|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze w dodatku trafiłam na jedyną salę która miała łazienkę (bo wszystkie inne były zajęte) Ale po porodzie pielęgniarki niezbyt się mną interesowały .... ![]() Cytat:
MUSIAŁAM JĄ KUPIĆ.
|
|
#3782 | ||||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mało tego, Agatkę rodziłam w szpitalu prywatnym, który ma umowę z nfz, warunki jak się widzi na hamerykańskich filmach i nie płaciłam ani złotówki http://www.narodziny.com.pl/index.phpCytat:
wzięłam, chociaż tylko na 110 trafiłam.Cytat:
hmmm dziwną :d mieszaną- czyli i suchą i tustą, przy czym ta tłusta specjalnie nie jest tłusta jakoś też. Piegi są, miejscami zlewające się, więc ogólnie koloryt nierówny. Cytat:
Ale też ją kocham :lve: Cytat:
Chybabym profilaktycznie odrobaczyła. Cytat:
![]() 3 lata temu stękałam na porodówce Cytat:
Absolutnie to co piszesz jest NIEDOZWOLONE dla malucha! Ogólnie na wywarze mięsnym później się daje rzeczy, koło 8-9mca jakoś. Fasolka jest ciężkostrawna dla dorosłego, co dopiero dla dziecka, o zapiekance chemicznej nie wspomnę. Rosołek robiony z kartofelkie czy ryżem (lub kluskami/makaronem jeśli podasz gluten wcześniej) możesz po 8mcu, ale dawałąbym bez sztucznych przypraw. Nie dlatego, że jestem ekonawiedzona Poza tym dziecko nie zna smaku doprawionych rzeczy i dla niego interesujący jest smak samego ziemniaka czy brokuła. Obiadek jako taki pierwszy dawałam młodej gdy miała 1,2 roku, domową zapiekankę warzywno-mięsną. Wcześniej jadła rzecz jasna zupy nasze - ale ja nie robię ostrych i nie dawałam kostki rosołowej czy vegety, jadła po roku parówki, kanapeczki z szynką czy smarowidłem jakimś, jajo ze szpinakiem... no różne niby "dorosłe", ale jednak lekkie rzeczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#3783 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Cytat:
hehe, kazdy sposob na jedzenie jest dobry ![]() jak juz sie "wystroisz" to czekamy na fotorelacje ![]() Cytat:
![]() a co do okien to nawet nie wiedzialam ze sa takie hmm dwukolorowe ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jakie badania mieliście pobierane? |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zadomowienie
|
To ciekawe od czego to zależy, mojej jeszcze nie pobierali ale Grzesiowi parę razy i jak dotąd zawsze z palca...
---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
Wychodziło chyba 15% taniej niż za dwustronny kolor więc za to wzięliśmy 15% droższy profil bo mi się bardziej podobał niż taki zwykły kanciasty
|
|
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-05-17 o 10:39 |
|
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm, moje dziecko jeszcze nie wstało, może ją obudzić? Bo mi się zaczyna trochę nudzić
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jejku, 3 miesiace temu o tej godzinie ryczalam juz z bolu A final dopiero o 16:40 nastapil... |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zadomowienie
|
Na wątku styczniowo lutowych mam 2014 druga Bijkora
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post40808821 też w styczniu rodzi, też bd w klasie maturalnej i też na pewno sobie poradzi jak nasza maturzystka ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Laski, u Was też tak komary dopitalają? u mnie normalnie w dzień przez bluzkę tną, zawsze zostawiałam śpiącą Olę na podwórku pod altaną na jakieś 2 h a teraz strach, że te dziady ją potną. A wieczorem jak wyszłam to ma sa kra !!! |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
Brawa za skonczone miesiace
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana ile Twoja mm wypija?
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski.
![]() Lady, faktycznie, cofnęłam się i znalazłam pytanie - ja zawsze polecam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ra-wersja.html Ja kładę go na noc grubą warstwą, jak maseczkę, szybko się wchłania i buzia rano nawilżona, u mnie radził sobie z suchymi plamami zimą, parafiny nie ma - skład przyjazny. Lubię go, czasem też Oliwę nim smaruję.
|
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko podawałam małej espumissan, ale nie zauważyłam żadnej poprawy. Po prostu same przeszły
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
A z tym mm to czarna magia chyba. Wg wskazań to Dawid powinien przynajmniej 150 5x wypić. A ta franca 120 zostawia. W porywach czasem 140 opróżni ale nie wiem od czego mu to zależy a ja się wkurzam tylko że się milk marnuje
Szaja a te kaszki Holle można dostać w stacjonarnej aptece? ![]() My dzisiaj brokułek spóbujemy |
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeważnie w dzień domaga się jedzenia co dwie godziny i też wypija 70-90 ml. Nijak się to ma do tego co jest napisane na opakowaniu.
|
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3799 |
|
Zadomowienie
|
O 10:58 Ania postanowiła jednak wstać na jakieś śniadanko
|
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
sama nie wiem, wczoraj rozmawiałam ze znajomą, po macierzyńskim wróciła do pracy, i też jej mała już wszystko jadł, ogórki kiszone ssała.
do roku na samym mleku, kaszce i bezpłciowym jedzeniu? dobrze że chociaż deserki są smaczne. a co jeśli dziecko nie chce jeść bezpłciowych obiadów? moja mala rozpoznaje smaki, deserek wczoraj przeszedł, dziś o marchewce z ziemniakiem nie było mowy, tylko spróbowała, wypluła, nie chciała otworzyć ust i było nieeee. pomimo tego że była głodna. chemii i tak nie unikniemy chyba że ktoś ma swój ogródek, co jeśli później dziecko nie chce jeść dużo żeczy, piszęo np 2 latku skoro wcześniej nie próbował konkretnych smaków? pozwolić mu dalej na kaszki, bo znam takie dzieci? nie piszę o jakimś katowaniu jedzeniem tylko stopniowym poznawaniu jedzonka jeśli dziecku nic nie dolega i chce to jeść.
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
A moja na odwrót, chce więcej, niż jest napisane na opakowaniu.
Dlatego nie zwracam już na to uwagi, bo nijak to się ma do jej potrzeb. Choć teraz powinna już jeść 150ml, ale zjada 120 i częściej za to. Tak co 3h.
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz III
|
|
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja jestem złą matką normalnie. NIe dość że taka klita, burdel codziennie choćbym nie wiem ile sprzątała No i ma swoje dwie bajki: Klub MM i Klinika dla Pluszaków - zła matka ze mnie oj zła, ale mogę coś ogarnąć... |
|
|
|
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
hej gaduły nie dam rady cytować bo dziś zapieprz w robocie
ale z tego co pamiętam Black trzymam kciuki,żeby włosy nie wypadały, ja w pierwszej ciąży miałam to samo niestety bodajże silver pierwsza pisała,że jej wypadają wlosy z 1,5 miesiaca temu a miwtedy nic mimo iż Leo jest przecież z grudnia zaczely mi lecieć ok 2 tygodnie temu, jest tragedia meneq jeśli chodzi o zabawy w wodzie to na zajęciach jest dużo skakania i generalnia wszystkie zabawy z chlapankiem, tak żeby ciągle woda leciała na główkę, buźkę,oczka muszę kupić konewkę do kąpieli, mój mały ją uwielbia, jak na basenie leje mu się po główce |
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym, żeby Domcia też więcej jadła, no ale jak jej tyle starcza to ok. Tylko odkąd jest na mm nie była ważona, więc nie wiem jak przybiera...
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, ja też mam nadzieję, że u mnie nie zaczną wypadać - tzn widzę, że leci ich nieco więcej, niż wcześniej, ale nie ma tragedii... Jeśli poszłam w mamę i siostrę, to powinny zostać na miejscu, tak jak u nich... Oby.
Ślub w lipcu. Nie chcę być łysa. Nawijko.
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko jak wyje to włączam mu fuka fuka na yt albo hiszpańską Pocoyo nie robię tego nagminnie ale czasem jak nie mam co z nim zrobić to muszę sobie jakoś radzić nie martw się potem też będziemy swoje dzieci krzywdzić podając im w jedzeniu E, benzoesan sodowy, glutamin sodu trudno
|
|
|
|
|
#3809 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i buziaki Cytat:
![]() Cytat:
dziec wszamał marchew z jabłkiem- myslałam, ze z łyżeczką razem, ale mu smakowało spi teraz, oby jak najdłuzej Pstryniu tego bananka skąd masz? znaczy, z jakiego słoiczka? |
|||||
|
|
|
#3810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wogóle to masz jakieś szczegolne postanowienia co do wyglądu do tego ważnego dnia? acha dziewczyny widziałam,że poruszyłście temat luksusów w szpitalach dla mnie luksusem było ludzkie traktowanie i kochane połozne - nie miałam tego przy pierwszym porodzie mimo iż wtedy płaciłam za poród a teraz koleżanka leżała w austrii po poronieniu w szpitalu i szok zaliczyła jak przyszła pielęgniarka rano z menu i prosila by sobie wybrać z karty co będzie jadła na śniadanie, obiad,kolacje |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

Na szczęście odkąd się przeprowadziliśmy do domu mam sporo miejsca żeby to wszystko trzymać![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ślub w lipcu.

spi teraz, oby jak najdłuzej