W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 09:08   #2251
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
pocieszyłaś mnie
jabys chciala znam dziewczyne ktora prowadzi blog i ona ma bebecara, pisze duzo o tym wozku, daj znak to podrzuce ci linka

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:10   #2252
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

domcia czyli wychodzi ze ja tez bym Twój wozek chciała

To jaki masz konkretnie, marka i model poprosze
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:11   #2253
Anulka_p
Zakorzenienie

Dziewczyny dziś stuka mi 50 dni do terminu
Chyba sobie z tej okazji dziś torbę spakuję.

Wrócę też do tematu siostry- Przede wszystkim dziękuję za kciuki Ordynator z oddziału zakaźnego i ginekolog stwierdzili, że jednak cc jutro rano. Nie czekają do poniedziałku.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:12   #2254
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
domcia czyli wychodzi ze ja tez bym Twój wozek chciała

To jaki masz konkretnie, marka i model poprosze
ostatecznie kupiliśmy model MOVIX z mothercare

Stary 2013-05-16, 09:13   #2255
krysiaa2608
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
też bym cholery dostała po takiej informacji, ja to w ogóle cięta jestem na teściowe w ciąży.
ja i bez ciąży byłam cięta i po ciąży też planuję

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie wiem czy Wam pisałam, ale chyba nie...
w sobotę odwiedziłam koleżankę, w grudniu urodziła synka, Gabryś ma na imię i w szpitalu, żeby szybciej urodzić kazali jej skakać po schodach i ona skakała
w sumie sama chciała...
najgorsze było to, że jej synek złapał gronkowca i 17 dni musiała leżeć, a 5letnia córa nie mogła ich odwiedzać, mówiła, że wyła cały czas z tęsknoty
aż nie wierzyłam jak czytałam! Nie słyszałam o takich praktykach
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

wczoraj wogole pierwszy raz od ..... nie pamietam ilu .... mielismy przytulanko z TZ ależ mi tego brakuje .. normalnego bez brzuszka :P wiadomo,troche sie czulam jak slonica i brzuch musiał byc zakryty no ale coż . chce stwierdzic ze kto moze niech sie kopuluje po 36 tyg ( czy 38 tyg nigdy nie pamietam) bo kapa zarasta i jest ciasna jak niewiem,i niewiem jak głowka przejdzie i wogole hahahahah lece sie zbierac i na spacer korzystac z pieknej pogody i tego ze w kauflandzie jest promocja na pepsi 2x2 litry za niecale 6 zł
: hahaha:

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:14   #2256
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

Wrócę też do tematu siostry- Przede wszystkim dziękuję za kciuki Ordynator z oddziału zakaźnego i ginekolog stwierdzili, że jednak cc jutro rano. Nie czekają do poniedziałku.
za 50, pakuj sie, pakuj

to jutro ciocia zostaniesz, trzymam nadal kciuki za siostre i maluszka

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ostatecznie kupiliśmy model MOVIX z mothercare
dzieki, ciekawe czy w PL jest dostepny ... Ile dalas za niego?
Stary 2013-05-16, 09:15   #2257
ita83
Wtajemniczenie

Dzien dobry brzuchatki.....Witam sie w pochmurny szary dzien....
Ja niestety pol nocy spedzilam w lazience bo mi bylo mega niedobrze - nie moglam jednak zwymiotowac
i tak sie meczylam.....
dzis dalej to samo - rano zjadlam jedynie kawalek arbuza bo to bym moj sposob na mdlosci ale niestety dalej meczy

Mam nadzieje ze przejdzie

Oliath ciesze sie ze wiesz na czym stoisz - teraz tylko grzecznie antybiotyki lykac i duzo odpoczywac
Stary 2013-05-16, 09:16   #2258
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

Hahahahahhaa taak zarasta a błona dziewicza się odbudowuje
Po prostu mięśnie są mało rozciągnięte

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:16   #2259
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Już widze, że nie zacytowało mi wszystkiego.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki badań

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Jestem.
Syn synem pozostaje. Waga 1980g czyli jak na ten tydzien lekko wypasiony ale miesci sie w normach elegancko. Wody ok. Przeplywy w mozgu super. Serce super. Lozysko mlode, wysoko. Glowka na dole. Termin bez zmian.
Na zdjeciu widac czuprynke. Lezy pleckami do watroby i prezac sie ja wypycha i dlatego boli. Ledwo ulezalam na lezance. Z pol godz mnie ogladali doktor i asystentka. No a teraz w piatek drugi gin i oby tu tez bylo tak dobrze.
Lekarz sie smial ze za rok znowu sie spotkamy. Myslalam ze palne jego i Tz.
Ide spac. Jutro wstawie zdjecie do klubu.
Buziaki drogie Laseczki i jeszcze za kciuki nie dziekuje!
super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość

A co do mojej to tak - Mateuszek zachwycony siostrzyczka, waga niuni to 1733 g wiec spora jak na ten tydzien i tym sposobem gdyby patrzec na termin z USG to jestesmy 2 tygodnie do przodu bo termin z pomiarow zostal wyliczony na 14 lipca
Wszystko jest ok, lekarz powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego a popuchniete nogi jak to on ujal "nie jest najgorzej".

Mam troche niedosyt po tej wizycie bo jakos nie wdawal sie w szczegoly ze tu raczka tu nozka tylko to co widzielismy to nasze a niunio w wiekszosci podejrzewam ze nie wiedzial co widac..
A i jeszcze jedno - malutka obrocila sie i jest teraz w polozeniu miednicowym
Rownież gratuluje udanej wizyty

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

A z dobrych wiesci - wozek przekroczyl moje najsmielsze oczekiwania, nie ma NAJMNIEJSZYCH sladow uzytkowania poza moze oponkami i moze gdzieniegdzie mikroskopijne zmechacenia na gondoli/ budce - ale pokrycie to sztruks, piekny czekoladowy kolor, bym musiala byc mega czepialska, zeby krecic nosem.
Gondola ogromna, budka XXL, chrom lsni az oczy trzeba mruzyc, calosc osadzona wysoko, po krolewsku. Okienka bez rysek, wnetrze w stanie sklepowym wrecz. Dalbym za niego i dwa razy tyle, i trzy nawet Budka nic a nic nie opada, sztywno stoi/ lezy, okienko z tylu to samo, kola w stanie idealnym, A JAK ON SIE PROWADZI!!! Dmuchnac i jedzie i buja sie delikatnie na boki i przod-tyl, tak sobie stalam i bujalam i lzy mi az poszly z radosci
Prezentuje sie z taka godnoscia i klasa, ze bede z nim wygladala jak uboga guwernantka Lilo, nie pani matka raczej

I teraz najlepsze : maz wnosi wozek do domu i biegiem na dol z powrotem. Patrze jak na wariata, bo to 3 pietra sa wysokie. A on tacha DRUGI WOZEK - spacerowy TAKO Fast Rider czarno-czerwony i z usmiechem do mnie - dostalas gratis do Royce'a .........!!!!!!
Tako jak w zalaczniku, trzeba mu tylko wymienic sprezyne jedna i ma lekko wyjasniony od slonca kolor na budce czerwony.

No ja chyba jednak jestem w czepku urodzona
Tylko pozazdrościć. Super, że wózeczek spełnił oczekiwania no i jeszcze gratis

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

O 2 Igor obudził mnie kopniakami i do tego zaraz wielka zgaga (nr 4 w życiu). Okazało się ze moje dziecko nie lubi jak jem na noc a także jak jem za wcześnie (jak wracaliśmy od teściów o 4rano ostatnio i przed podróżą coś zjadłam toteż była masakra).. Pomeczylo mnie godzinę,ale stwierdziłam zenapije się zimnego mleka bo gorzej i tak bycniemoglo ona szczęście przeszło na tyleze mogłam się położyć a potem i zasnąć...
Ja też w nocy miałam taka zgagę , że szok. Musiałam wziąć renni, bo chciało mi przełyk wypalić

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Dzien dobry brzuszeczki
Witam sie dzis z wami chora Juz wypilam cherbatke z cytryna, miodem i sokiem malinowym. Mezus ma mi jeszcze podzucic prenalen i tantum verde. Okropnie sie czuje:banghead: do tego w nocy spalam na raty: zgaga, refluks, bol bioder... norma:banghead:
Pociesza mnie to, ze dzis wizytujemy i wreszcie po 2 miesiacach zobacze mojego kochanego syneczka
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Cześć laseczki,
ja od rana wkurzona jestem, miałam mieć spotkanie z położną, na które się bardzo cieszyłam (bo dzisiaj miało być KP), ale tak mnie od wczoraj goni, że szok mam okropną biegunkę, myślałam, że może czegoś się wczoraj nażarłam, ale dzisiaj od rana znowu to samo jak leżę, albo siedzę, to jeszcze jest ok, ale jak tylko wstanę i zaczynam chodzić, to od razu kibelek!
Jeszcze mały takie mi wygibasy urządza, jakich nigdy dotąd nie było, cały brzuch faluje aż się momentami zastanawiam czy zdążę do kibelka dobiec
O kurcze, mam nadzieję, że Ci przejdzie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
nie wiem czy Wam pisałam, ale chyba nie...
w sobotę odwiedziłam koleżankę, w grudniu urodziła synka, Gabryś ma na imię i w szpitalu, żeby szybciej urodzić kazali jej skakać po schodach i ona skakała
w sumie sama chciała...
najgorsze było to, że jej synek złapał gronkowca i 17 dni musiała leżeć, a 5letnia córa nie mogła ich odwiedzać, mówiła, że wyła cały czas z tęsknoty
wolałabym piłkę no ale jakby faktycznie to miało pomóc to pewnie bym i po schodach skakała, choć trochę bym sie bała

Cytat:
a

Noooo wygląda na to że dzisiaj przyjedzie wieczorem komoda, łóżeczko i szafa. Hurra!! nawet nie wiecie jak się cieszy, szzcególnie że strasznie ciężko było nam zgrać siebie, transport i wujka, który ma klucze do domu, gdzie wszystko stoi.
Super

Oliath bardzo sie cieszę, że w miarę wszystko w porządku, że to ,,tylko" nerki i z Lilo wszystko ok. Weźmiesz antybiotyk i będzie git

Pisałyście, że Tżci nie interesują sie wyprawką - u mnie to samo. Wczoraj zrobilam podejście nr dwa do wózka ale spojrzal cos tam burknąl i koniec. No więc sama musze podjąc decyzję. On też uważa, że mamy jeszcze sporo czasu, że wszystko się samo zrobi, wszystko od wszystkich dostaniemy i będzie super. Stwierdziłam, że jak się zacznie sam z siebie interesowac to ok, a jak nie to nie. Nie będe sie denerwować
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:17   #2260
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
dzieki, ciekawe czy w PL jest dostepny ... Ile dalas za niego?
on chwilowo jest w promocji za 299 funtow czyli za okolo 1500 złoty

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40837038]Hahahahahhaa taak zarasta a błona dziewicza się odbudowuje
Po prostu mięśnie są mało rozciągnięte

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
i dlatego wlasnie polecany jest masaz krocza haha

Stary 2013-05-16, 09:19   #2261
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

Anulka trzymam kciuki za siostrę!
Koniecznie daj nam znak jak maluszek się urodzi

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
hellooooll ))
oj Perse,myslalam ze tak to tylko u mnie moj tez zazwyczaj jak chce sie coś dowiedziec to musze od niego wyciagac itp. a ja nawet jak sie naprodukuje i opowiadam coś to on mowi " aha" hahaha )) przyzwyczailam sie,chodziaz jak mam zly dzien i chce sie wyzyc na kims to mu sie za to obrywa ze nie gada ze mną itp

gratulacje

Moj tez taki,niewie nawet jakie mam ciuszki dla malej .. a jak ja bedzie mial przebrac to chyyba na komodzie bede mu musiala napisac gdzie co jest zeby balaganu mi nie zrobil hahah :P ale... tlumacze sobie to tym ze nie wie i przynajmniej jak kupuje nastepną rzecz to nie bedzie wiedzial i zawsze mu moge powiedziec ze juz dawnoo ja kupowalam haha a jak kupuje coś typu kocyk itp to ostatnio mowi ''Ladny,moge sie nim przykryc?" hahahha ))

to fajnie ze z wozka jestes zadowolona i z gratisu
I dobrze ze z Wami wszystk ok,lez odpoczywaj nie przemeczaj sie;*
I lec do gina po antybiotyk.

musze paznokcie skrocic a tak mi sie nie chce... Jutro do kolezanki na tego grila ,ale uzgodnilismy ze wracamy w nocy do Krk bo nie chce mi sie spac u kogos itp tym bardziej ze tam nie ma nawet wc i jest tylko "wychodek" bo to domek letniskowy taki wiecie... no i mowie do tz ze jak ja tam pojde w nocy sikac jeszcze sie gdzies wywale na brzuch czy uderze jakas galezia haha ( bo trzeba kawalek przejsc od domu) haahaha a on " no fakt" a po za tym to dobrze bo moze skoczymy na to usg tylko niewiem czy jest sens popoludniu jechac,ale wsumie daleko nie ma mozna sie garnąc i zobaczyc czy sie zalapie,to ma byc w m1 czy plazie?

zjadlam sniadanie i poprawilam lodem.haaahahah

wczoraj wogole pierwszy raz od ..... nie pamietam ilu .... mielismy przytulanko z TZ ależ mi tego brakuje .. normalnego bez brzuszka :P wiadomo,troche sie czulam jak slonica i brzuch musiał byc zakryty no ale coż . chce stwierdzic ze kto moze niech sie kopuluje po 36 tyg ( czy 38 tyg nigdy nie pamietam) bo kapa zarasta i jest ciasna jak niewiem,i niewiem jak głowka przejdzie i wogole hahahahah lece sie zbierac i na spacer korzystac z pieknej pogody i tego ze w kauflandzie jest promocja na pepsi 2x2 litry za niecale 6 zł
masz rację lepiej spać u siebie

a co do przytulanek, Ty to agentka jesteś

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Oliath dobrze, ze jest dobrze i źle, że nie do końca rewelacyjnie
:
O! dobrze to podsumowałą Iwona
Ola trzymaj się...a z tymi porodówkami to niezła akcja...pojedziemy rodzć a tam kartka no ja dziękuję....

Kuruj się nasz wątkowy zdechlaczku....Kolejna po Czarusi, KArolajn itp

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 09:21   #2262
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Przez te akcje chociaż mam cisnienie dobre: 100/60

ten plus. KOniecznie idźcie z tematem do tego sklepu.

Cytat:

Gratki) wiesz że u mnie też 50 dni?:P coraz bliżej...

3mam kciuki za siostrę cały czas.

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Ja niestety pol nocy spedzilam w lazience bo mi bylo mega niedobrze - nie moglam jednak zwymiotowac
i tak sie meczylam.....
dzis dalej to samo - rano zjadlam jedynie kawalek arbuza bo to bym moj sposob na mdlosci ale niestety dalej meczy

Cytat:
o
i dlatego wlasnie polecany jest masaz krocza haha
kurde do tego też się nie mogę zmobilizować

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:21   #2263
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
No to tak, moje Wy troskliwe misie:
W nocy mi rosly stopy i cisnienie, wiec korzystajac z faktu, ze wlasnie wczoraj dostalam paczke od GR-AN, jakos po polnocy spakowalam sobie z zimna krwia torbe wg listy swojej, jedynie bez rzeczy dla Lilo, bo jeszcze niegotowe przeciez. Wykapalam sie juz wczesniej z depilacja etc, bo przeczucia mialam kiepskie chyba. Obudzilam meza, zrobilam mu kawe i pojechalismy na Kamienskiego - a tam kartka na polozniczej IP, ze na ginekologii BRAK MIEJSC, na poloznictwie BRAK MIEJSC, na bloku porodowym BRAK MIEJSC no do smiechu mi nie bylo, ale pani bez gadania mnie zapakowala na lezanke po okazaniu stopy do wgladu i informacji o ostatnim cisnieniu (poczulam sie w sumie jak po wyroku juz), i jeszcze opitol zebralam, ze tak pozno przyjezdzam i bez sprawdzenia na PR, gdzie we Wro sa miejsca w szpitalach. Powiedzieli, ze poloza mnie na septycznej jakby bylo zle, a jakby bylo srednio, ale nie tragicznie, to karetka do innego szpitala. Pani polozna sprawdzila mi cisnienie i juz bylo w normie , potem mialam sluchanie serduszka, USG, morfo i mocz, KTG na porodowce . Serduszko ok, przeplywy ok, o trzeciej byly wyniki z lab i KTG - MAM CHORE NERKI, A NIE GESTOZE brak w moczu bialka, natomiast jakies insze goowna, w tym bakterie... no i nerki mi nie wyrabiaja i puchne dlatego! Na koniec pan dr i pani polozna dali mi dwie torbiszcza gazetek, reklamowek i probek dla Lilo i dla Lali tez i kazali z wynikami leciec do mojego gina po antybiotyk dzis/jutro.
W drodze powrotnej z tej ulgi pojechalismy o 3.30 na hot-dogi i swiezo dowiezione kanapki meksykanskie i pepsi na stacje benzynowa i mielismy randke na parkingu . Z tej ulgi.
Do teraz oka nie moglam otworzyc, taka bylam wykonczona!
Spalam z nozkami do gory i troszke zlazla opuchlizna poki co.
Wroclawiankom potwierdzam, ze na Kamienskiego sa TYLKO sale porodow rodzinnych plus jedna sala do rodzenia w wodzie - nie ma hangaru z boksami w ogole, przez co oczywiscie szpital jest non stop oblozony na full i w sumie musialabym miec niezlego fuksa, zeby sie tam wstrzelic z Lilo wiec bede oblookiwac inne opcje tez
Oli, Maleństwo Ty nasze.... toć Ty na wszystkie dziurki już załatwiona
Jejku dobrze że nerki a nie co gorsze, choć i te nerki nieciekawie wyglądają, ale juz wiesz co siędzieje i teraz leczenie i będzie dobrze
Ja żądam, żebyśwreszcie zwolniła tempo, odpoczęła, leżała i pachniała fiołkami a nie ciągłe wymyślanie prac... no!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaa jak mnie teściowa moja wkurza. Wie, że mam w drodze do gina do niej wstąpić po coś i mi pisze smsa "Krowie placki potrzebne". Ona te suche krowie placki zalewa wodą w beczce a potem podlewa kwiatki. Ale kur... by zapiał po pierwsze jadę do gina i nie mam zamiaru zasmradzać sobie samochodu i siebie, a po drugie no sorry, ale chyba można napisać "Czy mogłabyś przywieźć mi parę krowich placków?", a nie wydany rozkaz "Potrzebne", jakbym jakimś pracownikiem, zaopatrzeniowcem była.
no super, rozkaz wydany i trza się dostosować..... oj wyprowadziłoby mnie to mocno z równowagi
zupełnie jakby ogłoszenie do gazety dała...

------------
pełen spontan... pojechałam po moczu do biedry, zakupiłam kocyk turkusowy w zwierzątka białe, balerinki szare z kokardką i kupiłam paczkę Dada 2-5 kg na spróbowanie. A no i jeszcze odplamiacze Oxy, też na spróbowanie
Już miałam wziąc ręczniczek z krówką, ale odłożyłam bo w sumie mam jeden kapturek w domu + 2 nowe ręczniki zwykłe to chyba na poczatek wystarczy.
pieluszki flanelowe mnie rozczarowały bo w komplecie sprzedawane a tam różowe też cos jest więc już nie chcę po przescieradle w oczy Tż z rózem wchodzić
bodziaki u nas tylko w różu i ze 2 komplety niebieskich były, pewnie w okolicy same chłopaki się rodzą.
aaa kocyków u nas mnóstwo.

ledwie dojechałam, prowadzenie auta nawet na tak nkrótkich dystansach jest dla mnie uciążliwie.
poza tym głowa mnie boli, zimno mi, ale ponoć cisnienie u nas wali w dół.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:22   #2264
idzia111
Zakorzenienie

domcia to bardzo dobra cena Jakbym go jeszcze na zywo zobaczyła.

A ile waży?

Co do pampersów Dada najmniejszych to nie wiem czy wyczaiłyscie, ze one wychodza drozej niz oryginalne pampersy albo porównywalnie. W rossmanie i tesco 43szt pampersów jest za 21,99zł, co za sztuke daje nam 0,51zł, a dada tansza, ale jest 25szt. i kosztuje za szt. tez 0,51-0,53

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:27
Stary 2013-05-16, 09:23   #2265
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

ani ja.

w szkole rodzenia dostalam instrukcje:
(sorry ze bez tlumaczenia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020129.jpg (69,2 KB, 12 załadowań)

Stary 2013-05-16, 09:24   #2266
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:

A ile waży?
która część ?
sama rama? z kołami?
z gondola
ze spacerówka??

moge Ci moje prywatne fotki wyslac pokazac

Stary 2013-05-16, 09:24   #2267
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

wow jak ten czas szybko leci, za 50
dalej dla siostry, żeby było wszystko dobrze

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:26   #2268
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dzoan chcesz ta strone o tym bebecarze??
masz tu jesli chcesz: http://www.oczekujac.pl/search?q=bebecar

Stary 2013-05-16, 09:28   #2269
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

No to jutro Wielki Dzień!
mocno zaciskam kciuki i czekamy na wieści, zdjęcie. Normalnie, jakby nasze wątkowe Dziecię się rodziło

A Ty juz tez bliziutko do konca oj leci ten czas...

Cytat:
i tak sie meczylam.....

Mam nadzieje ze przejdzie

Oliath ciesze sie ze wiesz na czym stoisz - teraz tylko grzecznie antybiotyki lykac i duzo odpoczywac
nie wiem co jest, ja to zwalam wine na moj refluks, ze tez mnie mdli, mam wrazenie ze pawiowac bede i mam stracha przed jedzeniem. Wybieram jużw tej chwili to na co mam ochotę, a nie to co powinnam zjadać. no i staram sie male ilosci jesc.

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-05-16 o 09:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-16, 09:28   #2270
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
hej!Siedze po wypiciu glukozy, niedobrze mi jak cholera i slabo...
Współczuję, trzymam za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ps. Tż widząc moje wczorajsze prasowanie stwierdził, ze on wyprasuje Glutowi te tetrówki:love :
I tak tego nie zrobi bo ciągle go nie ma w domu (pracuje od 6 do 20 z przerwą dwugodzinną na obiad), ale i tak, że wpadł na taki pomysł to pochwalić musiałam!

Dla tż

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
A co do mojej to tak - Mateuszek zachwycony siostrzyczka, waga niuni to 1733 g wiec spora jak na ten tydzien i tym sposobem gdyby patrzec na termin z USG to jestesmy 2 tygodnie do przodu bo termin z pomiarow zostal wyliczony na 14 lipca
Wszystko jest ok, lekarz powiedzial ze nie widzi nic niepokojacego a popuchniete nogi jak to on ujal "nie jest najgorzej".

Cytat:

Cytat:
i tak sie meczylam.....

Cytat:
wiesz że u mnie też 50 dni?:P coraz bliżej...
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:30   #2271
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
która część ?
sama rama? z kołami?
z gondola
ze spacerówka??

moge Ci moje prywatne fotki wyslac pokazac
no chodzi mi o:

1. rama z kołami i gondolą
2. rama z kolami i spacerwoka

Jestes zadowolona z wozka?

Bo ja dumam nadal nad jedo fyn lub navington cadet, ale nadal nie jestem w 100% zdecydowana na ktorys.

Jeden z wygladu lepszy, drugi bardziej solidny wg mnie. Jedo solidniejszy, a navington ladniejszy.
Stary 2013-05-16, 09:31   #2272
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

A ile waży?

Co do pampersów Dada najmniejszych to nie wiem czy wyczaiłyscie, ze one wychodza drozej niz oryginalne pampersy albo porównywalnie. W rossmanie i tesco 43szt pampersów jest za 21,99zł, co za sztuke daje nam 0,51zł, a dada tansza, ale jest 25szt. i kosztuje za szt. tez 0,51-0,53
Wiesz co Idzia, nawet nie spojrzałam na ilość jaką wziełam tylko na cenę... muszę obczaić. W sumie to tak na test wziełam bo jakoś jeszcze do nich przekonania nie mam. Dzięki za uświadomienie
Stary 2013-05-16, 09:34   #2273
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
no chodzi mi o:

1. rama z kołami i gondolą
2. rama z kolami i spacerwoka

Jestes zadowolona z wozka?

Bo ja dumam nadal nad jedo fyn lub navington cadet, ale nadal nie jestem w 100% zdecydowana na ktorys.

Jeden z wygladu lepszy, drugi bardziej solidny wg mnie. Jedo solidniejszy, a navington ladniejszy.
w opisie pisze tak,
waga wózka z gondola: 13,2kg
waga spacerówki: 11,9kg

tak na sucho jestem zadowolona.
jest duży, bo tylnie koła pompowane, ale bardzo zwrotny, można prowadzić jedną ręką a nawet chwytany w dwa palce (kciuk i wstazujący) dobrze się prowadzi.
ma duzo opcji i możliwości.

ale powiem Ci, ze pierwszym naszym typem byl OYSTER, czyli w polskiej wersji ten navington cadet, i go kupilam najpierw.
takze ten tez byl naszym typem!
i tez fajny byl,
mniejszy niz ten movix i podobne rzeczy ma.
tylko nie ma kol dmuchanych, tylko piankowe

Stary 2013-05-16, 09:36   #2274
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego ja powiedziałam dla swego tż, że będzie mi robił bo sama się też nie zmobilizuje, położna mówiła, żeby masaż zacząć robić 2 miesiące przed porodem

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:37   #2275
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Pisałyście, że Tżci nie interesują sie wyprawką - u mnie to samo. Wczoraj zrobilam podejście nr dwa do wózka ale spojrzal cos tam burknąl i koniec. No więc sama musze podjąc decyzję. On też uważa, że mamy jeszcze sporo czasu, że wszystko się samo zrobi, wszystko od wszystkich dostaniemy i będzie super. Stwierdziłam, że jak się zacznie sam z siebie interesowac to ok, a jak nie to nie. Nie będe sie denerwować
Wiesz, jaki jest niezawodny sposob, zeby faceta zainteresowac wyprawka?...
Nalezy DUZO wydawac JEGO pieniedzy na nią.
Zainteresowanie gwarantowane
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
pieluszki flanelowe mnie rozczarowały bo w komplecie sprzedawane a tam różowe też cos jest więc już nie chcę po przescieradle w oczy Tż z rózem wchodzić
Nawiasem mowiac, GR-AN jak mi przyslal myjke ecru, to jak dla mnie ona jest lososiowa cos pecha mamy do kolorkow

Ok, musze sie ogarnac i wozek obcykac dla Was no przysiegam, ze gdybym miala byc teraz w szpitalu, to maz by mi go musial przywiezc i postawic obok lozka, taki jest cudny.

A Tako bede sprzedawac, tylko niech go wypiore i maz mi ta sprezynke wstawi nowa . Bo on jednakowoz - podobnie jak Espiro gleboki - dla mnie za ciezki na te moje lewe rece. Traktorek taki, co ma swoj urok i duzo plusow, ale o ile kiedykolwiek wypuszcze Lilo z Royce'a , to tylko do leciuchnej parasolki skladanej jedna reka.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:39   #2276
czarownica1
Zakorzenienie

Oliath, normalnie nie mogę się doczekać zdjęcia Lilo w wózku
Stary 2013-05-16, 09:39   #2277
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Rockyyy napisała na facebooku "Zabki moje ! Znowu mam problem z netem.Przekazcie prosze na naszym boskim forum ze mnie pare dni nie bedzie Bd tesknic i nie wiem jak przezyje bez spamu.Bo w moim starym tel. moge tylko czytac ale dobre i to.Trzymam kciuki za wizyty i zeby kazdej brzuchatce nic zlego sie juz nie dzialo i bylo w porzadeczku."

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:41   #2278
idzia111
Zakorzenienie

domcia ten link z wozkiem bebecar super, wózek cuudowny, piekny. Jaki to model? bo moj zbudyniały mózg nie czai
Stary 2013-05-16, 09:42   #2279
Oliath
Zakorzenienie

Kupilam, bo jakos mnie urzekl ten żółw no i teraz Lala tez zglasza zapotrzebowanie ciezka sprawa.
http://allegro.pl/show_item.php?item=3182272347
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 09:49   #2280
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

magolina mój był taki sam, nie interesował się wózkiem, kupilismy jeden, okazało się że połamany, kasa wy dana to się opanował i zaczął studiować i zaczął sam poszukiwania wózka i innych rzeczy wyprawkowych!

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
domcia ten link z wozkiem bebecar super, wózek cuudowny, piekny. Jaki to model? bo moj zbudyniały mózg nie czai
a powiem Ci ze nie wiem, bo mnie nie sta cbylo na taki wozek nigdy wiec w sumie nigdy sie nie interesowalam az tak dokladnie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości