Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-15, 15:28   #3301
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Dzięki dziopencje,uff..
Co do picia to u mnie w lodówce 5 piwjuż chyba ze 2 miechy siedzi.. Redds ananas-grejpfrut, Warka Raddler, Calsbergi i jakieś jeszcze.. i tak sobie leżą

Lady 3mam za wujka

Czytałam Aniołkowe mamy,tak mnie do niunki zaciągło, bo jest mega dzielną i mądrą młodą kobietą. No i natknęłam się na H. i dyskusję o nas... Niemiłą.. W każdym razie to nie siostra czy kuzynka, ale JEDNA z NAS wysłała jej wtedy esemesa... Ja nie mówię że dyskusja na wiadomy temat była mądra i rozważna, bo była głupia, ale osoba która jej to napisała nieładnie się zachowała w stosunku do nas, a przede wszystkim do niej, że w takiej ciężkiej sytuacji, jej gwoździcha dobiła. To tyle, musiałam to powiedzieć
I 3mamy kciuki za koleżankę H. i staranka Życzę jej wszystkiego dobrego

Moje dziecię po raz kolejny dopiero po 4 na żarełko wstało poszedł spać i najlepsze:
Śpimy sobie snem głębokim, i dzwoni budzik TZ.. ten go w popłochu wyłącza, ja się odwracam do Młodego sprawdzić czy się nie obudził, a ten leży w najlepsze na brzuchalu i gapi się na nas z bananem na buzi ciekawe ile nie spał

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:41   #3302
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hope, dokładnie to samo napisałam w klubie... Jedna z nas się okropnie zachowała i szkoda, że ta osoba nawet nie ma odwagi, by się przyznać... Głupota - pewnie tylko dobiła tym H. Postawa pt "byle nakablować"...
No i - ofkors - gratuluję!

Ja idę robić tatuaż w przyszłym tygodniu.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-05-15 o 15:43
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 15:49   #3303
misia1505
Rozeznanie

Juleczka cudna
Stary 2013-05-15, 15:56   #3304
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
i kolejna pozycja śpiocha
tak teraz spi
niezła z niej agentka
I zeżarło mi oczywiście wcześniejsze cytaty a tam chciałam pochwalić Twoją marchewkową pannę że się modli o jabłuszko ale marcheweczkę jednak wszamała
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Marsi, brawo wielkie dla Leosia za wage
Ja sie skonsultowalam apropos malego przyrostu Pietraszka z nasza pediatra i na szczescie wszystko jest ok, po 3-4 mies przyrosty zaczynaja spadaccesze sie strasznie
Tak teraz przyrosty będą mniejsze U nas po 6 tygodniach przyrost 2 kg, po kolejnych 6 tygodniach przyrost 1,5 kg a po kolejnych 6 tygodniach na ostatnim szczepieniu wyszedł przyrost 850 g. Więc tendencja spadkowa jak najbardziej.
Cytat:
Dziolszki, skoro malemu juzmineka skaza bialkowa to iedy moge wprowadzac na nowo nabial??? Bo sie juz stesknilam za serkami i mlekiem ponad miesiac juz nie jem nabialu
Lady, ja wprowadzałam ostrożnie właśnie po miesiącu. Na początek 3 łyżeczki jogurtu, plasterek sera, na mleko w czystej postaci do kawki odważyłam się dużo później. Jak zobaczyłam że nic się nie dzieje to zwiększałam ilości i po jakimś czasie już jadłam normalnie bez zastanawiania się czy nie za dużo nabiału na dzisiaj.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
40 minut usypiania... tak mi go było żal, bo spiący jak jasny gwint a usnąc nie mógl, wsciekał sie za to i wył jak syrena strazacka... boziu spraw, żeby chociaz godzine pokimał
ja sie pytam kolejny raz- kto mu kaze wstawac o takich porach nienormalnych, niedospac a potem urządzac histerie....
U nas czasem usypianie trwa 2 godziny więc te Twoje 40 minut to pikuś tylko że u nas zwykle wieczorem.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Moj Kubulszczak co sie dzis rozgdalal to szok!
nawet kamerka go nie peszyła

http://youtu.be/i10HpG6DiyQ
Ale gość Sam do siebie gada, mojego trzeba zaczepiać i zagadywać. No ale Kubuś to chyba po mamusi taki gadatliwy
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
U nas waga urodzeniowa to 4080 a mala dzisiaj, konczac 3 miesiace wazy 5800 tylko.
Więc jak widać przyrosty nie zależą jednak od wagi urodzeniowej. Mój się urodził 3060 a kończąc 3 miesiące ważył 6600.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
zdałam
no to gitara
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

popatrzyłam na tę ematoikonke pijemy i słuchajcie autentycznie poczułam że brakuje mi się żeby się tak uchlać, usrać urzygać
i ja i ja!
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Hej
Próbuje się jakoś wbic w temat ale coś mi nie wychodzi ;/ coś ostatnio się bardzo źle czuje i nie wiem co się dzieje.
To że się nie wysypiam to normalne ale ja się czuje jakbym w ogóle nie spała, mam zawroty głowy, ciągle spać mi się chce i słabnę . Normalnie jak w I trymestrze -ale nie nie myślcie sobie

Wczoraj byliśmy na bioderkach-wszystko idealnie. Pan doktor powiedział że Blana bardzo silne dziewczę. Pozwolił aby siadała- bo ona aż płaczę jak jej nie chce posadzić , jeśli leży na wyższej poduszce to sama sobie siądzie już prawie a jak leży to jej łapki podaje i wtedy jest mega zaciesz .
Zaczęła też już stopy zauważać i chyba zaraz świece zrobi, czasem to się boje jej samej zostawić.

Aha , Blanka miala szczepionkę 2 tyg temu a zauważyłam że jak dotykam jej to udo to jeszcze da się wyczuć taką gulkę pod skórą, tak może być czy lepiej do lekarza iść??

A nie mówiłam Wam- na tej komunii co byliśmy w niedzielę, Blanka mnie obsrałasiedzę sobie z nią na kolanach i nagle czuje smród, no to biorę ją i idę do samochodu ją przebrać bo znając jej spust to pewnie zaraz pampek przesiąknie , no ale nie zdążyłam, pampek nie dał rady, plecy całe usrane, rajstopki, sukienka no a największa plama była na mojej nowiuśkiej białej koszuli
O matko a ja nigdy nic nie biorę do przebrania Chyba trzeba zacząć
Brawa za bioderka
No i co do Twojego samopoczucia to też właśnie pomyślałam że może anemia. Zrób sobie może morfologię ?

Aaaa jeszcze...bo mi cytat wcięło.
meneq - ale super ja to nigdy nawet jednej marnej nie znalazłam a Ty tyle na raz. ŁAŁ

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-05-15 o 15:57
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:05   #3305
mala_19kw
Zakorzenienie

Hej,
jesteście okrutne-od rana was gonie a wy pędzicie jak szalone z tymi postami

Ale ale! Pi razy drzwi nadrobiłam-uff.

za kolejne 4miesięczniaki!

Caławdeszczu-twoja mała wymiata pozami-jest najlepsza

Hope-gratuluje

Szajka- tamtemu spikowi łeb urwać i na.srać w szyję. Dobrze że wam się nic nie stało.

Ja dziś z małym od 12byłam na dworze-jak mi usnął postawiłam go tak żeby babcia miała na niego oko a sama poszłam do domu pier.dolnik ogarnąć. Nawet najeść się zdąrzyłam i akurat się obudził teraz pojadł i dalej śpi tylko już w domku.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:10   #3306
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40811947]Mam nadzieję, że temu debilowi, który wjechał na wózek z Dorotką na pasach fiut odpadnie!!!
Dochodzę do pasów, staję na chodniku, bo auto widzę. Ale auto się zatrzymało i mnie puszcza - więc wchodzę powoli, ja, wózek i za rękę Agatka. A tu nagle tyłem wjeżdża jakiś ch.uj za przeproszeniem w cienkim! nie dośc, że kretyn parkował niezgodnie z przepisami, połową dupy na pasach, to jeszcze - jak można nie widzieć kobiety z dzieckiem i wózkiem, no jak??? ja idę, i nagle widzę że ten ani myśli się zatrzymać! ja w szoku, jedną ręką wózkiem kiepsko się manewruje, więc wózek bokiem tylko udało mi się postawić a on stuknął! na całe szczęście lekko, mała nawet nie poczuła, dotknął go tylko. No ludzie... wiązanę puściłam bo mi nerwy padły, a on na mnie - że przecież JA widzę, że on jedzie! miałam ochotę go za fraki wyciagnąć z auta i po mordzie natrzaskać.[/QUOTE]

masakra.. ja bym zaebała...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hope, dokładnie to samo napisałam w klubie... Jedna z nas się okropnie zachowała i szkoda, że ta osoba nawet nie ma odwagi, by się przyznać... Głupota - pewnie tylko dobiła tym H. Postawa pt "byle nakablować"...

jeej jak mnie tatuaż kusi

DZIEWCZYNY!

Co mogę kupić TZ na rocznicę związku??? Bo od Dadusia dostanie na Dzień Taty nieśmiertelnik

Stary 2013-05-15, 16:16   #3307
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
jak myślicie podać czopek czy to za niska temp?
Takim maluchom podaje sie od 38. U nas w poniedziałek po szczepieniu była taka sama.
A no właśnie byłyśmy na szczepieniu w poniedziałek. Mała na 70 cm wzrostu i waży 7600.
Przy wkłuciu 5 in 1 to patrzyła sie na pielęgniarkę i się uśmiechała natomiast przy Pneumokokach płakała okropnie, ale tego nie da się pać bezboleśnie.

My już po oglądaniu mieszkań i raczej jesteśmy zdecydowani. Mąż jeszcze musi zobaczyć, bo byliśmy ze szwagrem.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:17   #3308
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

DZIEWCZYNY!

Co mogę kupić TZ na rocznicę związku??? Bo od Dadusia dostanie na Dzień Taty nieśmiertelnik
A ma jakieś hobby? Bo ja to ciągle coś związanego z tym właśnie kupuję i zawsze zadowolony
Stary 2013-05-15, 16:18   #3309
hope01
Zakorzenienie

Sorry dziewczyny, teraz doczytałam w klubie że fewcia wcześniej trafiła na to co ja na AM..

yhy, ma hobby, grzebanie w samochodach np..

Stary 2013-05-15, 16:19   #3310
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość

My już po oglądaniu mieszkań i raczej jesteśmy zdecydowani. Mąż jeszcze musi zobaczyć, bo byliśmy ze szwagrem.
Ile metrów? Do zamieszkania od razu czy będziecie remontować?
Stary 2013-05-15, 16:20   #3311
s i l v e r
Zakorzenienie

A jednak dorwałam kompa u rodziców i nadrobię Was trochę

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To prosze
Załącznik 5250347
Na szczescie dla wszystkich, a zwlaszcza dla fewciowej Blanki i wujka Lady.
Ale Super

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny kochane moje ja nigdy tego watku nie nadrobie wrocilismy z niedzicy ale z siostra Tz wiec nie mam kiedy siedziec przy kompie i nadrabiac 50 strron bo ciagle nie ma nas w domu.... Nie wiem tylko co z tym jutrzejszym spotkaniem w parku bo nie wiem czy ona bedzie chcicala isc a samej jej nie zostawie.
Jednak czwartek odpada bo Szajka nie może...

Cytat:
a tu nasza wczorajsza marchewka. Boże spraw, żeby dali coś lepszego
Genialne

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Co do tego że piszecie, że nie możecie się wbić w wątek albo nie pasujecie, ja tak mam jak cały dzień czytam na tel, nie lubię na nim cytowac i to jest takie czytanie z doskoku i poźniej nie wiem co się dzieje.
Ale damy rady tyle już razem przetrwałyśmy i wszystkie tu pasujemy, każda z nas ma lepszy i gorszy dzien
Dokładnie! Zgadzam się!

Cytat:
tak teraz spi

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

ja nie wiem czy chce sie z Wami spotkac w sobote,
Leo już duzy! Julia tez taki slodki Bobasek a moj Borys ciagle jakas minitaruka
wczoraj bylo dopiero 5920 .. w zyciu do tych 6 kg nie dobijemy
na razie odstawilam sinlaca bo takie cyrki byly z mlekim, nie chcial jesc mimo ze w brzuchu mu burczalo juz
Masz się spotkać z dziewczynami! I żadnych wymówek. Aha i fotki zróbcie tam żeby nam pokazać

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Ostatnio Yae budzi sie, jak tylko wniose ja do domu po spacerze. Dzis sie wzielam na sposob i siedze na schodach przed domem. "Nie budz licha poki spi"...
Moja tak samo robi

Cytat:
Moj Kubulszczak co sie dzis rozgdalal to szok!
nawet kamerka go nie peszyła

http://youtu.be/i10HpG6DiyQ
Ale super!!!

Cytat:
ostatnio wiecej gada, piszczy, taki żwawszy w kroku jest
skok jak nic albo zeby

na bank...
Stary 2013-05-15, 16:25   #3312
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ale te lody co mąż wczoraj kupił pyszne są o matulu raj na ziemi
Stary 2013-05-15, 16:32   #3313
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40820198]SYlwia, pewnie tak, ALE nie miałam sposobu na zatrzymanie tego gnojka, a potem co - jego słowo przeciw mojemu. Ale wypowiadam wojnę głupim kierowcom - mieszkam w centrum miasta i tak, jak oni parkują, to zgroza. Będę robić fotki i chamsko donosić na policję bo nagminnnie np. na pasach parkują, ale to na wejściu na pasy całym![/QUOTE]

Heheh wyobraź sobie, że u mnie na osiedlu jeden dupek stanął sobie na rondzie (nie jeździ przez nie super dużo aut) i wyskoczył do bankomatu, bo jest dosłownie 2m przy rondzie... idiota jakiś oczywiście musiałam go strąbić, bo niestety zablokował wyjazd..a on mi rączką machnął, że jeszcze chwilę!!!
Stary 2013-05-15, 16:34   #3314
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A no właśnie byłyśmy na szczepieniu w poniedziałek. Mała na 70 cm wzrostu i waży 7600.
Przy wkłuciu 5 in 1 to patrzyła sie na pielęgniarkę i się uśmiechała natomiast przy Pneumokokach płakała okropnie, ale tego nie da się pać bezboleśnie.

za wzrost, za wage i za dzielnosc
to juz kawal kobity z niej! ciekawe ile moj ma wzrostu? no i ciekawe kiedy dobijemy do tych 7 kg...

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A jednak dorwałam kompa u rodziców i nadrobię Was trochę
ciagnie Cie do nas, co?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:34   #3315
onaella
Zakorzenienie

cześć

mamy pierwszy raz katarek, w nocy aż biedactwu z noska wypływał w dzień co chwilę odciągałam i teraz jest lepiej. Oby już nie wrócił

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
onaella - jak ja bym chciala, zeby moje dziecko tyle spalo, marzenie ..
my od kilku juz tygodni przerabiamy taki schemat - zasypia twardo o 20, o 12 na spiocha karmie, budzi sie o 6, czasami o 4 .. o 7, gora 7.3 jest dosc spania .. pobawi sie chwilke po czym wlacza sie maruda i zasypia tak po 8 i spi do 9 / 9.30 niby nie jest najgprzej ale przez te pobudki jestem juz taka rozbita .. o 7 mam dosc calego swiata, bo to jest ten moment ze chcialabym pospac jeszcze chociaz chwileczke, na szczescie o tej 9 jakos odzywam .. ale co rano znowu dopada mnie
mój chyba nadrabia za to niespanie na początku

Hope gratulacje

14.08.2010
baby

Edytowane przez onaella
Czas edycji: 2013-05-15 o 16:36
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:35   #3316
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Heheh wyobraź sobie, że u mnie na osiedlu jeden dupek stanął sobie na rondzie (nie jeździ przez nie super dużo aut) i wyskoczył do bankomatu, bo jest dosłownie 2m przy rondzie... idiota jakiś oczywiście musiałam go strąbić, bo niestety zablokował wyjazd..a on mi rączką machnął, że jeszcze chwilę!!!
o Boziu!!!!

Stary 2013-05-15, 16:36   #3317
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Freestyle slalom, generealnie to początki, na razie fish, snake i cross przodem i tyłem, no i na bieżąco uczę się nowych a jeżdżę na twisterach.
Łohoho Super

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Skubaniec wlazła na wysoką szafę na przepokoju i to jeszcze we wnęce i stamtąd mnie obserwowała jak ją szukam....

Cytat:
U nas waga urodzeniowa to 4080 a mala dzisiaj, konczac 3 miesiace wazy 5800 tylko.
U nas waga urodzeniowa 3250g. Tydzień temu bylismy na szczepieniu i waży 5920g. A dziś kończyła 4 miechy...

Little za skończone 3 miechy!

Cytat:
zdałam

Cytat:
popatrzyłam na tę ematoikonke pijemy i słuchajcie autentycznie poczułam że brakuje mi się żeby się tak uchlać, usrać urzygać
dobra jesteś

Cytat:
Hej
Próbuje się jakoś wbic w temat ale coś mi nie wychodzi ;/ coś ostatnio się bardzo źle czuje i nie wiem co się dzieje.
To że się nie wysypiam to normalne ale ja się czuje jakbym w ogóle nie spała, mam zawroty głowy, ciągle spać mi się chce i słabnę . Normalnie jak w I trymestrze -ale nie nie myślcie sobie
No No No

Ale wiecie co dziewczyny? Od trzech dni jest mi mdło strasznie. Nie umiem pic kawy bo mi się dźwiga .... yyyyyy dziwne. A raz zapomniałam tabletki i teraz schizuje że w ciąży jestem W tym tygodniu powinnam dostać @..... a więc czekam z utęsknieniem jak nigdy....

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mój tak samo, odbiera i mówi, że nie może gadać to ja do niego to po jaki h.. odbierasz polaczenie skoro nie mzoesz rozmawiac ??!
Mój tak samo robi.... co z tymi facetami??
Stary 2013-05-15, 16:39   #3318
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć

mamy pierwszy raz katarek, w nocy aż biedactwu z noska wypływał w dzień co chwilę odciągałam i teraz jest lepiej. Oby już nie wrócił
zdrowka zycze!!! oby szybko minal ten paskudny katar!!!!

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:

Ale wiecie co dziewczyny? Od trzech dni jest mi mdło strasznie. Nie umiem pic kawy bo mi się dźwiga .... yyyyyy dziwne. A raz zapomniałam tabletki i teraz schizuje że w ciąży jestem W tym tygodniu powinnam dostać @..... a więc czekam z utęsknieniem jak nigdy....
cyt nasza zacna kolezanke O FAKENS!!!!!
Ja bym sie chya skitrasila w majty ze strachu

Stary 2013-05-15, 16:40   #3319
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
zdrowka zycze!!! oby szybko minal ten paskudny katar!!!!
dzięki wielkie

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-15, 16:41   #3320
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Na razie nic nie mam do roboty W sumie to zajadam teraz pyszne ciasto, bo rodzice mają dziś szkolenie i mnie poczęstowali

U mnie też na szczęście mała w nocy zje i idzie spać.

Kiedyś dzwoniliśmy z mężem do straży miejskiej, bo jakiś palant tak zaparkował wieczorem, że prawie zablokował nam drzwi do garażu to nawet nie raczyli przyjechać Pytam w takim razie do czego oni są?

Buziaki dla 4 miesięczniaków
Gdzieś coś czytałam, że składali petycję na usunięcie Straży Miejskiej z organizacji pełniących funkcję policji administracyjnej.
Ja kiedyś starałam się o pracę w Straży..byłam na rozmowach w Urzędzie...i gdyby nie to, że kiedyś nie miałam prawka..to by mnie wzięli heh.
Stary 2013-05-15, 16:41   #3321
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć

My to się męczyliśmy ponad 2 tygodnie zanim całkiem minał.

I nie zgadniesz co kupiłam Żółwika Na tablicy sprzedawała kobitka z mojego miasta używanego za 50 zł i uznałam że to przeznaczenie i kupiłam W stanie idealnym jest i rzeczywiście słodki głosik ma
Stary 2013-05-15, 16:46   #3322
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem kto zrobił takie głupstwo nawet się nie domyslam a ciekawa jestem

Co do tatuażu... jaki robisz??

Black, czekam na fotkę w stroju

Cytat:

Cytat:
ciagnie Cie do nas, co?
I to jak... o tak!!

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
cyt nasza zacna kolezanke O FAKENS!!!!!
Ja bym sie chya skitrasila w majty ze strachu
Wczoraj powiedziałam to mężowi a on na to...o kur....a!!!

Boję się boję...ale mam nadzieję że @ przyjdzie...
Stary 2013-05-15, 16:47   #3323
pstryczek84
Zakorzenienie

dzwonili z osrodka, sa szczepionki wiec jutro mamy szczepienie....
musze dziecia porzadnie wymyc, wypachnic i na noc dac ze 2 litry mleka a najlepeij żuru co by jutro nikt nie doniosl na mnie ze nie dbam o mojego dziecia
sorki e., ale normalnie nie moge z tej baby!!!!!
ludzka glupota mnie czasem przeraza!!!

Stary 2013-05-15, 16:49   #3324
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
mi położna mówiła, że do 37,2 to normalna temp. u takich maluchów.

Hejka Kochane,
u nas noc nawet nawet, ale na każde jedzenie Julka sie tak drze, ze chyba budzi całe osiedle
Dzisiaj dałam jej soczek jabłkowy- 40 ml na początku nie chciała pić, ale za jakąś godzinkę sprobowałam jeszcze raz i poszło ładnie

Kupiłam wczoraj ten kleik kukurydziany i sie zastanawiam czy dać jej na noc czy lepiej rano, bo jak będą jakieś bóle brzucha to w nocy to niezaciekawie.
nadrobilam Was z grubsza i jestem w miare na bieząco.

Które z Was już jeżdzą w spacerówce? Mi to jakoś żal sie rozstawać z tą gondolą... ale ten mały buntownik takie cyrki ostatnio wyprawia, że chyba ją przesadze. Wczoraj nawet miała bude odsłoniętą i dalej sie darła więc się boje, że spacerówka nie rozwiąże problemu, bo przecież tam też jest buda i zasłania świat jak jest siedzisko rozłożone do pozycji leżącej....

marsi Ty w sobote bierzesz gondole, czy jeździsz już w spacerówie?

Dziewczyny na tych słoikach pisze, żeby zużyć w ciągu trzech dni, dajecie dzieciakom tyle, że udaje Wam sie zużyc? bo w takim razie to wychodzi, że trzeba dawać wiecej niż łyżeczke czy dwie... gubie sie w tym...
wodz tępa pała......

Nailah dzisiaj zaliczyła swój pierwszy raz w spacerówce i nie było takiego stękania jak w gondoli albo foteliku.
jak tak sobie myślę..to nie wiem po co mi w ogóle gondola była potrzebna...jak ja ciągle autem i ciągle w foteliku :/
Stary 2013-05-15, 16:49   #3325
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczoraj powiedziałam to mężowi a on na to...o kur....a!!!

Boję się boję...ale mam nadzieję że @ przyjdzie...
No ja jakoś nie wiem czemu ale nie ufam tym tabletkom dla karmiących...już pisałam że test ciążowy robiłam Na szczęście w ciąży nie jestem czego i Tobie życzę
Stary 2013-05-15, 16:51   #3326
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III

Cytat:

Jaki tatoo? Pochwal sie.
Ja bylam przeciwna tej dyskusji o H. ale nigdy bym do niej nic nie napisala bo dla mnie byl to za delikatny temat. Zreszta wtedy kazda z nas martwila sie o ruchy dziecka, nie wiem kto moglby sie zajac jakims donoszeniem czy co to bylo.

Cytat:

DZIEWCZYNY!

Sobie piekna bielizne? Albo kolacja sam na sam?
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:52   #3327
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dziewczyny na tych słoikach pisze, żeby zużyć w ciągu trzech dni, dajecie dzieciakom tyle, że udaje Wam sie zużyc? bo w takim razie to wychodzi, że trzeba dawać wiecej niż łyżeczke czy dwie... gubie sie w tym...
wodz tępa pała......

Cytat:
tak teraz spi
zazdroszczę spania na brzuszku, super wygląda!

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

fewcia, serca nie masz! jak zobaczyłam twoją to już mi się moja nie podoba, a remontowaliśy ją 2 miesiące temu w sumie to nasal remontujemy

Dziękuję! Kuj płytki i zaczynaj od początku

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Uciekam na spacer. Za wcześnie pochwaliłam sytuację z babcią, bo wczoraj siedziała aż do wieczora, i już dziś dzwoniła o której idziemy :P a tż nie ma jeszcze dziś i jutro do późna, znów się kłócimy, normalnie mam dość. Nie wiem czemu, jak czasem zdarza mi się że do niego dzwonię jak jest w pracy, wiadomo, że nie często, jak coś ważnego, ale on zawsze albo nie odbiera, albo odbiera i mówi że nie może gadać i od razu się wyłącza mimo że zawsze ma czas na wszystko. Bez względu na to gdzie pracował, zawsze to samo, no mam już tego dość! Kiedyś coś się stanie, to nawet nie będzie wiedział, generalnie to dobrze że jak zaczęłam rodzić to był w domu bo nie wiem czy nie zrobiłby tego samego... Nie mam dziś humoru, życzcie mi cierpliwości
Może nie dzwoń jeden dzień w ogóle? Zobaczysz reakcję...

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
:O Przepiękne, ehhhh rozmarzyłam się o własnym, pięknym mieszkaniu
...
Dziękuję

Cytat:
zdałam

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

jezu, nie daje rady, rece mi odpadaja bo młody non stop na rekach wisi.... wyje jak syrena alarmowa, na leżąco zle, na macie zle, w bujaku zle, spac nie chce- myslicie, że po 1,5 godz usypiania spał? nie, zdązyłam sie wysikac a on juz oczy otwarte i wyje.... wyszłam na dwór, pochodziłam, ziewa jak lemur, to chce uspic- wyje. Zjadłam dzis tylko sniadanie o 9 i już mi żołądek przysycha do kręgosłupa. teraz go mąż wziął to zjem cos bo o obiedzie moge zapomniec- jakos nie chciał sie sam ugotowac mam dosc dzisiejszego dnia
podły obiad!
te nasze dzieci to małe zołzy są

Cytat:
Hej

Wczoraj byliśmy na bioderkach-wszystko idealnie. Pan doktor powiedział że Blana bardzo silne dziewczę. Pozwolił aby siadała- bo ona aż płaczę jak jej nie chce posadzić , jeśli leży na wyższej poduszce to sama sobie siądzie już prawie a jak leży to jej łapki podaje i wtedy jest mega zaciesz .
Zaczęła też już stopy zauważać i chyba zaraz świece zrobi, czasem to się boje jej samej zostawić.

Aha , Blanka miala szczepionkę 2 tyg temu a zauważyłam że jak dotykam jej to udo to jeszcze da się wyczuć taką gulkę pod skórą, tak może być czy lepiej do lekarza iść??

A nie mówiłam Wam- na tej komunii co byliśmy w niedzielę, Blanka mnie obsrałasiedzę sobie z nią na kolanach i nagle czuje smród, no to biorę ją i idę do samochodu ją przebrać bo znając jej spust to pewnie zaraz pampek przesiąknie , no ale nie zdążyłam, pampek nie dał rady, plecy całe usrane, rajstopki, sukienka no a największa plama była na mojej nowiuśkiej białej koszuli
Brawa za szczepienia! i za bioderka również!
Kochana, może masz anemię???

Cytat:
Kulturalnie powiedział co masz zrobić

Cytat:

Bdziemy miały swojego człowieka na rok młodszym wątku?

Black jaki tatuaż??
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:52   #3328
onaella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
My to się męczyliśmy ponad 2 tygodnie zanim całkiem minał.

I nie zgadniesz co kupiłam Żółwika Na tablicy sprzedawała kobitka z mojego miasta używanego za 50 zł i uznałam że to przeznaczenie i kupiłam W stanie idealnym jest i rzeczywiście słodki głosik ma
oj mam nadzieję, że u nas szybciej minie

he he, toż to przeznaczenie jak nic a cena super także zakup jak najbardziej udany i opłacalny
z podobnych jest jeszcze zebra z fisher price ale żółwik ładniejszy

ja kupiłam ogromny wór piłeczek Basenik już mam więc wrzucę w niego piłeczki i będzie zabawa

14.08.2010
baby
Stary 2013-05-15, 16:55   #3329
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

nie wiem co się dzieje z Małym, takie histerie odstawia przy piersi że to przechodzi ludzkie pojęcie, już samo ułożenie w pozycji do karmienia wywołuje przeraźliwy płacz. Poje trochę i nagle płacz a potem już nie chce co ja robię źle? może to moje mleko jest g.ó.w.n.o warte Tak było wczoraj i dzisiaj co prawda nie przy każdym karmieniu ale się zdarza i jeszcze te bączki bolące nie mam siły, jestem głupią matką, która nawet dziecka nie umie nakarmić
Baty na dupke!! kochana, wiekszosc z nas ma problemy z kp! nie dołuj sie!! a próbowałaś odciągać 1 faze mleka? u mnie pommogło!!!!!!
Nie ma bączków bolących, za to śmierdzące, jak prutnie to uciekam
Cytat:
tak teraz spi
o rajusiu ! hahaha ale slodziak mały! moja jeszcze nigdy nie zasnęła na brzuchu. A nie przepraszam 2 razy na 5 min;p

Cytat:
Dziolszki, skoro malemu juzmineka skaza bialkowa to iedy moge wprowadzac na nowo nabial??? Bo sie juz stesknilam za serkami i mlekiem ponad miesiac juz nie jem nabialu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana;p Ty od miesiąca;p ja od 4 ;p moja skazy nie ma, ale kolki .. raz zjadlam kanapke z białym serem.. o jezusie... myślałam ze koniec swiata nadchodzi ;p

Cytat:
Marsi ja jeszcze 21 nie mam a matka mnie cisnie o ten kolczyk :P powiedzialam, ze nie wyjme, meczylam sie 2 tygodnie po zrobieniu, ja go lubie i Tz tez Awatar juz mi sie znudzil troche
Szykuje sie do 1 tatuazu. Wzor juz sobie zrobilam ale troche sie boje ;p
pokaż wzór!! jeju ja ostatnio myśle, żeby sobie zrobic taki tatuaż z imieniem Amelki lub z datą urodzin, tylko nie mam pojecia gdzie by go umiejscowić .

Cytat:
zdałam
gratulacje!!!!!!

Cytat:

A nie mówiłam Wam- na tej komunii co byliśmy w niedzielę, Blanka mnie obsrała siedzę sobie z nią na kolanach i nagle czuje smród, no to biorę ją i idę do samochodu ją przebrać bo znając jej spust to pewnie zaraz pampek przesiąknie , no ale nie zdążyłam, pampek nie dał rady, plecy całe usrane, rajstopki, sukienka no a największa plama była na mojej nowiuśkiej białej koszuli

Cytat:
Dzięki dziopencje,uff..
Co do picia to u mnie w lodówce 5 piwjuż chyba ze 2 miechy siedzi.. Redds ananas-grejpfrut, Warka Raddler, Calsbergi i jakieś jeszcze.. i tak sobie leżą

Lady 3mam za wujka

Czytałam Aniołkowe mamy,tak mnie do niunki zaciągło, bo jest mega dzielną i mądrą młodą kobietą. No i natknęłam się na H. i dyskusję o nas... Niemiłą.. W każdym razie to nie siostra czy kuzynka, ale JEDNA z NAS wysłała jej wtedy esemesa... Ja nie mówię że dyskusja na wiadomy temat była mądra i rozważna, bo była głupia, ale osoba która jej to napisała nieładnie się zachowała w stosunku do nas, a przede wszystkim do niej, że w takiej ciężkiej sytuacji, jej gwoździcha dobiła. To tyle, musiałam to powiedzieć
I 3mamy kciuki za koleżankę H. i staranka Życzę jej wszystkiego dobrego
Ojj.. też poczytałam troszke, jak Black napisała w klubie, kurcze, nie mam pojęcia kto jej to wysłał te dyskusje z klubu..... mam nadzieje ze Hosenka znowu niedługo zostanie zafasolkowana trzymam za nią kciuki

Cytat:

Jaki i w jakim miejscu?!

Cytat:
o rety

Cytat:

Mnie pobolewa ostatnio troche podbrzusze i tez jakas jazde mam ze znowu w ciazy jestem chyba zrobie test ale boje sie, wole zyc w nieswiadomosci przez te hm 4msc nie no swirek..

dzidzia mi marudziła, wlasnie usnela, ja Was nadrobiłam i chyba też utne szybkiego komara ..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-15, 16:57   #3330
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
oj mam nadzieję, że u nas szybciej minie

he he, toż to przeznaczenie jak nic a cena super także zakup jak najbardziej udany i opłacalny
z podobnych jest jeszcze zebra z fisher price ale żółwik ładniejszy

ja kupiłam ogromny wór piłeczek Basenik już mam więc wrzucę w niego piłeczki i będzie zabawa
A najlepsze było jak mąż pojechał odebrać i tam cała familia była ta kobitka co sprzedawała, jej mąż i teściowie. I się pytają w jakim wieku dziecko a mąż mówi: "4 miesiące ale żona zapaśna, ubranek to my już mamy tyle że do zerówki wystarczy". Mówił że mało nie padli tam ze śmiechu.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości