|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Teso trzymam za wszystkie zabiegi |
|
|
|
|
#4742 | |||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
Tak, jak gotowane to bez problemu. Cytat:
No faktycznie, przeleciało jakoś Cytat:
![]() U nas to będzie chyba raczej ku oburzeniu wielu z Was - praktycznie zero tabu TŻowi zdarza się mi wejść do kibelka (choć zawsze go wyganiam:P) czy do łazienki jak się myję, golę, itd. Wrzeszczę wtedy na niego, no ale widzieliśmy się już oboje w różnych sytuacjach.. Ja jego w różnych chorobach i stanach, on mnie to samo + w czasie i po porodzie. O trzymaniu włosów przy heftowanku na kacu nie muszę chyba wspominać :P Ja zresztą też go taszczyłam po pijaku nad wannę, żeby go obudzić. No tak to już jest w takim długoletnim związku, nie mamy chyba przed sobą tajemnic, aczkolwiek ja wszystkie swoje zabiegi wolę wykonywać, jak jestem sama. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Moge sie pochwalic?
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty znowu kupujesz
moze kupisz wyprawke i dla mojej małej co? skoro tak dobrze CI idzie? |
|
|
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
No ja odpadam, jesli trafie na takie slodkosci
![]() Kurczę, po raz pierwszy w zyciu mam taka radosc z wyprawki. Z Izia bylam bidna jak mysz koscielna i tylko to mialam, co dostalam, a co kupowalam, to zawsze najtansze (teraz za to sobie zolza po trzykroc odbija ), z Lala jakos inne problemy na glowie i wiekszosc rzeczy jednak po siostrze (11 lat na strychu ) - a Lilo ma WSZYSTKO idealnie takie, jak chcialam i choc wcale nie drogie czy nowe, to jednak jest roznica... tak ze mnie nie wysmiewajcie
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Hej
jadę do Warszawy bo umówiłam się z koleżanka na sesje zdjeciowa- pisze pracę mgr z położnictwa i potrzebuje zdjęć z ciezarna:-D przy okazji zrobi mi ktg, żeby na zdjęciach pokazać pracę;-) dzwoniłam do przyjaciółki i odwolalam przyjazd na wesele. Na szczęście nie była zła, wiadomo, że było jej przykro, ale rozumie mnie i powiedziała, że teraz to Fi jest najważniejszy. Kochana moja (też polozna) ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4749 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Moj Majulek wita sie z ciociami w 27 tc
Wróciłam z 3 godzinnego spacerku z mężem i przyjaciółmi. Idę wziąć prysznic bo zmachalam sie strasznie w ten upał. Musze jeszcze zrobić sałatkę i smigamy na grilla. Cytat:
podkresle ze spotykalismy sie dopiero od kilku miesięcy. I sprzątal moje pawie, zadbał o mnie wtedy. Wcześniej zastanawiałam sie jak zareaguje jak zobaczy mnie bez makijażu itp.Ale po tej sytuacji wiedziałam ze kocha mnie, ze to nie tylko moj wygląd ale znacze dla niego dużo wiecj Cytat:
![]() dla męża. Koniecznie przekaz mu ze jesteśmy tu wszystkie pod wrażeniem jak sie o ciebie wspanile troszczyMoj TZ jedynie farbuje mi włosy a resztę przy sobie robię sama bo taka "delikana" jestem ![]() No i my tez wyluzowani z TZ, zawsze mamy drzwi w wc otwarte jak ktoś tam siedzi bo lubimy sobie wtedy pogadać hehe np siedzę w sypialni i TZ nawija do mnie z wc No bo nudno tam jest no---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Przytłacza mnie ilośc tych rzeczy, trudno mi to ogarnąć umysłem, trudno sie na coś zdecydować i odsuwam te zakupy w czasie. Ty widze masz jakaś wizje tego, wiesz co potrzebujesz a ja jestem totalnie zdezorienowana. Teraz widze sens firm które zajmują sie kupnem całej wyprawki
|
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
perse my mamy tak samo jak wy ,nieraz tz mnie widział w wc ja jego..( no moze z wyjatkiem kupy:P i wycierania tylka hahha) ale tak jak sika czy sie kompie czy cos to bez problemu i tez patrzył jak zygalam.. ja jak on zygal zyc nie umierac hahahah
) itp ) dla mnie to takie fajne normalne tyle lat sie zyje ze sobą to wiesz.. Objechalam.. i jestem padnieta ale taka szczesliwa ze to sie w głowie nie miesci chodziaz splukana taka ze niewiem jak do konca miesiaca wyżyje ale NIE wazne wazne ze Zuzinka ma karoce swoją piekną.Te co maja blisko Krakow/ bochnie to strasznie polecam sklep ten Kubus przy Partyzantow. Panie sa strasznie konkretne wiedza z czym pracują,jakie maja produkty i maja wiedze na ten temat. Odnosnie wozka.. wzielam ta maracuje i jestem zakochana jest taka sliczna wozek sklada sie i rozklada w mgnieniu oka ( oczywiscie najpierw trzeba rozkminic co do czego ale jak to sie opanuje to jest super,duza torba na zakupy gondola duza,az wsumie bylam w szoku szczerze powiedziawszy,ale jak ja sie wlozy na stelaz to fajnie i zgrabnie wyglada,spacerowka wydaje sie mala ale jest tak naprawde spora,fajnie ze przodem i tylem montowana, fotelik super wiadomo maxi-cosi duzo nie trzeba mowic podobaja mi sie rozwiazania ze wszystko jest na klik a zarazem nie gibie sie na boki takie wiecie,stabilne podoba mi sie blokowanie kół,blokowanie ich calkiem,wyciaganie raczki,zmiana gondoli na spacerowke czy fotelik.Jest lekki,maly po złozeniu ( i jestem naprawde w szoku ze zlozenie stelaza zajmuje nie wiecej niz 3 sek.) fajnie sie jezdzi ( po sklepie i po domu,zobaczymy na polu w praktyce) jak narazie jestem strasznie zadowolona i to byl strzał w 10! Dokupilam odrazu torbe navingtona montowana na raczke wiadomo z mata do przewijania i sliczniutką parasolke ![]() Oprocz tego materac kupilam pianka-kokos-pianka 120/60 (musze go przerobic bo moje lozeczko graco jest niewymiarowe ale da sie bo pani mowila ze tak duzo osob robi bo zamowienie na wymiar jest o wiele drozsze) pani bardzo polecala ten materac,mowila ze lateksowe byly fajne pare lat temu kiedy byl na nie taki bum.. i ze na lateks nie moze sie ani odrobina wody czy wilgoci dostac.No i przescieradło kupilam ( z racji tego ze zachowalam "zimna krew" nie wchodzilam na dział zabawki ubranka itp bo bym kupila jeszcze wiecej ale jestem gotowa do porodu prawie no i mam prawie calutka wyprawke brakuje mi jednej lub dwoch rzeczy ( oprocz kosmetykow) ( pytalam o kosz na pieluchy Pani mowila ze to zbedna rzecz i ze lepiej sie sprawdzaja zapachowe woreczki na kupki:P) wklejam zdjecia.( widzialam niebieski navington ten wsumie blekitny tez ladny,ale jednak mi sie fiolet bardziej o wiele podobał) |
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Nigdzie dziś nie wychodzę,bo nie mam butów,w które by mi się stopy zmieściły wygodnie, spanie z poduchą pod nogami niestety nie przyniosło skutków, czas wypróbować moczenie. Kurczę,mam opcję kupienia wózka 3w1 za 400zł firmy Implast Bolder po znajomości... I mam dylemat między nim a Jedo fyn. Słyszałyście może o tej firmie Implast coś? Gratuluję nowych tygodni
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
![]() d0tkaaa Fajna karoca dla Zuzinki
|
|
|
|
#4753 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spala, wiec jej wolno. Pokaslywala troszke, ale oki. Cytat:
Cytat:
Mnie tez sie podoba, ze wszystko jest w nim na "klik", to mega wygodne i praktyczne. Tyle, ze ja gondoli nie mam do swojego.Bylismy u lekarza z Mery - zapalenie oskrzeli Ogolem padnieta jestem ide sie chyba poloze. Pogoda jakas taka dziwna i dziwnie tez sie czuje.
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i uwazaj bo u majowek jedna Zuzia wyszła z brzucha jak rodzice zamowili jej super bryke |
|
|
|
|
#4755 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Kapelutek przeboski
Żółte i zielone, bo nie znaliśmy płci wtedy![]() Cytat:
W takich sytuacjach tylko niedojrzali ludzie się obrażają. Ja też powiedziałam przy odmawianiu prosto z mostu, że mi już ciężko i się nie wybawię do rana. Też zrozumieli.Cytat:
Najważniejsze, żebyście byli zadowoleni A materac to nie przypadkiem kokos - pianka - kokos? Nie spotkałam się z takim jak piszesz My kupiliśmy kokos-pianka-gryka i taki musi być![]() Cytat:
Cytat:
Ona co chwilę jest chora. Męczy się biedactwo Oby szybko wróciła do zdrowia
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
Tak,kokos pianka kokos a nie na odwrot sory to z wrazenia
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje zakupu. ten fiolet tez mi sie podobal ![]() pamietam jak siostra sie urodzila, to mama wyciagnela schowane ciuszki po mnie, a tam tez byly takie piekne czapeczki i w wiekszosci sama szyla to sobie zdeczka pospalam, ale co by nie za przyjemnie bylo, zostalam obudzona kosiarka. Dzis dzien sprzatania we wspolnocie i jeszcze nad nami jest wjazd do garazu i cos tam wierca, piluja... |
|
|
|
|
#4758 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skarpeteczki 27 Paputki i buciczki 11 Koszulki wiązane dl. rekaw 5 Body kr. rekaw 16 Body dl. rekaw 10 Spioszki bawełniane/welurowe 6/5 Polspioszki 2 Pajacyki bawełniane/welurowe 7/13 Bluzeczki/kaftaniczki dl. rekaw 20 Bluzeczki/ t-shirty kr. rekaw 9 Sukienusie 18 Spodenki 8 Geterki 8 Bolerka 3 Bluzy 3 Dresiki 2 Czapeczki 18 Rampersiki 2 Kurteczki 3 Kombinezoniki 2 Niedrapki 3 A tutaj np. lista do torby szpitalnej: kosmetyki DZIDZIA: Oliwka Mydlo BAMBINO Octenisept do pepuszka Rumianek/swietlik do oczek Gaziki jalowe Olejuszka na ciemieniuche myjka szczoteczka miekka do wloskow nozyczki bezpieczne krem do pupki pampersy TOUJOURS chusteczki TOUJOURS Pieluszki tetra biale miekkie 25 szt./flanelka kolorowe 10 szt. Mąka ziemniaczana do zmiekczania wody i zamiast pudru Karmienie i uspokajanie: butelki AVENT ze smoczkami 2 male, jedna 260 ml mleczko NAN Pro na wszelki wypadek Smoczki anatomiczne Tommee Tippee PURE 0-3 kropelki na kolke - Bobotic? na goraczke - czopeczki na zaparcia - czopeczki glicerynowe Kosmetyki MAMA masc do brodawek - Medela Purelan Kora debu napar + Tantum Rosa podpaski poporodowe majtki siateczkowe podklady na lozko TORBA SZPITAL Kosmetyki MAMY j.w. plus tusz do rzes/ róż Kosmetyki DZIDZI - podstawowe Dokumenty - dowod, ubezpieczenie, ciaza, grupa krwi Szlafrok, 3 koszulki nocne bawelniane, 3 pary spodni dresowych, 3 T-shirty, bawelniane biustonosze i figi, 3-4 pary skarpet Reczniki, reczniki kuchenne, papier toaletowy miekki, apap, mydlo dzieciece, szczoteczka i pasta, szczotka i szampon, gabka, klapki pod prysznic, kapcie Telefon, ladowarka, aparat, akumulatory Kanapki, picie, slodycze Ciuszki DZIDZI, w tym na powrot do domu Kubek, talerzyk, sztucce Lusterko A tu jeszcze inne rzeczy, ktore kupilam lub dostalam: - lozeczko - przewijak z wanienka - kosz mojzesza + stelaz bujany - wozek - materac - posciel - kolderka, podusia, komplety powloczek+ochraniacze, baldachim ze stelazem, reczniki - karuzelka - maty edu - rozek, miekkie nosidlo-wklad do gondoli - pluszowe grzechotki - pieluszki tetrowe i flanelowe - kocyki - becik do chrztu ![]() I juz wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-05-11 o 14:28 |
|||
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak czuje, ze zaczynaja mnie meczyc brzuchowe dolegliwosci to tlumacze synkowi, ze ma jeszcze siedziec bo wozka nie ma
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dobrze, że spełnia wszystkie Twoje oczekiwania i ze jesteś zadowolona...W terenie pewnie też będzie się "zachowywał porządnie", w końcu to nie byle co nie?
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam Ci jechac tam jak cos tanio wogole maja rzeczy itp. i od nas sie jedzie chwileczke---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Tyle baskrobalysvie ze niewiem kiedy to nadrobie..:-P |
|
|
|
|
#4762 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 20
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40752998]Witam! U mnie 30t0d, a więc chyba 31 tydzień [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do granic intymnosci to u nas: golenie, dwojeczka i siku w swojej obecnosci absolutnie NIET! Maseczki, pedikiry i tego typu śmery bajery, zaden wstyd (tz czesto prosi o manicure ale ciiii nikt o tym nie wie bo to pedalskie... Takie pokrecone poglady mojego tz-ta). Mowic o swoich dolegliwosciach sie nie wstydze, a zyganko to juz zaden temat tabu bo grype zoladkowa przechodze srednio 2 razy do roku ![]() Porodu tez sie nie wstydze i chce zeby moj maz w tej chwili wspieral mnie tak jak zawsze, on chce tego jeszcze bardziej Cytat:
TESO przykro mi ze taki nawal nieprzyjemnosci was czeka Trzymam mocno kciuki za was wszystkich[QUOTE=misiac |
||||||
|
|
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
Tam mialo byc naskrobalyscie
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
TŻ pomaga mi czasem podczas mycia, kiedy ciężko mi się schylić i myje mi nogi. Maluję mi paznokcie przy nogach, proponuje, że ogoli mi nogi i pipke, ale w tej kwestii to radze sobie sama.
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4766 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Cosik nie wszystko mi sie zacytowalo:banghead:
DOTKA gratuluje wyboru pojazdu dla malej ![]() EVEEWE biedna ja twoja Mery ![]() Ja uciekam szybki obiadek zrobic a potem zmykamy na urodzinki mojej siostry ![]() Do jutra, paaaa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath mistrzu ty moj
Tak moja chorowitek straszny sie zrobila az mi jej zal, bo dziec biega po podworku radosnie, ale oczka zaropiale, co troche kaszle i nos wyciera
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Zabki!!!!!!!!
Nie mam nic podwyzszonego w próbach wątrobowych ALT 22 a norma 66 AST 17 a norma 59 Billirubina 0,7 a norma 1,30 ufff nie ide do szpitala ![]() AST 17 ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Uff juz sie uspokoiłam U mnie upał,masakra,leje sie ze mnie.Byłam w mieście,Tz kupił mi Babydream fur Mama i białe przewiewne materiałowe rybaczki dla wielorybków Juz prawie zwątpiłam ze cos znajde bo w tylu sklepach byliśmy i na sam koniec moj dzielny mąż je wypatrzył.Byliśmy w ogródku piwnym,On na piwie ,ja na coli Teraz pojedliśmy żurku i czas na słodkie obijanko
|
#4769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki żabki za mega skuteczne
![]() ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

za wszystkie zabiegi 
kurde jeszcze nie zamówiłam...
)
Troche mu wychodzi lakier, ale ladnie zmywa patyczkiem to co na paluchach zostaje.
), z Lala jakos inne problemy na glowie i wiekszosc rzeczy jednak po siostrze (11 lat na strychu 

, bo ja po scianach chodziłam na poczatku ciazy, albo mnie do toalety prowadził. Nie ma wyjscia to nie ma. Ja wtedy tak sie zle czułam, ze myslałam, ze wnetrzności wypluję i jak wczesniej mówiłam ,,nigdy w życiu" to wtedy miałam to głęboko w d...
Nigdzie dziś nie wychodzę,bo nie mam butów,w które by mi się stopy zmieściły wygodnie, spanie z poduchą pod nogami niestety nie przyniosło skutków, czas wypróbować moczenie. Kurczę,mam opcję kupienia wózka 3w1 za 400zł firmy Implast Bolder po znajomości... I mam dylemat między nim a Jedo fyn. Słyszałyście może o tej firmie Implast coś? Gratuluję nowych tygodni 

ale spala, wiec jej wolno. Pokaslywala troszke, ale oki.
12.06.2010![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
My kupiliśmy kokos-pianka-gryka i taki musi być
Ona co chwilę jest chora. Męczy się biedactwo

az mi jej zal, bo dziec biega po podworku radosnie, ale oczka zaropiale, co troche kaszle i nos wyciera