Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa 7 12,96%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 1 1,85%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 2 3,70%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 1 1,85%
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 20 37,04%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 2 3,70%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. 4 7,41%
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 4 7,41%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 3 5,56%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 3 5,56%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 7 12,96%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-11, 10:37   #121
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

hej Wszystkim

gold fish -oczywiście gratuluję Synka !!

==
Chyba niedługo przestanę mieć czas żeby wchodzić na wizaż...

Wcześniej tak chwaliłam Młodego, a teraz się rozbrykał na maksa..
w nocy nie dał mi spać, ciągle chciał być przy cycku

aż się rano wkurzyłam , odciągnęłam na szybko 40ml i dałam mu z butelki, ale ten nadal nie spał i popłakiwał, już nie wiedziałam o co mu chodzi
a w domu pranie do zrobienia, odkurzenie mieszkania itp...
<<całe szczęście potem TŻ odkurzył.>>

o 11 już nie miałam pomysłu co z nim zrobić i ściśle zawinęłam go w cienki kocyk i dałam smoczka..
od razu się uspokoił i odpukać na razie śpi ...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:38   #122
maarchewka
Zakorzenienie

5 osób przede mną

wczoraj załapaliśmy z mężulem małego stresika, że to w sumie już niedługo.. jutro TP..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:38   #123
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
heh mam to samo, chciałabym juz urządzać pokoik i ułożyć ubranka i kosmetyki.. my za to czekamy już ponad miesiąc na wózek bo sprowadzają materiał w kropeczki chyba z Chin.. może na przyszły tydzień będzie
kropeczki? polka dots?

Cytat:
ciekawe gdzie jest pępek ? może kot/pies zjadł
nie ma jak poszukiwania kikuta

Cytat:
kochana czyli ile Ptyś w 3 tyg przytył bo mój mózg nie ogarnia Twoich wyliczeń ? moja w 3 tyg dokładnie 700g ( jak mnie do szpitala przyjęli na początku 33tc ważyła 2000g a po równo 3 tyg czyli 35+2 -2700g )
Nie wiem jak dalej to przybywanie wagi wygląda ale teraz pewnie ze 3 kg już są.. no to moge rodzić
ja sobie spisalam wage podawana w roznych tygodniach

37tydzien - 3400
33 tydzien - 2600
31 tydzien - 2194
29 tydzien - 1780 (szpitalne usg)
28 tydzien - 1336
25 tydzien - 876
21 tydzien - 422 (polowkowe)
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:40   #124
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
to u nas najczęściej jak mały mocno kopie mówię do Tż żeby powiedział Mu coś bo mi dokucza i jak przykłada swoją gorącą dłoń albo coś mówi do brzuszka to Mały się uspokaja
Na nasza księżniczkę nic nie działa. Prośba moja, Tż, głaskanie, klepanie. My swoje ona swoje ale to chyba ma po mamusi. I codziennie rano wstaje przed 6 i obawiam się, że tak też będzie jak się urodzi.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:42   #125
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
oto moja Zuzia-powolniaczek

śpi

jedna co w domku to domku

tż jest wspaniały,młoda też choć straszny nerwus jak cyca sie zabierze,ale jest lepiej..
powrót do domu i... płakałam jak glupia,z małą na jednej ręce,drugą trzymając szwy bo bolły od płaczu..
pokoik małej..cay w balonach,kkardach,misiach ..
nie na moje hormonki takie rzecz

jest cudnie i oby tak dalej.. śpi już godzinę

jestem bezgraniczznie zakochana w niej..jak śpi ale patrzy tyi małymi oczkami
tż też leży i poprostu patrzy nanią,trzyma za łapkę...

laski.. jestem happy...

14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezme małą obok i sobie poleżymy
ooo jaka słodziutka
super, że TŻ tak świetnie się spisuje, oby tak dalej

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale ze mnie super mama. W 1h10min zalatwilam 2x zmiana pieluchy + 2x karmienie + 1x odciągnanie pokarmu w 1h10min! Szał ciał.

Oraz z życia matki polki: dziś pierwszy raz zostałam obsrana. Normalnie z siłą wodospadu majce się wymsknęło w trakcie zmiany pieluchy
Jesteś szybka jak błyskawicaklas ki: SUPER MAMA
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:43   #126
Ashyshqa
Zakorzenienie

Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Dziewczyny! Witam sie na nowym watku i melduje, ze wychodzimy do domku czekamy tylko na wypis i smigamy. Tak sie ciesze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 10:44   #127
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
hej przykleiliśmy ozdoby w pokoju młodego sorki za niewyraźne fotki ale ciemno w pokoju i robione komórką

jutro sesja ciążowa z TŻ z naszą ślubną fotografką
bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja się waham z imieniem Paulina albo Patrycja. Właścicielki takich imion proszone o wypisanie uzywanych zdrobnień
Patrycja to wiem że Patka, Pacia ..., ale Paulina to Paulinka, Paula, Pola, coś jeszcze?
na moja psiapsiułe w domu mówili Pulcia, ale mi sie nie podobalo to zdrobnienie

Wojtek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 10:47   #128
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Nie powinnam tak pisać ale pocieszające jest to, że ktoś tez tak ma. Dziś jest lepiej, ale pogoda nie nastraja pozytywnie przynajmniej u nas. Jeszcze jutro Tż na urodziny do kuzynki idzie, a ja dalej w łóżku. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Tż obiecał, że coś wymyślimy, żeby razem spędzić czas.
czy tylko ja mam takie wrazenie, ze strasznie duza wage przywiazujecie do rodzinnych imprez? moja rodzina zrozumialaby jesli nie przyszlibysmy na urodziny, bo jestem w ciazy, musze lezec, a facet oczywiste, ze zostaje w domu ze mna urodziny kuzynki beda jeszcze za rok i za dwa...
ogolnie moj tz chyba dotarl do etapu "porod blisko", bo dwa dni z rzedu slyszalam jak odmawial kolegom gry w pilke "bo paulina ma juz koncowke ciazy i nie chce jej zostawiac samej w domu" - rozsadni zrozumieja, dla innych bedzie pantoflem, ale chyba mu to splywa hehe. jutro pewnie go wygonie na meczyk, bo wpadnie mama, wiec bede miala towarzystwo.
moze porozmawiaj ze swoim, powiedz mu szczerze, ze juz Ci bokiem wychodzi lezenie, ze potrzebujesz spedzic z nim troche czasu, ze niedlugo bedzie dziecko i ze chcialabys sobie z nim polezec, obejrzec film, zjesc cos dobrego. kurcze koc wezcie do ogrodu i sobie tam polezcie razem...

martwisz sie tez komunia, rozumiem, ze jestes chrzestna i fajnie byloby byc, ale dzieciak na pewno zrozumie jak wyjasnisz, ze musisz teraz dbac o dzidziusia, lekarz kazal odpoczywac i obejrzysz cale wydarzenie na dvd, a jak sie Laura urodzi zabierzesz chrzesniaka na wielkie lody i spedzisz z nim czas...glowa do gory!
zawsze mogloby byc gorzej - lezysz w domu! Aaś 3 miesiace gnila w szpitalu
Stary 2013-05-11, 10:51   #129
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Witam sie na nowym watku i melduje, ze wychodzimy do domku czekamy tylko na wypis i smigamy. Tak sie ciesze

ale Wam fajnie , super

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
na moja psiapsiułe w domu mówili Pulcia, ale mi sie nie podobalo to zdrobnienie
A moja mama całe życie na narządy żeńskie płciowe mówiła zdrobniale "pipulcia"
Stary 2013-05-11, 10:52   #130
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
apropo respektu wobec tżta hehe to wam powiem coś śmiesznego.. Nasza reaguje często na głoś tatusia tzn tak mi sie zdaje i wczoraj miała czkawke- jak codziennie zresztą (nawet 2-3 razy sie zdarza..) i mówie tż zrób coś, bo Mała znowu czka.. a tż do brzucha sie nachylił i zrobił "Buu!"" i ..cisza.. przeszło jej
a ja zastanawialam sie jak wystraszyc dziecko czkajace w brzuchu
Stary 2013-05-11, 10:54   #131
maluska88
Raczkowanie

Witam się w nowym wątku i melduje że Emil już z nami 4tygodnie.Tak się zastanawiam jak już wszystkie urodzą to co się stanie z forum? Ogólnie się nie chwaliłam ale ja zanim się przeprowadziłam to mieszkałam w Chorzowie a widzę sporo osób z śląska .
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 10:57   #132
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale ze mnie super mama. W 1h10min zalatwilam 2x zmiana pieluchy + 2x karmienie + 1x odciągnanie pokarmu w 1h10min! Szał ciał.

Oraz z życia matki polki: dziś pierwszy raz zostałam obsrana. Normalnie z siłą wodospadu majce się wymsknęło w trakcie zmiany pieluchy
o kurna

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Elusiek słodki mały
Ja się zaraz zabieram za siebie. Na noc, żeby się nie męczyć łyknęłam nospę i zrobiłam sobie podwójną meliskę. Teraz znowu mam skurcze, bolą w krzyżu i w brzuchu. No nic, może coś z tego dzisiaj będzie... Proszę o kciuki za ktg...

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Aaaaaa......

Mój brzuchol się rozstępuje coraz bardziej...
to tak jak mój, a tak się cieszyłam, że przynajmniej brzuch pozostal bez rozstępowy.. mam takie półkola wokół pępka.. ale moze jak brzuch bedzie maly to tego aż tak nie będzie widac?? chociaż moja mama ma masakrę na brzuchu..

Cytat:
dzień dobry
no i oczywiście na weekend pogoda się spierniczyła

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Marchewka - rodzisz ?
jeszcze nie może w nocy??

Wojtek
Stary 2013-05-11, 10:57   #133
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:

śpi

tż jest wspaniały,młoda też choć straszny nerwus jak cyca sie zabierze,ale jest lepiej..
powrót do domu i... płakałam jak glupia,z małą na jednej ręce,drugą trzymając szwy bo bolły od płaczu..

laski.. jestem happy...

14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezme małą obok i sobie poleżymy
SUper, że się tak fajnie układa I nie płacz tyle, no chyba że ze szczęścia

chyba muszę stary wątek ponadrabiać, bo widzę gratulacje dla gold-fish, a nic nie wiem na ten temat
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:01   #134
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Więcej grzechów nie pamiętam...cholera, u nas wieczna nieodróbka. mam wrażenie, że nic nie robię tylko karmię. A gdzie tu gotowanie, sprzątanie, prasowanie? Ja sobie nie wyobrażam co będzie jak tatuś wróci do pracy. Dodatkowo chce mi się spać CIĄGLE. Nie wierzyło się, że tak wygląda macierzyństwo, się myślało, że się nie jest mięczakiem...

Helena domaga się co dwie godziny cyca, na tym upale ostatnich dni to nawet co 1,5h, w nocy też je co dwie godziny. Zdarzy mi się, że nie zassie dobrze, tj nie całą brodawkę i potem walczymy z gazami. Nie mogę patrzeć jak się perełka tak zwija, skręca i grymasi. Podobno pomaga ciepło suszarki (na najniższych obrotach), nie sprawdzałam. Masuję brzuszek i plecki. Mam dietę lekkostrawną. Do dzisiaj- kupiłam pieczarki

Ash, Axella- co do karmienia...Może coś Was zainspiruje. Moja córcia też uwielbia zasypiać po pięciu minutach ssania, ale- hola hola. Tłumaczę jej, że to bar mleczny, a nie hotel i stosuję co następuje- drażnienie uszka (bezbolesne podszczypywanie), zabawa paluszkami dłoni, a w ostateczności stópkami. Położna sprzedała mi ten patent na mobilizowanie do jedzenia. W szpitalu mówiły, żeby pod żuchwą smyrać, ale zauważyłam, że to może spowodować zmianę w ułożeniu ust i zassaniu. Sposób położnej lepszy. Też mamy problem z wybudzaniem- jedyny sposób jaki znam to zmiana pampersa.
Piękna jest Wasza kruszynka Ash Trzymam kciuki za wagę Jak nam lekarka powiedziała, że wyjdziemy jak mała przybierze, to zastosowałam terror laktacyjny i przez dobę przystawiałam córkę co dwie godziny na 20 minut z zegarkiem w ręku. Podziałało. A karmisz na zmianę z obu piersi? czy obie piersi na jedno karmienie?

Axella, a zdjęcie Zuzi rudowłosowej kiedy dostaniemy?

A jeszcze mi się przypomniało co do podkładów Bella Mama- ja zużywam dziś ostatnie trzy sztuki z....siódmej paczki! Przy karmieniu naturalnym schodzi z nas więcej odchodów. W szpitalu zeszły mi 3 paczki (jedna na dzień), ale dużo leżałam.
jestem zakochana po uszy w Twojej Helence! w cudnych zdjeciach...a fotki z tatusiem rozczulaja mnie najbardziej!

hehe nie jestes mieczakiem, jestes mama

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:

spi już godzinę 20. wykąpałam się,ułozyłam włosy,mam makeup tylko dres i koszule do karmienia..
obiad gotowy i po śniadanku

by tak dalej

tż do pracy idzie poołudniu ale moja mama wleci.. ona mi ją zacałuje na śmierć
no i jest zadbana szczesliwa mamuska, to i dziecko spi snem spokojnym oby tak dalej! a babcie od tego sa...zeby rozpieszczac, calowac i gotowac dobre obiadki
Stary 2013-05-11, 11:08   #135
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

o ja jaki słodziak. i jaka duża!! nie wygląda na noworodka tylko już na takie większe dziecko i bedzie rudziaszek

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Hej, gnije dalej w szpitalu i ryczeć mi się chce :'( zero postępu!

biedna, współczuje

Cytat:
no to mnie tż dobił jedzie właśnie na stacje diagnostyczną zrobić przegląd auta, mówie że chce z nim jechać a ten do mnie że lepiej nie bo samochód nie wytrzyma ciężaru i nie przejdzie przeglądu..
hehe

Cytat:
Napisane przez Sateczka Pokaż wiadomość
Jestem za!!! ja juz chce dolaczyc do Was Mamusiek majowych

zbierac sie Laseczki bo inaczej

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

U nas termin na 13go -poniedziałek. Póki co: badania wczorajsze super, choc balam sie zatrucia bo spuchnieta jestem nieziemsko i juz usta mi sie namietne robia od tego hihihi

Skurcze na ktg 40-60% wykazywane, ktorych przyznam sie nic a nic nie czuje. Poza KTG owszem zawsze mam w miare regularne co 30 min. ale z krzyza... Dzis w nocy po raz pierwszy doszedl nowy objaw- nie boli jedynie krzyz przy skurczu a caly kregoslup- promienieje to wszystko.

Czop juz sobie schodzi od 1,5 tyg wiec tylko czekac na zmiane czestotliwosci badz wody.

ZAZDROSZCZE MAMUSIOM, KTORE SA JUZ PO PORODZIE.... to czekanie nieziemsko mnie stresuje.
Do tego wciaz pytania z zewn. jakbym conajmniej bez tego nie dala im znac gdy cosik sie zadzieje...

Spakowana, siedze jak na bombie... spacerki juz sa mega meczace bo przy tej opuchliznie i bolu w pachwinach mozna niezle sie zalatwic.

Mam nadzieje,ze moj opis wchodzenia w I faze porodowa pomoze ktorejs naszej Mamuscie z drugiej polowy maja, czy tez czerwca, lipca... Pozniejszym mamom wspolczuje opuchlizny wakacyjnej- nie wyobrazam sobie takich upalow i mnie z nogami ciezkimi

Buziole i przesylam dalsze wiesci lada dzien
wiem co czujesz, ja codziennie myśle o brzuch mnie boli moze coś sie zaczyna, ale nie oli mocno to nie to, potem jakoś w krzyżu zaboli moze to moze to moze to.. nie nic się nie dzieje.. mi to nawet czop nie odszedł.. kompletnie zero objawów.. tylko przepowiadacze mi się od tygodnia zaczęły i mi się bezboleśnie brzuch spina..

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 11:09   #136
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Chyba niedługo przestanę mieć czas żeby wchodzić na wizaż...

Wcześniej tak chwaliłam Młodego, a teraz się rozbrykał na maksa..
w nocy nie dał mi spać, ciągle chciał być przy cycku

aż się rano wkurzyłam , odciągnęłam na szybko 40ml i dałam mu z butelki, ale ten nadal nie spał i popłakiwał, już nie wiedziałam o co mu chodzi
a w domu pranie do zrobienia, odkurzenie mieszkania itp...
<<całe szczęście potem TŻ odkurzył.>>

o 11 już nie miałam pomysłu co z nim zrobić i ściśle zawinęłam go w cienki kocyk i dałam smoczka..
od razu się uspokoił i odpukać na razie śpi ...
hehe, nastepna perfekcyjna pani domu ja to chyba z innej planety jestem, ale mysle, ze odkurzanie i inne takie "czynnosci, ktore moga poczekac" odloze na pozniej ogarne dziecko, siebie i obiad...jak wpadnie babcia albo jakas ciocia to moze dom doczeka sie porzadku :P

sprzedawaj kolejne patenty na "uspokojenie" malucha, przydadza sie

aaa i tak sobie mysle jak to jest, wszyscy mowia, ze noworodki sa malo wymagajace jedza, spia i wydalaja ze pozniej dopiero zaczyna sie hardcore...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
5 osób przede mną

wczoraj załapaliśmy z mężulem małego stresika, że to w sumie już niedługo.. jutro TP..
hehe, nie zebym Cie stresowala, ale ta piatka przed Toba jest przeterminowana
Stary 2013-05-11, 11:10   #137
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a ja myślałam, że Ty już rodzisz

Cytat:

SUPER !!!!!!

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku i melduje że Emil już z nami 4tygodnie.Tak się zastanawiam jak już wszystkie urodzą to co się stanie z forum? Ogólnie się nie chwaliłam ale ja zanim się przeprowadziłam to mieszkałam w Chorzowie a widzę sporo osób z śląska .
dla Emila za 4tygodnie na świecie
jak wszystkie urodzą to przenosimy się na odchowalnie

Cytat:
jeszcze nie może w nocy??
ooo tak to dobry termin
będę czekała
a masz już jakieś objawy ? bo z tego co kojarzę to nie miałaś żadnych
ja też już by chciała urodzić, ale brak jakichkolwiek objawów..

Wczoraj cały dzień w samochodzie.. zrobiliśmy jakieś 900km
ale Mały uparciuch nie chce wyjść z brzuszka

Ciekawe jak tam Candance się czuje.. jeszcze chyba się nie odzywała na forum po porodzie ? czy coś przeoczyłam

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:15   #138
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Na nasza księżniczkę nic nie działa. Prośba moja, Tż, głaskanie, klepanie. My swoje ona swoje ale to chyba ma po mamusi. I codziennie rano wstaje przed 6 i obawiam się, że tak też będzie jak się urodzi.
6 to juz piekna godzina!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
czekamy na wiesci z domowego zacisza.

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
z poczekalni przeniesiemy sie na odchowalnie i beda tematy o kupkach, zupkach itd. pewnie jeden watek bedziemy konczyc pol roku, bo czas wolny to bedzie pojecie abstrakcyjne

kolejny miesieczny maluszek!!! ale ten czas zasuwa...ciekawe ile beda mialy pierwsze maluchy jak te ostatnie zdecyduja sie przyjsc na swiat.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:18
Stary 2013-05-11, 11:16   #139
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
dla Emilka!
Nic się nie stanie z forum przeniesiemy się na odchowalnię po prostu

Cytat:

Ciekawe jak tam Candance się czuje.. jeszcze chyba się nie odzywała na forum po porodzie ? czy coś przeoczyłam
nie pisała

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:16   #140
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

super

Cytat:

ooo tak to dobry termin
będę czekała
a masz już jakieś objawy ? bo z tego co kojarzę to nie miałaś żadnych
ja też już by chciała urodzić, ale brak jakichkolwiek objawów..
oprócz bezbolesnego spinania brzucha raz na jakiś czas to nic.. ale też musze akurat wtedy brzucha dotknąć zeby zauważyć ze sie spiął.. ani czopa, ani biegnki, ani zyganka nic.. może trochę brzuch mi opadł?? ale też pewna nie jestem..

Wojtek
Stary 2013-05-11, 11:16   #141
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zdecydowanie pajacyki, body, śpioszki. na pewno dłuższy czas nie będę ubierać innych ciuszków, chociażby z wygody, Przemek nie lubi rozbierania i wolę mu odpiąć tylko gatki do ściągnięcia pampersa. a do tego jest ciepło, teraz na spacery chodził ubrany tylko w bodziaka
poza tym raz ubrałam mu dresik i miałam wrażenie że jest mu zwyczajnie niewygodnie. podwija się toto, ma jakąś dziwną gumkę na brzuszku .... najbardziej pasują nam pajacyki
Ja chyba też jeszcze dluuuugi czas zostanę przy body+pajac. Mimo że dziewczyny nie protestuja przy ubieraniu to jest to wygodne po prostu.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
6 to juz piekna godzina!

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

czekamy na wiesci z domowego zacisza.
Ja jak wstaje teraz o 5 na karmienie to już potem nie zasypiam ale za to teraz chyba kimnę godzinę...

Ash suuuuuper wiadomosc!!!
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:17   #142
karolina2121
siedzę i myślę

Witam

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Hey, dziewczyny, gratuluję nowym mamom maluszków staram się nadrobić to co piszecie, ale jak to świeżo upieczonym mamom ciężko to wychodzi

Muszę się pochwalić na 11 dobę życia odpadł małemu kikut w nocy przewijałam go i kikut zniknął, a najlepsze że nigdzie go nie mogę znaleźć tż mówił przez sen że jak ostatnio Adiego przewijał kikut jeszcze był, więc dziś dzień poszukiwań kikutka

gratulacje pierwszy raz się zawsze pamięta

relację z porodu napiszę przy okazji większej ilości czasu, a narazie wstawiam fotkę ze szpitala mojego Szczęścia
Słodziak

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

Piękności, jaki dziobek otwarty

Cytat:

Współczuję Oby Lilka się zmobilizowała jak najszybciej do wyjścia.

Cytat:

Wspaniałe wieści
Stary 2013-05-11, 11:25   #143
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

Muszę się pochwalić na 11 dobę życia odpadł małemu kikut w nocy przewijałam go i kikut zniknął, a najlepsze że nigdzie go nie mogę znaleźć tż mówił przez sen że jak ostatnio Adiego przewijał kikut jeszcze był, więc dziś dzień poszukiwań kikutka

gratulacje pierwszy raz się zawsze pamięta

relację z porodu napiszę przy okazji większej ilości czasu, a narazie wstawiam fotkę ze szpitala mojego Szczęścia
mały cud za pępuszek

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Elusiek słodki mały
Ja się zaraz zabieram za siebie. Na noc, żeby się nie męczyć łyknęłam nospę i zrobiłam sobie podwójną meliskę. Teraz znowu mam skurcze, bolą w krzyżu i w brzuchu. No nic, może coś z tego dzisiaj będzie... Proszę o kciuki za ktg...

Cytat:

śpi

laski.. jestem happy...

14go przyjdą zdjąć mi szwy.. jutro ciężko będzie bo tż nie ma cały dzień ale po prostu wezmę małą obok i sobie poleżymy
Cieszę się, że jesteś szczęśliwa. Te balony ahh
Zuzia jest śliczniusia Nie jestem pewna, ale chyba podobna do twojego TŻ. Wcale się nie dziwię, że tatuś taki dumny jak to jego odbicie

---
Dziewczyny nie wiem czy tu było pisane, mówione ale na szkole rodzenia babka powiedziała mi coś czego nie wiedziałam. Otóż jak karmimy piersią to jest coś takiego jak reguła "małego palca". Stosowanie jej pozwoli nam uniknąć nadrywania sutków. Polega ona na tym, ze jak kończymy karmić to nie odrywamy dziecka od sutka, tylko najpierw bierzemy mały paluszek naszej ręki, wsadzamy między buźkę dziecka a pierś, łapiemy sutek w ten palec, osłaniamy i dopiero pomału odstawiamy dziecko od piersi.
Dziecko to taka mądra istotka, która jak czuje, że chcemy zabrać pierś to zaciska szczęki swoje na sutku i nie chce puścić. W ten sposób najczęściej ranimy sutki.
Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam . Piszę na szybkiego bo biorę się za porządki. Nareszcie jest chłodno i mam czym oddychać
Stary 2013-05-11, 11:29   #144
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak nie wyszłaś do domu?
Może Ci w końcu podepną oksytocynę, pomarudź im może
Cytat:
Słodziak i jaka duża

My dzisiaj umyliśmy okna, mąż wodą a ja płynem, ja nie potrafię patrzeć jak ktoś coś robi i siedzieć i nic nie zrobić ...
Firanki kończą się prać, jutro poprasuję i może zacznie w domu jakoś wyglądać.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:34   #145
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jednak nie wyszłaś do domu?
Może Ci w końcu podepną oksytocynę, pomarudź im może
Słodziak i jaka duża

My dzisiaj umyliśmy okna, mąż wodą a ja płynem, ja nie potrafię patrzeć jak ktoś coś robi i siedzieć i nic nie zrobić ...
Firanki kończą się prać, jutro poprasuję i może zacznie w domu jakoś wyglądać.
Dziewczyny w tym szpitalu tak jest, że mnie po terminie nikt nie wypisze - moge wyjść na własne żądanie, czyli biorę całą odpowiedzialność na siebie jak coś się stanie - trochę się boję, niby wszystko jest ok, ale wiecie wyobraźnia już działa :-( w każdym normalnym szpitalu można przyjść na usg i ktg w każdym momencie, a u nas trzeba się położyć na 3 dni! Oczywiście chodzi o kasę z nfz. Wypisałabym się, ale na ktg musiałabym codziennie chodzić a nie bardzo jest gdzie, dodatkowo nie zadzwoniłam do kadrowej bo nie wiem jak zus na to spojrzy skoro jestem na l4 o października a tu nagle wychodzę ze szpitala na żądanie - no mówię Wam mam siekę w głowie, codziennie płaczę wieczorem, że jestem tu udupiona i pewnie skończy się wywoływaniem porodu. Po co ja się tu kładłam w ogóle :-( wywołują 7-10 dni po tp.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:40   #146
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Kinga jeszcze kilka dni

ja jadę z mamą do Carefoura, nie chce mi się no ale tak prosiła

Stary 2013-05-11, 11:42   #147
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
nie pisała
pewnie dochodzi do siebie po cięciu..
na razie jeszcze nie będę jej męczyła, ale po weekendzie jak się nie odezwie to napiszę jej sms'ka

Cytat:
oprócz bezbolesnego spinania brzucha raz na jakiś czas to nic.. ale też musze akurat wtedy brzucha dotknąć zeby zauważyć ze sie spiął.. ani czopa, ani biegnki, ani zyganka nic.. może trochę brzuch mi opadł?? ale też pewna nie jestem..
ta informacja bardzo mnie ucieszy jeśli niedługo urodzisz
bo ja też nie mam żadnych objawów.. czasem szyjka zakuje lub brzuch się zrobi twardy, tak jakby się spinał.. ale nie jestem pewna czy to nie sprawka Wiktorka

Cytat:
Dziewczyny w tym szpitalu tak jest, że mnie po terminie nikt nie wypisze - moge wyjść na własne żądanie, czyli biorę całą odpowiedzialność na siebie jak coś się stanie - trochę się boję, niby wszystko jest ok, ale wiecie wyobraźnia już działa :-( w każdym normalnym szpitalu można przyjść na usg i ktg w każdym momencie, a u nas trzeba się położyć na 3 dni! Oczywiście chodzi o kasę z nfz. Wypisałabym się, ale na ktg musiałabym codziennie chodzić a nie bardzo jest gdzie, dodatkowo nie zadzwoniłam do kadrowej bo nie wiem jak zus na to spojrzy skoro jestem na l4 o października a tu nagle wychodzę ze szpitala na żądanie - no mówię Wam mam siekę w głowie, codziennie płaczę wieczorem, że jestem tu udupiona i pewnie skończy się wywoływaniem porodu. Po co ja się tu kładłam w ogóle :-( wywołują 7-10 dni po tp.

a powiedzieli Ci konkretnie kiedy będą Ci wywoływać poród ? będą czekać minimum do 14 ?
trzymam mocno żeby samo wszystko zaczęło się rozkręcać

Edytowane przez lonely_lady
Czas edycji: 2013-05-11 o 11:44
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-11, 11:43   #148
ankaaa206
Wtajemniczenie

hej hej, ja na chwilę, dziś zrobiłam mega zakupy w lumpie tym razem dla siebie, nakupowałam sobie kilka bluzeczek na lato i sukienkę wszystkie takie żeby łatwo cyca wyjąć, stwierdziłam że potem nie będzie czasu na takie rzeczy,
coś mi strzeliło w kręgosłupie i boli jak cholera do tego brzuch standardowo, mam nadzieję że w tym wątku się rozpakuję

Axella śliczną masz córeczkę
Kinga pogoń Lili do wyjścia

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:44   #149
iwona335
Zakorzenienie

Axella śliczna ta Twoja Zuzia, aż sie łezka kreci tez bede taka mieć niedługo- i niech mi ktos powie ze cuda nie istnieja
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-11, 11:45   #150
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)

Cytat:
pewnie dochodzi do siebie po cięciu..
na razie jeszcze nie będę jej męczyła, ale po weekendzie jak się nie odezwie to napiszę jej sms'ka

ta informacja bardzo mnie ucieszy jeśli niedługo urodzisz
bo ja też nie mam żadnych objawów.. czasem szyjka zakuje lub brzuch się zrobi twardy, tak jakby się spinał.. ale nie jestem pewna czy to nie sprawka Wiktorka
Pewnie tak

Moje dwie koleżanki nie miały żadnych objawów zbliżającego się porodu aż tu nagle wody odeszły i bach! I to mnie pociesza bo u mnie też cisza. Wczoraj trochę mnie muliło jak na @, czasem też szyjka zakuje i tyle no a czy brzuch mi się spina też nie jestem w stanie powiedzieć bo wydaje mi się, że to akurat Mały się tak układa no i na ktg 0 skurczy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości