|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Hej. Witam Was. Wczoraj mnie nie było pół dnia i znów 6 stron do nadrobienia! I Wy mówicie że nie macie czasu na wizaż? mhm mhm
![]() Mój plan na poranek...ćwiczonka a potem kawka (bez ciasteczek ) i wizaż
|
#2222 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny,
Widzę, że już ranne ptaszki zawitały ![]() U nas dzisiaj średnia noc, bo mała co chwile sie na jedzenie budziła. Wypiła z butli 20-30 ml i szła dalej spać... sie zastanawiam, może jej sie chce tylko pić i dawać jej wode? Bo ja robie normalną miarkę mleka i wylewam, bo ona zostawia- zwykłe marnotrawienie ![]() i jeszcze raz wróce do tej marchewki ze słoika ja mam odmierzyć łyżeczkę taka normalną naszą stołową czy tą którą bede ją karmiła? czyli tą taką dziecieca- mamy akurat te z canpolu zmieniające kolor. I ona ma byc płaska czy taka lekko kopiasta? sorry za takie pytania.. wstyd ![]() ![]() używacie chusteczek z BD z rossmanna? Bo ja je wczoraj kupiłam i one jakieś takie suche mi się wydaja... mam wrażenie, że nic nimi pupci nie czyszczę, bo to taka suchota... ![]() ide ogarniać chate i robić jedzonko, bo na 17 znajomi wpadają. ps. mała znów śpi w bujaku... a za oknem leje...
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Kurcze Silver to ja swinka jestem. Zamiast skalpela to ja kawusia i brownies a wczoraj przegielaim palke: sniadanie normalne pozniej slodkie racuchy czipsy sajgonki brownie a na kolacje pizze z cola
i ja mam byc dietetykiem...Cala co zrobilas dobrego do jedzenia na spotkanko? |
|
|
|
#2224 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40750943]rozbawiłaś mnie ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- A w ogóle to dzisiaj poszłam do mopsu i zgłosiłam sąsiadów zza ściany, gnój leje żonę, dzieci, wyzwiska lecą równo.[/QUOTE]i bardzo dobrze zrobilas, ja sie w ogole dziwie takim kobietom, ze wytrzymują z tymi po.ebami, ale coż polskie prawo mozna o kant d.py potluc, kobieta musi z domu uciekac i sie tulac z dziecmi a szanowny pan małzonek zyje jak lord....... Cytat:
pokaz fryzurke jak bedziesz miała chwile ![]() tez tak mam to jakaś patologiczna zazdrosc, bo przeciez wiem, że mu sie krzywda nie dzieje ![]() Bartuś wstał dzis o 5, zjadł, wziełam do siebie, troche pobrykał i usnął, ale miałam otwarte okno i głupi kundel sąsiadów obudził mi go o 6 i spania wiecej nie było, o 9 był już padnięty i uspilam po wielkim płaczu. W ogole zauwazyłam, że jak jest taka pogoda jak dzis- pochmurno, niskie cisnieie, zbiera sie na deszcz to on jest marudny, placzliwy, spiący. Meteopata jak mamusia, ja moze nie płacze, ale chodzę jak potłuczona i nie mam natchnienia do żadnej roboty
|
|||
|
|
|
#2225 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak robię
|
|||
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Dziendoberek!!
Cytat:
Maz zabral nas do goracych zrodel. Wymoczylam sie, wygrzalam i zrelaksowalan pierwszy raz od wielu miesiecy. Tylko w pewnym momencie zrobilo mi sie bardzo przykro. Mam promieniscie wokol pepka rozstepy i te glupie baby nie wiedzac, ze rozumiem, komentowaly. A jak im odpowiedzialam, to wstaly i wyszly, tyle dobrze, ze przynajmniej przeprosily. |
|
|
|
|
#2227 |
|
Konto usunięte
|
Meduzza, bardzo łądnie ci z grzywką
Dziewczyny, co do tej rodziny... ja TROCHĘ rozumiem kobietę. Ona tu jest całkiem sama, ojciec i brat na drugim końcu kraju, praca na czarno, wykształcenie tylko podstawowe. I teraz - mąż idzie dajmy na to siedzieć, albo jest rozwód - zostaje sama z 2 małych dzieci, z niepewną bardzo pracą. W tym kontekście rozumiem jej brak działania. Do tego panicznie boi się, że mops, policja będą mieć pretensje że nie reagowała wcześniej i dzieci jej odbiorą. To akurat bzdura, już pytałam o to, ale strach jest... No a z drugiej strony - ona dorosła jest, chce być bita niech będzie, ale nie ma prawa dzieci na to skazywać. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Meneq, ale popatrz jaką satysfakcję masz przynajniej, że im wstyd
|
|
|
|
#2228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
! A ją się cieszę jak po nocy ściągnę 100 ![]() Będę robić ciemne pasemka,tzn dwa tony ciemniejsze niż mam teraz,grzywka i chce je mocno pocieniować. Mam nadzieję że nie będę wygladac jak straszydło i nie wypiszecie mnie z wątku ![]() Co do histerii to będzie też mąż a On zna nasza Niunie. Zawsze zostaje noszenie na rękach albo butelka x mamy mleczkiem. Mam nadzieję że będzie im spala,bo od trzech dni zasypia o 10 i śpi dwie godziny. A jaki avatar by pasował? ![]() Nie lubie siebie na zdjęciach. ![]() Cytat:
będziecie razem spać całą jesień jak będzie plucha za oknem.![]() Fryzura nie ma się czym chwalić Jak wyżej pisałam,nie lubie siebie na zdjęciach![]() Moja Żaba wstaje codziennie o 5 i już koniec spania... Potem dopiero o 8 zasypia naładować baterie przez 20nim ![]() Siedzę z farbą na głowie i pasemkami w folii i wyglądam jak czarownica ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Meneq to nie ta siostra Ta mieszka w Holandii,a modelka poleciała jednak do nowego jorku. Ale sprawa Japonii jest nadal otwarta.Szaja dokładnie tak jak napisałaś. Nie ma prawa pozwalać na bicie dzieci. Kobiety właśnie się boją że sobie nie poradza. A trzeba być silnym. Przecież jako samotna matka dostanie wszystkie świadczenia. Poza tym chyba lepiej być samotna matka niż doprowadzić do jakiejś tragedii z udziałem dzieci,albo nie daj Boże je osierocić. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.medela.com/JP/ja/breastfe...ing/swing.html Wieki trwa zanim cos nia uzbieram... Taka masz? |
|
|
|
|
#2230 |
|
Konto usunięte
|
Fewcia, na biało: akcje były (i pewnie są - o tej akurat wiem od jej przyjaciółki, którą też znam dobrze) typu: córa miała 3mce, ona siedzi i ją piersią karmi, ojciec się wściekł na starszego, wówczas 5latka, ta się cos odezwała, więc gnój wziął węglarkę pełna węgla i na nią i tą malutką wysypał!!! przecież ja bym w takim momencie gnoja zarąbała chyba...
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
O matko! To straszne co piszesz! Co za kretyn ! Szkoda że ta babka się boi. Przecież robi straszna krzywdę dzieciom! To się odbija na ich psychice. Powinna wzywać policję i zakładać kartę! Aż mi się ręce trzęsą że złości. Jak można na to pozwalać. Ale tak jak pisałam,strach paraliżuje kobietę..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, Szajka, ze tacy szmaciarze po ziemi chodza, to sie w glowie nie miesci!!!!!!!!
Przerazliwie mnie bola plecy, i podbrzusze wczoraj niby krwawa mary przyszla, a tak naprawde poza porannym brudzeniem i okropnym bolem tych dwoch rzeczy to nic nie ma, ehhh Szajus, kiedy to piszczenie sie skonczy??? az bebenki w uszach mi dzwonia czasami!!!!!Aj, zdenerwowalam sie, jest ta siostra M.,no i jej synek jest chory, od przedwczoraj wymiotuje, dzis w nocy goraczka, a oni co? Chca, zebysmy do nich z Pietraszkiem przyszli. No bo Malego sie polozy w innym pokoju i tamten go nie zarazi ja pierdziu, rodzice dwojki dzieci!!!!!!!!Do tego dochodzi wieszadlowe noszenie przodem do swiata, "sadzanie" na kolanach, zagugowywanie na amen, mam dosc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2234 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny ponawiam, bo chce jej niedługo podać a nie wiem jaką ilość help me..
|
|
|
#2235 |
|
Konto usunięte
|
Cała, takie łyżeczki którymi karmisz
no powiedzmy wychodzi to jakieś 1/4-1/3 słoiczka.
|
|
|
|
#2236 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja Ciebie podziwiam że te ćwiczenia codziennie, ja od czasu porodu nic z brzuchem nie zrobiłam.
|
#2237 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak najwcześniej o 9.00. Lady,wstawiłam fotke ze strojem do Klubu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A pogrubione Lecę nadrabiać dalej...jeszcze tylko 6 stron
|
|
#2238 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Znów mam 10 stron do nadrabiania!! Ciekawe kiedy mi się uda, taaa wy dzieci macie
![]() Cytat:
Cytat:
A potem przeobraża się w motyla ale takiego brzydkiego do ćmy czy tam mola spożywczego podobnego. Temat dostałam od promotorki bo ona się tym zajmowała, pisała artykuły o tym i mam współautorstwo ![]() A co ty studiowałaś? Która to technikum chemiczne kończyła? Ja też ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40732421] e tam, najważniejsze zapamiętać, że możesz 50 razy kupę na badania nieść i nic nie wyjdzie, a za 51 wylezie dlatego ja po objawach w ciemno odrobaczałam.ja dzisiaj łyżeczkę canpola kupiłam, i uchwyty i ustnik do butelki avent, niech dziecko pije z kubka treningowego ![]() [/QUOTE] No właśnie słyszałam o tym, ma to też związek z cyklami rozwojowymi. Tak poza tym, ludzie odrobaczają zwierzaki, a nie wiedzą że prawie każdy ma jakieś życie wewnętrzne ![]() Ja ostatnio kupiłam w pepco butelkę tomee t. i w gratisie był niekapek z miękkim ustnikiem. Młody troszkę z niego pił ![]() Biedny Pietraszko ![]() Cytat:
Cytat:
Idę dalej czytać, ale nie wiem ile zdążę bo popołudniu jedziemy na 40 urodziny brata męża. |
|||||
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=s i l v e r;40718322]Też miałam już BD i według mnie najlepsze są Dady
Ja myślę że to nie przypadek Piękną córę masz ![]() Włoski pierwsza klasa ![]() Hej Co się stało że byłaś w szpitalu?? Co do odparzeń to nie pomogę bo Daria do tej pory nie miała. ech ciągle muszę Was nadrabiać... Chciałabym bardzo pisać z Wami, ale ciągle jestem w tyle... Problemy w ciąży zaczęły się od skracającej szyjki i przymusowego leżenia. Nie za wiele to pomogło, więc dostałam skierowanie do szpitala, aby dostać sterydy na płucka... w między czasie CRP i leukocyty mi strasznie wzrosły, więc w szpitalu spędziłam cały grudzień, łącznie ze świętami i sylwestrem, a także 15 dni stycznia... a raczej cały styczeń, ponieważ 15 stycznia urodziła się Paulina i do 27 byłyśmy jeszcze w szpitalu.. CRP i leukocyty o których pisałam ciągle były wysokie... Codziennie robili mi badania i na zmianę raz crp spadało a leukocyty wzrastały, następnego dnia odwrotnie cpr wzrastało leukocyty malały... W połowie grudnia zaczęły mi się wody sączyć... więc nie było mowy, abym na święta do domu wyszła... a 9 stycznia pojawiło się 3cm rozwarcia.. udało mi się do 15 stycznia wytrzymać... rano lekarze podjęli decyzje o wywołaniu porodu, choć podczas badania miałam już 6cm co wszystkich zdziwiło, bo w sumie tylko delikatnie brzuch mnie bolał... Na szczęście wszystko dobrze się skończyło.. Dziękuję za rady.. Narazie jednak walczymy nadmanganianem potasu i pudrem.. Delikatna poprawa jest... Idę Was nadrabiać.... |
|
|
|
#2240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2241 |
|
Konto usunięte
|
Laurkoooo to mam pytanie zawodowe, może się z tym spotkałaś, mnie to zaciekawiło i na dzień dzisiejszy NIE wierzę, ale mogę się mylić.
Otóż taki pasożytek podły jest, włosogłówka. I słuchy chodzą, że jak dziecię się w różnych ziołach wykąpie lub w miodzie, to to draństwo nawet przez skórę wychodzi nie mam z kim tego skonfrontować
|
|
|
|
#2242 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40749048]Ja jestem na tak, 16 mi pasuje, dajcie znać godzinowo. 17 by mi odpadało bo Agu urodziny świętuje
[/QUOTE]O to super że Tobie też pasuję Tylko oby nam pogoda dopisała bo jak na razie to taka niezbyt.Cytat:
Cytat:
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Dziewczyny dziekuje za grzywke ![]() Fewcia no bo ty Ruda a avatarka czarna
|
|
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lady jaki ty masz tablet? A moze ktoras sie a tym zna? Czy tablet moze mi zastapic netbooka? Ty masz lady polskie znaki? zadowlona jestes? cos ci przeszkadza? Aaaaa zapomnialam! Amelka wczoraj w trakcie zabawy zaczela sie..smiac! ale tak dlugo i cudownie jak wieksze dzieci - chichrala sie normalnie z poltorej minuty! nie wiedzialam ze tak potrafi, ale to bylo cudowne! Tz sie teraz nie moze doczekac az to sie powtorzy bo nie bylo go przy tym. |
|
|
|
|
#2245 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Uwaga
Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa. |
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40755032]Uwaga
Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.[/QUOTE] Brawo dla dorotki! A wlasnie Szaja: pokazesz te uchwyty z Avent i ustnik? dziecko 3.5 mcze da rade nauczyc pic wode z ustnika?? i pytanie ekonomiczne: na dlugo starcza takie opakowanie Holle np? |
|
|
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
pizza chodzila za mna caly wieczor bo tz po powrocie z pracy rzucil haslem zamawiamy pizze, no juz sie napalilam jak szczerbaty na suchary, schodze na dol po uspieniu dziecka i mowie to zamawiamy! a on, zjadlem 5 kromek wiec juz glodny nie jestem, no to tez zjadlam dwie kromki jakiegos starego chleba.. ale za to dzisiaj ano tz twarozek zrobil na sniadanie ... mniam a zaraz sobie zrobie latte aha, i musze sie Wam pochwalic, ze mlody wstaje o 7.30 i pozniej o 9 ucina sobie dluga drzemke - dzisiaj 2 godziny 20 min wiec na spokojnie zjadlam sniadanie i zdarzylam jeszcze odespac
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Więc,
jesteśmy już po, próbowałam dać jej tą marchew, ale strasznie się krzywiła i aż ją na wymioty podbijało i wypluwała.... wiec dałam banana, banan poszedł w miarę ładnie ![]() do tej marchewki mam wrócic za jakis czas co nie? a jutro dwie łyżki banana
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-11 o 11:44 |
|
|
|
#2249 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Tżta.Cytat:
Cytat:
A czemu piszesz że kiedyś były były bilety miesięczne na karteczkach?? Dalej są takie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i koło żyrafy pasuje Ja muszę busem przyjechać z wózkiem. Ale wysiadam przy samym parku w sumie ![]() Yellow,super że Tobie też pasuje ![]() O Właśnie! Fewcia,przyłączam się do pytania
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40755032]Uwaga
Dorotka właśnie jadła swój pierwszy niemleczny posiłek przy czym słowo JADŁA jest tu doprawdy umowne Dynia z ziemniakiem poszły na pierwszy ogień. mooocno zdziwiona była ta moja córa.[/QUOTE] ja ta kaszke wczoraj podawalam lyzeczka a mlody taki zdziwiony, na przemian krzywil sie i patrzyl na mnie takimi wielkimi oczami, jakby pytajac o co chodzi, gdzie moj nutramigen ![]() i mialam wizje karmienia w nieskonczonosc, przy czym on zjadl by z 10% z tego co podaje, wiec do butli przelalam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

) i wizaż

i ja mam byc dietetykiem...

nie mam z kim tego skonfrontować