|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Witam. Pewnie mnie nie pamiętacie. Kilka razy się odezwałam, ale jakoś moje posty zostały niezauważone, do tego ciągłe komplikacje i dłuuugi pobyt w szpitalu uniemożliwił mi pisanie z Wami, choć czytam na bieżąco... Miałam być mamą z drugiej połowy lutego, niestety ze względu na komplikacje córka urodziła się w połowie stycznia.
Chciałam zapytać czy Waszym maluszkom robią się odparzenia na szyjce??? Nie mogę niczym ich zwalczyć. Może coś doradzicie??? Próbowałam różnych maści, kremów.. Przemywam nadmanganianem potasu i zasypuje pudrem, kiedyś to od razu pomagało, ale ostatnio wogle a ranki robią się coraz większe... |
|
|
|
#1652 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Leoś wykapany tatuś a Ty na każdym zdjęciu inaczej wychodzisz i ja już sama nie wiem jak Ty wyglądasz na żywo ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40715164] illusion, już ci podaję strony playmobil: http://bajkowykuferek.pl/category/43183/playmobil.html http://www.tanimarket.pl/manufacturer/playmobil http://www.miki.com.pl/ w tych 3 sklepach chyba najtaniej znalazłam, ale wiadomo - różne zestawy różne ceny, trzeba sprawdzić. A co, spodobały ci się? [/QUOTE]Fajne Cytat:
A co do przewrotu to myślę że świadomie ![]() Dobra, lecę na spacer bo póki co termometr pokazuje tylko 33 stopnie a im później tym będzie tylko gorzej
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jestem w ciężkim szoku. Moja Daria pobiła swój rekord. Spała od 21.00 do 7.00!! Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!! Idę nadrabiać bo znów naprodukowałyście tych stron
|
#1654 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/cubana-biustonosz-...231061763.html dziś albo jutro ma przyjść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u nas też 5 idzie,czasem 7 ![]() Cytat:
ale mogę się mylić ![]() miałam jeszcze kilka cytowań i mi posiało ![]() Kija śliczne masz dzieciaczki a pierwsze i drugie imię Twojej Małej są przecudowne ![]() fewciu jak dzisiaj Blaneczka się czuje? I Ty jak się czujesz? Ściskam Was mocno muszę się Wam wyżalić, temat t. oczywiście, wczoraj gadała z tż i pytała co chcemy na obiad jak przyjedziemy (jedziemy do nich na weekend), tż mówi, że ja nie jem nabiału i smażonego, ona się pyta czemu nie jem nabiału, no więc tż mówi, że Kubuś robi śluzowate kupki i dlatego. A ona co na to: "to pewnie są GŁODOWE STOLCE", tak kuźwa głodzę własne dziecko, nie daję mu jeść i tak jak się cieszyłam nawet z wyjazdu, ba miałam nawet pozytywne nastawienie (bo w sumie to jest babcia) tak teraz nie chce mi się jechać i na samą myśl, że ona weźmie Małego na ręce mam ochotę
|
||||||||||
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Dziekujemy za wszystkie komplementy. Lysolki tez sa oczywiscie. Nieskromnie powiem, ze czupryna jak u Yae nie zdarza sie czesto nawet tutaj ;-) ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Gratulki Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-05-09 o 08:49 |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie!
chcialam sie tylko pochwalic ze Kubus swoj pierwszy raz z jabluszkiem ma juz za soba!!! smakowalo, zjadl pieknie 3 lyzeczki, ostatnia porcje musialam wyskrobywac mam nadzieje ze Kubuleslaw nie bedzie mial po tym jabluszku zadnych atrakcji zoladkowych. nadmiar aktrakcji z rana go wykonczyl i teraz spiocha sobie smacznie ![]() a mnie z tego stresu az brzuch rozbolal lece nadrabiac |
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
My uzywamy na odparzenia na szyjce kremu babydream przeciw odparzeniom, u nas ladnie goi ![]() Cytat:
moj to sie juz chyba nie nauczy ![]() Poranne rozmowy z mamusia! Wczoraj tak zaczal gadac, a dzisiaj to co chwila https://www.youtube.com/watch?v=b7D9...e_gdata_player Sorry za moj glos, dopiero po wstaniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski, moje dziecię dopiero wstało, aaaaale się wyspałaaaam.
Elllmi, niezłe dziady. A co do pieluch BD, to dla mnie 2 były super, ale 3 to już kompletna porażka... ![]() Aniołku, moja się poci i zawsze się pociła. Jedzenie to dla malucha duży wysiłek. ![]() Meneq, ale słodka! Co do niej mówisz? Czyżby Yae-cha?
|
|
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Yae-chan, na koncu takie gardlowe, jak sie nie wie, to mozna pomyslec, ze z zatkanym nosem mowie |
|
|
|
|
#1664 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że nie skrytykują mnie teraz inne dziewczyny...takie jest moje zdanie... Cytat:
Cudowne to! Cytat:
![]() nie zapomnę jej miny j.w
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(A meza dopytaj o znaczenie ;-)) ) |
|
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
Meneq - miało być "Yae-chan", tylko piszę jedną ręką i mi literkę zjadło (dziecię na rękach), nie zauważyłam.
Coś tam mi pozostało po tych wszystkich mangach i anime. ![]() Laski, doradźcie, która mata lepsza? ![]() Lady, słodki. Tak sobie wyobrażałam Twój głos.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-05-09 o 09:12 |
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w życiu codziennym to troszkę inaczej...raz na tydzień może mi powie zobaczymy jak będzie jak wróci ![]() o, właśnie..Ty pewnie bardziej zorientowana w temacie.... W. ma urodziny niedługo i chciałabym mu kupić tablet.. polecasz może jakiś? |
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okragla. A zabawki sa plastikowe? Ja mam maskotki i taka mate polecalabym. |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hah dzieki dziewczyny
czlowiek odkrywa codziennie jakas nowa umiejetnosc dziecka i milosc rozkwita Black, przepity poranny glos? ![]() Djerba, kochana, ja mam Samsung Galaxy Tab2, i mimo, ze sobie narzekam czasem, to ogolem jest zarabisty No i teraz mozna dostac za jakies 700zl, ja kupowalam za 2kola :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tymi ludźmi ja się pytam?!?!?!?!Cytat:
Ale cudnie wyglądacie! I zgadzam się z dziewczynami.. Konkretna babka z Ciebie ![]() Cytat:
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Black ja wole okragla mate bo moja mala uwielbia wedrowac wokol wlasnej osi i w takiej prostokatnej nie mialaby miejsca
|
|
|
|
#1673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Po ostatniej aktualizacji wqrwia mnie pisanie na wizazu i musze korystac z aplikacji
ale to Twojemu Wasiu raczej potrzebne nie bedzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1675 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Eeee nigdy nie wiadomo :P
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Z hipp jest dynia + ziemniak, ale oddzielnie nie widziałam. Co do ziemniaka, to wydaje mi się, że nie ma problemu. Gotujesz jednego ziemniaka bez soli, blendujesz na papkę (ew. trochę masełka) i pyszne danie dla dziecia przygotowane :-D
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...iw-odparzeniom |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za wszystkie komplementy
Na zdjeciach pierwsza jest Ania bo zle dodalam. Ja ich rozrozniam glownie po datach bo na prawie wszystkich zdjeciach wychodza podobnie. Roznia sie ustami bo Ania ma jakby pelniejsze wargi i robi taki dziubek A jak Grzes byl maly to sie nieraz zastanawialysmy z moja mama jakby wygladal gdyby byl dziewczynka...
|
|
|
|
#1678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karmie na leżąco, bo inaczej spedzalam całe noce w fotelu :/ Praktycznie zawsze przysypiam, tylko u nas właśnie problemem jest to, ze mały tez sobie kima, ale jak cyc wypadnie to się budzi i tak cała noc na okrągło aż rano zazwyczaj ok. 4.30 ja nie mam siły i budżetu męża żeby zrobił butle fast fooda, mały zjada oczywiście lapczywie ale już spać się nie położy.
|
|
|
|
|
#1679 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękną córę masz ![]() Włoski pierwsza klasa ![]() Cytat:
Co się stało że byłaś w szpitalu?? Co do odparzeń to nie pomogę bo Daria do tej pory nie miała. Cytat:
dla t.Cytat:
![]() my już za tydzień próbujemy ![]() Cytat:
ahhhh A Ty masz bardzo miły głos Ja bym wybrała drugą
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() zaraz zmykamy na 3 szczepienie i już ostatnie na szczęście. tzn następne dopiero po 12-tym miesiącu będzie ![]() ale aż się boję czy po tych dzisiejszych szczepionkach będzie taki sam rozdarty jak po wcześniejszych
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

)
Jakby była bardziej na czubku to młoda wyglądałaby jak taki malutki zakonnik z wygolonym kółkiem 

Pierwszy raz tak długo spała bez jedzenia!!

jak Pietraszka zobaczyla z golymi noziami to szczeke z ziemi podnosila 

); są grubsze od Pampersów i jak młody nasika, to robią się jak kamień; no i jakoś długo mi schodzi z zapięciem, bo niby takie samo jak przy wszystkich pieluchach, ale zawsze jakoś tak nisko na bioderkach mi wychodzi
jakoś zmęczę to opakowanie jedno, ale więcej nie kupię