|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Baby ono to firma. W realu możesz kupić- właśnie ostatnio widziałam. Ja to na all u jakiegoś sprzedawcy kupiłam, ale to robiłam większe zakupy i mi się opłacało. A w realu widziałam za 15 zł.
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() pamiętacie mnie jeszcze? Trochę mnie nie było, ale tak jak wcześniej pisałam byłam w końcu w Polsce z Małym. Teraz staram się znowu ogarnąć ze wszystkim ale w moje dziecko jakiś szał wszedł i ciągle w domu mi płacze, czasem już nie daje rady dlatego większość czasu spędzamy na dworze bo tylko wtedy jest w miarę spokojny. Byliśmy w Pl u lekarza i Niunio zdrowy za to ja mam "cudowne" pozostałości po moim za☠☠☠istym porodzie teraz muszę brać leki i niedługo znowu lecieć do Pl na kontrolę i dodatkowe usg całych narządów rodnych. Trochę Was nadrabiam ale wszystkiego dokładnie nie jestem w stanie przeczytać. |
|
|
|
#1443 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękujemy Powodzenia na szczepieniu. My dziś jedziemy zawieźć mocz na posiew, oby był czysty ![]() Ja też jem wszystko, czosnek, chilli, ryby pożeram w ogromnych ilościach, pizze, surową cebulę, ostatnio surówkę z białej kapusty, nic Michasiowi nie jest. Kupiliśmy wreszcie ekspres do kawy i kawę też pijam czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie odciągałam - 130ml :PCytat:
Spacerowo
|
||||||
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Pi razy drzwi przeleciałam-przede wszystkim DZIĘKUJE WAM za słowa wsparcia i otuchy. Dzięki Wam wiem że nie jestem sama i jedyna. Bardzo mi to pomogło i dało do myślenia bo zobaczyłam że jest nas sporo więcej (te które ostatnio i nie tylko ostatnio wysiadają jak ja- przytulam mocno Ania-oczywiście że nie płakał bez powodu. Ząbki idą i zrobił się bardzo bardzo nerwowy. Do tego czasem bolące bączki i dziecko jest nie do ogarniecia ![]() Sylwietta- może nie pamiętasz jak pisałam ostatnio o tym że tata przyczepił się że robię za mało w domu kiedy oni zapierdzielają na dworze do późnego wieczora. Poza tym jakbym poprosiła o to żeby się zajęli Oskarem to do końca życia słuchałabym że nie daje sobie bez nich rady i że jak chciałam dziecka to takie sytuację nie powinny mieć miejsca. Ja za wszelką cenę próbuje im pokazać że umiem i chce zajmować się własnym dzieckiem najlepiej jak umiem. I że bez niczyjej pomocy dam radę sama- nawet śniadanie potrafię zjeść w południe a dziecka im nie podrzuce jak sami nie wezmą.
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Laurko a w czym będziesz zawozić ten mocz na posiew?
|
|
|
|
#1446 |
|
Konto usunięte
|
Nancy, mocz na posiew obowiązkowo w jałowym pojemniku, w aptece są, ok. 1,5zł.
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie dzieciaczki śliczne
Djerba-fajnie że jednak piszesz. No i tak jak dziewczyny piszą-cokolwiek,nie dużo ale dawaj znać co u ciebie. Onaella-fajnie że się odezwałaś. Co jest nie tak z tobą? Jakieś powikłania? Wiecie co... Ja chyba wiem co jest przyczyną moich nerwów. Biorę tabletki anty i raczej one są przyczyną. Predzej nie miałam takich akcji (kiedyś Meduza wspominała że po tab miała ochotę wszystkich wybić) minie to?
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
Czołem!
Jak zwykle Was nadrobić to trzeba pół dnia spędzić, a w chacie sie nic samo nie zrobi Byłam już raz z małą na spacerze rano i nie uwierzycie, ale odkąd kupiliśmy wózek juz 4 raz mamy dziurawą detkę!! i super flaka Producent wózka mi juz pisał ze dętki i opony nie podlegają gwarancji- dziewczny co mam zrobic? dętka jest dobra 3-4 dni a potem łup i flak, albo kupujemy nową, albo mąż łata, a to są ciągle dodatkowe koszty.... jak na nich wpłynąć, że to nie nasz wina- moze to koło jest jakieś du.ne.. i mam pytanie odnośnie szczepienia Mała powinna byc zaszczepiona już tydzien temu 6w1 ale niestety na dzień dzisiejszy mamy problemy finansowe i nie mozemy jechac na drugą dawkę... stanie się coś jak to szczepienie się troche opóźni??? Może poczekać, czy mam na gwałt kołować kasę tylko nie wiem skąd..... ![]() ![]() ![]() i wiecie co... boje się, że sie nie odkujemy i bedziemy musieli wrócic do tego za☠☠☠iste....goooooo domu...
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zdrowia, to teraz ciężko coś powiedzieć. Póki co będę brać leki, za 2 tyg polecę się znowu przebadać i wtedy się okaże dokładnie co i jak. W każdym razie 46-cio godzinny poród nie daje mi o sobie zapomnieć
|
|
|
|
|
#1453 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
fewciu tak bardzo mi zal Twojej Malutkiej Przytulam Was mocno Hope brawa za 4 miesiace ![]() A ja dzisiaj mialam niezla akcje W niektorych kilka sloiczkow popakowanych w babelki a reszta to takie wypelnienia tylko
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1455 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
witam się z naszego centrum dowodzeni w ogrodzie pod kwitnącą jabłonką nie chce mi się łazić z wózkiem po takim gorącu, to się wietrzymy stacjonarnie; młody pobuszował trochę na kocu, a teraz kima w wózkuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a przyjeżdża już dzisiaj, bo tym razem w Austrii długi weekend; ale to jest głupota, brać anty i się cykać bzykać![]() Cytat:
dzięki Cytat:
ma znaczek, że jest zatwierdzona przez instytut matki i dziecka; i w sumie na butelce jest napisane chyba, że źródlana![]() Cytat:
|
|
#1456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
iffonka7
jutro mamy wizytę u ortopedy. Zobaczymy czy coś się poprawiło. Dziewczyny dziękuje Wam całym sercem za wsparcie! Jesteście wspaniałe! ![]() Bokeh przybijam piątkę ! Black ważne od Oliwia dobrze się czuje i ma dobry humor ![]() Cytat:
czego ją nie próbowałam. :-( ale dziękuje ![]() Cytat:
pediatra mi powiedziała że zielone kupy mogą być też jak dziecku za gorąco. Cytat:
super! Gratulacje! Cytat:
jak wyżej. Próbowałam już chyba wszystkiego. Jak jest w szelkach to nic nie pomaga
|
||||
|
|
|
#1457 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie.
Popodglądałam Was chwilkę i grzecznie pytam, czy mogę dołączyć z moimi głupawymi nieraz pytaniami o tabsach i stresie przed seksem już przeczytałam więc mi deczko lżej, że nie tylko mi walnęło na dekiel i uciekam przed mężem
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiorek, witaj.
![]() Onaella, a co się dzieje?
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
standardowo kilka słów o sobie prosimy
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mała tak zasneła na bujaku
omg....
|
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
moja córcia przyszła na świat 14 stycznia, ma na imię Natalia i aktualnie mam uszy pełne jej wrzasków a ramiona śliny... mieszkamy w w-wie (choć to chyba nie bardzo powód do dumy ) i siedzimy sobie całymi dniami same bo szanowny tatek zarabia na swoje księżniczki
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-ochrona.html
Dziewczyny wczoraj poprosiłam mamę żeby kupiła coś maluchowi na słoneczne dni i farmaceutka poleciła jej to właśnie. Czytam opinię i nie zbyt ciekawe... Ma któraś z was ziajke? Co o tym myślicie? Kosztowało 20zł i będę zawiedziona jak będzie do
|
#1464 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale moja Mama jest rozsądna, nic nie krytykuje i ma normalne poglądy na temat dzieciowe (nie uznaje ciepłych ubiorów, kocyków i innych osłonek na wózek jak jest taka pogoda )Cytat:
Ja też zamierzam poważnie ograniczać słodkie u mojej Malizny bo boję się, że będzie miała w genach po mnie słabe szkliwo. Ja to co chwilę u dentysty kiedyś byłam, zęby mogłam szorować co chwilę, nie jeść słodkiego, a i tak dentystka się załamywała, że mam szkliwo mięciutkie jak masło. Ile ja kasy w zęby wtopiłam i ile się namęczyłam to moje, ale warto było A miałam taką koleżankę, która do dentysty nie chodziła, myła jak jej się przypomniało (!) i zęby ma takie, że mnie zazdrość zżera ![]() Cytat:
dużo siły dla Ciebie Fewciu, oby czas Wam szybciej płynął i bioderka były już zdrowe Cytat:
Nie pomyślałam nawet, żeby zakładać dwie warstwy ![]() Onaella mnie ciarki przechodzą na samą myśl o Twoim długim porodzie. Zdrowiej szybko, a czujesz jakieś bóle czy coś? Djerba miło Cię widzieć Yellow współczuję sytuacji z TŻ szkoda, że się nie polepszyło i nie wiem co Ci poradzić teraz Ewik jak tam staż? Mam nadzieję, że ok, trzymałam kciuki w poniedziałek Trzymam kciuki za wszystkie szczepienia! Dziewczyny nie bierzcie tego do siebie, ale wczoraj trzy razy zasnęłam podczas nadrabiania Kurde, miałyśmy iść jutro na szczepienie, ale zapomniałam wcześniej zadzwonić i idziemy we wtorek. Ale nie wiem czy dojdzie do skutku bo Ewcia ma problemy z oczkiem, przemywam co chwilę rumiankiem, ale nie pomaga. Martwię się bo u nas jest zatkany kanalik jeden i boję się, że nas w końcu lekarka wyśle z tym na zabieg :/ Pogoda fajna, ale nigdzie nie byliśmy jeszcze, tylko na balkonie dłuższą chwilę. Anemia mi się daje we znaki i nawet nie mam zbytnio siły nigdzie wychodzić. No i czekam na zdjęcia z chrztu, już się nie mogę doczekać, bo chcę wywołać w końcu trochę zdjęć
|
|||||
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nivea,więc nie pomogę
kurde, ale lata pyłków w powietrzu, cały ekran mam żółt
|
#1466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Nie poznaje dzisiaj swojego dziecka (oby nie zapeszyć
). Ok godz 12 mama mi go uspała i tak śpi -dałam mu jeść na śpiocha bo szkoda mi go budzić, widzę jak te zęby go męczą nawet nie zmieniałam pieluchy żeby się tylko nie obudził. Biedny mój
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
dziękuje Kochaną Właśnie tej siły mi ostatnio brakuje ;(Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1470 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40702797]Bo zielona kupa może być i po żelazie, nawet prawie czarna! i jak się utleni w pieluszce, a czasem to abrdzo szybko idzie.
choćby tutaj ładnie napisane: http://mojniemowlak.pl/zdrowie/zielo...iemowlaka.html sama zielona kupa ok, zielona kupa + inne atrakcje (temp., dziwne wysypki, wymioty, nieprzybieranie na wadze i tak dalej) nie ok ![]() A zielona kupa po rybie - czemu nie? sporo żelaza mają, w dodatku dobrze przyswajalnego. bo strzelające, pieniste kupy nie są fajne i mogą o niet. laktozy świadczyć [/QUOTE] no tak, wlasnie myslalam ze to po tej rybie Cytat:
ale slodziak <3 ja jutro lece zrobić posiew, tylko jak ona ma nasiusiać do tego kubeczka o rety Cytat:
![]() a ja bylam na 3h spacerku z małą jeju dziewczyny, taki upał.......a widziałam babke z dzieckiem ubranym w kurtce na polarze :OOOO szok. Moja teraz sie wygrzewa na balkoniku w samym krótkim bodziaku i je namiętnie swoje stopki ach kupilam chlebek z zurawiną .. U . W . I . E . L . B . I . A . M . bym zapomniała, na uczelni juz sa terminy obron. Wybrała 1 lipca. <booooooje sie strasznie> btw. chyba musze sie juz zaczac uczyc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

o rajusiu, to czym te bobasy karmic, żeby wszystko gralo? buziakuje i tulam mocno 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale musiałam nadrobić, bo jakby mi się znów ponad 20 stron nazbierało
: kciuki:

ale leci 
)