|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
jUż chyba wiem o co chodziło mojemu dziecku
płakał, bo odczuwał potrzebę bliskości, a wyrodna matka, chciała żeby sam w łóżeczku leżał <<3 godziny spaliśmy razem, on na mnie wtulony, potem chwilka na cyca i potem nie było żadnego problemu żeby momentalnie zasnął sam w łóżeczku , teraz kąpiel poczeka aż się Młody obudzi >>
|
|
|
|
#722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratulacje
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Storyl widzę Cię na dole
![]() co tam u Was ? Jak się czujesz ?--- Farba nałożona - nawet sprawnie mi poszło , czekam jeszcze 10-15 min i idę płukać...
|
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, robicie masaż krocza?
jakoś nie potrafię się do tego przekonać i zmobilizować to chyba mało przyjemne ?
|
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie chcę, a mąż nie ma kiedy, bo późno wracamy z mieszkania i od razu idzie spać :/
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja robiłam zaangażuj w to TŻ-ta ![]() wiadomo, żeby miało to jakiś sens trzeba trochę mocniej rozciągać tkanki, więc to nie jest jakieś mega przyjemne ale chyba warto
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale miałaś dzień! Najważniejsze, że wiesz, że Wojtuś ma się dobrze i tak jak mówiłam, chce Cię zaskoczyć
![]() Cytat:
) ale się bałam czy nie za wcześnie, ale chyba nie, skoro jest ładnie ![]() Co Ty mówisz? Dla mnie te jedynki są mega wielkie i wiszą na pupce Sofci... |
|
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
raz dziennie
zaczęłam w 35 tygodniu (a może w 34?? ) , a w 36 urodziłamjeszcze 3 godziny przed odejściem wód TŻ mi robił masaż ![]() dzisiaj jest mój termin porodu
|
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja robiłam zaraz po kąpieli jak się dobrze namoczyłam.. ogólnie nie było źle.. tylko mi się nudziło bo to 2-3 minuty jeden masaż i 5-7 minut drugi.. ale dziewczyny narzekały, że boli.. |
|
|
|
|
#736 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie też nigdy nie było problemów z szyjką a w kwietniu na wizycie gin wyskoczył, że zaczyna już wymiękać.. niestety nadal puścić nie chce ![]() Cytat:
(tyle, że za wymzy z dwóch otworków )Cytat:
|
|||
|
|
|
#737 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna vvgh ![]() przecież u niej już się zaczynała cała akcja porodowa.. jak mogą ją tak trzymać ![]() Axellko- strasznie się cieszę, że u Was wszytsko tak fajnie.. ostatnie zdanie to miód na nasze uszy Tż w końcu się spisuje za spacerekCytat:
raz spróbowałam i jakoś już mi się więcej nie chciało Cytat:
|
|||
|
|
|
#738 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
położna środowiskowa mówiła, żeby się wybrać jak mała będzie mieć 4 tygodnie. trochę późno mi się wydaje, ale póki nic niepokojącego się nie dzieje, to chyba tak pójdę. nie wiem czy się nie zadzieje bo mała trochę pochrapuje i troszkę ma zapchany nosek, a gruszką nie daje się wyczyścić ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oferta z Biedronki normalnie chyba specjalnie dla mnie!!! dziś mąż był u siebie w pracy, a po drodze ma Biedronkę i postanowiłam Go naciągnąć na trzy rzeczy- ale wszystkie niezbędne i brakujące nam i wzór też ładny, w miarę pastelowy) i okrycie kąpielowe nie mieliśmy ani jednego i kąpaliśmy w dużym, ale potrzebowałam...myjkę ![]() Cytat:
moja córka go dogoni może za 6 m- ęcy :/ nie chwalić za często tych naszych pociech- o to moje postanowienie. co pochwalę Helenę to parę godzin później.... a w ogóle podoba mi się, że już regułą jest jak każda z nas wraca z maleństwem do domu i pierwsze wrażenia jakie pisze, to że ma anioła w domu! każda! a tydzień później, może dwa.... że za szybko pochwaliła pojawiają się gazy, wzdęcia, bezsenność
|
|
#739 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo czytam, że cudowny, to chcę przykładów ![]() Cytat:
za odkrycie klucza Cytat:
co do muszli laktacyjnych, bo mi nie zacytowało cuś- ja używam sposobem mamy (była u nas w pierwsze dni po szpitalu) pieluchy tetrowej, wkładam pod bluzkę na drugiego cyca i gra hmhmh ale chyba w towarzystwie się ten patent nie sprawdzi albo jak ktoś chce publicznie karmić czyli też muszę kupić i sprawdzić czy to to samo co wkładki laktacyjne..nie jest za wcześnie na spacerek jedziecie taksówką czy mpk? nadajecie Sofii drugie imię? Twój A. ma zameldowanie w Polsce? podczas rejestracji znowu był problem i latała urzędniczka po koleżankach co wpisać, skoro mój nie ma ![]() powiem Wam, że moje dziecko już zaliczyło mpk trzy przystanki z UM do szpitala stwierdziliśmy, że bez sensu zamawiać trzecią taksówkę...chciałybyście zobaczyć pieluchy jedynki na Helenie, toż to dla gigantów szyte ![]() a propos PIELUCH DADA Z BIEDRONKI - kupił tatuś na próbę jedynki i doznałam szoku w domu, że taka cena! za 28 sztuk 15 zł, a za Pampersy w Makro płacę 20 zł za 43 sztuki! zdzierstwo ale dobrze, że te większe przynajmniej mają rozsądną cenę.KONKURS! http://www.makro.pl/public/makro_pl/...KRO-od-Pampers Katate- podziwiam za dietę, też miałam postanowienie....trzymała m się przez pięć dni, a potem poszło...m. in placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym, wczoraj de volaille, dzisiaj spaghetti z sosem pomidorowym (ale bez czosnku i cebuli) i na deser...mąż na rocznicę ślubu (miesiąc ) kupił coś a' la kremówka z truskawkowym kremem VVGH- wraz z całym forum zaciskam kciuki za Jureczka i Ciebie ![]() nie pocytowało mi wszystkiego
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o takie coś mi chodzi, ja takie coś chce Tż mnei z domu wyrzuci jak zobacyz rachunek |
|
|
|
|
#741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myjka jest konieczna? bo wydawało mi się, że ręka wystarczy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#742 |
|
Rozeznanie
|
vvgh jeszcze mocniejsze kciuki za ciebie i Jureczka
![]() faktycznie jakoś długo to wszystko trwa, przecież ona miała już rozwarcie na 3cm, jeśli dobrze kojarzę
|
|
|
|
#743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myjka nie jest konieczna, na pewno. można pociąć tetrę na kwadraty (szkoda mi było nową ciąć) i też będzie myłam rogiem tetry, ale bez sensu taką wielką pieluchę trzymasz, a używasz kawałeczka. a najlepiej dłonią, tak jak piszesz, ale mi jakoś się za bardzo ślizga i bardziej chyba łaskoczę dziecko niż myję gdzieś czytałam, odwrotnie niż pisała bodajże Cloche, że to co nas wzdyma to na pewno zrobi to samo dziecku, a to co nie- daje szansę na tolerancję przez mini przewodzik pokarmowy placki były z minimalną ilością cebulki, a pieczarki bez. nie było tragedii gazy miała, ale codziennie prawie ma, tak jakby niezależnie od tego co mamunia zje
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Ash, a ile Ty tych chust do noszenia kupiłas?? w ogóle ile tych chust jest potrzebnych do chustowania?? bo mi sie wydawało, ze jedna wystarczy, max dwie??
|
|
|
|
#745 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
my z tżtem nazwaliśmy go "Pan Brokuł"
Cytat:
Moja to chyba czeka na swoją karocę a chyba za kilka dni do odebrania powinna być..już ponad miesiąc szyją wózek.. Cytat:
![]() ale mi narobiłaś ochoty na przygotowanie pokoiku dla córci Cytat:
??proszę rozwiń myśl że nie jest na laktacje tylko dla karmiących? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a oliwką z olejkiem migdałowym można taki masaż?? ![]() Cytat:
![]() qrde ja też chce rodzić na dniach a dziecko mi sie rozmyśliło ![]() Cytat:
a przecież brałam w szpitalu przez 5 dni na przeziębienie a on na paciora tez działa i co? nic z tego nie rozumiem jużWłaśnie podłączyłam sobie na plecach zakupione urządzenie na poród, elektrostymulator Obi TENS.. masakra..mam wrażenie że mnie wszystko jeszcze bardziej boli. Włączone mam na 2 stopień mocy i napierdziela strasznie prądem a stopni jest.. 10 ..to juz sobie wyobrażam jak boli poród wg tej skali ..
Edytowane przez Paulina 87 Czas edycji: 2013-05-13 o 21:22 |
|||||||
|
|
|
#746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mój brat też miał kolki i to był rok wycięy z życiorysu, mama miałą pomoc w postaci swojej mamy, mnie i taty, sama w życiu nie dałąby rady, bo on też wrzeszczał biedny... |
|
|
|
|
#747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jedna tkana wystarczy spokojnie niektóre mamy zostają mega fankami później i chcą mieć więcej i więcej, dokupują, wymieniają się, etc ale najpierw musimy być pewne, że będziemy nosić ![]() dziewczyny kupowały dwie, bo super cenowo wychodziły. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
współczuję, to naprawdę musi być straszne skoro tak to wszyscy opisują- że niemożliwym jest ulżyć dziecku. ja mam nadzieję, że nic takiego mnie i Helenkę nie spotka a jeśli tak, to bez mrugnięcia okiem przejdę na każdą dietę
|
|
#748 |
|
Rozeznanie
|
Nie zapeszam, ale tej akupunkturze jakby mi jakoś inaczej było. Brzuch ciagnie, pobolewa...
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niech lepiej sama poda Ci link.
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

>>

gratulacje
Storczykomaniaczka : 25
co tam u Was ? Jak się czujesz ?
to chyba mało przyjemne
?

stoję z brzuchem na pół metra a on mi, że jestem oszustką bo doszłam do kasy wcześniej niż moja mama i zajęłam jej miejsce, nosz ☠☠☠☠a

znow 

i nie muszę leżeć
!!! gin jakoś zaskoczony nie był, zmienił dane z ujemny na dodatni w karcie ciąży i mówi, że przy porodzie dostane antybiotyk.. ja sie pytam jak to jest że 5tyg temu z szyjki pobrali (32t+1) i czysto a teraz z odbytu i jest no to mówi, że to jest nosicielstwo po prostu i raz jest raz nie ma ehh. taa pewnie sie w szpitalu tym zarazilam 
trzy przystanki z UM do szpitala stwierdziliśmy, że bez sensu zamawiać trzecią taksówkę...

a jeśli tak, to bez mrugnięcia okiem przejdę na każdą dietę