|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
na nfz, ale mój lekarz rownież przyjmuje prywatnie
|
|
|
|
#813 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że możesz brać normalnie te classic. Ja np. nie biore tego co kazał mi lekarz bo jest drogi w mojej aptece. wzięłam dwa inne opakowania i porównałam . Te co biore mają niewielką różnicę. a gin mi powiedział, że no "jak nie było" no to dobrze ze kupiłaś inne, następnym razem kup Matruelle....... no ale ja kupilam 60 tabletek za 19 złotych
i nie zmienie :P
|
#815 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
|
#816 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
ryba91 ładne ubranka, co do fridy i gruszki do noska to uwazam ze przydatne sa obie rzeczy, jesli jest katar to super sprawdza sie frida ale jesli chodzi tylko o male ze tak powiem gilusy to frida jest bezuzyteczna Olenka_24 witaj, Cytat:
Cytat:
super,
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
zresztą te matruelle kosztuje 46 złotych do 53 zł. za 30 kapsułek ....... :/
I jednak po przeprowadzeniu testów bólu głowy z ta wodą
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
farciara z Ciebie na zawołanie będziesz miała córeczkę
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
znacie jakąs DOBRĄ sałatkę owocową? ale nie żeby wkroić brzoskwinie, jabłko gruszke i ananasa i zalać jogurtem, bo takie znam a chciałabym zjeść jakąś bombę witaminową ale ze smakiem ;D
Idę pożyczyć kabel do telefonu
|
#820 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a dokładnie 11tc 2dja w poprzedniej ciąży zmieniałam w 21 tc, bo lekarz mnie zdenerwował i jak zasłabłam we środę w autobusie to poszłam do niego i poprosiłam o zwolnienie do końca tygodnia - czyli tylko 2 dni a on na to, że ciąża to nie choroba i żebym wzięła urlop aby odpocząć, bo wyniki mam dobre... Cytat:
zostanę przy fridzie, bo jak pamiętam to wystarczyło aby mój syn darł się a tu jeszcze hałas odkurzacza... poza tym jakoś odkurzacz kojarzy mi się z kurzem i brudem. Frida poręczniejsza, można samemu regulować stopień "ciągnięcia".
|
||||
|
|
|
#821 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uwielbiam owoce.... ale szczerze jem najwiecej latem bo zima tylko jabłka tak jedno dziennie musi być ![]() A teraz to takie owoce dostępne w sklepach ale wszystko osobno kiedyś lubiałam bardzo pomarańcze a teraz mi nie podchodzą.....na samo myśl mi kwaśno
|
|
#822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#823 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
((A wiesz latarnie czasem rosną jak grzyby po deszczu Cytat:
ma jakieś OMEGA,kwas foliowy itd...Już doczytałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masz stresik?Wszystkiego co najlepsze Cytat:
Cytat:
![]() Tak po prostu jest.To już 9 tydzień a nie dopiero ![]() Cytat:
Cytat:
Cieszę się że dostarczyłam trochę humorku ![]() Cytat:
Super,przetrzepa naCytat:
Cytat:
Cytat:
Ale przepłaciłam bo potem znalazłam min. Vitaminer za 20 zł też 60 kapsułek. |
||||||||||||
|
|
|
#824 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie ja juz po wizycie i za czne od poczatku.
NAJPIERW LEKARZ MNIE ZBADAL I KAZAL SIE UBIERAC NIE ZROBIL MI USG. Mowil ze jest wszystko ok . Pytal czy mnie brzuch boli mowilam ze nie wiec ok. Przepisal mi skierowanie dom poznania do poradni diabetologicznej bo mialam troce podwyzszony poziom cukru i kazal jecac sprawdzic , dal skierowanie i wypisal recepte no i koniec , ale ja pytam kiedy bede miala nastepne Usg to on na to ze juz jedno mialam i teraz kolo 20 tygodnia i ze jak jest wszystko ok to sie nie robi czesciej. Ale pytam go skad wiadomo ze jest wszystko ok i ze serduszko bije to powiedzial ze macica sie rozrasta czy jakos tak ze wyglada na 11 tydzien. To mu mowie ale nie wiadomo coz serduszkiem to mowi ze jak tak bardzo chce to moze mi zrobic Usg tylko zeby sreduszko zobaczyc no wic ja oczywiscie ze tak bo wlasnie o to mi chodzilo no i zrobil na poczatku chcial przez brzuch ale sie nie udalo bo nic nie bylo widac , ja na to za duzo tluszczu a on ze macica jest pod spojeniem lonowym no i troche za duzo tluszczu i nie widac wiec zrobil dopochwowe i pokazal mi dzidziusia w prawdzie tylko chwilke i mowi : widzisz rusza sie to zaczy ze zyje i pokazal mi głowke i raczki no i serduszko jak bije wiec ja bardzo zadowolona podziekowalam i wuszlam. teraz wizyta 10 czerwca , ale musze do tego Poznania jechac a mam jakies 160 km to dal mi numer tel i kazal najpierw dzwonic i sie umowic. po Za tym powiedzialam o ciazy mojej babci i jej reakcji balam sie najbardziej bo wiedzialam jak bedzie i sie nie mylilam odrazu powiedziala to trzeba sie zenic a ja na to ze mi sie nie spieszy no i tak od slowa do slowa weszlismy na inny temat . trzymam kciuki za reszte wizyt no i za wsparcie . Juz myslalam ze dzisiaj wyjde od lekarza praktycznie zalamana bo bez Usg ale sie udalo. |
|
|
|
#825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
, ja sobie nie wyobrażam żebym miała mieć 3 USG w czasie całej ciąży :x
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-05-10 o 14:05 |
||
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a ja mam też ochotę na porcję witaaaamin i z chęcią zjem taką sałatkę ( pewnie inaczej bym na to nie wpadła i kupiła po jakimś ciastku :P ) Wklejam zdjęcie 1-14t 2-18tc . nie śmiać się z grubości ale chciałam połączyć zdjęcia więc to jedno przyblizyłam i wyszłą mi taka wieeeeeeeeeeeeeeeeeeelka du*pa hahaha, chociaż i tak mam wielką :d i sorki za jakośc- NOKIA a zdjęcia usunę bo wstyd i hańba tak za godzinkę :P
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
|
|
|
#828 |
|
Raczkowanie
|
No ja niby zaczynam 9 tydzień....ale u mnie to czeski film jest normalnie
![]() sama nie wiem dokładnie w którym tygodniu jestem ale nie myśle o tym nie będę się stresować....nie ma po co....tak pomyślałam ....po co ja mam jeszcze dzieciaczka stresować teraz jak widzę matki z dziećmi to patrze na wózki który mi się podoba .... jak dzieciaczki są ubrane itd...a nie o głupotach![]() po wizycie w środę wpadłam na chwile do sklepu z ciuszkami..... i są takie piękniusie body takie cudowne.... nigdzie jeszcze takich ładnych nie widziałam
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No też pytanie czy chcesz zobaczyć serduszko ![]() He he babcia to babcia ![]() Ja w sumie też po wizycie u swojej gin,ale że wszystko ok wiedziałam bo dostałam już wcześniej opis od lekarza który mi robił usg i na tyle zaufał żebym wynik przekazała swojej gin osobiście(chodzę na fundusz) Zbadała mnie dzisiaj,szyjka ok.Badań nowych nie zleciła,tylko cytologię Termin porodu według OM i USG prawie taki sam. A i jeszcze się nie chwaliłam Dzidzia ma 6,63 cm. Na razie niskim łożyskiem mam się nie przejmować,ma może ktoś z Was tak samo? Rybko Ale okrąglutki,taki widoczny
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-05-10 o 14:15 |
|
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie wiem własnie, myślałąm ze to to samo, ale PODOBNO bo nie wiem ile w tym prawdy (wyczytałam na innym forum) że tam jeszcze cos dodatkowo mierzą a tak że to to samo. No nie ważne już :d za 11 dni mam gina to się dowiem ![]() U mnie w aptece poważnie kosztuje 46 złotych. NAWET jak zamawiasz przez neta :http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p46385-Pha...miekkie_30_szt Cytat:
ja niby jestem przekonana że mi zrobi USG ale teoretycznie to niewiem, bo przecież chodze z NFZ i może mi powiedzieć że przykro mi i tyle. W każdym bądź razie powiedzial mi że na samolocie to on moze szyjke sprawdzić, czy nie mam jakiegoś grzyba- infekcji itd ale nie sprawdzi przez to badanie czy bąbel żyje więc dlatego zrobi mi USG więc chyba będzie mi zawsze robił jak na lekarza z NFZ to ni narzekam choć wkurza mnie że pielęgniarki nie dbają o to by był papier w drukarce, nie zamawiają go nawet. A oprócz tego to wkurza mnie ze zapisują d niego same prawie stare baby a do jego syna same laseczki co po anty idą. :/ a potem wejdzie 10 takich starych babeczek ( nie obrażając) i potem taka młoda że mu się już nic nie chce. Przezyłąm to na włąsnej skórze :d
|
|
#832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skład wydaje się ok,wiekszość witamin masz w większych dawkach(porównywałam z Matruelle) Magnez masz podany w mg? Ja nie mam kwasu pantetonowego, a dodatkowo Omega(DHA,EPA) I selen,molibden i chrom. |
|
|
|
|
#834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hahaAle ja prawie 16 tc, a prawie nic nie widac jeszcze wiec nie wiem...kazdy inaczej chyba. |
|
|
|
|
#835 |
|
Raczkowanie
|
mój mąż twierdzi, ze najpiękniejsza kobieta to kobieta w ciązy
nieważne jak bardzo duzo ma brzuch
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem co to te niskie łożysko, ale moja siostra miała jak była pod koniec ciąży, tydzień później urodziła ale to wiesz, moze akurat nie miało to znaczenia :P Ale mięśniak do mnie przyszedł na zakupy. No dziewczyny, żałujcie że go nie widzicie hmm... muszę pomyśleć. Stwierdził że można mieć i męża i kochanka a nawet dwóch Dostałam najwyższą wypłatę odkąd tutaj pracuje jestem w szoku. Kupiłam sobie wczoraj legginsy ale teraz to kupie se jeszcze ze 3 pary, jakies 4 tuniki żeby mieć w czym w lecie obskoczyć bo żaden mój wcześniejszy ciuch letni nie jest dobry
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
Nidzi mi się w pracy i oglądnęłam sobie stare filmiki jak moja córa była małym bobasem
Wciąż nie moge uwierzyć,ze znów takie Maleństwo bede miała w domu ![]() magalska to u nas jest tak z imieniem dla dziewczynki,jak u was z Brunem.Jak będzie córka nr 2 to będzie prawdopodobnie Jagodą ![]() Zawsze chciałam mieć "fioletowe córeczki" Mam już Liliankę,Lilę to czas na Jagodę,Jagódkę Bedę mogła im urządzić pokoik w fiolecie w nowym domu
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#838 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
||||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jagoda mi się zawsze podobała, ale TŻ twierdzi że nie nazwie tak dzidzi bo on nie lubi jagód. hahaha :PPoza tym wszyscy mówią do mojego brzuszka i o moim bąbelku per on
|
|
#840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak a pro po jeszcze tej sytuacji dziewczyny co w 37tyg straciła dzieciątko (wątek mam maj-czer) to powiem Wam, że moi rodzice coś podobnego przeszli, teraz miałabym 2 lata starszą siostrę, ale przy porodzie zaplątała jej się pępowina wokół szyji i niestety zanim mama urodziła to była martwa i powiem Wam, żę dopiero będąc sama w ciąży i czytając historię tamtej dziewczyny uświadomiłam sobie jaką człowiek stratę ponosi i jak się musieli czuć moi rodzice... straszne naprawdę.... a dla mnie do tej pory to była normalna sytuacja, rodzice tego przede mną nie ukrywali... nie sądziłam do tej pory że można tak kogoś pokochać kogo jeszcze nie ma na świecie..... ehhh rozczuliłam się...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

Moja przyjaciółka stosowała też krem z HIPP:
za usg i żeby Maja nie miała jajuszek :P

farciara z Ciebie na zawołanie będziesz miała córeczkę

Ślub 25.08.2012
((
ma jakieś OMEGA,kwas foliowy itd...