Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-08, 21:38   #1591
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Blogerko, jakie masz w kuchni?
Wiekszosc sie nada-oliwa z oliwek, kokosowy, z pestek winogron, ryzowy, itp.
Jaka masz oliwke dla Boryska? Ta z BD czy Hipp tez jest super do wlosow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
przerazilabys sie jakbys zobaczyla co my mamy, a raczej nie mamy w kuchni, ale oliwa z oliwek jest raczej zawsze
a Boryska kapie w oilatum, albo emolium, mamy tez z linomagu oliwke i johnsony, ale tych nie uzywam nawet ja sama, a dopiero co moje dziecko
Stary 2013-05-08, 21:40   #1592
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Moja Domcia tylko w rampersie była, też bez skarpetek. I oczywiście bez czapeczki.

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2013-05-08 o 21:42
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:40   #1593
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

w co ubieracie dzieciaczki w taki skwar 25 w cieniu?
moj dzisiaj mial bluzeczke z krotkim rekawem, krotkie spodenki, ktora sa za duze wiec siegaly tak do polowy lydlki i skarpetki, ale jak wjechalam do pokoju dla matki i dziecka, zeby przygotowac mleko i zobaczylam u niego na czole kropelki potu to malo nie padlam ..
w wozku mial saune!!!! od razu go wyciagnelam i odzyl, az oczka mial zalzawione
Moja miała body na krótki rekaw i cieniutkie spodenki i tyle , czapki nie założyłam, na początku miała skarpetki ale ściągnęłam po 10 minutach. A i miała kaftanik (nie wiem po co ale dobra) ściągnęłam jak tylko z klatki schodowej wyszłam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:42   #1594
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, kupie ten olej, bo rycynowym smarowalam sobie rzeysy i paznokcie i jakos nie wyobrazam sobie tym mazac lba, bo chodzilabym pewnie z miesiac pozniej z jakims smalcem zamiast wlosow

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

jestez moze z Wroclawia?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

moj dzisiaj mial bluzeczke z krotkim rekawem, krotkie spodenki, ktora sa za duze wiec siegaly tak do polowy lydlki i skarpetki, ale jak wjechalam do pokoju dla matki i dziecka, zeby przygotowac mleko i zobaczylam u niego na czole kropelki potu to malo nie padlam ..
Lady jest ze Śląska

moje dziecko bylo dziś ubrane w krotkie porteczki i t-shirt bez body i bez skarpetek, na glowie chustka

poszlam dziś na spacer do centrum i szła klientka z dzieckiem w wieku Leosia- maleństwo miało takie grube spodenki, patrzę na jego nóżki a tam jeszcze rajtuzy mama w sukienusi na ramiączkach dziś termomentr na parkingu pokazywal mi 29 st

Charliz odważna jesteś, ja się zawsze bałam dlatego nigdy nie zapaliłam ani nie wypiłam kiedy Samuel był w domu
zawsze dziecko w odstawkę do dziadkow i wtedy rock'n'roll
a powiem Ci dlaczego, niby przykłąd nie do końca dla nas ale
szanowana pani na stanowisku, samotna matka wychowująca 14 latka
siedzi wieczorem wypila 2 redsy,syn spóźnił się do domu, matka go opierdziela, on pyskuje, prowokuje ona uderza w twarz, gnojek dzwoni na policje, matka dmucha w balonik.... nie muszę dalej tłumaczyć

ja jakaś strachliwa jestem
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:42   #1595
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak będziecie zamawiać jakieś zaproszenia na allegro, to omijajcie szerokim, BARDZO szerokim łukiem firmę White Moth!! Zamówiłam u nich zaproszenia na ślub 15. kwietnia i do tej pory czekam. ☠☠☠☠a jego mać. Dzisiaj miały przyjść, nie przyszły, nie mogę się doprosić o numer listu przewozowego, napisałam im już, co o tym myślę, jak do jutra nie dojdą te zaproszenia, to im wywalę spór na allegro i nie posprzedają już za dużo. A pozytywa i tak nie wystawię. Choćby nie wiem, jak piękne te zaproszenia były! Miały być ☠☠☠☠a przed majówką, bo na majówkę mieliśmy jechać na Lubelszczyznę głównie po to, by rozwieźć po rodzinie TŻa te głupie zaproszenia. I co? Do tej pory ich nie mam. Co za bezczel.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:45   #1596
olimpka85
Raczkowanie

BLOGERKA mi po ombre wlosy zregenerowal wax. widzialam ze tez cwiczysz chodakowska jak robisz tydz killer potem tydz turbo czy pon killer wt turbo itd, bo niewiem jak najlepiej?

BLACK bo ty jestes specjalistka mam przesuszona cere ale tlusta, zaczely mu wyskakiwac syfki ale taka bardziej kaszka mam teraz serie tolpy zel tonik i krem na dzien i na noc ale od mc stosueje i nie mam poprawy, co mi polecisz?

FEWCIA nie wolno ci myslec tak jak myslisz, dla swojej coreczki jestes najwazniejsza, dzieci czasem maja gorsze dni nic nie poradzimy trzeba przetrwac, ale jakby to sie utrzymywalo dluzej tez bym na ip pojechala dla wlasnego spokoju i gdzies bym miala kto co sobie pomysli.

a moj mial body z dlugim, dresowe spodnie cienkie i skarpetki, jak z nim chodzilam po ogrodzie mial cienka czapke w wozku bez czapki
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:45   #1597
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lady jest ze Śląska

moje dziecko bylo dziś ubrane w krotkie porteczki i t-shirt bez body i bez skarpetek, na glowie chustka

poszlam dziś na spacer do centrum i szła klientka z dzieckiem w wieku Leosia- maleństwo miało takie grube spodenki, patrzę na jego nóżki a tam jeszcze rajtuzy mama w sukienusi na ramiączkach dziś termomentr na parkingu pokazywal mi 29 st

Charliz odważna jesteś, ja się zawsze bałam dlatego nigdy nie zapaliłam ani nie wypiłam kiedy Samuel był w domu
siedzi wieczorem wypila 2 redsy,syn spóźnił się do domu, matka go opierdziela, on pyskuje, prowokuje ona uderza w twarz, gnojek dzwoni na policje, matka dmucha w balonik.... nie muszę dalej tłumaczyć

ja nie zakladam czapeczki, nie wiem czy dobrze robie, ale jak zobaczylam dzisiaj te kropelki potu na czole to pomyslalam ze taka glupia jestem, bo tyle razy go przegrzewalam .. nawet dzisiaj chciclam pod bluzeczke z krotkim zalozyc bodziaka na ramiaczkach, bo taki jakis nagi mi sie wydawal .. a on i tak w gondolce sie gotowala. . biedny ma tam saunarium
Stary 2013-05-08, 21:46   #1598
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

pamiętacie mnie jeszcze? Trochę mnie nie było, ale tak jak wcześniej pisałam byłam w końcu w Polsce z Małym.

.
heloł oj, ty to miałas hardkorowo, mam nadzieje, ze wszystko bedzie szło po prostej

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej.
(

Sylwietta- może nie pamiętasz
pamiętam co pisałas, ale na litosc boską, przeciez dla zdrowia psychicznego trzeba czasem poprosic o pomoc, choc na godzine!
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
i mam pytanie odnośnie szczepienia
Ja szczepiłam 6w1 dwa tygodnie po terminie bo młody miał infekcje i odczekałam, sama pediatra mi tak kazała, wiec mysle, ze mozesz poczekac jesli nie masz kasy na już. Mam nadzieje, ze sprawy sie rozwiązą po waszej mysli i jednak zostaniecie na swoim

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
5 wielkich pudel przyniosla lacznie W niektorych kilka sloiczkow popakowanych w babelki a reszta to takie wypelnienia tylko Az mi glupio przed nia bylo
co za bezmyslnosc pakowacza

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
witam się z naszego centrum dowodzeni w ogrodzie pod kwitnącą jabłonką nie chce mi się łazić z wózkiem po takim gorącu, to się wietrzymy stacjonarnie; młody pobuszował trochę na kocu, a teraz kima w wózku
my tez dzis w cieniu pod brzozami wypoczywalismy bo w słoncu nie dało rady, zresztą uciekłam z małym po połudnu do domu bo tak slonce dawało czadu, ze nawet brzozy wymiękły o 16 na termometrze w pólnocnym oknie miałam 27 stopni
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje Wam całym sercem za wsparcie! Jesteście wspaniałe!
bo my tu od tego jestesmy

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Popodglądałam Was chwilkę i grzecznie pytam, czy mogę dołączyć z moimi głupawymi nieraz pytaniami o tabsach i stresie przed seksem już przeczytałam więc mi deczko lżej, że nie tylko mi walnęło na dekiel i uciekam przed mężem
czesc powieksza nam sie grono i pamietaj- nie ma głupich pytan, sa tylko takie na które nie zna sie odpowiedzi, chociaz.... nie takich tez nie ma, bo SZAJA zna odpowiedzi na wszystkie pytania
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
moja mała tak zasneła na bujaku omg....
kazda pozycja jest dobra jaktylko dziecko sie wysypia a jej fryzura rzuca mnie na kolana
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ale to poważnie z tym udkiem?

