W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz. 13! - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł dla 14 części Mamuś lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 cz.14! 4 10,81%
Skurcz, skurcza skurczem pogania- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Dolegliwości różne mamy, ale ostro się trzymamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 1 2,70%
Brzuszki rosną że ho ho, skurcze bolą, że ojoj- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 0 0%
Skurcze łapią, brzuchy skaczą, jeszcze dzieci nam nie płaczą- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Do porodów się zbliżamy, będą z nas wzorowe mamy- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 6 16,22%
Trwa już wielkie odliczanie-która pierwsza mamą zostanie? Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 3 8,11%
Porodówka wizją kusi - lecz poczekać jeszcze musi- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Jeszcze w dwupaku wszystkie człapiemy-już niedługo się rozpakujemy-Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 2 5,41%
Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013, cz.14! 17 45,95%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-16, 19:57   #2641
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

ja tylko na chwilę, nie nadrabiam bo MEBLE przyjechały!!) ale się cieszę,... jak zobaczyłam wnoszone łóżeczko to sobie pomyślałam " Ch.o.lera, poważnie się robi!!". Idę ogarniaać, potem was nadrobię.. muszę korzystać z tego przypływy energii!

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:01   #2642
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 c

Pisałam wam rano, że z mężem się wczoraj ścięłam.
To przed 8 dzwonił jak się czuję. Ale Małgosię szykowałam do przedszkola więc go olałam.
Potem napisałam mu smsa o wizycie to odp, że nas kocha i będzie dobrze. A 2 godz temu dzwonił czy coś potrzebuję żeby kupić, więc tylko powiedziałam, że miałam ochotę na winogrono, ale niech już lepiej wraca bo tu łąka skoszona pewnie ma robotę przy niej jeszcze wiec szkoda czasu. Teraz właśnie przyjechał i mam 1 kg winogron No kochany jest jednak
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:02   #2643
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

to miałaś fajny wieczór zazdroszczę normalnie, mówisz zarasta? jak będzie mały donoszony to też może popróbujemy odbezpieczyć dziurkę, oby dziecko się nie zaplątało jak będzie wychodzić
daj spokoj,kobiety narzekaja ze porod boli,no boli bo jak dziura calkiem zarosnieta przez tyle miesiecy to co ma nie bolec hahahahah )))
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dziewczyny "ustrzeliłam" termin w enel-medzie na 12:40 do Pani Ginekolog, która jest sensowna bo bylam u niej pare razy, więc trzymac za moją szyjkę, ciekawe co ona powie!
Gratki!
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

Wczoraj na ulicy zaczepiłam mnie obca babka i mówi do mnie "co synek będzie nie" a ja do nie " a co widać?" a ona " że pewnie, od razu rozpoznałam po brzuszku"
a mnie dzis kolezanka mowi " o widze ze bedziesz miala dziewczynkę bo masz brzuch wysoko.." I strasznie chwalila kopernika ( szpital) ale jak zapytalam o to jak rodzila to sie nic nie odezwala ( a wiem ze cc...) to niech nie narzeka na zeromskiego ( bo mowila ze zly szpital itp) hahaha
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Super rzeczy dla ciężąrnych będą w lidlu

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/offerdate.htm?offerdate=4 0615

Dlaczego u mnie w mieścinie nie ma LILDA
To gdzie ty mieszkasz ze nie ma lidla?:P
Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
znowu wstałam o 10.00 zjadłam śniadanie, wypiłam kawkę i zaglądam do Was

matko, 50 dni

Rocky, jeśli czytasz to macham do Ciebie

Wiesz, ja zauważyłam, że jak mały mnie specyficznie zaczyna kopać to też mnie pędzi do kibelka, tak jakby trafiał w okrężnicę i wzmagał proces

Wrrr....co za typ

Dobrze, że to takie sporadyczne przypadki zgagi, ja byłam przekonana wcześniej, że w ciąży to przypadłość standardowa i wiesz, czego mały nie lubi, więc prawdopodobnie da się uniknąć nieprzyjemności

Hm, to ja dokładnie tak samo, jak poznaliśmy płeć to oboje z TŻ byliśmy w jakimś oszołomieniu przez parę dni. Mnie w zasadzie było obojętne jaka płeć, ale cała najbliższa TŻ rodzina i moja chciała chłopca tylko moja siostra obstawiała dziewczynkę. I powiem Wam, że powstało jakies głupie ciśnienie w Nas pod tym względem. Dlatego, żeby w razie dziewczynki się nie ....hm...ciężko dobrać słowo, bo rozczarować to za dużo powiedziane, ale powiedzmy już "rozczarować" to zaczęlismy rozmawiać o dziewczynce, że będzie córeczka tatusia etc. I jak już na USG usłyszeliśmy, że będzie chłopiec to bylismy wręcz zaskoczeni i takie niedowierzanie trwało kilka dni. TŻ chodzi dumny jak paw, bo jako jeden z nielicznych w pracy będzie miał syna a pracuje z samymi facetami

Obyś dała radę na pocieszenie napiszę, że ja odjechałam na glukozie

Pisz jak wyprawka idzie

Margoś a mi tak po głowie od jakiegoś czasu chodzi - bo u nas na każdym USG lekarze sami z siebie zagadują "i co, ma być chłopak, tak?". Wy jak jesteście na badaniu to uprzedzacie, że nie chcecie znać płci??

Ja też ograniczam opowieści o zakupach dla małego, TŻ powiedział mi, że wie, że to co kupuję na pewno jest potrzebne, a on w praniu zastosuje najbardziej interesuje się sprzętami typu leżaczek, który sam się buja albo karuzela na łóżeczko
A wczoraj powalił mnie na kolana - kupiłam 6-pak chusteczek Pampers sensitive, a on mówi do mnie, że przełoży te pampersy ze stołu bo lapka chce postawić
A tak apropos - 6 paczek chusteczek Pampers Sensitive za 25 z groszem to tanio czy normalnie? kupowałam w Realu

Oliath Ty to masz przejścia, dobrze że szybko zajęłaś się sprawą i wszystko pod kontrolą

Teso wiem, że mimo wszystko będziesz się martwić, ale słyszałam mnóstwo historii o wykrytych w ciąży wadach u dzieci, po których nie było śladu po narodzinach maluszka. A nawet jeśli, w dobie dzisiejszej medycyny leczenie przebiega szybko i efektywnie. U mnie też pod nadzorem są nerki małego ze względu na to, że w rodzinie są dzieci z problemami tego typu, dlatego drżę przed USG w 33 tyg...
wiesz co chyba sie oplaca,(ale lepsze są pampersy baby fresh czy cos takiego o wiele lepsze niz te sensitive) ja kupilam dwie paczki za 10 zl w kauflandzie przy czym jedna kosztuje ok8-9 zl... ale kupie w selgrosie nastepne bo 6 paczek wlasnie za ok 26 zl albo zamowie na all ze szwagierka bo za 12 paczek czy 14 paczek jest 50 zł.
Cytat:
A więc na szybko relacja z telefonu: p. Doktor powiedziała ze owszem, szyjka jest nieznacznie skrocona ale ujście zamknięte więc nie ma póki co obaw o wcześniejszy poród, kontrola u niej za 2 tyg. Zmierzyla ciśnienie 130/80 więc trochę wysokie, tetna posłuchała wszystko ok. Powiedziała ze ona daje skierowania 3x w czasie ciąży na usg ale się zlitowala i mi dała mimo wszystko. Umowilam się już na nie i idę we wtorek odnośnie szyjki powiedZiała tylko żeby starać się leżeć koło 2h przed południem i po południu i będzie super !!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to fajnie ze jest ok! Przeciez mowilysmy Odpoczywaj i bedzie ok
Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
no, dobry pomysl

----------
a tak a propos brzucha i zalatwiania bez kolejki:
wczoraj robiliśmy jeszcze zakupy po Usg no i ja już ledwie stałam bo na tej lezance moj kręgosłup na plasko i ucisk daly mi popalić.... w sklepie jak wół tabliczka ze ciąża bez kolejki.... panie sobie myly lady, sprzątały, spogladaly na mnie a ja stałam i czekałam, w koncu jakaś się ruszyła....
w aptece ludzie przede mną oglądają mnie na wylot, widzą że wyginam się i mam minę bolesną, ale nie żadna baba mnie nie przepuściła....
nie kumam tego....
ogladaja jak jakiegos stwora, ale zadnej kobiecie nie przychodzi do glowy, ze ten stwór ledwie stoi.....
Ja juz nawet sie nie wypowiadam na ten temat. dobrze ze nie jezdze mpk bo bym oszalala.. do brzucha to kazdy chce dotykac itp a tak to nie ma kto miejsca ustapic ani nic... dzis w kauflandzie stoje lekko tylem a pani jedzie z wozkami prosto na mnie od tylu i sie pcha moja mama zdarzyla powiedziec tylko " uwazaj" a ja na caly głos sie wkurzylam i mowie " ja mam uwazac,jestem w ciazy to ta pani moglaby chodziaz powiedziec przepraszam a nie pchac mi sie na plecy z wozkami " nawet sie nei popatrzyla pewnie glupio jej bylo eh
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Też tak mam

Co do wysokości dzieciaczków to Gluciątko od zawsze ma lęk wysokości

Okna pomyte, połowa firanek powieszona (reszty mi Tż nie pozwolił i powiedział, ze mnie skrzyczy jak powieszę... hm... ale jak da jakąś słuszną karę to czemu nie? )
Drugi spacer z Sierścią zaliczony
Dotka przez okno oblukana jak ze spaceru wracała
Zupa ugotowana i tetrówki wyprasowane

Połowa planu na dziś wykonana... )

I najważniejsza wiadomość dnia... Będziemy mieć syna (podobno)

Rozmowa z sąsiadką:
S: O widzę, że spodziewają się Państwo syna;
Tż: Jeszcze nic nie wiemy, jak wyjdzie to pokaże;
S: Ja nie pytam o płeć tylko mówię co widzę

To już druga sąsiadka z takim stwierdzeniem- same wróżki i ginekolodzy w tym moim bloku mieszkają
hahahah dobre,widzialas mnie z mamuska i szw i malym k? ) jak pcham wozek z blizniakami ..( dwoma pepsi z promocji w kauflandzie?:P) hahahha )) Odkad wiem gdzie mieszkasz zawsze patrze INSTYKNTOWNIE w Twoje okno chce Ci pomachac to cie nie ma hahahhahaha
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
neni, jakiego typu masz rolety, że je pierzesz? pierzesz w rękach czy automat? bo moje też wypadałoby odświeżyć

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

orientujecie się czy pieluszki pampers newborn mają wycięcie na kikuta? a jeśli nie, to ktore maja takie wycięcie?
Ojezu moje rolety tez do prania by sie przydały..
Huggies maja wycieccie ,ale ja bede odginac itp
Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
UWAGA BĘDĘ SIE ŻALIĆ

Z góry uprzedze ze być moze uznacie ze jestem msciwa itd ale inaczej nie potrafię. Jestem miła i siedzę cicho do czasu.

A więc od rana mam urwanie głowy, czwartki czesto sa u mnie intensywnym dniem. Skończyłam prace o 16 (tu oszczędze wam nerwów wystarczy ze ja musze pracować z mlotkami) i biegiem do domu bo TZ ma 30 min na zjedzenie obiadu. I o 16:40 musi juz wracać. Nawet nie przebierajac sie i w sandalach na nogach kończę zupę która zaczęłam gotować rano. Wpada TZ, nalewam na talerze, nie zdążyłam oddechu złapać wpada teściowa. Przyniosła wiejskie jajka, myśle "dobra kobieta". A ona do mnie patrząc na moj szklany stół " wzielabys sciereczke i starla ten kurz bo az w oczy razi" :gin: No zesz kur..... Dopiero do domu wlazlam i w pracy sie nie relaksowalam.
TZ do niej ze przecież dopiero wróciłam z pracy i nawet nie odpoczelam. I gin juz dawno mnie wysyłał na zwolnienie.
A ona do mnie ze jak ona była w ciazy to w polu robiła ( pomijając fakt ze ona nigdy wsi na oczy nie widziała bo zawsze miastowa) a kiedyś kobiety to w polu urodziły zawinely w kocyk i dalej do roboty. a teraz to nam sie w głowach poprzewracalo.
I to wszystko zdążyła powiedzieć podczas swojej 5 min wizyty u nas...

Obiadu juz nie zjadłam i poplakalam sie po jej wyjściu. Bo kur... Staram sie jak moge, a ta małpa nigdy mnie nie pochwali za nic tylko byle by dokopać.
Jeszcze pozaluje. Jak urodze Majeczkę to nawet jej nie tknie nie mówiąc o spacerach. I w doopie mam to ze będzie jej przykro. Mi kur... tez jest teraz przykro

SKOŃCZYŁAM
daj spokoj ,co za baba.. OLEJ TO POPROSTU.. Jednym uchem wpusc drugim wypusc...

Nadrobilam Was.. wow... ide zrobic mamie pazury u nog chodziaz niech mamcia ma ladne,ja to musze isc do kosmetyczki bo juz nie ma jak..

Wogole zauwazylam ze jak siedze to niunia mi schodzi nisko czy jakos tak i jak wstaje to czuje jakby zaraz miala wypasc czy coś takiego...ze jest tak nisko.. ale jak przejde kawalek to juz jest ok.Wogole zauwazylam ze siadam jak typowe ciezarowki .. wiecie jak ?nie umiem tego opowiedziec hahha ale siadam i mowie uff.. coz to byl za wyczyn hahah najpierw rece opieram i powoli siadam

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:09   #2644
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
kupyałyście w biedronce te pieluchy tetrowe i flanelowe? jak tak to dobrgo gatunku są?
Ja kupowałam, ale szczerze mówiąc nie mam porównania i nie wiem jak to z jakością a tetrowych nawet jeszcze nie wyciągałam z folii

Cytat:
Boze, jak jest w Krk gorąco, masakra.. spotkałam się z Mamą i mnie zabrała do siebie na obiad, a po drodze wstąpiłyśmy do lumpka..
I patrzcie co za całe 12 zł upolowałam wszystko w idealnym stanie, niektóre rzeczy sa juz wieksze wiec akurat zgrzeszyłabym jakbym Bezikowi mojemu nie wzięła za takie grosze kolor troche przekłamany na tej koszulce "mummy's litlle soldier" bo w rzeczywistosci gleboko niebieski
Nie chce mi sie jedno zdjecie zaladowac, sprobuje pozniej, ale kupilam mu jeszcze koszule w kratke czerwona
Obiad zjadłam, a za godzinę wracam z Mamą do miasta i do domu jadę
świetna cena za bardzo ładne ciuszki

Cytat:
UWAGA BĘDĘ SIE ŻALIĆ
Nie wiem jakich użyć słów, żeby nie powielić tego co już dziewczyny napisały! Szok po prostu..co za babsztyl!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No i wróciłam, byłam jeszcze w sklepie.

Z info od gina, synuś nadal jest synkiem Jest troszkę mniejszy niż średnia bo wazy nie całe 1200, no ale on taki mniejszy od poczatku, nie przejmuje się tym, gin mówił, że wszytsko ok.. Gin też mówił żeby za bardzo nie przywiązywać się do wagi z usg bo to jest tylko maszyna i czasami wychodzi dziecko ok 3kg a na koncu jest 4kg, a czasami odwrotnie i z duzego dziecka wychodzi malenstwo.

Wyslal mnie do drugiego gabinetu bo akurat kardiolog byl, z sercem ok. Musze spac tak jak mi pasuje, bo dzidzius coraz wiekszy i uciska. Jesli lepiej na prawym to na prawym spać.

Z szyjka jest lepiej niz myslal lekarz. Wyszło, że praktycznie nic sie nie skróciła, stała sie z lekka twardsza. Pozwolił mi troszkę chodzić, ale nie za dużo, no i nie przemeczac się. Taka długość była 5 tygdoni temu i to było nie bardzo, ale juz na 30 tydzien nie jest zle. Nadal ma 28mm i teraz juz moze taka być, bo w 24/25 to zdecydowanie za mało było. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia.

W sklepie też było ok., bo przyznali nam rację, zostaliśmy przeproszeni i dostaliśmy bon na 50zł. Dzien skonczył sie dobrze

Dziękuję za kciuki.
za serducho i całą wizytę
no i za wywalczenie tego co Wam się należało w sklepie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oj będziesz miała farta. Ja żaluję, że jak dzika kaczka nasrała mi na głowę jak byłam z wtedy jeszcze nie mężem na spacerze, że nie puściłam totka, ale głupio iść do ludzi taka osrana

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
To przed 8 dzwonił jak się czuję. Ale Małgosię szykowałam do przedszkola więc go olałam.
Potem napisałam mu smsa o wizycie to odp, że nas kocha i będzie dobrze. A 2 godz temu dzwonił czy coś potrzebuję żeby kupić, więc tylko powiedziałam, że miałam ochotę na winogrono, ale niech już lepiej wraca bo tu łąka skoszona pewnie ma robotę przy niej jeszcze wiec szkoda czasu. Teraz właśnie przyjechał i mam 1 kg winogron No kochany jest jednak
Bardzo ładnie się zachował oj kochany kochany

Jak myślicie..mogę umyć tego obsranego palucha czy poczekać po losowaniu lotto ? Nie chciałabym szczęścia zmyć

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:16   #2645
Neni1984
Zakorzenienie

Ja z doskoku, macie pozdro od Katarzynkijg
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
neni, jakiego typu masz rolety, że je pierzesz? pierzesz w rękach czy automat? bo moje też wypadałoby odświeżyć
orientujecie się czy pieluszki pampers newborn mają wycięcie na kikuta? a jeśli nie, to ktore maja takie wycięcie?
Takie materiałowe. Piorę je ręcznie sprayem do tapicerek.

Newborny nie mają wycięcia, ale najwygodniej pieluszkę wywinąć, bo te wycięcia i tak wypadają zazwyczaj za wysoko.

Cytat:

Też to mam..dzisiaj jechałam tramwajem i było tak straszliwie gorąco i kupa ludzi.. a jak się zwolniło miejsce obok mnie i chciałam usiąść, to kobieta w srednim wieku zaczęła krzyczec z daleka, ze to jej miejsce i żeby nie siadać..brak słów.,
O rety, co za babsztyl
Cytat:
UWAGA BĘDĘ SIE ŻALIĆ

Z góry uprzedze ze być moze uznacie ze jestem msciwa itd ale inaczej nie potrafię. Jestem miła i siedzę cicho do czasu.

A więc od rana mam urwanie głowy, czwartki czesto sa u mnie intensywnym dniem. Skończyłam prace o 16 (tu oszczędze wam nerwów wystarczy ze ja musze pracować z mlotkami) i biegiem do domu bo TZ ma 30 min na zjedzenie obiadu. I o 16:40 musi juz wracać. Nawet nie przebierajac sie i w sandalach na nogach kończę zupę która zaczęłam gotować rano. Wpada TZ, nalewam na talerze, nie zdążyłam oddechu złapać wpada teściowa. Przyniosła wiejskie jajka, myśle "dobra kobieta". A ona do mnie patrząc na moj szklany stół " wzielabys sciereczke i starla ten kurz bo az w oczy razi" :gin: No zesz kur..... Dopiero do domu wlazlam i w pracy sie nie relaksowalam.
TZ do niej ze przecież dopiero wróciłam z pracy i nawet nie odpoczelam. I gin juz dawno mnie wysyłał na zwolnienie.
A ona do mnie ze jak ona była w ciazy to w polu robiła ( pomijając fakt ze ona nigdy wsi na oczy nie widziała bo zawsze miastowa) a kiedyś kobiety to w polu urodziły zawinely w kocyk i dalej do roboty. a teraz to nam sie w głowach poprzewracalo.

Obiadu juz nie zjadłam i poplakalam sie po jej wyjściu. Bo kur... Staram sie jak moge, a ta małpa nigdy mnie nie pochwali za nic tylko byle by dokopać.
Jeszcze pozaluje. Jak urodze Majeczkę to nawet jej nie tknie nie mówiąc o spacerach. I w doopie mam to ze będzie jej przykro. Mi kur... tez jest teraz przykro

SKOŃCZYŁAM
Masakra! A TŻ co na to??

Byłam na SR, ledwo dolazłam takie wiatrzysko u nas
A teraz umyłam okno u Małego, TŻ montuje karnisz i będziemy makarony wieszać Zasłonka jeszcze się szyje u teściowej, ale pooomału pomaaaału
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:22   #2646
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Niektóre z moich koleżanek wola kąpać np juz o 18 zeby mieć wieczór dla siebie(ale wtedy siedzisz w domu) a inne np o 21 bo moge z dzieciaczkiem pobyć na dworzu dłużej tak jak teraz
a co wy myślicie?
Myślę, że koło 19, ale to też będzie zależało od rytmu dnia dziecka.

Cytat:
No bo oni naprawdę nas kochają

Wyprałam ubranka małego - wszystko zmieściło się na jednej rozkładanej suszarce, a moja mama wyskoczyła, że mamy już nic nie kupować, bo on w tym nie wychodzi
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:25   #2647
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wyprałam ubranka małego - wszystko zmieściło się na jednej rozkładanej suszarce, a moja mama wyskoczyła, że mamy już nic nie kupować, bo on w tym nie wychodzi
o, o to to też słyszałam, że moja mała ma tyle ciuszków, że nie wychodzi.

to odpowiedzialam, że będę przebierać dwa razy dziennie )
i zdjęcia będę robić na pamiątkę dla małej, aby wiedziała, że jak modelka była ubrana, chociaż na początku

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-05-16 o 20:26
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:25   #2648
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Byłam na spacerze zaraz po drzemce.. nasrakał na mnie ptak trafił w dużego palca u stopy.. jakieś żółte rozmiękłe coś ...fuuuj... Od razu poszłam wysłać totka
oj będziesz miała szczęście

Cytat:
Tez idę. TZ w domu, wolam go i idziemy te schaboszczaki na noc robic uwielbiam z nim gotować bo wtedy komputer go nie rozprasza i mnie slucha
Dzisiaj zamierzam z nim rozmawiać o najlepszej porze do kompieli.

Niektóre z moich koleżanek wola kąpać np juz o 18 zeby mieć wieczór dla siebie(ale wtedy siedzisz w domu) a inne np o 21 bo moge z dzieciaczkiem pobyć na dworzu dłużej tak jak teraz
a co wy myślicie?

Perse to co z tym selerem? pomożesz?
ja mam zamiar ok 19 kąpać żeby można było mieć czas dla siebie i gdzieś na siłownię wyjść, a jak będzie to się okaże w praniu

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
No i wróciłam, byłam jeszcze w sklepie.

Z info od gina, synuś nadal jest synkiem Jest troszkę mniejszy niż średnia bo wazy nie całe 1200, no ale on taki mniejszy od poczatku, nie przejmuje się tym, gin mówił, że wszytsko ok.. Gin też mówił żeby za bardzo nie przywiązywać się do wagi z usg bo to jest tylko maszyna i czasami wychodzi dziecko ok 3kg a na koncu jest 4kg, a czasami odwrotnie i z duzego dziecka wychodzi malenstwo.

Wyslal mnie do drugiego gabinetu bo akurat kardiolog byl, z sercem ok. Musze spac tak jak mi pasuje, bo dzidzius coraz wiekszy i uciska. Jesli lepiej na prawym to na prawym spać.

Z szyjka jest lepiej niz myslal lekarz. Wyszło, że praktycznie nic sie nie skróciła, stała sie z lekka twardsza. Pozwolił mi troszkę chodzić, ale nie za dużo, no i nie przemeczac się. Taka długość była 5 tygdoni temu i to było nie bardzo, ale juz na 30 tydzien nie jest zle. Nadal ma 28mm i teraz juz moze taka być, bo w 24/25 to zdecydowanie za mało było. Kolejna wizyta za 2,5 tygodnia.

W sklepie też było ok., bo przyznali nam rację, zostaliśmy przeproszeni i dostaliśmy bon na 50zł. Dzien skonczył sie dobrze

Dziękuję za kciuki.

Misiaczka u jakiego sprzedawcy?
super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

I powiem ci, że mi ani razu żądne facet nie ustąpił miejsca Tylko babeczki w różnym wieku
mi tak samo trzeba naszych synów edukować , żeby w przyszłości wyrośli na czułych mężczyzn

Cytat:
UWAGA BĘDĘ SIE ŻALIĆ

SKOŃCZYŁAM
współczuję teściowej

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę, nie nadrabiam bo MEBLE przyjechały!!) ale się cieszę,... jak zobaczyłam wnoszone łóżeczko to sobie pomyślałam " Ch.o.lera, poważnie się robi!!". Idę ogarniaać, potem was nadrobię.. muszę korzystać z tego przypływy energii!
po złożeniu foty poprosimy

dzisiaj mąż na nocce w pracy a już dwa razy do mnie sam zadzwonił może foch tym razem będzie krótszy

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:26   #2649
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ja z doskoku, macie pozdro od Katarzynkijg

Takie materiałowe. Piorę je ręcznie sprayem do tapicerek.

Newborny nie mają wycięcia, ale najwygodniej pieluszkę wywinąć, bo te wycięcia i tak wypadają zazwyczaj za wysoko.

O rety, co za babsztyl

Masakra! A TŻ co na to??

Byłam na SR, ledwo dolazłam takie wiatrzysko u nas
A teraz umyłam okno u Małego, TŻ montuje karnisz i będziemy makarony wieszać Zasłonka jeszcze się szyje u teściowej, ale pooomału pomaaaału
moj Tż też montuje karnisz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:28   #2650
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
daj spokoj,kobiety narzekaja ze porod boli,no boli bo jak dziura calkiem zarosnieta przez tyle miesiecy to co ma nie bolec hahahahah )))
że też nikt wcześniej tego nie odkrył, a to takie proste kobiety cierpią przy porodzie a jak by wiedziały co robić to pewnie było by łatwiej:c ojest:

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:32   #2651
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

a co wy myślicie?
Myślę, że ok 19, ale zobaczę jak wyjdzie w praniu.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:37   #2652
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
co do kąpieli to chyba zalezy od dziecka i od tego jak Wam będzie pasować.
ja pewnie postawię na godzinę 19, ale zobaczę w praniu jak to wyjdzie i chyba nie będę kąpać codziennie tak w całości w wannie.
u nas kąpiele były i są codziennie (wyjątkiem są dni brudasa, czyli wyyyjątkowe dni, ale najczęściej z tych, kiedy siedzimy cały dzień w domu, więc Norbert względnie czysty ) - nam obecny układ pasuje, Norbert należy do rannych ptaszków, na 7 chodzimy do przedszkola, więc ta godzina kąpania i snu są super pasujące do całości

Cytat:
to wynika z tego, że jedynie Margoś - regularnie odpajęczana przez męża - będzie miała bezbolesny poród??? hahaha

co do chusteczek - nie miałam jeszcze nic, nawet w torbie szpitalnej, więc dziś zakupiłam w realu 1 op. TAMI - cena niezbyt (7,50), ale chcę je przetestować - te wzięłam: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...7RxscrmVE25EYw

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
kurna... ja bym musiałam ieć z 10 suszarek, żeby się na raz pomieścić A już nie chcę myśleć, gdzie ja to będę trzymać po wyprasowaniu, bo samych 56/62 jest meeeega dużo.

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:43   #2653
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
kurna... ja bym musiałam ieć z 10 suszarek, żeby się na raz pomieścić A już nie chcę myśleć, gdzie ja to będę trzymać po wyprasowaniu, bo samych 56/62 jest meeeega dużo.
Powiedziałam jej, że nie chciałaby zobaczyć ile niektóre z was mają ciuszków... To usłyszałam, że życia nie widzę poza forum. Ale mam to gdzieś, jak mi się coś będzie podobało to i tak to kupię. Moje dziecko, moja kasa i mogę robić co mi się podoba.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:45   #2654
Oliath
Zakorzenienie

DOMI, pomyslalam, ze zrobie foty jak ta wyprana posciel do wozia wyschnie i ja wyprasuje . Jak dam rade, to nawet jutro . Normalnie sesyjke cala

Cytat:

Aha Oliath jak cię lubię tak chyba baty ci sprawię za twoją pracowitość
A poza tym nie odp na moje pytanie czy sprzedający się odezwał?
Nie bij, mnie i tak boli
A bo nie widzialam pytania Nic nie pisal, ale jesli chcesz to ja sie odezwe do niego? Zapytac o cos?
Daj znac jak ciuszki dojda, bo bede komenta wystawiac

EDIT: no zaraz mi skora normalnie popeka na stopach
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 20:57   #2655
mela1234
Zakorzenienie

Zapytaj czy kasa doszła (wczoraj przed 9 wysyłana) bo jakby nie patrzeć to zamieszanie trochę było, a kasę mój mąż wysłał.
Stary 2013-05-16, 21:01   #2656
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
jestem w szoku, nie slyszalam nigdy czegos takiego
u mnie na sr też tak mówili

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
A dodatkowo wyczytałam, że najwięcej dzieci rodzi się w lipcu i sierpniu bo ludzie dużo seksu uprawiają w październiku czy listopadzie. Nie jesteśmy oryginalne Oby tylko tłoku na porodówce nie było!
moja kuzynka położna zawsze mi mówi, że podczas wakacji mają o wiele więcej roboty, bo tłok na porodówce wychodzą zimowe wieczory

idzia- brawa za wizytę i za szyjkę!
Stary 2013-05-16, 21:06   #2657
mela1234
Zakorzenienie

Dobra idę na Przyjaciółki.
Dobrej nocki
Stary 2013-05-16, 21:08   #2658
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
kochany

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:11   #2659
dzoan
Zakorzenienie

Ja też uciekam na 'Przyjaciółki'

Dobranoc

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:16   #2660
surka
Zakorzenienie

Cytat:
To gdzie ty mieszkasz ze nie ma lidla?:P
W mieście, w którym jest 5 biedronek, Kaufland, leclerc, carefur, dino, polo intermarche, ale nie ma Lidla ok 30 km od wrocławia
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:19   #2661
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

ja po wizycie
wszystko ok
waga stoi w miejscu czyli 11 kg na plusie- mam nadzieje ze tak juz bedzie....
a mały w 33 tc wazy 2.39 kg!! bedzie klopsikiem

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:20   #2662
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

My dzis po wizycie
Wreszcie zobaczylismy naszego kochanego syneczka, slyszelismy serduszko Wszystko jest wporzasiu, przeplywy itd. Kruszynka jest z niego bo wazy 1800g ale gin mowila ze miesci sie w normie wiec sie nie martwie Na ktg tak szalal, ze fale dunaju mi na brzuchu robil, az sie polozna smiala
Mam brac magnez i potas a we wtorek mam jechac na oddzial, na dyzurze mojej gin, na jakies badania ale z tych emocji nie zapytalam jakie dokladnie (nie to, ze cos sie dzieje, profilaktycznie cos ale ja rozemocjonowana a gin roztrzepana z natury i tak sie dogadalysmy )

Teraz was ponadrabiam troszke

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:23   #2663
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra idę na Przyjaciółki.
Dobrej nocki
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja też uciekam na 'Przyjaciółki'

Dobranoc
A ja już oglądałam dzisiejszy odcinek

Makarony wiszą

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja po wizycie
wszystko ok
Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
My dzis po wizycie
Wreszcie zobaczylismy naszego kochanego syneczka, slyszelismy serduszko Wszystko jest wporzasiu, przeplywy itd. Kruszynka jest z niego bo wazy 1800g ale gin mowila ze miesci sie w normie wiec sie nie martwie Na ktg tak szalal, ze fale dunaju mi na brzuchu robil, az sie polozna smiala
Mam brac magnez i potas a we wtorek mam jechac na oddzial, na dyzurze mojej gin, na jakies badania ale z tych emocji nie zapytalam jakie dokladnie (nie to, ze cos sie dzieje, profilaktycznie cos ale ja rozemocjonowana a gin roztrzepana z natury i tak sie dogadalysmy )

Dziewczyny gratki
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:23   #2664
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

Cytat:
ja po wizycie
wszystko ok
Ładny klopsik

Cytat:
My dzis po wizycie

I kolejna udana wizyta
Stary 2013-05-16, 21:25   #2665
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe
Dot.: Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2

i powiedzcie czy moj na tym watku ma najwiecej kg??

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:27   #2666
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
ja po wizycie
wszystko ok
zacna waga

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
My dzis po wizycie
suuper
Stary 2013-05-16, 21:29   #2667
czarownica1
Zakorzenienie

Dzoanto juz poczekaj do losowania
Nenijaki makaron Ty wieszasz?

Komar mnie bzyknal
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-16, 21:29   #2668
surka
Zakorzenienie

Dobra ja też uciekam, dobrej nocki
Stary 2013-05-16, 21:32   #2669
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Nenijaki makaron Ty wieszasz?

Komar mnie bzyknal
spaghetti

i jak było?
Stary 2013-05-16, 21:35   #2670
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: W prawo,w lewo lata brzuszek - to nie samba,to maluszek! - Mamy VII-VIII 2013 cz

A ja wrócilam ze SR wlasnie i ide czytać co tam naplodzilyscie
Mieliśmy o drugim etapie porodu.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
ja po wizycie
wszystko ok
Wow jaki pulpecik :p jeszcze może zwolnic ważne, że wszystko ok
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości