|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa
|
|
7 | 12,96% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
|
1 | 1,85% |
| Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
|
20 | 37,04% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
2 | 3,70% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
4 | 7,41% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
4 | 7,41% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
3 | 5,56% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
|
7 | 12,96% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
hej wam
![]() wróciłam właśnie z wizyty w szpitalu, więc szyjka na palec, bez zmian.. usg nie robił ani nic.. no i znowu za tydzień mam być a 23 kwietnia na wizyte prywatną jesli oczywiście nie urodze do tego dnia. Odebrałam wynik na GBS z odbytu i mam go; +++ trzy plusy !!! gin jakoś zaskoczony nie był, zmienił dane z ujemny na dodatni w karcie ciąży i mówi, że przy porodzie dostane antybiotyk.. ja sie pytam jak to jest że 5tyg temu z szyjki pobrali (32t+1) i czysto a teraz z odbytu i jest no to mówi, że to jest nosicielstwo po prostu i raz jest raz nie ma ehh. taa pewnie sie w szpitalu tym zarazilam dobrze w sumie, ze sie upomniałam o ten 2 wymaz, bo przynajmniej dadzą mi antybiotyk i będzie bezpieczniej.. teraz by wypadało 2 raz z szyjki robić.. ale on mówi że to nie ma sensu.. no to nie wiem.. także dziewczyny róbcie te wymazy i sie upominajcie..ja dziś dałam za niego 15 zł..
|
|
|
|
#692 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#693 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładny, my szykujemy jutro |
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już dzisiaj z synem rozmawiałam na ten temat. Generalnie powiedziałam: "niestety sorry bejbe, ale wredne ciotki każą Ci czekać do czerwca"
|
|
#696 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, a melodyjki ma super.Cytat:
![]() Ja mam z biedronki niebieski ręcznik z kapturkiem i miętowy kocyk. Chciałabym kupić jeszcze jeden kocyk - może biały - ale nie wiadomo czy jeszcze będą Do południa było sporo towaru, ale wzięłam se za mało kasy, zapomniałam że od dziś ta oferta Brokuł z Ikei ![]() Mąż chce go przywieźć W. zaraz po porodzie ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- ![]() Używacie jeszcze 1 czy już 2 ?? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#698 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może już urodziła, skoro tyle dni się nie odzywa ![]() Cytat:
![]() Powodzenia ![]() Cytat:
My wczoraj też gadaliśmy z Młodym, że ma poczekać przynajmniej do środy/czwartku aż w końcu zrobimy sobie zdjęcia; a potem może wychodzić, bo tatuś będzie w domu jeszcze przez jakiś czas A tak serio to najlepiej byłoby dla mnie jakby się urodził po 2.06 ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#699 |
|
Wtajemniczenie
|
jak go pielęgniarka zważyła i podała wagę to moja reakcja była "yyyy chyba 3,200"
![]() ale wg pediatry wszystko ok, jak zacznie raczkować to nawet jak będzie duży to spali wszystko ![]() od dziś 2. ale są ZNACZNIE wygodniejsze w zakładaniu, 1 pasowały jeszcze ale ciężko mi było zapiąć równo, teraz widzę różnicę dopiero ![]() podmienili mi dziecko chyba .... śpi całe popołudnie, od 14, i nie dość że śpi, to obudził się dwa razy na jedzenie i ZASNĄŁ OD RAZU Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-05-13 o 19:02 |
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłyście mi ochote na "ubranie" łóżeczka bo na razie stoi i ładujemy do niego wszystkie zakupione rzeczy dla synusia m.in. kocyki, fotelik, rożek itp ale przykryte to jest wsyztsko zeby sie nie kurzyło moze czas już naszykowac na gotowe? nie wiem co z tym podkladaniem ceratki pod spód bo jak na razie ja ją mam połozoną ale chyba mi sie tyłek po niej poci mimo ze na zewnątrz jest pokryty bawełną
|
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy takie 2 komplety
|
|
|
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
hejo,witam się z pola bitwy
![]() info od vvgh-przenosza ja na inny szpital ze wzgldu na nerke malego ![]() biedna,ze tez tego nie przyspiesza ![]() bylismy z małą w usc, spała całą droge potem spacer na pocztę nasz pierwszy..fajnie było znow ![]() kąpanko lubi do momentu splukiwania ![]() martwi mnie tylko,ze robi jedna kupke na dzien :< ale bezproblemowo.. jutro rano bedzie polozna zdjac mi szwy to spytam czemu tak.. z pokarmem nadal średnio jutro Zuzix bedzie miec tydzien ![]() tż jest cudowny.. a ja odkrylam uczucia ktorych nie znalam.. i ciagle placze..
|
|
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#705 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
; wczoraj mieliśmy pizzę (ale to bardziej podchodziło pod kolację, bo trochę późno ), a przedwczoraj do wyboru: naleśniki lub krokiety ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1nki sprzedaje.. moja Z tez dzis spi caly dzien... fakt.. noc bedze straszna
|
|
|
|
|
#707 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam 1
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A dla męża wielki |
||
|
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak zobaczyłam porę, o której pisałaś posta to myślałam, że już coś się zaczęło
![]() Cytat:
![]() Współczuję "fachowców" My na szczęście trafiliśmy ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
aaa, jakie dokladnie dokumenty sa potrzebne do becikowego????
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() --- No to chyba nadrobiłam wszystko (?) ![]() Dziękujemy za oklaski ![]() A teraz zmykam farbować włosy, bo znowu się domagają
Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2013-05-13 o 19:16 |
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Vil jakoś ostatnio pisała, ale nie zapisałam sobie..
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
nie mam pojeia co zrobilam z podpisem
jak się robiło by był napis,kliasz i otwiera link ??chyba mi nie wyszło
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
coś się klikało na znaczek hiperłącze, ale nie pamiętam dokładnie jak..
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() malutek śpiocha więc czas ogarnąć mieszkanko
|
|
|
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Zrobiłyście mi ochotę na ręcznik i kocyk z biedy, jutro pójdę. A, któraś pytała o czkawkę bąbla, nie wiem czy zawsze ale czasami działa jak moja ma czkawkę i ja położę rękę na brzuchu, tak jak ma plecki/brzuszek i czuję takie ciepło na skórze i mam wrażenie szybciej to mija.
|
|
#719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piję tę samą herbatkę, masz rację ona jest dla karmiących a nie na laktację Bardzo mi pasuje jej smak Cloche ja tetry używam tak jak Aaś napisała i myślę, że ew tym celu, tak, żeby mi nie brakowało i żebym nie prała codziennie to ok 20 będzie w użyciu. Flanelek mam 6 i używam do otulania, pewnie przydadzą się też do przykrycia w gorące dni. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiedziałam, że jest taka wysoka cena tych 1 z biedoronki... Ja się wybieram po wizycie w czwartek to sobie obejrzę te pieluchy no i jak jeszcze będą to zerknę na kocyki. Ale nie spinam się żeby koniecznie kupić bo kilka już mam. Ale za tą cene grzech nie kupić. Dziś właśnie wyprałam kocyki, pościel i tapicerkę wózka ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- AAAAA dziś kończymy 36tc wiec zostało 28 dni do tp ![]() A co do etapu przed porodem to ja od jakichś 2 tygodni jestem na etapie nie chce wogole rodzić!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

!!! gin jakoś zaskoczony nie był, zmienił dane z ujemny na dodatni w karcie ciąży i mówi, że przy porodzie dostane antybiotyk.. ja sie pytam jak to jest że 5tyg temu z szyjki pobrali (32t+1) i czysto a teraz z odbytu i jest no to mówi, że to jest nosicielstwo po prostu i raz jest raz nie ma ehh. taa pewnie sie w szpitalu tym zarazilam
dobrze w sumie, ze sie upomniałam o ten 2 wymaz, bo przynajmniej dadzą mi antybiotyk i będzie bezpieczniej.. teraz by wypadało 2 raz z szyjki robić.. ale on mówi że to nie ma sensu.. no to nie wiem.. także dziewczyny róbcie te wymazy i sie upominajcie..ja dziś dałam za niego 15 zł..

ładny, my szykujemy jutro
i nie muszę leżeć 

Do południa było sporo towaru, ale wzięłam se za mało kasy, zapomniałam że od dziś ta oferta
Jest takie coś (na druczku): Z pobranej próbki w warunkach tlenowych wyhodowano następujące bakterie:

Może sobie wkręcam, a może naprawdę coś jest na rzeczy, bo wczoraj coś mnie troszkę oczyściło na kibelku, w nocy bolał mnie brzuch jak na okres 

Ślub 27. X. 2012