie wyprostowana, na półleżąco, na jednym boku, na drugim, na plecach i żadnej nawet małej rybki nie poczułam.. trącałam brzuch, pukałam..i nic.. Dopiero po dłuższym czasie go wyczułam..dalam mu troszkę czasu. Ale też mnie przestraszył..teraz jak o ruchach tyle piszemy, to ciągle myślę i wyczekuję.. zeschizować można

En jakoś mi tak o tej porze za wcześnie tu wyglądasz

Anulka ja też się boję obsługi siusiaka A myślałam, że to tylko ja taka

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2013-05-08 o 09:37
Stary 2013-05-08, 09:29   #3284
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A Lala do dzis ma sentyment, uwielbia moje piersi, glaszcze i podziwia i naboznie wzdycha do nich, choc tylko podswiadomie ma prawo pamietac, do czego sluzyly w jej wczesnym dzieciectwie mowi, ze zazdrosci Lili na zapas
Mam nadzieję, że moja też w przyszłości będzie miała taki sentyment do moich obwisłych naleśników
Stary 2013-05-08, 09:37   #3285
Margosia__
Zakorzenienie

Miłego Kochane

Mały
Stary 2013-05-08, 09:40   #3286
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że moja też w przyszłości będzie miała taki sentyment do moich obwisłych naleśników

Oli, mela jakie Wy słodkie córeczki macie

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Idę pranko nastawić..takie słoneczko, że aż grzech na balkon czegoś nie wystawić ..Siebie opalać nie mogę, to choć łaszki niech się grzeją

A pierwszy raz od początku tygodnia z rana tak słonecznie i gorąco

Stary 2013-05-08, 09:43   #3287
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry

Oliath, jak twoje problemy z dupką? Lepiej już coś, pozbyłaś się tego?

Cytat:
coraz bliżej do spotkania z malenstwem

Witam się w 28 Tygodniu
Gratki

Nie stresuj się tak. Wiem, ze łatwo powiedzieć, ale np. mój mały ma takiego lenia, że jak się ruszy lekko parę razy dziennie to max. Czasami zacznie kopć jak oszalały ale to naprawdę rzadko. I ja sie juz przyzwyczaiłam do tego...

Ha, wiecie co, wczoraj pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce w kasie i to 3 razy A kasjerka nawet specjalnie dla mnie otworzyła nową kasę i mnie zawołała Chyba wyglądałam grubiej niż zwykle, bo jakoś specjalnie brzucha nie eksponowałam, a nawet luźną bluzkę miałam.

Dzisiaj wizytuję...pewnie się dowiem od lekarki, ze się spasłam jak prosię

Dziewczyny z Wrocławia: wybieracie się 20stego na warsztaty Moda na brzuszek?

Edytowane przez arrabbiata
Czas edycji: 2013-05-08 o 09:49
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:44   #3288
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
O Anulka, pepus pol biedy, ale gdybym miala miec chlopczyka to tez bym sie siurka bala no ale mysle, ze rozpracujesz go w trymiga

DOLACZAM SIE DO KCIUKOW DLA GHII TZ-ta!!!

Wiesz, ze nie wiem jeszcze, bom je dopiero co kupila - ale wygladaja na porzadne, miekkie, chlonne, i - co dla mnie bylo wazne - naturalne, bez puchatych sztucznych wlokien, po ktorych woda splywa zamiast w nie wsiakac.
Ja mam same bawelniane reczniki w domku, wszystkie czekoladowe (sama farbowalam ) i tylko te Lileczki beda dla odroznienia ecru
to chyba zaryzukuje ostatnio tesciowa kupila na w prezencie własnie takie co nie chłona i Tż sie wscieka bo puszki po tych recznikah zstaja na nim tam gdzie nie trzeba

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Obejrzałam trochę filmikow na youtube, zaraz TZ wraca z pracy i doniesie świeże buleczki

za wszystkie tygodnie i miesiące.
za wizyty

Powiem wam ze coraz ciężej mi sie funkcjonuje w te upały. Czuje ze ciężej mi sie oddycha i mecze sie bardzo szybko. Nie idę dzis do pracy, zamierzam posegregowac nowa dostawę ciuszkow Majeczki i moze porobie fotki to wstawie ale nie obiecuje bo nie cierpię sama robić zdjęć.
Czeka mnie jeszcze sprzątanie bo nie wyniosłam rzeczy zimowych do garażu tylko zgromadzilam w przedpokoju i ledwo sie przez nie przeciskam
ja wczoraj jak jechalismy na wizyte to myslalam ze wikituje w samochodzie. A po drodze na chwile wstapilismy do h&m bo chciałam sobie kupic stanik do karmienia i tylko przymierzyłam i musialam wyjsc na powietrze, ale i tak nie bylo czym oddychac i stwierdzilam ze gdybym miala nawet pozowlone na chodzenie to bym sie niegdzie nie ruszala

przyszedl mily pan listonosz i przyniosl kolejna paczuszke, dla mnie to takie urozmaicenie w kazdym badz razie zostało nam do zkupu lozeczko i wozek, tylko z tym wozkiem bedzie problem bo Tż nie moze sie zdecydowac

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:49   #3289
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Jeszcze co do wagi dziecka, jak leżałam w szpitalu dziewczyna urodzila sn dziewczynkę 4700, parę dni wcześniej miala usg i wyszlo, że córeczka waży 3700 takie prawie kilogramowe przekłamanie
Wczoraj na SR, pielęgniarka z noworodków mówiła o takim niedawnym przypadku. Lekarz zrobił USG w szpitalu przed porodem i powiedział mamie, że dzidziuś 3700 g waży, a mamusia urodziła bobasa 4500 g.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:55   #3290
dzoan
Zakorzenienie

Trzymam za dzisiejsze wizyty!

Stary 2013-05-08, 09:55   #3291
d0tkaaa
Zakorzenienie

Hej Mamuski co slychac? ladna pogoda,zaniedlugo sie zbieram i lece do biedronki po ta posciel dla Dzieci,moze bedzie jeszcze i moze zaciagne mame do Lumpka lol...

wogole gratuluje nowych tyg ja niewiem gdzie te pare miesiecy zlecialo..
Moj TZ ostatnio zaczyna mowic ze no jeszcze miesiac poltora a ja sobie mysle o jezu to juz na dniach bo przeciez zleci jak niewiem.. tylko nie chce przenosic eh snilo mi sie ze wody mi w biedronce odeszly lol to moze nie ide dzis do niej hahahhaha

Dzis wyjatkowo sie wyspalam uff bez skurczy ..

slodkie macie te coreczki dziewczyny)

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 09:56   #3292
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

OMG, ale czas galopuje
Jak dobrze pojdzie, dzis listonosz zawita z moimi liscmi malin lesnych
Tak ze krolikowanie doswiadczalne rozpoczne niezwlocznie

Nadrobilam,gratuluje klocuszkow !!
Adrianka, kciuki za zdrowko, jesli wszytko trzyma w podwoziu to w sumie ok ze malenstwo tak niziutko. Bedzie dobrze!

Lale czas budzic zaraz, do pozniej
będziesz już pić te liscie maliny?? a to nie za szybko? bo to na przyśpieszenie porodu jest?
Stary 2013-05-08, 09:57   #3293
d0tkaaa
Zakorzenienie

No i oczywiscie trzymam kciuki za wizyty.. ) Ja mam jutro juz nie moge sie doczekac

ENLEVEEE skarbku zmienilabys imie mojej coreczki na ZUZIA ? Jednak... he))

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:00   #3294
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

tez zamierzam kupic to lozeczko u tego samego sprzedawcy tylko bez szuflady

zgadzam sie

według mnie sie oplaca, chodzi tez o jakosc. Na all mozna owszem kupic tanio ale jakosc i do tego przesylka dochodzi. A w sklepie normalnie, ostatnio mama kupiła mi tetrowe w cenie 2,80

ja to wiem i cale szczescie laptopek został naprawiony i moge byc na bierzaco z pisaniem

to zalezy czy lubisz chodzic w takich koszulach, ja nie lubie, jeszcze te na ramiaczka zniose, ale tak to zdecydowalam sie na tansze i nie jakies mega urodziwe ale ostatnio Tż na targu kupil mi koszulke to padlam, no ale jest

rowniez wybralam Karowa, ostatnio jak tam lezalam to bylam zadowolona

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

kupiłąm dzidziusia

mam nadzieje ze dzisiaj juz duzo lepiej

trzymam kciuki zebys uniknela tego szpitala
mimo ze po fenku cała "chodze" to jednak to dla maluszka

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

zakupilam TT, 150ml - jedna

moj lekarz powiedzial tak samo, na wizycie tylko pyta czy maluch sie rusza i na co mam w razie czego zwrocic uwage
"kupilam dzidziusia"

jak to przeczytalam to se mysle jak to?? diecko kupiłaś

---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Nadrobiłam
Gratuluje jeszcze wczorajszych wizyt

Za dzisiejsze rozpoczynajace sie tygodnie i kciuki za wizyty

to my czekamy z Tobą do 36 t.c a potem do 38 a potem do 40 A co!!
ślicnie dzidizus rosnie
Stary 2013-05-08, 10:01   #3295
Myszolka91
Raczkowanie

Anulka ja tez sie zastanawiam jak mam sobie z tym siurakiem poradzic zeby skorki nie naciagnac itp. Mam nadzieje ze polozna mi od razu powie co i jak.
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:01   #3296
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

OLi

Dzoan no właśnie, a jeszcze jak dziewczyny piszą, że im dzieci w brzuszkach szaleją, a mój akurat siedzi cicho pół dnia, to zaczynam schizować..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:02   #3297
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Hej Mamuski co slychac? ladna pogoda,zaniedlugo sie zbieram i lece do biedronki po ta posciel dla Dzieci,moze bedzie jeszcze i moze zaciagne mame do Lumpka lol...

wogole gratuluje nowych tyg ja niewiem gdzie te pare miesiecy zlecialo..
Moj TZ ostatnio zaczyna mowic ze no jeszcze miesiac poltora a ja sobie mysle o jezu to juz na dniach bo przeciez zleci jak niewiem.. tylko nie chce przenosic eh snilo mi sie ze wody mi w biedronce odeszly lol to moze nie ide dzis do niej hahahhaha

Dzis wyjatkowo sie wyspalam uff bez skurczy ..

slodkie macie te coreczki dziewczyny)
powodzenia w polowaniu na pościel tylko się nie zdziw, bo ona śmierdzi..ale po wypraniu ma być już ok ja jeszcze swojej nie piorę, bo nie mam proszku dla malucha

Cytat:
No i oczywiscie trzymam kciuki za wizyty.. ) Ja mam jutro juz nie moge sie doczekac

jednak Zuzia

Stary 2013-05-08, 10:06   #3298
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Anulka ja tez sie zastanawiam jak mam sobie z tym siurakiem poradzic zeby skorki nie naciagnac itp. Mam nadzieje ze polozna mi od razu powie co i jak.
odnosnie sciagania u chlopców, w tym linku co wrzuciłam i jeszcze w jakims programie widzialam, to zeby nie sciagac napletka u chlopców do 1 roku, potem dopiero probowac i to przy kapieli i bardzo deliktanie, gdyby jednak cos bylo wtedy nie tak to mozna to wowczas zgosci lekarzowi.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-05-08 o 10:09
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 10:07   #3299
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Wrocławia: wybieracie się 20stego na warsztaty Moda na brzuszek?

Cytat:
A juz się do Amelki przyzwyczaiłam

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
powodzenia w polowaniu na pościel tylko się nie zdziw, bo ona śmierdzi..ale po wypraniu ma być już ok ja jeszcze swojej nie piorę, bo nie mam proszku dla malucha
Ja moją mamę wyślę na polowanie za pościelą :d byłam wczoraj i zapomniałam
Stary 2013-05-08, 10:07   #3300
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
za tydzień

Oliath za zaawansowanie ciazowe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości