|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Hej Wszystkim
Mój Mały daje mi popalić... w nocy jest spokojny ( chociaż to), ale od 5-6 zaczyna "brykać" , co godzinę domaga się jedzenia, aż czasami mam ochotę dać mu butelkę i będzie spokój... nie chce za bardzo spać ... co chwilę robi wielkie kupy, nie nadążam ze zmianą pampersów o 11:15 w końcu zawinęłam go w chustę... i jest spokój ufff ,odpukać mogłam umyć naczynia i wybalsamować nogi ![]() ![]() teraz robię mus jabłkowy ![]() === aaaa zagłosowałam na sexi orki spoko tytuł
|
|
|
|
#4802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
Ja też tam wchodzę i płacze..ciągle myśle o tym co się jej przytrafiło..tak bardzo jej współczuję że nie mogę się otrząsnąć..już tak blisko było.. ![]() w nocy cały czas mam w myśli niunkę i jej chłopczyka
|
|
|
|
|
#4803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
u nas łosoś, ziemniaczki młode z koperkiem i surówka Cytat:
Może wpadnie wieczorem To prawda, to nie są leki ![]() zapraszam Cytat:
zaciśnięte Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2013-05-10 o 11:48 |
|||
|
|
|
#4804 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa...nie muszę iśc na poczte po tą paczkę...
dzisiaj drugą od mamy mojej przywieźli a że listonosz ma dobre serce to i wczorajszą przywiózł od razu.... mamusia zrobiła mi mega niespodziankę..wypraweczk i do szpitala mi przysłała..cudne jedna w kolorze chabrowym na 56 rozmiar (czapeczka..koszulka kaftanik śpioszki niedrapki..wszystko obrobione haftem i bawełniane..)druga bialusia w rozmiarze 62..oprócz tego garniturek i białą koszulę z muszką dla Wiktorka na jakąś uroczystośc
|
|
|
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie
biedna. Ja bym tego nie przeżyła...
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bo wcześniej Wojtuś był grzeczniutki ![]() === też modlę się za Niunkę i jej Jasia [*]
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak na prawdę mógł się już urodzić i być z nią. A jak napisała,że owinęła jego paluszki na swoim palcu i miała nadzieję,że się zacisną, to myślałam, że tu nie wytrzymam
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój blondasek też urósł jak się urodził miał 51cm, teraz ma 54 cm
|
|
|
|
|
#4811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale dzięki za zaproszenie... zaraz biegne do sklepu może upoluje równie coś dobrego
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
Cytat:
|
|
|
|
|
#4813 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4814 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mój też tak ma z nóżkami, wystarczy, że dotknę i pomacam i od razu ucieka, za to pupkę bardzo lubi jak mu się głaszcze A w nocy zawsze śpi, wystarczy, że się położę, on trochę się powierci, ułoży i 5-10 min później spokój, jak wstaję na siku i wracam do łóżka tylko się przeciągnie i dalej w kimono. W dzień jak mi się zdarzy drzemka też śpi, a poza tym bardzo rzadko sypia, cały dzień przeciąganie, rozpychanie itp ciekawa jestem czy na zewnątrz też będzie taki grzeczny byłoby idealnie ![]()
|
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też bym chciała żeby Tż wzioł ten ojcowski zaraz po porodzie ale decyzja czy może należy do szanownej pani prezes...
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4817 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj wieczorem myślałam, że już wyjdę z siebie, a mąż siedzi w pracy od 6 do 18
|
|
|
#4818 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że u Was wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale super, po takim czasie wreszcie w domu .... ale się cieszę ![]() Cytat:
![]() codziennie mi się budzi koło 5 i potem już albo króciutkie drzemki robi po pół godzinki i to po ciężkich bojach ze smoczkiem albo w ogóle nie śpi. ale pocieszam się że za 3 miesiące zacznę mu wprowadzać pierwsze kaszki itp to może pośpi jak będzie najedzony ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybkie i pozytywne załatwienie spraw!Cytat:
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wtedy czasami ucieka a czasami wierzga nóżkami. Ostatnio tak się wypięła i pokazuję mężowi, że pupcię nastawia, a ten że skąd wiem, że pupcia a nie kolanka. To mu pokazałam gdzie nóżkami sięga i stwierdził, że faktycznie do kolanek za daleko by było i też dostała w pupcię klepanie od tatusia ![]() Tak się zastanawiam czy jak się urodzi i będzie wypychać pupcię to z odruchu pawłowa do klepania?
|
|
#4822 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale upał, bosko. |
|||
|
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o jejku, jak czytam Wasze opowieści, jak to się dzieci lubią nosić to chyba przejrzę ofertę allegro pod kątem chust albo nosidełek.. sama nie wiem co lepsze. Cokolwiek co daje możliwość uwolnienia rąk I szkoda że laktacji nie można rozkręcać jeszcze będąc w ciąży tak żebym była maksymalnie mlekodajna jak mała przyjdzie na świat
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo też bym tak chciała - urodzić i mieć tyyyle mleka
|
|
|
|
|
#4825 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja napisze takie poważniejsze typu globulki np na infekcje.
|
|
|
|
|
#4826 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz
Cytat:
U mnie dziś cyc co godzina!!! A o kupach nie wspomnę. Wczoraj kupiłam chustę ale jeszcze nie umię go tam wygodnie umiejscowić. Mleka mam duużo, nie wiem gdzie on to mieści. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() niunka jesteśmy z Tobą całym sercem ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Axellasuper wiesci w domu zawsze najlepiej |
|
|
|
|
#4828 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
dziewczynki ratunku potrzebuję rady - jak skutecznie wybielić białe ubranka dziecięce?? dostałam ubranka od rodzinki ale te białe to wg mnie nie są białe tylko szaro bure i aż nie chce się na nie patrzeć
|
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
Wy tu juz o obiadach, a my dopiero jemy wsniadanie postanowilam urzadzic sobie dzien leniucha - pogoda superowa, wiec wszystko robie w tempie 3x wolniejszym niz zwykle hehe i bardzo mi to odpowiada :P za chwile spacer, a pozniej pomyslimy nad obiadem. nadrobilam, ale nie chcialo mi sie cytowac. milego popoludnia!ps. czy tala ladna okragla data nie kusi zadnej do razpakowywania?
|
|
|
|
#4830 |
|
Zadomowienie
|
hej
maja rosee gratulacje Banka masz śłicznego blondaska Ash Sofcia przesłodka ![]() Aaś królewny śliczne, niech rosną i nabierają siły jak najszybciej Salvie też masz słodkiego blondaska Axella Sharp kochana ale ci sie babka trafiła na poród no cóż niewszystkie położne są ok fajnie ze mama ci może pomóc przy małej ......................... ............. Ale dziś upał, dobrze że zakupiłam sobie wczorej rybaczki i nowa tunike z krótim rekawkiem bo w jeansach to bym się przegrzała noramalnie Przedwczorej wysprzatałam kuchnie, wczorej łazienke, dziś biore się za pokoje musze w szafkach poukładać m.in tz ciuchy bo wszystko ma tak porozwalane.Zaliczyłam dziś lumpka, kupiłam 11 ciuszków dla małej za 22 zł głównie body z krótkim rekawem, sukieneczke, pajacyki.....a w pepko kupiłam kocyk polarkowy za 8 zł, taki cienki na lato by był.Byłam tez w biedrze i chciałąm zobaczyć pościel dla małej, ale zostały same w auta jakieś wiec niekupiłam, ale za to lody malinowe z zielonej budki sobie zakupiłam i bede zaraz jeść a na te lody naszła mnie ochota po tym jak pisałyście o lodch malionowych- wcześniej takich nigdy niekupowałam
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-05-10 o 12:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

zaciśnięte 

Ślub 27. X. 2012

o jejku, jak czytam Wasze opowieści, jak to się dzieci lubią nosić to chyba przejrzę ofertę allegro pod kątem chust albo nosidełek.. sama nie wiem co lepsze. Cokolwiek co daje możliwość uwolnienia rąk
no cóż niewszystkie położne są ok
fajnie ze mama ci może pomóc przy małej