Teraz mnie zbiłaś z pantałyku całkowicie. Ja nie mam ani jednej koszulki z krótkim rękawkiem dla Małej bo kupowałam bodziaki z krótkim i tylko to zakładam Nie pomyślałam nawet, żeby zakładać dwie warstwy
zdrówka zycze a co do udka, to stwierdziła, ze filet to taki zbyt suchy a miesko drobno posiekane z udka to moglabym mu dawac

jesli chodzi o ubiór to teraz jak wychodze z małym przed południem a jeszcze nie jest zbyt ciepło to zakładam mu bodziaka z krótkim i bluzke/kaftanik z długim albo bodziaka z długim i koszulke na to z krótkim
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:47   #1599
charlizz
Zadomowienie

Marsi ale ja tylko przy TŻ no i on wtedy nic a nic. No i Ola musi spac, wiem wiem, może sie obudzić, no ale wtedy TŻ do niej idzie i mnie nie dopuszcza
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:48   #1600
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olimpka85 Pokaż wiadomość
BLOGERKA mi po ombre wlosy zregenerowal wax. widzialam ze tez cwiczysz chodakowska jak robisz tydz killer potem tydz turbo czy pon killer wt turbo itd, bo niewiem jak najlepiej?

BLACK bo ty jestes specjalistka mam przesuszona cere ale tlusta, zaczely mu wyskakiwac syfki ale taka bardziej kaszka mam teraz serie tolpy zel tonik i krem na dzien i na noc ale od mc stosueje i nie mam poprawy, co mi polecisz?

FEWCIA nie wolno ci myslec tak jak myslisz, dla swojej coreczki jestes najwazniejsza, dzieci czasem maja gorsze dni nic nie poradzimy trzeba przetrwac, ale jakby to sie utrzymywalo dluzej tez bym na ip pojechala dla wlasnego spokoju i gdzies bym miala kto co sobie pomysli.

a moj mial body z dlugim, dresowe spodnie cienkie i skarpetki, jak z nim chodzilam po ogrodzie mial cienka czapke w wozku bez czapki
ja przed ciaza mialam taki schemat ze cwiczylam killera w pon sr i pt a wt i czw skalpela dla odpoczynku. ale najszybciej shudlam jak cwiczylam z ewka jeszze zanim wydala plyte z shape'a tam miala zestawy cwiczen, ktore wykonywalo sie po 15 razy w trzech seriach przeplatane z cardio 5 min. nie wiem czy kojarzysz..
a teraz to szukam ciagle zlotego srodka, robie skalpel 2 razy w tygodniu i 2 razy robilabym killera - ale zarysowala mi sie plyta - wiec bede probowala zastapic to duetami albo turbo.
probowalam tez mel b, a przymierzam sie do zuzki ..
jak mi cos przypasuje w koncu to bedzie widac pewnie w podpisie .. na razie nie mam na siebei sposobu
a i jeszcze rozwazam bieganie 3 razy w tyg
Stary 2013-05-08, 21:55   #1601
marsi11
Zakorzenienie

Calawdeszczu- bardzo trzymam kciuki,żeby Wam się jednak udalo, nic się nie martw, na początku nigdy nie jest łatwo ale dacie radę na pewno

a to nasz dzisiejszy spacer po ogrodzie botanicznym
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spacerek.jpg (105,1 KB, 89 załadowań)
Stary 2013-05-08, 21:57   #1602
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
moje dziecko jest jakies dziwne wczoraj ledwo 60 mi pare razy zjadlo, za to dzis w nocy wypil 180 i ryk ze sie skonczylo dalam mu drugie bo mialam gotowe myslalam ze cos tylko wypije a on wypil cale! !!!
to kolo 5 bylo.
o 9 wypil 150
o 13 dalam mu 150 znowu ryk dorobilam 60 wypil cale.
powinien pic 6 razy po 150. co mam zrobic? nie chce go utuczyc...
moja mama mowi zeby mu kaszke mleczna wprowadzic, w nd bedzie mial 14 tyg - wprowadzic, jak sie bedzie powtarzalo?
Nie wprowadziłaby, to dopiero 3mce są. A miesiąc u takich maluchów to szmat czasu.
A może się pić zwyczajnie chciało? No i wiesz, jak jednego dnia zjadło 60ml kilka razy to nie ma bata, musi dobić następnego dnia

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość

Fewcia współczuje szelek a konsultowałaś ich noszenie z rechabilitantem pokrótce opisze ci co kiedys szłyszałam ale prosze nie obrazsie ani nie sugeruj za bardzo tym co napisze
Rozmawiałam kiedys jeszcze w ciązy z moja szfagierka jak wam pisałam jest fizjoterapeutą i zrobiła kurs NTD Bobath ostatnio zdawała egzamin i planuje otworzyc własny gabinet itd i po jednym ze zjazdów opaowadała jak zajecia wygladały a mieli je z jakąs babka ze stanów i było o bioderkach i muwiła ze szelki orteze stosuje sie tyko w PL , Rumuni i zacofanych krajach a na swiecie sa inne metody rechabilitacji a tak jak u nas lekarze zalecaja czasem moze wrecz szkodzic wiec moze poszukaj jakiegos dobrego rehabilitanta dzieciecego i skonsultuj moze alternatywne metody przyniosa skutek i noszenie szelek ograniczy sie do minimum jak pojade 18 maja do Krakowa to zapytam co i jak sie leczy bo wtedy nie zglebiałam tematu
Zgadzam się. U nas dziwnym trafem nawet najbardziej polecani specjaliści czasem walą głupoty kosmiczne, i... często nie są na bieżąco. Konsultacja z rehabilitantem dziecięcym jeszcze fajna by była

Fewciu, na mamie założyłam niedawno wątek o tym, jak często ortopedzi każą szeroko pieluchować na wszelki wypadek albo bez sensu właśnie, poczytaj, zobacz jaki ogrom dziewczyn pisze. Być może faktycznie te szelki są konieczne, ale... no ja bym chyba dalej szukała jeszcze.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to nawijko jak tam Twoja praca licencjacka?
No właśnie? spowiadaj się, ale już

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
juz sie ochlodzilo z deczka, jest 40 [COLOR="Silver"]
Oczywiście dziecko ma czapkę ?

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
A ja mam do napisania i prace minimum 60 stron i do wykucia 30 pytań opracowanych na 35 stronach. :/

Burza idzie
Oj tam, pomyśl sobie, że pierdyliar razy więcej w lo trzeba było się nauczyć czy do matury

Cytat:
Ale miałam ciekawy temat więc sama chętnie go zgłębiłam
"Metoda minimalizacji i maksymalizacji."
I pochwale się że zdałam na 5

Brawo ja też obie obrony na 5, tematy sama sobie wybierałam. Lic pisałam o wpływie baśni Andersena na kształtowanie postaw moralnych uczniów upośledzonych umysłowo, a mgr o metodzie ruchu rozwijającego weroniki sherborne na proces integracji uczniów pełno- niepełnosprawnych.

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

W ogóle zobaczcie jakie zdjęcie, z Katowic widać Tatry http://www.dalekieobserwacje.eu/?tag=welnowiec&lang=en
Ładnych kilkanaście lat temu taki widok widziałam u siebie Zagłębie, stałam na balkonie z moim ówczesnym chłopakiem i podziwialiśmy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:57   #1603
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Calawdeszczu- bardzo trzymam kciuki,żeby Wam się jednak udalo, nic się nie martw, na początku nigdy nie jest łatwo ale dacie radę na pewno

no bardzo ładnie
Stary 2013-05-08, 21:58   #1604
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

Deli, czemu nie piszesz pracy?!
Kurka, ja też się bronię niebawem ale jestem w czarnej dupie, bo mam zalełości jeszcze z tamtego semestru, a tu do końca maja muszę zaliczyć
A nie wiem czemu u nas juz nie ma prac, zamiast tego są te pytania i mamy sie przygotować ustnie. Wolałabym pisać prace i z niej odpowiadać no ale..........
Cytat:
dzieki Wam, a raczej przez Was moj Kacper nie jest juz Kacprem a "teżetem"
opamietam sie chyba jak wypowiem to na glos przy kims obcym, no chyba ze ta osoba bedzie wizazanka to pewnie zrozumie
u mnie to samo...
Cytat:

ja też, tyle co sie nasluchalam w tv itd to nigdy w życiu przy dziecku sie nie upije, nie zapale, bo nigdy nie paliłam, ale chcialabym kiedys zapalic takiego jointa ofc nie przy dziecku haha

Cytat:
ja przed ciaza mialam taki schemat ze cwiczylam killera w pon sr i pt a wt i czw skalpela dla odpoczynku. ale najszybciej shudlam jak cwiczylam z ewka jeszze zanim wydala plyte z shape'a tam miala zestawy cwiczen, ktore wykonywalo sie po 15 razy w trzech seriach przeplatane z cardio 5 min. nie wiem czy kojarzysz..
a teraz to szukam ciagle zlotego srodka, robie skalpel 2 razy w tygodniu i 2 razy robilabym killera - ale zarysowala mi sie plyta - wiec bede probowala zastapic to duetami albo turbo.
probowalam tez mel b, a przymierzam sie do zuzki ..
jak mi cos przypasuje w koncu to bedzie widac pewnie w podpisie .. na razie nie mam na siebei sposobu
a i jeszcze rozwazam bieganie 3 razy w tyg
Ja nie mam sily cwiczyc w domu ...po całym dniu marze o spaniu;p ale cwicze jak na razie 2 razy w tyg skalpel, nie mam jak biegać, troche sie przeliczyłam... bo nie mam z kim Amelki zostawić, teraz moja mama przyjedzie to na pewno bede biegała przez miesiąc.. a później sie zobaczy..

Dziewczyny, zaczęłam odciagac mleko przed karmieniem tak ok 20ml... wiecie co... dzisiejszy dzien był bez płaczu!!!!!!!!!! tzn przed snem tak max 5 min zaplakała ale tak to nie było bączków!!!!!!!! oby to nie był zbieg okoliczności......

ide pisac konspekt i spac buziaki

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 21:59   #1605
blogerka
Wtajemniczenie

jaki Leo słodki cudny jest, a Ciebie sobie jakos inaczej wyobrazalam, tak powazniej hahahahahaha
Stary 2013-05-08, 21:59   #1606
olimpka85
Raczkowanie

BLOGERKA killer jest na youtube caly. ja puki co robie trening z gwiazdami w pon sr pt rano bo popoludniu wlasnie biegam, wt i sb killera a czw i nd turbo, juz sama nie wiem jak to robic wage mam swoja ale jednak to nie to samo co przed ciaza szczegolnie brzuch plaski ale miesni nie widac ((

na youtube sa tez treningi chodkowskiej 10 min jest ich 8 niby ma sie robic wybrane 5 i po 10 dniach ma byc efekt ale cos mi nie podpasowaly

SZAJA a czemu dziecko moze srednio co godz poplakiwac przez sen w nocy, jak podejde i go poglaszcze to spi dalej juz 3 noc i znowu to samo sie zaczyna
czy ktores z waszych dzieciakow tez tak ma

Edytowane przez olimpka85
Czas edycji: 2013-05-08 o 22:07
olimpka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 22:02   #1607
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
A nie wiem czemu u nas juz nie ma prac, zamiast tego są te pytania i mamy sie przygotować ustnie. Wolałabym pisać prace i z niej odpowiadać no ale..........
u mnie i to, i to
Stary 2013-05-08, 22:02   #1608
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

u mnie to samo...

ja też, tyle co sie nasluchalam w tv itd to nigdy w życiu przy dziecku sie nie upije, nie zapale, bo nigdy nie paliłam, ale chcialabym kiedys zapalic takiego jointa ofc nie przy dziecku haha

Ja nie mam sily cwiczyc w domu ...po całym dniu marze o spaniu;p ale cwicze jak na razie 2 razy w tyg skalpel, nie mam jak biegać, troche sie przeliczyłam... bo nie mam z kim Amelki zostawić, teraz moja mama przyjedzie to na pewno bede biegała przez miesiąc.. a później sie zobaczy..

Dziewczyny, zaczęłam odciagac mleko przed karmieniem tak ok 20ml... wiecie co... dzisiejszy dzien był bez płaczu!!!!!!!!!! tzn przed snem tak max 5 min zaplakała ale tak to nie było bączków!!!!!!!! oby to nie był zbieg okoliczności......

ide pisac konspekt i spac buziaki
wiesz co, a ja mam sposob na cwiczenai w domu
rano jak Borys wstaje to jest caly w skowronkach, szczesliwy, bo wyspany -- w przeciwienstwie do mnie, bo ja jestem jak jakis upior o tej 7, ale skoro i tak lepiej nie bedzie to wtedy wlasnie klade go na macie albo sadzam w bujaczku z zabawkami a ja odpalam plyte i cwicze ..
a dzisiaj to sie smialam podczas tych cwiczen, bo jak robilam killera i bylo podnoszenie rak to borys tez je podnosil i patrzyl na mnie .. haha.. wiem, ze zbeig okolicznosci ale nie moglam normalnie
Stary 2013-05-08, 22:04   #1609
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
jaki Leo słodki cudny jest, a Ciebie sobie jakos inaczej wyobrazalam, tak powazniej hahahahahaha
kochana ja z moimi plecami wytatuowanymi, kolczykiem w jęzorze nigdy nie będę poważna
taki żarcik

Deli to tak jak Askaadopcje pisala- zrobimy jakieś party i wszystkie damy czadu- tylko trzeba opiekunkę skolować, moja teściowa na pewno by się zgozila
Stary 2013-05-08, 22:10   #1610
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Super wyglądacie a Leoś słodki
Stary 2013-05-08, 22:11   #1611
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
kochana ja z moimi plecami wytatuowanymi, kolczykiem w jęzorze nigdy nie będę poważna
taki żarcik

Deli to tak jak Askaadopcje pisala- zrobimy jakieś party i wszystkie damy czadu- tylko trzeba opiekunkę skolować, moja teściowa na pewno by się zgozila
Pisze się !! :
a teraz lece spac!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 22:11   #1612
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
ja nie zakladam czapeczki, nie wiem czy dobrze robie, ale jak zobaczylam dzisiaj te kropelki potu na czole to pomyslalam ze taka glupia jestem, bo tyle razy go przegrzewalam .. nawet dzisiaj chciclam pod bluzeczke z krotkim zalozyc bodziaka na ramiaczkach, bo taki jakis nagi mi sie wydawal .. a on i tak w gondolce sie gotowala. . biedny ma tam saunarium
A jak zakłądasz bluzeczkę i spodenki to hmm nie boisz się, że bluzka sie podwinie i będzie miał gołe plecy ???
Bo ja jakoś tak i nie zakładam jej bluzek, zawsze body....
Stary 2013-05-08, 22:14   #1613
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

Onella ale fajnie Cię widzieć
jak masz ochotę możesz w klubie napisać o problemach no i odzywaj się częściej
Dzięki Marsi
co do klubu to nie napiszę bo pewnie jakieś czystki były i nie mam już dostępu. Ale ok, przez wyjazd do Pl, ponad miesiąc nic nie pisałam więc rozumiem

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
heloł oj, ty to miałas hardkorowo, mam nadzieje, ze wszystko bedzie szło po prostej
a no było

każdy mi mówił, że szybko zapomnę a mnie ciągle na samo wspomnienie od razu łzy w ochach stają
wszystko przypłaciłam mega depresją, która wydaje mi się, że jeszcze czasem wraca

Cytat:

no no laska

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 22:14   #1614
Konto usunięte

Cytat:
I nie będą mieli mnie za matkę panikare? Już wystarczająco beznadziejnie się czuje! Co ze mnie za matka? ;(

Fewciu, no proszę cię. Agu miała 2,5mca gdy jechałam pierwszy raz, potem w 7mcu z rotawirusem, w 5mcu byłam w szpitalu bo młoda nie jadła i nie wiadomo czemu... Od tego są lekarze, by pomagać.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Dobre jestescie, magisterki na 5 a ja ledwo mature zdalam xD Za to wiem w jakim modelu laptopa na L. wymienia sie gwarancyjnie base i psuja sie hinge
Ja nie napiszę, jak maturę zdałam bo wstyd i poszłam na studia i okazało się, że mogę normalnie się uczyć bo uczę się tego, czego chcę, i żadnym problemem nie jest opanowanie materiału z kilkudziesięciu stron A4 na egzamin z dnia na dzień bo nie muszę na pamięć wykuć, a mogę po swojemu.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ciekawe jak tam bijkora po matmie? Coś się nie odzywa
odreagowuje

Cytat:

olej rycynowy i oliwa sa strasznie tluste, nie bedzie pozniej problemu ze zmyciem?
Nie miałam ŻADNEGO problemu 2 razy porządnie szamponem.

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Akurat to stadium larwalne to gąsienica długości jakichś 4 cm Badałam, robiłam zdjęcia mikroskopem elektronowym itp. Super sprawa Najgorsze zajęcia to była anatomia blee, a i jeszcze na zoologii jakieś tasiemce, przywry, glisty ludzkie czy inne motylice wątrobowe, czyli życie wewnętrzne człowieka
Bardzo dobra wiedza w odniesieniu do dzieci ja mam szerokie przygodny z odrobaczaniem dziecka, więc gdyby coś, to możemy pogadać

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga, będę próbowała dodać zdjęcie po raz pierwszy w życiu więc nie wiem czy się uda
bardzo ładne dzieci

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Nadrobiłam te 6 stron ponad godzinę nadrabiałam,ale Daria bardzo marudna jest coś Możliwe że to po wczorajszy szczepieniu? Płacze i Płacze. Zaraz będziemy ją kąpać, jeść i zobaczymy czy zaśnie. OBY
pewnie, że możliwe

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ucałowana O ładnie Cię nazywają My mówimy Domcia, Misia, Misiula lub Isia

Co wyłączę suszarę to mi się Domcia budzi. Coś jej przeszkadza w zaśnięciu, tylko nie wiem co
ślicznie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kija : super dzieciaki <3

Fewcia: tak mi was szkoda....jak małej nie przejdzie to jeździe na IP....
A ty jesteś wspaniała! Robisz dla Blanki wszystko co tylko możliwe. Przytulam.

Jak wszyscy zdjęcia to ja też, świeżość z fb.
Bloggerka :przyznaję - zgapiłam pomysł
A Borysek rzeczywiście fotogeniczny mega.
Rewelacyjny chichotek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-08, 22:17   #1615
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, chyba musze przestac pisac tu na forum o moim tz-cie w formie TZ bo mam juz jakas paranoje, zaczynam o nim myslec TZ
a o maly wlos dzisiaj nie powiedzialam w rozmowie z mama, ze bylismy z tz-tem na spacerze w lesie z dzieckiem .. boze
czy ja jestem jaka dziwna?
ale najgorsze ze w przychodni prawie jzu powiedzialam ze "tz dzwonil w sprawie recepty"
uzaleznienie jak nic
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Aga, piszące dzieci są boskie. Moja tak wyrażała swój śmiech, zanim zaczęła się śmiać normalnie w głos. Za każdym razem śmiałam się z niej, bo wielki uśmiech i pisk. Hehe.

Dziewczyny, moja też nieco marudna dzisiaj. Chyba też przez wczorajsze szczepienie - może dzieciaczki są wciąż obolałe? Teraz zjadła i padła spać, dosłownie.
ja tez kocham, jak Bartulo piszczy marudnosc moze byc nawet przez kilka dni

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane
A prosilam, zebyscie nie pisaly za duzo

Ja po ginekologu, naczekalam sie prawie dwie godz (w medicover, cholera!!!)
I tak - mam anemie
A jak gin zobaczyl ten zator to malo nie zszedl na zawal, ze jest ogromny i cud, ze nie goraczkuje, bo to stan zapalny na 100%. Dostalam antybiotyk na 10dni i wieczorem 2x apap. Ehh, ciagle cos.

A dzisiaj bylam na spacerku, ponad 30st na bank!!!!!!! Maly mial tylko bodziaki ubrane,bez czapy, bez skarpetek, bucikow i innych udziwnienmijalam kobitke z wnukiem to oczywiscie czapa na uszy, bluza z kapturem, dzinsy skarpetki i trampki jak Pietraszka zobaczyla z golymi noziami to szczeke z ziemi podnosila takiego szoku na twarzy nie widzialam jeszcze nigdy

ojojoj, kuruj sie, bo przeciez mleczko musi byc pierwsza klasa!
o siweci panscy, co ci ludzie myslą, ze dzieci to nie odczuwają gorąca

Cytat:
ja dzis wyszłam z małym po 10 na dwór i miał: body z krotkim i cienki kaftanik a na nózkach dresiki i cienkie skarpetki, potem zdjelam kaftanik, potem spodnie i skarpetki, od poludnia smigal tylko w krótkim bodziaku i bandamce (przeciwslonecznie bardziej bo wiatru nie było wcale) 3-letnia córka sąsiadki w tym czasie chodziła po podwórku w czapeczce bawełnianej na uszy, geterkach/leginsach (z daleka tylko widziałam), bluzce z długim rękawem i adidasach. o losie...... a mój młody do 17 byl w samym bodziaku, potem zaszło słonce i wiaterek sie pojawił to ubrałam tak jak rano a na głowke cieniusia czapeczka. Baby wsiowe dostawały palpicytacji serca na sam widok mojego golasa

FEWCIU
ja bym pojechała z małą na "IP, bo skoro wyeliminowałas wszystkie mozliwe powody placzu to cos musi byc na rzeczy, mozliwe, ż ema dosc tych szelek ale moze byc tez inna przyczyna. Mocno przytulam
Nadrobilam dzisiejsze 8 stron z czystym sumieniem moge isc spac i błagam o mniejsza produkcje jutro bo rano musze jechac do księdza zeby te chrzciny załatwic (chcociaz małzon mnie wkurzył i wcale nie mam ochoty wiec pewnie nie pojade ), potem biedronka, pozniej bioderka (tu prosze o kciuki ), a po pworocie koszenie trawy takze zajrze dopiero wieczorem.
Teraz ide spac
Stary 2013-05-08, 22:18   #1616
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A jak zakłądasz bluzeczkę i spodenki to hmm nie boisz się, że bluzka sie podwinie i będzie miał gołe plecy ???
zanim wyciagne go z wozka to wkladam bluzke w spodenki ;P
wiem, wiem jak to wygalda a raczej nie wyglada ale nic nie bedzie mial na wierzchu

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
taki żarcik

ja sie na party spisze
tz mnie tak irytuje, bo siedzia co wieczor z tym kumplem i sie spuszczaja nad jakimis motorowkami przy piwku a ja wizazuje
albo jak juz dolaczam do nich to czuje sie jak trzeci facet, a nie kobieta ...
Stary 2013-05-08, 22:24   #1617
sylwietta1988
Zakorzenienie

Blogerko, zapomniałam dodac, ze ja małego luzem miałam, bo on zupełnie niewózkowy (w wozku tylko spi jak go uspie na rękach ) a tak to nosilismy sie i buszował na kocu, jakos nie zmrazł

aha, Kija- dzieci sliczne, podobni jak nie wiem co, czyzby po jednych rodzicach

Marsi konkretna z Ciebie kobitka, a Leos słodycz niesamowita.

Bijkora pewnie po matmie wyluzowała

kopnijcie mnie w dupke bo sie chyba nie położe

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

askuasku bo juz enty raz cie widze przywołuje cie do porządku, przeciez my tu nie gryziemy
Stary 2013-05-08, 22:29   #1618
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

askuasku bo juz enty raz cie widze przywołuje cie do porządku, przeciez my tu nie gryziemy
A czarna1001 kiedyś z nami pisała bo też ja dziś widziałam
Stary 2013-05-08, 22:31   #1619
Konto usunięte

Cytat:
dzieki Wam, a raczej przez Was moj Kacper nie jest juz Kacprem a "teżetem"
opamietam sie chyba jak wypowiem to na glos przy kims obcym, no chyba ze ta osoba bedzie wizazanka to pewnie zrozumie
a nigdy nie wiesz, kiedy na wizażankę trafisz

Cytat:
[/COLOR]w co ubieracie dzieciaczki w taki skwar 25 w cieniu?
bodziak z krótkim tylko

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Blogerko, jakie masz w kuchni?
Wiekszosc sie nada-oliwa z oliwek, kokosowy, z pestek winogron, ryzowy, itp.
Jaka masz oliwke dla Boryska? Ta z BD czy Hipp tez jest super do wlosow.

a bd dla mam?
aczkolwiek... teraz to nie bardzo mam co olejować

Cytat:
przerazilabys sie jakbys zobaczyla co my mamy, a raczej nie mamy w kuchni, ale oliwa z oliwek jest raczej zawsze
a Boryska kapie w oilatum, albo emolium, mamy tez z linomagu oliwke i johnsony, ale tych nie uzywam nawet ja sama, a dopiero co moje dziecko
ooo to to

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak będziecie zamawiać jakieś zaproszenia na allegro, to omijajcie szerokim, BARDZO szerokim łukiem firmę White Moth!! Zamówiłam u nich zaproszenia na ślub 15. kwietnia i do tej pory czekam. ☠☠☠☠a jego mać. Dzisiaj miały przyjść, nie przyszły, nie mogę się doprosić o numer listu przewozowego, napisałam im już, co o tym myślę, jak do jutra nie dojdą te zaproszenia, to im wywalę spór na allegro i nie posprzedają już za dużo. A pozytywa i tak nie wystawię. Choćby nie wiem, jak piękne te zaproszenia były! Miały być ☠☠☠☠a przed majówką, bo na majówkę mieliśmy jechać na Lubelszczyznę głównie po to, by rozwieźć po rodzinie TŻa te głupie zaproszenia. I co? Do tej pory ich nie mam. Co za bezczel.
co za ludzie :/

Cytat:

czesc powieksza nam sie grono i pamietaj- nie ma głupich pytan, sa tylko takie na które nie zna sie odpowiedzi, chociaz.... nie takich tez nie ma, bo SZAJA zna odpowiedzi na wszystkie pytania

Cytat:

świetna fota i świetne otoczenie

Cytat:

SZAJA a czemu dziecko moze srednio co godz poplakiwac przez sen w nocy, jak podejde i go poglaszcze to spi dalej juz 3 noc i znowu to samo sie zaczyna
czy ktores z waszych dzieciakow tez tak ma
bączki?
wrażenia z dnia?

Cytat:
taki żarcik

a jakakolwiek teściowa mając pod opieką naście dzieci przynajmniej nie będzie miała czasu im wszystkim czapeczek ubierać i kocami nakrywać

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
no i co, że się podwinie? przeca mówimy o ciepłej pogodzie
Stary 2013-05-08, 22:33   #1620
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40714825]

no i co, że się podwinie? przeca mówimy o ciepłej pogodzie [/QUOTE]

Szaja wiedziałam, że mi tak napiszesz :hahaha :
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości