Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 14:38   #1471
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt

Nie wiem jeszcze co z tego wyszło, zrobiłam juz, ale czekają na smażenie. Ogólnie to znalazłam w necie ze trzy przepisy i zrobiłam mix Ugotować ryż w kostce albo bulionie, dobrze odsączyc, wystudzić, dac pęczek szczypiorku, trochę startego żółtego sera, sól, pieprz, przyprawy czy zioła co kto lubi, ja dałam jeszcze trochę pokruszonych orzechów włoskich. Do tego 1-2 jaja, jeśli potrezba to zagęścić bułką. Formowac kotleciki, obtaczac w bułce i smazyć na złoto.

My zaraz po zrobieniu testu daliśmy córce tel. w łapkę i zadzwoniła do babci, że będzie miała siostrzyczkę albo braciszka

Mya to trzymam kciuki za kolejną laseczkę

Przed chwilą słyszałam w wiadomościach, że urodził się dziś noworodek, który miał 4,5 promila we krwi Walczą o jego życie "mamusię" pogotowie zabrało do szpitala, bo zasłabła w monopolowym
Ojejciu .. Przy kolejnym dziecku podchwyce Twoj pomysl na poinformowanie dziadkow ! Super a matce z monopolowego kopła bym w facjate I zabrała jej dziecko , bo jeśli chlała w ciaży to lepiej juz nie bedzie ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:41   #1472
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez naan0007 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mała zdrowa byczka Jestem dokładnie wg OM i usg w 11tyg i 1 dniu ale 6,4 cm to dopiero wielkoludek

olenka1304 Trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze!

nemosek w ciąży macica jest dużo mocniej ukrwiona więc trochę bardziej bolesna była ta cytologia jak dla mnie i parę kropli krwi poleciało, ale to ponoć normalne. Może też dlatego coś mnie kłuje, bo zrobiła się mała ranka.

kasias_84 gratuluję! A w którym tyg robiłaś genetyczne, że już uchwycił fifolka ?

ktosiula z ciśnieniem mam to samo - niskie 90/60 czasem rośnie do 100/60 i do tego tętno spoczynkowe ok 90. Lekarz powiedział, że skoro byłam niskociśnieniowcem to się nie zmieni, a co do tętna to niby w ciąży się pompuje więcej krwi i to normalne ... TSH też mam w normie ... Będę za tydzień u innego lekarza, zasięgnę kolejnej opinii ...

W ogóle pisałam kiedyś, że zakupiłam Mamma Marin na mdłości - ogłaszam, że nie działa, no chyba, że się weźmie na raz całą dzienną dawkę 6 tabletek ...

Dziewczyny chciałam zapytać kiedy powiedziałyście o ciąży rodzinie i znajomym? I jak to zrobiłyście? Zwłaszcza chodzi mi o rodziców? Bo my póki co milczymy jak zaklęci - wiedzą tylko w pracy bo jestem na L4 (niestety toaleta a kibelek konkretnie stał się moim najlepszym przyjacielem już od 7 tyg. i nic nie mija ).
My powiedzieliśmy po mojej wizycie u gina, jak już serduszko biło, pojechaliśmy najpierw do jednych a później do drugich rodziców i powiedzieliśmy że zostaną dziadkami wszyscy się cieszyli (może mamy na początku przeżywały że one są za młode żeby być babciami, ale następnego dnia już były przeszczęśliwe) no a teraz to już w ogóle nie mogą się doczekać, już plany gdzie piaskownica będzie stała a gdzie huśtawka
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt

Nie wiem jeszcze co z tego wyszło, zrobiłam juz, ale czekają na smażenie. Ogólnie to znalazłam w necie ze trzy przepisy i zrobiłam mix Ugotować ryż w kostce albo bulionie, dobrze odsączyc, wystudzić, dac pęczek szczypiorku, trochę startego żółtego sera, sól, pieprz, przyprawy czy zioła co kto lubi, ja dałam jeszcze trochę pokruszonych orzechów włoskich. Do tego 1-2 jaja, jeśli potrezba to zagęścić bułką. Formowac kotleciki, obtaczac w bułce i smazyć na złoto.

My zaraz po zrobieniu testu daliśmy córce tel. w łapkę i zadzwoniła do babci, że będzie miała siostrzyczkę albo braciszka

Mya to trzymam kciuki za kolejną laseczkę

Przed chwilą słyszałam w wiadomościach, że urodził się dziś noworodek, który miał 4,5 promila we krwi Walczą o jego życie "mamusię" pogotowie zabrało do szpitala, bo zasłabła w monopolowym

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Oj... czytam Was bo jakoś się z wami związalam....ale muszę ukradkiem podczytywac...bo konczy sie to jednak łzami..... jestesmy z TŻ u mojej mamy bo nie chcieli żeby zostawała sama... a tu jest taki szum zawsze ktos w domu ....mama ma na nocki teraz ,TŻ wraca około 18 do domu.... a siostra różnie zależy do której ma lekcje.... a tu brat przyjdzie z córką .... tak mnie wszyscy zagadują ,że nie mam czasu na smutki...... moja rodzinka ma fajne poczucie humoru.... i powiem szczerze ze brzuch mnie boli od śmiechu a nie po zabiegu...
Najgorsze są wieczory...... bez płaczu się nie obejdzie ..... nie mogę spać.... boje się spać .... bo śni mi się nasze maleństwo.....

za dwa tygodnie mam wyniki histopatologiczne..... może dowiem się z jakiego powodu tak wyszło....

Trzymam kochane za Was kciuki ..... życze zdrówka wam i żeby wasze maleństwa rosły duże piękne i zdrowe.....

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 14:54   #1473
paulinaizabela
Zakorzenienie

My powiedzieliśmy przez telefon po wizycie, jak zobaczylismy serduszko obie mamy ucieszone

Anulka widze, że Twój post mi się nie zacytował...
cieszę się, że z dzidzią wszystko ok No i drugiej córci
My od początku ciąży zero przytulanek i niedługo odstawię lutkę, więc będzie zielone światło, ale jakoś boję się po Twoim i jednej wizażanki przypadku (sklerozę mam u której) Libido i tak u mnie na minusie...
Stary 2013-05-15, 14:55   #1474
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
My mieliśmy taki problem, że koleżanka po ślubie zostawiła swoje nazwisko i głupio było pisać na zaproszeniu Karolina XXX i Krzysztof YYY dlatego napisaliśmy same imiona i osobiście im wręczyliśmy kopertę
Też dobry pomysł muszę pogadać z TŻ

Cytat:
Napisane przez blueberrykiss Pokaż wiadomość
Witajcie brzuchatki można się do Was przytulić??

Mam na imię Ania a mój TŻ to Łukasz. Po 3 miesiącach starań udało nam się i obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i termin porodu wyznaczony na 1 listopada przyszły dziadek powiedział że będzie mi skakał po brzuchu żeby tylko nie urodziło się w święto zmarłych. Mało to prawdopodobne że się wstrzelę dokłądnie w ten dzień ale niech pożyją sobie trochę w tej nieświadomości

Na badaniach prenatalnych ginka powiedziała że na 65 % nie widzi pitolka więc póki co nikomu nic nie mówimy co mi tam pod serduchem rośnie ale 20 maja mam wizytę u mojej ginki i liczę że potwierdzi tylko pierwszą "diagnozę"
Witamy u nas i gratulacje, miło widziesz dziewczynkę, bo na razie przeważają u nas panowie

Cytat:
Dziewczyny muszę się pochwalić - dziś byłam na usg - dzidzia miała 4,3 cm rączki, nóżki i wyglądała jak mały człowieczek Pani doktor powiedziała, że już na tym usg widać, że szyjka ładna i nie powinno być nić z przeziernością karku Ale mała bestia spała i mimo, że ją dźgała tym usg nie chciała się poruszyć Ale serduszko biło jak szalone Zrobiła mi cytologię i tak mnie kłuje macica ... Też tak miałyście? Za tydzień genetyczne - nie mogę się doczekać!

Miłego dnia dla wszystkich, zdrowiejcie i powodzenia na badaniach!
gratuluję wizyty

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
Dziewczyny już po badaniu i usg . I tak dzidzia żyje ma 60.7mm co odpowiada na 12tydzień i 6 dzień ciąży a według miesiączki jest 11tygodni i 6 dni i teraz termin mam na 21 listopad . A teraz tak krwawienie występuje ponieważ kosmowka na coś tam nachodzi a nie powinna . I muszę teraz leżeć i powinno być dobrze ale lekarz powiedział że nic jeszcze nie wiadomo będą obserwować . Mam tylko nadzieję że wszystko będzie ok i proszę trzymajcie za nas kciuki .
Dzidzia już duża a Ty odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Siostra dzisiaj urodziła dziewczynkę, 3.350 kg Cesarkę rano miała.
Pogratuluj siostrze

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
trzymamy! będzie dobrze!

ja tez po wizycie
kruszynka pięknie rosnie, ma 3 cm, ulozyla się tak fajnie,ze było wszystko widać serce pięknie bije
a ja wzielam to zwolnienie, do końca przyszłego tygodnia...
gratulacje

Ja dziś skończyłam 3 dniowe warsztaty, 2 dni spędzone na nogach, nie powiem gdzie mi one teraz włażą, jeszcze od poniedziałku zaczął mnie strasznie boleć kręgosłup lędźwiowy. Chyba zaczynam się powoli wyginać bo brzuchalek rośnie, już nawet rano widać nie mówiąc o tym co jest wieczorem.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:05   #1475
kasias_84
Raczkowanie

hej
ja mam teraz 13 tydzien i dwa dni
no nie do końca uchwycofo fifolka dlatego miedzy 65 a 70 % ze to chłopak bedzie
kasias_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:30   #1476
domii29
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza . Stwierdziłam że moje maleństwo odziedziczyło upartość po tatusiu. Odwróciło się dupką i nie chciało się pokazać. Ruchliwe jest okropnie tyle że albo się nie rusza i odwraca się dupką albo rusza się tak że ciężko zmierzyć i ująć je na zdjęciu . Dostałam niby 3 zdjęcia ale szczerze to nic na nich nie widze . Serduszko bije jak szalone. W przelocie widziałam kręgosłup, nóżki, brzuszek i nosek . Pani doktor zmartwiła się że mogę mieć jakieś krwiaki po tym piątkowym uderzeniu ale sprawdziła i jest wszystko w porządku także mimo tego że maleństwo po raz kolejny nie chciało współpracować jestem przeszczęśliwa
W ogóle pani doktor wyliczyła że moje dziecko ma 17 tygodni i parę dni prawdopodobnie, już się gubie w tym wszystkim i zostanę jeszcze przy wersji że leci 16 tydzień

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-15 o 15:33
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:38   #1477
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza . Stwierdziłam że moje maleństwo odziedziczyło upartość po tatusiu. Odwróciło się dupką i nie chciało się pokazać. Ruchliwe jest okropnie tyle że albo się nie rusza i odwraca się dupką albo rusza się tak że ciężko zmierzyć i ująć je na zdjęciu . Dostałam niby 3 zdjęcia ale szczerze to nic na nich nie widze . Serduszko bije jak szalone. W przelocie widziałam kręgosłup, nóżki, brzuszek i nosek . Pani doktor zmartwiła się że mogę mieć jakieś krwiaki po tym piątkowym uderzeniu ale sprawdziła i jest wszystko w porządku także mimo tego że maleństwo po raz kolejny nie chciało współpracować jestem przeszczęśliwa
W ogóle pani doktor wyliczyła że moje dziecko ma 17 tygodni i parę dni prawdopodobnie, już się gubie w tym wszystkim i zostanę jeszcze przy wersji że leci 16 tydzień
gratulacje
Stary 2013-05-15, 15:38   #1478
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
Super Gratulacje!!!
ja tez sie gubie w którym tygodniu jestem....
Stary 2013-05-15, 15:45   #1479
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasias_84 Pokaż wiadomość
Super Gratulacje!!!
ja tez sie gubie w którym tygodniu jestem....

Ja też :x Jak to się liczy, skoro mam dziś 9 tyg 0 dni to to jest końcówka 9 tygodnia czy początek 10?
Stary 2013-05-15, 15:47   #1480
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
To duzy już ten wasz uparciuszek

A ja na przerwie kupiłam sobie zielone jegginsy nie ciążowe, ale mają niski stan i dość mocno się rozciągaja, powinnam nosić do końca ciąży Na biodrach mają takie szerokie gumy - będą rosły ze mną
Stary 2013-05-15, 15:56   #1481
kasias_84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Ja też :x Jak to się liczy, skoro mam dziś 9 tyg 0 dni to to jest końcówka 9 tygodnia czy początek 10?

