Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-12, 22:35   #2581
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
bo wiem,że na usg bada się zwieracz przełyku
a Borys jak ulewa idzie mu też nosem?
nosem juz nie!
to sie zdarzylo kilka razy po urodzeniu, ale pozniej juz na szczescie nie
Stary 2013-05-12, 22:36   #2582
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Blogerko, nie załamuj się moja Agatka też miała rozwojowy refluks, ulewać przestała jakoś w 9mcu. Za to z dnia na dzień. A te choroby to spokojnie - to raczej u dzieci które mają refluks... no nie wiem jak on się nazywa? chorobowy, niemijający wraz z dorastaniem. I wiesz, że Dorka też ulewa bardzo przecież. Aczkolwiek jest lepiej niż na początku już.

Nawijko i dobrze, nie kłóć się
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:37   #2583
mitabe
Rozeznanie

Spac idę zaraz młody wstanie pewnie. Ni pisać za duzo bo bede miała znów zaległości

Zdjęcie z okazji skończenia 4 miesiąca w środę umieściłam w klubie. Ciocia robiła, miała być w środę ale dzisiaj się pojawiła, więc z wyprzedzeniem wklejam.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:38   #2584
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
[/COLOR]
I pozniej nie bedzie juz chcial tak czesto jesc?
mój zapchany na 3 godz
popije ewentualnie łyczka i koniec

Caławdeszczu- wstępnie Blogerka deklarowała,że też będzie jeśli nigdzie nie wyjedzie
pisałam do Lubi, ilkas i nazeczonej ale cisza

muszę spadać bo maly placze jutro sie odezwe papa
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:47   #2585
mala_19kw
Zakorzenienie

Innej drogi do wyboru nie miałam i wróciłam wiecie że jak powiedziałam po jakimś czasie o tym mamie to zabroniła mi chodzić do niej? ale i tak chodziłam

Albo kiedyś uczyłysmy się do późnych godzin nocnych-to była pierwsza klasa technikum i wałkowałysmy chemię wtedy ostro. No i standart kumpela poszła mnie odprowadzić,koło cmentarza rzecz jasna (tam było równe pół drogi do mnie i do niej więc sprawiedliwie ). Stałysmy,gadałysmy aż wybiła godz 12. Patrzymy na ten cmentarz a tam chmara białych postaci się unosi. Wtedy stwierdziłysmy że czas się rozejść

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Jutro jeszcze coś wam opowiem-ale to już szatany biorą w tym udział więc jutro-jutro

Poza tym bateria mi już pada a nie chciałabym żeby w najlepszym momencie tel mi padł

Idę kimnąć chwilę bo zaraz młody zrobi pobudke.
Dobranoc
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:51   #2586
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Czesc dziewczyny ja tylko na chwile, zameldowac ze chrzest sie udal i w ogole super i bardzo fajnie jest reszta relacji na spokojnie z domu

Lady jak u Ciebie?
Stary 2013-05-12, 22:53   #2587
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Podobno konsul ma w byc w Birmingham w drugiej polowie tego roku, ale nie wiadomo dokladnie kiedy. Na ostatnia wizyte sie nie zalapalam. Jak wyslalam mailem zgloszenie to dostalam odp, ze wszystkie miejsca sa juz zajete

Oczywiscie: http://www.amazon.co.uk/Lamaze-Spin-...aze+tummy+time
eee, to bez sensu, przecież do Londynu macie kawał drogi

kupiłaś biedronkę

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Fajne ciuszki a jakz maleństwem w samolocie w foteliku czy jak bo ostatnio zastanawiałam sie i nie wiem
niestety ale nie można wnosić fotelików na pokład. Do 2 r.ż. dziecko jest na kolanach przypięte specjalnymi pasami.
Najgorsze jednak jest to, że dla dziecka nie ma nawet bagażu podręcznego, wszystko co potrzebujesz musisz zmieścić do swojego. No i jeszcze przepisy dotyczące ml płynów. Mnie się czepiali o to, że mam mm w kartoniku 250 ml (a można max 100) i musiałam przy odprawie otwierać i próbować przy ochronie
pytali czy koniecznie muszę wszystko wnosić na pokład, ale szybko ich zgasiłam jak poprosiłam o pisemne zapewnienie, że samolot wystartuje punktualnie o czasie. Niestety nie mogli mi tego zagwarantować więc mleko wniosłam.
Ale za to miałam rewizję osobistą i uprzejma pani nawet ręce w tyłek mi wkładała

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
jak tam Wam sie mieszka w Anglii dziewczyny??
zależy pod jakim względem. Dużo by pisać....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]z

masz rewelacyjną zabawkę tę trójkątną Agu rok się tym bawiła.

[/QUOTE]

uwielbiam kupować zabawki więc trójkąta nie mogło zabraknąć

w ogóle mam już kilka gier i nie mogę się doczekać wspólnych wieczorków

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778915]
Macie moją plujkę

http://www.youtube.com/watch?v=joHwC...ature=youtu.be[/QUOTE]

boskie

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 22:53   #2588
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cała, Mała, Mitabe - ostre opowieści.

Ja Wam moich nie będę opowiadać, bo jest tego BARDZO dużo i większości masakra.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:00   #2589
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ide troche kimnąć, bo zaraz mój żarłoczek zrobi pobudke

dobranoc, do jutra

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:19   #2590
Debrah
Zakorzenienie

O rany ale tematy.... opowiadajcie dziewczyny!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:24   #2591
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O rany ale tematy.... opowiadajcie dziewczyny!

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:28   #2592
marteczka69
Raczkowanie

Czesc dziewczyny ,pewnie mnie nie pamietacie ,raz do Was pisałam-poprawie sie ,ale czytam Was regularnie i postanowiłam ze wkoncu nie będę tylko podglądac .Jestem mama 4,5 mies córci Laury, jestesmy z Krakowa tak na marginesie,.dopiero na youtube ogladalam rozne filmiki, w tym o duchach, mysle o nie wyłaczam to bo nie zasne ,wchodze do Was a tu takie historie o duchach ,no nie mam nadzieje ze to czysty przypadek ja tez lubie takie historie ale jednak lubie sluchac je w dzien jakos mniej sie boje acha i zapomniałabym przyjmiecie mnie do Swego grona ??
marteczka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:31   #2593
litllesweetangel
Lurker ;)

Kurna nie zasne dzis przez was, do tego ruszala mi sie sama po blacie nakretka ze smokiem od butelki, mowie serio. Robilam to mleko, pomyslalm ze od mieszania bo trzese blatem, ale przestalam i nadal sie przesuwala. A TZ mi nie uwierzyl... schizuje od rana a tu takie historie

AAaaa Debrah to Ty robilas tiramisu? Moglabym dostac przepis?

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-12, 23:57   #2594
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Fewciu, ale laseczka z Ciebie a Blaneczka urocza

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
U mnie nie ma za bardzo miejsca bo blokowałabym dzwi od piwnicy i pewnie komus by przeszkadzało mam porabanych sąsiadów

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

[/COLOR]Fewcia super wygladasz podejrzałam w klubie
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja też mam, szczegolnie z ojcem, ktory sie wogóle juz nami nie interesuje od kiedy sie z mama rozstali. nawet wnuczka go nie obchodzi... siedzi w usa, ale to tez długa historia...

jakbym opowiedziała Wam moje dzieciństwo od 6 roku zycia co sie dzialo to chyba byscie płakały razem ze mną

ze swojego zycia, to bym mogla ksiazke napisac...

witaj w klubie..

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Ja odkad mieszkamy sami (ponad 3 lata) i Tz ma lepsza prace nie narzekam Tylko do pogody ciezko sie przyzwyczaic nawet po ponad 5 latach tutaj

Szaja dziekuje Ci bardzo za wyczerpujaca odpowiedz W takim razie mam nadzieje, ze to tylko chwilowa nadrazliwosc i za jakis czas sie wszystko uspokoi Mysle za 2-3 tygodnie znowu powoli zaczac jesc nabial i bede obserwowac czy problemy brzuszkowe beda wracac.

Lilcia tez sporo wieksza od Gabi, moze dlatego pozniej wszystko bedzie robila. Gabi mega ruchliwa byla i tak jej zostalo do dzis

a ja bym chciała w Anglii mieszkać.

Cytat:
buuuu, ja ostatbio ojca widziałam w styczniu..... a mieszka 1 km ode mnie
aż wyć mi się chce tragedia
na chrzciny mama przyszła, tylko do kościoła
ale to pikuś, mój brat ma 4 letniego syna, którego dziadki na oczy nie widzieli
straszne, dziewczyny wyć mi się chce, może kiedyś siły zbiorę i napiszę więcej a na razie wolę sie nie wku,,,c

może też się kiedyś zbiore to mi ulży.. A tymczasem

Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

[/COLOR]

podaje Ci reke, u mnie to też historia na dłuższą chwilę.
ja swojego zobaczylam po hmmm 15 latach... jaka to jest więź,.. żadna. i on ma pretensje, ze ja nie zabiegam o jego względy...

widzę że kolejny temat rzeka by był

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Pamietam, pisalas

Ja tez staram sie zmieniac jakos ulozenie jego cialka i w koncu po kilku probach sie udaje...

Mamy, mamy...

Ja to coraz czesciej mysle, ze to moje kp to o kant tylka rozbic.
Karmie go np przed kapaniem (wiem, nie powinno sie, ale inaczej zaryczy mi sie na amen; nie ulewa, wiec pozwalam sobie na taki rarytas), oprozni mi cyca, bo dobre 30min je, a po kapaniu i tak wciagnie butle 120ml. Tak jakby tego mojego karmienia w ogole nie bylo...

Prezenie wlasnie jest, ale to zwykle pojawia sie jak przystawiam, a on nie moze chwycic.

Ale sie strasznie zrobilo
Lubie takie historie, choc jak zostane potem sama w mieszkaniu to niezle trzese portkami :P

TZ zrobil tortille na kolacje, wlasnie zajadam i popijam cola
No nic, ide prasowac

cola ? I nie ma nic przeciwko Kubuś?

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
zachodniopomorskie, wyslalam Ci zaproszenie na fb

Szaja nie przyjmuje zaproszeń :p

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40779543]Dziewczyny coś nam się Bijkora nie odzywa [/QUOTE]

jeszcze ustne przed Nią , może się uczy.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja tylko na chwile, zameldowac ze chrzest sie udal i w ogole super i bardzo fajnie jest reszta relacji na spokojnie z domu

Lady jak u Ciebie?

to super! Czekamy na relacje.

Cytat:
Napisane przez marteczka69 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ,pewnie mnie nie pamietacie ,raz do Was pisałam-poprawie sie ,ale czytam Was regularnie i postanowiłam ze wkoncu nie będę tylko podglądac .Jestem mama 4,5 mies córci Laury, jestesmy z Krakowa tak na marginesie,.dopiero na youtube ogladalam rozne filmiki, w tym o duchach, mysle o nie wyłaczam to bo nie zasne ,wchodze do Was a tu takie historie o duchach ,no nie mam nadzieje ze to czysty przypadek ja tez lubie takie historie ale jednak lubie sluchac je w dzien jakos mniej sie boje acha i zapomniałabym przyjmiecie mnie do Swego grona ??
witaj

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ----------

My już po dwóch pobudkach. Także wczorajsza piękna noc to był wypadek przy pracy

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 00:11   #2595
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Kurna nie zasne dzis przez was, do tego ruszala mi sie sama po blacie nakretka ze smokiem od butelki, mowie serio. Robilam to mleko, pomyslalm ze od mieszania bo trzese blatem, ale przestalam i nadal sie przesuwala. A TZ mi nie uwierzyl... schizuje od rana a tu takie historie

Tak, przepis moze byc rano? Banalnie proste a efektowne
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 00:23   #2596
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
jasne witaj
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 00:27   #2597
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
cola ? I nie ma nic przeciwko Kubuś?
Ale on ODPUKAC raczej z tych niewrazliwych na to, co jem.
Nie ma nic przeciwko, gdy pije cole, sprite'a, jem kebaba, frytki czy pizze.
Z tych zakazanych rzeczy to nie ruszam tylko cytrusow i orzeszkow ziemnych.

Kupki jak nie bylo tak nie ma...

Ide spac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 00:29   #2598
sarah67
Zadomowienie

wiecie co najbardziej lubie bodziaki czy z krotkim czy z dlugim nie wychodza ze spodni spodniczek,, tylko ze mam tyle bluzeczek z dlugim i koszulek z krotkim, że zal nie zakladac
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 00:49   #2599
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W nocy polskiego czasu ja jestem, ja jestem!!
Ja też bywam o takich porach

Cytat:
a mówicie o przękrecaniu z pleców na brzuszek czy odwrotnie? Bo jak z brzuszka na plecy to moja też jeszcze nie potrafi...

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

dzięki

moja właśnie sadzi kupsztala w bujaku
Mój też się nie przekręca. Za to ostatnio intensywnie ćwiczy brzuszki

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Dziewczyny kp właśnie jak wy sobie radzie z organizacja spaceru? Wychodzicie odrazu po karmieniu, czy np w trakcie spaceru karmienie? Jak z przewijaniem MALEŃSTW jak jest chłodno? No i jak mieszkanie np na 3 piętrze w bloku? Gdzie trzymajcie wózek, zostawiacie dzieci w domku i znosicie?

Jutro mam wizytę u rehabilitantki, okazało się, że mam rozstep mięśnia brzucha - dzięki Marsi wpisowi, zdjagnozowałam sobie i się okazało, że mam taką "dziurę" w brzuchu, że aż się wystraszyłam.
Tak jak już pisałam, stelaż osobno, gondola z małym osobno. Chwilkę jest sam, najczęściej zdąży się rozpłakać, no ale co zrobić, lubię spacerować z nim, więc tę chwilkę jakoś muszę przeboleć.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny zobaczcie co mi się udało nagrać przed momentem heheh

http://www.youtube.com/watch?v=UadQSL_ao9o
O jaaa, rozpłynęłam się, jaka słodycz!!!

Cytat:
no więc

wiecie jak to jest na wsi, albo jak było kilka lat temu, że leci się do wychodka bo nie mają WC w domu. U mnie akurat to było właśnie za stodołą. Trzeba było isc przez całe podwórko dosyc spore, obejsc stodole i za nia byl kibelek. a niedaleko wielki staw. zawsze balam sie siedziec w tym wychodku i nie zamykalam drzwi tylko takie uchylone zostawialam.
wiec siedze tam za potrzeba i widze jak przed tymi niedomknietymi drzwiami taka biala postac sie przechadza- goraco mi sie zrobilo, ale sobie mysle, ze pewnie mi sie zdawało, siedze dalej.. minela moze z minuta a ta postac idzie spowrotem.... no to wtedy mi sie juz wlos zjeżył. gacie na dupe i lece, a ze ta stodola byla taka dosyc dluga i zrobiona z desek to sie porobily szpary dosyc duze i bylo widac co sie w stodole w srodku dzieje. no wiec lece taka wystraszona, patrze przez te dziury, ze w stodole jest moj mlodszy brat i syn ciotki- poszli na noc rowery schowac- stoją przestraszeni na srodku stodoly a ta postac krąży do okoła nich, zaczeli krzyczeć "kto to, kto tu jest" (a ja dalej to widze przez te szpary) strach mnie juz taki oblecial ze myslalam ze do domu nie dobiegne. Nagle oni rzucili te rowery na srodek stodoly i uciekaja do domu ten syn ciotki placze jak nie wiem, ja lece za nimi i oni krzycza w domu ze duch w stodole siedzi... no masakra... postac unosila sie lekko nad ziemia, byla biala taka mglista, na glowie jakby miała kaptur, nie bylo widac oczu tylko brode, bo tak do nosa byla twarz zasloniona. jak to teraz pisze to mnie strach oblatuje ze zaraz znowu to zobacze.....

moj TZ sie smieje i nie wierzy, mowi ze sobie to wymyslilam
ale ja wiem co widzialam...

o. to tyle
szok

A Twoja mała do schrupania, słodko sobie śpiocha

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40779543]Dziewczyny coś nam się Bijkora nie odzywa [/QUOTE]
Właśnie, ciekawe jak tam maturki
A Twoja Dorcia super lekko zdziwiona

Nastraszyłyście mnie, to dzisiaj spadam wcześniej spać dobranoc

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-05-13 o 00:54
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 02:53   #2600
meneq
Zakorzenienie

Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

djerba Twoja coreczka jest urocza

Dziewczyny, ale macie pojazdy dla swoich dzieciaczkow. Fiu fiu
To ja szukajac wozka zrezygnowalam z jednego - ok. 10kg, bo mi sie za ciezki wydawal... Wozek Yae nalezy do najlzejszych na rynku: 4,7 kg!!

Dziewczyny z UK, jaka jest obsluga w konsulacie u Was? Bo w Tokio to jest jakas masakra, pani Konsul jest wspaniala, ale cala reszta to zenua.

---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

A propos dnia matki, to w Japonii wczoraj byl obchodzony.
Drugi rok z rzedu nic dla tesciowej nie zrobilam... Tz nawet nie wiedzial, ze jest taki dzien, to wiadomo u nas nic nie bylo. Cud, ze o urodzinach pamieta...

---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]zarąbiście ja dzisiaj też nagrywałam, i chyba jednak dynia z ziemniakiem nie podchodzi smakowo jutro dam... jabłuszko też może. Z BD mam.

masz rewelacyjną zabawkę tę trójkątną Agu rok się tym bawiła.

Jeśli nadal tak będzie, + do tego niejedzenie, to zrób badania moczu ogólne. Często infekcje dróg moczowych tak się objawiają - nerwy, brak apetytu.
Reakcja na sinlac mogłaby być w jednej sytuacji - uczulenie na ryż, bo tam jest.

no a jak myślisz?

ryżowy z ryżu, kukurydziany z kukurydzy
ryżowy powoduje zatwardzenia, kuku nie powinien

Nawijko, popatrz u wielu wątkowych dzieci coś sie dzieje - ja myślę, że może skok wzrostowy - 3 miesiące macie, prawda? no i dochodzi kryzys laktacyjny i dziecko musi rozbujać mleko.
Cudowanie - mamy czasem, wszystko ciekawsze od jedzenia
Jeśli nie ma bolesnych bąków, prężenia, kupy nie są pieniste i strzelające, to nie problem w laktozie.

a z dziewczynami z agatkowego wątku 4 lata już!

przepyszne :d ja dzisiaj nagrałam Dorkę jak dynię z ziemniakiem i raczej jej jednak nie smakuje...

ee dzięki

cudne [/QUOTE]

Kleik ryzowy powoduje zaparcia? To chyba kwestia ryzu, z ktorego jest zrobiony. W Japonii kleik ryzowy jest najbardziej latwostrawnym pokarmem i najmniej inwazyjnym. O powodowaniu zaparc nigdy nie slyszalam. No i przy kazdej chorobie jedza go na potege.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 03:10   #2601
meduzza
Zadomowienie

Moze Bijkora przygotowuje sie do ustnych?
Ale historie na tapecie

Musze sie pochwalic, ze wczoraj TZ sam z siebie mnie przelecial-moze sie cos ruszy w tej kwestii I to w bialy dzien

Meneq wozek 5 kg?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 04:39   #2602
meneq
Zakorzenienie

meduzzo Nawet nie 5, 4,7 a jak jeszcze wyciagne wkladki, to 4,5.
Model sie nazywa mecha karu, gdzie mecha znaczy bardzo a karu lekki. Lzejszego dla takich maluszkow ni ma

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-05-13 o 05:27
Stary 2013-05-13, 06:33   #2603
meduzza
Zadomowienie

A producent naszego wozka nabija sobie kieszenie podajac, ze wazy 12 kg. To ciekawe bo jak dla mbie ta landara ponizej 20 nie ma:banghead: A nawet zwaze dzis z ciekawosci.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 06:41   #2604
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!
Kochane ciężką noc za nami. mała budziła się co godzinę,dwie i płacz. Zjadła i nie mogła zasnąć w efekcie czego Spalam może w sumie dwie godziny.
Ale miałam straszny sen!
Śniło mi się że byłam w tesco,spotkałam koleżankę i postanowilyśmy jechać windą na trzecie piętro. Wcisnęłyśmy 3 i windą ruszyła. Ale nie zatrzymała się tylko jechała w górę i w górę. W końcu Przekrecila się do góry nogami i stanęła na 14 pietrze. Okazało się że wybiła sufit. Więc trzeba było się ewakuować,więc najpierw skoczyła moja koleżanka a potem mówi żeby rzucić Blanke. Rzuciłam i nie dorzuciłam. Blanka spadła w przepaść.;(;( Boże,jak ja płakałam,jak krzyczałam. Obudzilam się tak zalana łzami i od razu przytulałam Niunie.
Umarłabym jakby to się wydarzyło na prawdę! ;(;(

Stary 2013-05-13, 07:08   #2605
meneq
Zakorzenienie

Wiem, ze niemowlaki maja spora glowe w stosunku do reszty ciala, ale japonskie dzieci w wieku Yae maja "leb jak sklep". Dzis takiego maluszka w sklepie widzialam. Kiedys nawet myslalam, ze sie z taka rodza i wspolczulam matkom...

---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A producent naszego wozka nabija sobie kieszenie podajac, ze wazy 12 kg. To ciekawe bo jak dla mbie ta landara ponizej 20 nie ma:banghead: A nawet zwaze dzis z ciekawosci.
Czekam na wynik pomiaru

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ----------

Cytat:
Dzień dobry!
Kochane ciężką noc za nami. mała budziła się co godzinę,dwie i płacz. Zjadła i nie mogła zasnąć w efekcie czego Spalam może w sumie dwie godziny.
Ale miałam straszny sen!
Śniło mi się że byłam w tesco,spotkałam koleżankę i postanowilyśmy jechać windą na trzecie piętro. Wcisnęłyśmy 3 i windą ruszyła. Ale nie zatrzymała się tylko jechała w górę i w górę. W końcu Przekrecila się do góry nogami i stanęła na 14 pietrze. Okazało się że wybiła sufit. Więc trzeba było się ewakuować,więc najpierw skoczyła moja koleżanka a potem mówi żeby rzucić Blanke. Rzuciłam i nie dorzuciłam. Blanka spadła w przepaść.;(;( Boże,jak ja płakałam,jak krzyczałam. Obudzilam się tak zalana łzami i od razu przytulałam Niunie.

To tylko zly sen!!
Stary 2013-05-13, 07:38   #2606
BlackSanctum
Zakorzenienie

My też właśnie wstałyśmy - trochę wcześniej, niż zwykle, ale mój teść jest geniuszem i postanowił zadzwonić do mnie o 7:20 - wtf? Nie odebrałam, bo nas obudził (wibracje w telefonie wystarczyły, by mała się obudziła...) i nie chciało mi się z nim gadać, wkurzył mnie.

Meduzza,
ho ho, pierwszy raz po porodzie, czy jak? Elegancko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 07:38   #2607
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Witam się poniedziałkowo i życzę udanego tygodnia.
Nas czeka szczepienie, dzisiaj będe dzwonic umawiac i już się boje

Cytat:
pewnie, witaj i odzywaj się częściej

Cytat:

witaj w klubie..
widzę że kolejny temat rzeka by był
mówisz, że dołączasz...
u Ciebie też nie tak z rodzicami?

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

szok

A Twoja mała do schrupania, słodko sobie śpiocha

dziękuję

Cytat:
djerba Twoja coreczka jest urocza

Dziewczyny, ale macie pojazdy dla swoich dzieciaczkow. Fiu fiu
To ja szukajac wozka zrezygnowalam z jednego - ok. 10kg, bo mi sie za ciezki wydawal... Wozek Yae nalezy do najlzejszych na rynku: 4,7 kg!!

---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

o ja Cie, to faktycznie leciutki, pokaż jakies zdjęcie z małą w wózku

Cytat:
Dzień dobry!
Ale miałam straszny sen!

o kobieto, ale masz sny... na szczęscie to tylko koszmar...

a mi się ostatnio Black śniła, ale juz nie pamiętam co tam robiłyśmy

moja ostatnio zanim sie ułozy do spania to tak sie wygina w tym łózeczku, ze mnie nerwica bierze. pcha nogi pomiędzy szczeble, później płacze bo jest zaklinowana i musze nad nią stac i czekać...

a dzisiaj w nocy to sie tak na żarcie sadziła, że chyba w bloku obok ją słyszeli haha

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-05-13 o 07:40
Stary 2013-05-13, 07:58   #2608
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

moje ukochane :slna: ja zawsze przepis modyfikuje lekko i zamiast góre sypać kakao to leję na to czekoladę gorzką rozpuszczoną w śmietance 30% i mrożonymi malinami
pyyycha

Cytat:

Kleik ryzowy powoduje zaparcia? To chyba kwestia ryzu, z ktorego jest zrobiony. W Japonii kleik ryzowy jest najbardziej latwostrawnym pokarmem i najmniej inwazyjnym. O powodowaniu zaparc nigdy nie slyszalam. No i przy kazdej chorobie jedza go na potege.
w PL głównie w szpialach na biegunkę np przy rotawirusach podaje się marchwiankę i kleik ryzowy

a z ciekawości powiem tak, moj maluch karmiony piersią po włączeniu kaszki kukurydzianej robi luźne kupki, po kleiku ryzowym wczoraj była zbita plastelinka

Cytat:
Dzień dobry!
Ale miałam straszny sen!

to tylko sen, pewnie wynika z Twojego lęku o Blanke, ostatnio miałaś troszkę przeżyć i pewnie w podświadomości to gdzieś u Ciebie siedzi stad takie sny

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Musze sie pochwalic, ze wczoraj TZ sam z siebie mnie przelecial-moze sie cos ruszy w tej kwestii I to w bialy dzien
uuuu
moj TZ mnie też ostatnio przeleciał w biały dzień ale to na 100% z tego powodu,że wieczorem chciał mieć święty spokój bo w x-boxa łoił

calawdeszczu u mnie to jest tak w relacjach ze starymi,że jestem na skraju nerwicy i mam dwa wyjścia, albo znaleźć jakiegoś psychologa co mi podpowie co robić i jak radzić sobie z problemami albo wypiąć się total nie i zająć się tylko i wyłącznie własnymi problemami i swoją rodziną
moj brat juz dawno olał temat starych, w sumie mu się nie dziwie, jak mają gdzieś wnuka i nawet się nie zainteresowali jak mały walczył o życie na OIOMIE, ostatnio powiedział mi straszną rzecz, żegdyby rodzicie umarli to by mu ich wcale nie brakowało

ale mi się nie chce do roboty iść,leżę teraz z maluszkiem i się karmimy i tak mi dobrze z nim
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 08:07   #2609
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

uuuu
moj TZ mnie też ostatnio przeleciał w biały dzień ale to na 100% z tego powodu,że wieczorem chciał mieć święty spokój bo w x-boxa łoił

calawdeszczu u mnie to jest tak w relacjach ze starymi,że jestem na skraju nerwicy i mam dwa wyjścia, albo znaleźć jakiegoś psychologa co mi podpowie co robić i jak radzić sobie z problemami albo wypiąć się total nie i zająć się tylko i wyłącznie własnymi problemami i swoją rodziną
moj brat juz dawno olał temat starych, w sumie mu się nie dziwie, jak mają gdzieś wnuka i nawet się nie zainteresowali jak mały walczył o życie na OIOMIE, ostatnio powiedział mi straszną rzecz, żegdyby rodzicie umarli to by mu ich wcale nie brakowało

ale mi się nie chce do roboty iść,leżę teraz z maluszkiem i się karmimy i tak mi dobrze z nim
hahaha, masz racje to na bank o xboxa chodziło
jak możesz oskarżać męża o takie rzeczy

wiesz co, ja przez wiekszosc swojego zycia byłam miedzy młotem a kowadłem. mama narzekała na tate on na nią, zwalali wine na siebie nawzajem o to co się stało, a w efekcie najbardziej cierpielismy na tym ja i mój brat, bo im się wydawało, że sprawa tylko ich dotyczy...
miałam 6 lat, jak ojciec wyleciał do stanów- tak obiecał ze wróci, że leci zarobić na naszą lepsza przyszłosc i co? gówno! znalazł sobie tam babe i zaczał z nią ukladać zycie. rodzina sie rozpieprzyła- jedyne co to nie dał nam z głodu umrzec i kase wysyłał, bo mama nie pracowała. przez tą całą sytuacje nabawiła sie silnej nerwicy i depresji- leczy się do dzisiaj.
ojjjjjjj historia do opowiedzenia, by bym tu tydzien opisywała...

Stary 2013-05-13, 08:21   #2610
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Witam się poniedziałkowo i życzę udanego tygodnia.
Nas czeka szczepienie, dzisiaj będe dzwonic umawiac i już się boje

pewnie, witaj i odzywaj się częściej

mówisz, że dołączasz...
u Ciebie też nie tak z rodzicami?

dziękuję

o ja Cie, to faktycznie leciutki, pokaż jakies zdjęcie z małą w wózku

o kobieto, ale masz sny... na szczęscie to tylko koszmar...

a mi się ostatnio Black śniła, ale juz nie pamiętam co tam robiłyśmy

moja ostatnio zanim sie ułozy do spania to tak sie wygina w tym łózeczku, ze mnie nerwica bierze. pcha nogi pomiędzy szczeble, później płacze bo jest zaklinowana i musze nad nią stac i czekać...

a dzisiaj w nocy to sie tak na żarcie sadziła, że chyba w bloku obok ją słyszeli haha
tylko ojciec
Cytat:
moje ukochane :slna: ja zawsze przepis modyfikuje lekko i zamiast góre sypać kakao to leję na to czekoladę gorzką rozpuszczoną w śmietance 30% i mrożonymi malinami
pyyycha

w PL głównie w szpialach na biegunkę np przy rotawirusach podaje się marchwiankę i kleik ryzowy

a z ciekawości powiem tak, moj maluch karmiony piersią po włączeniu kaszki kukurydzianej robi luźne kupki, po kleiku ryzowym wczoraj była zbita plastelinka

to tylko sen, pewnie wynika z Twojego lęku o Blanke, ostatnio miałaś troszkę przeżyć i pewnie w podświadomości to gdzieś u Ciebie siedzi stad takie sny

uuuu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości