Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 08:57   #2221
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Hej. Witam Was. Wczoraj mnie nie było pół dnia i znów 6 stron do nadrobienia! I Wy mówicie że nie macie czasu na wizaż? mhm mhm

Mój plan na poranek...ćwiczonka a potem kawka (bez ciasteczek ) i wizaż
Stary 2013-05-11, 08:58   #2222
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny,
Widzę, że już ranne ptaszki zawitały
U nas dzisiaj średnia noc, bo mała co chwile sie na jedzenie budziła. Wypiła z butli 20-30 ml i szła dalej spać... sie zastanawiam, może jej sie chce tylko pić i dawać jej wode? Bo ja robie normalną miarkę mleka i wylewam, bo ona zostawia- zwykłe marnotrawienie

i jeszcze raz wróce do tej marchewki ze słoika ja mam odmierzyć łyżeczkę taka normalną naszą stołową czy tą którą bede ją karmiła? czyli tą taką dziecieca- mamy akurat te z canpolu zmieniające kolor. I ona ma byc płaska czy taka lekko kopiasta? sorry za takie pytania.. wstyd

używacie chusteczek z BD z rossmanna? Bo ja je wczoraj kupiłam i one jakieś takie suche mi się wydaja... mam wrażenie, że nic nimi pupci nie czyszczę, bo to taka suchota...

ide ogarniać chate i robić jedzonko, bo na 17 znajomi wpadają.

ps. mała znów śpi w bujaku...

a za oknem leje...

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:25   #2223
meduzza
Zadomowienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Kurcze Silver to ja swinka jestem. Zamiast skalpela to ja kawusia i brownies a wczoraj przegielaim palke: sniadanie normalne pozniej slodkie racuchy czipsy sajgonki brownie a na kolacje pizze z cola i ja mam byc dietetykiem...

Cala co zrobilas dobrego do jedzenia na spotkanko?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:31   #2224
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Aaa jeszcze zapomniałam napisać: wiecie co dziś znalazłam w skrzynce pocztowej? Przesyłkę od pampers a w środku w rozmiarze 3 pampersik active baby i pampersik premium care w folijkach zapakowane oczywiście. Z jakiej to okazji? Któraś dostała też?
ja dostałam, tez wczoraj za to bobowita o nas zapomniała

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Na tej działce jak skończyliśmy grilla palić to komary zaczeły gryźć okropnie, a na dodatek łydki w bablach bo tam jeszcze nie wykoszone i mnóstwo pokrzyw
same przyjemnosci

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE]i bardzo dobrze zrobilas, ja sie w ogole dziwie takim kobietom, ze wytrzymują z tymi po.ebami, ale coż polskie prawo mozna o kant d.py potluc, kobieta musi z domu uciekac i sie tulac z dziecmi a szanowny pan małzonek zyje jak lord.......

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Ja sprawdzam jaka jest przesyłka przy podobnych aukcjach.

czasem jak mnie sytuacja zmusi to i w japonkach,szpilkach a nawet na bosaka prowadziłam

Dzisiaj idę do fryzjera bo jutro mamy komunie męża chrześnicy a za tydzień chrzcimy nasza Blanke. Mąż jedzie do mojej mamy z Mała. Przyleciała moja siostra więc zajmie się Niunia. Ale szlag mnie trafia że muszę oddać mała na tak długo Też tak macie?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
na bosaka?
pokaz fryzurke jak bedziesz miała chwile
tez tak mam to jakaś patologiczna zazdrosc, bo przeciez wiem, że mu sie krzywda nie dzieje

Bartuś wstał dzis o 5, zjadł, wziełam do siebie, troche pobrykał i usnął, ale miałam otwarte okno i głupi kundel sąsiadów obudził mi go o 6 i spania wiecej nie było, o 9 był już padnięty i uspilam po wielkim płaczu. W ogole zauwazyłam, że jak jest taka pogoda jak dzis- pochmurno, niskie cisnieie, zbiera sie na deszcz to on jest marudny, placzliwy, spiący. Meteopata jak mamusia, ja moze nie płacze, ale chodzę jak potłuczona i nie mam natchnienia do żadnej roboty
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:32   #2225
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Lady dzieki ,<wstydnis>

Zmieniam pampery po karmieniu. W nocy tylko sprawdzam czy suche bo zwykle jak spi to nie sika.

Szaja dobrze zrobilas!! Czasem kobiecie musi pomoc ktos z zewnatrz skoro sama nie ma sily prosic o pomoc.
A mam pytanie. Myslisz, ze moge na jutrzejszy klub kangura isc z nosidlem ergobaby czy mnie zagryza hustomaniaczki wiem, wielkie ma problemy

Dobranoc gaduly
Jeśli masz dobrze nosidło dobrane, to nie powinny

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meduza, jakby poszla w wisiadle to powiesily, ale jak ergonomik to powinno byc ok

Ahhhh tez bym poszla na jakies spotkanko
Mam nadzieje, ze w czwartek sie uda w koncu a propos o ktorej sie laski spotykamy i w ktorym miejscu dokladnie?

Babyyyy a nie może być koo 15 godziny

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Ja mam prosty sposób. Po prostu jestem obok, wszystkie siedzą na mnie, ludzie wkoło są bezpieczni...
ooo to ja mam tak samo

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość

Będę cyt fragmentami o!
Ja tak robię
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:41   #2226
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dziendoberek!!

Cytat:
Ja sprawdzam jaka jest przesyłka przy podobnych aukcjach.

zawsze uśmiechem reagowałam na mężczyzn w sklepach spożywczych z telefonem przy uchu zadającym milion pytań zonom

czasem jak mnie sytuacja zmusi to i w japonkach,szpilkach a nawet na bosaka prowadziłam

Szaja brawo za obywatelska postawę! To smutne jak wiele osób nie reaguje na krzywdę tych którzy są obok. Jestem pewną,że uratowałaś dzieci i matkę przed wieloma siniakami...

za dużo kobiet w pracy?

Mi wózek rano znosi mąż jak wychodzi do pracy więc ja tylko z Niunia schodzę

Dzisiaj idę do fryzjera bo jutro mamy komunie męża chrześnicy a za tydzień chrzcimy nasza Blanke. Mąż jedzie do mojej mamy z Mała. Przyleciała moja siostra więc zajmie się Niunia. Ale szlag mnie trafia że muszę oddać mała na tak długo Też tak macie?

Czyzby z moich stron wrocila?

Maz zabral nas do goracych zrodel.
Wymoczylam sie, wygrzalam i zrelaksowalan pierwszy raz od wielu miesiecy.
Tylko w pewnym momencie zrobilo mi sie bardzo przykro. Mam promieniscie wokol pepka rozstepy i te glupie baby nie wiedzac, ze rozumiem, komentowaly. A jak im odpowiedzialam, to wstaly i wyszly, tyle dobrze, ze przynajmniej przeprosily.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:45   #2227
Konto usunięte

Meduzza, bardzo łądnie ci z grzywką

Dziewczyny, co do tej rodziny... ja TROCHĘ rozumiem kobietę. Ona tu jest całkiem sama, ojciec i brat na drugim końcu kraju, praca na czarno, wykształcenie tylko podstawowe. I teraz - mąż idzie dajmy na to siedzieć, albo jest rozwód - zostaje sama z 2 małych dzieci, z niepewną bardzo pracą. W tym kontekście rozumiem jej brak działania. Do tego panicznie boi się, że mops, policja będą mieć pretensje że nie reagowała wcześniej i dzieci jej odbiorą. To akurat bzdura, już pytałam o to, ale strach jest... No a z drugiej strony - ona dorosła jest, chce być bita niech będzie, ale nie ma prawa dzieci na to skazywać.

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Meneq, ale popatrz jaką satysfakcję masz przynajniej, że im wstyd
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:51   #2228
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Oo a co bedziesz robic na glowie? No pewnie, ze szlag jak musze do sklepu jechac np. Twoja mama da rade z Blanka w histerii?

Fewciu juz dawno mialam pytac: co to za avatar, nie pasuje do Ciebie

Dziekuje za pomoc Marsi, mam jeszcze reczny lovi

To prawda reczne mocniejsze, w zasadzie w elektryku jest fajne tylko to, ze reka nie boli

A u mnie nie ma co podtrzymywac bo ja sciagam max 100 ml dziennie. Wczesniej 700 ehh to byly czasy dziekuje za troske

Zjada cytaty na komorze no nie?
Jak to ukradli? Sloiczek? Wstydu nie maja?!
700ml ? Wow
! A ją się cieszę jak po nocy ściągnę 100
Będę robić ciemne pasemka,tzn dwa tony ciemniejsze niż mam teraz,grzywka i chce je mocno pocieniować. Mam nadzieję że nie będę wygladac jak straszydło i nie wypiszecie mnie z wątku

Co do histerii to będzie też mąż a On zna nasza Niunie. Zawsze zostaje noszenie na rękach albo butelka x mamy mleczkiem. Mam nadzieję że będzie im spala,bo od trzech dni zasypia o 10 i śpi dwie godziny.

A jaki avatar by pasował?
Nie lubie siebie na zdjęciach.

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
ja dostałam, tez wczoraj za to bobowita o nas zapomniała

same przyjemnosci

i bardzo dobrze zrobilas, ja sie w ogole dziwie takim kobietom, ze wytrzymują z tymi po.ebami, ale coż polskie prawo mozna o kant d.py potluc, kobieta musi z domu uciekac i sie tulac z dziecmi a szanowny pan małzonek zyje jak lord.......

na bosaka?
pokaz fryzurke jak bedziesz miała chwile
tez tak mam to jakaś patologiczna zazdrosc, bo przeciez wiem, że mu sie krzywda nie dzieje

Bartuś wstał dzis o 5, zjadł, wziełam do siebie, troche pobrykał i usnął, ale miałam otwarte okno i głupi kundel sąsiadów obudził mi go o 6 i spania wiecej nie było, o 9 był już padnięty i uspilam po wielkim płaczu. W ogole zauwazyłam, że jak jest taka pogoda jak dzis- pochmurno, niskie cisnieie, zbiera sie na deszcz to on jest marudny, placzliwy, spiący. Meteopata jak mamusia, ja moze nie płacze, ale chodzę jak potłuczona i nie mam natchnienia do żadnej roboty
Coś po mamusi musi być będziecie razem spać całą jesień jak będzie plucha za oknem.

Fryzura nie ma się czym chwalić Jak wyżej pisałam,nie lubie siebie na zdjęciach

Moja Żaba wstaje codziennie o 5 i już koniec spania... Potem dopiero o 8 zasypia naładować baterie przez 20nim

Siedzę z farbą na głowie i pasemkami w folii i wyglądam jak czarownica

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Meneq to nie ta siostra Ta mieszka w Holandii,a modelka poleciała jednak do nowego jorku. Ale sprawa Japonii jest nadal otwarta.

Szaja dokładnie tak jak napisałaś. Nie ma prawa pozwalać na bicie dzieci. Kobiety właśnie się boją że sobie nie poradza. A trzeba być silnym. Przecież jako samotna matka dostanie wszystkie świadczenia. Poza tym chyba lepiej być samotna matka niż doprowadzić do jakiejś tragedii z udziałem dzieci,albo nie daj Boże je osierocić.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 09:54   #2229
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hehe widzę,że nie jestem tu sama z rana
mnie nie budzi Leo tylko moj TZ jak stary dziadek wstaje ok 5-6

Meduzza, śliczna ta grzywka
a co do Medeli t0 masz na gwarancji? kurde musisz podtrzymać laktacje, może ja Ci pożyczę ręczny laktator a Ty jak dbie naprawisz to mi oddasz, co?

ja też dostałam medele od znajomej i myślę,że to ona mi tak laktacje rozbujała dlatego ręczny poszedł w ostawkę choć jego plus był taki,że w 5-10 min mogłam dużo sciągnąć a w medeli troszkę dłużej m to zajmuje no i medela jest delikatniejsza
Tez mam medele, o taka:
http://www.medela.com/JP/ja/breastfe...ing/swing.html

Wieki trwa zanim cos nia uzbieram...
Taka masz?
Stary 2013-05-11, 10:01   #2230
Konto usunięte

Fewcia, na biało: akcje były (i pewnie są - o tej akurat wiem od jej przyjaciółki, którą też znam dobrze) typu: córa miała 3mce, ona siedzi i ją piersią karmi, ojciec się wściekł na starszego, wówczas 5latka, ta się cos odezwała, więc gnój wziął węglarkę pełna węgla i na nią i tą malutką wysypał!!! przecież ja bym w takim momencie gnoja zarąbała chyba...
Stary 2013-05-11, 10:10   #2231
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

O matko! To straszne co piszesz! Co za kretyn ! Szkoda że ta babka się boi. Przecież robi straszna krzywdę dzieciom! To się odbija na ich psychice. Powinna wzywać policję i zakładać kartę! Aż mi się ręce trzęsą że złości. Jak można na to pozwalać. Ale tak jak pisałam,strach paraliżuje kobietę..

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:11   #2232
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
700ml ? Wow
! A ją się cieszę jak po nocy ściągnę 100
Będę robić ciemne pasemka,tzn dwa tony ciemniejsze niż mam teraz,grzywka i chce je mocno pocieniować. Mam nadzieję że nie będę wygladac jak straszydło i nie wypiszecie mnie z wątku

Co do histerii to będzie też mąż a On zna nasza Niunie. Zawsze zostaje noszenie na rękach albo butelka x mamy mleczkiem. Mam nadzieję że będzie im spala,bo od trzech dni zasypia o 10 i śpi dwie godziny.

A jaki avatar by pasował?
Nie lubie siebie na zdjęciach.

Coś po mamusi musi być będziecie razem spać całą jesień jak będzie plucha za oknem.

Fryzura nie ma się czym chwalić Jak wyżej pisałam,nie lubie siebie na zdjęciach

Moja Żaba wstaje codziennie o 5 i już koniec spania... Potem dopiero o 8 zasypia naładować baterie przez 20nim

Siedzę z farbą na głowie i pasemkami w folii i wyglądam jak czarownica

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Meneq to nie ta siostra Ta mieszka w Holandii,a modelka poleciała jednak do nowego jorku. Ale sprawa Japonii jest nadal otwarta.

Szaja dokładnie tak jak napisałaś. Nie ma prawa pozwalać na bicie dzieci. Kobiety właśnie się boją że sobie nie poradza. A trzeba być silnym. Przecież jako samotna matka dostanie wszystkie świadczenia. Poza tym chyba lepiej być samotna matka niż doprowadzić do jakiejś tragedii z udziałem dzieci,albo nie daj Boże je osierocić.

A juz o wrazenia pytac chcialam...
Stary 2013-05-11, 10:33   #2233
LadyWhisper
Zakorzenienie

O matko, Szajka, ze tacy szmaciarze po ziemi chodza, to sie w glowie nie miesci!!!!!!!!

Przerazliwie mnie bola plecy, i podbrzusze wczoraj niby krwawa mary przyszla, a tak naprawde poza porannym brudzeniem i okropnym bolem tych dwoch rzeczy to nic nie ma, ehhh umieram

Szajus, kiedy to piszczenie sie skonczy??? az bebenki w uszach mi dzwonia czasami!!!!!

Aj, zdenerwowalam sie, jest ta siostra M.,no i jej synek jest chory, od przedwczoraj wymiotuje, dzis w nocy goraczka, a oni co? Chca, zebysmy do nich z Pietraszkiem przyszli. No bo Malego sie polozy w innym pokoju i tamten go nie zarazi ja pierdziu, rodzice dwojki dzieci!!!!!!!!
Do tego dochodzi wieszadlowe noszenie przodem do swiata, "sadzanie" na kolanach, zagugowywanie na amen, mam dosc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:43   #2234
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

i jeszcze raz wróce do tej marchewki ze słoika ja mam odmierzyć łyżeczkę taka normalną naszą stołową czy tą którą bede ją karmiła? czyli tą taką dziecieca- mamy akurat te z canpolu zmieniające kolor. I ona ma byc płaska czy taka lekko kopiasta? sorry za takie pytania.. wstyd

dziewczyny ponawiam, bo chce jej niedługo podać a nie wiem jaką ilość help me..

Stary 2013-05-11, 10:55   #2235
Konto usunięte

Cała, takie łyżeczki którymi karmisz ile ci sie nabierze no powiedzmy wychodzi to jakieś 1/4-1/3 słoiczka.
Stary 2013-05-11, 10:59   #2236
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Witam Was. Wczoraj mnie nie było pół dnia i znów 6 stron do nadrobienia! I Wy mówicie że nie macie czasu na wizaż? mhm mhm

Mój plan na poranek...ćwiczonka a potem kawka (bez ciasteczek ) i wizaż
Jak ja Ciebie podziwiam że te ćwiczenia codziennie, ja od czasu porodu nic z brzuchem nie zrobiłam.
Stary 2013-05-11, 11:01   #2237
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
silver-ja tez Cwicze z rana,o 6:p maly jeszcze kima,albo wlasnie jest w lepszym nastroju tak,ze przyglada mi sie z bujaczka ale juz noe cwicze killera ewki,teraz cwicze z zuzka light i jillian naprzemiennie prze 6 dni w tygodniu +obciazenia do cwiczen
Łooo! o 6 rano?!?! PODZIWIAM!
Ja tak najwcześniej o 9.00.

Cytat:
Silver poka poka tankini ))
Lady,wstawiłam fotke ze strojem do Klubu

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie słoiczków - są słoiczki z samą marchewką? Jeśli tak to z jakiej firmy? Bo ja nie mogę znaleźć albo jestem ślepa. Mam jedynie marchewkę z ryżem z bobovity, bo mi przysłali, ale samej marchewki jeszcze nie widziałam.
Ja dostałam z bobovity w paczuszce słoiczek Marchewka.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Cytat:
Ale mnie teściówka zgrzała dzisiaj
Przyjechała znowu bez zapowiedzi. Mało tego, ktoś zostawił drzwi od klatki otwarte i nie musiała dzwonić domofonem to wlazła mi do mieszkania bez pukania. No myślałam że mnie k.u.r.w.i.c.a strzeli.
Następna rzecz...trzyma małego na rękach i do niego "nie ma mamy, mama poszła i Cię zostawiła, nie lubi Cię chyba". Ja słucham i nie wierzę. W☠☠☠☠iłam się i powiedziałam do niej mocno podniesionym głosem że tak się do dziecka nie mówi i ciekawe jak by się czuła żebym ja Igusiowi wmawiała że babcia jest niedobra i go nie kocha i że jak ma ochotę to mogę mu to codziennie powtarzać.
Oczywiście nie obyło się bez tematu ubierania bo w końcu już jej miałam dosyć i powiedziałam że idę na spacer i ją odprowadzimy na przystanek. A ona zobaczyła że ja jak przewinęłam małego to nałożyłam mu spodenki i koszulkę z krótkim rękawkiem to wypowiedziała w ciągu pięciu minut chyba ze sto razy słowa "jeju" i "zimno". Następna porcja jejania była jak nie nałożyłam mu czapeczki a kolejna jak nie wzięłam kocyka. No k.u.r.w.a przecież u nas dzisiaj ze 30 stopni w cieni i parno bo burza idzie.
Ja pier...le!!! Co za baba!!

A pogrubione

Lecę nadrabiać dalej...jeszcze tylko 6 stron
Stary 2013-05-11, 11:05   #2238
laurka23
Zakorzenienie

Znów mam 10 stron do nadrabiania!! Ciekawe kiedy mi się uda, taaa wy dzieci macie

Cytat:
Napisane przez Kasiorek211 Pokaż wiadomość
próbuję załączyć zdjęcie mojej Natalki....może mi sie uda

Cytat:
Pstryczku
Nawijko współczuję rozstania A Kubuś szaleje ze spaniem,może moja Blanka też kiedyś tak pospi w nocy?

Byłyśmy dzisiaj na kontroli u ortopedy. Powiedział że jest lepiej. Lewe,to gorsze bioderko wskoczyło do panewki. Teraz oba bioderka muszą sobie wyżłobić odpowiednie miejsce w panewce. Powiedział jeszcze że zastanawiał się nad pippen na ostatniej wizycie bo dawno nie widział tak poważnego bioderka,ale dzięki temu że tak konsekwentnie męczyłam Niunie w szelkach to są rezultaty. Mała się tak do Niego śmiała jak do starego kumpla
Ale zła wiadomość jest taka że w szelkach musi być do pół roku życia,czyli jeszcze 3,5 miesiąca! Nie wiem jak dany radę..
Czytam o Waszych dzieciach,ile osiągają,a moja biedną unieruchomiona w tych szelkach! ;( Już na brzuszku nawet główki nie chce podnosić

Ty się nie załamuj tylko ciesz że jest poprawa, to najważniejsze! Dacie radę dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

To po stadium larwalnym ta gąsienica jest jakiej wielkości? Kurde, bo mnie zaciekawiło teraz Sama sobie wybrałaś taki temat?
Ja anatomię dobrze wspominam, gorzej patologię A już pasożyty to w ogóle fuj
Potem 5 stadium larwalne jest mniej więcej takie długie ale grubsze A potem przeobraża się w motyla ale takiego brzydkiego do ćmy czy tam mola spożywczego podobnego. Temat dostałam od promotorki bo ona się tym zajmowała, pisała artykuły o tym i mam współautorstwo
A co ty studiowałaś? Która to technikum chemiczne kończyła? Ja też

Cytat:
spania w bujaku ciąg dalszy- dzisiaj znów sobie drzemkę tak ucieła. Jak tylko ją wyciągam to sie budzi. i nie wiem czy zostawiać ją w takiej pozycji i niech śpi czy co... bo to raczej niezbyt wygodna pozycja
Ależ ona ma śliczne pultynki

Cytat:
i jeszcze specjalnie dla Was, fryz mojej żabki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40732421]

e tam, najważniejsze zapamiętać, że możesz 50 razy kupę na badania nieść i nic nie wyjdzie, a za 51 wylezie dlatego ja po objawach w ciemno odrobaczałam.

ja dzisiaj łyżeczkę canpola kupiłam, i uchwyty i ustnik do butelki avent, niech dziecko pije z kubka treningowego
[/QUOTE]

No właśnie słyszałam o tym, ma to też związek z cyklami rozwojowymi. Tak poza tym, ludzie odrobaczają zwierzaki, a nie wiedzą że prawie każdy ma jakieś życie wewnętrzne
Ja ostatnio kupiłam w pepco butelkę tomee t. i w gratisie był niekapek z miękkim ustnikiem. Młody troszkę z niego pił

Cytat:
Ja pierdziuuuu

Maly nam urzadzil histerie....ale jaka!!!!!!
Biedny Pietraszko

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was w życiu miała rumień zakaźny??? Sade prawdopodobnie ma.....38,2 temp różne bąbelki, plamy na ciele!!! Zaczęło się to 2 dni temu i lekarka powiedziała, że to może być pokrzywka..niestety nie minęła i miałam dzisiaj przyjść, więc idziemy....Najbardziej boję się o Nailę i w sumie o siebie...bo dorośli ponoć to gorzej przechodzą!!!
O rany, pewnie już wiadomo co to, ale nie doczytałam jeszcze.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Mam pytanie. W czym i pod czym spia Wasze malenstwa w taka pogode? Moj juz drugi dzien z rzedu budzi sie z mokrym karkiem i wloskami...
U mnie w domu mimo że na zewnątrz 27 - 28 w środku mam ok 20 -21. Śpi przykryty kołderką taką co to niby letniozimowa. Nie jest spocony, bo temperatura jak zimą.

Idę dalej czytać, ale nie wiem ile zdążę bo popołudniu jedziemy na 40 urodziny brata męża.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:05   #2239
gojka24
Zakorzenienie

[QUOTE=s i l v e r;40718322]Też miałam już BD i według mnie najlepsze są Dady pod każdym względem.

Kochana i jak? Idziesz do lekarza??

Ja myślę że to nie przypadek Moja Daria dokładanie tak samo zrobiła 4 razy

Piękną córę masz
Włoski pierwsza klasa

Hej
Co się stało że byłaś w szpitalu??

Co do odparzeń to nie pomogę bo Daria do tej pory nie miała.

ech ciągle muszę Was nadrabiać... Chciałabym bardzo pisać z Wami, ale ciągle jestem w tyle... Problemy w ciąży zaczęły się od skracającej szyjki i przymusowego leżenia. Nie za wiele to pomogło, więc dostałam skierowanie do szpitala, aby dostać sterydy na płucka... w między czasie CRP i leukocyty mi strasznie wzrosły, więc w szpitalu spędziłam cały grudzień, łącznie ze świętami i sylwestrem, a także 15 dni stycznia... a raczej cały styczeń, ponieważ 15 stycznia urodziła się Paulina i do 27 byłyśmy jeszcze w szpitalu.. CRP i leukocyty o których pisałam ciągle były wysokie... Codziennie robili mi badania i na zmianę raz crp spadało a leukocyty wzrastały, następnego dnia odwrotnie cpr wzrastało leukocyty malały... W połowie grudnia zaczęły mi się wody sączyć... więc nie było mowy, abym na święta do domu wyszła... a 9 stycznia pojawiło się 3cm rozwarcia.. udało mi się do 15 stycznia wytrzymać... rano lekarze podjęli decyzje o wywołaniu porodu, choć podczas badania miałam już 6cm co wszystkich zdziwiło, bo w sumie tylko delikatnie brzuch mnie bolał... Na szczęście wszystko dobrze się skończyło..

Dziękuję za rady.. Narazie jednak walczymy nadmanganianem potasu i pudrem.. Delikatna poprawa jest... Idę Was nadrabiać....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:10   #2240
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam na szybko jaka grzywe walnelam dzis u fryza
Bo mama trula, ze mi brzydko z lysym czolem:p
Ale PIĘKNIE wyglądasz. Super Ci pasuje ta grzywka
Stary 2013-05-11, 11:17   #2241
Konto usunięte

Laurkoooo to mam pytanie zawodowe, może się z tym spotkałaś, mnie to zaciekawiło i na dzień dzisiejszy NIE wierzę, ale mogę się mylić.
Otóż taki pasożytek podły jest, włosogłówka. I słuchy chodzą, że jak dziecię się w różnych ziołach wykąpie lub w miodzie, to to draństwo nawet przez skórę wychodzi nie mam z kim tego skonfrontować
Stary 2013-05-11, 11:20   #2242
s i l v e r
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749048]Ja jestem na tak, 16 mi pasuje, dajcie znać godzinowo. 17 by mi odpadało bo Agu urodziny świętuje [/QUOTE]

O to super że Tobie też pasuję
Tylko oby nam pogoda dopisała bo jak na razie to taka niezbyt.

Cytat:
jakiś masz mózg w zapasie czy co, na allegro kupiłas hehehe, bo niedawno widziałam, że rece i kręgosłupy dziewczyny dokupowały

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
niewielki poslizg wiec bedzie ok, ja kiedys dawno temu jedna po pijaku zgubilam
nieźle
Stary 2013-05-11, 11:29   #2243
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Tez mam medele, o taka:
http://www.medela.com/JP/ja/breastfe...ing/swing.html

Wieki trwa zanim cos nia uzbieram...
Taka masz?
To jest swing, Marsi ma chyba mini elec.

Dziewczyny dziekuje za grzywke

Fewcia no bo ty Ruda a avatarka czarna
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:34   #2244
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
O matko, Szajka, ze tacy szmaciarze po ziemi chodza, to sie w glowie nie miesci!!!!!!!!

Przerazliwie mnie bola plecy, i podbrzusze wczoraj niby krwawa mary przyszla, a tak naprawde poza porannym brudzeniem i okropnym bolem tych dwoch rzeczy to nic nie ma, ehhh umieram

Szajus, kiedy to piszczenie sie skonczy??? az bebenki w uszach mi dzwonia czasami!!!!!

Aj, zdenerwowalam sie, jest ta siostra M.,no i jej synek jest chory, od przedwczoraj wymiotuje, dzis w nocy goraczka, a oni co? Chca, zebysmy do nich z Pietraszkiem przyszli. No bo Malego sie polozy w innym pokoju i tamten go nie zarazi ja pierdziu, rodzice dwojki dzieci!!!!!!!!
Do tego dochodzi wieszadlowe noszenie przodem do swiata, "sadzanie" na kolanach, zagugowywanie na amen, mam dosc

No co za ludzie bez wyobrazni...;//
Lady jaki ty masz tablet? A moze ktoras sie a tym zna?
Czy tablet moze mi zastapic netbooka?
Ty masz lady polskie znaki? zadowlona jestes? cos ci przeszkadza?

Aaaaa zapomnialam! Amelka wczoraj w trakcie zabawy zaczela sie..smiac! ale tak dlugo i cudownie jak wieksze dzieci - chichrala sie normalnie z poltorej minuty! nie wiedzialam ze tak potrafi, ale to bylo cudowne! Tz sie teraz nie moze doczekac az to sie powtorzy bo nie bylo go przy tym.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:35   #2245
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Uwaga Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne
Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.
Stary 2013-05-11, 11:40   #2246
Debrah
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40755032]Uwaga Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne
Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.[/QUOTE]
Brawo dla dorotki!

A wlasnie Szaja: pokazesz te uchwyty z Avent i ustnik? dziecko 3.5 mcze da rade nauczyc pic wode z ustnika??
i pytanie ekonomiczne: na dlugo starcza takie opakowanie Holle np?
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:41   #2247
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Kurcze Silver to ja swinka jestem. Zamiast skalpela to ja kawusia i brownies a wczoraj przegielaim palke: sniadanie normalne pozniej slodkie racuchy czipsy sajgonki brownie a na kolacje pizze z cola i ja mam byc dietetykiem...

Cala co zrobilas dobrego do jedzenia na spotkanko?
brownies
pizza chodzila za mna caly wieczor bo tz po powrocie z pracy rzucil haslem zamawiamy pizze, no juz sie napalilam jak szczerbaty na suchary, schodze na dol po uspieniu dziecka i mowie to zamawiamy! a on, zjadlem 5 kromek wiec juz glodny nie jestem, no to tez zjadlam dwie kromki jakiegos starego chleba..
ale za to dzisiaj ano tz twarozek zrobil na sniadanie ... mniam
a zaraz sobie zrobie latte
aha, i musze sie Wam pochwalic, ze mlody wstaje o 7.30 i pozniej o 9 ucina sobie dluga drzemke - dzisiaj 2 godziny 20 min
wiec na spokojnie zjadlam sniadanie i zdarzylam jeszcze odespac
Stary 2013-05-11, 11:42   #2248
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Więc,
jesteśmy już po, próbowałam dać jej tą marchew, ale strasznie się krzywiła i aż ją na wymioty podbijało i wypluwała....

wiec dałam banana, banan poszedł w miarę ładnie

do tej marchewki mam wrócic za jakis czas co nie? a jutro dwie łyżki banana

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:44
Stary 2013-05-11, 11:42   #2249
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa jeszcze zapomniałam napisać: wiecie co dziś znalazłam w skrzynce pocztowej? Przesyłkę od pampers a w środku w rozmiarze 3 pampersik active baby i pampersik premium care w folijkach zapakowane oczywiście. Z jakiej to okazji? Któraś dostała też?
O jak fajnie. Ja nic takiego nie dostałam.

Cytat:
Lecę spać. I wyśpię się bo jutro sobota i mąż weźmie młodego rano z sypialni a ja będę spałaaa W tym tygodniu 4 razy o 5:30 była pobudka i tylko raz o 6:20. Ciekawe do której jutro synek da pospać tatusiowi
dla Tżta.

Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Dziewczyny to mnie uspokoiłyście z tym tarciem stópek
Byliśmy dzisiaj na zakupach, to przy okazji kupiłam sobie butki na lato o takie http://www.boti.pl/katalog/sandal-bassano-2220095740003
Super butki

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Na poczcie żeśmy się poznali... takiej głównej w Gdyni.. ja tam pracowałam on przyłaził po bilety miesięczne, bo kiedyś były takie na karteczkach..
Troszkę mnie pomęczył i się w końcu umówiliśmy na randkę.. :P
Fajnie

A czemu piszesz że kiedyś były były bilety miesięczne na karteczkach?? Dalej są takie.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Umieram
Wymyslilam sobie, ze bede cwiczyc, a juz po 10min lajtowego skalpela klnelam na pania Chodakowska
Ojj, porozmawialysmy sobie...

Cytat:
no to chyba zrezygnuje po tym co napisałyście,
a tak apropo to co ile godzin zmieniacie pampersa?
Ja tak co 3h przeważnie. No chyba że jest pieluszka sucha to nie zmieniam. Ale qpencja jest to zmieniam od razu- wiadomo

Cytat:
Ahhhh tez bym poszla na jakies spotkanko
Mam nadzieje, ze w czwartek sie uda w koncu a propos o ktorej sie laski spotykamy i w ktorym miejscu dokladnie?
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Moze... Kolo zyrafy o 13? Lub kolo tej godziny?
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
mnie by pasowało koło 13,30, nie wiem jak inne dziewczyny żyrafa ok, tam na pewno się znajdziemy nie wiem, w czym przybędziemy bo Oli ostatnio zaczął protestować w wózku, a spacerówka wydaje mi się za duża jeszcze, no zobaczymy, może chusta
Może być godz 13.30 i koło żyrafy pasuje
Ja muszę busem przyjechać z wózkiem. Ale wysiadam przy samym parku w sumie

Yellow,super że Tobie też pasuje im nas więcej tym lepiej

Cytat:
Fewciu juz dawno mialam pytac: co to za avatar, nie pasuje do Ciebie
O Właśnie!
Fewcia,przyłączam się do pytania
Stary 2013-05-11, 11:43   #2250
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40755032]Uwaga Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne
Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.[/QUOTE]

ja ta kaszke wczoraj podawalam lyzeczka a mlody taki zdziwiony, na przemian krzywil sie i patrzyl na mnie takimi wielkimi oczami, jakby pytajac o co chodzi, gdzie moj nutramigen
i mialam wizje karmienia w nieskonczonosc, przy czym on zjadl by z 10% z tego co podaje, wiec do butli przelalam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości