|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
hej Wszystkim
![]() gold fish -oczywiście gratuluję Synka !! ![]() == Chyba niedługo przestanę mieć czas żeby wchodzić na wizaż... ![]() Wcześniej tak chwaliłam Młodego, a teraz się rozbrykał na maksa.. w nocy nie dał mi spać, ciągle chciał być przy cycku aż się rano wkurzyłam , odciągnęłam na szybko 40ml i dałam mu z butelki, ale ten nadal nie spał i popłakiwał, już nie wiedziałam o co mu chodzi ![]() a w domu pranie do zrobienia, odkurzenie mieszkania itp... <<całe szczęście potem TŻ odkurzył. ![]() o 11 już nie miałam pomysłu co z nim zrobić i ściśle zawinęłam go w cienki kocyk i dałam smoczka.. od razu się uspokoił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 37tydzien - 3400 33 tydzien - 2600 31 tydzien - 2194 29 tydzien - 1780 (szpitalne usg) 28 tydzien - 1336 25 tydzien - 876 21 tydzien - 422 (polowkowe) |
||
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Na nasza księżniczkę nic nie działa. Prośba moja, Tż, głaskanie, klepanie. My swoje ona swoje ale to chyba ma po mamusi. I codziennie rano wstaje przed 6 i obawiam się, że tak też będzie jak się urodzi.
#125 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() super, że TŻ tak świetnie się spisuje, oby tak dalej ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Dziewczyny! Witam sie na nowym watku i melduje, ze wychodzimy do domku
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na moja psiapsiułe w domu mówili Pulcia, ale mi sie nie podobalo to zdrobnienie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie moj tz chyba dotarl do etapu "porod blisko", bo dwa dni z rzedu slyszalam jak odmawial kolegom gry w pilke "bo paulina ma juz koncowke ciazy i nie chce jej zostawiac samej w domu" - rozsadni zrozumieja, dla innych bedzie pantoflem, ale chyba mu to splywa hehe. jutro pewnie go wygonie na meczyk, bo wpadnie mama, wiec bede miala towarzystwo. moze porozmawiaj ze swoim, powiedz mu szczerze, ze juz Ci bokiem wychodzi lezenie, ze potrzebujesz spedzic z nim troche czasu, ze niedlugo bedzie dziecko i ze chcialabys sobie z nim polezec, obejrzec film, zjesc cos dobrego. kurcze koc wezcie do ogrodu i sobie tam polezcie razem... martwisz sie tez komunia, rozumiem, ze jestes chrzestna i fajnie byloby byc, ale dzieciak na pewno zrozumie jak wyjasnisz, ze musisz teraz dbac o dzidziusia, lekarz kazal odpoczywac i obejrzysz cale wydarzenie na dvd, a jak sie Laura urodzi zabierzesz chrzesniaka na wielkie lody i spedzisz z nim czas...glowa do gory! zawsze mogloby byc gorzej - lezysz w domu! Aaś 3 miesiace gnila w szpitalu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wątku i melduje że Emil już z nami 4tygodnie.Tak się zastanawiam jak już wszystkie urodzą to co się stanie z forum? Ogólnie się nie chwaliłam ale ja zanim się przeprowadziłam to mieszkałam w Chorzowie a widzę sporo osób z śląska .
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to tak jak mój, a tak się cieszyłam, że przynajmniej brzuch pozostal bez rozstępowy.. mam takie półkola wokół pępka.. ale moze jak brzuch bedzie maly to tego aż tak nie będzie widac?? chociaż moja mama ma masakrę na brzuchu.. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba muszę stary wątek ponadrabiać, bo widzę gratulacje dla gold-fish, a nic nie wiem na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe nie jestes mieczakiem, jestes mama ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() sprzedawaj kolejne patenty na "uspokojenie" malucha, przydadza sie ![]() aaa i tak sobie mysle jak to jest, wszyscy mowia, ze noworodki sa malo wymagajace jedza, spia i wydalaja ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() SUPER !!!!!! Cytat:
![]() ![]() jak wszystkie urodzą to przenosimy się na odchowalnie ![]() ![]() ooo tak ![]() ![]() będę czekała ![]() a masz już jakieś objawy ? bo z tego co kojarzę to nie miałaś żadnych ![]() ja też już by chciała urodzić, ale brak jakichkolwiek objawów.. ![]() Wczoraj cały dzień w samochodzie.. zrobiliśmy jakieś 900km ![]() ale Mały uparciuch nie chce wyjść z brzuszka ![]() Ciekawe jak tam Candance się czuje.. jeszcze chyba się nie odzywała na forum po porodzie ? czy coś przeoczyłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() kolejny miesieczny maluszek!!! ![]() Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-05-11 o 11:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nic się nie stanie z forum ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oprócz bezbolesnego spinania brzucha raz na jakiś czas to nic.. ale też musze akurat wtedy brzucha dotknąć zeby zauważyć ze sie spiął.. ani czopa, ani biegnki, ani zyganka nic.. może trochę brzuch mi opadł?? ale też pewna nie jestem.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Cytat:
![]() Ash suuuuuper wiadomosc!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||||
siedzę i myślę
|
Witam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#143 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zuzia jest śliczniusia ![]() ![]() --- Dziewczyny nie wiem czy tu było pisane, mówione ale na szkole rodzenia babka powiedziała mi coś czego nie wiedziałam. Otóż jak karmimy piersią to jest coś takiego jak reguła "małego palca". Stosowanie jej pozwoli nam uniknąć nadrywania sutków. Polega ona na tym, ze jak kończymy karmić to nie odrywamy dziecka od sutka, tylko najpierw bierzemy mały paluszek naszej ręki, wsadzamy między buźkę dziecka a pierś, łapiemy sutek w ten palec, osłaniamy i dopiero pomału odstawiamy dziecko od piersi. Dziecko to taka mądra istotka, która jak czuje, że chcemy zabrać pierś to zaciska szczęki swoje na sutku i nie chce puścić. W ten sposób najczęściej ranimy sutki. Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam ![]() ![]()
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Jednak nie wyszłaś do domu?
Może Ci w końcu podepną oksytocynę, pomarudź im może ![]() Słodziak i jaka duża ![]() My dzisiaj umyliśmy okna, mąż wodą a ja płynem, ja nie potrafię patrzeć jak ktoś coś robi i siedzieć i nic nie zrobić ... Firanki kończą się prać, jutro poprasuję i może zacznie w domu jakoś wyglądać.
#145 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
pewnie dochodzi do siebie po cięciu..
![]() na razie jeszcze nie będę jej męczyła, ale po weekendzie jak się nie odezwie to napiszę jej sms'ka Cytat:
![]() bo ja też nie mam żadnych objawów.. czasem szyjka zakuje lub brzuch się zrobi twardy, tak jakby się spinał.. ale nie jestem pewna czy to nie sprawka Wiktorka Cytat:
![]() a powiedzieli Ci konkretnie kiedy będą Ci wywoływać poród ? będą czekać minimum do 14 ? trzymam mocno ![]() Edytowane przez lonely_lady Czas edycji: 2013-05-11 o 11:44 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
hej hej, ja na chwilę, dziś zrobiłam mega zakupy w lumpie tym razem dla siebie, nakupowałam sobie kilka bluzeczek na lato i sukienkę wszystkie takie żeby łatwo cyca wyjąć, stwierdziłam że potem nie będzie czasu na takie rzeczy,
coś mi strzeliło w kręgosłupie i boli jak cholera do tego brzuch standardowo, mam nadzieję że w tym wątku się rozpakuję ![]() Axella śliczną masz córeczkę ![]() Kinga pogoń Lili do wyjścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Axella
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Moje dwie koleżanki nie miały żadnych objawów zbliżającego się porodu aż tu nagle wody odeszły i bach! I to mnie pociesza bo u mnie też cisza. Wczoraj trochę mnie muliło jak na @, czasem też szyjka zakuje i tyle ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.