|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
11 | 17,46% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
3 | 4,76% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
4 | 6,35% |
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
5 | 7,94% |
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
1 | 1,59% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
9 | 14,29% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
2 | 3,17% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
10 | 15,87% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
6 | 9,52% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
ja zapakowałam pajaca, bluze plus spodnie dresowe, kombinezon i w zależności od temepratury będę zakładała odpowiednio dużo warstw bo to nie wiadomo z tą pogoda, dzisiaj upał jutro zimno.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi chyba głównie o to, żeby nie przewiać dziecka bo często ze szpitala wychodzi się takimi tunelowymi przejściami i przeciągi tam są ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 |
Wtajemniczenie
|
my na spacer ubieramy teraz body z krótkim rękawkiem, cieniutki kaftanik i półśpioszki. tyle że słońca nie było i wiało trochę, jeszcze rozważam body z długim rękawkiem i półśpioszki albo sam cieniutki kocyk albo pieluchę
![]() Agnes z tych dokumentów do becikowego to: - pity za 2011 - akt urodzenia ( plus ksero) - ksero dowodu osoby składającej podanie - zaświadczenie od lekarza że było się pod jego opieką od 10 tyg - oświadczenie o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne za 2011 (faktyczne odprowadzenie podatku, 9% - nie ma tego na pitach, trzeba w pracy się dowiedzieć albo w US) - jakiś inny papierek o dochodach do ściągnięcia ze stronki (ja dostałam do łapki bo nie widziałam na stronce) - kolejny papierek o dochodach ![]() o tych 3 ostatnich papierkach nie miałam pojęcia że są potrzebne ![]() aha, wszystkiego tego po 2-3 ksera potrzebne Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-09 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-05-09 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
hej ja tylko na chwilę o ile w ogóle zdążę coś napisać.
Wyszłyśmy wczoraj ze szpitala. Z małą wszystko ok, jest kochana ![]() Lekarka kazała od razu iść na spacer więc już dwa spacerki mamy zaliczone. Puki pamiętam: - podkładów zeszło mi jak na razie dwa opakowania, mam jeszcze jedno więc zużyję, ale krwawienia jest już mniej. Najgorszy pierwszy dzień. - chusteczki babydream są beznadziejne- bardzo suche. - kupiłam nakładki na piersi z aventu- wyrzucenie pieniędzy w błoto. - mam 15 pieluch tetrowych- to stanowczo za mało - ciuszki rozmiaru 56 w większości są za małe (szczególnie nogawki). No i poprawka ![]() musze iść |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do ciuszków to chyba naprawdę zależy od firmy bo koleżanka miała córkę podobnych wymiarów i długo zakładała jej 56 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
Gratuluję wszystkim mamusiom, zwłaszcza tym, które już organizują się w domu. A tym co w szpitalach życzę cierpliwości!
![]() VIL półtora tygodnia po cc???? I nie urażały ci rany te spodnie??? Zazdroszcze, ja muszę zrzucić te moje 17 kg. Ważyłam się wczoraj. zostało jeszcze 8. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Już nie mogę się doczekać aż przyjdą nasze ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Śliczny! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4571 |
Wtajemniczenie
|
słabsze przepływy, wydaje mi się, że bardzo zagrożony nie był ale pewnie musiałabym rodzić w najbliższym czasie a szyjka była wogóle nie gotowa
nie wiem czy Was nadrobie, więc z góry gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusiom |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ładnie nam namieszałaś z radami. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...ac_na_cud.html
---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- jaki slodziak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
Hejka, ja dopiero wróciłam do domku.. mieliśmy nieprzewidziany wyjazd do innego miasta 70km w jedną stronę..
A jutro mamy drugi taki wyjazd, ale jeszcze dalej, bo aż do łodzi ![]() ![]() ale stron naprodukowałyście ![]() no nic.. idę troszkę podczytać |
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jeśli się okaże, że jak maluszek będzie miał 10 miesięcy, to wam się jakaś super oferta pracy trafi??? lżej będzie zrezygnować z dwóch miesięcy 60% dawnego netto i łapać okazję! dobrze sobie wprowadzić rygor i te 20% nadwyżki odkładać, żeby było w razie wu na drugie pół roku. kasę zawsze lepiej mieć wcześniej, szczególnie że w polsce stopy procentowe jako tako sensowne są. ale nawet u mnie na euro lepszy taki jeden procencik niż nic. brać kasę i już! ![]()
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ps. wskazowki -kosmos (kazda z Was pisze co innego hehe) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się z kolei z tych rad zainteresowałam tym dlaczego nakładki na piersi z Aventu są do kitu Ja też, chociaż sporo badań mam w osobnym segregatorze na wydrukach i w razie w...TŻ i tak musiałby to z domku przywieść
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pisz nam Vil o tych formalnościach na bieżąco ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Sharp na pewno sobie radzisz super, a zdnia na dzień będzie lepiej
![]() ![]()
#4586 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Dziewczynki po konsultacji z położną ze sr, przełożoną pielęgniarek ze szpitala oraz moim lekarzem prowadzącym, który de facto mnie tu położył - wypisuję się jutro do domku. Chyba, że w nocy coś się wydarzy - o co się modlę!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/otulacz-3-5-16-kg-...230525058.html
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytowałam hurtowo.. no i znowu mi większość postów wcięło
![]() no trudno.. Cytat:
![]() taka padnięta jestem, a Ty mnie do wysiłku zmuszasz ![]() gdyby nie to forum, to chyba wcale nie ćwiczyłabym tych mięśni ![]() Cytat:
![]() przybierałam wszystkie możliwe pozycje i już myślałam, że nie dam rady.. jakoś się udało... nie wiem jak ja będę się goliła przed porodem ze skurczami ![]() dużo dziewczyn tu pije napar z liści malin- to ma na celu przygotowanie do porodu... niby zmiękcza szyjkę i przyśpiesza jej rozwarcie podczas porodu.. łykamy też wiesiołka ![]() ![]() Cytat:
![]() ogólnie gustuję w "czarnych" ale Michaś jest przesłodki ![]() dobrze, że się nigdzie nie spotkałyśmy bo mogłybyśmy wywołać gradobicie ![]() a dziś byłam chyba gdzieś bliżej Twoich okolic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a Ty jak się czujesz? co do instrukcji obsługi, nie pomogę.. pewnie sama będę jej potrzebowała ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
to znów ja
![]() dziewczyny z tymi ciuchami na 56 to właśnie od firmy zależy, bo np niby na długość się zgadza a jak się założy to wychodzi że się nóżki nie mieszczą. Postaram się opisać mój poród. cz1 O 12:30 dostałam pierwszych skurczy. W sumie to taki ból jak na @. Regularnie co 5 min ale ból ciągle ten sam. Koło 15 trochę się nasiliły i w sumie to się zastanawialiśmy z TŻtem czy jechać na ip. No ale na wszelki wypadek dopakowałam torbę i wzięłam prysznic. No i czekałam aż mi się aukcja skończy na all ![]() ![]() Tak więc pojechaliśmy na ip przed 17. Tam wypełnienie papierków i zabrali mnie na trakt porodowy. Zrobili ktg i stwierdzili że do porodu daleko ale urodzę na dniach. I tak się męczyłam do 22. Od 22 do 23 już chodziłam po ścianach bo mnie tak bolało. O 23 wzięła mnie położna na badanie (ręczne) i stwierdziła że to nie żadne skurcze tylko mi się wydaje a to takie zwykle bóle ![]() O 23:30 przyszła po mnie inna położna że chce mi zrobić ktg, tam skurcze 100% i rozwarcie na 4 cm. Czyli jednak sobie nie wymyśliłam ![]() No i stwierdziły że będę rodzić. Od jakiejś 24 już umierałam z bólu, jeszcze ta pierwsza położna zawsze miała ochotę badać mnie na największym skurczu ![]() Parte już tak nie bolą, tylko wysiłek duży. Jeszcze się pytam tej pierwszej położnej w którym dokładnie momencie mam przeć a ta do mnie "to jak to nie czytała pani jak się rodzi" ![]() W końcu urodziłam o 4:25, ale ciężko mi to szło. Mała od razu zapłakała, ale widziałam tylko jej włoski, nie pokazali mi jej. Słyszałam tylko że płacze i że ją mierzą. Później ją wywieźli, pytałam z 20 razy co jest grane a oni że zaraz przyjdzie lekarz ze mną porozmawiać i tak przez 2 godz ![]() łożysko urodziłam już na luzie. AAA jeszcze położne chciały mnie rozciąć ale lekarz się nie zgodził i dobrze bo mało pękłam. Zszywał mnie już lekarz. A na koniec jeszcze przyszła do mnie położna żeby mi powiedzieć że z moimi warunkami to oni sądzili że urodzę raz dwa a ja cyrki odprawiam ![]() O 6:30 przewieźli mnie na salę i wtedy od salowej która mnie zwoziła dowiedziałam się że mała miała problemy z oddychaniem i jest w inkubatorze ale tylko się wygrzewa. A lekarza dalej u mnei nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.