mnie wczoraj lekarz wyliczył, jak nie wiem ale posiłkuje sie ta stroną

http://www.mamazone.pl/kalkulatory/k...ien-ciazy.aspx
Stary 2013-05-15, 16:00   #1482
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
mnie wczoraj lekarz wyliczył, jak nie wiem ale posiłkuje sie ta stroną

http://www.mamazone.pl/kalkulatory/k...ien-ciazy.aspx
U mnie to niestety rezultatu nie zda bo miałam miesiac spóźnioną owulację. Posiłkuję się aplikacja na androida, ale do końca nie wiem jak to liczyc wg tej apilacji 9 tyg 0 dni to w dalszym ciągy 9 tydzień. Chciałam się tylko upewnić.
Stary 2013-05-15, 16:03   #1483
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to niestety rezultatu nie zda bo miałam miesiac spóźnioną owulację. Posiłkuję się aplikacja na androida, ale do końca nie wiem jak to liczyc wg tej apilacji 9 tyg 0 dni to w dalszym ciągy 9 tydzień. Chciałam się tylko upewnić.
9t0d to koniec 9tc - 9t1d to początek 10tc
Stary 2013-05-15, 16:08   #1484
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
9t0d to koniec 9tc - 9t1d to początek 10tc
Dzięki
Stary 2013-05-15, 16:11   #1485
domii29
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam interentowy test czy będzie chłopak czy dziewczynka choć mam z tego ubaw i tak musiałam to wypróbować . Wyszedł mi chłopak na 57%
Jakby któraś chciała http://noworodek.pl/index.php?sm=1

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-05-15 o 16:12
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:22   #1486
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że mała zdrowa byczka Jestem dokładnie wg OM i usg w 11tyg i 1 dniu ale 6,4 cm to dopiero wielkoludek

olenka1304 Trzymam kciuki! Na pewno będzie dobrze!

nemosek w ciąży macica jest dużo mocniej ukrwiona więc trochę bardziej bolesna była ta cytologia jak dla mnie i parę kropli krwi poleciało, ale to ponoć normalne. Może też dlatego coś mnie kłuje, bo zrobiła się mała ranka.

kasias_84 gratuluję! A w którym tyg robiłaś genetyczne, że już uchwycił fifolka ?

ktosiula z ciśnieniem mam to samo - niskie 90/60 czasem rośnie do 100/60 i do tego tętno spoczynkowe ok 90. Lekarz powiedział, że skoro byłam niskociśnieniowcem to się nie zmieni, a co do tętna to niby w ciąży się pompuje więcej krwi i to normalne ... TSH też mam w normie ... Będę za tydzień u innego lekarza, zasięgnę kolejnej opinii ...

W ogóle pisałam kiedyś, że zakupiłam Mamma Marin na mdłości - ogłaszam, że nie działa, no chyba, że się weźmie na raz całą dzienną dawkę 6 tabletek ...

Dziewczyny chciałam zapytać kiedy powiedziałyście o ciąży rodzinie i znajomym? I jak to zrobiłyście? Zwłaszcza chodzi mi o rodziców? Bo my póki co milczymy jak zaklęci - wiedzą tylko w pracy bo jestem na L4 (niestety toaleta a kibelek konkretnie stał się moim najlepszym przyjacielem już od 7 tyg. i nic nie mija ).
Pierwsi dowiedzieli się moi rodzice i powiedzieliśmy im już po 1wszej wizycie u ginki Poszliśmy do nich wieczorem i ogłosiliśmy, że zostaną dziadkami a reszta rodziny i znajomi dowiedzieli się jak biło już serduszko

Cytat:
Gratuluję udanych wizyt

Masakra jakaś, ta dzidzia miała 4,5 promila alko we krwi udusiłabym taką matkę i na Sybir wysłała!! To jest takie niesprawiedliwe, że kobiety, które starają się o dziecko, często się im nie udaje, a taka hmm "wywłoka" donosi ciążę i jeszcze doprowadzi siebie i to dzieciątko do takiego stanu nie mając mózgu przy tym :/ krew człowieka zalewa jak się słyszy takie rzeczy :/
Sory, ale nosi mnie na samą myśl o tym :/

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Oj... czytam Was bo jakoś się z wami związalam....ale muszę ukradkiem podczytywac...bo konczy sie to jednak łzami..... jestesmy z TŻ u mojej mamy bo nie chcieli żeby zostawała sama... a tu jest taki szum zawsze ktos w domu ....mama ma na nocki teraz ,TŻ wraca około 18 do domu.... a siostra różnie zależy do której ma lekcje.... a tu brat przyjdzie z córką .... tak mnie wszyscy zagadują ,że nie mam czasu na smutki...... moja rodzinka ma fajne poczucie humoru.... i powiem szczerze ze brzuch mnie boli od śmiechu a nie po zabiegu...
Najgorsze są wieczory...... bez płaczu się nie obejdzie ..... nie mogę spać.... boje się spać .... bo śni mi się nasze maleństwo.....

za dwa tygodnie mam wyniki histopatologiczne..... może dowiem się z jakiego powodu tak wyszło....

Trzymam kochane za Was kciuki ..... życze zdrówka wam i żeby wasze maleństwa rosły duże piękne i zdrowe.....
Ilonka ja Tobie życzę żeby jak najszybciej pojawiły się 2 kreseczki Główka do góry i trzymaj się mocno!!

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Dziewczyny znalazłam interentowy test czy będzie chłopak czy dziewczynka choć mam z tego ubaw i tak musiałam to wypróbować . Wyszedł mi chłopak na 57%
Mnie wyszło
22% chłopiec
78% dziewczynka

issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:55   #1487
niunia32
Zakorzenienie

olenka1304 trzymam mocno kciuki

Cytat:
Cześć Dziewczyny! ja jestem po usg genetycznym!!! i Pani doktor powiedział, ze na 65 do 70 % będzie chłopak
cześć!!

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje rady
Produkuję właśnie ślubne zaproszenia i pojawił mi się mały dylemat. Siostra TŻ ma podwójne nazwisko. Jak powinnam ich wpisać na zaproszeniu (bo oczywiście mówimy o niej i mężu):
Urszulę Xxxxxxx Yyyyyyy i Mahrana Yyyyyyy
czy
Urszulę i Mahrana Yyyyyyy?
Bo odmieniać nazwiska po mężu chyba raczej nie będę bo jest obcojęzyczne, ale też w sumie nie wiem czy lepiej napisać samo nazwisko w czystej formie czy bawić się w dopisywanie -achów. Moim zdaniem przy obcobrzmiącym nazwisko chyba nie pasuje? Jak myślicie? Czytałam że jest obowiazek odmiany jedynie polskich nazwisk.
koleżanka ma 2 nazwiska, napisaliśmy takie jakie mają wspólne

Cytat:

Mam na imię Ania a mój TŻ to Łukasz. Po 3 miesiącach starań udało nam się i obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i termin porodu wyznaczony na 1 listopada przyszły dziadek powiedział że będzie mi skakał po brzuchu żeby tylko nie urodziło się w święto zmarłych. Mało to prawdopodobne że się wstrzelę dokłądnie w ten dzień ale niech pożyją sobie trochę w tej nieświadomości

Na badaniach prenatalnych ginka powiedziała że na 65 % nie widzi pitolka więc póki co nikomu nic nie mówimy co mi tam pod serduchem rośnie ale 20 maja mam wizytę u mojej ginki i liczę że potwierdzi tylko pierwszą "diagnozę"
cześć!!

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Wiem wiem, ostatnio kupiłam tam dwa misiowe bodziaki
I podobno F&F ma bardzo dobrą jakość tych dziecięcych rzeczy Ja czekam na wyprz
jakość F&F jest super

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Siostra dzisiaj urodziła dziewczynkę, 3.350 kg Cesarkę rano miała.
gratulacje dla siostry

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
troszkę pisałam o stresie w pracy i plamieniach
po prostu teraz już się nie broniłam jak lekarz zalecil odpoczynek do 12 tyg

my chyba nie robimy prenatalnych
brawa za wizyte
my chyba też nie robimy

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Ojejciu .. Przy kolejnym dziecku podchwyce Twoj pomysl na poinformowanie dziadkow ! Super a matce z monopolowego kopła bym w facjate I zabrała jej dziecko , bo jeśli chlała w ciaży to lepiej juz nie bedzie ..

u mnie nie było możliwości, bo córa jest na etapie mama, tata, dziadek, miał, hau, ble, dzidzia i co to? :P roczek ma prawie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
My powiedzieliśmy przez telefon po wizycie, jak zobaczylismy serduszko obie mamy ucieszone

Anulka widze, że Twój post mi się nie zacytował...
cieszę się, że z dzidzią wszystko ok No i drugiej córci
My od początku ciąży zero przytulanek i niedługo odstawię lutkę, więc będzie zielone światło, ale jakoś boję się po Twoim i jednej wizażanki przypadku (sklerozę mam u której) Libido i tak u mnie na minusie...
a to dostaliście jakiśp zakaz od lekarza?? bo ja też mam lutka i zakazu nie dostałam :P
w pierwszej ciąży też nie miałam zakazu przy lutce

cześć
moje dziecko z mężem są na rowerze.... musze iść ogarnąć trochę chatkę, ale nie chce mi się....

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 17:02   #1488
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
a to dostaliście jakiśp zakaz od lekarza?? bo ja też mam lutka i zakazu nie dostałam :P
w pierwszej ciąży też nie miałam zakazu przy lutce

cześć
moje dziecko z mężem są na rowerze.... musze iść ogarnąć trochę chatkę, ale nie chce mi się....
Zakazu nie, ale ginka powiedziała, że przy dopochwowych tabletkach bardzo często zdarzają się infekcje jak się współżyje, więc nie poleca. Po co się potem stresować i leczyć na jakieś dziadostwo

Mi też sie nie chce nic w domu robić
Stary 2013-05-15, 18:05   #1489
blueberrykiss
Raczkowanie

W Biedronie super body 3 sztuki za 20 złotych. Oczywiście zakupiłam no i w h&m nie mogłam się powstrzymać w załaćzniku focia

no i macie mojego Smerfika jak na ostatnim badaniu mamuni jęzor wystawiał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0144[1].jpg (29,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0134[1].jpg (25,9 KB, 67 załadowań)
blueberrykiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 18:43   #1490
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
a mi wyszło Na 48% będzie to chłopczyk. Na 52% będzie to dziewczynka. a więc niemal pół na pół
Stary 2013-05-15, 19:25   #1491
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
W Biedronie super body 3 sztuki za 20 złotych. Oczywiście zakupiłam no i w h&m nie mogłam się powstrzymać w załaćzniku focia

Super Smerfik
Dobrze widze, ze to 13t3d a bobo ma 12, 3 cm? Wielki
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 19:26   #1492
ktosiula
Wtajemniczenie

I ja wrociłam z wizyty! Widzialam przez chwilkę moje maleństwo - miało prawie 5 cm, skakało i ruszało kończynami Słodki pisklaczek mój malutki. USG bylo bardzo krótkie, pani dr chciała tylko zobaczyć czy serducho pyka jak trzeba.
Dostałam żelazo na moją anemię i skierowanie na prenatalne - jupi! A miałam iść płatnie...
Ale lekarka niefajna, byłam u niej bo mojej chwilowo nie ma. Taka zołza opryskliwa, ehhh...

Anoulko proszę Cię o zmianę w wizycie, usuń 20.05, a wpisz 22.05. godzi 9.00 bo mi się zmieniło. Dziękuję Ci bardzo.

Cytat:

.
Zrobie te badania na tarczyce, mam nadzieję, że wyjdą dobrze. Dzisiaj byłam u innej gin wyjątkowo i zlała moje objawy - wyslała do internisty.

Cytat:
AZEALIA - ja sama poki co o porodzie nie mysle , I nie strasz mnie , bo sama zrezygnuje. Swoja droga moja mama rodzila trzy razy oprzez z gory ustalone cc ciekawe jak to bedzie ze mna ..
Koleżanka ostatnio rodzila i mi opowiedziała razem z mężem niemal cały przebieg. Ale chyba starali się nastawić mnie pozytywnie Będzie dobrze - tyle kobiet daje rade więc i my damy!

Cytat:
Gratuluję dobrych wieści!

Cytat:

Śliczny dzidzuś!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:01   #1493
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olenka1304 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny ja leże w szpitalu bo w nocy tzn już koło 4 rano dostałam krwawienia i przyjechałam do szpitala . I narazie nic nie wiem był lekarz dopiero niedawno zapytał co i jak zobaczył brzuch i ile krwi na wkładce i poszedł więc leże i czekam . Nic mnie nie boli ale jest krwawienie tak się bardzo boję ale jestem dobrej myśli .
3maj się ciepło ! Wszystko musi być dobrze !

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Obcego nazwiska bym nie odmieniała, ale dała pierwszą wersję- u niej oba nazwiska

Wróciłam niedawno od gina. Zaczęłam plamić koło 19tej i po wych wszystkich smutnych historiach, leciałam jak dzika. Miałam trochę nadzieję, ze nie jest tak źle, bo mnie mąż wczoraj na przytulanki namówił, a poza tym, ale dopóki nie usłyszałam serducha to i tak, żebym już siwa nie była, to bym chyba osiwiała. W każdym razie mam polipa, no i go wczoraj trochę podrażniliśmy. Przytulanki w odstawkę, ewentualnie na pół gwizdka jak to pan doktor raczył powiedzieć, ale panu mężowi, już tego nie przekazałam, bo się chyba za bardzo będę bała, żeby sobie na coś pozwolić Najważniejsze, ze z dzidziusiem ok, siedział sobie na pępowinie, jak na huśtawce No i rozchylił nóżki, a tam kuku- dzidziol, którego już prawie synkiem okrzyknęłam, okazał się córeczką A córa od początku uparcie twierdziła, ze w brzuchu siostrzyczka
Anulka gratuluję córeczki !

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny! ja jestem po usg genetycznym!!! i Pani doktor powiedział, ze na 65 do 70 % będzie chłopak
Gratulacje !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:03   #1494
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
I ja wrociłam z wizyty! Widzialam przez chwilkę moje maleństwo - miało prawie 5 cm, skakało i ruszało kończynami Słodki pisklaczek mój malutki. USG bylo bardzo krótkie, pani dr chciała tylko zobaczyć czy serducho pyka jak trzeba.
Dostałam żelazo na moją anemię i skierowanie na prenatalne - jupi! A miałam iść płatnie...
Ale lekarka niefajna, byłam u niej bo mojej chwilowo nie ma. Taka zołza opryskliwa, ehhh...

Anoulko proszę Cię o zmianę w wizycie, usuń 20.05, a wpisz 22.05. godzi 9.00 bo mi się zmieniło. Dziękuję Ci bardzo.

Zrobie te badania na tarczyce, mam nadzieję, że wyjdą dobrze. Dzisiaj byłam u innej gin wyjątkowo i zlała moje objawy - wyslała do internisty.
Dziś rozmawiałam z koleżanką lekarką i też mi powiedziała, że takie tętno w ciąży to norma i nie mam się stresować. Jedynym zagrożeniem jest nadciśnienie.
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:03   #1495
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

Mam na imię Ania a mój TŻ to Łukasz. Po 3 miesiącach starań udało nam się i obecnie jestem w 15 tygodniu ciąży i termin porodu wyznaczony na 1 listopada
Witamy kolejną Mamusię !
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:25   #1496
blueberrykiss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Super Smerfik
Dobrze widze, ze to 13t3d a bobo ma 12, 3 cm? Wielki
no zastrzeliłaś mnie teraz bo sama wcześniej na to nie zrwóciłam uwagi ale wydaje mi się że to bardziej wielkość pęcherzyka niż Smerfika
blueberrykiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:26   #1497
koala19
Raczkowanie

to nie rozmiar dzidzi, sama nie wiem co to ale ja na ostatnim usg mialam tu napisane 13,6cm a dzidzia miala 6,68cm.

wydaje mi sie ze to chodzi o parametry sprzetu ale niech wypowie sie ktos kompetentny
za zaraz robie serowy garnek

Edytowane przez koala19
Czas edycji: 2013-05-15 o 20:29
koala19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 20:29   #1498
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
to nie rozmiar dzidzi, sama nie wiem co to ale ja na ostatnim usg mialam tu napisane 13,6cm a dzidzia miala 6,68cm
Moze pecherz płodowy? Nie Wiem , zgaduje :P

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:04   #1499
naan0007
Raczkowanie

Cytat:
Moze pecherz płodowy? Nie Wiem , zgaduje :P

Tak to są chyba wymiary domku Mój ma 7,5cm, a dzidzia 4,5cm .
naan0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 21:07   #1500
kruszynka86
Raczkowanie

Olenka, Azealia, Antibia dużo zdrówka i trzymam/y kciuki

Kasias
gratulacje, siusiak

Anulka gratulacje za bułę

Ja też chcę znać płeć ale pewnie dopiero pod koniec maja muszę się zapisać prywatnie, bo swoje usg mam 27 czerwca połówkowe

Dziś wypożyczyłam sobie "W oczekiwaniu na dziecko " i rozwaliło mnie zdanie, że zanim połkniesz jakikolwiek kęs jedzenia pomyśl czy to jedzenie jest najlepszym kęsem dla twojego dziecka jedząc dziś Magnuma wewnętrzny głos mówił "tak, tak"

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości