|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40718688]co chcesz od eco mamy? [/QUOTE]Do eco nic nie mam, ale samej Reni nie trawię... |
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Czesc!!
enlevee a myslalas ze ja kiedys bylam taka blada jak teraz?nigdy w zyciu hahahah ![]() kocurku trzymamy kciuki!!:-**:-** ide cos zjesc bo glod mi sie wlaczyl... zawitam na lapku..trzymam kciuki za wizytujace i za mnie tez trzymajcie i mala ja dopiero na 17.20 ![]() co do ddtvn to kto by mi kazal robic te cwiczenia hahhaaha....wole kremy i masowanko hahahah myslicie ze w ciazy wypada isc na basen sie zrelaksowac w stroju dwu-czesciowym?bo innego nie mam a szkoda mi kasy na kupowanie jakiegos na raz czy dwa razy...(oczywiscie jak cycki mi wejda do stanika co watpie)he ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ja tez rusis nie trawie ..nie lubie u wogole... |
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() jeden dzień mnie nie było i chyba nie będę w stanie Was nadrobić. Dziękuję za wszystkie rady odnośnie łóżeczka ![]() Gratuluję wszystkich wizyt! Co do samopoczucia to doskonale Was rozumiem... też myslałam że chodzenie z brzuszkiem na wiosnę to będzie sama przyjemność a wczoraj była taka pogoda, że szkoda gadać... byłam w sklepie i pozałatwiać kilka spraw, myślałam, że pójdę do lumpka ale zbyt gorąco, od razu zrobiło mi się słabo. Mam nadzieję, że niedługo się trochę ochłodzi... |
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia! Słońce co u ciebie? Odezwij się!
|
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
mamy dzis z Majeczką 100 dniowke
Dopiero wstalam ![]() Poczytam was w pracy bo jestem w czarnej d.....e
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3848 | ||
|
Raczkowanie
|
W takim razie byłaś jedną z zaledwie 3 osób, które to czuły- oprócz Ciebie: moja siostra i kuzyn
![]() Było śmiesznie, jak wczoraj dzwoniliśmy do rodziny a wszyscy byli tak zaskoczeni, że głowa mała. Wszyscy nastawiali się na chłopca, pomimo tego, że my cały czas mówiliśmy, że nie wiadomo. Nie wiem skąd takie nastawienie Zaskoczenie obu babć było aż komiczne Ale obie bardzo się cieszą ![]() Cytat:
Dziękuję ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40714625]no to kciuków ciąg dalszy !!! ![]() aaaa i nie pisałam Wam chyba ze Leos ułożony jest juz główka w dol, nogi pod zebrami, a kręgosłup ma po lewej stronie ,mojego brzucha ![]() rozciaga sie caly czas niemozliwie az mi caly brzuch chodzi dziewczyny w moim wieku ciazowym, ile waza Wasze maluchy?[/QUOTE] Twój Synek jest ułożony dokładnie tak jak moja córcia ![]() A w ogóle- piękne imię Leoś- Mój TŻ chciał dać je synkowi, ale w związku z tym, że wyszła córcia- musi troche poczekać Cytat:
Dziękujemy Ponadrabiałam a za chwilę lecę do nowootwartego lumpka, moje jakieś sukienusie upoluję córeczce
|
|
#3849 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
gratuluję córci!! teraz to dopiero zacznie się obkupywanie w sukieneczki he he A JAKIE IMIĘ ? może LEONIA też piękne
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40718636]Na TVNie Reni Jusis o segregacji śmieci.
Połączenie dwóch tematów, mnie wybitnie irytują: Reni Jusis i segregacja śmieci [/QUOTE]Haha mamy coś wspólnego oprócz brzuchow :-D nie znoszę RJ. Co do bólu w boku, to może nerka lub moczowod? czasami Filip mi się tam wciska, a ból znam sprzed ciazy, więc wiem, że to to. Przechodzi jak położę się na przeciwnym boku. Dzień dobry Mamusie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3851 |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40719314]
gratuluję córci!! teraz to dopiero zacznie się obkupywanie w sukieneczki he he A JAKIE IMIĘ ? może LEONIA też piękne [/QUOTE]Na razie są dwie propozycje- Amelia (TŻ nawet nie chce słyszeć o innym) i Alicja. Jeszcze będziemy się zastanawiać, ale wszystkim strasznie się podoba Amelka i coś czuję, że tak zostanie A co do wagi- mamy podobny wiek ciąży- moja córcia wczoraj ważyła 1739g
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
bry
![]() kolejny piękny dzień u mnie ![]() Cytat:
już jakieś 7 mscy temu tam się zapisałam.[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40713303]Dziewczynki trzymamy mocno kciuki za Kocurka!![/QUOTE] na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40717033]Ja sama jestem zaskoczona efektami tej diety, absolutnie nie jestem głodna (wręcz czasami się zmuszam do jedzenia, bo już czas), a tu waga stoi w miejscu. Nie ukrywam, że jest mi to na rękę, bo mam niezły nadbagaż z poprzedniej ciąży.[/QUOTE] mój mąż jest na diecie od dietetyka i ma w jadłospisie 5 posiłków dziennie- czyli mało, a często. I podobnie jak Ty, nie chodzi głodny, czasem nawet nie jest w stanie zjeść przygotowanej porcji. Uważam, że to jest poniekąd klucz do sukcesu. Tym bardziej, że w jego diecie dominują warzywa, ryby, chude mięso i ciemne pieczywo.
