Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 19:33   #1531
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Obudziła się po pół godziny,zjadła,wzięłam ją do odbicia,Położyłam i w płacz znowu. Jeśli noc będzie taka ciężką to jutro jadę z Nią do lekarza. Wyrzucam tylko sobie że nie umiem Jej ulżyć w tym płaczu ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:38   #1532
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Ciekawe jak tam bijkora po matmie? Coś się nie odzywa

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Obudziła się po pół godziny,zjadła,wzięłam ją do odbicia,Położyłam i w płacz znowu. Jeśli noc będzie taka ciężką to jutro jadę z Nią do lekarza. Wyrzucam tylko sobie że nie umiem Jej ulżyć w tym płaczu ;(
fewciu robisz co możesz i jak umiesz najlepiej więc nie zadręczaj się i nie miej do siebie pretensji bo to nic nie da Jak mała jutro będzie też tak płakała ciągle to jedź do lekarza koniecznie

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-08 o 19:39
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:41   #1533
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Pojechali opijać

Fewcia robisz co możesz, dbasz o Blankę bardzo dobrze, wiem, że to bardzo trudne patrzeć jak dziecko płacze bo moja Malizna często histeryzuje, ale nie możesz się tym zadręczać, jesteś dobrą Mamą, a Blanka ma teraz trudny okres dorosły człowiek w takich szelkach by miał dość i byłby zmierzły, a co dopiero taki mały dzidziuś
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:43   #1534
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
juz sie ochlodzilo z deczka, jest 40

Cytat:
Konsultowałam z dwoma ortopedami. No i ten pierwszy,podsumowując,stw ierdził że Blanka umiera na dysplazje a ten drugi był bardziej wyrozumiały i Blanka jeszcze pożyje. Tylko te szelki Jak będziesz coś wiedzieć to ją poproszę o informacje

I pochwale się że zdałam na 5
Co do pogrubionego - O MÓJ BOŻE!!!

za 5

Cytat:
Ja też chce burzę!

a u nas była ale fajnie waliłooooooo!!!!

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja też miałam fajny temat: "Ultrastruktura jelita środkowego w czwartym stadium larwalnym Spodoptera exigua" Też piąteczkę dostałam :P
Yyyyyy...że co?????
Stary 2013-05-08, 19:47   #1535
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Ale pięknie słonko świeci. Tż ma urlop więc idziemy dziś całą rodzinką na długi spacerek

Bardzo Ci współczuję tego że ciągle jesteś sama bez męża
Ja bym tego chyba nie wytrzymała...

za skończone 4 miesiące

My za tydzień kończymy 4 miechy. Moja mama do mnie wczoraj dzwoniła że już w rossmanie kupiła Darii słoiczki i jakąś kaszke
Mama się strasznie cieszy że Darię karmić będzie mogła jak do niej przyjadę

A tak wogóle...piszecie że nie wiecie jak wprowadzać nowe jedzonko. Ja się radzę mojej mamy. W końcu wychowała 2 córy więc według mnie wszystko wie najlepiej A jak tam Wasze mamy? ? Czemu ich się nie poradzicie?

Co do pogrubionego

Przykro mi że nie układa Wam się z Tż
Jednak to co mówił ostatnio to były puste słowa??? Przepraszał Cie przecież i obiecywał poprawę ehhhh....

Jejku jak mi strasznie przykro aż się popłakałam jak pomyślałam o Twojej córuni
Nie wiem co napisać.
Wiem że łatwo mówić, ale BĄDŹ SILNA KOCHANA!!

Co Tż zrobił??

A pogrubione

Lady,
Próbowałaś kapuste przykładać?? Mi Black tak kiedyś poradziła i pomogło

Trzymam kciuki aby szybko przeszło kochana

Oooo A co Sade na to że włoski będzie miała krótsze?

Przykro mi z powodu przepukliny. I trzymam kciuki za szczepienie

Nie znam się tak na tym, ale wydaje mi się że jak już się zdecydowaliście na NFZ to już nie będzie można zmienić

Ojjj, widzę że dalej nieciekawie u Was z tym ulewaniem
Ja ciągle dodaję Darii do mleka nutriton i naprawdę pomaga.
Ale zauważyłam że jak czasem daję Darii herbatę to nawet już nie ulewa jej się tak bardzo. Może wreszcie przechodzi jej to ?

Co do śliniaków. Jakiś czas temu strasznie się Darii ulewało i też cały dzień w śliniaku musiała być. Ale nie miałam nigdy problemu z dopraniem tego. Hmm.
z ulewaniem to jest jakis dramat, byl taki xzas po gastrologu, ze jednak ulewal mniej, nawet mial dobe ze nie ulal nic a od kilku dni .. istna tragerdia, dzisiaj w ogole na spacerze zgubilam mieszanke mleka z zagestikiem - mialam w osobnej butelce - dopiero w drodze powrotnej znalazlam
wiec w panice w aptece kupilam nutramigen, na zagestnik juz mi nie starczylo tych drobnych ktore wzielam, i co? tak strasznie ulewal, chyba wszytsko ulal, a ludzie to sie patrzyli na nas jak na kosmite, bo jak plakal wyciagalam go z wozka i od razu rzyg ..

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Znowu mi wcielo cytaty :/

Fewciu, tak mi przykro, ze Blanka tak placze badz silna kochana!!

Moj maly tez problemow brzuszkowych nie ma.
Poczatkowo ograniczalam jedzenie, ale gdzies po 3-4 tygodniach zaczelam jesc normalnie (oczywiscie w granicach rozsadku).

Blogerko, widzialam, ze pytalas o wlosomaniaczki. Jestem
Ja na regeneracje polecam Ci domowe sposoby-super jest np. maseczka z oliwy, zoltka, oleju rycynowego, miodu. Trzymasz co najmniej 30min pod czepkiem, myjesz i masz super wlosy

olej rycynowy i oliwa sa strasznie tluste, nie bedzie pozniej problemu ze zmyciem?
Stary 2013-05-08, 19:50   #1536
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
chciałam Wam coś ważnego powiedzieć o karmieniu piersią

pisałam jakiś czas temu,że mam kryzys,że mi się nie chce,że mały co chwilę się domaga,że może coś nie gra itp do tego te słabe przyrosty wagi itp

zaczęłam się łapać na tym,że może faktycznie laktacja się zmniejsza

zaczełam wprowadzać kaszki, do pracy też wrociłam i okazuje się,że mleczka wcale nie zabrakło
jak to wszytko jednak w głowie siedzi

dostałam od koleżanki laktator elektryczny medela i powiem Wam,że wtedy jak nie karmie ( 2 karmienia mnie omijają) ściągam na luzaku ok 300-400 ml

jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu i to mnie motywuje aby karmić jeszcze przynajmniej do zimy

teraz zbieram zapasy, maluch pod moją nieobecność je moje mleczko, tylko kaszka jest na mm

Lady Ty i fajki? szok!

mnie też ciągnie jak diabli mimo iż rzuciłam jeszcze przed ciążą
obiecałam sobie,że nie drink a papieros będzie pierwszą rzeczą jaką zrobię
paliłam kupę lat ale nigdy moje dziecko nie widziało mnie z fajką i niech tak zostanie

znajoma opowiadała,że w Stanach wieczorami mamuski spotykają się na joinciku a dzieciaki bawią się w piaskownicy
dla mnie trochę niepojęte, nie potrafiłabym tak przy dziecku dlatego mam propozycję-zatrudnimy moją teściową na niankę a same pojdziemy w tango

a próbowałaś olejowanie włosow?siostra mojego TZ też sobie zrobiła ombre i strasznie narzeka na suche i lamliwe końcówki
ja teraz używam masek z loreala i z firmy kallos
kupowałam w tym sklepie:
http://www.multidrogeria.pl/

ja co prawda śliniakow tak nie używam ale zarzygane pieluszki najpierw moczę a potem piorę w programie babycare- nie wiem jak on działa ale pranie jest ciepłe po wyjęciu
dodatkowo piorę w loveli i płuczę w płynie chicco białym (jest w askocie na zakrzowskiej) pachnie po prostu cudnie

Fewcia, proszę Cię nie smutaj się, nie potrafię Ci pomóc ale przytulam mocno i cześto myślę o Was
dacie radę kochane
mozesz napisac wiecej o tym olejowaniu?
powiem Ci, ze od kilku dni uzywam gliskur i wlosy mi powoli odzywiaja.
ja nie wiem po co te szampony i maski tresemme kupilam, wydawalo mi sie ze to ombre i ciaza mi tak wlosy niszcza, a to chyba te pieprzone szampony

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40702407]Może coś z serii lego Friends? dużo tego i fajne:

http://lego.strefamarek.allegro.pl/4...ak-olivii.html
http://allegro.pl/lego-friends-41001...233571709.html
http://allegro.pl/lego-friends-3930-...200013220.html

tych mniejszych zestawów wiele jest, to bym np. 3 jakieś wzięła, albo jakiś większy:

http://allegro.pl/nowe-lego-friends-...169624346.html
http://allegro.pl/lego-friends-41007...174890333.html

i spokojnie dla młodszej wówczas można jakiś drobny zestawik, do 20zł naprawdę wiele ich

No albo "klocki" (bo to ogólnie zestawy tematyczne) Playmobil - kilkaset do wyboru

http://allegro.pl/playmobil-princess...173363530.html

http://allegro.pl/klocki-playmobil-4...201464685.html

http://allegro.pl/playmobil-princess...203151655.html

http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...206505018.html

ja akurat księżniczkowe pokazuję, ale są np. fajne weterynarskie:

http://allegro.pl/gabinet-weterynary...210226314.html

http://allegro.pl/stacja-opieki-play...210226813.html

albo konie: http://allegro.pl/stadnina-koni-game...218300474.html

albo seria w walizce:

http://allegro.pl/playmobil-5973-prz...196144555.html
http://allegro.pl/playmobil-5970-wal...218287304.html

no ogrom tego i też młodszej można drobny kupić (a to fajne o tyle, że będą mogły razem się bawić):

http://allegro.pl/klocki-playmobil-4...206131167.html

http://allegro.pl/plamobil-princess-...231999816.html

http://allegro.pl/klocki-playmobil-5...206434470.html

na all ogólnie słaby wybór, jak chcesz to ci podam skley gdzie maniacki to oglądam jakość playmobil jest cudna

znaczy się odegral się za mamę

idź pod prysznic gorący, pomasuj lekko pod nim, dopiero potem dziecko
liście kapusty masz?

a smarujesz jej dalej tą odżywką do włosów co kiedyś? jakąś tkaą specjalną miałaś?

namocz przed praniem polecam odplamiacz oxy z biedry
a używasz płynu do płukania?

a propos, zaczęłam prać w naszym już płynie, tylko do płukania bobini daję, jest ok - ale mąż kupił bryzę płyn do prania i mi to koszmarnie wali :/

dziecko mojej szwagierki to samo

a mnie do głowy tak przyszło - że... jak tylko na diecie jesteś to dziecko zwyczajnie nie ma kiedy nauczyć się reagować na to co zjesz

ejjj dziewczyny ale czego tu się bać? [/QUOTE]

dzieki, sprobuje namaczania
dzisiaj juz z desperacji wypralam w zwyklym proszku a pozniej w jelpie
Stary 2013-05-08, 19:51   #1537
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Ja to nawet na telefonie internetu się nie tykam taka zacofana jestem

I jak moja imienniczka, taka grzeczna jak braciszek?
Mnie małżonek uświadomił że jak jestem w domciu to mogę się podpiąć pod domowego neta przez jakieś wifi w komórce cokolwiek by to nie było i teraz mi wszystko śmiga jak należy bo wcześniej miałam w abonamencie tak marny transfer że mi brakowało cierpliwości do czytania czegokolwiek Tylko coś z tym odpisywaniem mi nie wychodzi

A Ania raczej grzeczna, tyle że często ma takie dni kiedy praktycznie wcale nie śpi i wtedy wymaga żeby ktoś z nią gadał bo inaczej marudzi Za to noce przesypia zawsze, w zasadzie od pierwszych dni jeszcze w szpitalu. Budzi się na karmienie. Usypia mi różnie, zwykle gdzieś koło 21-22 ale bywa że padnie wcześniej już na noc. Pobudki na karmienie w nocy też różnie ale raczej nie częściej jak co trzy godziny, zwykle jest jedna długa przerwa, nawet 6-7 godzin (chociaż zwykle 4-5), a potem następna trzygodzinna. Im dłużej śpimy tym krótsze przerwy rano bo co się młoda próbuje obudzić to ja jej szybciutko cyca wtykam na spaniu (zwykle nad ranem już jej nie odnoszę do łóżeczka) i usypia na nowo Rano mąż budzi Grzesia do przedszkola o 7:00 więc czasem nas obudzą jak się zbierają ale wtedy zwykle i tak dosypiamy jak się chłopaki wyniosą, bywa że i do 11:00 A w weekendy śpimy zwykle gdzieś do 9:00-10:00 bo wtedy nic nas nie wybudza wcześniej i dopiero koło 9 Grześ przychodzi ze swojego pokoju.

Cytat:

Fewcia kochana, nie możesz się tak zamartwiać bo się wykończysz Jeżeli ten płacz to przez te szelki to jej niestety w żaden sposób nie pomożesz bo ona musi je nosić i nic na to nie poradzisz. Czy może raczej inaczej - Ty jej pomagasz właśnie przez to że ją zmuszasz do noszenia, to przecież tylko i wyłącznie dla jej dobra. Brutalne ale na pewno lepsze niż późniejszy gips czy leczenie operacyjne Ja myślę że ona się do tego w końcu przyzwyczai. Nie mam dostępu do klubu więc nie widziałam zdjęcia małej w szelkach ale kiedyś z ciekawości oglądałam zdjęcia na necie żeby się dowiedzieć jak to ustrojstwo wygląda i te dzieci nie wyglądały na bardzo nieszczęśliwe, uśmiechały się, przyjmowały jakieś dziwne pozycje... Widocznie do tego się można przyzwyczaić
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:53   #1538
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Baby ono to firma. W realu możesz kupić- właśnie ostatnio widziałam. Ja to na all u jakiegoś sprzedawcy kupiłam, ale to robiłam większe zakupy i mi się opłacało. A w realu widziałam za 15 zł.

super, sprawdze przy okazji.

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja mała tak zasneła na bujaku omg....

rozplywam sie slodki widok
Stary 2013-05-08, 19:53   #1539
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
wiecie co, nie bardzo chcę tutaj pisać i przy okazji się nakręcać

patrzcie co ostatnio kupiłam dla Małego. Za nic nie lubi leżeć na brzuszku a na tej macie w miarę mu się podoba.
Uwielbiam zabawki LAMAZE mają super intensywne kolory, które mega stymulują mam kilka różnych i wszystkie sobie chwalę
Super mata!

Cytat:
Jestem beznadziejna! Siedzę i płacze jak małe dziecko ;(;( Mała cały czas płacze,w niebogłosy. Już Zdjęłam jej aparat i ciągle to samo;( Ją już nie wiem co robić. Nie umiem Jej pomoc. Mąż wrócił wcześniej więc wyszliśmy na spacer i co? Jedną wielką histeria w wózku. Zostawilam ich na dworze i przybiegłam do domu. M. powiedział że się Nią zajmie. Dziewczyny jak mi jest źle! Chyba nigdy się tak nie czułam! ;(;( Wylałam milion łez
Powiedzcie czemu Ona tak strasznie płacze?
Fewciu, tulę Cię bardzo mocno! Ja też myślę, że Blaneczka ze zmęczenia tak ma, ale jak coś to jedź do lekarza. Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
O matko jaki temat I badałaś te larwy? Albo raczej ich jelito? Chyba super małe jest takie larwowe jelitko W sumie tak myślę, bo Ty chyba na tej biologii dużo widziałaś, co? Jakieś zwierzątka, delikatnie mówiąc od środka to Ci się nie dziwię, że nie jesz mięsa

Fewciu tak jak pisze Little, jak wszystko inne jest ok, to ja bym pojechała na IP. Będziesz spokojniejsza przynajmniej o to
Akurat to stadium larwalne to gąsienica długości jakichś 4 cm Badałam, robiłam zdjęcia mikroskopem elektronowym itp. Super sprawa Najgorsze zajęcia to była anatomia blee, a i jeszcze na zoologii jakieś tasiemce, przywry, glisty ludzkie czy inne motylice wątrobowe, czyli życie wewnętrzne człowieka
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 19:56   #1540
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
moja córcia przyszła na świat 14 stycznia, ma na imię Natalia i aktualnie mam uszy pełne jej wrzasków a ramiona śliny... mieszkamy w w-wie (choć to chyba nie bardzo powód do dumy ) i siedzimy sobie całymi dniami same bo szanowny tatek zarabia na swoje księżniczki

no to jest mlodsza o dwa dni od mojego synka
hej

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...a-ochrona.html
Dziewczyny wczoraj poprosiłam mamę żeby kupiła coś maluchowi na słoneczne dni i farmaceutka poleciła jej to właśnie.
Czytam opinię i nie zbyt ciekawe... Ma któraś z was ziajke? Co o tym myślicie?

Kosztowało 20zł i będę zawiedziona jak będzie do

ja mam ziajke ale od 6 miesiaca, tz kupil
a teraz uzywamy linomagu

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
ja kupiłam w pepco za 9,99
pepco mam blizej, bede musiala obczaic akcesoria

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
fewciu

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

przejzałam fotki, piękne te nasze brzdące ,
blogierko ładne robisz zdjęcia
witam nową mamusię
dziekuje
moj synek jest bardzo fotogeniczny i na zdjeciach wyglada duzo ladniej niz w realu
Stary 2013-05-08, 20:01   #1541
Kija80
Zadomowienie

Uwaga uwaga, będę próbowała dodać zdjęcie po raz pierwszy w życiu więc nie wiem czy się uda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0116.jpg (101,5 KB, 61 załadowań)
Stary 2013-05-08, 20:03   #1542
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Pisałam wczoraj że byłam z małym u lekarza i ma wirusowe zapalenie gardła, mierzyłam mu właśnie temperaturę i ma 37,5 stopnia gdzie zawsze miał 37,0 stopnia, czy jeśli wieczorem pojawiło by się 38,0 podać mu paracetamol w czopku? Czy lepiej samemu nic nie robić i iść rano znowu do lekarza?
biedactwo
Jedź rano do lekarza jak nie przejdzie.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Kur.wica mnie bierze z tymi chrzcinami, od kiedy kartka swiadczy o wiarze czlowiek?!
Mnie też to strasznie wqrwia!!! Masakra jakaś z tym kościołem. Cieszę się że mam te chrzciny już za sobą.

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
patrzcie co ostatnio kupiłam dla Małego.
ale fajowskie

Cytat:
Jestem beznadziejna! Siedzę i płacze jak małe dziecko ;(;( Mała cały czas płacze,w niebogłosy. Już Zdjęłam jej aparat i ciągle to samo;( Ją już nie wiem co robić. Nie umiem Jej pomoc. Mąż wrócił wcześniej więc wyszliśmy na spacer i co? Jedną wielką histeria w wózku. Zostawilam ich na dworze i przybiegłam do domu. M. powiedział że się Nią zajmie. Dziewczyny jak mi jest źle! Chyba nigdy się tak nie czułam! ;(;( Wylałam milion łez
Powiedzcie czemu Ona tak strasznie płacze?
popłakałam się
Biedactwo malutkie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to dzień dobry W końcu się dorwałam do komputera a nie do telefonu
Hej Hej

Cytat:
O właśnie! Ciekawe jak tam maturzystka.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
z ulewaniem to jest jakis dramat, byl taki xzas po gastrologu, ze jednak ulewal mniej, nawet mial dobe ze nie ulal nic a od kilku dni .. istna tragerdia, dzisiaj w ogole na spacerze zgubilam mieszanke mleka z zagestikiem - mialam w osobnej butelce - dopiero w drodze powrotnej znalazlam
wiec w panice w aptece kupilam nutramigen, na zagestnik juz mi nie starczylo tych drobnych ktore wzielam, i co? tak strasznie ulewal, chyba wszytsko ulal, a ludzie to sie patrzyli na nas jak na kosmite, bo jak plakal wyciagalam go z wozka i od razu rzyg
okropne te ulewanie....
Stary 2013-05-08, 20:05   #1543
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Niby u niektórych dzieci się odtyka sam, ja dodatkowo masuję Małej przy nosku, żeby ta błonka co tam jest pękła, ale nie ma rezultatów póki co. No i też nie da się tego robić zbyt często bo Ewcia nie pozwala se tam długo grzebać, to masuję tylko jak je leży spokojnie.
Nie słyszałam o czymś takim. Mam nadzieję, że to nie jest groźne co?

Cytat:
Ja to nawet na telefonie internetu się nie tykam taka zacofana jestem

I jak moja imienniczka, taka grzeczna jak braciszek?
A ja to nawet w telefonie nie mam netu

Cytat:
Akurat to stadium larwalne to gąsienica długości jakichś 4 cm Badałam, robiłam zdjęcia mikroskopem elektronowym itp. Super sprawa Najgorsze zajęcia to była anatomia blee, a i jeszcze na zoologii jakieś tasiemce, przywry, glisty ludzkie czy inne motylice wątrobowe, czyli życie wewnętrzne człowieka
fuuuuuuuj

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
Uwaga uwaga, będę próbowała dodać zdjęcie po raz pierwszy w życiu więc nie wiem czy się uda
udało się Dzieciaczki super

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:07   #1544
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
I nie będą mieli mnie za matkę panikare? Już wystarczająco beznadziejnie się czuje! Co ze mnie za matka? ;(

Jak do jutra jej nie przejdzie to JEDŹ. Co Cie obchodzi co sobie pomyślą??? Tu chodzi o Twoją córunie! Kurcze tak strasznie mi przykro

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Udało się Udało PRZEŚLICZNE DZIECIACZKI!
Stary 2013-05-08, 20:08   #1545
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Jak do jutra jej nie przejdzie to JEDŹ. Co Cie obchodzi co sobie pomyślą??? Tu chodzi o Twoją córunie! Kurcze tak strasznie mi przykro
Dokładnie... Oby jej przeszło Strasznie mi jej szkoda

Ja tu gadu gadu, a muszę się brać za odciąganie pokarmu. Chociaż i tak mleka mam coraz mniej. Teraz odciągam raz dziennie. Szkoda mi tego karmienia piersią. Wczoraj chowałam osłonki i przykro mi się zrobiło, że Domcia już nie będzie ssała piersi

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-08, 20:09   #1546
s i l v e r
Zakorzenienie

Nadrobiłam te 6 stron ponad godzinę nadrabiałam,ale Daria bardzo marudna jest coś Możliwe że to po wczorajszy szczepieniu? Płacze i Płacze. Zaraz będziemy ją kąpać, jeść i zobaczymy czy zaśnie. OBY
Stary 2013-05-08, 20:10   #1547
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobiłam te 6 stron ponad godzinę nadrabiałam,ale Daria bardzo marudna jest coś Możliwe że to po wczorajszy szczepieniu? Płacze i Płacze. Zaraz będziemy ją kąpać, jeść i zobaczymy czy zaśnie. OBY
Myślę, że to może być przez szczepienie. Moja też trochę marudna. Mało dzisiaj jadła. Może to przez pogodę, może jej za gorąco. Teraz śpi przy suszarce, bo jak wyłączyłam to obudziła się po 3 minutach. Mam nadzieję, że jak zaraz wyłączę to już się nie obudzi.

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-05-08 o 20:12
Stary 2013-05-08, 20:15   #1548
Kija80
Zadomowienie

To tak specjalnie dla Illusion, Ania i Grześ edycja 2013
Stary 2013-05-08, 20:18   #1549
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

Masz super imię
Dziękuje ucałuj moją imieniczkę a jak zdrobniale mówicie do małej ja zawsze byłam i jestem mika, mikusia
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:21   #1550
Kija80
Zadomowienie

Hmmm, miałam zamiar wymyć dziecia co by na szczepieniu był czysty a tu dzieć mi właśnie padł... Chociaż w sumie stwierdzam że im rzadziej ją myjemy tym ładniejszą ma skórę Jednak prawdą jest że dziecko z problemami alergicznymi powinno się kąpać rzadziej...
Stary 2013-05-08, 20:29   #1551
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
olej rycynowy i oliwa sa strasznie tluste, nie bedzie pozniej problemu ze zmyciem?
Ja miałam problem ze zmyciem... 3 razy musiałam myć
Stary 2013-05-08, 20:29   #1552
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
To tak specjalnie dla Illusion, Ania i Grześ edycja 2013
U nas Grześ 1982 i Ania 1984 No super się złożyło że miałaś taki sam pomysł na imiona jak moi rodzice

Aleee słodziaki. Super te Twoje dzieciaczki i jakie ciemnowłose
Stary 2013-05-08, 20:29   #1553
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziękuje ucałuj moją imieniczkę a jak zdrobniale mówicie do małej ja zawsze byłam i jestem mika, mikusia
Ucałowana O ładnie Cię nazywają My mówimy Domcia, Misia, Misiula lub Isia

Co wyłączę suszarę to mi się Domcia budzi. Coś jej przeszkadza w zaśnięciu, tylko nie wiem co

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-08, 20:32   #1554
Debrah
Zakorzenienie

Kija : super dzieciaki <3

Fewcia: tak mi was szkoda....jak małej nie przejdzie to jeździe na IP....
A ty jesteś wspaniała! Robisz dla Blanki wszystko co tylko możliwe. Przytulam.

Jak wszyscy zdjęcia to ja też, świeżość z fb.
Bloggerka :przyznaję - zgapiłam pomysł
A Borysek rzeczywiście fotogeniczny mega.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg amelek.jpg (44,1 KB, 44 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:33   #1555
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Pochwalę się ostatnim zakupem i moim dzisiejszym pożeraczem piąstek

Cytat:

Cudny Pietraszko! Ja was moim Michasiem zamęczę dziś:
Spacerowo
ehh super

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja mała tak zasneła na bujaku omg....
widocznie takjej wygodnie było

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Mam do nadrobienia kilka stron, zaraz się cofnę.
U nas dziś gorącoooo, właśnie wróciłysmy ze spaceru.

Lenova: dla ciebie zdjęcie kapelusika
SŁODKA
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 20:33   #1556
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale radocha!! Pięknie!
Stary 2013-05-08, 20:34   #1557
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Kija : super dzieciaki <3

Fewcia: tak mi was szkoda....jak małej nie przejdzie to jeździe na IP....
A ty jesteś wspaniała! Robisz dla Blanki wszystko co tylko możliwe. Przytulam.

Ślicznie Amelcia się śmieje

Dominika

Alicja
Stary 2013-05-08, 20:35   #1558
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
U nas Grześ 1982 i Ania 1984 No super się złożyło że miałaś taki sam pomysł na imiona jak moi rodzice

Aleee słodziaki. Super te Twoje dzieciaczki i jakie ciemnowłose
Nie ciemnowłose, na zdjęciu tak wyszły. Zdjęcie nie najlepsze ale nie miałam na komputerze innego na którym byliby razem. Po urodzeniu oboje byli czarni, ale teraz Grześ jest raczej ciemny blondyn po tacie, a Ania to trudno powiedzieć bo na razie jej się jeszcze włosy wycierają i nie ma zbyt bujnej czupryny więc nie bardzo widać kolor
Stary 2013-05-08, 20:37   #1559
Kija80
Zadomowienie

Ania ma na głowie coś takiego (też stare zdjęcie ale w sumie wygląda dość podobnie )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0065.jpg (127,2 KB, 41 załadowań)
Stary 2013-05-08, 20:39   #1560
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Ania ma na głowie coś takiego (też stare zdjęcie ale w sumie wygląda dość podobnie )
Śliczna A włosków ma więcej od mojej

Dominika

Alicja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości