|
|
#3871 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję szafy! Nas też to czeka, ale jakoś zabrać się za to nie możemy ![]() Cytat:
Cytat:
tulę Cię mocno! Cytat:
Cytat:
No i super, że waga spada. ![]() Cytat:
Witajcie, Całą noc nie spałam. Jestem nieprzytomna, a pogoda obudzić się nie pomaga... masakrejszyn.
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi zimno.... brrr
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Marta to już w sumie "niedługo" ![]() India kciuki!!! Gucia czemu nie spałaś? Bidulko Kliwia najlepiej zadzwoń do UM i ci powiedzą. Wybieracie się gdzieś, że chcesz dowód dla Zuzki? |
|
|
|
#3874 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojęcia. położyłam sie nieco później niż zazwyczaj i nie mogłam zasnąć ,a później sniły mi się jakieś glupoty i non stop się budziłam...
Czytam też ciężką książkę i to też mogło mieć z tym związek. A propos książek. Matki Swatki nie urzekły mnie. Takie lekkie i przyjemne czytadełko, choć chwilami mnie nużyło.
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Martuś dla pocieszenia Ci powiem, że moja siostra jak była młodsza to często miała takie ataki i non stop zawalona krtań, oskrzela, płuca, wynik alergii. Teraz już nie ma ataków, od czasu do czasu ma chorą krtań lub oskrzela ale zdecydowanie rzadziej. Tylko ona chorowała co miesiąc :/
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Marta a może to refluks?
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio jak wroce do de to chyba musze sie wreszcie zaczac tym interesowac
|
|
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do pracy to ja pójdę każdej oczywiście nie do takiej gdzie jest kontakt z człowiekiem i trzeba rozmawiać. Ja nie chcę na długo iść. Mam na oku firmę, gdzie pakują części samochdowe do kartoników, praca na taśmie. O ile dostanę dziś nr to będę dzwonić. Jest dobrze, bo nie trzeba tam znać języka, pracują niemki, polki, rosjanki. Szefowa jest polką. A jak to nie wyjdzie to tż załatwi mi sprzątanie klatek schodowych ja lubię sprzątać
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
gucia mam malego babla, ale blizny chyba nie bedzie
![]() ano sierota! ktosia tak, na wrazie co gdybysmy chcieli jechac do niemiec albo na jakas wycieczke w ramach UE ![]() edit": zeby nikt nie powiedzial, ze dziecko ukradlismy
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2013-05-13 o 11:23 |
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio to fajnie bo mnie laski nastraszyly ze juz teraz powinnam zapisac dziecko do przedszkola/zlobka.... ale jeszcze sie wtedy tym nie interesowalam bo nawet nie wiedzialam czy chce zapisac synka czy coreczke a poza tym nie wiem kiedy znajde prace i kiedy przedszkole bedzie potrzebne
|
|
|
|
|
#3881 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak nie do jednego, to do drugiego żłoba Potem będę się martwić ![]() Mi szwagierka mówiła też, żebym już ją zapisała szkoda, że ludzie rozkazują komuś, jak nie wiedzą jakie ta osoba ma plany, a może chce zostać z dzieckiem w domu ![]() A Ty planujesz szybko iść do pracy? Po urodzeniu dziecka będziesz dostawać przez rok entelgerd 1 tys €, czy cos takiego
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
samba jasne, a rekrutacja do zlobkow i przedszkoli panstwowych odbywa sie elektronicznie, w okrelsonym terminie na dziecko juz urodzone i pasujace rocznikowo
a nie na 5 lat wczesniej czyli np w marcu nabor - na od wrzesnia. i nie ma innej mozliwosci przynajmniej u mnie
|
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie slyszalam o czyms takim w polsce...ale zeby w de tez tak bylo to sie zdziwilam tak czy siak glupio mi sie dowiadywac o miejsce jak dzidzi jeszcze nie ma na swiecie, a wtedy gdy mi to radzily to nie wiedzialam nawet czy synek czy coreczka nio a jak nie znajde pracy to nie bede posylac dziecka tak wczesnie do zlobka wiec sila rzeczy nie wiem od kiedy mi on potrzebny ![]() nio wlasnie przez jakis 1 rok moze troche dluzej bym chciala zostac w domu a potem do pracy.. elterngeld wynosi 300 euro miesiecznie jesli wczesniej nie pracowalas, a jesli pracowalas to jakis tam procent zarobkow...i to jest przez rok, ew. mozna rozbic na 2 lata i dostawac po 150 euro lub np tata dziecka moze zostac kolejne 2 miesiace z dzieckiem i wtedy masz kase przez 14 miesiecy... tylko nie wiem czy naliczaja ja tylko raz na poczatku czy potem jak tata idzie to biora z jego pensji... ale pewnie tylko raz nie wiem jak to bedzie ze mna bo dostaje zasilek dla bezrobotnych 552 euro to ludze sie ze moze dostane troche wiecej niz to 300 euro, ale dobre i tyle ![]() nio ja swego czasu slyszalam w pl takie newsy ze trzeba przed urodzeniem zapisac ale nie wiem na ile to prawda... smieszne mi sie to wydaje, bo roznie to w zyciu bywa... |
|
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia cieszę sie ze nie będzie blizny!
Rossi hej Nie pisałam Wam. Byłam w sobotę na zakupach. Miałam full permission na wydanie tyle pieniędzy ile będę potrzebowała... i el. du.pa. Nie kupiłam zupełnie nic! Nic nie było! A jak słyszę bądź widzę słowo buty/obuwniczy to mnie czepię na samą myśl. Przymierzyłam mnóstwo par i żadna nie była nawet do przyjęcia Ale za to kupiłam sobie biustonosz. Nie znoszę tego robić, więc tym bardziej jestem szczęśliwa. Kupiłam za śmieszne pieniądze, porządnej firmy i wygląda na rewelacyjny. czerwony ![]() Pochodzę tydzień i jak faktycznie będzie taki czadowy jak mi się wydaje to spróbuję zamówić przez internet, bo w regularnej sprzedaży jest nieco za drogi dla mnie
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia no co za pech! Jakbyś nie miała kasy, to na pewno znalazłabyś mnóstwo rzeczy wartych kupienia, a tak...! Ech złośliwość!
|
|
|
|
#3889 |
|
Zakorzenienie
|
gucia a kompana na zakupach miałaś?
|
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- byłam z mamą i własnie jak piszę, ona oczywiście wróciła obkupiona ![]() A ja nic! Jedna torebka mi się podobała, ale była strasznie kolorowa i się nie zdecydowałam. teraz trochę załuję, bo w sumie na lato by uszła... ale w sumie nie wiem czy dobrze bym się z nią czuła ![]() (taka: https://www.google.pl/search?hl=pl&g...ar%3B300%3B417 )
"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków! Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły" Edytowane przez Gucia0987 Czas edycji: 2013-05-13 o 12:36 |
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
nie doczytalam, no to maa powinna CIe wpsierac!!! i nic nie kupic solidarnie!
hahahah ![]() a tak serio, jak ja ide z mama to też sie 9obkupia a mi nic sie ne podoba albo nie pasuje :/ |
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
Guciu torebka zbyt pstrokata jak dla mnie
A skoro jej nie kupiłaś, to znaczy, ze Cię nie urzekła, więc i tak pewnie byś jej nie nosiła Nic straconego
|
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
gucia do butow by CI pasowala
ta torba, ale ja chyba tez bym sie zle czula z taka kolorowiasta. z drugiej strony raz sie zyje
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Samba faktycznie, coś mi się pokaszaniło z eltergeldem
minimum 300 € co miesiąc, w zależności od dochodów
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-05-13 o 13:28 |
|
|
|
#3895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fakt jest jeden. ona chciała biustnik, a kupiłam ja. Ja chciałam buty, a kupiła ona. także można powiedzieć, że jesteśmy kwita (tylko ona do tego kupiła też bluzeczek kilka, na które ja też polowałam )Cytat:
Cytat:
Kliwuś do zielonych butów mam już zieloną torebkę. Dostałam od sis Zresztą powiem Ci, że te buty to był bardzo dobry zakup jednak. Chodzę w nich bardzo dużo
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() gold - aaaa GRATULACJE!!!! ![]() Gucia - ehh skad ja to znam... Zawsze jak się ma kase to nic nie wpadnie w oko, a jak jej brak to wszystko się podoba
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia jak pech to pech... to ja mam tak zazwyczaj z ciuchami, chce kupić spodnie to widzę ładne bluzki, a jak bluzkę to są fajne spodnie
|
|
|
|
#3898 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na razie łykam Celebrin czy jakoś tak, ale jak zaczęłam opakowanie to skończę, mam nadzieję, że pomoże, jak nie to po lecie będę w kraju więc kupię ten Twój. Mam jeszcze olejek do wcierania w paznokcie ze skrzypem i wcierkę do włosów Jantar (tu polecam z czystym sumieniem, bo używam od 2 tyg. i już widzę sporo malutkich włosków, także działa). Wcierka ma też efekt uboczny, te nowe włoski stoją jak anteny i Tż się śmieje, że CB radio mogę odbierać. A i mam jeszcze szampon z rzepą, także cały arsenał. Ja myję głowę codziennie, poczytam o tym olejku, słyszałam ale nie stosowałam (a jak to się zmywa ? szampon da radę?) W każdym razie dziękuję dobra kobieto Cytat:
![]() Cytat:
Na wepchnięcie czeka jeszcze bajzel, który był poprzednio w komodzie. Ale jaki porządek będzie - nie ma gdzie zostawiać "przydasi", które wcześniej były na blacie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bo jak coś sobie umyślę, to najczęściej nie ma
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Iwka to wyobraź sobie co miała na głowie moja koleżanka w liceum...ogoliła sobie głowę wzdłuż przedziałka bo chciała mieć wyraźniejszy!!!!! i potem jej tak włosy na całej jego długości stały. Dość długo bo musiały urosnąć do momentu aż się położyły po głowie!
![]() ![]()
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę tych specyfików próbowałam, więc polecić co nie co mogę, cieszę się, że mogę polecić cosik ![]() celebrin? hmm muszę poczytać o tym byłam dziś w ross ale nie widziałam tego Doppler herc na włosy i pazury już miałam brać inne kapsułki, ale stwierdziłam, że będę w pl w sobotę to wtedy zakupię sobie zapas na kilka miesięcy tu link do tego: http://www.doz .pl/apteka/p19064-Doppelherz_Aktiv_Na_wlosy _i_paznokcie_kapsulki__30 _sztuk(bez spacji po słowie doz). Taniutko wychodzą włosów nie powinno się 'wiązać' bo są ściśnięte, skóra napięta i to potęguje wypadanie, a ja często je wiążę, bo po prostu mi przeszkadzają ![]() Mówisz sterczą włosy, cb możesz ustawiać Olejek się zmywa ciężko, trzeba szamponem dobrze umyć głowę, nawet 2 razy (ale raz tylko źle spłukałam i miałam strąki) dobrze spłukać przede wszystkim to się myło dla szpanu a nie lubię myć włosów, bo zanim wszystko się nałoży, odczeka, to godzina nie moja
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2013-05-13 o 19:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

Stała ze 3-4 osoby za mną, podeszłam i powiedziałam, żeby weszła przede mną. Dziękowała mi chyba ze 40 razy
wiadomo
Więc wcieram w głowę tajemnicze mikstury i łykam grzecznie tabletki, mam nadzieję, ze pomoże.

muszę używać nakładek na sutki bo mały ma lekko cofnietą bródkę i słabo łapał brodawkę. Przynajmniej nie mam poranionych 

już miałam brać inne kapsułki, ale stwierdziłam, że będę w pl w sobotę to wtedy zakupię sobie zapas na kilka miesięcy