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki!
Wczoraj was nadrabiałam dzielnie, udało się i zaczęłam nawet odpisywać pod cytowaniem i... mało nie przybiłam gwoździa o klawiaturę więc wyłączyłam kompa i poszłam spać. Musicie mi wybaczyć... nie macie wyjścia Dziś już kilka stron, ale nie mam czasu. Wróciłam od gina, obiad trzeba sklecić i ogarnąć chatkę. Wizyta niestety bez usg, więc nie ma o czym pisać Posłuchałam tylko serduszka z detektora tętna, szyjka trzyma, kolejne rozkładanie nóg 28.05 (Enleve - dopisz mi wizytę, prooooszę). Jeszcze tylko dodam, że mam brać rano no-spę forte (na te twardnienia) i zakupić magnez, tak poza tym wszystko oki, żadnych infekcji czy innych takich. Tyle, pokażę się jak czas pozwoli, bo mam spowolnienie, jakby mi ktoś włączył z piota SLOW ![]() aaaaa, kocurku - trzymamy kciuki! |
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny nie było mnie tak długo bo moje zdrowie z dnia na dzień legło w gruzach, to straszne więc nie czytajcie jak nie chcecie sobie humoru psuć.
Dokładnie 6 kwietnia obudziłam się z krolnym bólem głowy, mój maz zadzwonił do lekarza, a lekarz kazał jechać do szpitala, w międzyczasie ja zemdlalam i nie dałam rady wstać do szpitala zabrała mnie już karetka. Diagnoza była straszna, pękło mi jakieś naczynko w głowie zalało mózg i zrobił się krwiak, od razu zrobili mi operację głowy i usuwali tą krew, straszne. Podobno to się bardzo rzadko zdarza, ale jednak mi się przytrafilo. Później trzymali mnie tydzień w śpiączce farmakologicznej i dopiero wybudzili. Co w tym czasie przeżywał mój maz to mię chce nawet myśleć. Później trzymali mnie jeszcze tydzień na Oiomie i karmiła tylko kroplowkami. Nic z tego na szczescie nie pamietam. Później przenieśli mnie na normalną salę na poloznictwo i tak spędziłam cały kwiecień w szpitalu. Wynegocjowana Z ordynatorem i mnie wypuścili w końcu z tego szpitala, tam musiałam cały dzień leżeć i nie mogłam sama wstawać, masakra. Na szczescie z Tymusiem wszystko dobrze i ciaże udało się utrzymać, tylko że teraz jedyny sposób rozwiązania to cesarskie cięcie, wszyscy lekarze powiedzieli że za duży wysiłek naturalny poród i że po tej operacji to rodzic mi nie pozwolą i będę mieć cięcie zaplanowane tak że powoli się oswajanie z tą myślą. Niestety aktualnie mój stan zdrowia jest fatalny, źle widzę na oczy, mam takie zawroty głowy że nie mogę sama chodzić. No i cały czas boli głową bo podobno mózg się regeneruje i przez to boli. Podsumowując jestem kompletnie niesamodzielna i wymagamy całodobowej opieki to jest straszne. Wczoraj byliśmy już u giną i na szczescię z Tymusiem wszystko dobrze, ładnie rośnie i waży ok 1700gram. Mam 8 'tygodni aby dojść do siebie i później to cesarskie cięcie. Kończę bo się rozpisalam, wracam powoli do zdrowia, miłego dnia dziewczyny i nie przejmujcie się mną bo teraz jest już naprawdę dobrze a mogło być bardzo źle.
|
|
#3855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i mam zamiar się rozciągać, ale to dopiero po 35-36 tc ![]() no słabo troszkę olali nas.
|
|
#3856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, ale dziś szalejecie od rana tyle stron już
![]() ja se dłużej dziś pospałam, brat obudził mnie smsem, po śniadanku wzięłam się za dalsze pisanie prac i mam już napisaną kolejną dziś będę miała aktywne popołudnie i wieczór bo idę najpierw na ćwiczenia do SR, a potem z pracy (ze starym działem) wyjście do kina darmowe i po kinie może coś jeszcze też darmowego ![]() szkoda tylko, że będę musiała się zadowolić soczkiem Cytat:
niech Marcelek siedzi grzecznie u mamusi w brzuszkuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę
|
||||
|
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewusiu o matko :O W najgorszych snach bym się nie domyśliła, że spotkało Cię coś takiego!!!!!!!!!! Jak strasznie Ci współczuję tych przejść... Dobrze, że z Tymusiem wszystko OK. Trzymam mocno kciuki, żebyś doszła do siebie po tym okropnym krwawieniu... I żeby Twój stan zdrowia poprawiał się z dnia na dzień, żebyś szybko zapomniała o tym... I oczywiście za szczęśliwe rozwiązanie. Jak będziesz miała siłę i ochotę, to wróć do nas! Przesyłam milion ciepłych myśli i przytulam mocno!!! |
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wracaj do zdrowia, ciesze sie, ze dałas znać co się stało bo tu wszyscy o Tobie pamietamy, ale teraz już wybaczamy nieobecność, wypoczywaj i nie mecz sie! A Tymuś ma piękną wagę!! miałyśmy już najgorsze mysli |
|
|
|
|
#3860 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie z wami w ten deszczowy dzien brrrrr....
