|
|
#2581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
to sie zdarzylo kilka razy po urodzeniu, ale pozniej juz na szczescie nie
|
|
#2582 |
|
Konto usunięte
|
Blogerko, nie załamuj się
moja Agatka też miała rozwojowy refluks, ulewać przestała jakoś w 9mcu. Za to z dnia na dzień. A te choroby to spokojnie - to raczej u dzieci które mają refluks... no nie wiem jak on się nazywa? chorobowy, niemijający wraz z dorastaniem. I wiesz, że Dorka też ulewa bardzo przecież. Aczkolwiek jest lepiej niż na początku już.Nawijko i dobrze, nie kłóć się
|
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Spac idę zaraz młody wstanie pewnie. Ni pisać za duzo bo bede miała znów zaległości
![]() Zdjęcie z okazji skończenia 4 miesiąca w środę umieściłam w klubie. Ciocia robiła, miała być w środę ale dzisiaj się pojawiła, więc z wyprzedzeniem wklejam.
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
mój zapchany na 3 godz
popije ewentualnie łyczka i koniec Caławdeszczu- wstępnie Blogerka deklarowała,że też będzie jeśli nigdzie nie wyjedzie pisałam do Lubi, ilkas i nazeczonej ale cisza muszę spadać bo maly placze jutro sie odezwe papa |
|
|
|
#2585 |
|
Zakorzenienie
|
Innej drogi do wyboru nie miałam i wróciłam
wiecie że jak powiedziałam po jakimś czasie o tym mamie to zabroniła mi chodzić do niej? Albo kiedyś uczyłysmy się do późnych godzin nocnych-to była pierwsza klasa technikum i wałkowałysmy chemię wtedy ostro. No i standart kumpela poszła mnie odprowadzić,koło cmentarza rzecz jasna (tam było równe pół drogi do mnie i do niej więc sprawiedliwie ). Stałysmy,gadałysmy aż wybiła godz 12. Patrzymy na ten cmentarz a tam chmara białych postaci się unosi. Wtedy stwierdziłysmy że czas się rozejść![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Jutro jeszcze coś wam opowiem-ale to już szatany biorą w tym udział więc jutro-jutro Poza tym bateria mi już pada a nie chciałabym żeby w najlepszym momencie tel mi padł Idę kimnąć chwilę bo zaraz młody zrobi pobudke. Dobranoc
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Czesc dziewczyny ja tylko na chwile, zameldowac ze chrzest sie udal i w ogole super i bardzo fajnie jest
reszta relacji na spokojnie z domu ![]() Lady jak u Ciebie?
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kupiłaś biedronkę ![]() Cytat:
Najgorsze jednak jest to, że dla dziecka nie ma nawet bagażu podręcznego, wszystko co potrzebujesz musisz zmieścić do swojego. No i jeszcze przepisy dotyczące ml płynów. Mnie się czepiali o to, że mam mm w kartoniku 250 ml (a można max 100) i musiałam przy odprawie otwierać i próbować przy ochronie ![]() pytali czy koniecznie muszę wszystko wnosić na pokład, ale szybko ich zgasiłam jak poprosiłam o pisemne zapewnienie, że samolot wystartuje punktualnie o czasie. Niestety nie mogli mi tego zagwarantować więc mleko wniosłam. Ale za to miałam rewizję osobistą i uprzejma pani nawet ręce w tyłek mi wkładała ![]() zależy pod jakim względem. Dużo by pisać.... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]z masz rewelacyjną zabawkę tę trójkątną [/QUOTE] uwielbiam kupować zabawki więc trójkąta nie mogło zabraknąć ![]() w ogóle mam już kilka gier i nie mogę się doczekać wspólnych wieczorków ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778915] Macie moją plujkę ![]() http://www.youtube.com/watch?v=joHwC...ature=youtu.be[/QUOTE] boskie |
||
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cała, Mała, Mitabe - ostre opowieści.
Ja Wam moich nie będę opowiadać, bo jest tego BARDZO dużo i większości masakra. |
|
|
|
#2589 |
|
Wtajemniczenie
|
ide troche kimnąć, bo zaraz mój żarłoczek zrobi pobudke
![]() dobranoc, do jutra
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
O rany ale tematy.... opowiadajcie dziewczyny!
|
|
|
|
#2592 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ,pewnie mnie nie pamietacie ,raz do Was pisałam-poprawie sie ,ale czytam Was regularnie i postanowiłam ze wkoncu nie będę tylko podglądac
.Jestem mama 4,5 mies córci Laury, jestesmy z Krakowa tak na marginesie,.dopiero na youtube ogladalam rozne filmiki, w tym o duchach, mysle o nie wyłaczam to bo nie zasne ,wchodze do Was a tu takie historie o duchach ,no nie mam nadzieje ze to czysty przypadek ja tez lubie takie historie ale jednak lubie sluchac je w dzien jakos mniej sie boje acha i zapomniałabym przyjmiecie mnie do Swego grona ??
|
|
|
|
#2593 |
|
Lurker ;)
|
Kurna nie zasne dzis przez was, do tego ruszala mi sie sama po blacie nakretka ze smokiem od butelki, mowie serio. Robilam to mleko, pomyslalm ze od mieszania bo trzese blatem, ale przestalam i nadal sie przesuwala. A TZ mi nie uwierzyl... schizuje od rana a tu takie historie
![]() AAaaa Debrah to Ty robilas tiramisu? Moglabym dostac przepis?
|
#2594 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
witaj w klubie.. ![]() Cytat:
a ja bym chciała w Anglii mieszkać. Cytat:
może też się kiedyś zbiore to mi ulży.. A tymczasem Cytat:
widzę że kolejny temat rzeka by był ![]() Cytat:
cola ? I nie ma nic przeciwko Kubuś? Szaja nie przyjmuje zaproszeń :p [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40779543]Dziewczyny coś nam się Bijkora nie odzywa [/QUOTE]jeszcze ustne przed Nią , może się uczy. Cytat:
to super! Czekamy na relacje. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- My już po dwóch pobudkach. Także wczorajsza piękna noc to był wypadek przy pracy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||||||
|
|
|
#2595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Nie ma nic przeciwko, gdy pije cole, sprite'a, jem kebaba, frytki czy pizze. Z tych zakazanych rzeczy to nie ruszam tylko cytrusow i orzeszkow ziemnych. Kupki jak nie bylo tak nie ma... Ide spac |
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co najbardziej lubie bodziaki czy z krotkim czy z dlugim nie wychodza ze spodni spodniczek,, tylko ze mam tyle bluzeczek z dlugim i koszulek z krotkim, że zal nie zakladac
|
|
|
|
#2599 | ||||
|
Rozeznanie
|
Ja też bywam o takich porach
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
szokA Twoja mała do schrupania, słodko sobie śpiocha [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40779543]Dziewczyny coś nam się Bijkora nie odzywa [/QUOTE]Właśnie, ciekawe jak tam maturki A Twoja Dorcia super lekko zdziwiona ![]() Nastraszyłyście mnie, to dzisiaj spadam wcześniej spać dobranoc Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-05-13 o 00:54 |
||||
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
djerba Twoja coreczka jest urocza
Dziewczyny, ale macie pojazdy dla swoich dzieciaczkow. Fiu fiu To ja szukajac wozka zrezygnowalam z jednego - ok. 10kg, bo mi sie za ciezki wydawal... Wozek Yae nalezy do najlzejszych na rynku: 4,7 kg!! Dziewczyny z UK, jaka jest obsluga w konsulacie u Was? Bo w Tokio to jest jakas masakra, pani Konsul jest wspaniala, ale cala reszta to zenua. ---------- Dopisano o 02:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- A propos dnia matki, to w Japonii wczoraj byl obchodzony. Drugi rok z rzedu nic dla tesciowej nie zrobilam... Tz nawet nie wiedzial, ze jest taki dzien, to wiadomo u nas nic nie bylo. Cud, ze o urodzinach pamieta... ---------- Dopisano o 02:53 ---------- Poprzedni post napisano o 02:47 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40778388]zarąbiście ja dzisiaj też nagrywałam, i chyba jednak dynia z ziemniakiem nie podchodzi smakowo jutro dam... jabłuszko też może. Z BD mam. masz rewelacyjną zabawkę tę trójkątną Jeśli nadal tak będzie, + do tego niejedzenie, to zrób badania moczu ogólne. Często infekcje dróg moczowych tak się objawiają - nerwy, brak apetytu. Reakcja na sinlac mogłaby być w jednej sytuacji - uczulenie na ryż, bo tam jest. no a jak myślisz? ryżowy z ryżu, kukurydziany z kukurydzy ryżowy powoduje zatwardzenia, kuku nie powinien Nawijko, popatrz u wielu wątkowych dzieci coś sie dzieje - ja myślę, że może skok wzrostowy - 3 miesiące macie, prawda? no i dochodzi kryzys laktacyjny i dziecko musi rozbujać mleko. Cudowanie - mamy czasem, wszystko ciekawsze od jedzenia ![]() Jeśli nie ma bolesnych bąków, prężenia, kupy nie są pieniste i strzelające, to nie problem w laktozie. a z dziewczynami z agatkowego wątku 4 lata już! przepyszne :d ja dzisiaj nagrałam Dorkę jak dynię z ziemniakiem i raczej jej jednak nie smakuje... ee dzięki ![]() cudne [/QUOTE]Kleik ryzowy powoduje zaparcia? To chyba kwestia ryzu, z ktorego jest zrobiony. W Japonii kleik ryzowy jest najbardziej latwostrawnym pokarmem i najmniej inwazyjnym. O powodowaniu zaparc nigdy nie slyszalam. No i przy kazdej chorobie jedza go na potege. |
|
|
|
#2601 |
|
Zadomowienie
|
Moze Bijkora przygotowuje sie do ustnych?
Ale historie na tapecie ![]() Musze sie pochwalic, ze wczoraj TZ sam z siebie mnie przelecial-moze sie cos ruszy w tej kwestii I to w bialy dzien Meneq wozek 5 kg? ![]()
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
meduzzo Nawet nie 5, 4,7 a jak jeszcze wyciagne wkladki, to 4,5.
Model sie nazywa mecha karu, gdzie mecha znaczy bardzo a karu lekki. Lzejszego dla takich maluszkow ni ma Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-05-13 o 05:27 |
|
|
|
#2603 |
|
Zadomowienie
|
A producent naszego wozka nabija sobie kieszenie podajac, ze wazy 12 kg. To ciekawe bo jak dla mbie ta landara ponizej 20 nie ma:banghead: A nawet zwaze dzis z ciekawosci.
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Kochane ciężką noc za nami. mała budziła się co godzinę,dwie i płacz. Zjadła i nie mogła zasnąć w efekcie czego Spalam może w sumie dwie godziny. Ale miałam straszny sen! Śniło mi się że byłam w tesco,spotkałam koleżankę i postanowilyśmy jechać windą na trzecie piętro. Wcisnęłyśmy 3 i windą ruszyła. Ale nie zatrzymała się tylko jechała w górę i w górę. W końcu Przekrecila się do góry nogami i stanęła na 14 pietrze. Okazało się że wybiła sufit. Więc trzeba było się ewakuować,więc najpierw skoczyła moja koleżanka a potem mówi żeby rzucić Blanke. Rzuciłam i nie dorzuciłam. Blanka spadła w przepaść.;(;( Boże,jak ja płakałam,jak krzyczałam. Obudzilam się tak zalana łzami i od razu przytulałam Niunie. Umarłabym jakby to się wydarzyło na prawdę! ;(;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze niemowlaki maja spora glowe w stosunku do reszty ciala, ale japonskie dzieci w wieku Yae maja "leb jak sklep". Dzis takiego maluszka w sklepie widzialam. Kiedys nawet myslalam, ze sie z taka rodza i wspolczulam matkom...
---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
My też właśnie wstałyśmy - trochę wcześniej, niż zwykle, ale mój teść jest geniuszem i postanowił zadzwonić do mnie o 7:20 - wtf?
Nie odebrałam, bo nas obudził (wibracje w telefonie wystarczyły, by mała się obudziła...) i nie chciało mi się z nim gadać, wkurzył mnie. Meduzza, ho ho, pierwszy raz po porodzie, czy jak? Elegancko.
|
|
|
|
#2607 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się poniedziałkowo i życzę udanego tygodnia.
Nas czeka szczepienie, dzisiaj będe dzwonic umawiac i już się boje ![]() Cytat:
mówisz, że dołączasz... u Ciebie też nie tak z rodzicami? ![]() dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
a mi się ostatnio Black śniła, ale juz nie pamiętam co tam robiłyśmy ![]() moja ostatnio zanim sie ułozy do spania to tak sie wygina w tym łózeczku, ze mnie nerwica bierze. pcha nogi pomiędzy szczeble, później płacze bo jest zaklinowana i musze nad nią stac i czekać... a dzisiaj w nocy to sie tak na żarcie sadziła, że chyba w bloku obok ją słyszeli haha
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-05-13 o 07:40 |
|||
|
|
|
#2608 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pyyycha Cytat:
a z ciekawości powiem tak, moj maluch karmiony piersią po włączeniu kaszki kukurydzianej robi luźne kupki, po kleiku ryzowym wczoraj była zbita plastelinka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moj TZ mnie też ostatnio przeleciał w biały dzień ale to na 100% z tego powodu,że wieczorem chciał mieć święty spokój bo w x-boxa łoił calawdeszczu u mnie to jest tak w relacjach ze starymi,że jestem na skraju nerwicy i mam dwa wyjścia, albo znaleźć jakiegoś psychologa co mi podpowie co robić i jak radzić sobie z problemami albo wypiąć się total nie i zająć się tylko i wyłącznie własnymi problemami i swoją rodziną moj brat juz dawno olał temat starych, w sumie mu się nie dziwie, jak mają gdzieś wnuka i nawet się nie zainteresowali jak mały walczył o życie na OIOMIE, ostatnio powiedział mi straszną rzecz, żegdyby rodzicie umarli to by mu ich wcale nie brakowało ![]() ale mi się nie chce do roboty iść,leżę teraz z maluszkiem i się karmimy i tak mi dobrze z nim
|
||||
|
|
|
#2609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak możesz oskarżać męża o takie rzeczy wiesz co, ja przez wiekszosc swojego zycia byłam miedzy młotem a kowadłem. mama narzekała na tate on na nią, zwalali wine na siebie nawzajem o to co się stało, a w efekcie najbardziej cierpielismy na tym ja i mój brat, bo im się wydawało, że sprawa tylko ich dotyczy... miałam 6 lat, jak ojciec wyleciał do stanów- tak obiecał ze wróci, że leci zarobić na naszą lepsza przyszłosc i co? gówno! znalazł sobie tam babe i zaczał z nią ukladać zycie. rodzina sie rozpieprzyła- jedyne co to nie dał nam z głodu umrzec i kase wysyłał, bo mama nie pracowała. przez tą całą sytuacje nabawiła sie silnej nerwicy i depresji- leczy się do dzisiaj. ojjjjjjj historia do opowiedzenia, by bym tu tydzien opisywała...
|
|
|
#2610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

moja Agatka też miała rozwojowy refluks, ulewać przestała jakoś w 9mcu. Za to z dnia na dzień. A te choroby to spokojnie - to raczej u dzieci które mają refluks... no nie wiem jak on się nazywa? chorobowy, niemijający wraz z dorastaniem. I wiesz, że Dorka też ulewa bardzo przecież. Aczkolwiek jest lepiej niż na początku już.

więc trójkąta nie mogło zabraknąć 

szok
Nie odebrałam, bo nas obudził (wibracje w telefonie wystarczyły, by mała się obudziła...) i nie chciało mi się z nim gadać, wkurzył mnie.
Elegancko.