|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#5041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Cytat:
![]() ![]() Co do stroju to wolę sukienkę niż bluzkę i spódnicę....a w ogóle to ja nie mam chęci iść na to wesele.... ![]() Napisałam do Koocurka eska...jak odpisze dam znać ![]()
![]() |
#5042 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40734876]Hej.
Wieka gratuluję wizyty! Jak to się obróciła?? Nie strasz mnie, ja się tak cieszę, że mój Młody się już obrócił i niech się już nie waży odwracać z powrotem... [/QUOTE] Perse spokojnie, dzidzia może się obracać do samego końca nawet, niektóre odwracają się główką w dół tuż przed samym porodem . Jak Artur jest już główką w dół to prawdopodobnie już tak zostanie, że mu wygodnie ![]() mam nadzieję, że moja Hrabinka też się obróci bo wolałabym jednak rodzić naturalnie ![]() [/QUOTE=anitaxas;40734953]Dziewczyny mam pytanie zupełnie z innej beczki Czy któraś orientuje się ile teraz należy dać w prezencie Młodej Parze? w sensie ile zł do koperty za parę (ślub+wesele) bo ja nie mam zupełnie rozeznania ![]() u nas na "ścianie wschodniej " to dla znajomych 300-400zł Cytat:
![]() ![]() my też liczyliśmy na pościel, ale teraz chyba większość woli bezpieczniej dać pieniądze niż prezent bo dostaliśmy tylko 1 komplet z takich nietrafionych prezentów dostaliśmy ramkę na zdjęcia usb... Cytat:
![]() ![]() a z zabawek to faktycznie fajne takie co się wkłada klocki w odpowiednie dziurki - nasz Julek też takie lubi Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jest tu jeszcze Cynamonowa, u której nawet nie dało się ustalić tp, bo zaszła w kolejną ciążę nie dostając jeszcze okresu po #, u niej nawet lekarze nie wierzyli chyba w tą ciążę, a ona tak jak coś źle napisałam Cynamonowa sprostuje ![]() i też niedługo rodzi ![]() wiem, że to bardzo ciężki okres dla Ciebie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A co do piersi...mnie też przestały boleć po 8 tyg i nie bolą do teraz ![]() nie wkręcaj sobie, bo każda ciąża jest indywidualna jak na wesele to dla mnie też za skromna ![]() w 1 ciąży na okrągło wędrowałam, jeździłam, zwiedzałam teraz nie mam siły - podróż samochodem jest dla mnie udręką ![]() Joanna gratuluję szynszylków ![]() ![]() nie wszystko mi zacytowało... któraś z Was pisała, że w pracy ma mamę w ciąży...wiem jak to boli ![]() ja po wyjściu ze szpitala też wszędzie widziałam mamy z brzuszkami, niby się cieszyłam, jak się dowiadywałam o ciążach koleżanek, ale i tak coś kuło w sercu ![]() ![]() ---------------- no dobra Wam powiem ![]() ![]() mieliśmy nie sprawdzać jak przy 1 dziecku, ale jednak pozwoliliśmy zdradzić dr tajemnicę ![]() będzie Usia tzn. Łucja ![]()
![]() |
#5043 | ||
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje za mało elagancka...
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#5044 |
Rozeznanie
|
Agatko faktycznie lepiej byłoby odpuścić sobie te wesele, jak nie masz ochoty tam iść, ale z drugiej strony pamiętam jak nam było przykro jak ktoś nie przyszedł
w razie czego wyjdziecie wcześniej może?
#5045 |
Zakorzenienie
|
My mamy wesele za tydzień
![]() nie kupuje sukienki, bo własnie 2 już w szafie wiszą ![]() ![]() mam bluzkę - baskinkę (z Mohito, ale na ich stronie jej nie widać) a do tego spódniczkę ![]() ![]() ![]() no i właśnie bluzkę i spódniczkę nie raz jeszcze ubiorę ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Aha a jeśli chodzi o kasę, to damy koło 1000zł - tylko dlatego że to brat no i sami od niego tyle dostaliśmy ![]() ![]() mojej sis jak już w końcu ustali i pozałatwia terminy też dam 1000zł koleżance, czy dalszej rodzinie dałabym 500zł (tż kuzynowi tyle daliśmy rok temu)
#5046 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie! Dokładnie tak! I lekarz jej powiedział ze nic z tego nie będzie a ona poszła do innego i się nią zajął! ![]() A ja własnie chciałabym skromną a nie wiadomo jaką szykowną itd ![]() Mówicie że nie pasuje...to już zgłupiałam i jestem w kropce ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#5047 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z drugiej strony doskonale rozumiem Twój strach pt. a co jeśli coś się stanie.. ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#5048 |
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tych butach?:http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...amskie-sandaly
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5049 |
Konto usunięte
|
cześć - zaraz nadrabiam wątek, ale najpierw chciałam napisać, że odebrałam wyniki histop. po łyżeczkowaniu i może wiecie co oznaczają:
1. pępowina dwunaczyniowa - czytałam na szybko w necie, że przez to dziecko może słabiej rosnąć (hipotrofia płodu) i mieć wady, a mój Kubuś był mniejszy niż powinien - czy przez to mógł umrzeć? 2. villitis, necrosis et fibrosis placenta - to chyba nic nie znaczy... cały czas szukam wyjaśnienia tego co się stało |
![]() ![]() |
![]() |
#5050 | ||||
Zakorzenienie
|
tak mowie na moj ciazowo/pociazowy zanik mozgu...
no i bravo dla Dzidzi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
sama chodze w malych czarnych z roznymi dodatkami. Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- ![]() a propos kalafiora --> Alfa, sto lat! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#5051 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie lekarz sugerował własnie taką wade pępowiny (powinna być trójnaczyniowa), ale badania wykazały prawidłową budowę. A nie masz po polsku?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-05-10 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Codziennie na temat wyjazdu mam inne zdanie ![]() 3 dni przed ewentualnym wyjazdem mam wizytę i USG, zobaczę jeszcze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5053 |
Zakorzenienie
|
Boshe ja sobie tu tak czytam i pisze a zapomniałam ze KOOcurek mi odpisał!!
No więc jest już wszystko dobrze, skurczybyków brak, szyjka szczelnie zamknięta! Dziś może wyjdą do domku i jeśli tak to będzie na forum ok 15-16....dziękuje Wszystkim za wsparcie!
#5054 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
dziękuję za Twoją odpowiedź, bo mnie uspokoiłaś - cały czas myślałam, że to moja wina, że coś źle zrobiłam..... czuję ulgę wiedząc, że może pępowina była przyczyną tylko po łacinie jest, ale o tej pępowinie było po polsku, więc może to ważne było i dlatego napisali w nawiasie tłumaczenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5055 | |||
Zadomowienie
|
Wieka gratulacje!!! Córeczka
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- ALFA wszystkiego naj, naj, naj najpięniejsze, najlepszego, najradośniejszego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#5056 |
Zadomowienie
|
Mle, pępowina dwunavzyniowa moze a nie musi być przyczyna.
Moze sie łączyć z wadami, najczęściej z wadami serduszka. Ale często są dzieci z pępowiny dwunavzyniowa i rodzą sie o czasie i bez żadnych patologii (zawsze maja dokładna diagnostykę po urodzeniu). To po łacinie to zapalenie, martwica i zwloknienie lozyska. Te dwa ostatnie mogą i pewnie są wtórne. Czyli ta martwica i zwoknienie to powstały w wyniku poronienia... Lozysko jakis czas czekało tez na badanie, więc jedno i drugie jes naturalnym procesem. Natomiast to zapalenie jest niepokojące. Powinnas wykluczyć infekcyjna przyczynę poronienia. Chociaż to zapalenie moze tez być nieinfekcyjne. Są tez takie wlasnie postaci. Ale ja bym jednak wszystkie infekcje spraw wykluczyła. Czyli caly pakiet zakażeń TORCH: Chlamydia, mycoplasma, ureoplasma, toksoplazmoza, cytomegalia, rozyczka. Posiew mikrobiologiczny z kanału szyjki macicy i pochwy. Który to tydzien był? Przepraszam, za literowki w moich postach, pisze z ipada, zeby laptop mi brzucha nie grzal a ten przeinacza wszystkie słowa. ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-10 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#5057 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
urodziłam w 20tc, a nie wiadomo kiedy dzidziuś umarł, był wielkości 14tc, może to zapalenie to od przenoszenia....(ostatnie USG było w 13tc i był trochę mniejszy niż powinien) a jak można wykluczyć infekcyjną przyczynę poronienia - jakieś badania są? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5059 | |
Zakorzenienie
|
Dołączam do życzeń
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5060 |
Zadomowienie
|
Badania tam dopisalam w poprzednim poscie (gdy edytowalam 'byki').
Jesli obumarcie było w 13 tygodniu a rodzilas w 20 To zapalenie moze być jak najbardziej od wcześniejszego obumarcia plodu i nie musi być przyczyna tego obumarcia, ale z kolei tez moze... Tak czy siak w Twoim przypadku szczegolnie warto te badania sprawdzić. Bo czesto i sama hipotrofia ma podłoże infekcyjne (np. w cytomegalii jest to b. czeste). A masz cos jeszcze w tym opisie? Nic o dziecku nie ma. Nic o blonach plodowych? Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-05-10 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#5061 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5062 |
Wtajemniczenie
|
Niunka, cały czas o Tobie myślę! Za dużo przeszłaś, ale na pewno stanie się tak, że będziesz miała swoje małe szczęście i będziesz je tulić mocno. Będziesz najwspanialszą Matką kiedyś, bo wiesz, co to znaczy stracić dziecko. Cały czas jestem z Tobą!
![]()
#5063 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wieka gratulacje, piekne imie ![]() Cytat:
super ![]() Ale mnie dzis zapienili w novum w warszawie- dzwonilam i wiekszego buractwa i braku profesjonalizmu nie widzialam. ![]() ![]() ![]() Chyba na laurach spoczeli... A ja jestem tak wsciekla ze bez kija nie podchodz .. Jak mi przejdzie to Wam napisze o co biega Milego dnia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5064 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
lekarz pewnie wszystko wyjaśni Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#5065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#5066 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agatko, obie mi się podobają i ja bym je na wesele ubrała ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a dieta idzie mi do momentu, gdy np nie zobaczę ziemniaczków z sosikiem, sałatki z majonezem, schabowego w płatkach kukurydzianych. ![]() ![]() Iza, sandałki mi się podobają ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-05-10 o 11:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#5067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
DObrze, że macie siebie z Tżtem, to bardzo wiele. Tulę cię dziś mocno, najmocniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#5068 |
Zakorzenienie
|
Wika dziękuję
![]() Wczoraj przyszła przesyłka z C&A ![]() ![]() Ja się żegnam dziewczynki...miłego dnia....jadę do Krakowa ![]() ![]() Aha ja mam -2kg na wadze...mówiłam że czuję że chudnę po tym euthyroxie....no ale co się dziwić jak mam tsh teraz poniżej normy....musze iśc do endo tylko znów mi nie po drodze do niej...;/
#5069 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja witam w klubie rozm.>40 ![]() Wika ja też nie potrafię sobie odmówić smakołyków - zawsze ma być tylko tyćkę...a pojemnik z lodami jakoś sam znika ![]()
![]() |
#5070 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
czytam i trzymam kciuki za te czesc, ktora walczy z czasem do 40 tygodnia i tule ta czesc, ktora tego potrzebuje ja wlasnie piore ubranko na niedzielny chrzest. wszystko juz zapielismy na ostatni guzik. tylko pogoda sie skiepscila pozdrawiam was serdecznie wybaczci, zle dlaej jakos dolek mam i ciezko mi sie pisze ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- to masz rozmiar mojego duzego dzieciatka
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.