w dodatku z samopoczuciem do du**...... nie dosc ze samopoczucie to jeszcze koszmar znow mialam w nocy: snilo mi sie ze wyladowalam w szpitalu w 28tygodniu ciazy bo dziecku sie zachcialo juz urodzic i mnie tam trzymali do 34 tyg kiedy to urodzilam takie malutkie dziecko urodzilam a co najlepsze ze w ogole nie wiem jak wygladalo ani nic bo od razu je wzieli i wywiezli w inkubatorze a ja zostalam oczywiscie placzac jak glupia matko niech juz bedzie przynajmniej lipiec
|
#3861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
No wiedziała kogo na modelkę wybrać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40717291] Produkty mleczne nie na I śniadanie. [/QUOTE] A dlaczego? ![]() Ja codziennie jem owsiankę-to źle? ![]() Nie wyspałam się-tyle mam dziś do powodzenia
|
||
|
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boszzzeee źle, że tak się stało, ale dobrze, że już dobrze, że wracasz do zdrowia, że Tymuś zdrowo rośnie ![]() Sciskamy Was z Syneczkiem najmocniej jak możemy, dbajcie o siebie, teraz to juz moze byc tylko lepiej ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40719314]
gratuluję córci!! teraz to dopiero zacznie się obkupywanie w sukieneczki he he A JAKIE IMIĘ ? może LEONIA też piękne [/QUOTE]Leonia Oj, Paulinka, nie chce straszyc, ale na sukienusiach poplyniesz, kochana! Ja gdy zaczelam, nie moglam przestac. Wlasnie mi przyszla ostatnia paczka sukienulek dawno temu zakupiona, same biale i kremowe cuda z falbanami i haftami, i po raz ktorys juz z kolei trafiam na sprzedajacego, ktory w ramach niespodzianki doklada do zakupow gratisy - teraz Lileczka dostala za free slodkiego rozowego osiolka maskotke oraz portusie early days z falbaneczka, w serduszka i kropeczki
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
ja też Wam powiem, że jak dla mnie ta ciąża już by się mogła skonczyć i chciałabym Beza obok siebie.. Wczoraj wieczorem miałam taki dołek jak nigdy dotąd..
Twardniał mi brzuch, gdzie normalnie nigdy mi nie twardniał, miałam takie jakby chwilowe skurcze, non stop ucisk na pęcherz i do tego bolały mnie nogi w zawiasach, więc ledwo się ruszałam. Aż Tż zaczał pytac gdzie mnie boli i jak.. to już koszmarnie musiałam wyglądac ![]() Stękam przy każdym obróceniu się z boku na bok, wyjście na 2 piętro gdzies dla mnie to koszmar i do tego mam wrażenie jakbym łaziła ciągle opuchnięta. Szkoda gadać.. niech ten czas szybko minie i Bez wyłazi jak juz będzie mógł na świat. W drugą ciążę na pewno nie zamierzam zachodzić szybko, co to to nie za dzisiejsze wizyty dziewczyny!!Roxi- za wizytę!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaciskam żeby było już tylko dobrze
|
|
|
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana życzę dużo zdrówka dla Ciebie i Synka |
||
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Ewusia! Dobrze, że się odezwalas. Zdrowia wam teraz życzę
straszne jest to co przeszliscie...Teraz już będzie tylko lepiej
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
Boze... Ewusia
Aż się rozkleiłam jak przeczytałam co się stało.. Biedactwo nasze. Najwazniejsze, że sytuacja jest w miare opanowana, że ciąży i Tymusiowi nic nie zagraża.. A Ty odpoczywaj i się kuruj. Jestem pewna, że będzie wszystko dobrze, daj tylko sobie trochę czasu. Dobrze, że masz wsparcie Męża, cesarskim cięciem się nie przejmuj bo najwazniejsze jest Wasze zdrowie i to żeby nic Wam nie zagrazało. Tymuś to bardzo silny chłopczyk, a Ty jestes bardzo silną Mamusią, która w tym momencie musi się zregenerować. Trzymam ogromnie kciuki za to żeby wszystko szybko powróciło do normy i kochana jestesmy z Tobą także całuję Cię bardzo mocno i trzymam kciuki!!!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ściskamy Cię mocno! Pamiętaj, że to nasz szczęśliwy wątek
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

jaka ja glupia

[/QUOTE]

olali nas.