|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
a jak te body jakosciowo?
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też chciałam wziąć pościel ale nie mogłam sobie przypomnieć jaki mamy rozmiar kołderki i poduszeczki ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- ha ha dzięki za pocieszenie moja mama mówi to samoBody fajne, materiał nie jest może za gruby jakiś ale ładnie wykonane więc jak za 6,66zl/szt to warto kupić |
|
|
|
|
#513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi jeszcze wprawdzie do terminu parę dni zostało, ale też już nasłuchuje swojego organizmu. Też sie boje o małego, najchętniej codziennie siedziałabym na ktg. Wprawdzie dzisiaj mam przy okazji akupunktury, a potem w czwartek wizyta i ginki to ona też zrobi i tak żyje od ktg do ktg. Czekanie jest najgorsze
|
|
|
|
|
#514 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ostatnie formalności i śmigacie ![]() --------------------- Dziewczyny, Wasze kciuki zdziałały cuda! TŻ składał dziś podania o urlopy ojcowski i okolicznościowy oraz wypowiedzenie. Baliśmy się, że będą robić mu problemy. A wszystko udało się w sumie nawet lepiej niż planował. Za porozumieniem stron będzie pracownikiem do 9. czerwca, z czego od jutra do końca maja będzie na tych wszystkich urlopach, a ten jeden tydzień w czercu będzie na przekazanie wszystkich jego obowiązków nowej osobie, którą oni mają nadzieję znaleźć do tej pory. Do tego dzięki temu, że zgodził się na porozumienie stron dot. dłużej pracy niż to przewiduje jego okres wypowiedzenia, dostanie od hotelu referencje. Inaczej nie mógłby na nie liczyć. Więc wszystko się poukładało wręcz idealnie. Bo zawsze to w czerwcu będzie jeszcze 1/4 jego wypłaty + oficjalne referencje, które bardzo mu się przydadzą! Tak więc dzięki wielkie, Wasze kciukasy są A i jeszcze muszę pochwalić moją córkę, która cudownie współpracowała z rodzicami ostatniej nocy. TŻ kończył wczoraj o 23, a dziś zaczynał o 6 rano i zależało nam, żeby jak najwięcej pospał tej nocy ( a mieszkamy w kawalerce). Więc wymyśliłam, że Sofia będzie spała z nami i będę ją karmić na leżąco, jak się będzie budzić i wstawać będziemy tylko na zmiany pieluszek. Malutka idealnie się spisała, budziła się co 1,5h ale tylko pomrukiwała, nie płakała, zjadała całą pierś bez przysypiania i tylko wstałyśmy 2 razy zmienić pieluszkę. A tak cisza i spokój. Moje dziecko to anioł! (choć wiem, że to się pewnie wkrótce zmieni )
|
|||||
|
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
tatusiek to chyba musi ciezarowka po Was przyjechac - przeciez Ty tam zgromadzilas pol domu
|
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w biedrze o kupiłąm młodemu bodziaki 68,74 i 80, kocyk i pieluchy flanelowe
![]() Bodziaki bardzo fajna bawełna, kocyki mięciutkie, flanelki też spoko. Jakby któraś myślała o tetrze - szkoda czasu, zwykła gaza:/ ładne sukienki dla dziewczynek z opaskami ![]() hump jest kocyk z wielorybkami i komplecik z koszulką z wielorybkiem
|
|
#517 | |
|
Rozeznanie
|
Szprotka jak sie skoncentrujesz na sobie to na pewno ci dobrze zrobi. Wszystko, co piszą dziewczyny się zgadza, ja bym dodała jeszcze, ze nawet chodzący ideał faceta pewnych spraw nie zrozumie i tyko szkoda naszych łez. Ja sama się nie poznaję, odkąd jestem w ciązy, dlatego jak mnie małz wkurza to potem sobie myślę, ze moze on też mnie nie poznaje. ALe oczywiscie z drugiej strony nic nie tłumacyz zachowań pt. "nie mam cierpliwości" - jak w tym sklepie, gdzie chciałaś sobie spodnie obejrzeć. Moze jak go trochę olejesz, to soć skuma.... Będę trzyma kciuki, żeby tak było
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki, zeby udalo Ci sie na miejscu i czekamy na wiesci! Ankaaa - dla tesciowej milo z jej strony, ma plusa, hehe.Gosiulka - za zakupy oj kusicie ta biedronka... mnie kosc lonowa boli juz chyba ze 2 miesiace i uznalam to za norme ciazowa ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeszcze pytanie do Veronic Jakiej firmy masz te muszle laktacyjne? Muszę się w takie zaopatrzyć bo jak karmię małą jedną piersią to z drugiej mi kapie mleko |
|
|
|
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Moje Dziecko coraz bardziej się rozbestwia ![]() spać prawie w ogóle nie chce, całe szczęście w nocy jako tako śpi, choć dziś pobudka na cyca była co 2 godziny... teraz leży w wózku i niby śpi, ale raczej to lekki sen , bo cały czas coś tam pomrukuje i jęczy... czasem budzi się z krzykiem i się pręży (chyba boli go brzuszek/męczą wzdęcia) chyba nikt od wczoraj nie urodził?? |
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
diabli dzięki za pocieszenie
![]() Dzisiaj po południu mam akupunkturę znowu Ciekawa jestem, czy będą efekty
|
|
|
|
#522 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pot to nie jest, bo pewnie bylby po bokach - od ud. mocz pewnie pachnialby specyficznie...sluz - hmm wydaje mi sie, ze jednak pustynia, wiec co? chyba dla swietego spokoju kupie te papierki lakmusowe (w castoramie, powiadacie? hehe) Cytat:
![]() Cytat:
milo ze strony pracodawcy, ze nie robi problemow.Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
odebrałam wyniki GBS- no i doopa
no trudno.. liczyłam się z taką ewentualnością
|
|
|
|
#524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mam z NUKA i polecam ale AVENT też maja dobre opinie
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#526 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to łap do butelki mleczko --- też byłam w biedronie chciałam body na 68 te zielone, z żyrafką ale nie było, tylko z hipciem i lwem, niebieskie no ale wzięłam chciałam papcie dla siebie ale rozmiaru nie było ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ale to wina wkładek chyba jakich używasz?Cytat:
|
|||||
|
|
|
#527 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a potem 20kwietnia w szpitalu przy przyjeciu tez mi pobrała i na wypisie patrze a tu jest napisane WYHODOWANO PACIORKOWCA ale profilaktycznie dostałam antybiotyk |
|
|
|
|
#530 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dzisiaj skończyliśmy 37 t.c i od jutra zaczynamy 38 Może sobie wkręcam, a może naprawdę coś jest na rzeczy, bo wczoraj coś mnie troszkę oczyściło na kibelku, w nocy bolał mnie brzuch jak na okres ![]() Wczoraj na komuni było ok, trochę gorąco, więc miałam stopy jak baleroniki i oczywiście wszystkie baby zwracały mi uwagę : " Idź się połóż" , "Zdejmij buty", "Weź sobie nogi do góry"... Dzwonił mąż paciorka nie wyhodowano
|
#531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jednak na kilka h to co innego jak na dwa dniCytat:
za USG i powrót do domuCytat:
, że udało się tak wszystko pozałatwiaćno i jaka grzeczna córcia ![]() Cytat:
Kurcze wy tu już wszystkie na walizkach a ja dopiero sobie na spokojnie wyprawkę kompletuję Oglądaliśmy wózki i wahamy się między dwoma
|
|
#532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro powiem żeby mi znowu sprawdził, afi mam 14 cały czas, nic się nie zmniejszyło od miesiąca
|
|
|
|
|
#534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Tż i Sofci ![]() Cytat:
ogólnie jakiś ubogi asortyment mieli, nic nie kupiłam ![]() oby Tobie się udało ![]() no widzisz, nie jesteś sama ![]() tak się zastanawiam co później z tym dziadostwem zrobić do porodu to ok, dostanę antybiotyk.. a później co.. jak to wytępić ?![]() między jakimi się wahacie ? |
||
|
|
|
#535 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Dobrze, że przypomniałyście mi o biedronce - muszę obejrzeć te body i kupić sobie kapcie ![]() -------------- Aaa i wczoraj oczywiście babki macały mój brzuch... stwierdziły, że jest wysoko, więc ze 2 tygodnie jeszcze pochodzę z brzuchem Normalnie czułam się jak u wróżbity Macieja
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Lonely pomiędzy baby active elipso a tako jumper x... Ale sami kurde nie wiemy
baby active elipso jest lżejszy... I podobno spacerówka do 5 kg więcej może wozić dziecko...
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
ale nigdy tak nie mialam, a uzywam tych samych wkladek caly czas - carefree
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
mysle czy robic jeszcze raz...
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
nuna, ja mam termin przed tobą i jeszcze w lesie jestem z przygotowaniami
więc spoko spoko... Cytat:
paciorkowiec sobie normalnie występuje najczęściej gdzieś w przewodzie pokarmowym. i czasami chyba jakoś się opuszcza aż tam na dół może być nawet tak, że jest on tam "sezonowo" - dlatego to badanie należy zrobić pod koniec ciąży dopiero.kobieta sobie go po prostu może mieć. kompletnie bez objawów, niczemu on nie szkodzi. ale dzidziuś może go złapać podczas wychodzenia i u niego akurat w chyba około 2% przypadków może to prowadzić do niebezpiecznych chorób (sepsa na przykład). takie info czytałam na ulotce u gina
|
|
#540 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje dla Ciebie i Malutkiej Cytat:
Biedna, pamiętasz jeszcze jak wygląda Twoje mieszkanie? No i żeby dziewczyny się zdrowo chowały ![]() [QUOTE=Ashyshqa;40781856] Z resztą, jest taka tendencja, że wiele pierwszych ciąż zwłaszcza z chłopakami końcy się nieco po terminie. [QUOTE] eeee...no nie żartuj. Ja miałam nadzieję rozpakować się 2 tyg. przed ![]() Cytat:
Ale dzisiaj słaba pogoda. Ciśnienie jakieś do kitu, tez mam jakiegoś mini wk.urwa od rana ![]() BabyActive Elipso - bardzo ładny wózeczek i ma wszystkie bajery. My mamy model Lupo i jestem zadowolona.
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-05-13 o 12:19 |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

po szpitalu może się rozpaść byle by się na te kilka dni przydał.
a jak te body jakosciowo?

niech maluszki rosną silne i zdrowe 

Na tej lekcji mnie nie było. 
na cztery dni przed terminem
Może sobie wkręcam, a może naprawdę coś jest na rzeczy, bo wczoraj coś mnie troszkę oczyściło na kibelku, w nocy bolał mnie brzuch jak na okres